Új privát üzeneted érkezett!

Gmailon egy arcmasszázsos anyag.

3700g 1 hónaposan Emő (2950-nel született), hosszát holnap a dokinő méri.

Molmar :cry:

Bocs, most ennyire telik...
ktc

Vendég

Kíváncsi vagyok, hogy megy majd tovább holnap Luc vonalzója... :lol:
Vendég

Anita!
Vérvétel :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
De végre javultak az értékek! :)
Nálunk is kék lesz a szemecske, úgyhogy nem tudom mikortól kezd változni.

Kakti!
A vegafutártól ma kaptam ezt a kalács receptet:

Hozzávalók:

25 dkg tej

18 dkg tejszín

2 dkg friss élesztő

8 dkg cukor

3 ek tejpor

6 dkg fehérliszt

54 dkg kenyérliszt

1 kk só

A tejet és a tejszínt meglangyosítjuk, majd egy tálba tesszük a lisztet, a közepében kialakítunk egy kis mélyedést, az aljára morzsoljuk az élesztőt, szórunk bele egy kanál cukrot, és felöntjük langyos tejjel. Amikor megkelt az élesztő, beletesszük a maradék hozzávalókat: a cukrot, a sót, a tejport. Sima tésztát gyúrunk, úgy 10 percig dagasztjuk, majd letakarjuk a tálat, és meleg helyre tesszük. Amikor a duplájára kelt, megformázzuk a tésztát. 3 részre osztjuk, egyenként hosszúkás hengert sodrunk belőle, majd összefonjuk. A megformázott kalácsot tepsire helyezzük, és újra kelni hagyjuk fél órán keresztül. A tetejét megkenjük tejjel, és előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig sütjük 200 fokon, majd 30 percig 180 fokon. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, hogy szépen lehessen szeletelni.

Ez az egyszerű kalács rendkívül ízletes, de ha tovább szeretnénk ízesíteni, annak sincs akadálya. Ekkor mindhárom részt egyenként nyújtsuk ki, kenjük meg mogyorókrémmel, vagy szórjuk meg kakaóval, fahéjjal, dióval, ízlés szerint. Ha megvan, tekerjük fel, mint a bejglit, és utána fonjuk össze.

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggelt!!!
Tegnap annyit aludt Blanka cica, hogy csak na!! Kiváncsi leszek, hogy ma pótolja-e be az ébrenlétet?!
Már kérdezni akartam, hogy mikor ébren van a csemetétek Ti mivel "szórakoztatjátok"őket??? van már olyan játék vagy bármi ami érdekli vagy leköti a figyelmüket???Mert Blankának még semmilyen játéka nincs, csak az ágyán a forgókája, meg egy zenélős kutyusa, de semmi más.. szóval az érdekelne, hogy mit kéne beszereznem, mi lesz az első ami érdekli..na megyek, mert valaki 8órai kajcsit követel...

Kép
Kép
ronci

Nóri, Lucádnak utólag is boldog szülinapot kívánunk :lol:

Stephie, hát azt a laborost én is simán széjjeltéptem volna :roll:

Ronci,
Lillám első nagy favoritja a játszószőnyeg volt, ez hosszú hónapokig vezette a ranglistát. Ez kb. 6-8 hetesen kezdte kis időre lekötni. Nagyon várom azt a napot, amikor ez Lénánál is eljön, mert így Léna Lilla mellett bizony néha kénytelen sírni, mert nem jutok oda hozzá, pedig nekem nem elvem a dolog :oops:
A könnyebb csörgők 3 hós kortól kezdenek nekik kihívást jelenteni. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi! köszi a választ!

