Áfonya!
Grafomániáról nincs szó, de azért valamit megpróbálok.
Szóval egyrészt először neurológus- háziorvosi beutalóval, időpont-kéréssel.
Csodálkoznék, ha akkora eltérés lenne, hogy házilag ne lehetne legalább első körben próbálkozni.
A rossz szokás c. hülyeség is a "kedvenceim" közé tartozik. Hogy lenne egy újszülöttnek rossz szokása? Elleste, vagy ideges és tikkel, vagy úgy megszerette, hogy rászokott, mint a cigire?
Rossz beidegződés már lehet, de az akkor idegrendszeri eredetű. Ez nem azt jelenti, hogy hű meg ha, de érdemes rá figyelni. Méhen belüli kényszertartást nem tartom valószínűnek, mert akkor mindig egy oldalra hajolna.
Némi nyaki-háti hipotóniát lehet feltételezni így látatlanban.
Azon kívűl, amit Kriszti írt teljesen jól
, tehát, hogy úgy rakni az érdekesebb dolgokat, a következőket teheted. Akárhogy fexik, és akárhányszor kezd kiflizni, te mindig igazítsd vissza. Esetleg megtámaszthatod a fejét, oldalát egy textilpelussal, összehajtott pléddel, hogy akadályt képezzen. Hason, ha fekszik, tekerj a hóna alá egy kis akármit a fentiek közül, úgy, hogy a karjai elől vannak nyújtva és szemből tegyél le neki színes-hangos játékot, ill. te szórakoztasd, hogy, ha csak rövid időre is, de emelje a fejét. Nyakát, felső csigolyákat, haja alját is lehet finoman érinteni, simítani, az is kiváltja a fejemelést. Ha a fenekét is emelné egyidejűleg, akkor ne csináld.
Ülésbehúzás szintén jó szemből pl. pelenkázón.
Háton fekve csörgő lassú csörgetése egyik irányból a másikba, majd vissza, hogy kezdje követni a hang irányában. Így majd tudatosan lesz képes mindkét irányba fejet fordítani.
Én nagyon szerettem a babamasszázst, babatornát videokazettáról, mert jól átmozgattam vele a gyereket, kinyújtottunk, behajlítottunk mindent, szimmetrikusan, mindkét oldalt egyformán egyszerre vagy egymás után.
Arcot is lehet, nyakat, vállat, karokat, csípőt, lábakat mindne irányban. Hason is-háton is. -Ez akkor is jó, ha hipotón (csökkent tónus), akkor is, ha spasztikus (fokozott), akkor is, ha kutya baja. Ártani semmiképp sem tud. (hasfájásra spec. nem működött nálunk)
Vissazjélzést kérek.
Mégis hosszó lettem.