Új privát üzeneted érkezett!

és egy kép, voltunk a Tropicariumban ---cápanézőben.:

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Irdab,
Csirke cacciatore

1 ek fokhagymás olaj
pár szem újhagyma felaprózva
3 szelet bacon felaprózva (ezt nem tettem bele)
1/2 kg csirkecomb (v mell) felkockázva

ezeket összesütni serpenyőben

zellersó

1/2 pohár fehérbor

1 doboz hámozott paradicsom

babérlevél

1 tk cukor

1 tk rozmaring

Lefedjük, 20 percig főzzük kis lángon. A végén 1 doboz fehérbabkonzervet belekeverünk (én 1 fehéret és egy vöröset tettem bele, mert nagyon sok a hús egy doboz babhoz).

Ezt persze nem ebédre ette, az cékla és krumpli volt, ebből csak csipegetett utána.

(Hát igen, második gyereknél az ember már nem annyira vigyáz az evésre, Zorának biztos nem adtam volna belőle, mert konzervbab van benne, meg minimális fehérbor - de úgy tudom, kifő az alkohol. Viszont olyan rossz evő lett Zorusom.. ezt nem szeretném Mirával, inkább kóstoljon meg mindent.)

Kép
Kép
Kép
oui

Szia Adri :lol: :lol: :lol:
De legalább meggyógyultatok????
Járókát nem szereztetek be???
én abba szoktam Zsigit tenni, ha zuhanyzom v. egyéb dolgom akad. A babykompot nem nagyon ajánlják a gyógytornászok. nEktek bejön?

Cipőt már nyugodtan adhatsz rá! Miért ne? Bár én egyelőre csak fuszeklit adok Zsigire, de hát még nem is nagyon áll, sőt!

madaran

Madaran: mi az a fuszekli???

Köszönjük az érdeklődést. Marci tegnap reggel óta kap antibiotikumot, és sokkal jobban van. Már aggódtam nagyon, hogy 5. napja beteg és semmi javulást, így bár nem örülök az antibiotikumnak, de látom, hogy jobban van.
Ennek örömére este nagy ficánkolást rendezett, és a sajátos kúszási technikájával megtesz már 2-3 métert is :lol: :lol: :lol:
Nálunk a legnagyobb motivációt a papucsaink adják. Még tavaly vettünk színes crocks papucsokat, az enyém sárga, a férjemé bordó és Marci imádja őket, gondolom tetszik neki, hogy színes.
A másik favorit a távirányító, illetve mobiltelefon, ásványvizes üveg vagy a függöny. Persze csupa olyan dolog, amit nem akarunk a gyerek kezébe "adni", és a papucsok is ide tartoznak.
Bár az ásványvizes üveg ellen nekem nincs kifogásom, bár van Marcinak egy sajátja is, amit lemostam, de az nem olyan érdekes, mint amiből anya iszik éppen. :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Oui kösziköszi :lol:
A bolonyai spagetit is leírnád nekem, mert én pl nem teszek bele répát.
És igen eldöntöttem nem fogom a hozzátápin kikészíteni magam, mert éppen eléggé kikészítem máson pl kaki, és betegség terén. És én is élek, szeretek enni :oops: , aztán az én anyum tényleg nem c@rozott.....

Anna van járónkánk, de abban is felál, és aztán se szó se beszéd elengedi a rácsot, megakarja fogni a macis csörgő pörgőjét, aztán dűl, és durr a feje.Komp ellenes voltam /vagyok a szomszéd csaj felajánlotta h odaadja, aztán visszautasítottam, majd most elkértem. Tök hülyének nézhet :roll: :oops:
Mi meggyógyultunk e, hát nem is tudom, most nem tudom, hogy a fogzásnak köszönhető a fikusz, vagy egy újabb nyavaja.

A cipőt meg azért kérdeztem, hogy mivel feláll az jobb, ha meztelen a talpa, vagy ha valami jó kis cipő van rajta.

Dbea de jó, h javul Marci.

Jelentem visszaolvastam, de reagálni nem tudok, most isZorát a mobilommal kötöttem le. Odaadtam neki.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Reagálok ami ezen az oldalon van aztán megpróbálok visszaolvasni :)

Adri,a legegészségesebb ha mezítláb van a baba,viszont amikor elkezd járni,és kint lépegettek,akkor fontos szempont,hogy jól tartsa a bokát a cipőt!Én első kiscipőnek drágább cipőt javaslok,tudom sokaknak nehéz megvenni,de én pl magamból indulok ki,hogy,ruhából veszek neki jó állapotú használtakat, is,de a cipő az a gyengém,abból csak jó minőségűt,újat kapnak!!!Vagyis Luca :wink: Zsombinak még nincs rá szüksége :D
Az,hogy a babák elesnek természetes..meg kell tanulniuk elesni,eldőlni is,úgy hogy ne legyen bajuk!!!Minden percben nem ülhetsz ott :wink: és kemény diók ők,inkább arra kell figyelni,hogy ne magasról essen pl fejre,tehát mondjuk az ágyról!!

Dbea,örülök,hogy Marci kezd jobban lenni :) És a mi cuccaink a legérdekesebbek nekik :D

Anna,reggel-este+éjszaka kap tápit Zsombi.A többi étkezésre bébiételt kap,kivéve gyümiből az alma-banán.Úgy látom nagyon lekötötte Zsigi figyelmét a cpácska :wink:

Angelita,de jó,hogy túl vagytok a szurin!!!Én nem is tudom mikor kpaunk legközelebb :roll: mert mi szinte mindent kértünk..de sztem mi is csak 1évesen :wink:

Kép
Kép
tundi24

Mocorgó,nagyon jók a játékötletek :)
ami még nekünk bejött nagyon az F.P-s golyópálya : http://alomjatek.unas.hu/spd/unas_27641 ... golyopalya -nekünk a régebbi verziója van meg.De Luca a mai napig játszik vele,Zsomibnak meg jó segítséget fog majd szolgálni a felállásnál :)

Amit még a komp helyett ajánlanék azok a különböző járássegítők :) http://alomjatek.unas.hu/spd/unas_40210 ... arassegito Nekünk ebből mondjuk chicco van.

