Szia Piros!
A szomszéd utcában építkeztek?
Mi az Árpád fejedelem utcában lakunk. Melyik lesz a Ti házatok? Ez tökre jó.
Dirtha!
Igen, arra a távolságra gondolok
Hát én nem ijedtem meg annyira, de elég rossz volt nézni, ahogy szegény öklendezik, és sugárba jön ki belőle minden.
Érdekes, hogy én nagyon nem bírom az ilyet, de most egyáltalán nem lettem rosszul. Talán azért mert Lili nem ivott alkoholt hányás előtt?
Amúgy Lili már egész jól van, márcsak mi vagyunk betegek, de elég rendesen. A férjem meg mint afféle férfi, meg akar halni egy kis náthától. Már fáj a veséje, nem tud semmit csinálni
Most mondjam, hogy én is rosszul vagyok, de nem panaszkodhatok állandóan, mert dolgom van?
Na mindegy.
Kriszti!
Én is sok ilyen listát letöltöttem, és átolvastam. Ami itt a babaneten van, az elég jó, de rengeteg "felesleges" luxuscikk van közte.
Szerintem amit érdemes:
2-3 hálóing, vagy pizsama, elöl gombos
5-6 bugyi
2-3 pár zokni
2 pár papucs (1 szobai, 1 zuhanyzó, mert a zuhanyba is papucsba lépj be)
köntös
2-3 melltartó (szoptatós)
3 törölköző (de azt akár haza is küldheted, és frisset hozathatsz)
2 csomag betét (minimum)
kés, villa, kanál, pohár
olvasnivaló
fényképezőgép! vaku nuku
tisztálkodószerek (Sába tusfürdő, ami illatanyag mentes, első időkben a baba miatt jó, mert tusolás után is érzi a mama illatát)
A babának vigyél be:
nadrágpelenkát
popsitörlőt
popsikrémet (irass fel a gyerekorvosoddal, vagy vegyél előre Seress popsikrémet)
textilpelenkát legalább 5 db-ot
ha van saját pléded, azt is vihetsz be már a babának, vagy rendes pólyát, ha úgy kényelmesebb szopiztatni.
Ruhákat nem muszály, mert ott angolpólyába teszik a babát, és adnak rá kisinget is (egyébként sem nagyon koszolódnak be
)
Azért pár kisinget, réklit vihetsz be, de én semmi babaruhát nem használtam bent.
Mivel én császáros lettem végül, mi úgy szoptattunk, hogy leültünk egy támlás székre (van a szobában), és egy látogatós kisszékre feltettük a lábunkat, így elég kényelmes volt. Meg kell mondanom, hogy nagyon el tud fáradni a hát, és iszonyúan tud fájni. Soha nem voltam hátfájós, és én bizony meg is lepődtem rajta.
Egyébként a mell bedurranástól nem kell megijedni. Elmondták az előkészítőn, hogy ha bedurran a mell, és elindul rendesen a tejtermelés, akkor nagyon fáj. Nekem pl. egyáltalán nem fájt. Nekem ugyan kisebesedett a mellbimbóm, de nem is kenegettem, hanem hagytam, hogy hadd szopizzon Lili úgy. Összeszorítottam a fogam az elején, mert amikor bevette akkor fájt és égett, de megszokta a mellem, és sokkal előbb meggyógyult, mintha kentem volna, és nem szopiztatok. A nyálával gyógyította
Azért ha valami eszembe jut, akkor majd még leírom.
Puszi mindenkinek: Bogi