Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kata!

A Nagycsaládos infokat nem felejtettem el, de még fel kell hívnom az aszódi Noe-s hölgyikét, és utána mondom a tennivalókat.

Fiúk hihetetlenül nőnek és a jó időnek mi is örülünk, sokkal jobb a kedvünk és végre ma minden gyerek (Esztrer kivéve)ment oviba, isibe. :lol:

Katica!

Édes Emő baba! Remélem hamar összerázódtok. Ovi messze van, tudod vinni te Borit? Hogy fogtok közlekedni? babakocsi, hordozó???
Betti

Hát igen dokit illetően mindig azon gondolkodom meddig fogja bírni így ezt az óriási terhelést. rengeteg kismamája van, a kórházban rengeteg kötelező feladat...Megértem ha azt mondja, már csak magámban vállal, bár nem esne jól, ha nekem mondaná :oops:

Kép
becsengo

Sziasztok! Horror hétvégén vagyunk túl... ZIta péntek délben belázasodott és mindez tartott tegnap délutánig. A szombat éjjel hűtőborogatással és kúpozással telt, nem aludtunk 2órnál többet egybe, egyikünk se... Szegény kis Zita olyan nagy hős volt, pedig 2szer 1-1órán át csavartuk lepedőbe, mire sikerült levinni valamennyire a lázát. A 39,5nél kicsit megijdetem, na jó nagyon... Remegett meg tűz forró volt, de nem lázgörcse volt szerencsére. Mindemellé társult hasmenés is, plusz takonykór. Inni nem akart, úgyhogy frászban voltunk... De másnap már ivott aránylag rendesen és mára már láza sincsen, a hasmenés is remélem elmúlt. A szemén még lehet látni, hogy valami nem okés, meg kicsit rekedt és még néha szívni kell a nózit, de nagyjából már minden okés. Szerencsére a doki barátnőm pont ügyeletes volt a 3.kerületben szombat éjjel, így őt zargathattuk tanácsért. Ma átjön megnézni a kiscsajt. A körzetihez nem akartam elvinni, hátha én is bekapok valamit a sok beteg között, az meg nem hiányzik, mert Apa is tiszta takony, mi lesz velük akkor, ha én is kidőlök. No meg Pöttöm miatt főleg nem szabad. Azért ma értékeltem, hogy végigaludtuk az éjszakát, kisebb sírásokkal... Az lesz izgi, hogy este szeretném, ha a saját ágyában aludna megint,mert mióta beteg ott aludt mellettünk, így mindig tudtam ellenőrizni mennyire lázas stb. Azóta hozzám bújva alszik el este... Bár jó jel, hogy tegnap és ma is a kiságyban aludt már délután. Egyébként Pöttömmel jól vagyunk, csak nagyon elfáradtam a hétvégén.. Pedig milyen terveim voltak... Na mindegy, az a lényeg, hogy Zita jobban van és én se kaptam el... KOPPKOPPPKOPP!!! Puszi Mindenkinek!

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Bocsi, de netes gépen (bizony-bizony férjecském gépmániás)még mindig nincs képszerkesztő, úgyhogy beteszek egy linket, ahol meg tudjátok nézni Zitát!

http://picasaweb.google.com/pogonyi.zit ... directlink

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Voltunk ma a dokibácsinál. A ctg-m okés volt, de a külső méhszájam nyitva van, fájt is ahogy kitapintotta. Mátéval sajnos ezt később érezhettem csak, mert túl hordtam 10 nappal. Kicsit örülök is neki, mert talán hamarabb elindul a szülés. :-) Mondta is a doki, hogy 37-38. hétig húzzuk ki aztán jöhet a manó. :-) Holnap megyünk szülőszobalátogatásra hozzá. ő fogja megmutatni nekünk személyesen. Már alig várom.
Szegény Zsanival taliztam, már 2 órája ott várt és még nem került sorra. Nagyon sokan voltak a dokinál. Én is a kérdéseimet holnap teszem fel neki.

Sáfri,

sajnálom a kismanódat. Megnéztem a képeket. nagyon kis szépséges. A kis éheske nagyon édes. Meg a bebújós kép is aranyos.
Próbálj meg pihizni!

Ktc,

örülök, hogy lassan lassan összecsiszolódtok. Bori is bizti megszokja majd az új helyzetet. :-) Már most ahogy olvastalak egész jól fogadja a dolgokat.
Írok majd kérdéseket az iwiwre, de csak akkor válaszolj ha tényleg van időd. Előre is köszönöm.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

sziasztok!
vicki: 1/4 5-kor kerültem be :( szívből örülök, h személyesen is találkozhattunk! kicsit irigylem a pocit, h már ilyen szééép!!!! apa nagyon aranyos volt, olyan büszkén jött értetek!

még sosem vártam ilyen sokat! 4hét múlva kell visszamennem és sajna nem is tudott időpontot adni, mert márciusra már nincs, áprilisra meg még nem adhatnak! ma rengetegen voltak időpont nélkül, mindenki arra panaszkododtt, h telefonon reménytelen (nekem is ez volt a gondom) ha ennyien vannak már nála, nem csodálom, h nem tud több beteget fogadni!!!! mi örülhetünk, h még befértünk az idejébe!
lányok! én még mindíg annyira zavarba tudok jönni dokibácsinktól :oops: bementem, elmondtam a dolgaimat, mondta, h megvizsgál. bementem a fülkébe, levetkőztem, felültem a székre és észrevettem, h a bugyim rajtam maradt :shock: tiszta ciki!

katica: örülök, h Bori jobban van! biztos tünemény, ahogy figyel Rád-Rátok!

