Új privát üzeneted érkezett!

Orsi már számolt 3 évesen, én mégsem aggodtam pedig mondták az ovonénik hogy kiemelkedik a csoportból, mégis csak szept. kezdte az ovit. Söt ennek ellenére most meséltem még iskolába sem engedem, marad még 1 évet ovis. Az is érhetö hogy aki késöi születésü (itt ált okt-nov. utánt értik) annak ha fenntartanak 1 helyet akkor amig a gyerek nem kezdi el az ovit addig nem kapják meg az állami normativ támogatást, ha meg felvesznek a helyére mást szept.-töl azután igen. Én megértem ezt is. Nálunk is nagy szivás, de emiatt van hogy aki szept. nem kezdi a bölcsit az csak köv. szept. mehet. Ja kérem, akinek a gyereke télen v tavasszal lesz 3 éves és dolgoznia kell, mit tehet? mehet csanába:( De megértem a bölcsit is, igy is nagyon szükös a keret:( Hasonlo a gond az ovikban is.
MÁV-ot nekem is nagyon dicsérik, én oda vinném az tuti ha meg tudnám fizetni. Helyette most utazási ktg-re megy el:( (Melinda, nehogy azt hidd hogy a kérelem alapján kapok is bármilyen hozzájárulást:( )

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Rég jelentkeztem mi itthon vagyunk a héten Pistinek begyulladt a szeme:-( cseppentés nagy küzdelem napi 5x, amúgy elvagyok veszve havazva, ja dobtam volna ha fölférne 2 plakátot ha valakit érdekel egy kis kikapcsolódás:-)
helyette:
www.ifjusagiegeszsegnap.hu
ritareni

2010 április 14
Kowalsky meg a Vega és Karthago koncert, TIK-ben orvosi illetve egyéb szűrővizsgálatok + sokminden 16 órától Dr Ranschburg Jenő Agresszorok és áldozatok a felnőtté válás folyamán című előadás, és a nap "celeb"házigazdája Király Viktor
bővebb info tőlem
Rita
ritareni

Hali!!

Ilcsi, én totál megértelek, én is adnám oviba ahogy tölti a 3at!
A Gyertyámosba sehogy se lehet lezsírozni a dolgot??? 8) Én oda vinném amúgy azok közül amiket írtál :wink:

Én is felhívtam ma a Bogi óvónénijét a héten bemegyek megbeszélni Zazit, nekem fontos a nyelv, mert Zazinak extra jó a nyelvérzéke, tök szépen beszél szerbül, angolul, úgyhogy úgy döntöttem megy oda ahol nyelv van. Közel is van hozzánk, ismerjük is a helyet szal jó lesz az! :P

Ma megint vittük Viust Vásárhelyre megint semmi sírás, csak mosolygott, Karesz nem akart hinni a szemének :) Simán bement a terembe minden gond nélkül elváltunk :) Karesztől kicsit nehezebben, mint tőlem, dehát ő a szerelme :D Fogta a lábát, és bújt hozzá, de nem kellett bevontatni a csoportszobába simán bement magától :P

Holnap megyünk Pestre Ikeából valakinek valami????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szilcsi!
Lindus is 3 év 9 hósan ment oviba. Feltétlen meg akartam várni, hogy Lotti óvónénijeihez kerüljön. :) Amúgy szvsz az sem túl szerencsés, ha mondjuk vki a legfiatalabb a csopiban.
Holnap ha eszembe jut, rákérdezek az ügyetekre, ok? persze név nélkül...
De mégis miről írjak az ovival kapcsolatban neked?

Karmen! Korm. rendelet szabályozza, kötelessége lenne adnia a 9 Ft / km-t a cégednek. Fenyítsd be őket kicsit!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok! :)

Újra itthon, de el vagyok havazva. Intézem a dolgokat a melóhoz, mert minél hamarabb kezdenék már..
Síelés: jó volt nagyon, bár konkrétan a síelés nem az én sportom, túl lusta vagyok én ehhez. :lol: Sok a cucc, nehéz a felvonózás, tériszonyom is van... szóval sok a macera egy kis csúszkálásért! :lol:
Ráadásul rögtön az elején jelentős probléma merült fel, ugyanis a szállás egy piros pálya mellett volt, amin le kellett csúszni a felvonóig,ill. a sípályáktól is le kellett rajta csúszni, ha haza akartunk jönni. Ezt elfelejtették mondani az elején, hogy kezdő síelőnek nem való... Így első nap, 0 sítudással, a párom hátába kapaszkodva csúsztam le, ami szörnyű volt, nagyon féltem..
Másnap nagy nehezen kerítettünk egy emberkét, aki motoros szánnal le- ill. fel vitt, de 20 euro volt egy kanyar, sz'al nem volt olcsó... :?
De a táj, a rengeteg hó, a szikrázó napsütés gyönyörű!!! Már csak ezért megérte, meg jó társasággal voltunk, jól éreztük magunkat, főztünk mindennap, aminek különleges hangulatot adott, hogy fatüzeléses kályha volt, azzal fűtöttünk, és azon főztünk, meg egyik este a kerti grillen sütöttünk halat, szuper volt! :) Ja, és volt szauna a házban, nagyon király volt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zituska28 2010.03.13 16:08-kor.

Kép
Kép
zituska28

Enikő!
És Bogi melyik oviba járt???

Mi is betegek vagyunk, torokgyulladás, hörgőgyulladás, nyirokcsomók bedagadva, és mind a 2 szemére ráment a gyulladás, sárga trutyi jön belőle és cseppenteni kell egy nap 5 x ,ami nem egyszerű. Én is elkaptam, elegem van :cry: :evil:
20140113113746

Enikő, de megpróbáljuk lezsírozni valahogyan az ovit, ha nem sikerül, megy az egyetemibe.
Örülök, hogy Vius ennyire nagyon jól viseli az új környezetet, azért meglátszik, hogy szeretettel bánnak vele, máskülönben nem szeretné ennyire. Szuper!!! A csütörtök megoldódott, keresztszülők elviszik Lalit, amíg tanítok, de azért köszi a felajánlást. :D Ikea: de jó lenne egyszer egy zsák pénzzel eljutni!!! :lol:

Zitus, már kezdtelek hiányolni! Gyönyörű helyen voltatok!!! A gyerekek hogy bírták a mamázást? És a mamáék hogy bírták a kiképzést??? :lol: Mikor kezdesz dolgozni? Mennék hozzád. 8)

Anett, sajnálom, hogy megint betegek vagytok. :( Mielőbbi jobbulást kívánok!!! Akkor a szülőire sem jössz ma?

