Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hát én is tiszta lökött vagyok mostanában.Kiesik a kezemből minden,a kávéfőzőt úgy kapcsoltam be,hogy nem raktam alá a csészét.Dininek a kakaójába beleejtettem az egész cebion cseppes üvegét.Még jó,hogy a c vitamint nem lehet túl adagolni.Ja és egy hete szét megy a fejem,ma már bevettem egy fél panadolt mert már nem bírtam.Úgy látszik bennem így dolgoznak a hormonok.Most már csak arra kell figyelnem,hogy Dinit ne hagyjam a bölcsiben!!!Kép
na sziasztok és szép napot!
nyetus76

Nadine
köszi a hiányolást, olvasok, csak ritkán írok Kép
Már kitapasztaltam, hogy általában fél12 és fél1 között hányok, ezenkívül reggel meg este "csak" öklendezek. Daninál is ez volt, a 14. hétig. Még van kb 5 ilyen hetem, aztán talán magamhoz térek Kép
Olvastad a másik topicban az övterelős infóimat? Sikerült valamit szerezni/varrni?

Örülök, hgoy mindenki babája szépen fejlődik, növöget Kép Az enyémről sajnos nem tudok semmit, 29-én megyek csak dokihoz. Az előző UH-on meg még nem volt szívhang, így addig védőnőhöz sem mehetek. Azért remélem minden rendben van!

Megyek eszem egy kis fagyit, az talán jót tesz háborgó gyomromnak Kép

Andi
psandi

Lányok!
Szorítsatok! holnap megyek AFP eredményért és UH-ra. Kezdek iszonyatosan izgulni.
Ráadásul mindenki arról ír, hogy az ő babója már mozog, én meg még mindig nem érzem így a 18 hét elején. Ráadásul tegnap is meg ma is fájdogált a pocim, gyorsan lepihentem ringattam egy kicsit és elmúlt. Gyengének érzem magam és álmos, és nyűgös vagyok és nincs kedvem semmihez ...
Pedig azt mondják a második harmadban energikus a kismama, hát ez még sajnos nem jött be.
Timka
timka

Timka,

ne izgulj, Ákos nekem is csak a 19. hét közepén kezdett mozgolódni, akkor sem voltam biztos abban, hogy ez már AZ!

Én is nyűgös és álmos vagyok, habár én még benne vagyok az első harmadban, amikor ez jellemző. Később talán jobb lesz...
Drukk az AFP - eredménnyel kapcsolatban!
Zsu
tothzsuzsi

Timka

Én már a 19.héten vagyok, és mégsem vagyok benne biztos, hogy a babát érzem mocorogni.

Drukkolok holnap, de nem lesz semmi gondKép

Én is tiszta nyomott vagyok, pedig én még az első hónapokban se voltam rosszul. Most viszont egy pár napja össze vagyok esve, gyenge vagyok, álmos, nyűglődöm mindenen (én, aki imádok kószálni,nézelődni, én kértem meg apucit, hogy ne járjuk már tovább a boltokat, mert olyan őrülten fáradt vagyok), tegnap többször is hányingerem volt, alig van erőm bármihez, pedig ma még semmi értelmeset nem csináltam, csak neteztem és heverésztem, most kellene egy kicsit ennem, aztán megfürödni, de semmi erőm. Nem tudom, mi van most. Talán megéreztük a közelgő hidegfrontot?Kép

Babus

Kép
babus2005

sziasztok!

Nekem is hányingerem van már pár napja. Azaz inkább émelygek, mert a konkrét rosszullétig nem jutok el többnyire...
Az lehet, hogy a 12. héten kezdek el mindenféle tipikus kora-terhességi tünetet?

Más: lassan mennem kell majd AFP vizsgálatot csináltatni... az csak egy egyszerű vérvétel?

sziasztok
Lirian
lirian

SziasztokKép

Szerintem is valami időjárás dolog lehet itt, mert én is majd elalszok, semmihez sincs kedvemKép

Timka, szorítok, aztán holnap tessék beszámolniKép

Nekem a mozgásról azt mondta a doki, hogy azért érezhetem jobban, és hamarabb, mert hogy vékony testalkatom van. Nem tudom, hogy ez igaz-e. De a mai délutánom kb. 90%-a azzal telt el, hogy játszottam a babával: ő rúgott én meg visszakopogtamKép

Üdv. mindenkinek, pihenjetek sokat!
cic
cicmerák

Lirian,
igen, az AFP csak egy egyszerű vérvételKép

Cicmerák
Én se vagyok egy nagy vastagságKép 57kg-ról indultam, most 60kg vagyok(ebbe már ugye az igen látványos pocim is beleszámítKép). Ráadásul úgy összességében is olyan kislányos testalkatom van, engem szinte mindenki simán 18 év körülinek néz, azt hiszik, még suliba járok. És mégsem érzem igazán biztosra a babátKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Rajtam nincs alomkor, sot kepes vagyok ejjel 1-ig fennt lenni. Kép Pedig itt is jon a rossz ido, a hetvegere mar havat! igernek. Kép Nalunk eleg hosszu a tel, de azert nem gondoltam, hogy mar szeptemberben kezdi.
Az utobbi par napban en sem ereztem a babat tulsagosan. Egyelore szerintem a megfelelo testtartas kell (nekem is es neki is), hogy erezzem.
Majd jovo szerdan megyek dokihoz, remelem hallgatunk szivhangot is.
Amugy a Bencet elkapta egy egy takonykor, tegnap reggel ugy ebredt, hogy tusszogott parat es azota folyik az orra. Remelem nem kapom el tole.