Sáfri: sajnálom a kis tündérkédet, remélem pikk-pakk helyre jöttök! köszönjük a képeket, nagyon ééédes!

holnap megyünk hajdú drnőhöz a visszarendelt vesetágulat miatt. remélem azóta eltűnt, felszívódott... apa nem tud jönni, a nővérkém fog elkísérni - utána kicsit csavargunk kettesben :lol:

Kép
zsani78

Sziasztok!

Rossz hírem van. :( Sajnos nem tudok a dokinknál szülni. Pont a kiírt időpontban fog lábadozni a csukló műtétjéből ami most lesz március végén. Nagyon el vagyok keseredve. Sírtam is, de sajnos nem tudok rajta változtatni. Átirányított egy másik dokihoz. Nagyon szomorú vagyok, mert 8 hetes kismamaként kerültem hozzá. Remekül végig vitte a terhesgondozást is. És annyi jót írtatok róla, hogy már vártam a szülést, de most azt érzem nem akarok szülni. Remélem csütörtökön szimpi lesz a doki. De most neki pénzt kell-e adnom? Mennyire anyagias? Stb... Ezek kényes kérdések. A mi dokinknak természetesen akartam adni pénzt, de most egy négy hétig ismert dokinak. Á nem tudom. Írjatok légyszi, hogy ti mit tennétek a helyemben. Köszike.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

vikci: ó szegénykém, nagyon sajnálom! elhiszem, h nagyon rosszul érint és csalódott vagy! biztos olyan dokit ajánlott, akiben 100%-ig megbízik! bízom benne, h egy ilyen közbejött műtét miatt az új doki nem fog x összeget kérni szülés előtt!!!!! elvállalni biztos elvállal, ha a mi dokink megbeszélte vele! ki ő? hátha találunk róla vmit!

én sem vagyok nagyon boldog :cry: tegnap voltunk hajdú drnőnél visszarendelt uh-n és manócskánknak nem tűnt el, hanem nőtt a vesetágulat. kétségbe estem és pityeregtem, dokink rendes volt, próbált megnyugtatni. most 3 hetente vissza kell mennem uh-ra, h megnézzék, egyenlőre a kritikus méret alatt van szerencsére. (10mm fölött kritikus, nekünk 8). sajnos nem tudok tenni semmit, h befolyásoljam! viszont az is aggaszt, h este nézegettem a papírt és a combcsontja nem nagyon fejlődött az elmúlt 3 hét alatt. 27mm volt, tegnap 29. táblázatok szerint 39nek kéne lennie. a többi adat a hétnek megfelelő, ez viszont nem tetszik. most 8óra, próbálom a dokinkat elérni, de sajnos kinyomott :cry: remélem sikerül vele beszélnem!!!

Kép
zsani78

jéééééééé, ez a szemüveges vigyor hogy került oda????? 8-at írtam oda....

Kép
zsani78

Vikci: jajjj, elhiszem, hogy csaldott vagy, engem is rosszul érintene a dolog, de nyilván a doki sem tudta előre a műtétet.
Kihez irányított? Nézz utna, hátha annak a dokinak is van itt topicja, vagy az ÁEK-sban tudnak valamit írni róla.

Én azt hiszem, ilyen helyzetben egy fillért sem adnék az újnak, hisz nem őt választottad... max. valami kis ajándékcsomagot utólag, oszt' annyi.
Fel a fejjel!

Zsani: Vesetágulat :cry: sajnálom! Drukk, hogy 10 alatt maradjon (ha nem, akkor majd születése után kezelni kell, vagy mit mondanak?)
FL értékre nem mondott semmit a Hajdú dr.? Dokinak smst vagy mailt írj, én lassan lemondok arról, hogy ebben az életben elérem telefonon is.
vumenke

Sziasztok!

Vikci: Sajnálom, hogy végül másik dokinál fogsz szülni, de biztos olyannak ad át, akiben megbízik! Fel a fejjel!

Zsani: Rossz hír ez a vesetágulat :( Drukkolok, hogy ezentúl javuljon, és ne legyen semmi komoly baj vele! A combcsont mérete miatt ne aggódj, mondta volna Hajdú dr.nő, ha gond van. Amúgy Vivim combcsontjára egy 4D-s vizsgálaton mondta a nőci, hogy picit kisebb az átlagnál, de legfeljebb nem lesz hosszúcombú modell :D Amúgy pedig teljesen normális combcsonttal született, kifejezetten csinos lábacskái vannak :wink:

Vumenke: Ti hogy vagytok? Beszéltél (írtál) a dokinak a múltkori eltérések miatt? Mit mondott (írt)?

Én az utóbbi időben kétszer hívtam a dokit, és mindkét alkalommal a második tárcsázás után már fel is vette. Legutóbb pedig pont a szülőszobán volt, éppen megszületett egy kisbaba, még hallottam is, ahogy sírdogált :D
lamme

köszönöm lányok!!!!!
sikerült elérnem :lol: és nagyon örülök neki, mert igazán megnyugtatott! azt mondta, h ilyenkor még nem annyira fejlett a csont, leginkább csak porcocska, így nehezebb a mérés, nem mindíg tudják úgy "befogni". előfordul, h nem egyforma a növekedés, ettől nem kell megijedni és szerinte is hajdú drnő biztos észrevette volna a monitoron, ha gond van. olyan megnyugtató még a hangja is :lol:
sajnos a vesével nem tudunk mit tenni, reménykedünk, h nem nő drasztikusan!!!!

