Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Ági, neked külön,hogy ilyen részletesen válaszoltál!
szerika

Enikő!
gondolok ma rátok!

Bea!
válaszoltam anno a prividre, nem kell visszaválaszolni, csak szólok.

Norus!
írtam privit.
Vendég

Milyen pangás van itt!

Remélem, nem a betegség az oka! Marcsi köhög hurutosan már egy hete :( , taknyos is, de csak minimálisan. Ha nem múlik hét végére, kénytelenek leszünk megjelenni a dokinéninél. Apánk is nehezen gyógyul, régóta köhög, nála ez még az előző nyavalya elhúzódása a gyerekektől. :(

zozo: válaszoltam!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hali!
Hát valaki nem akarta, hogy menjünk Vásárhelyre!

Reggel ébresztettem Viust, mondtam neki menjünk ki pisilni, erre nem tudott lábraállni! :shock: Sírt és kiabálta, hogy "fáj a lábam". Összes gyerek összekapar, felöltöztet és elvisz a dógozójukba, Viussal el a házidokihoz. Megnézte a lábát, vett torokváladékot és beutalt a traumatológiára. 3 órát vártunk mire behívtak, megforgatta a lábait és utalt tovább az ultrahangba. Ott megnézték és ízületi gyulladása van, folyadék van a csípőjébe mindkét oldalon, de főleg a jobb combjánál.
Gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót kaptunk és 1 hét szigorú ágynyugalom.
Na a gyógyszerek oké, mert még a bazi nagy omega3-at is ügyesen beveszi, na de az ágynyugalom :shock: Egy hiperaktív gyereknél....???? És mondtam a dokinak, hogy doktor úr azt mégis hogy csináljam? Hát ha nem tudom neki itthon biztosítani az ágynyugalmat akkor szóljak és felveszik az osztályra. És ott hogy fog feküdni??? Hát vagy lekötözik vagy lenyugtatózzák, hogy aludjon.... Mert, ha ezt nem fekszi ki, rámehet a csonthártyára, mindenre és le is bénulhat :shock: :cry: Ez egy komoly gyulladás!!!! Nem tudom mikor és honnan szedte össze, de a doki szerint egy vírusos betegség (torok vagy mandula gyula) szövődménye, mert nem lett kifeküdve. Ez azért gáz, mert én a gyerekeknél nagyon komolyan veszem, hogy ha betegek nem viszem őket sehova, id se jöjjön senki és maradnak itthon amíg teljesen meg nem gyógyulnak. Mondjuk a kifekvés az nyilván nem, mert Vius mindent csinál csak nem fekszik... de nem tudok vel egész nap az ágya szélén ülni és lekötözni.... :cry:
Hát 1 óra körül hazaértünk, adtam neki Panadolt és aludt 3ig, azóta ordít, mert nem akar feküdni, bár minden lépés fáj neki, hisz sírva jár, ha megpróbálom lefektetni üvölt és kapadozik, kel fel, nem tudok egész nap ott ülni mellette, ráadásul a hétre munkám is lenne, minden napra majdnem....szal lövésem sincs mit csináljak..... :cry: Ha ez tényleg komoly gyulladás akkor be kéne vinni a klinikára, hogy ott tuti kifeküdje....nem? Mert itthon aztán nem fekszik.... Megy a mese dvd-ről, de nemigazán köti le semmi hosszú távon.... állandóan ül fel, hogy felkel, simizem vissza, itt fekszik mellettem és nyikorog....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, hát ez tényleg nehéz döntés. Mert ugye a doki is megmondta (amiért én nagyon becsülöm, mert a dokik többsége általában csak kertel), hogyha nem fekszik, akkor leszedálják.
Esetleg Te nem tudnál neki otthon adni valami nyugtatót???

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő :)
Sajnálom nagyon!!!! :( :( :(
De ez tényleg komoly, nagyon fontos lenne az ágynyugalom!
Keresztfiamnak is volt ilyen, Nekik ugyanezt mondták, náluk sem volt könnyű, de szerencsére sikerült fekve tartani a gyereket. Bár Ő nagy tv függő, nála a dvd-k beváltak. 1 hétig csak wc-re, meg fürdeni vitték ki.

