Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
emduan

Borbolya!

a babanet főoldalán, az alsó negyedében az oldalnak, van egy kis hirdetésük, ott tudsz regisztrálni. Kapsz egy kódot, amire hivatkozni kell, amikor telefonon kérsz időpontot.
Én öt perce még kaptam e hét péntekjére, Győrffy-hez.

Üdv Kép
Lir
lirian

Emduan!

Próbáld inkább a Keres-Kínálban!
zsana75

Sziasztok!

Na gyorsan dobok egy táblát, utána visszaolvasok.

<pre>

Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 19 hét + 2 nap 2005.02.08 ???/??? Szt. István kh.
Móni 19 hét + 2 nap 2005.02.20 Kira/Bence MÁV kórház
Tamesz 18 hét + 1 nap 2005.02.16 ???/??? Kistarcsai kh.
Nadine 18 hét + 0 nap 2005.02.24 ???/Zsombor Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 18 hét + 0 nap 2005.02.28 Mirtill, Dorottya/Marcell, Dávid SOTE II.
Búzaszem 17 hét + 5 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Agi 17 hét + 4 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 17 hét + 4 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 17 hét + 3 nap 2005.02.26 Réka/??? Bajcsy kh.
Vargáné 17 hét + 2 nap 2005.02.26 Gréta/János DEOEC
Nyetus 17 hét + 0 nap 2005.02.28 Kamilla/Vince v. Viktor Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 16 hét + 6 nap 2005.03.01 ???/??? Szt. Imre kh.
Maya29 15 hét + 6 nap 2005.03.08 Kyra/Keve Szt. István kh.
Mano2005 15 hét + 5 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 15 hét + 5 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 15 hét + 4 nap 2005.03.10 Lola/??? Bajcsy kh.
Dorka 15 hét + 3 nap 2005.03.12 Csenge Dorottya/Bernát? Mihály? Kolos? Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE Szabolcs u.
Zsana75 15 hét + 1 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 15 hét + 1 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Lirian 14 hét + 3 nap 2005.03.18 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Hadri 13 hét + 2 nap 2005.03.26 ???/??? Nagykanizsa
Borbolya 11 hét + 5 nap 2005.03.29 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Zsu 11 hét + 4 nap 2005.03.30 Alexandra/Szabolcs Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 11 hét + 5 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Mukika 9 hét + 5 nap 2005.04.13 Aliz/Olivér Szegedi női klinika
Nebula 10 hét + 5 nap 2005.04.14 ???/??? Szt. István kh.
Psandi 9 hét + 2 nap 2005.04.17 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Vaktyuk 7 hét + 4 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Pfranciska 8 hét + 0 nap 2005.05.01 Boglárka/Benedek v Gergő Kaposi Mór kh.
</pre>

rólunk: Most jöttünk haza 18 hetes uhról, picúr rendben van mindene megvan anemét nem látták,s zerintem bénázott kicsit a nő, na mindegy pénteken majd megkuksizzuk. De elküldtek genetikára mert azt mondták ma hogy a hcg-m emelkedett , na nem magas. De felvilágosítottak a kockázati tényezőkről. amiről tudtam már, de akkor se akartunk magzatvz vételt így nem is lesz. Ezért vártam majd egy órát.

Na nem olvasok felébredt a lány, mennm kell mert ebéd nélkül ájult be a drága...

Ja ha valakinek változás van, vagy valami nem stimmel visítson!!!!

Nebula
Neked nagyon nem stimmelnek az adataid, vagy a hetek száma nem ok, vagy a kiírás napja. majd egyeztessünk ok?

Nadine (18)

Nadine
KépKépKép
nadine

Lirian,
köszi! Már próbáltam is hívni ôket, de csak üzenetrögzítô van. Kép Kép Kép
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Nadine,
Köszi, hogy betettél a táblázatba. Ami az adatokat illeti a következő van: utolsó menses első napja: július 1, ennek alapján 11 hetes és négy napos vagyok, és április 7 lenne a szülés napja a kalkulátor szerint, a dokinéni viszont egy héttel kisebbnek mondta a babát, így hozzáadtam 1 hetet (április 14).
szóval, nem tudom. ma megyünk orvoshoz, talán utána okosabb leszek.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Nebula
Akkor majd ha megjösz a dokitól akkor mondasz pontosabb adatokat, addig marad ez, kicsit kusza. Egyébként ha ma lesz uh akkor azon szerepelnie kell egy várható szülési dátum ami pontos érték szokott lenni (na ez se igaz mindenkinél, pláne nekem)

Na összekészítem a csajom mert végre megyek fogászatra, és addig a keresztszüleim elvállalták az kisördögöt. Rohanok is mert szétkapja a lakást.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Borbolya

Én úgy tudom, csak 2 óráig vannak ottKép

Babus

Kép
babus2005

Üdv Mindenkinek!