Kép
zsani78

Sziasztok,

rég jártam itt :(
A vissza olvasásban is utol értem magam.
Ez idáig dolgoztam, így nem volt túl sok időm.
De szerencsére február végén letettem a lantot, most már tudok pihenni is.

Vikci: nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok. Abban biztos vagyok, hogy akihez átirányított a dokibácsink, abban az emberben maximálisan megbízik.
Elhiszem, hogy rosszul érintett a dolog, nekem sem esne jól, ha ezt mondaná.
Figyelembe kell vennünk, hogy ő is egy ember és ugyanúgy lehetnek egészségügyi problémái, mint bármelyikünknek.

Zsani: ez a vesetágulat dolog nem hangzik túl jól. Régebben írtam, hogy nálunk is felmerült ez a dolog, de a picurkánk kinőtte. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy még a pocakban ki fogja nektek is nőni ezt a problémát, mi 24 hetesen voltunk vissza a Hajdú doktornőnél és akkor már nem látott semmit.

Labkat: tündériek a kisfiaid. A kislányodra leadtam a szavazatot, nagyon édesen adta elő :D

Mi a jövőhéten szerdán megyünk dokinkhoz. Remélem minden rendben lesz. Kis pocaklakó rengeteget mocorog, rugdos és mindig a jobb oldalamra helyezkedik. Kicsit deformált is a pocakom emiatt :)
Sajnos az utóbbi időben egyre többet érzek fájdalmakat a pocakomban,néha bele is szúr. Két hete mikor voltunk nála, már akkor is tapasztaltam hasonlókat, de szerencsére a méhszáj rendben volt.
Bízom benne, hogy Manócska még nem akar kijönni.

Kép
pronny

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást.
Utána olvastam még tegnap miután hazaértünk, és nagyon szimpit írtak róla. Csütörtökön vagyis holnap megyek hozzá 18 órára. A neve Bálint Koppány. Arra gondoltam, hogy ha minden okés lesz a szülésnél akkor adok neki is és persze a dokinknak is pénzt a terhesgondozásért. Majd meglátom. :-) De azért ha eszetekbe jut valami ezzel ez egésszel kapcsolatban azt szívesen veszem.
Azért jövök majd a hírekkel, hogy mi volt a dokinál. Meg persze továbbra is ide szeretnék majd írni. :-)

Zsani,

sajnálom a vesetágulatot. Kitartást nektek! Nem lehet könnyű. De remélem rendeződni fognak a dolgok.

pronny,

szegénykém, nekem is rengeteget fáj a hasam. Időjárásváltozásra nem vagy érzékeny. Most, hogy jön a hideg nekem megint jobban fáj a pocim. A keményedésen kívűl olyan érzés is van , mint amikor a tüdőd becsípődik futás közben. Olyankor nem tudok megmozdulni hosszú percekig. Éjjel pedig kínt élek át.
Szedsz magnéziumot? Ja és az külső máhszájam nyitva van. :-)
De ez normális második gyereknél.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci: nagyon jó! még mielőtt a dokibácsinkoz kerültem, Bálint Koppány volt a választás, csak nem lehetett hozzá időpontot kapni a kórházban. az interneten néztem utána, állítólag nagyon kedves, segítőkész és ő sem olyan pénzközpontú! már nem emlékszem, hogy hol találtam akkor fórumot hozzá, de a google-n keresztül sikerrel jársz.

pronny: szerintem most ezek a frontok mindenkit megviselnek, csak másként jön ki :cry: még manócskám is rendetlenkedik, sztem neki sem tetszik! nekem pl. borzasztó görcsös fejfájásaim vannak és nem tudok rendesen aludni. de remélem mindenkinél napokon belül elmúlik!!!!!

azért gondolkodom és lehet, h pénteken bemegyek Szentendrére uh-ra... a védőnő javasolta, mert megnéztük és tényleg valóban nagy eltérés ez a combiméret. délutáni rendelésre ajánlott egy dokit, aki nagyon kedves és jól bánik az uh-val. lehet jobban megnyugszom, inkább kivárom a sort.

Kép
zsani78

Zsani,

de jó. Örülök, hogy megerősítettél. Nekem is szimpi az amiket olvastam róla.
Muszály vagyok csak pozitívan gondolkodni, mert tegnap már nagyon össze voltam törve. Most is néha elkap a tehetetlenség, de ez van.

Szerintem is több szem többet lát. Jó lesz ha tényleg elmész.

Figyi azt szerettem volna még írni neked, hogy nekem megvan a nagy Jonsonos könyv. kb. 5000 forint, de benne van a fürösztés, öltöztetés, szopizás. stb... képekkel illusztrálva. Igaz én nem mindent úgy csinálok ahogy oda le van írva, de azért adott egy jó támpontot nekem. Plusz a neten is vannak fent videók ezekről. Asszem az István kórház jóvoltából is van fennt valami. Nézz szét. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsani: sajnálom a vesetágulatot, drukkolok, hogy ne növekedjen.

Vicky: szerintem onnantól, hogy elfogadod az ajánlott dokit, Ő a választott orvosod, és ha bármi gond van, vagy éjjel beindul a szülés, akkor Őt fogod ugrasztani... Én adtam az új dokinak pénzt (annyit, amennyire elégedett voltam vele). Én se tudtam a Spániknál szülni, mert elutazott, a másik dokihoz 8hétig jártam.

Aviubi: ?

Kép
Kép
cosmopolita

Zsani!
biztos nem lesz semmi baj!!! Csak gyakoroltatja Veletek a kismanó, ami az elkövetkező 40-50évben vár Rátok... Izgulni Érte! :)))) Drukkdrukkdrukkdrukk....