Rita, nektek is jobbulást! Karthago koncert okés, esetleg lehetne talit szervezni oda. 8) Én tuti megyek...

Melinda, kíváncsi vagyok, sikerült-e megkérdezned az oviban a mi helyzetünket. Majd írd meg, mit mondtak! Konkrét kérdésem egyelőre nincs, az igazgatónőtől megkérdeztem mindent tegnap, azt hiszem, de lehet, majd fogok kérdezni. Igazán azért nem félek, hogy Lali lesz a legkisebb, mert értelmileg nincs alatta a picit idősebbeknek, növésileg sem. És januártól szeptemberig amúgy is a vegyes csoportban lenne, ősszel kezdené a kiscsoportot - ahogy kivettem az igazgatónő szavaiból.

Árulja már el valaki, miért annyira szuper a máv ovi? Konkrét dolgokat szeretnék hallani, mert eddig mindenki csak annyit mondott, hogy jó meg szuper, de ez miben nyilvánul meg? Mert nekem nem tűnt olyan hű de szupernek, d elehet, csak keveset láttam belőle. Sőt azt hallottam, oda viszik azokat a gyerekeket is, akiket más ovikból kitesznek rossz magaviselet vagy magatartásbeli problémák miatt pl., mert ott csak fizetni kell... :roll: De persze ez is csak pletyka, viszont két egymástól független forrásból is hallottam épp a napokban.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Adok már én is életjelet magunkról :wink:
Különösebb dráma nincs velünk, de gyakorlatilag hetek óta köhögnek-taknyolnak a gyerekek kisebb-nagyobb megszakításokkal :( Szóval csatlakozom a tavaszt várók sorába :wink:

Enikő :) Nagyon örülök, hogy Vius ilyen jól viseli Vásárhelyet, látod, jó döntést sikerült hoznotok kopp-kopp :wink: Édes a kis vőlegényed is :lol:

Norus :) Egy száz éve feltett kérdésedre válaszolva: van külön gyermekorvosunk és külön homeopatánk, akihez járunk.

Ovi kérdésbe nem nagyon akarok belefolyni, nekem más szempontjaim voltak és életem legjobb döntésének tartom, hogy Kristóf oda jár, ahova, mert hihetetlen az az atmoszféra és szeretet, ami körülveszi. Egyébként ha hagyományosba írattam volna, valószínűleg én is a MÁV-ot választom, mert nekem a szeretet volt domináló és az ott dolgozókon ezt éreztem (a dadusoktól kezdve a vezető óvónőig).
Ha lesz egyszer energiám, teszek majd fel képeket az ovis nem beöltözős farsangról és Krizsi szülinapjáról is. Az oviban egyébként ma tartották, érkezéskor neki énekeltek az óvónénik és a gyerekek, ma minden gyerek neki rajzolt, kapott koronát, gyönyörű gyertyát, filc egérkét és üveggolyót, róla szólt a mai mese és a kis segítőivel (akiket ő választott) együtt koppintották el a gyertyát. Csodálatos élmény volt neki.

Szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

szilcsi: hát én ezt nem értem, ahogy te se, ha januárban kezdené az ovit, akkor hogy írasd be 3 hónappal később??? :shock: Az más kérdés, hogy megmondják neked kerek-perec, hogy nem fog beférni, az korrekt, de ezt nem értem. :roll: Az egyetemi ovitól ne tartson vissza szerintem az, hogy kicsi az udvar, ha csak ez nem szimpi, a gyerekeknek sokkal nagyobbnak tűnik ám! Bár megértelek, nekem is az volt a kizáró a körzetes ovinknál (Hétvezér), akárhogy dícsérték, hogy zsúfolt, a Temető u-ban meg az volt a szimpatikus, hogy nagy az udvar, és a környékén nincs autóforgalom. Télikabát: nézegettük a 2 évvel ezelőtti márciusi képeket, egy mellény volt a gyerekeken, most meg télikabát, kesztyű, harisnya, és úgy is fáztam… Úúúútálom már. :( Na de ez legyen a legnagyobb bajunk.

Anett: jobbulást!

Zituska: Szép helyen voltatok! Gyerekek hogy fogadtak, mikor hazajöttetek?

Timika: Isten éltesse Kristófot!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Timi :)
Kristófnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!! :D :D :D
Bocsi, nem tudtunk elmenni, vasárnap hajnal 3-kor értünk haza, másnap itthon is szülinapi banzáj volt, keresztlányom 7-én volt 5 éves.
Ráadásul én reggeltől délután 5-ig szakmai továbbképzésen voltam..

Ilcsi :)
Már csak kb 2 hetet kell várnod, aztán jöhetsz! :D

Na igen, a lényeget nem is írtam:
A gyerekek nagyon jól viselték, hogy nem voltunk itthon, nem is kerestek különösebben, a 2. éjjel, amikor Noémi felébredt, már a Mamit hívta, nem Anyát! :D
Boti tudta, hogy elutaztunk, Neki elmondtuk, mindenkinek elújságolta, hogy Apa tanítja síelni Anyát. :lol:
Éjjel, vagy inkább hajnalban, mikor hazaértünk, Boti felébredt, de csak az előzőnapi élményekről karattyolt, aztán jóéjt kívánt , és aludt tovább! :lol: Persze reggel már behajtotta az ajándékot, amit hoztunk :lol: , meg mondta, hogy hiányoztunk Neki, míg síelni voltunk.
Noémi reggel, mikor felébredt jött át hozzánk, nem volt semmi sírás, örült, puszilgatott! :D
Nem függött rám egyáltalán, pedig féltem, hogy az lesz, mint amikor tavaly kórházban voltam, hogy nem fog elengedni sehová, de nem, minden oké, simán marad bárhol, bárkivel, nem fél, hogy elveszek örökre! :D
Szerencsére ez tényleg simán ment!
Pedig amikor elindultunk, nagyon rossz volt, szívem szerint azonnal visszafordultam volna hozzájuk, annyira rossz volt itthon hagyni Őket!
De jó volt kikapcsolódni Apával gyerekek nélkül kettesben, ez tényleg kell néha!