Kép
Kép
ronci

Nálunk a család nagy része kék szemű, férjem és én is, Lillának is és Lénának is rögtön világosodni kezdett. Lénájé már most egyértelműen kék. Így barnulásban nincs tapasztalatom :lol:

Bea, Eriked kb. olyan felépítésű, mint Léna.
Mi is kis etiópnak hívjuk a mienket. Vézna test és pók has. Bár mostanában kezd kicsit alakulni, a combi már husosodik :wink:

Mi családunk a felnőttkori hízásban jó :cry: :cry: :cry: :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

nóri: Boldog szülinapot Lucának.

ronci: Nálunk Barbus nem szereti egyenlőre a forgót az ágy felett, valamiért fél tőle. Van egy nyuszija, olyan nyálkendő féle. Azt szereti szopogatni, nagyon édes olyankor. Nekünk egy olyan takarónk van, amiben a pálmafa és az elefánt füle recseg. Ezen el van egy ideig. És a hintájában, de ebben egyre kevésbé mert olyankor inkább ölben lenne.

Mennyit kellene ébren lennie egy 2 hónapos babának? Csak mert Barbus egyre többet akar ébren lenni, de egy idő után látom hogy fáradt és azért sír, nem azért hogy játszunk vele.
vicky79
Budapest III. kerület

Mi szoktuk mondani Barbusnak a tokájára, hogy majd megy a pápuákhoz vacsorára. :D Úgy tud vigyorogni rajta, mintha értené. Szokta neki az apja mondani, hogy most lemérünk, mert kérdezték a pápuák hogy milyen ütemben hízik a karácsonyi vacsorájuk. Kicsit morbidnak tűnhet, de Barbusnak tetszik mert nincs túl sok türelme a fürdés előtt még a mérlegeléshez is.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Nóri!
Mindenek előtt sok-sok puszi Lucának a szülinapjára - így utólag is. Tegnap rettenetesen fájt a fejem, így erőm sem nagyon volt délután írni!
És köszi a kalácsrecepteket (Kattkat - neked is)!

Hát nem tudom, a masszázsnak köszönhető-e (fürcsi előtt masszíroztam meg a bébimet), de este 10-től 4-ig, és 5 óra óta most is alszik a gyermek! Ha ez ma is így lesz, akkor kötelező program lesz a masszázs, bárhol legyünk is! :) :)

Nálunk is mint ha egy hangyányival világosabb lenne már Lili szeme, de még mindig sötétkék. Én nem bánnám, ha nem lenne olyan vízszínű az övé, mint az enyém... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szép jó reggelt.

Lenne egy gyors kérdésem. Akinek van hordozókendője, az milyen. Mármint hol vettétek? Én is be szeretnék szerezni egyet, míg a mei-tait nem lehet használni.

Előre is köszi a segítséget. :D
Vendég

21-6h-ig aludt! Reggel magamtól ébredtem. Ha nem lenne légzésfigyu pánikoltam volna! Ja és üdvözlet a gyermelyieknek GYERMELYRŐL! :-)
Vendég

Ronci! Most éneklőset és vigyorgósat játszunk. Nagyon bejön neki. Ilyenkor a forgók jönnek szóba. Majd a játszószőnyeg. De ne vidd túlzásba. Legjobban egy bekötött szájú nylonzacsi meg az üres kólásüveg a nyerő. De ha teheted tedd sokat hasra már most.
Vendég

Nóri!

A foszlós kalácshoz szerinted milyen tejszín kell? (főző, vagy hab)

Mit keresel te Gyermelyen? (Ott lakik az egyik kórházi szobatársam)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

köszi Nóri!
mi meg éppen most öltöztünkát ma már harmadjára...mondjuk az első az hálózsákból nappaliba öltözés volt, de a többi.... :lol: :lol: pisi-kaki
ja és mi is kiázunk a 2-s liberoból :cry:

Kép
Kép
ronci

Gyermek nyekereg, így csak gyorsan.

Ronci Nálunk az első az volt, hogy a kiságyra rátettünk egy szép erős nádszálat (két végét odakötöttük persze) és erre fűztem kisebb csörgőket, rágókát, plüss jószágot. Eleinte nézegették, majd ütögették. Mikor már meg tudták fogni, akkor melléjük tettem.