Vikci
Ne keseredj el! Amikor én először voltam a Dokinknál, megkérdeztem, hogy nyáron lesz-e szabin és ha igen akkor van e olyan orvos, akire nyugodt szívvel rábíz majd, megbeszél vele mindent rólam, nem maradok doki nélkül. Azt mondta, hogy természetesen lesz esetleg olyan doki, akire rá mer bízni és megbízik benne és ne féljek, ugyanolyan jó kezekben leszek, mintha vele lennék. Hátha ez megnyugtat kicsit!
Az jutott még eszembe, hogy esetleg felhívhatnád Dokink asszisztensnőjét, nagyon jófej fiatal csajszi és megkérdezhetnéd tőle, hogy szerinte mi e teendő pénzügyileg, tud-e valamit erről a dokiról , vannak-e elvárásai vagy milyen eleve. Biztos szívesen segít! Én is tőle kérdeztem meg, hogy van e fixára Dokinknak... Igaz kínos neki is erről beszélni, mert ő sem pénzéhes fajta, de a Te helyzetedben szerintem megértő és segítőkész lesz, hisz nem ismered a dokit. Ha kell Dokink weblapján fent van a magánrendelős bejelentkezőszám, az Beáé és ha nem tudod rögtön elérni, akkor vissza szokott hívni. Ez jutott eszembe... Majd mesélj mi volt!

Kép
Kép
sáfri

Vikci: választottatok már nevet a kicsinek?

Kép
Kép
cosmopolita

vikci: ne legyél elkeseredve!!! tudom, könnyű mondani... hidd el, jó kezekben leszel! ha tudsz, akkor gyere este mesélni, milyen volt az első benyomás, sikerült-e megbeszélnetek a dolgokat! gondolunk Rátok!!!! és köszönöm a könyvajánlót, meg fogom nézni!

köszönöm lányok! rendes volt a védőnéni is, még délután felhívott, hogy vagyok. sajnos szerinte is elég kicsi a fejlődés a combcsonton, így nem akarok hetekig idegeskedni. eldöntöttük apával, holnap mindenképp elmegyünk az uh-ra. remélem sikerül majd bejutnom! 13-19 között van a rendelése az ajánlott dokinak.

Kép
zsani78

Sziasztok!

Zsani - Ajjaj, én is biztosan szétizgulnám magam a helyedben. Drukkolok, hogy bejussatok és megnyugatsson a doki.

Vicky - Biztosan jó kezekben leszel. :wink: Persze ezt most biztosan nehéz elfogadni. Sajnálom.

Vumenke - Eddig nekem is mindig felvette a telefont általában 2. próbálkozásra. :roll: Megfogadtam a tancásod, már 7-kor ott votltam a genetikán és fél 9-re végetzem is. :wink: Köszi!

A mai genetikai uh eredménye: Crl 6,9 mm, nyaki redő rendben, orrcsont látszik. Javasolta az uh-s orvos a kombi tesztet, ha már egyszer ingyenes. Így most arra próbálok időpontot szerezni. Legközelebb már csak AFP.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

köszönöm mindenkinek, hogy ennyire nem hagytatok magamra ezzel a gondommal. :-)

Cosmo,

teljesen megnyugattál. Köszönöm . Tényleg így van, hogy akit választok azt fogom ugrasztani. Mi is így gondoltuk párommal. :-) De azárt még filózok, hogy a dokinknak adjak-e pénzt, hogy eddig végigvitte a terhesgondozást. Szerinted? Ha nem akarsz akkor ne válaszolj rá, de te voltál benne sajnos ebbe a cipőbe, ezért kérdelek téged.

Sáfri,

neked is köszönöm, lehet, hogy élek ezzel a lehetőséggel. Mi gondoltunk egy összegre és szerintem ha minden rendben lesz azt ennek a dokinak is odaadjuk. Bár érdemes lenne megkérdezni, hogy mit tud róla. :-) Majd meglátom.

Betty,

örülök, hogy minden okés volt nyakiredőn. Szerintem is érdemes ha már egyszer ingyen van. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

El vagyok veszve, örülök, ha olvasni tudlak titeket. Jól vagyunk, Bori is megszokta már hugit, meg is szeretgeti a maga módján. Szopi van, de gőzöm sincs, mennyi, nem akarom mérni, az annó Borival elég volt. Gyarapodás rendben, vasárnap mértük, addigra lett meg a születési súlya, 6 nap alatt 170g-ot hízott (ennyi volt a súlyvesztése). A héten Bori még itthon van, lehet, a jövő hét közepéig így lesz, de apa már dolgozik, így mozgósítom az embereket magunk körül, hogy jöjjenek, s délelőtt vigyék ki kicsit a levegőre. Ma a szüleim voltak itt 4 órát, nagyon jól telt - végre! Levegőhöz már szokunk, 2 napja az erkélyen levegőzik Emő babakocsiban, kár, hogy pont jön a hideg. De muszáj csinálni, mert nővéréért menni kell az oviba jövő hét közepétől. Az meg minimum 1 óra sétát jelent.

Most mennem kell, Emő szopi után bealudt a kezemben, Bori szedi szét a házat (ő nem aludt).

Ja, azért nem írok, mert baromi fáradt vagyok, s eddig kicsit magam alatt is voltam, fáj, hogy nem tudok kimenni csatangolni Borival. És türelmetlenebb is vagyok vele.
ktc

Lamme: Kösz az érdeklődést, írtam neki mailt, hogy pár napja keresem mindenféle csatornákon, de mégsem tudom elérni. Erre másnap felhívott :lol:
Azt mondta, nincs gond az értékekkel, főleg, ha a Hajdú dr.nő is minden rendben talált.
Megbeszéltük, hogy jövő kedden megyek hozzá délután, remélem fel tudom tenni végre a kérdéseimet a háborítatan szüléssel kapcsolatban.

