Sziasztok Csajok!
Dolli/Judi!Gratulálok!Sok boldogságot,jó egészséget,sok tejcit!
Bocsi,hogy eltűntem!Ne haragudjatok!
Nem tudom mikor zárkózom fel,mert nem tudtam mindent elolvasni!Mióta itthon vagyok,2-3x neteztem.1 hét alatt szépen el lehet szokni.Na,meg itt görnyedni sem kellemes.Akkor most leírom,mik történtek,nyugodtan lapozzatok,hosszú lesz.
Szerda:Irány a kórház!Jó nehéz a cuccom,pedig csak a legszükségesebbet pakoltam be.Még jó,hogy nem kellett sokat gyalogolni.Kb fél 9kor elfoglaltam a helyem.4 ágyas kórterem,3an voltunk bent.Innentől kezdve már nem ehettem.Kaptam keserűsót,nagynehezen legyűrtem.Éreztem,hogy eltorzult a fejem tőle.Hányingerem lett.Mondta a szobatársam,nehogy kihányjam,mert akkor kapok még egy adaggal.Pár óra múlva hatása lett,beköltöztem a WC-be.
Aztán kaptam beöntést.Az szüléskor kimaradt az életemből,így az érzés ismeretlen volt.Nem volt vészes,rosszabbra számítottam,csak úgy éreztem mindjárt bekakálok.Mondta az ápolónő,hogy tartsam még kicsit, gondoljak arra,hogy buszon vagyok.Ezzel sikerült is elterelnem a gondolatom....egy darabig.Megint be a wc-be.Wc papír meg rohamosan fogyott.Üzentem Anyunak,hogy holnap mindenképp hozzanak egy tekercsel,nem számítottam erre a nagy tisztítókúrára.
Csütörtök:Műtét napja.Reggel megint kaptam beöntést.Már inni sem lehet.Én voltam az első műtött aznap.Összepakoltam egy kisebb motyót,mert utána az örzőbe visznek.Jött a nővér,adott egy szurit,amitől bódult lettem.Jó kis cucc volt.
Valamire emlékszem,valamire nem.A szobatársam mesélte,hogy mikor jöttek értem,én másztam fel egyedűl az ágyra,meg megkérdeztem a beteghordót,hogy ugye nem fogok felébredni műtét közben?
Arra viszont tisztán emlékszem,mikor a műtőbe betoltak,az orvosok sürögtek,állítgatták a lámpát,rendezgették az eszközöket,megjelent a dokim,már bemosakodott.Befáslizták a lábam,meg talán kikötötték a kezem is?Valaki mondta,ne féljek,nem feszítenek keresztre.és kaptam egy szurit,mondták,hogy jó éjszakát--------------------
Az ébredés nagyon rossz volt.Már az örzőben voltam.Hánytam és fájt a seb,meg a derekam.Szerettem volna oldalra fordulni,de nem tudtam és nem is lehetett.Mondták,hogy már egyszer ébresztettek,de visszaaludtam.Jött nagynéném látogatni.Alig bírtam beszélni,fájt a torkom,rekedt voltam.És nagyon álmos.Mire Anyu is megjött én már annyira elfáradtam,hogy csak annyit kérdeztem,ki vigyáz most Dorinára és már aludtam is.Szegény,bevonatozott miattam,én meg nem is tudtam Vele beszélni.
Ez a nap hamar elment,szinte végig aludtam.Inni nem ittam aznap,eléggé émelyegtem.
Péntek:Reggel megfürdettek,aztán átkísértek a kórterembe.Csak 1 napot feküdtem,de én úgy le voltam gyengűlve,meg szédűltem.Kezdtem érezni,hogy éhes vagyok.Kérdeztem az ápolónőt,hogy mikor kapok egy kis krumplipürét.Csak holnap.A lényeg,hogy a jobb petefészkemből kimetszettek egy kis darabot,eltávolították a cisztát és a bal petefészkembe is volt több ciszta,azt elektromosan kisütötték.
Kaptam folyamatosan az infúziót,de mellette is sokat kellett inni.Lehet nem ittam eleget,már nagyon nem esett jól az a sok folyadék.A nyelvem fehér volt,hámlott a szám.A dokik mondták igyak,igyak!
Minden este véralvadásgátlót adnak,otthon is kell majd még 10 napig.
Éjjel begörcsölt a gyomrom.Kedden ettem utoljára.Szerintem attól.Nospa elmulasztotta.