Szem szín. Nálunk olyan barnás zöldes. A csapat egy része zöld szemű, másik kékes szürke. Barna nem hiszem, hogy lesz belőle.

Kismaki Nekem Nandu kendőm van. Ha ezt így beírod Google-ba, kiadja a forgalmazót. De találtam a teszveszen is forgalmazót.
pammut

Sziasztok!

Asszem hosszú leszek ;)

Először is, hogy ne felejtsem el: BEA, ÖRÖK HÁLA!!! :D Kipróbáltuk az este már teljes nyugi, fürdés és csendben szopi dolgot és bejött. Már második napja evés után leteszem (kb 9-kor) és 12-1-ig alszik egy hang nélkül. Persze az sem ártott, hogy rájöttünk, hogy a hálózsákot előre rá kell adni a gyerekre és nem a beájult gyereket kell vele macerálni, mert felébred. Okos szülők ;) Szóval kösziköszikösziköszi!!! Biztos nem lesz ez mindig így, de azért örülök, hogy nyugis az este :D

Nóri, gratula a 9-6-ig alváshoz, már én is várom ezt az időszakot, talán pár hét és az éjfeles evést kihagyjuk...

Tegnap hatalmasat sétáltunk, annyira jó volt az idő, hogy csak na! Ma is tervezünk menni Apával egy kb 1 órás sétára. Nekem is jó + a gyereknek is, úgy tűnik.

Ronci, nálunk is nagy volt az alvás tegnap, csak 1x 10 perc nyöszi volt, kb este 6 körül... Szóval szép az élet :D

Nálunk ma lesz mérés, de én nem büszkélkedhetek ilyen szép hízásokkal, kb a heti 100g minimumot, ha hozzuk, de talán most kezd beindulni, úgyhogy majd csak alakul :) A nagy has nálunk is bejátszik ;)

Zsizell, akartam ám mondani, hogy a fényképről, amit küldtél rájöttem, hogy többször is láttalak a kórházban... Csak akkor nem tudtam bent, hogy mi a rendes neved és igazából azt sem, hogy megszültél. Sőt, ha jól sejtem a szülőszobán is találkozhattunk. Mert mi hajnalban szültünk (este 7-től reggel 3-ig) és te meg délután... Szóval, utólag is hello :) Mégis csak sikerült egyszerre bent lenni, kár, hogy nem egy szobában...

Katica, Neked is akartam ám mondani, hogy én meg azon az ágyon feküdtem, ahol Te is. És, hogy honnan tudom? ;) A szobatársak adtak egy leírást a kórházról, amit elvileg nekem is kellett volna kapni, meg aláírni, persze nem kaptam... Szóval én azt kaptam meg, amin a Te neved volt és akkor mondták a szobatársak, hogy előzőleg Te feküdtél ott, ahol én...

Na most jó hosszú voltam, utólag is bocsi... :oops:

Majd még jövök, mindenkinek mosolygós, napsütéses szép napot!

Kép

Ági
agic83

Kismaki, én innen rendeltem:

http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt.htm

Még nem tudom milyen.. ma fogom megkapni. :)
Vendég

Pammut
a Nanduval milyen pozícióba rakod bele a babát?
én kipróbáltam valamelyik nap de nem igazán díjazta B.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Anita: akkor nekünk szerencsénk volt a vérvétellel. Nem csodálom, hogy már meg akartad fejelni! :twisted: Szuper, hogy javulnak Levi eredményei! Ez minket is bíztat ;)

Benőnek még kék a szeme, az apjának világos szürke, úgyhogy még reménykedünk. Én úgy tudom, hogy akár 2 évesen is változhat a színe, de minél idősebb, annál kisebb az esély rá.