Kép
Kép
agi

Sziasztok, kismamak,

becsatlakozom en is kozetek, jo? Egy ideje olvasgatlak benneteket, de ma jott el a napja, hogy meg is szolaljak. Merthogy kepzeljetek el, azt mondta a dokim ma, hogy bar az elozo UH alapjan ma meg 15 hetes vagyok, o allitja, hogy az en mehem 17 hetesnek felel meg. Szoval nottunk 2 hetet ripsz-ropsz! (Ez ugye azert is erdekes, mert az AFP jovo heten esedekes, de most akkor ez el van csuszva...) Massal is tortent ilyen??

Nadine,
a tablazathoz: elso baba, marc 2., Budapest/Szent Imre kh, nevek meg nincsenek. Koszi!

Monci (mert a Moni mar foglalt, ugy lattam)
monci

Ági
De jó nektekKép Én imádom a havatKépKüldjél nekünk is, akkor legalább lefagyna a parlagfűKép
Kép

Babus

Kép
babus2005

Babus,

En sem banom a havat, de mikor szeptembertol juniusig van az azert kicsit sok. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Ági
Hát az tényleg egy kicsit sokKép

Babus

Kép
babus2005

Ági!

Hókérdésben teljesen egyetértek veled. Szerintem kb 3 hét bőven elég lenne belőle, főleg amikor latyakos csúnyaság. Amúgy is utálok fázni, télen mindig lefagy kezem, lábam.

Próbáld növelni egy kicsit a vitamin bevitelt, hátha nem kapod el a takonykórt Bencétől.

Mindenkinek kellemes napot! (bár itt nálunk Szegeden elég szomorkás az idő Kép)

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Monci!
A tarkóredöö-mérésen nem mondták, hogy mennyi idöösnek felel meg? Ott általában pontosítani tudnak, az az idöö -11. hét környéke- a legmegbízhatóbb a terhességi kor megállapítására. Akkor még szinte azonosak a babák méretei. Onnét kezdve egyre inkább kezdenek eltérni a méretek az öröklött gének szerint.

A fáradtságról: akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Nem is gondoltam, hogy ilyen lavinaszerüü panaszáradatot indítok el a fáradtságról Kép) Pedig nekem ma mindenképpen takarítanom kell, mert öörült kupi van. Napok óta semmihez hozzá sem nyuultam. A konyháról nem is beszélek. Az a baj, hogy amikor Bálint ébren van, akkor vele kell lenni, mert mindig kiatalál valami huncutkodást (lásd nyári cigarettakóstoló). Amikor viszont alszik, akkor ugye nem lehet porszívózni, sööt, nálunk még mosogatni se nagyon, mert uugy zuug a vízcsöö, hogy a szomszédok is felébrednének. Majd bevonom Bálintot is, bár ilyenkor egy órával tovább tart, de legalább valamikor meglesz.
Holnap nálunk ünnepel a család (anyósomék, sógornöömék 3 gyerekkel és mi), mert összevontuk a nyár végi és öösz eleji szülinapokat. Két aprót és két nagyszülööt fogunk ünnepelni. Nem vágyom az elöökészületekre, de azért persze jó együtt lenni, ha mindenkinek épp jó a hangulata.
Szombaton sulim van kivételesen, onnét pedig Paksra megyünk egy esküvööre. A nagyszülöök vállalták a kicsiket, így csak kettesben megyünk, még ott is alszunk. Huuuu, de régen volt ilyen. Mikor is?? Kép)

Babamozgás: Kristófot én a 17. héten éreztem, de Bálintot csak a 19. héten (ha jól emlékszem). Most még nem érzem Prüntyit, de mi még csak holnap töltjük a 15. hetet. Ja, és nem vagyok kövér, de csont sovány sem. Most még csak egy kilót híztam, de félek, ez most változni fog, mert egy hete szedem már a Maternát. Mondjuk nem érzem, hogy egyfolytában ennék, de azért mindig tudok, ha elém kerül Kép

Babus!
Az AFP egy egyszerüü vérvétel, de elég sok vért csapolnak, mert más vizsgálatokat is elvégeznek pl. Hepatitis. Vigyázzatok, ennek az eredményét mindenképpen szerezzétek be, ha nem küldik meg az orvosotoknak! Nálunk a védöönöönek szokták küldeni, de nekünk Bálintnál elkavarodott, így terhesen mehettem be a Váci uutra az ANTSZ-be a fertöözöö osztályra!!!!!! Ott kiadtak egy másolatot. Ennek a leletnek a hiányában a babát biztonsági okból a születés után mindenképpen beoltják!!