Hú Lányok, ambuláns szüléssel kapcs. van valakinek tapasztalata? vagy legalább hallott róla, hogy ez hogyan működik a Mávban?
vumenke

Sziasztok!

Vumenke: Remélem sikerül találkoznotok és megbeszélni mindent :wink: Jó hír, hogy a babával is minden rendben :D Az ambuláns szülés alatt azt érted, hogy bemész, szülsz, és hazamész? Amikor Nikit vártuk, akkor új házi gyerekorvost kaptunk, aki addig a régi MÁV kórházban volt újszülöttes orvos, tehát még a bababarát korszakban. Ő adott nekünk egy igazolást, hogy az újszülött gyermek otthoni ellátását vállalja. Ezzel eljöhettünk volna a kötelező idő letelte után (azt hiszem 24 vagy 48 óra?) azonnal. Mondta, hogy ha így döntünk, akkor kérjük el a PKU vérminta levételéhez szükséges szettet, és akkor ő azt is leveszi, emiatt sem kell visszamenni a 3-4. napon. Megadta a mobilszámát, hogyha hétvégén jövünk haza, akkor is elérjük és jön. Szerintem most is ennyi kellhet hozzá, igazolás egy kompetens személytől.

Ktc: Nagyon ügyesen veszed a kezdeti "akadályokat" :D Örülök, hogy Bori is jól fogadta a kishugit :D Csak így tovább! :wink:
lamme

Ambuláns szülés igen, hát több variáció is felmerült a szülés órájától függően. Ha délután szülnék, akkor másnap reggel, ha reggel-délelőtt, akkor még aznap du/este jönnénk el.
Kötelező idő nincs csak a kh-i gyerekorvos és csecsemősök szerint (akik általában szeretnek rendőrséggel fenyegetőzni :evil: ), mivel 2, ill. 3 nap után kapnak a TB-től magasabb támogatást (amire magasról tojnék, ha úgy látnám, h nekünk otthon jobb és ugye minden ok).
Itthoni gyerekorvos tök támogató és levesz mindent, amit kell :lol: Már csak a dokival kell beszélnem...
Beszéltem anyukákkal, akik ambulánsan szültek/fognak szülni és legtöbben már a szülőszobáról haza mennek, szóval be sem jelentkeznek a gyermekágyas szobába, mert így kevesebb ba**tatásnak vannak kitéve (nem Máv mondjuk). Meglátjuk... Jobban járna mindenki, mert megkímélnénk magunkat egy csomó vitától a csecsemősökkel (az ellátással kapcs. is) :wink:
Vumenke, a vémes, akarommondani tudatos anyuka 8)
vumenke

Vumenke: Az nagyon jó, hogy a háziorvos partner ebben :wink: Én mondjuk nem mernék azonnal eljönni, egy-két napot mindenképpen szeretnék bent tölteni, mert pl. a strepto fertőzés is leggyakrabban az első 24 órában jelentkezik, a sárgaság sem azonnal "jön elő". A Vivis NLC-s topikon egy babának a második nap esett le a vércukra egyik pillanatról a másikra, azonnal infúziót kellett kapnia. Ott helyben ez nem nagy ügy, de otthon? Nyilván nem csak a negatívumokból kell kiindulni, hiszen szerencsére ezek a ritkábbak, de én a gyerekekkel kapcsolatban "félős" vagyok :oops: :D Ezen a néhány napon nem múlik semmi. Egyébként én nem vagyok abban sem biztos, hogy annyira nyomatnák a tápszerezést a csecsemőosztályon, mint ahogy sokan mondják (hiszik). Egyrészt azért, mert attól, hogy kihozzák a babát reggel és nem cuppan rá azonnal a cicire, nem feltétlen jelenti azt, hogy éjszaka betápozták, másrészt tapasztalat (Vivinél, a régi, sokak szerint hírhedt Szabolcsban). Itt a MÁV-ban meg amúgy is csak az első éjjel vannak bent a babák, utána már csak az anyuka látja el. A cukros vízzel itatás is csak opcionális.
Milyen területeken voltak problémáid Aliz születésekor? Második, tudatos :D babásként mi az, amit szerinted nem tudnál "kivédeni"?
lamme

Hát, streptora szűrnek 37. hét körül, sárgaság meg szoptatott babánál nincs. Aliz még szopizik, szerintem fog végig, ami azért jó, mert azonnal lesz tej a picinek is.
El szeretném kerülni az első éjszakai különalvást, a cukros vizet, a fürdetést, a bcg-t pár naposan, szóval általában mindent, amit szó nélkül, rutinszerűen csinálnak. Szüléssel kapcsolatban már azt hiszem, leírtam, ott is mindent, amit előszeretettel alkalmaznak: indítás, oxi, burokrepesztés, gátmetszés, folyamatos monitorozást, hátonszülést, azonnali méricskélés, csap alatti sikálós fürdetés... szóval asszem' lesz még pár vitánk pár emberrel. Az viszont szuper, hogy apjuk is "megfertőződött" a háborítatlan szüléssel kapcsolatban, úgyhogy 100% mellettem áll mindenben. Ugyanis félek, hogy vajúdva, meg frissen szülve nem lesz erőm olyan "harciasnak" lenni, mint amilyennek szeretnék lenni a pici érdekében.