Mi április 20-án megyünk beíratkozni az oviba Noémivel, és jan. 25-én már kezdheti is az ovizást. Szerencsére itt a Tiszaparti oviban folyamatosan telnek meg a csoportok. Ezért van mini csoport, tehát tul. képpen a kiscsoportot kétszer járják.
Márc. 25-én lesz bölcsis nap az oviban, akkor be lehet menni a gyerkőccel, megismerkedni a leendő óvónénikkel, stb...
Bár Noémit már elég sokan ismerik az oviban, meg Noémi is imád jönni velem Botiért, szóval kicsit már szokja a közeget! :D

Kép
Kép
zituska28

Timi! Boldog szülinapot Kristófnak!

Melinda! Hát azért ez nem igy van:( Oké, tudom járna, de másnak pl a sulira sem adták meg a kötelezö fiz. nélk. szabit hogy vizsgára tanulhasson. Ha nem tetszik lehet pattogni és elmenni majd máshova. Nekem meg, föleg igy kisgyerekek mellett fontos a stabil munkahely, nem kockáztatom hogy pattogok. Többször probáltam, nem megy:( Az a szivás, hogy nem sokkal több a benzinktg mint a bérlet lett volna nekik, de nekem az is elég lenne ha a bérlet árát fizetné. Igy marad az amikor tudok buszozok, ált. heti 1-2 nap. Amikor meg tudjuk oldani apa idöben induljon haza és hoz engem is,megyünk a gyerekekért együtt. Ha neki maradnia kell tovább akkor nekem kell a kocsi, ugye:( Fenyegetés, hja. Melyik munkahelyen müködik ez, ugyan??

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!
Nálunk is ki van irva, hogy mikor van a beiratás, és azt is külön odairták, hogy akinek év közben tölti be a gyereke a 3-ik évet, az is jelleze az igényét a felvételre. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Jó régen jártam erre.
Betegek voltak a gyerekek, remélem beszélhetek múlt időben, Dorót már elküldte a dokinéni óviba, lehet, hogy igaza is volt, mert ici-picit köhög, de más baja nincs. Dávidnak viszont nagyon kijutott, múlt héten egész héten taknyoltunk, csütörtökön vissza kellett menni a dokihoz, akkor kicsit jobban volt, majd péntekre, meg főleg szombatra úgy legatyásodott, hogy egész hétvégén azon spekuláltunk, hogy kell-e menni ügyeletre vagy sem. Végül állandó hőemelkedés után felszökött a láza, csillapítottuk, de úgy látszik ez kellett a betegség legyőzéséhez, és azóta már van benne élet, kezd javulni. Pedig hétvégén Pestre akartunk menni (Enikő: Mi is Ikeázni :D ). No de majd jövő hétvégén! :D Addigra már az idő is jobb lesz!

Óvoda: Nekünk is azt mondták tavaly, hogy amelyik gyerek előbb született, mint Doró (pedig ő novemberi), azt az óvi köteles felvenni még akkor is, ha a Doró helyére kell felvenniük, ezért nem volt csak 99%, hogy kezdheti az óvit novemberben. Pedig a mi óvinkba nem volt túljelentkezés, sőt, volt férőhely. (Persze azok a szülők, akik nem íratják be a gyereküket a beíratkozáskor, csak "PÁR"-an vannak :lol: ) Érdekesek ezek a szabályok is, ki így értelmezi és használja, ki meg úgy... Ehhez már nem is fűzök hozzá semmit, csak annyit javasolnék minden beíratónak, hogy több helyet jelöljön meg a beíratkozásnál, és ne nyugodjon meg, ha megígérik, hogy biztosan felveszik a gyereket! Mi is ezen szívtunk!

Enikő: Örülök, hogy ilyen jól alakulnak Violával és a Vásárhelyi intézménnyel a dolgok! :D Vérprofik vannak ott, ezek szerint! Tök jó!!! Marcinak jobbulást!

Zituska: Szép helyen voltatok! Bár megvallom, nekem már annyira elegem van a télből, hogy egyetlen prcikám sem kívánja a síelést, igaz, nem vagyok egy téli sportos alkat! :lol:

Timika: Waldorfba jár Kristóf? Jó hely, azt hallottam. Suliba is oda szeretnéd járatni?

Név és szülinaposoknak utólag is nagyon sok szépet kívánok és fülük érjen bokáig!

Ébredés miatt mennem kell, üdv:

Eszter

KépKépKépKép
hefe

Üdv.

Timi, Kristófnak utólag boldog szülinapot!

Zituska, szép helyen voltatok, a mamás dolgot meg igyekszem elraktározni a májusi cseh túránkig, hogy ne azon járjon az agyam, hogy mi lehet a gyerekkel.

Most megyek, mindjárt hazaér a fiacskám.

Ági és
KépKép
exdeus

Változott az ovis beíratás! Azt kell felvenni aki tárgyév dec. 31. ig betölti a 3. életévét. De! Szeptembertől megint változás lesz, az értelmét nem értem, jogászként sem, ne is kérdezzétek.
Azt mondta a vezető ma, hogy előjegyzésbe veszik azt is, aki mondjuk januári (Szilcsi!),ő fel is veszi, ha term. az óvodaigazgatóság nem tölti fel a létszámukat.
Érdekes jszabály, ez van.

Megszületett unokahugink -férjem hugának a kislánya-, Petra. :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szilcsi!
Sok boldog névnapot!!!

Kristófnak így utólag is boldog szülinapot!!!!