Szép napot!
A hosszan író Dorka Kép Kép
dorka

Szia csajok!
Én úgy tudom az AFP nem csak egy sima vérvétel, hanem egy szűrő vizsgálat. Ezzel megállapítható pl. hogy a lepény jól működik-e, elegendő tápanyaggal látja el a babát. Ide másolok egy pontos leírást a kismamaszótárból, remélem sikerül. És az AFP vérvétel eredményével együtt kell menni a 18.heti genetikai UH-ra, mert ott is nézik, hogy minden rendben van-e.
AFP (alfa fötoprotein): velőcsőzáródási rendellenességek kiszűrésére alkalmazott vizsgálat, melyet a terhesség betöltött 16. hetében végeznek az anyai vérből. A nyitott gerincű magzatok gerincfolyadéka a magzatvízbe kerül, így abban magasabb koncentrációban található. Normál értéke: MoM (Magyarországi átlag) 0,5-2. Régebbi érték szerint 15-50 ng/ml. Hibalehetőségei: alacsony értéknél laborhiba, rossz időben lett levéve, kevés vizsgálati anyag; magas értéknél: laborhiba, rossz időben lett levéve, ikerterhesség, előlfekvő lepény (placenta praevia), első terhességi harmadban vérezgetés.
ancsimamóca

Sziasztok!

Ancsi
Köszi a tájékoztatást, de szerintem Lirian az "egyszerű vérvétel"-t úgy értette, hogy vele ott akkor mást nem fognak csinálni, csak leveszik a vért. Hogy abból milyen vizsgálatokat végeznek el később, és mit mutatnak ki, az már más kérdés Kép.

Üdv:
Zsana
zsana75

Zsana
Ja, akkor egyszerű. Kép Kép
Találtam még egy kis infót a kötelező UH-okról:
1. szűrés (12-13. terhességi héten): egyes elváltozások, végtag-rendellenességek, méhlepény tapadási helye és köldökzsinór-rendellenességek felismerésére.

2. szűrés (18. terhességi héten): ún. genetikai célú vizsgálat, mely a 16. hetes serum AFP eredményének birtokában történik. A lepény helyéről, a magzatvíz mennyiségéről, gyomor- és hólyagfejlődés meglétéről, ép koponya és gerinc, hiánytalan végtagok, a szív és a rekesz állapotáról ad felvilágosítást.

3. szűrés (28-30 terhességi héten): a későn kialakuló rendellenességek kiszűrésére pl. vesefejlődési rendellenességek, külső nemi szervek, méhen belüli sorvadás. Ellenőrzik még a magzatvíz mennyiségét, a méhlepény helyzetét és érettségét is.

4. szűrés (betöltött 36. hét után): a magzat nagyságáról, fekvéséről, a lepény érettségéről, a magzatvíz mennyiségi változásairól, téraránytalanságról ad felvilágosítást.
ancsimamóca

Dorka
Lirian kérdezte az AFP-tKép De mindegyKép

Nekem is takarítanom kell, mert este jönnek anyósomék, meg a férjem nagybácsikája Németországból, úgyhogy lesz nagy nyüzsi. Pedig nagyon nem vágyódom ráKép

Ráadásul jól elaludtam, 11-kor keltem fel, még most fogok reggelizni, aztán mehet a munka.

Jimbone
Biztos nem lesz semmi gondKép
És jobbulástKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Voltam az AFP eredményért. Minden rendben van. 1,5 a MOM, ami teljesen jó a dokim szerint.
A 18. heti UH (genetikai) kb. 2 perc volt, ha volt annyi. Nem a saját dokim csinálta. A babó nagyon aranyos volt, integetett nekem. Volt még bent 4 orvostan hallgató, azok is jó nevettek rajta.
A dokimnak szóvá tettem, hogy hogyan lehet 2 perc alatt mindent megnézni, ráadásul nem is nagyon magyarázott. Azt mondta erre, hogy az egyik legprofibb doki vizsgált és ha minden rendben van, akkor halad tovább. Ha lát valami rendellenességet, akkor már tovább vizsgálódik.
Arra a kérdésemre, hogy mi lapul a lábai közt, azt mondta, hogy korai még, majd a 28. héten. Én meg jót mosolyogtam magamban, mert bízom benne, hogy már hétfőhöz egy hétre megtudom a 4D-n.
Szóval egészséges a picur.
Azt mondta a dokim, hogy ezek után szerinte fölösleges a magzatvíz vétel, mivel minden genetikai vizsgálat negatív volt eddig és nem vagyunk 35 év felett. Én meg tuti, hogy nem erőltetem.
Most rohanok a vevőnénihez.
Szép napot nektek! (Velem most madarat lehetne fogatni....)
Timka
timka

Timka!
Gratula a jó eredményekhez! De azért valahol borzasztó, hogy "futószalagon" vizsgálnak bennünket. Pedig ilyenkor fontos, hogy azt érezzük figyelnek ránk. De a lényeg, hogy mindenkivel minden rendben!
Kép
Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok Kép

köszönöm az AFP-re vonatkozó válaszokat, valóban arra vonatkozott a kérdés, hogy csak leveszik-e a vért, aztán várhatok, míg meglesz az eredmény...