Kendő: én a liliputit is ajánlanám: [url]http://www.liliputi.hu/index.php?m=product&a=productList&catId=12&size=xs,s,m,l,xl
[/url]

Tegnap rémesen nyűgös napunk volt, különösen este. 8kor evett és fél11ig sírt, akkor fáradt el annyira, hogy bealudjon. Viszont aludt majdnem 3-ig, aminek persze nem tudtam örülni, mert ahelyett, hogy én is aludtam volna, kb 1-től ott toporogtam az ágya mellett, hogy felébresszem-e enni. Végül magától ébredt 2:45kor. Bedurrant a cicim is, pedig 2körül fejtem mindkettőből, hogy enyhüljön a nyomás.
Lehet úgy begyulladva a mellem, hogy nincs benne csomó? A bal most már teljesen puha (abból reggelizett a ded) de még mindig nagyon fáj. Nem érzem melegebbnek mint a másikat.

Ismét megkérdezem: a sok hagyma okozhat pocakfájást a babánál? Szegénykém még álmában is nyöszörög, fel-fel sír. :(
zuzmooo

Sziasztok!

Nóri! Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Lucádnak! Szép volt a tortája is! (Egyébként jó nap ez a 18-a, mert a páromnak és a legjobb barátnőmnek is ekkor van a szülinapja. :wink: :P )

Bea! Nagyon édes Erik! Enyim gyerek is kb. ilyen formájú. Csak ugye mi eleve 59 cm-vel születtünk, kb. 1,5-2 hete nőttük ki az összes 56-os rucit. Mondjuk most már tokásodunk meg combosodunk rendesen.

Mi 1 hósan 3,95 kg voltunk. Az elején eléggé stagnálhatott a súlyunk. Míg nem volt mérlegünk, lassú volt a gyarapodás valószínű.

Anita! Na, azt a nőt én is megkínoztam volna különböző válogatott eszközökkel! :twisted: :twisted: :twisted: Szegény Levi, mit ki nem kellett állnia. Remélem az eredmények tovább javulnak.

Ez a szemszín kérdés engem is izgat! Kinél mikorra barnult be a gyerek szeme? Mondjuk van nálunk némi esély kék vagy világos szemre, mert felmenőink között vannak világos szeműek, de mi ketten az apjával barna szeműek vagyunk. Egyelőre Réka szeme színe nem változik.

Köszönöm a részvétnyilvánításokat, hétfőn lesz a temetés, akkor lesz még egy nehéz és nagyon szomorú napom.

Ja, hathetes kontrollom elhalasztódik húsvét utánra, mert a temetés napját nem vállaltam be. Nem is bánom...

Kép
Kép
molmar

Molmar, sok erőt kívánunk hétfőre. Lilla hat hetes volt, amikor nagypapámat eltemettük. Sajnos ő már nem láthatta a kis dédijét, pedig nagyon várta, de már borzasztó rossz állapotba került, amikor Lilla egy hetes volt és a kórházba már nem tudtuk bevinni hozzá.

KépKép

KépKép
beneildi

Irigylem az átalvókat. Barbus mostanában többször eszik éjszaka mint régebben. Tegnap átaludta a fürdést és 10 órakor evett. Erre 2:30-kor kelt kajálni. Utána meg 6:30-kor. Szóval még így sem aludta át az éjszakát. Ma sem aludt még eddig túl sokat, bár most végre szunyál. Szépen süt a nap, úgyhogy délután megyünk sétálni.

Szem szín: nálunk még mindig szürke, de sötétedik.
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmoo
a hagyma puffaszt szvsz.
nekem nem volt csomós a mellem, csak piros és fájdalmas, illetve lázas lettem.
nekem lehet hogy nem is a tejtől volt hanem a sebesk miatt vmi fertőzés?

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Köszönöm a kendős válaszokat.

Enyém gyerek ma elég nyűgös volt eddig. Fél órákat aludt és két óránként evett. Most már 3/4 órája alszik.

Irigylem az éjszakát átalvó babák anyukáit. Nálunk ilyen még nem fordult elő. Bár most éjszaka nem tudom mi volt vele, mert 10-től fél 3-ig aludt.