Mi pocsékul, kedd óta nem ment 39 alá a láza, tegnap visszavittem a dokihoz,aki beküldött a klinikára, röntgen, vérvétel, torok és orrváladék minta, tüszős mandulagyulladás, a vérében is van baci meg vmi vírus is,kapott másféle antibiotikumot, lázcsillapítót,szerencsére a tüdőröntgen negatív, egy kis elváltozás van de nem kóros így haza jöhettünk. Éjjel még lázas volt, de most reggelre lement. Én is elkaptam tőle, ma én megyek dokihoz. Bölcsibe még jövő héten sem mehet,szegény nagyon carul van, tegnap semmit nem evett,csak aludt meg sírt, olyan lázas volt :cry:
20140113113746

Melinda, köszönöm az infót! Ez tényleg teljesen értelmetlen, és akkor a januári-év eleji gyerekekkel mi legyen? Maradjanak bölcsiben majd' 4 éves korukig? Tudom, nálatok így volt, de én nagyon nem szeretném ezt - bár a bölcsiben van helye, az igazgatónő megerősítette ezt, hogy Lalinak tartják a helyét jövő őszig.
Minden esetre elviszem áprilisban beíratni és meglátjuk, mi lesz.
Gratulálok a kis unokahugihoz!

Anett, ó sajnálom, hogy ilyen betegek vagytok. :( Elég rosszul hangzik, amiket írtál. Gyors gyógyulást mindkettőtöknek!

Timi, Kristófnak boldog születésnapot kívánunk! Jó, hogy bejött nektek a Waldorf, látod mindannyian mások vagyunk más igényekkel, kinek ez, kinek az jön be. :wink:

Karmen, én akkor is csodálkoztam, hogy Orsi nem megy suliba, és most sem értem, miért vártok ilyen sokáig, hiszen egy okos, értelmes kislány. Most akkor idén ősztől megy, vagy csak jövő ősztől?

Valaki vigye már el a telet jóóóóó messzire!!!!

:roll: :evil:

Kép
szilcsi

Sziasztok Csajok!

Megint jött 100%-os natúrlé!

Kép

5 literes csapolható kiszerelésben. Garantáltan eredeti, a legjobb magyar minőség*, kunsági termelőktől.
Összetétel: 5 féle almából van ebből 3 édes. Hozzáadott CUKOR és TARTÓSÍTÓSZER MENTES!

Csapolható, légmntesen zárt, 5 literes tasakban:
almalé (100%) = 1200Ft - (240Ft/liter)
almalé (75%) + őszilé (25%) = 1400Ft - (280Ft/liter)
almalé (80%) + meggylé (20%) = 1400Ft - (280Ft/liter)

Fogj össze a családdal, barátokkal! - 5 db-tól (Szegeden) házhoz viszem! Első alkalommal célszerű hozzá venni egy 200Ft-os tároló dobozt, mely segítségével könnyebb a töltés.

* - Az agrár-környezetgazdálkodásban meghatározott, az általános gazdálkodásnál korlátozottabb (zöld és sárga) vegyszerhasználat mellett termelt és ellenőrzötten szermaradvány mentes alapanyagból készült.

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Gyógyulást a betegeknek!

Bea!
Hanna bárányhimlős mint mondtam, most jöttünk a dokitól..
A gyógyszertárba nem is vittem be őket, amíg kiváltottam a gyógyszereket, kint megvártak.
Az orvosi rendelőben is maszkban volt..
Tudod ez csak cseppfertőzéssel terjed, nem fogjátok elkapni.
Akartam előbb is szólni, de nem jutottam szóhoz..:)

A kicsin nem jött még ki kíváncsi vagyok mikor fog..

Hefe!
Jó lett Doróra a harisnya? Ha nem visszaveszem.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Ildikókat, Gergőket Isten éltesse!

Edit: Hehe, bocsi, nagyon rohantam, egy ismerős keresett valami tablettát, csak azt rohantam be megkérdezni, hogy van e nekik (nem volt-várható volt), közben G-ért kellett menni az oviba már, szóval nagy kincs voltál, hogy nem kellett beszerencsétlenkednem babakocsival :) Köszi még egyszer!
Hannának jobbulást! Hogy viseli? Láza van? Oltva volt?

Anett: Szegény Málna! Gyors gyógyulást neki!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szilcsi! Orsi marad még ovis. Mert ha okos is az ovonénik szerint, akkor sem árt ha még 1 évet játszhat. Ha egyszer elkezdik a tanulást akkor utána már nem igazán lehetnek felhötlenül csak gyerekek. Meg azt gondolom, ha az osztály többsége idösebb nála 1 évvel akkor annak szivás aki idöben kezdi a sulit, mert nyilván a nagyobb gyerek jobban is terhelhető, itt fizikálisan értem. Orsi még most is alszik délben néha, oviban mindig, itthon hétvégén nem. De ha szünet van akkor 3-4 nap után kikészül, csak hajlando aludni délben. Suli alatt már ez sem menne, akkor ha várhat, várjon 1 évet az egésszel. És végül a legfontosabb, hogy a tanárait kérdeztem, ugye sok edzésre jár, mind egyetértett abban hogy nehezen tud sokáig figyelni valamire, szeret bohockodni stb. jot tenne neki ha 1 évet várna az iskolával. Ök csak megerösitettek minket abban ahogy mi is gondoltuk.

Volt ma valaki a Ságvári suliban du? Moderntánc talákozó volt a Gyerekház szervezésében, Orsi is szerepelt :lol:

Melinda! Gratulálok a babához nekik!

Anett! JObbulást Nektek is!
és a többi betegnek!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Mi voltunk, futtában láttalak is. :)
Lotti a keselyűtáncban szerepelt, egész a műsor vége felé.Orsi melyikben volt?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Bea!
Láza csak egyszer volt, most viszonylag jól van a kis Pöttyös Pannánk.:)
Nem volt oltva.Régebben agyaltunk rajta, de aztán mégsem adattuk be.