Csatlakozhatok én is? 14+3 nap első baba, március 16-ra várható és nagyon izgulok meg minden. Én még nem is reménykedek abban, hogy érezhetném a mozgását, bár állítólag van aki már a 15. héten is érzi. De így, hogy olvastalak titeket úgy látom még jó ideig nem fogom érezni, mivel érdekes dolog, de nekem is évek óta meglévő gyomorproblémáim vannak, és engem is már egy éve állandóan azzal zaklatnak, hogy csak nem babát várok és már én is igen ingerülten tudtam csak válaszolni a kérdésre. Mivel előtte elég vékony voltam és főleg, hogy a hasam nőtt a legjobban, mivel pár kilót felszedtem az utóbbi 3-4 évben és gondolom emiatt a gyomorbaj miatt lett a hasam nagyobb, sőt lehet, hogy emiatt is híztam, nem tudom, mivel az orvosok nekem is csak azt szajkózták, hogy idegi alapon van, egyébként nekem a puffadás mellett állandó hasmenés is volt, sőt időnként most is van. Szóval elég kiborító dolog és mondjuk most, hogy már tényleg várom a babát így már nem idegesít, hogy megkérdezik, de nekem is jóval nagyobb a pocim, mint az indokolt lenne ennyi idős babával. De a gyomrom miatt az a legidegesítőbb, hogy mindig azt mondják az orvosok, hogy bármi bajod van menj azonnal dokihoz, mert ha korán felismerik jobb meg minden, de én hiába mentem, megcsináltak egy-két rutinvizsgálatot meg meghallgatták a panaszaimat és elküldtek, hogy a stressz miatt van és majd elmúlik, és pedig nem vagyok megnyugodva, mert nem érzem, hogy rendesen kivizsgáltak volna, amikor pedig említettem, hogy hallottam erről a Candida dologról, akkor azt mondták, hogy szerintük az hülyeség. Úgyogy csak remélem, hogy nem patkolok el, meg mostanában javult a helyzet de azért teljesen nem oldódott meg. De most inkább a kisbabára koncentrálok, remélem ő egészséges lesz. Én is voltam már a Győrfy dokinál Uh-n szerintem aranyos.

Üdv

R
ruzicsky

NadineKép köszi a táblicskut, nagyon jó.
Legközelebb már beírhatod, hogy a neve László Gergő, első baba, lányneven már nem is gondolkozuk. Kép

Akik még a Praxisba akarnak jelentkezni, a Győrfy doki okt.11-től ismét lesz.

Ja, és találtam egy viszonylag olcsó bababoltot. Én a piacon találkoztam az eladóval, és tényleg egész olcsón vettem babacuccokat. Pl. vastag hálózsák 2 000Ft, rugik 1 500Ft, a legdrágább volt 1800 Ft. Kiváló minőség, és szépek. Üzletük van a Keletinél. Ha érdekel valakit, leírom majd a címüket. Kép

Üdv. cic
cicmerák

Ruzicsky

Akkor nagyon hasonló cipőben(illetve hasbanKép) járunk. SajnosKép

Babus

Kép
babus2005

Üdv Babus!

Nagyon úgy tűnik. Én néha elhiszem, hogy a stressz miatt van, néha nem, de mindenesetre elgondolkodtató a nagynénéd esete. Úgyhogy ha meglesz a kisbabám, akkor lehet, hogy újra nekifutok, hátha egyszer találok egy olyan orvost, aki hajlandó komolyabban foglalkozni ezzel, mert ha a stressz miatt van, akkor is csak van valami megoldás, azon kívül is amit eddig javasoltak, hogy ne gondoljak rá... Hát kösz ez elég karcsú terápiának...

r
ruzicsky

2-ig?!?!?!?! És mit csinálnak délután??? Amikor nekem most jut eszembe felhívni ôket...! Na jó, legalább tudom, hogy semmi értelme 10 percenként újrapróbálni... Kép Most hogy nézem a naptárban, igazából csak soknak t?nik, amíg nem lesz a Gyôrffy doktor, pedig igazándiból csak 2 hét szabira megy. Egye fene, annyit lehet, 2 hét tényleg mindenkinek kell, valahogy csak kibírom okt 11-ig, ha már ez a hét esetleg betelt volna... Kép És köszi az infókat!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ruzicsky,

Melyik korházban fogsz szülni?