http://www.gyerekalom.hu/jatek/tili-tol ... szto-jatek

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok,
az imént leraktam Tücsköt szundizni, majd pár perc múlva visszanéztem, mert már átléptünk a "ha hirtelen nagy a csönd, az a gyanús-korszakba".
Eddig volt már:
megtalálta a papírtörlő gurigát és boldogan gurigatta...,
épp friss rádióújság aktuális oldalát cafatokra tépte, és vidáman nyújtotta felém a legkisebb fecnit,
elcsent valahonnan egy poháralátétet és kétfogas mintákat illesztett a szélére,
kimászott a nagy szőnyeg szélén lévő kordonon, és az ajtókitámasztót nyalogatta...,
felállt a kanapé szélébe kapaszkodva és már készült felmászni arra is....
A drága most egyenes derékkal ücsörgött az ágyában és egy professzor elmélyültségével dolgozott a kiságyára csavarozott forgó leszerelésén.:lol:
Mielőtt felajánlhattam volna, hogy adok neki egy csavarhúzót, már el is bújt a paplanja mögé, hogy bújócskásat játszunk. Most így hogy lehet rendesen, amolyan Aludj jól, gyermekem-esen altatni? :wink:

Dbea- A mobil nálunk is nyerő, pedig fogadalmunk szerint nem telefonálunk, ha Tücsök 1 méteres közelben van. A férjem fel is adta, és egy régi könnyű Sagemet kibelezett, lesikált, és azt adta oda neki - nagy élvezettel fogja - szerintem minket utánoz. :roll:
A papucsainkat még nem üldözi, bár nekünk nincsenek is olyan klasszak!!!

Madaran - De jó, hogy Zsigi már pohárból iszik!!! Hogy csináltad? Nagyon kell még fogni a poharat? Nem megy félre? Ügyesek vagytok. Én most vettem egy nagy levegőt, és tegnap óta az első éhség elverése után mutatom Ákosnak, hogy merítem meg a kanalat, és finoman a kezébe adom. Tartom, amíg a szájához viszi a kanalat és beveszi (úgyis mindent a szájába vesz). Ma már sokkal többet evett így, mert ő irányíthatta a hadműveletet, és végül is a saját tempójában nyalogathatta le a kanalat. Jó, párszor lendíti még a kezét (és ezáltal mindent, ami abban van.....), de a tegnapihoz képest már ma ebédnél sokkal jobban ment.
Boribonért én sem vagyok oda....

Tavaszi poszter:
Csináltam ma Tücsöknek tavaszi posztert - egész nap gagyog és mosolyogva nyújtogatja felé a kezét. Oda is vittem és vidáman ütögette a képet. Úgy örülök, hogy ilyen kíváncsi és érdeklődő. Színes újságokból vágtam ki mindenféle tavaszi nagyalakú fotót és illusztrációt (macit, mókust, virágokat, nyuszit stb.) és egy nagy lapra (asztali heti tervező hátlapja, de A/3-as is jó) felragasztottam amolyan kompozíció szerűen (a maci pl. egy másik újságból kivágott nagy színes vidám vödörben csücsül.), végül az egészet a z ágya melletti szekrényre rögzítettem.

Ettől eltekintve eléggé a végemet járom, még jó hogy holnap megjön a párom. Fáradt vagyok, a munkások még mindig tökölnek, kertünk szétszedve, alig tudok kijutni babakocsival, kedvem se nagyon semmihez, a tavaly óvatlanul befogadott és Iván névre keresztelt macsekunkról kiderült, hogy lány, így most 3-4 kandúr döngeti felváltva - ezeket kell zavargatnom, mint egy frusztrált máminak, mert olyan hangosan kurjongatnak, hogy felébred a kicsi. Mondhatom, szórakozás a javából... :shock:

Kép
goldplast

dbea :lol: Fuszekli: 'kötött férfizokni' (örököltünk néhány pár gyapjú, kézzel kötött zoknit, egész télen azokat hordta!!!)

Tündi :lol: Hú, de ügyi vagy a hozzátápival.....!!! Hogy csináltad??? Te főzöl, ugye?

Goldplast :lol: Itatás: egyik kezemben tartom és döntöm a poharat, amibe csak kevés iszit töltök, a másik kezem pedig tartom az álla alá. De általában nem is megy mellé, csak ha én bénázom el és túl sokat lendítek! Félre sem szokott nyelni! Ha sok, akkor inkább tartogatja a szájában vagy kicsurgatja oldalra... Szóval, én biztos nem fogok tökölni a csőrös szirem-szarom poharakkal.... Így meg minél hamarabb megtanulja. LEgalább -ha a kajálásban már nem is-- ebben sikerünk van.

Na, tegnap du. kipróbáltuk a háti hordozót, elmentünk az erdőbe.... Szuper volt, majd teszek képet!!
most megyünk mamázni ---azon ritka pillanatok egyike, amikor éanyám otthon van--- (nem egy szupernagyi, pörög ezerrel, soha nincs otthon... :roll: :cry: )

madaran

Sziasztok!
Húú jól eltűntem :oops:
A Regi beteg volt és el is felejtettem ide lesni...
Sajni jól le is maradtam.
No sebaj,írok az utsó oldal témájára,azt vagy vissza olvasok vagy elfelejtem :lol:

A Regi már felállt a kiságyban.Napközben kint van a nappaliban de ott még nem igen áll fel,amit nem is bánok azért.De szerintem 1-2hét és fel fog állni mindenhol.

Cipő.Én a Fannira és a Szabira sem adtam.Van aki cipő párti..én nem.Szerintem jobb nekik mezítláb.Vagy vannak ezek a puha talpú kiscipők,azok nagyon jók!A Szabi 15-16hósan kezdett egyedül menni,és addig ilyenje volt.A Regire meg ha kimegyünk vastag zoknit szoktam adni 2db ot is.