Nálunk van cumi, de néha már bánom, hogy bevette a szájába. Amikor még nem alszik elég mélyen és kiesik a szájából megy a rinya. Tegnap este apuka 20 percenként dugdosta vissza a szájába.

Molmar: Fogadd őszinte részvétemet.

Tegnap voltunk sétálni mi is nagyon szép volt az idő.

Voltunk dokinéninél is, mert nem igazán akart a szemecskéje gyógyulgatni a kamillától és kaptunk szemcseppet.

Akinek cseppentenie kellett lányok, hogy oldottátok meg, mert kicsi lányom nem nagyon akarja hagyni, hogy a szemébe cseppentsek. :?
Vendég

Nóri!
Mit keresel Te Gyermerlyen??? És miért nem szóltál hogy erre fogsz járni?

Kakti, mi lakunk itt. Megkérdezhetem hogy hívják a szobatársadat?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

zuzmoo! azt olvastam, hogy a hagymától elég jól tud fájni a picik pocija: azóta nem eszem hagymát.. /mondjuk terhesség alatt se ettem, mert akkor meg szétégette az énpocimat./
kismaki! mi mindig megvártuk míg kinyitotta a szemét és ránk nézett és akkor lesből támadtunk! :lol: volt, hogy többször kellett cseppenteni, mert mindig becsukta, elfordult stb, de előbb-utóbb belement..milyen cseppet kaptatok???

Kép
Kép
ronci

Judy: nekem nincs kisebesedve a cicim, de hajnalban nagyon feszült
Az előbb 36,9 volt a hőm, most már 37.5 :( Nem akarok beteg lenni!!!
zuzmooo

zuzmoo: Nálunk is ez volt a cumival, most már Barbus tartja magának. Olyan édes. De azért még néha nálunk is megy a cumijárat. :) Pl. amikor beleakad az ujja és ki is húzza magának. Mostanában van hogy az öklét rágja ha kiesik a cumija. Meg a nyuszija orrát. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmoo
ha mellgyula, akkor szoptass belőle sokat mindenféle pozícióban, előtte meleg vízes zuhany, vagy meggymagos párna...masszírozd közben is...
ha 38 felé mész akkor algopyrin. így én 1-2 nap alatt túlestem rajta.

cumi: B is kiköpi általában :roll: :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Kismaki: nekünk a kórházban azt mondta az ápoló néni, nyugodtan, húzzam neki szét a szemecskéjét.
És én csak így tudtam neki cseppenteni.
picit feszengett tőle, de ment a dolog.

Éjszakai alvás:
Sajna mi is az ébredők táborát gyarapítjuk, pedig majdnem mi vagyunk a legidősebbek! :((
7 körül fürcsi, 8-9 között alvás és jó esetben 3 körül ébresztő...
aztán 5, aztán 8-9.
aztán megy tovább olyan 3 óránként, és napközben se vagyunk szuper alvók.
Kb 1 órákat alszunk, ha minden ok. evések között.
Most éppen csuklik.

Kép
bettike830

vki kérdezte a papaverines cuccot.
anno gellértnek írt fel a gyerekdoki, amikor meghallotta hogy 1300-at hízott egy hónap alatt és mondtam hogy hasfájós. hát azt mondta ne is csodálkozzak :roll:
végül nem nagyon használtuk.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

éjszakák:
nekem az első hetekben aludt mint a bunda a 8-as evés után 3,4-ig is..na ez már a múltté, ő is kel éjszaka is 2 vagy 3 óránként :roll: :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csilla!
A vezetéknévre nem emlékszem, talán Fazekas??? Marcsi a lány, és Boglárka lett a második kislányuk. (ha jól emlékszem) És most építkeznek ott, Gyermelyen. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Huhh Csajok, de jó sokat írtatok. :lol:

Remélem nem felejtek el semmit, amit írni akartam.