Angéla
angéla

Ruzicsky

Én is biztosra veszem, hogy nem a stressztől van. Odáig elhiszem, hogy a stressztől idegeskedéstől fájhat valakinek a gyomra, még fekélye is lehet, de azt, hogy már évek óta csak puffad, csak fáj, csak ég, és egyre jobban, és egy gyógyszerre sem reagál? Ez nem stressz. Különben is, mitől romlik? Én stresszelnék egyre jobban? Hiszen én soha ilyen boldog nem voltam még, mint most, mióta babát várok. Szerintem sokkal inkább azért romlik, mert nem találták meg az okát és nem kezelték.
Na mindegy, most tényleg csak a baba számítKép

Babus

Kép
babus2005

Ruzicsky
Mi a férjemmel a baba megfogantatása előtt csináltunk a Candida-diétát. A dokik általában nem ismernik el betegségként, pedig rengeteg tünetet tud produkálni (azok szerint akik ezzel foglalkoznak). A candida gomba mindenkiben jelen van, csak az okoz gondot, amikor a megengedett értéket jóval meghaladja. Én is megkérdeztem a nődokimat, hogy vajon nem amiatt nincs babánk, mert sok bennünk a candida-gomba, erre ő egy nagy humbukknak, pénzkicsalásnak nevezte az egészet. Ennek ellenére voltunk egy vérsavóvizsgálaton, és a 80-as normál érték dupláját produkáltuk mindketten. Arra gondoltunk nem árt az egészséges életmód, egy-két dologról le kellett mondanunk (fehér lisztből készült termékek, édesség, ecetes dolgok, különféle édes húsok stb...stb) és emelett spéci gyomortisztító dolgot szedtünk kb. 2 hétig majd gombaölő cseppeket ittunk. Vissza kellett volna menni egy hónap múlva, de közbejött a baba, és abbahagytam az egészet.
Szerintem simán okozhat puffadást is. Én úgy tervezem, hogy miután megszületik a baba és minden rendben van a szopcsizással, ismét megnézetem a vérem. Lehet hogy hülyeség az egész, de nagyon sok ismerősöm étkezik úgy, hogy ne táplálja ezeket a gombákat, nagyon jó a közérzetük szinte életmóddá vált náluk, a helyes táplálkozás.
(bocs, ez nem tartozott a babázós témához)
Timka
timka

Timka!

Én is gondoltam erre, sok dolgot olvastam a Candidáról és általában ha nem is mindenben tartom be, de sok olyan ételt kerülök én is amit javasolnak, és most az utóbbi egy évben sokat javult a helyzet, de nem szűnt meg és nagyon vágyom rá, hogy igazán egészséges legyek. És az egészséges táplálkozás az biztos, hogy sokat segít ezt tapasztaltam, úgyhogy most a baba miatt is jobban odafigyelek az ételekre, ami amúgy nem könnyű, mert a normál boltokban kapható cuccok közül nagyítóval kell keresni azt ami tényleg egészséges.

r
ruzicsky

Angéla!

Egyelőre úgy tervezem, hogy a Szent Imrében szeretnék.

R
ruzicsky

Babusnak!

Amúgy nekem is akkor kezdődött el, amikor tényleg jól éreztem magam és egyáltalán nem voltam stresszes. Bár azelőtt volt egy időszak, amikor elég depis voltam, meg sok negatív élményem volt. Én néha csak magamat nyugtatom, hogy biztos tudják az orvosok mit beszélnek és tényleg "csak" idegi alapon van, mert különben azon paráznék, hogy rákom van és mindjárt meghalok. Na jó most már tényleg befejezem a nem babás dolgokat.

r
ruzicsky

Sziasztok Lányok!

Én elég friss kismama vagyok, ma kezdem a 9. hetemet. ÚÚÚÚGy örülünk, mert már egy éve próbálkoztunk.

Még eléggé tudatlan vagyok minden baba-mama témában. Azt szeretném kérdezni, hogy a kötelező UH-kon kivül, kb hány hetesen érdemes elmenni 4D-s ultrahangra, hogy már a nem szakértő szemeink is lássák a babát?

Köszi a választ.

BJ
babjag

Szia Babjag!

Én 8 hetesen voltam először ultrahangon, akkor 2d-s ultrahangon voltam és a doki átkapcsolt egy pillanatra a 4d-re és mondta, hogy ezen még most nem sok minden látszik. Utána pedig 12 hetesen voltam megint és akkor már egészen jól látszott a karja a füle, az orra, teljesen kivehető volt a kis teste, az adott körülmények között, mármint, hogy narancssárga foltokból áll össze, mivel mégiscsak ultrahang és nem fénykép.

