Sziasztok!
Cat!
Igen, tök jól elvagyunk, gyakorlatilag olyan, mintha folyamatosan nyaralnánk. Na jó majdnem, csak ügyelni ne kellene
Most pótoljuk az elmúlt pár évet, amikor minden hétvégénk a kórházban vagy körzetben telt és fél évbe tellett összeszervezni egy kirándulást.
Van bébiszitterünk, egy magyar csaj. Hát, furcsa így együtt lakni egy idegennel, de kezdünk hozzászokni. A lányok szeretik és ez a lényeg, én azért nem vagyok elájulva tőle, de biztos én vagyok túl maximalista... Ősszel ha minden igaz egy mexikói testvérpár jön 3 havonkénti váltásban, mert nem kapnak munkavállalói, csak túristavízumot, az meg 3 hónap. Hát, amjd meglátjuk , de nyelv szempontjából biztos jó lesz a csajoknak. Amúgy is felnőttekkel tök könnyen barátkoznak, csak gyerekekkel nem.
Bár mostanában már vannak barátaik a suliban, sőt, már hallottuk őket beszélgetni is! Néha úgy érzem, hogy semmit nem tudnak, aztán meg meglepnek, hogy csak pislogok
Ma van az utolsó nap, aztán kezdődik a tavaszi szünet, 3 hét
(Persze a tandíjat ugyanúgy csengetem erre a majdnem egy hónapi időszakra is
)
Majd megyünk Granadába megnézni a Szent Hetet, aztán meg jönnek anyukámék egy hétre, úgyhogy valahogy csak kihúzzuk
Te semmit nem öregszel, még mindig olyan kölyökképed van, mint egy 19 éves orvostanhallgatónak!
Köszi
(Na most képzeld el hogy mondjuk 5-6 éve hogy néztem ki
Mikor terhes voltam és bent feküdtem a kórházban, egy idősebb nő (szintén bent fekvő beteg) kiselőadást tartott, hogy ilyen fiatalon nem szülni kellene hanem tanulni, meg rendes munkája legyen az embernek, mert én mit gondolok, mire szülök, ráadásul kettőt?! Van egyáltalán apja azoknak a szegény gyerekeknek?
Én csak hallgattam, aztán egyszer csak megszólalt az egyik nővér, hogy "doktornő, jöjjön már egy kicsit". A nő meg csak lesett
)
Brigi!
Jobban vagy már, tudjátk folytatni a szopit?
Énekléshez nincs ötletem, én fel voltam mentve ének alól
De arra emlékszem, hogy elsősök voltunk, amikor jött néhány tanár a zeneiskolából és meghallgatott mindenkit, aztán a jobbakat kiválasztották és akit beirattak a szülők azok kezdtek járni zenét tanulni. (na ez nem én voltam
) Szóval szerintem olyan 6 éves kortól már lehet. Ja, meg itt is van Pepe barátnője, neki van 3 testvére akik járnak zeneórára. És a Rei-Rei anyukája mondta, hogy majd jövőre már a lányok is mehetnek, szóval ez is összevág azzal, hogy kb. 6 éves kortól szokták kezdeni. (na persze amit alányok tőlem örököltek..., szerintem őket még dupla tandíjért se vállalnák....
)
Lilla!
Milyen az a suli? Mennyire "suli", mennyire kell teljesíteni? Úgy értem van osztályzás, házi feladat, ilyesmi, vagy olyan mint itt a mienk, hogy még most nincs tétje a dolognak? Én az alapján döntenék, hogy mennyire terheli le őket. Amíg lehet, maradjanak gyerekek. Nálunk már ez is megterhelőbb mint az otthoni ovi, sőt, később is szerintem rosszabb lesz mint otthon a suli (délután 5-ig suliban, addig órák vannak, és ha hazajönnek még utána van a házi feladat. Azért egy otthoni ált. iskolás a napköziben megcsinálja a házit és 5 után otthon már játszhat) szóval néha már sajnálom őket. De nekik még van egy évük, még jövőre is ilyen ovi-szerű lesz, heti 1 házi feladattal. Az még kibírható.
Szép hétvégét mindekinek, remélem jó idő lesz!
Ditke