E.

szilde
Szeged

Sziasztok!
Na elért bennünket is a fosós-hányós vírus!
Vius kezdte ő hozta haza csütörtökön az oviból. Aztán most éjjelre Bogi és Zazi is kidőlt, no meg én is. Úgyhogy át tudom érezni min ment át Zituska 2 hete! :cry:
Karesz elment gyógyszertárat keresni, azt hittem a Plázába nyitva van hétvégén is (napközben) de csak 9 kor nyit, Zaza meg már epét hányt :cry: Ott megsúgták neki, hogy a Pingvn patika az ügyeletes a Csongrádin, eltekert (kocsink szervízbe) ügyeletes patika 7ig van, utána bezár. Hívtam a mentőszolgálatot, hogy ki a fene van nyitva, hát napközben a Kígyó, és este 22kor váltja újra a Pingvin....
Ezt nem hiszem el, nem értem miért nem lehet 1 gyógyszertár az állandó ügyeletes, és akkor nem kell órákat keresgélni. Vagy ha váltják is egymást, legalább a teljes hétvége (éjjel nappal ) lenne az övék....
Nem marad meg a kicsibe semmi, nem vagyok parázós de most kezdek aggódni...Egyfolytában hány és zöldes-sárgásat...áááááááá
És ami van itthon deadalonetta kúp, már lejárt a szavideje (3 hónapja), Boginak meg nekem, meg tabletta kéne..... Na mi kibírjuk csak a picikét féltem.... :cry: :cry:

Szilde: Kitartás a himlőhöz, az se kellemes éppen....

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Huh, nagyon elvagyunk veszve mint mindig, de most jól vagyunk :wink:
Ezek a betegségek, mindenkinek jobbulást, mi most jól vagyunk, de majd egy hónapig betegek voltunk, torokgyulladást adtuk vettük egymásnak :(
Zsoltika a laminált padlóba ütötte a fogát úgy, hogy letört belőle egy rizsszem nagyságú darab, remélem nem lesz vele gond! Gondoltam megmutatom egy fogorvosnak, de egyenlőre nincs vele gond, valakinek van erről tapasztalata? Félek ha elkezd romlani a foga és kiesik akkor majd később összetolódnak, de ez ellen nem tudok mit csinálni! Volt ordítás :cry:

Jégvirág:
Nem voltatok most a játszóba, mi újság, hogy vagytok?

Enikő:
Jobbulást nektek!!!
Én most kaptam egy listát email-en:

Szeged 2010-es ügyeletes gyógyszertári listája:
http://www.szegediwiw.hu/page/aktualis-uegyeletes

De fogalmam sincs miért kellett így megvariálni melyik az ügyeletes, nem elég hogy baj van még keresgessük hova mehetünk. De én ezt nem értem te a csongrádit írtad itt meg a dugonics téri volt az ügyeletes :shock:

Szilcsi:
Te jó ég a kuki ügy teljesen kiakasztott, mert hát mint mindig mi ugyanazt csináljuk mint ti csak bölcsibe nem járunk még! Hogy van ez ügyben Lali? Meggyógyult már?
Nah nekem azt mondták ha nagyon gáz lesz először írnak fel valamilyen krémet és fél évig azzal kell kenegetni utána csinálnak csak valamit ha nem használ!
Ez a bölcsi, ovi ügy se semmi, hisz tudod mi is januáriak vagyunk!
Most ha szeptembertől megy bölcsibe Zsolti akkor mikor kell beíratnom majd oviba? :shock:
Jó lett volna már találkozni ezer éve nem beszéltünk :(
De remélem hamarosan összejön :wink:

Anikó
Kép
zsivicz

Anikó! Orsinak hogy 2x beütötte a fogát fél évvel késöbb lett mindig genny, elsö alkalommal többször tisztitották majd idegelték, végül tömték. másodszorra már csak a gyulladást kezelték, a foggal nincs olyankor már tennivaló. Amikor elöször kérdezték nem ütötte-e be rögtön nem is jutott eszembe hogy mekkorát esett rá fél évvel elötte csak késöbb villant be. Orvos szerint a fogat ért trauma esetén gyakori hogy elhal a fog. Neki nem esett ki szerencsére, bár amikor gyulladt volt, meglazult!

Enikö! Jobbulást nektek!:(

Melida! Nem is láttam Lottit! :( Orsi az elsö felvonás végefele volt, a majorett csoporttal, amikor a kislányok voltak, 6-7 évesek. Türkiz-fekete ruhában, de lehet már nem emlékszel igy mert nagyon sok elöadás volt.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv.

Zsivicz, ha aggódsz, akkor menjetek el a Tisza L. krt-i gyerekfogászatra. Petinek, mikor tömték a fogát, nagyon rendesek voltak, akkor apájával volt, a férjem semmi rosszat nem mondott (pedig aztán neki nagyon éles tud lenni a bicskája, ha nem kedvére való valami, főleg orvosok esetében).

Enikő, javulást nektek.
Azt én sem tartom jónak, hogy este hét és reggel hét közt van hétvégén ügyeletes patika. Egyébként fordulj fel. Szerintem is jobb lenne, hogy aki ügyeletes, az egész hétvégén legyen nyitva folyamatosan, nem csak fél napot.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő, hogy van Zazi??? Csak ne legyen baja!!! :arrow: ne legyen kórház a vége... :roll: kitartást, jobbulást!!!

Mi is nagyon betegek vagyunk, 3. napja gyak. folyamatosan magas láza van Lalinak, tegnap este már ütöttük a 40 fokot is. :shock: Félrebeszélt, annyira lázas volt és sugárban hányta ki a gyógyszereket. Iszonyat csúnyán köhög, még ennyire nem köhögött csúnyán, ugatósan, a torka gyulladt és az orrgarat vagy micsoda. Be van rekedve, alig tud beszélni, 4 óránként váltva kapja a Nurofent és a Panadolt, és még így is sokszor megy 39 fölé a hője. :( :( Holnap meglátjuk, mit mond a házidokink, egyelőre Zinnatot kap, Ambroxolt, éjszakára meg Cetirizint (zyrtec).

Kép
szilcsi

Enikő :)
Bakker, nagyon átérzem! :( :( Jobbulást!!!
Remélem sikerült a hányást csillapítani Zazának! Noéminek hiába adtam a dedalonettát, kifosizta. :? Benne se maradt meg semmi, a víz se. De aztán magától csillapodott a hányás, csak fosi maradt. Remélem, Nálatok is, nem kellett kórházba menni...