R
ruzicsky

Sziasztok!

Elsősorban a "puffadósoknak" szeretném elmondani, hogy sajnos a probléma nálam is fennáll. Orvoshoz nem mentem, én is candidára gyanakszom, de valóban sok orvos érdekesen áll a dolgokhoz, másrészt elég nagy lelkierő kell(ene) a diéta betartásához.
Viszont ami nekem javított a helyzetemen, az a tej és tejtermékek szinte teljes elhagyása. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én hosszú éveken keresztül nem ittam tejet, de ettem tejterméket, gond nélkül.
Egyszercsak elkezdtem tejet és kakaót inni napi rendszerességgel, és egy idő után észrevettem, hogy a tejtermékek (akkor már mindegyik) bántják a gyomromat. Azóta külön nem fogyasztok tejterméket, csak ételben (pl főzelékben tej, tejföl nem gond), és nekem ez segített, bár nem szüntette meg teljesen a puffadást.

Talán egy próbát megér nektek is.

Üdv:
Zsana
zsana75

Babjag!
Én először 12 hetesen voltam 4D-n, bár előtte való nap a kórházban azt mondta az UH-os csaj, hogy szerinte nem érdemes elmenni, mert nem látszik sok minden. Ennek ellenére mi elmentünk és nagyon nagy élmény volt, látni ahogy mozgolódik a picur. A profilomban van egy kép róla, amint épp kinyújtja a lábait. Sokkal inkább tudatába kerülsz annak, hogy egy kis emberke növekszik benned, bár a férjam szerint egy formás krumplira hasonlít.
A Praxis rendelőben van egy javaslat, hogy mikor érdemes menni UH-ra, és mit vizsgálnak. Ez teljesen egybeesik a protokoll vizsgálatok időpontjával. Nekem azt mondta az ottani doki, hogy ha gondolom mehetek hozzájuk a protokoll vizsgálatokra, ők is adnak leletet és így el lehet kerülni a kórházi várakozást, mert én nem egyszer órákat vártam mire sorra kerültem.
Persze az ára kicsit húzós, minden alkalommal minimum 9.000 Ft, de többet foglalkoznak veled, és az élmény szerintem minden pénzt megér.
A 12. heti vizsgálatnál azon kívül, hogy megméri a nyaki redőt, fejátmérőt, pocakátmérőt és lábszárcsontot még nem sokmindent tud nézni, talán ha a baba mozgolódik akkor őt lehet nézegetni. A 18.-20. hetinél már sokkal több a látnivaló de erről még nincs konkrét élményem, hétfőn fogunk menni.
Timka
timka

Juuuuj, én is akarok, én is akarok! Praxisba menniiii! Olyan izgalmasan hangzik!! Komolyan, most nagyon be vagyok sózva! Kép Kép

Zsana,
a tej (és egyéb tejtermékek) nem fogyasztása nem veszélyes pont terhesség alatt? Csak azért kérdem, mert én alapból nehezen viselem a tejet, hasfájást okoz és egyáltalán, valahogy nehezen emésztem meg, de a többi tejtermékre, tejfölre, sajtokra ez nem vonatkozik, és azokkal próbálkoztam is, nehogy nagyon kimaradjon egy táplálékcsoport. Szóval mostanában tejet is gyakrabban iszom muszájból, mert azt gondoltam, arra most még inkább szükségem lehet. Rosszul gondolom?
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Nadine!

Köszönjük szépen a táblát, nem kevés melód lehet benne!
Még nem mondtam, de annyira édes a kislányod, hogy nagyonKép Nagyon érdekes formájú, gyönyörű szeme van. Na meg az a fogatlan vigyor, hát az kész!!!KépKépKép

Egyébként az összes UH-s képtől el vagyok ájulva, annyira hihetetlen és jó dolog, hogy lehetőség van ilyenekre. Én is alig várom, hogy legyen már ilyen felvételem a Piciről, de hát még várnom kell egy kicsit sajna.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Borbolya!

Tudományos magyarázatom nincs rá, de szerintem nem olyan gáz a tej kihagyása, ha más élelmiszer formájában tudod pótolni azokat a dolgokat, amik a tejben jók. Arról meg már nem is írok, hogy ezek a mai tejek/tejtermékek .....erősen hígítva, sok tartósítószerrel, joghurtokban aroma, ízfokozó stb.
Egyébként nálam sem okoztak a tejtermékek gondot, amég külön tejet nem ittam. Ezért gondolom, hogy kis mértékben tejtermék jó, de ha erőlteti az ember a többet, azzal csak rosszat érünk el.

