Sziasztok !
Tegnap mar nem sikerult visszternem
A piszkos anaygiak miatt nem is reagaltam illoen a kepekre , ezer bocsanat mindenkitol .
Picilulu edes a kis pocaklakod
Gorogdinnye hmm nem mertem venni meg itt, mert kulsore meg sem kozeliti a magyart
Dorka Neked pedig edesek a lanyaid nagyon
Laranak huncut kis pofija van
Reni az utlevellel kapcsolatban :
2. Kiskorúak esetében:
- a gyermek születési anyakönyvi kivonata ( minden esetben )
- a gyermek érvényes személyazonosító igazolványa, lakcímigazolványa, ha ezekkel az
igazolványokkal már rendelkezik
- befizetés MÁK csekken a mellékelt táblázat szerint
- mindkét szülő személyes megjelenése személyazonosításra alkalmas okmányukkal
együtt, kivéve:
ha az egyik szülő elhalálozott, akkor a halotti anyakönyvi kivonat
ha az egyik szülő gyakorolja kizárólagosan a szülői felügyeleti jogot,
akkor az erről szóló igazoló okiratot (jogerős bírósági határozat,
gyámhatósági egyezség, megegyezés)
tartósan távol lévő, megjelenni nem tudó szülő esetén körzetközponti
jegyző, gyámhatóság, útlevélhatóság, közjegyző, konzuli tisztviselő
előtt tett hitelesített hozzájáruló nyilatkozat
- ha a gyermeket nem a szülő neveli, akkor a kijelölt gyám/törvényes képviselőnek be
kell mutatni az ezt igazoló iratokat (jogerős bírósági határozat, gyámkirendelő
határozat) + a gyám/ törvényes képviselő személyes megjelenése és
személyazonosításra alkalmas okmányának bemutatása szükséges.
Apank nem volt itthon mikor inteztuk igy a konzul altal es ugyved altal hitelesitett nyilatkozatot kuldte el nekem es ugy tudtam a fiuknak megcsinalni az utlevelet egyedul.
Marcinak 2 evig ervenyes merthogy nem volt meg 2 eves mikor csinaltattuk .Azert is megyunk haza juniusban hogy ujat csinaltassunk neki .
A tax creditet csak azert irtam ertetlenkedes miatt, merthogy kerik a jovedelemigazolast 1 evre visszamenoleg. A legjobb az lesz ha a ferjed erdeklodik hogy mire is lesztek jogosultak.
Ovi. Mielott Marcit beirattuk volna, apank telefonalt a Children Servicesnek, es kert egy listat a helyi ovikrol .Kaptunk egy 20 oldalas listat annyi van ,pedi Carlisle nem olyan nagy mint London.
Kikerestuk a hozzan legkozelebb levoket, es kijeloltuk az elsot amit megneztunk .Nem is kellett tobbet szerencsere .Apank letelefonat egy idopontot es bementunk .
Megmutattak az ovit mar akkor otthagytuk egy kicsit Marcit .
Mazlink volt hogy az elso ovoda jo valasztasnak bizonyult.
Mi kellett ?
Szuletesi anyakonyvi kivonat, oltasi papir, meg a szokasos adatok .Lakcim, szulok munkahelye, telefonszam ilyesmi , az orvos akihez tarozik .
Az orvoshoz tenyleg csak az oltasi konyv kell, nalunk Marci miatt voltak extra pairok, de ez csak akkor kell, ha esetleg van valami olyan problema,ami miatt tartosabban kezelesre szorul-szorulhat .
Amit mar irtam heti 15 ora ingyenes, egyebkent altalaban itt a carlislei nurserykben £36 egy ora !! Es sztem Londonban sem olcsobb, de ezt Olive tudna neked megmondani pontosan .
Olive hol vagy???
Mivel meg kicsi a fiad, gyorsan megtanul angolul, minel kisebbek annal konnyebben megy neki .
Csenge pedig furcsalni fogja, hogy nem erti korulotte az embereket, de gyorsan hozzaszokik .
Marci 2 eves elmult mikor vegre megszolalt ,magyarul, ugyhogy en is paraztam, hogy mi lesz ha oviba megy . Szeptember ota jar 3X5 orat egy heten es mar nagyon sok mindent tanul, ugy, hogy itthon csak magyarul beszelunk . Jo,persze a meseket angolul nezi
Egyebkent neki lassabban megy minden mint egy atlag gyereknek, szoval ne agodj, gyorsan tanul majd Csongor .
Ja es persze barmikor kezdheti az ovit, nem olyan merevek mint otthon, hogy csak es kizarolag szeptemberben
Meghat kell is minel hamarabb kezdeni, mert jovore mar sulis lesz
Ja es a suliba a jelentkezest legkesobb december elsejeig le kell adni . Mi ezt nem tudtuk es most kerdeses, hogy befer-e a keretbe .Mert olyan vedononk van, hogy akar ne lenne
Elmeletileg felveszik, mert nyomos okunk van ,hogy beadjuk, emiatt elsosegkent kezelnek, de mivel keson adtuk be a jelentkezest, igy a papirforma szerint kell eljarniuk es kesei jelentkezokent kezelni .Burokracia
Elsosorban egyebkent az Ni numberedet intezzetek el ,mert anlekul semmit sem tudtok elkezdeni intezni, mert az mindenhez kell. Nem tart sokaig asszem nekem is 2 het alatt elkeszult.
Na ennyi eleg, mert itt biztattunk, hogy ne parazz, ehhez kepest mindenfele szornyuseggel traktalunk
JA ,de egy biztato momentum csak eszbe van meg .Marci olyan szinten a seggemeb van-volt nove, hogy azt hittem az eletben nem tudom beszoktatni az oviba .Ehhez kepest puszi es mar megy is a csoportba
Szinte a masodik naptol .
De kitartas, ha mindezeken tulvagytok mar csak jobb lehet
Milyen ido van feletek ? Itt reggelre egy centis ho figyelt a fuvon
Marcius van , tavaszt akarok
Mariann hogy vagy ?Egyben meg ?
Adri!
Az osztaly nalam is hasonlo osszetetelu .Lnegyl,lengyel meg lengyel kivetel esgy litvan meg en mint magyar
Nalatok is azt hiszik a lengyelek, ha bevandorlo,akkor az csak lengyel lehet ?
A munka egy pubban lenne- vagy lesz , esti muszak ,mert nappalit nem tudok bevallani, semmi extra ,nyelvtudashoz passzolo, asztal takaritas , pohar gyujtes, mosogatas etc .De ahhoz hogy elkezdjek beszelgetni, tokeletes
Aztan majd ha tokeletesitem az angolom, leszek manageraszisztens
Egyebkent marcius 19-en nyilik, es ha minden igaz 12 -en lesz egy megbeszeles. Most varom a telefont...
Irodaba en nem tervezem a jovomet, soha nem vonzott az irodai munka.
Na mara ennyi, ez most nagyon hosszu lett, bocsanat, igerem tobbet ilyen nem fordul elo
Szep napot mindenkinek !!