Hozzá tápi.Én is kezdem feladni... :lol:
Nálunk még mindig a gyümi megy és kis főzelék.A főziket én csinálom,de nagyon sok a kutyánál landol.Most pl,hogy beteg volt a Regi majd 1hétig csak a szopi ment.e ma is csak szopi volt eddig.
Én úgy érzem bőven elég neki.
Ja igen és vacsira pl úgy eszik a Regi,hogy falatkákat teszek elé,pl tegnap nagyra reszelt főtt krumpli és tészta volt.Olyan édesen tömi befelé a kaját a szájába.Már kapott így főtt répát brokkolit(bár ez annyira nem jött be).Mindent apró darabokra vágok és így el tudja csócsálni.Persze jó puha falatokat kap,hogy azért szét menjen a szájában.
De amúgy még mindig a fő kajája a szopi. :wink:

Bea!
A fuszekli az a zokni :lol:

Irdab!
Én is szoktam sárga répát fehér répát tenni a spagi szószba.Én bele szoktam reszelni és kb 3-4órát főzőm a husit.Én ezt egy olasz receptben olvastam 1x,hogy az igazi bolonyait nagyon sokáig főzik,addig míg pép lesz szinte belőle,és zöldeket is kell bele tenni.
Itthon nem igen tesznek amúgy bele.De próbáljátok csak ki 1x,sokkal ízletesebb lesz.

Majd elfelejtettem..itatás.
A Regi sem iszik még semmiből ,elég neki a szopi.Viszont vettem azért nukos rózsaszín itatós üveget,mert olyan édes csajos.No de nem kell ám neki,és folyik szana szét a víz.
Viszont így 3gyerek tapasztalatából.Azért jó ha valami üveget is megszoknak,hisz autóban a volán mögött nem bizit ,hogy a poharat oda tudom nyújtani a gyereknek :wink:
Unokatesóm(aki annyi idős mint a fiam),másfél évesen simán ivott a kubus és hasonló üvegekből.Szóval ha nem is drága cumis meg itatós,de valami hasonló azért néha jó szolgálatot tud ám tenni.

mimi12

Sziasztok!

Marci kezd jobban lenni, mert már nem akar aludni napközben :lol: Ezt biztos az apjától örökölte, én napközben bármikor el tudnék aludni :lol: :lol:

Itatás: mi is poharazunk. Nem egyszerű, de azért megyeget, mondjuk Marci nem iszik óriási mennyiségeket. Én beültetem az etetőszékbe, szembeülök vele és kis kortyokban öntöm a szájába a vizet. Lényegében ennyi a nagy itatási technikánk. És a kisebb kortyokat ügyesen lenyeli, a nagyobbak egy része kifolyik oldalt. Dehát az csak víz, és felfogja az előke, vagy majd megszárad. :lol: Azért nem literszámra ömlik a kis szájából a víz :lol: :lol: Marci is akarja fogni, ami úgy szokott kinézni, hogy hagyom neki, hogy fogja, de még azért én irányítok, aztán valahogy csak betalálunk a megfelelő lyukon :lol: :lol:
Viszont megfogadtam, ha lesz még egy gyerekünk, megtanítom cumisüvegből inni, már az elején...

Goldplast: elképzeltelek mint frusztrált mámit, aki a macskákat kergeti az udvaron :lol: :lol: :lol:

Ja igen: elkaptam Marcitól az influenzát :roll: Úgyhogy én is gyógyszert szedek, remélem végre kilábalunk belőle családilag... Már nagyon mennék sétálni. Egy hete itthon ülünk. Még jó, hogy van mobiltelefon meg internet különben rövidúton behülyülnék itt magamban :D

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Úgy látom, ma én vagyok a legfrissebb :)! Sikerült extra korán, negyed 6-kor kelnünk. Persze Emma 7-től megint alszik :).

Tündi, a járássegítőket én is nézegetem, nekem az oroszlános F.-P. tetszik nagyon, az egyben kismotor is, így sokáig használható.

Cipőt (rendeset, nem puhatalpút) szerintem is akkor érdemes a gyerekre adni, amikor már ténylegesen megy. Amikor csak feláll és lép 1-2-t, akkor szerintem is elég a puhatalpú.

Boribon: barátnőm kislánya nagyon szereti! Szerintem az, hogy nekünk felnőtteknek kissé egyszerűnek tűnik, nem biztos, hogy a gyerekek számára nem jó. Én megmondom őszintén még nem ismerem, de mikor Léna (2,5 éves) azt mondta a poháron lévő eperre, hogy szamóca, mert Boribon azt szed, akkor azért elámultam :). Szóval mi próbát teszünk majd vele :)!

GP Ági, ma már akkor kibővül a család szerencsére :)! Remélhetőleg most egy darabig nem kell elutaznia a párodnak!

Adri,
köszi a babakocsi-linket!

A betegeknek jobbulást!

Kellemes napot mindenkinek! Én most megyek, felteszem a céklafőzeléket főni.

Kép
angelita

Sziasztok!

Olyan gyönyörű idő van! :D Jó lenne ha már mindig ilyen lenne meg még melegebb :) :)

Dbea,jobbulsát neked is!!!Mára jobban vagytok már egy kicsivel?Sztem azért lemehettek nyugodtan sétálni egy kicsit.Kell a friss levegő mind2őtöknek!!! :) Attól betegebbek nem lesztek :wink:

Angelita,igen nekem is tetszik az oroszlános is :wink: De én nem veszek már másikat,Lucáról sok játék megmaradt :D

Anna,nem,nem főzögetek Zsombinak :oops: Üvegeset eszik,próbáltam neki amit én csinálok,de nem kellett neki,az üvegeset pedig megeszi :) Lucával is ez volt anno :) De aztán 1éves kora körül már azt ette amit mi,és az simán csúszott neki :)
Lucának meg a mama hozzá a kajcsit,abból amit főz az otthoniaknak(tesómnak+apukámnak),mert ő alig eszik vmit,én meg ugye fogyózok,igy nem tudok olyan kis adagot főzni,hogy csak Lucának :)
De amikor apa itthon van,akkor mindig főzés van :wink:

Mimi,jöhetnél sűrűbben is! :P Gratula Reginek a felálláshoz! :D

Itatás:nálunk Zsombi cumisüvegből issza a tápit ugye,de teát+vizet+gyümilét nemigazán akar inni.Már mondtam a doki néninek is,azt mondta,ha szomjas lesz megissza!!Gyarapodni gyarapodik,enni eszik..de az ivás :roll: Egyszer majdcsak rákap :wink:

Megyek kiterigetek az udvarra,mert olyan gyönyörű idő van!!! :D

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Lányok!