Zsana
zsana75

Sziasztok!

Mondjuk én általában azt gondolom, hogy ha nem is mindig hajszálpontosan, de nagyjából jelzi a szervezetem, hogy mire van szüksége, és ha adott esetben a tejtôl nem érzem jól magam, annak valami oka kell, hogy legyen.

Képzeljétek, van idôpontom a Praxisba!!! Kép Pénteken megyek 1 órára. Csak bírjam kivárni! KépKépKép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Helló lányok!

Tej témában azt tudom mondani, hogy sok ember érzékeny a tejre, nem tudja megemészteni. És ebben vannak fokozatok, van aki nem is tud róla, mert olyan kis mértékben, hogy észre sem veszi, van aki pedig egy kortytól is rosszul van. Az én betegségem, amit megállapítottak, ez a stressz alapú emésztési probléma, ennél is a legújabb kutatások szerint (a háziorvosom mondta) ajánlatos kerülni a tejet, mert az fokozhatja a problémát. Nekem nem a tej a legrosszabb, hanem a túrókrém meg a fagylalt, na ezektől megy a hasam, úgyhogy nem is nagyon eszem, tejet is csak keveset, inkább sok sajtot, mert azt imádom. De én már az első napokban amikor megtudtam, hogy babás vagyok, kaptam 3 könyvet, hogy okosodjak és az egyikben azt írják, hogy sok fehérje, kevés szénhidrát, sok vitamin meg ásványi anyag. Ezeket kell enni és a tej például sok kalóriát tartalmaz ezért nem tartozik a legfőképp javasolt élelmiszerek közé, kivéve olyan helyeken, ahol nincs lehetőség másra. De persze mindent csak szkeptikusan lányok, mert minden könyv, minden újságcikk, teljesen ellenkező dolgokat ír, úgyhogy lehet, hogy tényleg az a legjobb ha hallgatunk a saját testünk és a baba jelzéseire...

Érdekes, hogy mennyire felkapott a Praxis rendelő, én véletlenül pont oda kerültem és tényleg jó hely. Nekem az UH-s doki nagyon szimpi, bár hallottam már az ellenkezőjét is, de velünk nagyon ari volt, állandóan azt mondogatta, hogy milyen aranyos ez a baba, gondolom mindenkinek ezt mondja, de akkor is, tök jó, hogy elhiteti veled, hogy tiéd a legaranyosabb. :-)
ruzicsky

Szia csajok!
Képzeljétek, visszatért a napközbeni émelygésem-hányingerem! Pedig már kezdtem örülni, hogy elmúlt, nem volt kb. 2 hétig! Brühühü! Most mééér kellett megint előjönnie?
ancsimamóca

Sziasztok!

Nálam a tej alapból szóba sem jöhet, mert irtózok tőle. Még a szagától, látványától is. A zacskós tej a leghátborzongatóbb, ahogy ott lötyög a zacskóbanKép Még az ételekbe sem teszek tejet, csak tejfölt helyette.
Viszont, a tejberizst szeretemKép Ez elég viccesKép
A kakaót se szeretem, a joghurtot viszont ha nagyon kell, pl. mostanság, akkor megeszem, de nem örülök neki.
A sajtot, túrót, stb. viszont szeretem.

Borbolya
KitartásKép, már csak 3-at kell aludnod az UH-igKép Nekem pedig már csak 2-őt, bibíííKép
Tiszta hülye vagyok, én is folyton számolom vissza a napokat az UH-ig, mint egy kisgyerek. De olyan nagyon várom márKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa

Feltétlenül teszek majd fel képeket a profilombaKép

Nekünk betöltött 17 hetesen hallgatott először szívhangot a védőnő. Ő sem gondolta, hogy ilyen korán sikerülni fog, de hát egy ilyen ügyes kisbabánál, nem is tudom mire számítottKép

A csütörtöki UH után igencsak hosszú szünet következik nálunk is. Ez ugye a 20.hét és legközelebb csak a 28-30.hét tájékán lesz UH. Az még annyira sokára lesz. Hogy fogom kibírni odáig?! De akkorra már elvileg rendesen érezni fogom a mocorgásait és az majd talán megnyugtat.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Bennfentesek! Én új vagyok itt is meg a leendő anyaságban is!
Röviden az infok: 2005 márc 4. (szerintem 10-11) a szülés dátuma, azaz most 15 hetes és pont ennyi centi is Kép Megérzésem szerint kisfiú lesz. De az is jó, ha nem. Nevek: Dávid/Sára. BM-ben fogok szülni és a XII. kerületben lakunk.
Örülök, hogy itt lehetek, már nagyon vártam!
jck
jck
1112