Basszus, Nektek is kijutott erre a télre! :( :( :(
Jobbulást!!!!

Mi is köhögünk családilag, de nem vészes, remélem, nem durvul el. :roll:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok
Volt már esetleg valaki homeopátiás állapotfelmérésen?
Nekem felnőtt homeopátiás orvos kéne,találtam egyet a neten Dr Hörcher Andrea,ő belgyogyász-homeopata orvos.Engem az ár érdeklne hogy mennyibe kerül egy állapotfelmérés??
Tudna valaki segitteni??
Előre is köszönö.
gigike
gigike32

Sziasztok!!

Gigike olyan 10 ezer ft körül van asszem egy konzultáció. De majd Zituska vagy Timika felvilágítanak, ha esetleg félreinformálnálak, ők nagy homeósok. :wink: Pocak? :)

Ilcsi: Hogy van Lali?????

Mi jól vagyunk már, meggyógyultak a gyerekek, vagyis Zazi még éjjel hányt, de nem a vírus miatt, hanem taknyos és a visszacsorgó váladéktól (már bocs a részletekért) alig aludtunk, kivagyok.... :shock:

Norus küldtem mélt :) A húsbolttal mi van? Beindítottátok már? Ezt szerettem volna kérdezni, csak elfelejtettem :oops:

Gyümilé van még néhány zacsival, de már nagyon fogyóban van!!! Aki még kér, gyors lőjjön privit. Az almát mi hígítva isszuk, annyira finom sűrű, télleg megéri az árát! :wink:

Jövő héten kapják ki Vius orrmanduláját, van valaki akinek a gyerkőcének a fül orr gége klinikán vették ki? Infókat várok,mi a protokoll, meddig kell bent maradni.....stb

Lépek, pusza

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Mindenkinek, aki beteg, gyors gyógyulást kívánok! Szörnyű ez a tél! :roll:

Edit: Jó lett a harisnya, köszi! :D Már annyira nem aktuális, mert jön a jó idő, de jó szolgálatot tett a kemény hidegben . Állítólag idén sem lesz tavasz, hanem pár nap átmenet, aztán meleg! :?

Nálunk semmi extra, Doró majdnem 2 hete jár óviba! Ez nagy szó! Igaz, köhög, de nem tűnik betegnek, és november óta folyamatosan köhög.

Minden jót mindenkinek, vár a jó levegő!:D

eszter

KépKépKépKép
hefe

Eszter!
Huh, akkor jó.
Én is már nagyon örülök egy kis napsütésnek!
De jó lesz, ha már nem kell ennyi cuccot adni a gyerkőcökre! :wink:

Enikő!
Köszi.
Sztem még egy hétig itthon lesz Hanna.
Száradnak a bibik. Amúgy túlságosan is jól van.
Mennénk már vele is levegőzni..

Minden betegnek jobbulást!

Edit

szilde
Szeged

gigike: én HA-hoz járok tavaly május óta, írtam privit!

Enikő: írtam mailt, holnap megpróbálok eljutni, ha nem sikerül, majd a következő adagból hozunk! Húsbolt: a bolt működik már jó régen (Retek u-n van, rendelésre is dolgoznak, mindent beszereznek-feldarabolnak-összekészítenek :wink: ), a házhozszállítás még nem sajnos, sokmindennek kell összejönnie ahhoz…

hefe: hát, én ma is cudarul fáztam a télikabátomban a Lechneren, egye fene, maradjon ki a 10-13 fok :wink:

Segítségeteket szeretném kérni: nem ártana egy kis létszámbővítés a gyerek aikido csoportunknak (főleg fiúkban van hiány), ezért ha van olyan 8-12 éves ismerősötök, akinek lenne kedve kipróbálni, irányítsátok hozzám bátran! Illetve az is nagyon nagy segítség volna, ha valaki tudna kitenni plakátot iskolai faliújságon vagy bárhol, ahol sok ilyen korú gyerek láthatja. Aki tud ebben segíteni, annak küldenék plakátot mail-en. Köszi!

Salin: a miénk kipurcant :( , egyszercsak nem ment tovább (előtte fél perccel még igen). Apa rámért az adapterre, abból nem igazán jött kifelé semmi áram, vett egy másik adaptert, és azzal megy, tehát az adapter ment tönkre. Megnézte az adaptert, és szerinte kisebb a max teljesítménye, mint amennyit a kütyü felvesz, ezért purcant ki. Most fogok reklamálni, mindezt csak azért írom le, hogy figyeljetek oda, mert ha tényleg ez a helyzet, akkor úgy is tönkremehet, hogy túlmelegszik és tüzet okoz! :(

Még valami: ha tudtok olyat, aki albérletet keres, nekünk van egy lakásunk kiadó (42 nm, 2 szoba, Zákány-Tavasz sarok).

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!
Málna jól van, én még nem, ő is 1-2 napja,de enni még mindig keveset eszik és szuper nyűgös, meg nagyon köhög. Remélem hétfőn tud menni bölcsibe!!!

Csajok!
ELADNÁM A SALINT, HA ÉRDEKELNE VALAKIT,1 HÓNAPJA VETTEM, JÓTÁLLÁS HOZZÁ,DOBOZ MINDEN AMI VOLT, ALIG HASZNÁLTUK!!!!
20140113113746

Lali influenzás, valószínűleg H1N1. :( Igaz, nem tudják kitenyészteni, mert bőven túl vagyunk az első két napon, ilyenkor már főleg gyógyszerek mellett nem tenyészne ki, de több orvos is erre az eredményre jutott. :cry: Nagyon rosszul van, ma már bent voltunk a kórházban, de egyelőre hazaengedtek, igazán ott sem tudnának vele mit csinálni, max intravénásan kapná a gyógyikat. Étvágya alig, inni iszik szerencsére, a torka tűzpiros, alig van hangja, folyamatosan lázas, már reggel 38 fölött van neki, napközben is alig-alig tudom csillapítani. A mellkasröntgen szerencsére negatív lett, a szövődmények miatt kapja a Zinnatot, csak a lázat kéne levinni valahogyan. Most kaptunk ma Cataflam cseppeket is, délután aludt egy 3 órát, most jobban néz ki, a kórházban délben a kezemben aludt ülve, látszik rajta, hogy nagyon beteg. :cry: És iszonyúan köhög, fulladozik, van, hogy hány is emiatt a fullasztó köhögés miatt.
Remélem, senki nem tudja meg, milyen ez a rohadt influenza... :cry:
Melinda, ti túlvagytok rajta, nálatok hogy zajlott és mennyi ideig tartott?
Ja Lali decemberben megkapta a védőoltást ellene... :roll:

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Sajnálom,nálunk ugyan ez volt, 3 napig majd 40 fokos volt a láza,de senki nem mondta, hogy h1n1 influenza lenne. a torkából és az orrából hemofilus influenze (vagy mi) tenyészett ki, de arra jó volt a Sumamed,a láz nálunk is ilyen durva volt, felváltva kapott Nurofent meg kúpot(germicid C) kúpot,az hatott,esetleg próbáljátok ki.
20140113113746

Szilcsi! Jaj szegényke, mindig összeszedtek valamit! Remélem gyorsan meggyógyul, föleg hogy oltott!

Nóri! Az adapteren mekkora volt a feszültség? Nekem 6 v 9V most pontosan nem tudom.

Anett! Te miért adod el a Salint? Nekünk tényleg nagyon beválik, azota pár nap alatt kimegy a kezdödö takony és köhögés, krupp.

Gigike! én másik orvost tudok, az is 10e ft.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gigike :)
Én Dr Bogdány Anikónál voltam, egy nagyon jó barátnőm édesanyja, ezer éve ismerem. Ő orvos, természetgyógyász.
Úgy emlékszem, 5-6000 Ft a konzultáció Nála.

Örülök, hogy jobban vagytok!
Asszem Bibi Barniját műtötték a fül-orr-gégén...
Ki műti Viust?

Bakker.... :( :( :(
Az oltás nem azt jelenti, hogy nem kaphatja el, hanem a szövődményektől véd meg. Szóval örülj, hogy oltattatok.... (magánvélemény 8) )
Szerintem felháborító, hogy "feltételezik" a dokik, hogy h1n1. Ha nem tudják biztosan, akkor sztem felesleges paráztatni az amúgy sem túl nyugodt szülőket (ez is magánvélemény 8) )
Jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Norus :)
Durva ez az adapter hiba, erre én is odafigyelek akkor jobban!

Anett :)
Miért adod el a Salint?
Nálunk is bevált nagyon, Noémi orrmanduláját sztem ez mentette meg, meg egyébként is negyed annyit taknyolnak, mint előtte...

Én is elkiabáltam, mikor írtam, hogy nem vészes a köhögés, aznap éjjel Boti majdnem befulladt :( , egy hajszálon múlt. Nyitott ablaknál aludtunk egész éjjel, nyakig bebugyolálva, így nem lett baj.
Azóta nincs különösebb baj (kopp-kopp), de köhögünk továbbra is.

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi! Jobbulást Lalinak, nektek meg kitartás!!
Nem voltunk h1n1-esek, ebben nem tudok segíteni.
Amúgy meg bocs, hogy a múltkor nem álltam meg kicsit dumálni, de nagyon siettem Lottival a moderntánc-találkozóra. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szilcsi, javulást Lalinak.

Zituska, feltételezős dokik terén maximálisan egyetértek. :)

Peti is beteg, ő a fülét fájlalja, de ma nem voltunk dokinál, mert a háziorvosnál összevont rendelés volt fél háromig, a fülészeten meg kettőig van ambuláns rendelés. Így holnap du. házidoki, aztán majd meglátjuk. Addig estére Panadol. (Egyébként égetően rossz...)

Ági és
KépKép
exdeus

Lali bent van a fertőzőn. :cry: Estére megint felment majd 40 fokra a láza, először csak kicsit remegett, meg mondta, hogy fázik, aztán lefeküdt és rázkódott egyre jobban a kis teste. Akkor mondtam apának, hogy hozza a kocsit, indulunk be a kórházba, mert azzal engedtek haza délután, hogyha romlana az állapota, azonnal vigyük be. Meg akartam mérni a lázát indulás előtt, levetkőztettem, tiszta szederjes-márványos volt a bőre mindenütt, akkor már nagyon remegett és kékült el a szája, akkor ordítottam apának, hogy hívja a mentőket. Kb 5 perc alatt ideértek, a gyerek a kezemben tűzforró, remeg az egész teste, iszonyú volt.
A mentőben kicsit alábbhagyott a remegés, a klinikán nem fogadták, mert h1n1 gyanús, (marha jó, délután még azt mondták, vigyük oda vissza, ha valami baj van), akkor mentővel irány újszeged fertőző. 39.6-ot mértek neki kint. Kapott vénásan lázcsillapítót, mást egyelőre nem, és imádkozunk, nehogy lázgörcs legyen, amin átesett, mert akkor epilepszia is lehet a szövődménye, a doki mondta a fertőzőn, bár szerinte nem lázgörcs volt, csak a szervezete próbált valahogyan védekezni a gyorsan felszökő láz ellen. Holnap tovább vizsgálják és meglesz az orr és torokváladék eredménye is. 11-től este 8-ig bent lehetek vele, éjszaka nem. Minimum 5 napot mondtak, hogy bent kell maradjon.

Kép
szilcsi

Szilcsi, sajnálom. Gyógyuljon hamar! De legalább ott lehetsz vele! Az éjszakát biztosan jobban viseli nélküled, ha nappal vele leszel!

Peti ma megy dédizni, köhög is, kicsit sárgás az orrváladéka, orrból beszél. Meg szerintem van egy kis hőemelkedése, de nem biztos, azért nem "zaklatom".