Sajnos nagyon türelmetlen vagyok, már alig várom, hogy elteljen az a még két és fél hét, amíg betöltjük a 15. hetet, és megyünk újra a dokihoz...

Legszívesebben már most vásárolnék össze-vissza mindent, amit majd fél év múlva használhatok csak Kép

Nagyon jó, hogy bennem vagy a baba, nagyon édes volt a 12. heti UH-n, ahogy nyújtózkodott ezerrel... csak már úgy várom, hogy a kezemben tarthassam Kép

Mindenkinek minden jót Kép
lirian

Timka

Sajnos úgy látom, nagyon hasonló dokit fogtunk ki. De a lényeg, hogy minden rendben nálatok isKép
Én is már a 4D UH-ot várom, szerintem tutira meg tudják már ott mondani, hogy mi van a lába között.

Lirian
Én is nagyon vásárolnék márKép Mondtam is apucinak, hogyha jövő héten végre kiderül, hogy fiú- e vagy lány, akkor már tényleg vehetnénk neki 1-2 kisruhát, hogy tudjak miben gyönyörködni itthonKép

Babus

Kép
babus2005

Na sziasztok!

Tegnap a tábla elmaradt, de ma pótolom. Nem is én lennék ha minden úgy sikerülne ahogy eltervezem. most dobok egy táblát és rohanok fürcsiztetni. Utána visszaolvasok.

Monci Neked jelen pillanatban csak egy kreállt hetek + napok van, ha tudsz biztosat kijavítom arra, meg ha nem felel meg az adat 16+2.

<pre>

Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 18 hét + 5 nap 2005.02.08 ???/??? Szt. István kh.
Móni 18 hét + 5 nap 2005.02.20 Kira/Bence MÁV kórház
Tamesz 17 hét + 4 nap 2005.02.16 Mirtill, Dorottya/Marcell, Dávid Kistarcsai kh.
Nadine 17 hét + 3 nap 2005.02.24 ???/Zsombor Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 17 hét + 3 nap 2005.02.28 ???/???
Búzaszem 17 hét + 1 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Agi 17 hét + 0 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 17 hét + 0 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 16 hét + 6 nap 2005.03.01 Réka/??? Bajcsy kh.
Vargáné 16 hét + 5 nap 2005.02.26 Gréta/János DEOEC
Nyetus 16 hét + 3 nap 2005.02.28 Kamilla/Vince v. Viktor Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 16 hét + 2 nap 2005.03.01 ???/??? Szt. Imre kh.
Maya29 15 hét + 2 nap 2005.03.08 Kyra/Keve Szt. István kh.
Mano2005 15 hét + 1 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 15 hét + 1 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 15 hét + 0 nap 2005.03.10 Lola/??? Bajcsy kh.
Dorka 14 hét + 6 nap 2005.03.12 Csenge Dorottya/Bernát? Mihály? Kolos? Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE Szabolcs u.
Zsana75 14 hét + 4 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 14 hét + 4 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Lirian 13 hét + 6 nap 2005.03.18 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Borbolya 11 hét + 1 nap 2005.03.29 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Zsu 11 hét + 0 nap 2005.03.30 Alexandra/Szabolcs Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 11 hét + 1 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Mukika 9 hét + 1 nap 2005.04.13 Aliz/Olivér Szegedi női klinika
Psandi 8 hét + 5 nap 2005.04.17 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Vaktyuk 7 hét + 0 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
</pre>

Ja tudjátok: Valakinek valami nem stimm visítson, és javítok!!!!! Kép Milyen sokan vagyunk már, és hamarosan még többen leszünk Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok,

Mostanában rendszeresen begörcsöl a vádlim. Magnézium jó rá szerintetek?

Angéla
angéla

Angéla
Izomgörcsre a Magne B6-ot ajánlja még a tv is, de tényleg jó rá, de ilyenkor még szoktam kalciumot is bevenni, úgy 2 óra különbséggel. Nekem az előző terhességem vége felé a talpam görcsölt be sokszor és ez használt. A 36 héttől viszont nem ajánlott a magnézium..

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine
Korábban már megírtam a hiányzó adatokat, de mégse került bele.
Pótolom még egyszer: neveket még nem tudjuk pontosan, majd ha kiderül mi van a lába közt komoly gondolkodóba esünk. Eddigi neveink: Mirtill, Dorottya / Marcell, Dávid
Nincsenek testvérek, és a SOTE II-n fog születni (remélem)

Ancsi, Babus
Köszi a gratulációkat. Nagyon nagy megkönnyebbülés, hogy jók az eredmények.Mondjuk nem izgultam végig a 10 napot, de jó túl lenni rajta.