Szeretném kérni a segítségeteket!Dorcsikám egész éjjel szörcsögött!Tele volt a kis orra és ezt szeretném leszívni!Aki esetleg már használt kézi orrszívót megtudná mondani,hogy is kell használni!Pláne így egyedül!Mire kell figyelni?Hogy fogjam?Hogyan fektessem?!?Ülve, félig ülve?!?Halottam, hogy fekve ne!Meddig kell neki szívni!?!Gondolom addig míg jön a kis orrából, de én reggel szippantottam vele és szerintem valamit nem jól csinálhattam mert nem volt semmi!De Ő ugyanúgy szörcsögött tovább!Fogától nem lehet?!?
Bocsika, hogy csak így becsapódok!

Kép
bener

Jó reggelt!
Angelita akkor beelőztetek, Zora 5:35 kor kelt ma, és most ájult be.És csak 1xkelt cicizni, és életében először hasra fordult álmában és úgy aludta végig az éjszakát. Eddig meg utált hason feküdni, mindig háton aludt.

Ma már voltam a bankban, és szuper az idő, és persze nem tudom megint mit adjak Zorára majd a 20 Cban?! Asszem a bbkocsira a napernyőt is lassan fel lehet szerelni

Tündi, nem azért van kompban, hogy a járását fejlesszem, hanem azért, hogy ne essen el amíg pisilek :oops: :roll:

Dbea szerintem is lemehettek ilyen időben nyugodtan.
Anna, Dbea ügyesek vagytok a poharazással.

Mimi jó, h jöttél :lol: , köszi a kaja tippet megcsinálom így is.

Szerintetek Piroska azért nem jelentkezik, mert terhes lett, és az új topikba írokat?

Adri

Kép

Kép
irdab

bener szerintem a kézi szívó nem ér semmit, csak a porszívós.Én azt használom. Zora is szürcsög most és én is azzal szívóm. Lefektetem, és kiszívom neki. Zora már várja és mosolyog, és a végén megkönnyebülten élvezi az egésszet. És miért ne lehetne fektetni, a kórházba is fekve szívták ki az orrá.

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab köszike a gyors választ!És az egyik orrjáratot ugye be kell neki fogni?Hát tényleg nem sokra volt képes a kézi!Szinte semmire!Ugyanúgy tele van a nózija!Szóval délután én is nézek egy másikat a gyógyszertárba!És milyen gyakorissággal szívtad a kis Zorának?!?
bener

Bener: nálunk nem örvend nagy sikernek az orrszívás, Marci össze-vissza tekereg, kapkodja a fejét. Így ha egyedül vagyok le kell fognom mind a két kezét, tartani a fejét és még az orrát is szívni :roll: Úgyhogy én nem fogom be a másik orrlyukát, mert fizikailag kivitelezhetetlen.

Azt hiszem ma kiugrom az ablakon. Marci megint hozza a régi formáját, nem akar aludni, nyűglődik az ágyában, nem akar aludni, tiszta hiszti. Én meg már majd lefordulok a székről annyira lefeküdnék egy kicsit, nem vagyok valami jól. És ez megy majd egész nap... :shock: :shock: :cry:

Kép

Kép
dbea

Szia, Bener,
én is a rendes orrszívóra esküszöm. Fluimar (vagy Mar) ill. Sterimar van előtte (Otrivinem volt, de az nagyon szárított)- ez kíméletesen lazítja fel a váladékot és aztán porszívózás. Én sem tudom befogni a másik nóziját (pankráció ez így is), de megszokta már: meg is foghatta, beszéltem hozzá, stb. Már elég jól tűri. Sok sikert! Utána én pár csepp anyatejet is csöppentek. Eddig nem sokszor kellett és utána nálam is nagyon megkönnyebbült Tücsök.

Kép
goldplast

Hát ma nem volt nagy forgalom :(

Végül beszéltem a gyerekorvossal, lementünk kicsit sétálni. Nagyon jó idő volt, biztos azért volt itt ez a pangás :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen mégegyszer a segítséget!Érdekes, hogy minden más téren olyan határozott vagyok, de amikor valamilyen betegségről van szó, annyira be tudok pánikolni!Pláne, ha a kicsi Lányomól van szó!
Végülis délután vettünk a gyógyszertárba egy porszívós orrszívót és este már Apával csináltuk együtt!Hihetetlenül sajnáltam a kis Tündért, de hát muszáj!És az legalább szívott is ki a kis orrából trutyit!
A doki néni azt mondta, hogy bújkál benne a nátha!Hát úgy néz ki Apának még várnia kellett volna a nagy bújással!Apa ugyanis beteg volt a múlt héten!Természetesen influenzás, és hát a hétvégén már nagyon össze volt bújva a csapat és ez lett belőle!Szegény Apának olyan lelkiismeret fulldalása volt!

Kép
bener

Bener, Bea

Orrszívás: Brutálisnak tűnik, de nem az és még egy két éves gyereknél is meg lehet csinálni. Az ő érdekükben. (Szandi mutatta a TV-be) Nekem bevállt

Leülsz, szétteszed a lábad. A gyerek a hátán fekszik a feje pedig a két lábad között. A két lábadat, rá tudod tenni a két kezére. Így van két szabad kezed és a gyerek sem tud mocorogni.
A másik orrlyukát ne fogd be, mert szerintem az nagyon kellemetlen. Próbáld ki., milyen rossz ha befogod az orrod.
Mi csak úgy használunk vagy adunk be valamit a gyerekeknek ha mi is kipróbáltuk, megkóstoltuk.
Legyen az orrszívó, szemkenőcs, orrspray

Remélem segítettem, jobbulást

Kép

Kép
ádibaba

Huhh... Ez a hirtelen meleg idő teljesen kizökkentett a megszokott kerékvágásból. Ma is rengeteget sétáltunk Zarussal. Úgyhogy így estére már nem nagyon marad energiám reagálni. Szerintem a tavaszi fáradtság is most jön már ki rajtam. Igyekszem összeszedni magam és ismét teljes értékű fórumozó lenni. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok lányok!

Hoztam két friss fotót :)!

Tényleg szuper idő volt tegnap, mi is sétáltunk egy jót -egy órát voltunk kint, a végén már fel kellett vennem Emmust, nagyon unta a banánt...
A friss levegő megtette a hatását, utána olyan fáradt lett, hogy amikor meglátta, hogy kanállal kéne enni, elkezdett sírni (már előtte is nyűgi volt), így tegnap főzelék helyett tápi volt az ebéd is... Aztán aludt is egy jót :).