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Szilcsi :) Bakker jobbulást Lalinak! Mi voltunk H1N1-esek, nem tudom, engem akartál-e kérdezni :roll:
Nálunk nekem volt a legmagasabb lázam, 39,7, sokszor 38,5 alá le sem ment. Paracetamol semmit sem ért, Nurofent szedtem. 3 napig volt nagyon car, utána semmi gond. Olyan igazi influenza volt, mint amilyet még kisgyerekkoromban szedtem össze. Gyerekek hamarabb túl voltak a nehezén, egyrészt mert Fló akkor még csak szopizott szinte, Kristófnak meg nagyon jó az immunrendszere (kopp-kopp) és előtte kapta meg a krónikus szerét is. Antibio senkinek sem kellett.
Az meg egy baromság, hogy nem lehet kitenyészteni, Kristófnál szerdán kezdődött és talán csak kedden vettek neki orr-torok váladék mintát és simán kitenyésztették!!! 2-3 hét múlva pedig vérből lehet. Az igaz, hogy 48 óra után nem hat az antivirális szer neki.

Zituska :) Szép helyen voltatok! Sajnálom, hogy nem tudtatok jönni, egy sms-t azért dobhattál volna, akkor nem várunk :roll:

Gigike :) Mi Dr. Borda Stefániához járunk, ő Dr. Hörcher Andrea mellett rendel, az első konzultáció kb. egy tízes, utána kevesebb.

Hefe :) Igen, valószínűleg Waldorf suliba is fog járni. Vagy legalábbis egyelőre nem tudom elképzelni, hogy hagyományosba adjam...

Mindenkinek köszönjük szépen a szülinapi köszöntéseket!!!

Teszek pár képet (szülinapi még nincs közte).

Szilveszterkor Klzsuzsi Matyija hevesen udvarolni kezdett Flórának :)
Kép

Kép

Tesók:
Kép

Pár hangulatkép az oviból - nálunk különböző tevékenységeket lehetett kipróbálni farsangkor, lehetett búzát őrölni, horgászni, diót törni, gyöngyöt fűzni és szőni - Kristóf csak horgászott :)

Kép

Téli évszakasztal - farsang után változott (a Tél király látható rajta)
Kép

A nagy ho-ho-ho :)
[img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments
/1268895857.2053.jpg[/img]

Gyerekek gyapjúképei a falon
Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Hm, az egyik kép lemaradt :roll:
Kép

Melinda :) Nehogy azt hidd, hogy eddig sikerült bárkit is utolérnem :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
timika

ILcsi: Nagyon sajnálom, gyógyuljatok+++++++++++++++++++++++++ Neked kitartás!

Timi: Nagyon jók a képek :) És olyan gönyörűek a gyerekek :) Ovitok klassz, olyan "természetes"......

Zazi meg ugatósan köhög, egész éjjel ment a műsor, Karesz egy szál gatyába rohant le vele az udvarra éjfélkor, hogy be ne fulladjon a gyerek. :cry: Adtam neki az antihisztamint, meg amiket ilyenkor kell.... cudar volt..... :cry: A fene essen ezekbe a rohadás vírusokba! :evil:

Tegnap meg Marci hányt (legalábbis azt mondta én nem hallottam,mert itthon már semmi látható baja nem volt, de mivel vittem Zazit orvoshoz, ezért vittem Marcit is, hamár hazajött a suliból..., de nem látszott rajta semmi, hogy gond lenne, természet óra volt az utsó, lehet nem akart maradni :lol: ) Na mivel panaszkodott, hogy hányt, kapott 1 szurit a lábába, kééééész volt tőle, hattyú halála 3 felvonásba, húzta a lábát egész nap. Hát borzasztó ha egy fiúgyereknek bármi baja van, eszméletlenül ki tudnak készülni...... 8) :lol: Amikor a nyelvét vágták fel akkor is tök kész volt, nagyon picit vérzett pedig, kb annyira, mint amikor az ember fogat mos és egy picit vérzik az ínye....na szerinte az 2 liter vér volt és azonnal elvérzik és ájulás határán volt.... :lol: Na ezért nem a férfiak szülnek gyereket, elhaláloznának ha azt a fájdalmat ki kéne bírniuk..... 8)

ceniko
Szeged

Ó, basszus....annyira sajnálom. :( :( :( :( :( Már megint a fertőző. :( :(
Remélem hamar meggyógyul mostmár Lali! Szegénykém, jól összetörhette (na meg Téged is :( ) ez a hosszú betegeskedés...most meg kórház.. :(:(

Ismerős szitu... Boti is majdnem befulladt, én az ablakot nyitottam rá, szerencsére bevált az is.
Tegnap meg a frászt hozta rám. Este 8-kor egyik pillanatról a másikra aludt be még a nappaliban a kanapén, nem jellemző ez Rá már régóta. De olyan szinten "elájult", hogy gyakice azt sem vette észre, hogy bevittem az ágyba. Velem aludt, mert nem voltam nyugodt, be is lázasodott hajnalra.
Szerencsére nincs nagy baj, úgy néz ki, kicsit köhög, meg bágyadt, de ma még nem volt láza.

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi!
Jobbulást!
Még szerencse, hogy napközben ott lehetsz!
Ezek szerint most megint olyan rendszer van, mint amikor Márk volt ott!
Vagy a hányós-fosos gyerekkel nem lehet ott lenni csak? :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

szlicsi: szegény-szegény ti… :cry: Jobbulást!!! Én a helyedben tuti elvinném valami alternatív dokihoz Lalit, legkésőbb ősszel, a takonyszezon előtt. Tudom, hogy mi a véleményed a homeopátiáról, de úgy tűnik, a "hagyományos" gyógyszerek se nagyon működnek… :roll: Egészen biztos vagyok benne, hogy nagyon nyírja az immunrendszerét, hogy annyi ab-ot kap, és ez egy ördögi kör: a következőt még könnyebben elkapja stb. Na, itt most befogtam a szám, tudnék még írni, de nem akarok vitát senkivel. Nem piszkálni akarlak, nehogy félreértsd!

Anett: a Haemophilus influenzae nem vírus, hanem baktérium, az ellen jó lehet az AB nyilván.

Karmen, Salin: Ez egy állítható adapter, amit adtak hozzá, 1.5-12 voltig lehet változtatni, tehát 12 V a max, és 500 mA-es, 12Vx0,5A=6 Watt, a kütyü meg 10 Wattos.

Timika: ez a lány tiszta apja szerintem! :wink: Készülök neked levelet írni, remélem, nemsoká sikerül. :wink:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?