Neked megoldódott az a gondod, ami miatt mostanában a dokinál voltál?
vumenke

Vicki: én nem pénzt adnék a régi dokinak, hanem inkább valami ajándékot. Egy üveg ital vagy valami hasonló. (Én azóta nem találkoztam a Spánikkal, majd most tervezem, ha visszajön a betegszabiról).
cosmopolita

sziasztok! vidámak vagyunk, megnyugodtunk!
szerencsére a doki nagyon rendes volt. először nem akart megnézni, mert meglátta hajdú drnő aláírását és közölte, h ő bizony nem fogja felülbírálni a drnőt! mondtam, h ha tehetném, akkor hajdú drnőhöz mennék, de jelenleg nincs a kórházban, jövő hétig pedig megőrülök! megnézte a papírjaimat és mondta, h na jó, feküdjek fel, de tuti, h hajdú drnő nem nézte el, max az asszisztens elírta... a lényeg: 29helyett 44 az fl, ami korának tökéletes!!!!!!!!! végignézegette, mindene helyén van, megmutatta a szép, formás combikáját - és a kukiját :lol: :lol: kiderült, h ő is hajdú drnővel dolgozott évekig, genetikus uh-s doki ő is! mondta, h bármikor gondom van, nyugodtan "szaladjak be hozzá"! első pozitív tapasztalatom sztk-s dokival! nagyon megnyugodtam! a papíron is átírta, tehát ténylegesen vállalja a méreteket!

vicki: nem jöttél :cry: sikeres volt a dokival való találkozás? mi történt? megnyugodtál?

ktc: örülök, h kezdtek rendeződni! jó, h Bori is jól fogadja a Hugicát! biztos nagyon-nagyon fogja szeretni!!!!!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Rossz hírem van, Kata a fiúkkal kórházban van, valamilyen fertőzésük van. Részleteket nem tudok, csak egyik este bekerült Gergővel, másnap estétől Bálint is vele van. :cry: Ha megtudok valamit, írok.

Mi jól vagyunk, én még mindig fáradtan, de majd egyszer vége lesz ennek is. Jó lenne tudni, a doki mikortól meddig nincs, mert a 6 hetes kontrollra be kéne jelentkeznem hozzá. Tud valaki pontosabb infót?
ktc

Sziasztok!

Labkat: Jaj :( Szorítok, hogy mielőbb haza tudjatok menni!!! Jobbulást és kitartást!!!

Azt hiszem nem is írtam nektek, hogy ma egy hete este Nikinél is rezgett a léc, hogy kórházba kell mennie :( Elkapott a bölcsiben egy hányós, hasmenéses vírust, és nagyon brutál volt :( Másfél óra alatt 8x hányt, majd utána kb. 20 percenként. Este fél 7-től hajnal 3-ig. Az ügyeletes doki már pedzegette a kórházat... Tavaly januárban pont emiatt már volt is bent három napot, így nagyon izgultunk :( Aztán hétfő estére Vivi lett ugyanilyen rosszul. Szerencse, hogy amilyen brutális volt, annyira gyorsan vége is lett. 2-2 nap alatt rendbe is jöttek.

Ktc: Fő, hogy optimista vagy a fáradtságot illetően :lol: De igazad van :D Dokival kapcsolatban nem tudok válaszolni.

Vumenke: Tudnék ellenkezni veled néhány dologban :lol: De nem teszem :D Én tényleg azt kívánom, hogy sikerüljön az elképzeléseid szerint szülni, és gyönyörű, egészséges kisbabád legyen :wink: Névválasztással hogy álltok? Tényleg, tudjátok már a baba nemét? Ha írtad már, akkor bocsi, nem rémlik :oops:
lamme

Zsani jajj de jó! Örülök, hogy elmentél és kiderült az igazság, hogy minden rendben :)

Labkatéknak drukk, remélhetőleg gyorsan gyógyulnak a picik.

Ktc: hívd fel a dokit, de azon se aggódj, ha a 6 hetesre csak mondjuk 3-4 hónaposan jutsz el, nem nagyon van jelentősége (éreznéd, ha gond lenne)

Lamme: Nem kell egyetérteni, tisztában vagyok vele, hogy a babanet nem egy mamami :lol: Igazából nem is nagyon akartam belemenni a témába, tényleg nem ON és tudom, hogy ezzel a véleményemmel itt most egyedül vagyok.
Mi most így szeretnénk szülni, de még sok mindentől függ a végkifejlet. Hétfő-kedd Alternatal-os tanfolyam, kedd du. Spánik, szóval a jövő héten sok-sok lépéssel és infoval előrébb leszünk :lol:

Jó, hogy megúsztátok a kórházat a lányokkal :) (Díjat kaptál, láttad?)
vumenke

Vumenke: Ismerem a mamamit, az nlc-s nickemmel fent is vagyok :D Kattix kisfia is 2007. novemberi, mint Nikkancs, az nlc-s topikról "ismerjük" egymást. A meitai használatával is kaptam már ott segítséget :D Sok dologgal egyetértek, azt hiszem elég nyitott is vagyok, de van ott néhány olyan anyuka, akiknek a felfogása számomra már túl erős. Én kiváncsi vagyok rá, hogy milyen infókat kapsz, és végül miként is döntesz, örülnék, ha megosztanád velünk. Nem fogok ellenvéleményeket írni, tiszteletben tartom a választásod :wink: :lol:

A díjas kérdésedet nekem írtad? Ha igen, akkor nem tudok róla. Hol? Milyen díj? :shock:
lamme

Kétszer ment el a hsz-em, így ezt töröltem :)
lamme

Katának és a kicsiknek jobbulást kívánunk! remélem mielőbb gyógyultan haza tudnak térni!!!!!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Szegény Gergő és Bálint remélem jobban vannak már.

