Sziasztok!
Gergő oviban...még mindig.
Volt egy pont, amikor majdnem feladtuk, de aztán vhogy átbillentünk rajta. Azt nem mondanám, h örömmel megy, de amikor megyek érte, akkor minden alkalommal elmondja, h jó volt az oviban, úh rendben lesz. Persze reggelenként még terrorizál az ovi épületénél, h "Nem ide akartam jönni!" s ezt hajtogatja, míg be nem megyünk a csoportba - szuper érzés. Ma változtatott, és azt mondogatta, h "Ide akartam jönni!", tökre örültem, h már sínen vagyunk, erre elsírta magát, mikor el akartam jönni, és kért, h vigyem el.
Úgy tűnik vannak/lesznek még visszaesések, mert egyébként egész héten nem sírt.
Húsvét után megpróbáljuk az ott alvást is, mert mióta ott is ebédel, csak fél kettő körül érünk haza, és elég nehéz lefektetnem - tegnap már nem is sikerült, úh 6-ra használhatatlan lett.
Cumi: végülis múlt hét csütörtökön a szájában volt, és úgy ment be, de nem zaklatták miatta. Pénteken és hétfőn ugyanígy, kedd óta pedig cumi nélkül megy be a csoportba, úh végülis rugalmasak voltak az óvónők, meg vagyok elégedve.
Réka: problémám van, segítsetek! Rékus most 9 hónapos + vmennyi (majd a vonalzón úgy is látszik), és még nem mászik. Kúszik, de inkább csak hátra, talán ma láttam tőle először, h előre húzta magát. Négykézlábra áll, hintázik, de nem indul el.
Védőnő már zaklat, h vigyem Dévényes tornára, mert már el kellett volna indulnia, és jaj mi lesz, ha most nem viszem el, stb., szóval próbáljatok meg visszaemlékezni, h mikor kezdtek mászni a gyerkőcök és nyugtassatok meg, h még időben vagyunk!
Persze néztem a neten is, de nincs egyértelmű álláspont - józan ésszel végiggondolva nem is lehet.
Mondjuk már a forgásnál is zaklattak, mert azt is csak "későn" a 7. hónap után kezdte el Réka, úh szerintem ő egyszerűen ilyen lassú típus, csak nem tudom, h ezt meddig lehet rámondani, és mikor kellene tényleg "belenyúlni"?
Biztos ami biztos, jól jönne egy Dévényes telefonszám, ha vkinek van, és átküldené priviben, megköszönném!
Húsvét: kis csoki ez meg az, meg Gergőnek egy Kipp-kopp. Alig várom, h megkapja!
Rékának még ki kéne találni vmit, de semmire sincs szüksége, amikre rá lehetne fogni, h a nyuszi hozta, úh gondban vagyunk. Persze neki is vettem csokikat - nyilván én fogom megenni
, de vmi apró ajándék neki is "járna" ha egyszer Gergő is kap.
Ápr. 9. ok, de én csak akkor tudok eljönni itthonról, ha Ádám hazaért, szóval hét előtt nem érek oda sehova.
Estére gondoltatok ti is?
Oltás: bárányhimlőből kettő kell, Gergő tegnap előtt kapta a másodikat, a kullancs harmadikkal együtt.
Idehoztam az oltási könyvét példának:
Bárányhimlő elleni: 2009. nov. és 2010. márc.
Kullancs elleni: 2009. márc., 2009. máj., és 2010. márc.
Hogy a védőnő miért nem szól, az jó kérdés, de a miénk sem szól.
Én már akármikor megyünk, mindig rákérdezek, h vmelyik gyereknek kell-e a közljövőben vmi, mert kettőt már esélytelen fejben tartani (Rita, te ezt hogy könyveled?). Most pl. mondta a drnő, h a kullancs ellenit 2013-ban kell majd ismételni, de kinek fog eszébe jutni???
Oltásról jut eszembe: Rékus három hónapja vár a BCG oltás ismétlésére, és tegnap jött meg (rákérdeztem, ha már ott jártunk köhögős betegség miatt). Nem is ez az érdekes, hanem az, h úgy küldték ki az oltóanyagot, h tíz adag van EGYBEN, tehát ha azt kibontják, akkor azzal végig kell oltani 4 órán belül mindn babát, akinek ismételni kell a körzetben, úh most kezdik majd szervezni, h adott napon (amikor lehetőleg minden baba egészséges) mindenki jelenjen meg, akinek erre az oltásra szüksége van.
Gondolom ha éppen nem érünk rá, vagy megbetegszik Réka, akkor röpke három hónap és máris kapunk egy újabb esélyt.... eü. Magyarország, 2010. No comment.