A védőnőm valami borzasztó volt. Megmérte a vérnyomásom, ami most normális volt (120/80), de volt egy korábbi mérés, ami egy kicsit magasabb volt (140/80), másszor meg alacsonyabb (100/60). Erre az ő reakciója: "aj-aj, ez ingadozik?" és nem tudom-e véletlenül, hogy amikor megmérték, akkor mi volt éppen...hagyjon már békén ilyen hülyeséggel!!!
Minek pánikoltatni a kismamát?
Ezen kívül megmérte még a súlyom, megnézte a vizeletem és semmi több. Nem volt túl szimpi, a helyettese sokkal jobb fej volt.

Timka
timka

Timka
Ezer bocsi összekeveredtek az adatok. Az én hibám, mert 2 tábla van az egyikben az adatok a másikba meg átalakítva nyerem ki, hogy színes legyen meg minden. És véletlenül a nevek nem hozzád hanem kicsit fentebb Tameszhoz kerültek. De most kijavítottalak, a kövi táblában már jól fogsz szerepelni.

Védőnő (Támadónő Kép) Én már beidomítottam Kép Főleg mikor közölte hogy havi fél kiló hízás (na menjen már a fenébe...) Nálunk a védőnői vizsgálat úgy van, hogy egy laborral felszerelelt orvosi rendelő, ahol a védőnő megnézi a vérnyomást, meg a súly, megkérdezi mi bajod van. A vizeletet a labor vizsgálja automatával, meg ott veszik a vért is (legalább nem kell mennem mindenfele) majd ezek után a körzeti nőgyógyászhoz is be kell menni aki adja a pecsétet a kiskönyvbe és a 20 héttől meghallgatja dopplerrel a szívhangot is. Itt adják a táppénzes papírt is, és általában 4 hetente "kell" megjelenni. Ugye a 16 héten ott veszik az AFP-t meg a 24-en a terheléses cukrot, az elején meg csak elmegy az ember így már megvan a 3 pecsét (nekem már több van) Ja nekem a legmagasabb vérnyomi idáig 120/80 volt, na de ott volt a lányom és segített megemelni, tuti nem kell kávé. Így szerencsére nem is jön ki hozzánk, igaz nem is tudna, most fogunk költözni de visszajárok hozzájuk. Már úgy megszoktam őket, inkább nem áltok körzetet (amúgy másik városba megyünk, de ott úgy se szülhetek)
Ja és ha nem tetszik a fejea védőnőnek a gyerek születése utáni első kijövetelkor (mert az kötelező nekik) írásban le lehet mondani róla, egyébként hetente egyszer megjelenik legalábbis itt a 6. hétig ez a divat.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Úr Isten Nadine!Ezt nem mondod komolyan. Akkor az első 6 hétben nemhogy örülök ha élek, hanem még tegyem szalonképessé is a lakást, mert bármikor beállíthat a védőnéni, na ne.

Egyébként az én védőnőm kedves, aranyos,de a múltkor csinát egy érdekes dolgot. Megnézték a vizeletemet és 25-30 vörös vértest volt benne. Kérdi fel vagyok e fázva, mondom nem , hát pedig ez arra utal mondja. Na beilyedte. Hát otthon megnézem az 1 hónappal azelőtti vizeleteredményemet, ahol meg 50-55 vvt volt és akkor meg nem mondott semmit, szerintem észre sem vette,mert most beírta a kiskönyvbe, előtte meg nem. Szóval erről ennyit.

De mindezek ellenére nagyon aranyos és kedves hozzám, tehát én elégedett vagyok vele.

Timi
vargáné

Sziasztok!

Timi
Szerintem egyáltalán nem kell szalonképessé tenni a lakást a védőnő miatt. Az természetes, hogy ahol kisbaba van, ott van némi felfordulás. Persze, ha több hetes kosz van, az már gáz, de ha csak "rendetlenség" van (pl. vasalásra váró ruhák itt-ott) az nem gond. Elég ilyet látott már a védőnő, sőt, ha van gyereke, valószínűleg nála is ez volt anno.
Nem vendégségbe megy, viszont lehet, hogy tud majd segíteni néhány dologban. Ha egyébként nincs vele komoly gondod, nem érdemes lemondani róla, főleg első gyermeknél nem.

Üdv:
Zsana
zsana75

Sziasztok!

Elég régen írtam, de közben szorgalmasan olvaslak benneteket. Mi jól vagyunk, alig van rosszullét, és hétfőn megyünk dokinénihez (tizenegyhetes és pár napos vagyok immár).
Tegnap elmentem hosszú idő után újra hastáncra (doktornéni mondta, hogy mehetek), és nagyon jól esett. Persze a rázósabb részeknél én szépen félreálltam, és csak a ringatósabb, hullámzósabb mozgásokat csináltam. Asszem, nem lesz itt semmi gond.
Kedves Nadine, kérlek, hogy a táblázat következő frissítésénél minket is tegyél be: szülés kb. április 14, helye: Szt. István, nevekből egyelőre tömérdek variáció van
Köszi.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Zsana,

A védőnéni vasalásban tud segíteni Kép Azt nagyon utálom.