Ktc,

március 20-tól április közepéig nincs a dokink. :-( nem tudok nála szülni sajnos.

Zsani,

de jó, hát ez remek. Örülök nektek. És a veséről nem mondott semmit ez a doki?

Vumenke,

hát én sem lennék ilyen bátor. Bár az érvek mind melletted szólnak. Én sem szeretném ha megfürdetnék Marcit szülés után. Az Istvánban se fürdették meg. És oylan jó kis magzat máz szaga volt. Ami persze tele van vitaminnal. :-) Remélem minden rendben lesz nálatok. A szopizás pedig jó, hogy ki fog tartani, bár remélhetőleg megváltozik szülés után és olyannak kell lennie mint ami az újszülöttnek kell. Mármint zsírdús. Mert mostmár nem olyan tartalmas. Ezt csak azért írtam le, mert elgondolkodtam, hogy tud-e működni ez a dolog. Védőnő mit mond erre?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Ok, akkor majd beszámolok vagy itt, vagy a blogon.
Nem is tudtam, hogy mamaizol is, a másik nickedet nem ismerem. (ma volt "nagy" klub Budaörsön, ott voltunk, szuper volt :))

Díj: a blogodban hagytam egy kommentet :lol:
vumenke

Új doki:

nem tudtam jönni , mert nem volt időm sajnos.

Nagyon szimpatikus , rettentően alapos, óvatos. Nem érteni mindig amit mond, így nagyon kell figyelnem mit is mond. Főleg most, hogy már kezdek szétszórt lenni. :-) De azért nagyon összeszedett kis doki.
Jövőhéten megyek UH-ra előtte CTG. Majd március 15-én megyek a dokihoz az ügyeletre vizsgálatra.

Szerintetek? Ha a menzi alapján kivagyok írva ápr. 10-re , de a Spánik szerint a 12. heti UH alapján árpilis 4-re módosult a kiírás, akkor most melyik időpotnak higgyek?
Köszike előre is ha válaszolnátok. :-) Kicsit összekavart ez a dolog.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci: nyugodtabb vagy már a dokiváltás miatt, vagy még azért vannak kétségeid? Mikor mész az újhoz? Vajon csak szülést nem vállal ez alatt az 1 hó alatt, vagy általában nem fog dolgozni, erről tudsz valamit?
Istvánban tényleg nem fürdetik a babákat? Wow, nem gondoltam, piros pont!

Az anyatej mindig pont olyan összetételű, amilyennek lennie kell. Egy 4 gyerekes LLL-es ismerősöm mondja mindig, hogy ha pl. egy 2 hónapost és egy 2 évest szoptatnak, akkor a 2 hónaposnak a 2 hónapos babának megfelelő összetételű anyatej jön, a 2 évesnek meg az őneki megfelelő. Tudja ezt jól a természet, mikor mire van szükség :)
Mai klubban készült Alizról:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vumenke 2010.03.06 21:21-kor.
vumenke

Ja és lánykánk lesz megint szerencsére (talán hülyén hangzik, de már a fogantatás előtt tudtuk) és már van egy nevünk is - ami még lehet, hogy változik, mert 3 szótagos és elsősorban rövidekre vadászunk.
vumenke

Vumenke: Köszi a segítséget :D Épp azért néztem vissza ide, hogy írjak, mert közben a te blogodból elindulva megtaláltam. Vagyis igen is meg nem is. Olvastam a blogodon róla, és láttam a linket az én blogomhoz, de a kommentet nem találom :( Beléptem oda is, meg a gmail-es fiókra is, és nincs semmi :shock:
A mamamival kapcsolatban írok egy rövid privit :wink:
lamme

Vumenke: Nagyon aranyos ezen a képen Aliz :wink: Gratulálok a második kislányhoz :D Szerintem tök szuper kétkislányos anyukának lenni :D A Szabolcsban Viviről sem mosták le a magzatmázt :) Sajna Nikit a csap alá tették :(
lamme

vicki: örülök, ha jól alakul az új dokival! remélem sikerült igazán megnyugodnod. a méretek sztem (bár még első babát várom) spánik doki időpontja mellett szólnak, hisz minden baba máskor fogan, nem a mensi alapján :)
manócskám kis veséjét nem kérdeztem ettől a dokitól, mert megbízom spánikban, elfogadom amit mond. egyedül a mért adat aggasztott, éreztem, h nagyon nem stimmel. ez meg tuti elírásból származott, v félreértette az asszisztens...

vumenke: Alíz nagyon szép kislány :lol: szívből gratulálok az ifjú hölgyhöz! szülés előtt nem lehet megbsezélni, h ne fürdessék? vagy ott, a szülőszobán gondolom lehet szólni.....

Kép
zsani78

Lamme: most nézem és valóban nem jelent meg Nálad :( most elküldtem, de valami gebasz lehet, mert először visszadobta és most is valami jóváhagymásra vár a megjelenés :roll:
Kösz a gratulát Neked is és Zsaninak is, nagyon örülünk a 2. puncisnak :lol:

Vikci: én hasonlóképp állok, már van vagy 3 különböző időpontom (hetem!!), fogalmam sincs, melyik a valós, mert doki és uh-os szerint mindig a legutóbbi :roll: Ennek mondjuk most per pillanat örülök, mert ez mindig távolabbi időpont, és így nagy eséllyel tolódik a ctg-s program és az esetleges indításnak is kevesebb az esélye :lol:
De alapból a 12 hetes uh-t nézik.
vumenke

Sziasztok!