Ádibaba, köszi az orrszívós tippet! Elég brutál, de tényleg az ő érdekükben teszi az ember! A hagyományos orrszívónál egyébként be kell fogni a másik orrlyukat, de porszívónál ezek szerint nem muszáj.

Kellemes napot mindenkinek!

És íme a fotók :):

Kép

Kép

Kép
angelita

Sziasztok!

én már megint csak bekukkantok!

8 órára megbeszéltem a barátnőmmel, hogy átjön és elmegyünk fogorvoshoz, addig ő ellesz Dominikával, amíg kihúzzák a fogamat! De még nem jött, és ha nem jön gyorsan nem fogok tudni menni, mert Dominak tízóraizni kell 10kor, és 12-re ebédkét kell főznöm!

kovisziszka

Sziasztok!

Itt egyenlőre nincs olyan szép idő mint tegnap volt :( Szinte egész du kint voltunk! :)

Orrszívás:a mi módszerünk is az ami Ádibabáéké :wink: És én sem szoktam befogni a másik orrlyukat.Szerencsére mostanában nem kellett szívni nekik.

Angelita,egy tünemény Emma :) És már Hello Kitty lázban ég,ahogy látom :wink:

Orew,kipihented magad? :)

Sziszka,fogorvos miatt nem írigyellek :? de remélem azért eljutsz hozzá.Most hol laktok?hova tudtatok elköltözni?

Irdab,nem is bántó szándékkal írtam a kompos dolgot,csak nagyon sokan több órára is benne hagyják a babát a kompban,és ez nemigazán tesz jót a lábikójuknak!!Csak nálad fejtettem ki bővebben ezt a dolgot,de ezt úgy általánosságban értettem :wink:

Bener,hogy vagytok?Javul Dorcsi?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Lányok!

Lányok mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget az orrszívással kapcsolatban!Dorcsi baba hála Istennek jobban van!Éjszaka még keltünk egyszer szippantani, aztán már csak reggel!És már nem is sír ha használjuk!Azt nem mondom, hogy hűűű, de boldog - de ki lenne az, nem egy leányálom, -, de nagyon kis ügyesen tűri!Hagytam neki hogy fogja a porszívó csövét!:)Nagyon tetszett neki, hogy zajongott a porszívó!:)

Na megyek ha jól hallom ébredezik a is Tündér!Este jövök!És akkor képet is teszek fel!

Kép
bener

Na eljutottam fogdokihoz, megröngenezte, elkezdte húzni, de ahogy megfogta már ropant is
abbahagyta és elküldött az István kórház szájsebészetére, ahol jó sokat vártunk kaptam még egy szurit és kihúzta gyorsan és nem is fájt! De összekellett varrni! Most hogy múlik a szuri hatása, rohadtúl kezd fájni! Jó car, mert nem tudom rendesen lenyelni a nyálam, mert elkezd vérezni, és be vagyok tojva, hogy nehogy szétjöjjön a varrás! Egy papírzsepit dugtam előre, hogy nagyott ne bírjak nyelni, mert akkor vérzik! Hát jól jártam és mehetek jövő héten vissza a mellette levőt is ők húzzák ki! Dominika tök jól viselkedett,

na megint vérzik, megyek eldölök

kovisziszka

Sziasztok!

Sziszka: Nem irigyellek ezért a "kalandért" a fogorvosokkal... Remélem már jobban vagy!

Én sokszor már el sem merem mondani senkinek, hogy nincs egyetlen lyukas fogam sem, és, hogy ami hiányzik az alapból se volt soha. Mi is nemrég voltunk mind a ketten fogorvosnál, de tőlem egy fillért nem is kér és el sem fogadja, mert csak belenéz a számba és közli, hogy minden rendben. Annyi ilyen, a tiédhez hasonló vagy még rosszabb történetet hallottam már, hogy nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen fogakkal élhetek. :) Remélem Zarus is ezt örökli, no és persze figyelni is fogok arra, hogy rendesen és rendszeresen mossa majd őket. :)

Tündi: Próbálok korábban lefeküdni mint szoktam, de Zarus mostanában (gondolom a fogzás miatt is) eléggé nyugtalanul alszik és így én sem tudok tőle rendesen aludni.

Tegnap kapott életében először tápszert is... Egyszerűen nem fogadta el a cicit, viszont a tápszerből kb 100ml-t betolt. Most este is azt ivott kb ugyanennyit (hozzá kell tennem, hogy előtte kb 45 perccel szopizott rendesen).
Soha nem gondoltam, hogy nehéz lesz feldolgozni lelkileg, hogy már nem igényli annyira a szopizást... :(

Dbea: Remélem mind a ketten jobban vagytok már és a friss levegő meg ez a szép idő is segített a gyógyulásban! :)

Orew

orew

Sziszka!
Remélem javul a fogad, ezek a fogorvosi dolgok tényleg nem kellemesek... Habár Orewhez hasonlóan nekem is jók a fogaim, de 3 bölcsességfogam ki kellett műteni. Azért ha nagyon fáj, vegyél be fájdalomcsillapítót, van, amit lehet szoptatás mellett is.

Nagyon sokat vagyunk levegőn, Zorát is sokszor elhozom hamar az oviból, gondolom itt is ezért nagy a csönd, mindenki élvezi a tavaszt:).

Mira egyre jobban eszik mindent, annyira örülök neki. Tegnap megevett egy egész húsos bébiételt (2 részletben) és estére még egy zabpelyhes céklafőzeléket is. Ma spenótót kap kis krumplival.

És éjszaka alig szopizott, 7-kor elaludt, aztán 11 körül kért, és utána (emlékeim szerint) nem is szopizott, csak reggel. De furcsa volt, mert felkelt hajnalban kétszer is, kicsit nyöszörgött, aztán visszaaludt. Jó lenne, ha szopi nélkül ilyen ügyesen máskor is visszaaludna. Zorával megbeszéltük, hogy ha Mira átmegy az ő szobájába aludni, akkor kap egy magas tündérágyat létrával és tűzoltórúddal (galériát felnőtt nyelven). Mostanában virágzik a tesóféltékenység nálunk, így próbálom felkésíteni arra, hogy nemsokára egy szobában lesznek. Többgyerekes anyukák, ti hogy álltok ezzel? Van, akinél már egy szobában alszanak?