Szombat:Reggel kaptam teát és babapiskótát.Végre!De ahhoz képest,hogy éhes voltam a délelőttöm azzal telt,hogy legyűrjem 4-5db piskótát.Ebédre meghozták a várva várt krumplipürét is.
Ma Párom jött látogatni,Anyu küldött újságot.Este nézem, erre kiesett egy papírlap.Az volt ráírva,hogy Anyának és szívek voltak rárajzolva,kiszínezve.El is érzékenyűltem.
Vasárnap:Valentin-nap.Az egyik betegtársam virágkötő és aznap sokszor emlegette a Valentin-napot.Belőlem meg kitőrt a sírás.Nem szoktuk ünnepelni,de azért rossz volt,hogy egy kórházban töltöm ezt a napot,már nagyon mentem volna haza.
Hétfő:Vérzek.Kicsit megijedtem.Beszéltem a dokimmal.Valószínű csak a havim jött meg.Előbb,mint kellett volna.Még ez is.
Ráadásul összevéreztem az ágyat is.
Kedd:Mégjobban összevéreztem az ágyat.
Holnap mehetek haza.Megkaptam a zárójelentést is.
Szerda:Végre haza!Annyira nem is volt rossz!A személyzet 1000%os volt!Nagyon megvagyok velük elégedve!Kedvesek voltak,mosolyogtak,mikor szarul voltam,megsimogatták az arcomat is.És volt olyan ápolónő,aki 12órát itt van,utána megy a másik munkahelyére,különben nem tuda megélni.Szomorú.
Az megviselt egy kicsit,hogy mennyi beteg ember van és a rák milyen alattomos tud lenni!Nincs tünet és gyorsan terjed!
Sok nő,akiket otthon várnak a gyerekek,miközben megkapják a kezelést,vagy éppen eltávolítják a méhüket.És kapaszkodnak az életbe,és bíznak,hogy nem terjed tovább!Ráadásul nem is tűnt senki letargiásnak!Utolsó nap pl tök jókat röhögtünk.És fogytam egy pár kg-t is!
Mikor hazaértem,Dorina kiabálta,hogy anyaaaa,azt se tudta,hogy fogjon.Emelni még nem lehet,így Anyu fogta az ölében,Dorci meg erősen szorította a nyakam.Mennyit nőtt!És mennyit fejlődött!
Sokmindent mond már!Olyan nagylány!
Pénteken megfájdult a fogam.Egész hétvégén fájt.Hétfőn elmentünk varratszedésre,jó lett a szövettan,6 hét múlva kontroll.Utána elmentünk érdi Sztkba a fogászatra.A doki fél 2ig rendelt,de 1kor már nem volt ott.2től lesz másik orvos.Viszont lehet,hogy laborba is menni kell,ha húzás lesz.Hazamentünk,aztán vissza.Egy olyan flegma orvos volt,hogy mikor kérdezni akartam tőle, bunkón elhajtott.Én el is sírtam magam,annyira paraszt volt,hogy mondtam páromnak,azonnal menjünk innen,keressünk inkább egy maszekot,mert ez nem normális!Így kerültünk a Béke térre!Itt az orvos még arra is figyelt,nem e húzódik a hasam.Sajnos ez nem ingyen van,de úgy néz ki,hogy megmenthető a fogam is.Az se mindegy.Gyökérkezelte és ideiglenesen betömte,8án megyek vissza.
A kocsink még mindig nem jó
sógorék kölcsönadták a sajátjukat,remélem nem a tartozásukat akarják így leróni.
Jaa,nem Apa pelenkázta Dorcit rosszul,hanem a Papa,de meg van bocsájtva Neki,mert most csinálta előszőr és így sem fojt ki semmi!És annak ellenére,hogy semmi rokoni kapcsolat nincs köztünk,imádja a lánykámat,meg is jegyezte,milyen üres lett a ház nélküle.
Ma voltunk Tescoban,vettünk Dorcinak kismotort.Az a röhej,hogy a játékbolban olcsóbb volt 500 ft-al!Még jó,hogy mondtam,hogy mielőtt megvesszük,nézzük meg a játékboltban is.Szóval ne dőljetek be,hogy ott minden olcsó és gazdaságos!
Orsi!A baby taxit mikor juttathatom vissza Hozzád?
Mimi!Milyen tárgyalás lesz?Szorítok én is!
Húú,megyek,mert 7 körül ébresztő van.Bocs,hogy nem reagálok többre,majd holnap.Már így is sok voltam.
jó éjt!