Vumenke!
Ha vmi miatt nem jön össze az ambuláns szülés, a baba akkor is veled lehet végig ha kéred. Mikor lekerültem a gyerekágyra, lezuhanyoztam és rögtön mentem Eszterért. Persze cukros lötyit adtak cumisüvegben, de ezt szépen kivettem a kocsiból, leraktam a szekrényre, hazamenetelkor pedig visszavittem... Első éjjel kb 11-ig velem volt Eszter. Utána bevitték de kérem, ha felébred hozzák ki. Kb. egy óra múlva velem volt a kisasszony és onnantól kezdve csak fürdeni vitték el.

Kép
becsengo

Vumenke: Szerintem a blogspottal lehet valami. Már hetek óta zavar, hogy a feltöltött videóknál nem jeleníti meg az első képkockát, csak egy nagy feketeség van. Ma délelőtt pedig néztem a megjegyzéseket, meg is találtam, és hiába nyomtam rá az elfogadásra, közzétételre, azóta sem jelent meg :evil: Megpróbálod elküldeni még egyszer? Ha megint elcseszi a rendszer, akkor bocsi :( Sajnos a súgó magyar nyelvű része elég siralmas, angolul meg nem tudok olyan szinten, hogy érthetően leírjam a problémát :oops:
lamme

Sziasztok Csajok!

Végre van internetünk, hurráááááááááá :D :D
Egyik nap vissza fogok olvasni, mert nagyon kiváncsi vagyok kivel mi történt.
Mi most jól vagyunk, Eszter másfél hétig volt beteg. Szegényke nagyon elkapta, láz, köhögés, hányás.
Én megműtettem magamat epekővel, szerencsére elég hamar túl lettem rajta, már csak éppen látszik a sebem. Szerencsére Eszter elég jól türte amig nem voltam itthon, és utána is amikor pár hétig én nem emelhettem. Nagyon okos, értelmes kis csajszi. Elmagyaráztuk, hogy anya most nem tud emelni, és teljesen megértette. El se hiszem ha ezt más meséli, hogy ilyen korban is mennyire megtudnak érteni dolgokat.
Eszter egyre ügyesebb, minden egyedül szeretne csinálni, de hát azért még nem minden megy. Viszont nagy szinész, ha valami nem úgy van ahogy ő eltervezte, akkor jön a nagy alakitása.
Állandóan énekel és táncol mostanában, nagyon szereti az Alma együttest, a napokban pedig vettem egy énekek, mondókák című DVD-t, azt nagyon édesen próbálgatja énekelni.
Mindenkit puszilok, és most már sűrűbben jövök, és persze remélem végre naprakész leszek mindenkiből.
toldikrisztina

Sziasztok!
Katica: tudsz valamit Katáékról? hogy vannak? hazaengedték már őket? jobbulást kívánunk, remélem azóta javult a helyzet! Ti hogy vagytok? Bori meggyógyult teljesen?

Krisztina: örülök, h túlestél a műtéten, remélem hamar elfeleded! örülök, hogy Eszter meggyógyult! kaphatunk tőletek is képet????

sáfri: ti hogy vagytok?

vikci: hogy vagytok? ctg? kicsifiad kivel lesz, amíg bent leszel? fel tudjátok készíteni a pár napos nélkülözésre? de jó neked, már csak párat kell aludni és itt a nagy találkozás :lol: :lol:

Kép
zsani78

Sziasztok!

Vumenke,

írtam az új dokiról fentebb. Ma is beszéltem vele. Kérdezte is, hogy hogy vagyok? Nagyon rendes doki. Spániknak is érdeke szerintem, hogy jót ajánljon. Meg mostmár nem idegelem magam rajta, mert úgysem tudok rajta változtatni. És a sorsban is hiszek ami most erre irányított. Ma azt mondta nekem, hogy jövő héten menjek UH-ra a terminus végén pedig úgy is számolgatunk osztunk szorzunk, ha túlhordásra kerül sor. Az istvánban 10 nap után indítottak, lufival :-) Aztán oxyt kaptam majd minden ment a maga útján. De így nem tudtam semmilyen alternatív módszert kipróbálni a labdán, zenén kívül. És Mátét valóban nem fürdették meg csak a fejéről mosták le a vért.
A doki nekem úgy mondta, hogy április közepén jön vissza dolgozni.
Nagyon édes és szépséges a pici lányotok!

Zsani,

örülök mégegyszer, hogy csak elértés volt.
Mama lesz vele akit imád. Egyébbként szerencsém van vele, mert simán el volt 3 napig is nélkülem amikor festettük a házat. Most egy kicsit anyásabb, de ha mama itt van akkor mindenki mellőzve van. Egyébbként pici kora óta nem annyira anyás. Szeret engem is meg az apját is. 50-50. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Kriszta

Örülök, hogy szerencsésen túl vagy a műtéten és a kis manó sem sínylette meg nagyon. Olyan kis okosak. Megértette, hogy mi is történik most. Kezdődik a dackorszak is akkor hamarosan. Ez az önállósodás is jele. :-)
Nálunkmost én szerettem meg az Alma együttest. Szoktunk járni dúdolóba is. Elég sokat mondogat már Máté is belőlük. Úgy tudom, hogy Keszin is van ilyen foglalkozás. a JONŐ mozgáscentrum mellett. De itt is van Fóton. :-) Pont ezen a felső úton a játszótérnél.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?