Nóri! Először is Lucusnak boldog szülcsinapcsit :lol:

Ha van József vagy Sándor nevű apcink akkor nekik boldog névnapot :lol:

Fütyi: Nekem azt mondta a kórházban a dokibácsi, hogy addig kell, csak húzni nekik ameddig engedi és kicsit megmosni a hegyét, mert ugye azzal is tágul a bőr, ha "morzsolgatjuk" :roll:

Cumi: Nekünk már a kórházban is volt :lol:

Nekünk akkora pocakunk van, hogy legalább dupla olyan szélesek vagyunk mint máshol :P

De jó, hogy Levi jobban van. De azért tuti én ha nem is fejeltem volna meg az idióta laborost, de biztos beszóltam volna neki valami szépet.

Anyós megint kiosztott. Pffff. A body ami a gyereken van, kicsit nagy rá és a nyaka eláll. Erre beszól, hogy adjak a gyerekre sálat, mert megfázik a nyaka :shock: Jah és le van véve a fűtés és 25 fok van.

Mi is jól aludtunk éjjel, (9-3.30) és most is alszik már 2 órája. Délután megyünk sétzini, mert gyönyörű idő van. Szerintetek kint maradhatunk már 1 órát? Eddig még 2x voltunk lent. Először negyed órát tegnap meg több, mint fél órát.

A többit elfelejtettem :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bellerreni 2010.03.19 12:49-kor.

bellerreni
Eger

Én úgy tudom, ilyen picire nem adunk sálat... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti! Hülye az a nő :lol: Én már nem is foglalkozom vele. Most is mondtam, hogy jó, persze, hogyne és kitessékeltem a szobából. És még a kezében sem volt amióta megszületett. Ő nem mondta, hogy megfogná én meg nem erőltettem. :roll:

bellerreni
Eger

Reni én apósommal élek együtt, és én se adtam még a kezébe Vivikét, és nem is szeretném.....

Kép
bettike830

Reni:
képzeld, a kórházban volt egy lány, aki csütörtökön szült (mi ugye keddtől péntekig voltunk bent), és pénteken a férje telefonon közölte vele, hogy szerezzen egy kisollót, és vágja le a gyerek körmét (ezt akkor, mikor a lány kérte, hogy vegyen kis kesztyűt a gyereknek és vigye be). Aztán mi mondtuk neki, hogy nem szabad, de csak megkérdezte a csecsemős nővért. Az meg letolta, hogy 3 hétig eszébe se jusson. :lol: A vicc, hogy az Apukának mér van két felnőtt gyereke, és az unokája idősebb a harmadik gyerekénél... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, rá tippeltem, mert őt tudtam úgy hogy kábé akkor szült amikor Te. :) Gyermelyi egyébként is, anyukája tanított anno az általánosban.

Mi 6 hetesen 4,5 kg-t nyomtunk. 3150-el született Milán. A védőnő már csak röhög. :lol: Az 1 hónapos státusz szerint 5 cm-t nőtt is.
Gyerekorvos ír fel olyan popsikenőcsöt amiben nincs cink és alumínium. Mondjuk hogy miért nem lehetett a kezdőcsomagba alapból olyat, nem igazán értem.
Ma már kétszer telibe pisilt, az apja meg csak röhög rajtam ha elmesélem. A múltkor pont ott állt mellettünk, na akkor sem sajnált.
Most kint alszik a babakocsiban a teraszon, a bátyja eltologatta.
Úgy bírom, sokszor csak úgy magától fölveszi ha sír, nem is kell megkérni rá.

Szemszín. Nem tudom Benié mikor kezdett el barnulni, nem tegnap volt. Miláné egyelőre világosabbnak tűnik mint születésekor. Esély van a kékre, enyém, apukámé, anyósomé és sógornőmé is kék. A többieké barna. Majd meglátjuk.

Reni, én apacim József, de már kedden megkapta az ajándékát, mert akkor volt a házassági évfordulónk.