Szia Jck! Üdv közöttünk! Kép

Természetesen pénteken nekem is az lesz az elsô dolgom, hogy mindenrôl részletesen beszámoljak nektek, és kép is megy a profilomba. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Babus,
És ha közben félidôben elmennél megint a Praxisba? Kép
B

KépKép

Kép
borbolya

Üdv. itt Jck! Kép Jó pocakodást neked is.Kép

Jaj irigyellek titeket, hogy láthatjátok a babótokat Kép Én csak hétfőn megyek a dokimhoz, ott kisírok egy 2D-t, és majd csak 12-én tudok menni a Praxisba.
De minden nap elkápráztat a babám a fickándozásával.
Én minden nap hallgatok zenét. Tegnap, összekötve a kellemest a hasznossal, netezés közben hallgattam fülhallgatóval, és a komoly zenék közé bekeveredett egy kicsit rockosabb szám is. Hát ne tudjátok meg Kép Jobbról balra "rohangált" a baba, és olyan nagyokat ütött, hogy már rendesen fájt. Szegényt biztos kínozta, de nekem olyan jó volt, hogy ennyire aktívnak éreztem.Kép

Jók legyetek! Aztán a Praxisosok tegyetek ám képet a profilotokbaKép Nagyon kíváncsi vagyok ám a babótokra.

Üdv.cic
cicmerák

Szia Jck! Üdv a kismamák között. Mi közel egy idősek vagyunk baba-ügyileg (én márc.9-re vagyok kiírva) Kép
Jó, hogy te is beszállsz közénk, sok mindent meg tudunk beszélni, mindenkinek van élménye a várandóságról.
Ancsi
ancsimamóca

Ancsi!

Azért én irigyellek, neked legalább volt két jó (émelygés- és hányingermentes) heted!
Ma megyek a dokihoz, szólok neki, hogy mostmáraztán tegyen valamit! Persze ő csak örül neki, hogy rosszul vagyok.

Zsana
zsana75

Köszi az üdvöket mindenkinek!
Ancsi; dejó, mi akkor együtt szülünk, Neked is első?

Én egy ideje gyanúsan jól vagyok, kutya bajom! A reggeli égő gyomrot leszámítva...
4D-n még sosem voltam, de most már marha kiváncsi vagyok! Miért pont a praxis?
jck
jck
1112

Jck! Nekem már a második, de a kisnagylányom jövő kedden lesz 12, úgyhogy azért megint újdonság a babavárás. Kép Most sokkal többet aggódok, hogy minden rendben legyen.
A Praxisnak "híre" van, hogy milyen kedvesek és normálisak a mamácskákkal. Azért nem mindegy az ember lányának, hogy figyelnek-e ránk vagy csak rutinból vizsgálódnak. Mi is be akarunk jelentkezni (már regisztráltattam magam), de csak a 20.hét körül, amikor már tuti, hogy látszik kisfiú vagy kislány a pocaklakó. De már nagyon várom, hogy kiderüljön!!! Kép Kép Kép
Zsana! Bízzunk benne, hogy érezzük még jobban is magunkat a hátralévő időben! Kép
Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok! Üdv az újaknak! (mintha én olyan régi lennék :o))

Némileg tisztult a kép, mert a tegnapi ultrahang alapján már az orvosom szerint is akkora a baba, mint amit én mondtam. Szóval: 11 hét + 5 nap, kérlek, Nadine, hogy ehhez képest módosítsd a táblát. Köszi. Vérkép, vizelet oké, a jövő héten pénteken megyek (ha sikerül bejelentkezni) az Istvánban 13. heti ultrahangra.
Egészen elájultunk a férjemmel tegnap: akkorát nőtt ez a poronty három hét alatt, hogy elképesztő. És egész végig izgett-mozgott, kalimpált.
Most megpróbálom kideríteni, hogy ki is az én védőnőm.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Nekem is időnként visszajön az émelygés, bár nem annyiszor, mint az első három hónap alatt, de már én is azt hittem, hogy elmúlt, de mégsem. Én majd csak egy hónap múlva megyek megint ultrahangra, de lehet, hogy akkor már megtudom, hogy fiúcska vagy lányocska. Úgyhogy izgulok, de még sok idő van addig, valahogy majd csak eltelik, próbálom magam elfoglalni munkával.