Angéla
angéla

a kérdőjel lemaradt Kép
angéla

Ez jó ötlet, majd bepróbálkozom nála! KépKépKép
zsana75

Jimbone
Nem tudod, hogy a Győrffy mikortól nem lesz? mert mi szept.27-re jelentkeztünk be, és direkt kértem a csajt, hogy Győrffyhez szeretnék menni, de nem mondta, hogy nem lesz. Remélem, hogy akkor még dolgozik.
Timka
timka

Timi
Nem tudom a te védőnénid milyen lesz, de itt jöttek, mondjuk nem is volt baj, mert Zsanett köldökét lápiszolni kellett, mert valami vadhús akart benne nőni. De ilyenkor mindig időpontot mondott, tehát nem beállított, hanem mondta hogy hétfő 10 óra és tényleg akkor jött. Egyébként ezt kérheted is.

ja egyébként pont ma a védőnő keltett fel hajnali fél 10-kor. Pedig még aludtam volna. A csajszi 10-ig még horpasztott. De csak azért ugrott be mert tudja hogy költözünk és azt akarta megkérdezni mikor küldje át a lapunkat, mert tudja hogy úgy is visszajárunk ide, már csak a dokinénik miatt is...

Na most lezuhanyzok, utána visszaolvasok pontosabban.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!
Szeretnék én is hozzátok csatlakozni. 25 éves, nagyknizsai vagyok. kb 13 hetes babával. Azért csak kb. mert nem értem hogyan számolták ki. Szerintem vagy 1 héttel több, vagy 1 héttel kevesebb attól függően mikortól kezdjük a számolást. Végül is mindegy. UH-on még nem néztek kort. Itt vidéken egy kicsit fura a helyzet... A héten voltam 12 hetes UH-on, de azon kívül, hogy él-e a baba és milyen hosszú mást az ég világon nem néztek?! Megkérdeztem a védőnőt, aki egyébként elég rendes, hogy ez mindig így van-e és azt mondta igen. Hát én máshol mást olvastam. De gondolom sok mindent nem tudok ellene tenni. A tanácsadás is annyi volt, hogy megkérdezték hogy vagyok és vettek kenetet más nem volt, és mindez 3 óra várakozás után. Ráadásul a kenet pozitív lett, úgyhogy mehetek hétfőn vissza.

Közületek szokott valaki uszodába járni?

A ti párotok, hogyan bírja ezt az időszakot? Az enyém szerintem hősiesen. annak ellenére, hogy szerintem is néha súrolom a hisztis p...-a kategóriát. Romanikus filmek, bőgés minden mennyiségben, amellett, hogy semmi nem tetszik.

Nadine
feltennél minket is a táblázatodba. Pontosabb info-ig 13 hét, a baba 2005. március 26-ra várható, nevet még nem talátunk, kistestvére nincs, és valószínüleg Nagykanizsaán fog megszületni. Köszönöm

Sziasztok

Adrienn
hadri

Szia Adrienn,

Az én dokim szigorúan eltíltott az uszodától. Ilyenkor sokkal könnyebben össze lehet szedni egy kis gombát.

Angéla
angéla

Sziasztok,
Csak egy gyors bejelentkezés.Voltunk a praxisban,babó teljesen rendben van,egy 16-17hetes kis csontváz a drágám.És Győrffy doki 150%-ra azt mondta,hogy kislány!Nagyon örülünk,hogy egy pasi után egy kiscsajszit kapunk,így egyenlő lesz a nemek aránya!Persze egy fiúnak is örültünk volna.
Mindenkinek pusza!
nyetus76

Angéla,

Én is kérdeztem a dokit, hogy nem lesz-e gond de azt mondta, hogy nálam nem, mert én már hozzá vagyok szokva ehhez a környezethez (én több évig úsztam, amiről tudott is).
Kíváncsi vagyok holnap mit fog mondani...

Adrienn
hadri

Zsuzsa

Gratula a jó AFP-hezKép
Jó, hogy írtad, hogy csak 28.-ig van Győrffy. Mi ugyan most csütörtökön megyünk, de így megnyugodtam, hogy akkor még ott lesz. Viszont aggaszt, hogy míg az előző 4D-nél külön megkérdezték, hogy kihez akarok menni, addig most az asszisztens se kérdezett rá, én is elfelejtettem mondani. Most akkor lehet, hogy nem is a Győrffy-hez fogok kerülni?
Lehet, hogy holnap felhívom őket, és mondom a nőcinek, hogy elfelejtettem mondani, hogy a Győrffyt szeretném.