Nóri, boldog szülinapot Lucának utólag is.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla! Akkor boldog házassági évfordulót is így utólag :lol:

Kakti! Én bevallom őszintén, hogy már vágtam a kölkec körmét :oops: Hiába adtam rá a kesztyűt ugye itthon is, fél perc sem telt bele és már nem volt rajta és nagyon véresre marta magát, úgyhogy lecsippentettem. Remélem azért rosszat nem csináltam vele :roll:

bellerreni
Eger

Reni, köszi!
Én is levágtam a körmét 1 hetesen. Annak idején Beniét is. Mikor már levágtam Milánét, akkor mondták anyósék hogy szülésznő unokahugi mondta, még nem szabad. Bár nem tudom hogy miért. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Azt mondják, azért nem szabad hamarabb vágni, mert olyankor még nincs megszarusodva, nagyon puha. És még nagyon össze van nőve az ujjal (nem úgy, mint nekünk, hogy alá tud menni a sár répa-, meg krumplipucolás közben), és nagyon könnyű belevágni. Az meg fáj mint állat.
AMúgy mi vettünk bébiollót, de akkora kaka, hogy csak na. :) Olyan vastag a pengéje, hogy gyakorlatilag nem igazán lehet vele levágni a körmét - igaz, így belevágni sem tudok. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Aha. Ezt nem tudtam. Bébiollóval vágtam én is, szerencsére nem vágtam bele, igazából csak a legtetejét vágtam. Úgy látszik a bébiollónak az éle is tompa, nemcsak a hegye. A miénknek is.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Szemszín: a miénk még nagyon sötét kék. Náluk egész családnak kék, apuka részéről van talán barna is és zöld is. Én bízom benne, hogy olyan szép szeme lesz a lánykánknak, mint az apukájának van.

Ronci: Tobrex a szemcsepp neve. Remélem használ majd neki.

Én nem tudom mi van ma a gyerkőccel. Eddig olyan jó kislány volt. Most meg megvan bolondulva szegényke. Felsír álmában, de olyan kis keservesen, aztán abbahagyja egy 5 másodperc múlva és alszik tovább.

Akartam már azt is kérdezni, hogy ti babátok nem nyüzsög, meg morog álmában. Nálunk mindig ez megy. Olyan mintha nyugtalanul aludna. Nem tudom ez természetes-e. :shock:

Körmét még nem vágtam neki, mert valahogy nem nő neki olyan gyorsan. :)
Vendég

meddig kell maszírozni a gyulladt mellet? csomó eddig sem volt, fél órája csinálom, a gép már semmit nem szív ki, kézzel még pár cseppet ki tudok sajtolni (de nem szeretném ha tejút sérülés lenne a nagy nyomorgatásból)
zuzmooo

Csilla!

Csak átsuhantunk a tótokhoz menet... Csak írtam, hogy tudd, hogy gondolok Rátok! :lol:

Köröm: én már a lista írásor említettem, hogy a "babaolló" néven futó szörnyetegekkel nem lehet körmöt vágni. A csipesszel dettó. Én az extrametálban vettem babaollót. Nincs bunkócska a végén (jelzem az orrszőrvágónak kell csak lenni) és olyan vékony a pengéje, mint az álom. Le van kerekítve a hegye. Szuper, éles. Imádom. Bár 3990Ft, de többszörösen megéri az árát. Én már 2naposan vágtam vele Noncsi körme végéből. (valóban hozzá van nőve az ujjukhoz, de én csak a lelógót vágtam)

Kalács: habtejszín kell (igazából tökmind1. Főzőtejszínt utálom, az csak egy gagyi, 10%-os zsírtartalmú melléktermék!!!!)
Vendég

A francba! Már 38,6 C. Most beszéltem az itteni szoptatási tanácsadóval. Ami nekem fura, hogy azt mondta, jegeljem. Én úgy tudtam meleggel kell borogatni és az LLL oldalán is ez van. Na most mit csináljak?????
zuzmooo

Zuzmoo
jegelést én is olvastam6hallottam pár helyen, de aztán meg azt mondták hogy apasztó hatású.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?