És egy kérdés, ti hogy raktok ilyen vigyorgó fejeket az üzikbe?? Én nem tudom, hogy kell!

R
ruzicsky

Babus, Borbolya
Én is irigyellek benneteket, hogy már csak párat kell aludnotok a 4D-ig.
Én is mehettem volna ezen a héten, de Apuci is akar velünk jönni és neki ez a hét egyáltalán nem jó. Most meg röhög rajtam, hogy milyen izgatott vagyok. Hogyne lennék az, hiszen legutoljára aug.12-én láttam a manót rendesen (Praxisban), akkor 54 mm volt. Azóta már voltunk ezen a 18. heti genetikai 2 perces uh-on, ahol ugyan integetett, de a doki nem mérte le a hosszát. Azt se tudom mekkora, de legalább egészséges...

Lányok, nem tudjátok hol lehet szép, elegáns kismamás lagziba felhúzható rucit kapni? Most szombaton megyünk, de még semmi ruhám, a régiek meg már nem jönnek rám. Amik tényleg igazán kismamás ruhák, azokhoz még kicsi a pocakom. Még van rá 3 napom, hogy találjak valamit.
Timka
timka

Sziasztok!

Egy óriási kérdésem lenne hozzátok, főleg azokhoz, akiknek ez már a többedik terhessége.
Milyen érzés az, amikor keményedik a poci? Mihez hasonlítható? Mennyire erős? Folyamatos vagy időközönként jelentkezik? És az egész méhet érinti?
Tudom, hülye kérdés, meg nehéz is lehet ezt leírni, mégis nagyon érdekelne.
Tegnap ugyanis kérdezte a védőnő, hogy vannak-e keményedéseim. Mondtam, hogy szerintem nincsenek, habár nem is tudom, pontosan mit kéne éreznem, hiszen nekem alapból kemény, feszülős, puffadt pocim van. Most akkor honnan tudhatnám, hogy a babától van-e vagy sem?!
Meg jól rámijesztett, mert mondta, hogy ezek a keményedések azért veszélyesek, mert nyomást jelentenek a méhszájra, ezért ha ilyen előfordulna gyakran, akkor magnéziumot(Magne B6) kellene szedni, hogy ellazítsa a méhizomzatot.
Na ezekután mindenfélét elkezdtem érezni, leginkább olyat, mint amikor nagyon pisilni kell, és feszül, nyom a húgyhólyagom, nagyon az alhasamnál(de ez gondolom nem az, mert a méhem már a köldök magasságáig ér)ráadásul én ezt szinte folyton érzem, és nem is csak mostanság, hanem már régebb óta.

Bocsi a hülye a kérdésért, de nagyon érdekelKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Hogy érhet a méhet a köldöködig? MOst nem látom a táblázatot, hogy hányadik hétnél tartassz, de mindenhol azt írják, hogy a 6. hónapban éri el a köldök magasságát. Amikor rákérdeztem a védőnőmnél, hogy meddig érhet a méhem, csak hebegett-habogott, és elővett egy tök régi könyvet, abból olvasta fel a dolgokat, és szerinte még egész lent van. Dokim szerint ddig ér, ameddig tapogatta, ez köldök alatt kb. 5 újjnyival vol, és most vagyok a 19 hét elején.
Még nekem sem volt keményedésem vagy ha volt is nem tudtam hogy az volt. Pár napja egy picit fájdogált a hasam alja (ez egybeesett a menses időpontjával) azóta szedem a Magne B6-ot is az Elevit mellé, és semmi fájdalmam nincs.
Védőnő szerint jó a magnézim, mert a méh sokszorosára nő a babával együtt, és a Mg lazít az izomzatom. Te szedsz valami gyógyszert?
Amúgy rájöttem, hogy a védőnők sokszor csak ijjesztgetni tudnak, én nem is foglalkozom vele. Amit a dokim mond azt elfogadom, a többi nem érdekel.
Az én gyerkőcöm nem tudom esténként mit csinál, de tegnap este 5 percen belül kétszer mentem pisilni, annyira nyomta a hólyagom.
Timka
timka

Timka

A 20.héten járunk. A védőnő kézzel kitapintotta a méhemet és akkor mondta, hogy a köldökig ér. Meg a könyvek szerint is.
Én csak Elevitet szedek, a dokim azt mondta, nem kell a Magne B6, csak ha görcsölnék, meg ilyesmi, pedig én szívesen szednék.Megnyugtatna. De a beleegyezése nélkül nem merem.