Nyetus
De jó nektek, hogy már ilyen korán megmondták, hogy kislányKép Remélem nekünk is meg tudják már mondani csütörtökönKép Egyre kíváncsibb vagyokKép

És egy kérdés: szerintetek normális az, hogy még most sem érzem egyértelműen a baba mocorgását? A múlt heti UH szerint minden oké a babónál. Pedig már a 20.hetet kezdtük maKép Minden praktikát kipróbáltam már, de semmi. Nagyon-nagyon ritkán, ha felhúzott lábakkal ülök, akkor talán valami pukkanásfélét érzek az alhasamban, de ez annyira bizonytalan, és annyira ritka. Lehetséges az, hogy mivel nekem alapból egy nagyon pufi hasam van(valami eddig még kideríthetetlen gyomorbántalom miatt szinte állandóan puffadt a hasam, olyannyira, hogy engem már vagy 1 éve terhesnek néztek, annyira gömböc hasam van), és ezért nem érzem a babát, merthogy a sok levegő a pocimban tompítja az ő mozgásait? Miket nem kombinálok?Kép
De úgy aggódom érte. Olyan jó lenne már biztosan érezni. Már várom a holnap reggelt, akkor megyek védőnénihez, ott pedig hallgatunk szívhangot, az mindig megnyugtat. Egy kis időre.

Na, megint rengeteget írtam. BocsiKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa

Remélem igazad lesz, és nyilvántartják, kinél voltam eddig és hozzá osztanak majd beKép

Lehet, hogy nem a pufi hasam miatt van, én csak kitaláltam, hátha attól.
Nekem is ciki volt nagyon. Majd egy évig sikertelenül próbálkoztunk a babával és közben szinte mindenki azzal jött, hogy csak nem babát várok? Képzelheted, hogy milyen idegállapotban válaszoltam nekikKép
Most meg már mindegy, max. alig hiszik el, hogy ekkora hassal még "csak" 20 hetes vagyok. De ez most már nem érdekelKép

Babus

Kép
babus2005

Nnna sziasztok! Megjöttem. Jó sok olvasnivaló van! :D

Kommmolyan most kell szabira mennie a Gyôrffy dokinak? :/ Már úgy beterveztem, hogy okt elején megyek, mert akkor a két "normál" uh között is láthatom a babát. Pedig nem tudom, érdemes-e máshoz menni, mindenki csak a Gyôrffy dokirór ír, hogy így meg úgy milyen szupi. Ennyi egyöntet?en jó véleményt még nem is hallottam dokiról...

Babus, ha mégis máshoz kerülnél csütörtökön, majd mesélj, milyen volt! Szerintem már biztosan meg tudják nektek mondani, kislány-e vagy kisfiú. Kép

Jimbone, Babus, a hasfelfújódásra nem mondott nektek semmit a dokinéni? Már hogy mit lehet tenni, hogy ne legyen, vagy terhesség alatt amúgy se sokat? Vagy hogy mitôl van?

Nyetus, gratula a kislányhoz! :D

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ja, és örömmel jelentem, hogy nagyon múlóban vannak az egyáltalán nem csak reggeli! rosszulléteim! Még néha-néha ugyan rámjön az émelygés, de ez már semmi az eddigiekhez képest...! Kép Kép Kép

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Megjöttünk a védőnénitőlKép És hiába nem érzem még mocorogni, csak úgy dübörgött a kicsi szíveKép És állandóan menekült a készülék elől, szegénykém, biztos megijedt tőle. A védőnéni meg bőszülten üldözte. Az elején még középen volt a köldökzsinór mögött, aztán kimenekült oldalra és előbújt a köldökzsinór elé és akkor már olyan hangosan hallatszott a szívdobogása, mint egy kis gőzmozdonyKép Ilyenkor olyan boldog vagyokKépKépKép

Felhívtam a Praxist is, rákérdeztem, hiába na, furdalt a kíváncsiság. Azt mondta az asszisztens csaj, hogy ha nem mondjuk, kihez akarunk menni, akkor ahhoz kerülünk, aki éppen akkor dolgozik. De mivel 8-14 óráig mindig a Győrffy van, így most csütörtökön délben csakis hozzá kerülhetekKép
Ha valaki máshoz akarnánk menni, akkor direkt olyan napon mondana időpontot, amikor az illető dolgozik.