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek, remélem a betegek meggyógyultak a rosszkedvűek vidámak, a babák, mamák pedig ki a szabadba, nagyon szép idő van már most reggel!:)

Orew: irigy-irigy a jó fogakért! Nekem gyerekenek gyönyőrű fogaim voltak, aztán 11 évesen hirtelen kezdtek romlani, amikor is jött mellé a migrén is! Szerintem a hirtelen kamaszodás miatt sok minden hiányzott a szervezetemnek!

Dominika is rosszul alszik éjszaka! Tegnap tudtam volna értékelni, ha kicsit jobb éjszakája lett volna, de nem! Mert elvileg a varrás miatt, nem szabad: tüsszenteni, köhögni, orrotfújni, nehezet emelni stb! Úgyhogy este apa emelgette! Jaj szegénykém, vittem magunkkal tápit, úgyhogy azt kapott, de többször is próbálta e felsőmet lehúzni, hogy cicizzen! Este már szabályszerűen, nekem rontott a kisororszlán, és ahogy kiszabadítottam a cicimet, úgy rávetődött, nagyon aranyos volt!

Ja azt mondanom se kell, hogy se a helyi fogorvosnál, sem a szájsebészeten nem engedtek előre, sőt jöttek a kollegák stb és még közlik is jó esetben, hogy bocs, de bemegyek! Rohadtól nem gyerekcentrikus itt ebben a ... országban semi! A járdán is én ugrok félre a babakocsival, mert beleugranak a picurkám őlébe
Nem azt mondom, hogy bemegyünk és rögtön mineket hívjanak, de ennyire lesz...ni, hogy ott egy kicsi manócska!

Az estém, éjszakám még nagyon rossz volt, de ma már a varrás nem fáj, hanem az első szuri helye, mert azt oda adták ahol a két inny találkozik, az álkapcsomba
tök jó nem bírom nyitni rendesen a szám! Az evés, ivás elég vicces!

dbea: remélem már jól vagytok!

orew: én is lelkiztem a tápin, de tegnap annyira kivoltam, hogy nem akartam cicitetni, meg ott ültünk és nem tudtunk elvonulni sehova sem! De jól belakmározott Dominika a tápiból!

Tündi: LÉn sem szeretem a kompot! Bármennyire is rossz nézni, hogy néha elesnek, ezt úgye meg kell nekik tanulni, mert később nem éri őket annyi baj!

Csajok! Olyan kis aranyos a Dominika! Tök sokat ül és úgy eljátszik ,hogy az csúcs! És ha talál valamit amibe lehet kapaszkodni, már áll is fel! És a négykézláb mászás nagyon jól megy neki! Baromi gyorsan közlekedik! Ahogy mászkálok, ő jön utánam! Hihetetlen gyors ütemben csinálja most a dolgokat!
bener: Dorina hogy van? Hogy bírja az orrszívást! Jobbulást!

tündi: nem költöztünk még! Mert szeretnénk kimenni németországba és úgy lesz hogy apa előre megy, elkezd kint dolgozni, és hétvégéken itthon lesz! És ha összejön egy kis pénz, megyünk mi is kifelé!

Van a nappaliba egy szinteltolás 4 lépcsőfok! Most oda kellett mennem, Dominika felment ügyesen! Én meg ott izgultam mellette! :lol:

Húha, de nagyon már a gyerköceink! Nemrég még pociban voltak és arról írtunk, hogy de jó lesz ha már kint lesznek! És tessék, pikk-pakk egy évesek lesznek, és futkosnak! :lol: :cry:
igyekszem minden pillanatot kiélvezni, mert már nem fogok többet szülni!

jaja bocsi, jó sokat írtam! Eldugulok, kimegyünk egy kicsit, olyan szépen süt a nap!

Szép napot mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kovisziszka

Sziasztok!
Megjöttünk a gyerekorvostól :( Annyira bíztam benne, hogy gyógyultnak mondja Marcit, de sajnos nem... Azt mondta, hogy javult valamennyit, nem sokat, így továbbra is szedjük a gyógyszereket. Veszünk orrcseppet is. Kicsit megy a hasa az antibiotikumtól, arra Normaflore-t kell adnom, persze a sok kaki meg kicsípi a popsiját, azt Sudokrémmel kenni. Hát nem tudom mikor lesz ennek vége... Ja és nem mehetünk még mindig sehová, mert hörög kicsit a tüdeje szegénykémnek, úgyhogy keddig megint "karantén".

Én sem vagyok még jól, ami biztos tetőzi is a bajt, oda-vissza fertőzzük egymást... :evil: Én már beszedtem egy doboz antibiotikumot, de mintha egy szemet se vettem volna be. Tegnap este is hőemelkedésem volt.

Úgyhogy hiába itt a jó idő, mi még egy percet sem tudtunk élvezni belőle.

Ami miatt nehéz ez az egész az az, hogy annak ellenére, hogy beteg, Marci nagyon élénk, eleven és annyira kimerítő lekötni egy kis sajtkukac héthónapost a négy fal között... Nagyon a földön sem merem hagyni, hogy mászkáljon, mert félek, hogy nehogy jobban megfázzon :shock:

Sziszka: ez a fogdolog nagyon rosszul hangzik...

Orew: Zara elfogadja a cumisüveget?

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Dbea: Igen, Zarusnak sose volt ellenere a cumisuveg. Igy tudom neha itthonhagyni Daviddel, o meg eteti lefejt tejjel uvegbol. Mi az Avent uvegeit hasznaltuk az elejen, de mostmar jo ideje a Tomee Tippee uvegeit hasznaljuk. Azok sokkal jobban hasonlitanak a noi mellre es Zarus is konnyebben iszik belole.
Jobbulast kivanok nektek! Remelem azert most mar tenyleg hamar meggyogyultok mind a ketten. Az uszason mar a regi oktato van (a hapsinak a lanya), mert visszajott a szulesi szabadsagarol. Ugyhogy most egy-ket uj feladat is van, meg van amit o egy kicsit maskepp csinaltat, de Zarusnak igy is tetszik a dolog, es biztos vagyok benne, hogy Marcinak sem lesz majd ellenere. :)

Sziszka: Dominika nagyon ugyes kislany, Zarus megcsak egy par napja kezdi emelgetni a popijat, de kuszni meg mindig csak korbe-korbe tud, illetve hatrafele. Viszont nehany napja rakapott, hogy hasra fordul majd hirtelen hatra, es nagyon tetszik neki ahogy lehuppan az agyra. :lol: Nevetgel rajta. :)

Udv,

Orew

orew

Sziasztok!