Babus

Kép
babus2005

Babus!
Bocsi, akkor vissza szívok mindent, amit a méh nagyságáról írtam. Az enyém még nem volt akkora a múlt héten, lehet hogy a 20. hétre az enyém is megnő akkorára. A felső részét nem tudom kitapogatni.
Ezek szerint a védőnőm tényleg nagyon gáz, nem is mennék többet hozzá, ha nem kellene a táppénzhez az igazolás tőle.
Magne B6-ból én reggel veszek be 1 szemet, a dobozon ennél jóval több van feltüntetve (napi 3-szor 2 tabletta). Engem megnyugtatott, de pont ma néztem meg, hogy az Elevitben 100mg Mg van, míg egy Magne 6-ban 48 mg. Az az 1 szem nem árthat.
Timka
timka

Sziasztok,

Volt valaki előkészítő tanfolyamon? Mennyire hasznos?

Angéla
angéla

Üdv Mindenkinek!

Én nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a hangulatom napról-napra változik (most éppen mínuszban van). A munkahelyemen hülyeség hülyeség hátán, az internetet most tiltották be... Ti egyébként dolgoztok? Aki igen, meddig szeretne?
Sajnos itt nálunk nincs is lehetőség 3 v. 4D UH-ra menni, mert egyszerűen nincs. Pestre pedig körülményes lenne felmenni. Szóval őszintén megmondva kicsit irigykedve olvasgatlak titeket.
A babáról sok mindent nem tudunk, majd a 18. héten, jelenleg a 13-ban járunk + összeszedtem némi baktériumot is, bár megnyugtattak, hogy lehet kezelni. Örülök.
Még szerencse, hogy nálam nincs semmilyen rosszullét. Kiv, hogy este 3 pisilés az minimum van + ezt a hangulet dolgot. Ti, hogy vagytok vele?
Azért nekünk is van képünk a babáról. Még a 2D-en is nagyon helyesem látszik.
Mikor fog az meber pocija nőni? Már úgy várom...Az olyan igazi kismamás...

Nadine,
Köszönjük a táblázatot. Már jó sokan vagyunk. Lány nevek közül néztük a Nórát, Dórát, Bernadettet és Dorkát. Bár ez meg elég bizonytala.

Köszönöm a meghallgatást, talán holnap jobb lesz.

Adrienn
hadri

Sziasztok!
Holnap leszünk 18 hetesek. Már 2 hete levették a vért az AFP-hez, de még eredmény nem jött. Holnap megint felhivom őket, mert már nagyon kiváncsi vagyok. Utána mennem kell az eredménnyel a dokihoz, meg az uhra 27én. Már alig várom, hogy érezzem a pici mozgását, de eddig még semmi.
Lehet, hogy türelmetlenek vagyunk?

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Timka
Ruha ügyben én a VIII. ker. Baross utcában lévő, talán Matern Elle nevű üzletet tudnám ajánlani. Én kb két héttel ezelőtt vettem ott egy szoknyát, ami már most is jó, és még jó sokáig az is lesz. Igaz, én farmert vettem, a hasa betétes, de ugyanabból az anyagból van, mint a szoknya, az sem baj, ha kilátszik.
Eddig ott találtam a legnagyobb és legigényesebb választékot. Mivel ők varrják, lehet extra kérésed is (bár gondolom arra most kevés az idő).

Babus
Ha nem akarsz MagneB6-ot szedni, amikor éppen úgy érzed, hogy keményedik, igyál meg egy magnézium pezsgőtablettát. A dokim szerint az is segít.

Hadri
Az én hangulatom inkább negatív volt, mint változó, de úgy tűnik, rendeződött. Persze ezért is nem akarok itthon maradni, mert akkor csak unatkoznék, idegeskednék.
A pocim még nekem is csak kicsit nőtt, de igyekszem úgy öltözni, hogy lehessen látni. Nagyon büszke vagyok rá!

Ruzicsky
A vigyorgó és szomorú fejet egyszerű. Menj rá az egereddel egy régebbire, akkor megmutatja, milyen karakterekből áll de a kötőjelet hagyd ki belőle. Lehet egyébként internetről letölteni mindenfélét, de én nem szeretem, mert lejön egy csomó reklám is.
Valaki írta, hogy ctrl c - ctrl v -vel ki lehet őket másolni régebbi hozzászólásokból, de én azt nem próbáltam.

Most jöttem az orvostól, úgyhogy láttam a babát. Nagyon élénk volt, fejenállt, meg ilyenek. Persze méret és egyéb adatokra nem emlékszem, mert mindig olyan izgatott vagyok, hogy elfelejtem a 70%-át annak, amit a doki mond.

Jóéjt
Zsana
zsana75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?