Borbolya
Örülök, hogy múlóban vannak a rosszulléteidKép

Remélem tényleg kiderül, hogy mi van a lába között. Most már azért is jó lenne, mert legközelebb csak a 28-30.hét körül lesz UH, az még 2 és fél hónap, és így akkor addig nem nagyon tudnánk neki vásárolni, én meg már nagyon szeretnékKép Na majd előző este megdumcsizom VeleKép

A hasfelfúvódással pedig most nálam nem sokat tudnak kezdeni, mert ez már egy bonyolult, évekre visszanyúló probléma. Volt már nekem régebben gyomorröntgen, UH, Helicobacter pylori kimutatás(ez gyomorfekély esetén termelődő baci), végül a rettegett gyomortükrözésbe is belementem. De minden abszolút negatív, és minden létező gyógyszert kipróbáltam már rá. De semmi. A hasam csak puffad, a gyomrom csak ég, gyakran fáj.
Majd ha megszületett Babuci, folytatom a vizsgálódást. Sejtelmeim vannam, esetleg ételallergia, vagy Candida. De ki tudja. Csak az a baj, hogy nem veszik komolyan az embert az orvosok. Azt mondják, minden negatív, így biztos idegi alapon van. Persze, erre a legegyszerűbb ráfogni. A nagynénémnek 20 éven át erre fogták, végül 2 éve gyomorrákban meghaltKép

Hú, ismét kisregény lettKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Kép

Kérdezni szeretnék valamit:
abból, amiket itt leírtok, azt szűrtem le, hogy a 'kötelező' UH-kon kívül jártok még máshová is.
Erről tudna nekem valaki mesélni? Kép

Köszönöm
Lir
lirian

Nyetus
Gartulálok a kiscsajhoz, de jó Neked, hogy már tudod.
Nekem még egy hét, remélem megmutatja magát.

Én se nagyon érzem a baba mozgását pedig ma töltöttem be (az én számításaim szerint) a 18. hetet. Védőnő azt mondta majd a 20. héttől érezhető igazán, de én nem hiszek neki, mert nem volt szimpatikus.
Viszont nagyon érdekes, hogy a pocimon mindig máshol van egy kis dudor, ami jóval keményebb mint máshol. Szerintem "mászkál" össze-vissza, bevackolja magát, aztán alszik... Este még a jobb oldalamon volt a dudor, hajnalban pedig amikor felébredtem a bal oldalamra mászott át (bal oldalon aludtam).
Ráadásul tegnap este mintha éreztem volna egy pici, még erőtlen rúgást, olyan furcsa volt.
Jó lenne, ha már határozottan jelezne nekem.
Timka
timka

Lirian

A 4D UH-ra szoktunk többen eljárni. Ide bármikor elmehetsz, persze jó kis ára van, átlagban 8000Ft körüli ez az UH. Ebben benne van egy kb. 20 perces vizsgálat, megnézik a babát sima 2D UH-gal, majd pedig 3 és 4D-s UH-gal. Felveszik videóra, adnak róla képet, ha szeretnéd, ráveszik DVD-re az egészet, vagy CD-re tesznek rá neked képeket a babádról.
A 4D UH sokkal részletesebb, látványosabb, nekünk, nem szakértőknek pedig pláne sokkal élvezhetőbb.
Ezek magánrendelők, így sokkal jobbal odafigyelnek rád és a babádra, mint a futószalagon működő kórházi UH-on.
Több ilyen UH Rendelő is van. Van a Praxisban (ez szerintem a legkedveltebb, itt is főleg a Győrffy Mátyás), a Megatoys és most már a Brendon Babaáruházban és még rengeteg helyen. Mindenhová előre be kell jelentkezni.
De a következő oldalra kattintva megnézheted a Praxis Rendelő honlapját:http://gribedli.eblap.hu/4duh.htm

Timka
az én védőnőm szerint is a 20.-21.héttől érezni igazán a baba mozgásátKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Üdvözlet minden kismaminak!
Részemről hat nap rettenetes rosszullét utáni végre nyugodt hétvége után most nagyon jól érzem magam. A "reggeli rosszullétekről" annyit, hogy én inkább esténként voltam nagyon szarul, egyik este két órán át a hideg is rázott. Mint erről egy védőnő-tanonc barátném tájékoztatott, a reszketés a vércukorszint totális zuhanásától volt, ami nem csoda, hisz napokig még a víz sem maradt meg bennem. Négyszer az utcán is "kiraktam a rókát", jól időzítve mindig olyankor, amikor a párom is velem voltKép de valahogy nem nagyon érdekel, hogy ki mit gondolhatott..
Nadine!
Örülnék, ha minket is beleírnál a táblázatba.
8 hetes, első gyermek,célidőpont:2005.május 1., Kaposi Mór kórház, nevek jelenleg: Boglárka , illetve Benedek és Gergő.
Köszi.
Borbolya!
Ahogy elnéztem az előbb a táblázatot, igencsak hasonló az ízlésünk nevek terén.. Ez a véletlen műve. Mindenesetre ezek a nevek illenek jól az apuka előnevéhez. Persze ez még változhat...
Üdv mindenkinek. Legyen jó a napotokKép

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Meg tudja valaki még 1x írni, hogy hol lehet a Praxisba kedvezménnyel jelentkezni? Most így hirtelen nem találom, és hátha még beférek a héten... Kép (Nem hiszem, hogy kibírom okt közepéig...)

Franciska, valóban hasonló, de hát ez egyáltalán nem gond. Kép Ne aggódj miatta, nem stoppoltam le a neveket. Kép Kép Egyébként még mi is filózunk rajta, bár még mindig ezek a kedvencek. Kép

Üdv,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?