A szüleim itt voltak nálunk 4 napig, így nem értem rá babanetezni. Mostanra olvastam vissza, és sok érdekes dologról írtatok, de nincs esélyem mindenre reagálni....

Mocorgó
: Dani kap hébe-hóba glutént, de elég ritkásan: mondjuk kb. hetente egyszer. Ez általában a már korábban említett bébi zabpehely (azonnal oldódó, Kölln márka) vagy bébimüzli (4-5 féle gabona lehet benne). Tegnap mondjuk puliszkát ebédeltem, és adtam belőle neki is. Direkt elég hígra főztem, kevés sóval, hogy meg tudjam kínálni. Mindig kinézi a falatot a szánkból... Háááát, ezért nem rajongott, apja fia... :)

Dbea:
nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul vagytok mindketten. Te is megmutatod magad azért néha egy orvosnak? Ez a hosszú ideig tartó hőemelkedés, antibiotikumra nem javulás lehet atípusos tüdőgyulladás is (ami általában nem vészes dolog, csak nem nagyon múlik el hetekig, és kell hozzá egy spéci antibigyó). Nem köhécselsz?
Remélem azért hamarosan jobban lesztek! (Nálunk megfázásra a következő házipraktikák válnak be: sok-sok víz ivása, este minél forróbb fürdő, éjszaka zokniban alvás).

Sziszka: ez a fog dolog is elég rémesen hangzik. Dominika viszont nagyon ügyeske!!

Orew: Dani sem halad még, csak körbe-körbe :D :D Bááár, ezt a gurulással kombinálva (vééééégre elkezdett jobbra is a hasára fordulni, így már megy mind a négy irány), mindenhova eljut. Ma pl. csak egy pillanatra mentem ki a hálóból, ahol a szivacspuzzle-n hagytam, és mikor visszamentem, sehol sem találtam. :shock: Aztán vigyorogva kigurult az ágy alól. :lol: :lol: (Le is fényképeztem gyorsan.)

Aztán még az is új, hogy lekezdett üldögélni - bár magától nem tud még felülni, csak ha mi ülve tesszük le. Így aztán a szobahintát is fel tudtuk avatni.
Tündi: szerettem is volna kérdezni (vagy bárkitől, aki tud erről valamit): mennyire káros az, ha a babát ülteti az ember, amíg még magától nem tud felülni? Nekem itt mindig azt mondta a gyógytornász és a gyerekorvos, hogy nem kell ülni tudnia, amíg magától fel nem ül, és az pedig akkor lesz, amikor már mászik, és az 8-10 hónapos korban várható. Jójó, nem kell ülnie tudni - de ha tud, akkor káros, ha ültetem?
Nem tudom, mennyire használhatom pl. hintát. Igaz, annyira nem rajong érte, inkább kívülről szereti nézegetni, ahogy a kis állatai hintáznak benne...

Lányok, azt akartam még kérdezni, hoyg ti mit fogtok csinálni az óraátállítás után? Én ezen tépelődöm már egy ideje.
Danit most 7 és 8 között szoktam letenni aludni, és általában fél 8- fél 9 között alszik el. Na de holnapután átállítjuk az órát, és nagyon világos lesz még akkor. (Így is elég világos van még fél 8-kor, csak lehúzom az egyik ablakon a redőnyt. 1000 km-re nyugatra Mo-tól most kvb. 8-kor sötétedik.) Na de mégsem fektethetem fél 10-kor? Vagy igen? Akkor nagyon későn kelne (gondolom) reggelenként (vagy ha nem, akkor meg nem alussza ki magát). Másrészt viszont jön a jó idő, esténként lehet, hogy elmennénk mindig sétálni a közeli völgyekbe-erdőkbe, ha már a férjem hazaért (mondjuk 8 körül) - ebből a szempontból előnyös lenne, ha nem feküdne olyan korán. Jaaaj, nem tudom, mit csináljak. Ti mit terveztek? Átállítjátok a lefekvést, vagy hagyjátok, hogy egy órával későbbre csússzon?

Kép

Kép

Kép
bikmakk

Bikmakk: Nagyon cuki Dani ahogy vigyorog az ágy alól! :) Én is biztos, hogy jót nevettem volna rajta, ha láttam volna. :)
Zarus még nem tud egyedül megülni, mert előre vagy oldalra dől.
Én úgy emlékszem Tündi azt mondta, hogy ha megülni megtud a baba akkor az már nem árthat a gerincének, ha ül. Tehát ez az jelenti, hogy nem kell, hogy magától felüljön, hanem ha leteszed és úgy ülve marad akkor elvileg az úgy teljesen okés.

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Bikmakk,
szerintem rövid ideig nyugodtan hintáztathatod Danit (15-20 perc), az biztosan nem káros neki már ebben a korban.
Az instant zabpehelyre rá van írva, hogy gyerekeknek való? Itt is lehet kapni ezt a márkát, de arra nincs ráírva, hogy bébi zabpehely.
Az óraátállításon én nem görcsölök, majd kialakul a dolog. Már egy óraátállításon túlvagyunk, akkor is kellett pár nap, hogy rendeződjenek a dolgok, de aztán ment minden, mint régen :). Ha nyáron többet lesztek kint, későbbre csúszik a fürdetés, altatás, akkor szerintem ahhoz könnyen fog alkalmazkodni Dani.

Tündi, egyelőre én égek Hello Kitty lázban, Emmán 'élem ki' ezt a szenvedélyem :).

Tegnap szüleimnél voltunk, Emma sok új emberrel találkozott, nagyon élvezte a társaságot, az új arcokat :). Sikerült a sétát is hosszúra nyújtanunk, mert a friss levegőn bealudt :).

Kellemes hétvégét mindenkinek! A betegeknek jobbulást!!

Kép
angelita

Piroska Hajnusát Istenke éltesse sokáig névnapja alkalmából :)!

Kép
angelita

Sziasztok!

Gyors leszek cak ..el vagyok mint mindig havazva... :oops:
Igaz ma Apa meg Noli rallyn vannak Egerbe ..de igy se tudom utolérni magam.... :oops: :oops:

Piroska Hajni babának Boldog Névnapot :P :P :P :P :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziazstok!

piroska: Hajnusnak Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk!

orew: Dominika hasrafordulni nem akar! Érdekes, hogy ő ezt valahogy letojja nagy ívben, pedig szerintem tudná, mert néha álmában átfordult oldalról hasra! De ébren valahogy nem érdekli! Szóval Zara is ügyes nagyon!!!!
Szerintem Domi azért indul neki ilyen hamar, mert a két nagy sokat futkos körülötte, és ő meg menne utánuk! :lol:
Most négykéláb fogocskázott Dominika Danival és tök jókat kacagtak közben!

Dominika tegnap megkóstolta a krumplis tésztát! Próbáltam enni, már amennyire sikerült nyitni a szám! Domi meg nézte de úgy, mintha akarta volna mondani, hogy Anya, adjál, mert mérges leszek! Aztán megkóstolta, baromira bejött neki!

Csajok nektek mit esznek a babák? Adtok már valamit a saját ebédetekből?

kovisziszka

bim-bam: de jó Nollinak és a párodnak! Én is úgy elmennék valahová! :cry:

angelita: jól áll Emmusnak a hello kitty! :wink:

bikk-makk: Dani tiszta aranyos, olyan kis zabálnivaló!

dbea: Remélem hamarosan kiszabadultok a karanténból! Most már biztosan hamar meggyógyultok! Jobbulást nektek! És kitartás, tudom, hogy nehéz betegen egy babával!

kovisziszka

Sziasztok!

Remélem máshol jobb idő van,mint itt :? Itt csúnya borongós,néha esik is :(

Piroska,Hajnusnak nagyon sok boldog névnapot!

Bikmakk,nagyon huncut baba Dani :) szépen ül a hintába,habár nem tudom,hogy mennyire támaszkodik neki a párnának,sztem ne is tegyél mögé.
1x már írtam a felülésről és a megülésről.A babák általában előbb tudnak megülni,mint felülni.Ha szépen megül egyedül,tehát nem erőlködik,hogy meg tudjon ülni,és egyenesen is ül,akkor ültetheted.Vagy naponta pár percig,az még nem árt,de sokáig begörnyedve ne üljön,ha meg nem tetszik neki,úgyis hasravágja magát :wink:

Dbea,tarts ki,és gyógyuljatok meg végre!!!

Sziszka,akkor maradhattatok a lakásba,ez jó hír.Szurkolok,hogy összejöjjön a meló a férjednek,és hogy hamar tudjatok ti is menni utána.

Bim-bam,a jó kis Eger rally,régen én is jártam rallykra, a volt barátom szerelt egy kis csapatnak.De azért már nem hiányzik az az élet...huuuu

Angelita,én micimackó őrült vagyok :oops: ez meg is látszódik a gyerekszobán,de mostmár Luca is szereti őket :wink:

Orew,a hátrafelé kúszá után jön az előre..hipp-hopp rá fog jöni Zara,és majd győzd utolérni :wink: Zsombi hihetetlen gyors tempóban kúszik.A keresztapja a múltkor mondta is neki,hogy "jobban kúszol,mint apád" :D

Kép
Kép
tundi24

Akik szeretnének képeket előhívtani,a rossmanban április 6ig,50db kép 950ft a 9x13-as.Én hívattam elő 150db-ot :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Hajnusnak én is szeretnék boldog névnapot kívánni :lol:

Képzeljétek tegnap sikerült eljutnom az Europarkba és tudtam venni Marcinak szivacsos kockákat :lol: Úgy örültem neki, mintha majd én játszanék vele :lol: :lol: :lol:
Épp az jutott eszembe, hogy már jobban szeretek játékboltba menni, mint ruhákat venni magamnak :lol: Annyira élvezem, hogy olyan nagy kínálat van, és elképzelem Marci tündéri mosolyát, amikor kap valamit, aminek örül :lol: :lol:

Tegnap ez volt a nap fénypontja. A többit inkább nem is említem, a családi életünk a béka feneke alatt van, de inkább nem rontom itt ilyenekkel a levegőt, menjen mindenki kirándulni, a szabadba aki teheti :wink:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Hajnusnak NAGYON BOLDOG NEVNAPOT!

Tundi: En is Micimacko bolond vagyok, es Zarus szobaja is tele van vele (fuggony, szonyeg, poszter a falon, plusz az ajto uvegen az altalam keszitett Micimacko uvegmatricak). :) Anyu mondta is, hogy szegeny gyerek mast nem is fog ismerni. :)

Udv,

Orew

orew

Kép

Orew

orew

No, ez az ajto. :) Ez regen az en szobam ajtajan volt, de mivel ott mar nincs senki es anyueknak sincs tulzottan szuksege ra, ezert lehoztam oket Zarus szobaajtajara. :) Estenkent mindig elkoszon toluk, imadja mostanaban nezegetni oket. Gondolom a sok szin miatt is. :)

Orew

orew

Amugy en a konyvet is sokszor kiolvastam anno (meg se tudnam szamolni, hogy mennyiszer). Viszont azt vettem eszre, hogy Nyuszi, Kanga es Bagoly altalaban nincsenek rajta a kepeken, meg pluss allat is kevesebb van beloluk. :(

Orew

orew

Dbea: Mi a baj? Tudod, hogy itt mindenki szivesen meghallgat, ha ugy erzed, hogy az segit. :)

Orew

orew

Dbea,mi a baj?Apával van vmi?vagy a betegség miatt vagy letörve?Nyugodtan írd ki magadból mi a gond!Utána biztosan könnyebb lesz :)

Orew,huu de klassz az ajtó :wink: Nálunk is a függöny is micimackós,na meg ugye fel vannak festve a falra,de talán azt mutattam is anno.
Kép Kép
Kangat+Zsebit lehet kapni,de nyuszit és bagolyt még szerintem én sem láttam :oops:

Kép
Kép
tundi24

Ja,a képek még a felújításkor készültek :oops:

Kép
Kép
tundi24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?