Nálunk ennél rosszabb talán már nem lesz....
Noémi a szombat éjszakát végig hányta, félóránként ébredtünk.... :(
Másnapra hasmenése is lett, de az szerencsére nem volt ennyire durva, "csak" 3x fosizott.
Szerencsére elfogadta az innivalót, de kezdetben még az is kijött belőle. Szerencsére nem lázasodott be egyáltalán, vasárnap délutánra jobban lett, hajnalban volt még egy büfi, meg ma reggel 1 fosi.
Viszont nem eszik, egy falatot sem...SEMMIT. :(
Inni iszik, de a teát nem fogadja el, csak a vizet.
Adtam Neki ezt a Hipp rehidratáló sárgarépás rizsitalt, szerencsére azt is megissza.
Tegnap délutánra én is kész lettem, azt sem tudtam, üljek a wc-n, vagy guggoljak elé. :roll:
Mára jobban vagyok, bár enni én sem nagyon tudok.
Noémi olyan elesett, pedig már nincs semmi baja, de nem eszik, és állandóan alszik... most is, a szőnyegen aludt el... :( :(
A család férfi frontja állja a sarat, nincs bajuk (még), remélem, Ők megússzák, bár szerencsére sikerült elkülöníteni Őket, Botit elvitte napközben az Apja, éjjel meg én aludtam Noémivel, a másik szobában meg Boti az Apjával.

Hát rólunk meg ennyit...............

Kép
Kép
zituska28

Enikő: óóó, szegény :cry: Én is bevinném a klinikára. Ha még egy napra kéne fekve tartanod, de egy hétre?! Főleg, ha adjaistenke jobban lesz kicsit és kevésbé fáj neki, és ezért jobban megindul a lakásban, és akkor lesz rosszabb és esik vissza... :cry: :roll:

Zituska: ajjajj :( Szerintem az nem baj, hogy alszik és nem eszik, kell 2-3 nap a szervezetének. Az ilyen italok jók, amit te is adtál, meg folyékony vitaminokat tehetsz az italába, hogy legyen utánpótlása, esetleg szőlőcukor? :roll: Persze ez most nagyon rosszkor jött, hogy már így is fogyott sokat a lázas betegsége alatt, de majd behozza!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus :)
Persze, kap vitaminokat is, meg Normaflore is megy! Bár sanszos mostmár egy Protexin Restore kúra, az sokkal jobb, mint a Normaflore, de jóval drágább is...
Igen, biztos jó ez így, hogy sokat alszik, meg nem eszik, csak olyan rossz látni, hogy ilyen kis elesett. :( Boti nem volt ilyen soha, de hát Ő pasiból van! :D
Amúgy van javulás, már vacsorázott, és egy kinder tejszeletet is kunyizott! Nem tudtam nemet mondani, örülök, hogy azt megette.. :oops:

Kép
Kép
zituska28

A Pingvin patikákban akciós a Béres csepp, meg a LactiV probiotikum termékcsalád is, ez 60-70%-os kedvezménnyel kapható (van gyerekeknek való szirup is). Nem próbáltuk még, de ez most jó olcsó. :wink:

Enikő, Zituska, lányaitok hogy vannak?

ATZita: érdekelnek ruhák mostanság? Van egy adag megint...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hali!
Köszi alakulunk, bevetettem mindkét nagyit, segítenek. Nem feküdtünk be a klinikára, mert viszonylag jól ágyban tudjuk tartani, bár a mamákokra ráfér egy erős nyugtató már nap közepére.... :lol: Nem kell kávét inniuk a vérnyomás emelése érdekében, Vius gondoskodik róla :D Úgyhogy mamákat "KÖSZÖNÖM" éremben részesítem, mert szenzációs jófejek, hogy első szóra jöttek és segítenek mindenben.

Hétfőn viszem vissza UH-ra, ha csökken a folyadék a csípőjébe akkor mehet oviba, ha nem, akkor befekszik..... Adom neki a gyógyszereket, próbáljuk pihentetni, majd látjuk.... De egész jó fej a Vius, saját magához képest egész tűrhető a viselkedése :)

Zituska: Noémi????

Norus: Édes vagy, hogy így aggódsz :) Puszi érte! Lányaid jól vannak?

Exi: Nyugtatót nem akarok adni neki, egyrészt nem vagyok szaki nem tudom az adagot, másrészt azt gondolom, ha egy gyereket klinikai körülmények között leszedálnak, (figyelik, ellenőrzik) az egész más, mintha itthon tenném. Gondolom nyilván nem a teljes leszedálásra gondoltál, de ha picit adok az meg nem sokat ér, max esik kel tőle, és szegény így is úgy is kékzöld állandóan a sok borulástól.... :( A gyermekpszihiáter akart annó adni neki Rivotrilt, de nem vagyok hajlandó ilyen erős "drogot" adni a gyereknek (utánaolvastam a neten és ezt adják a heronistáknak hogy lejöjjenek a cuccról :shock: ), csak mert túlmozgásos..... Így is annyi gyógyszert szed szegénynek a mája, nem győzi..... :cry: Ha Vásárhelyre megy se fogom engedni hogy nyugtatózzák, ha nem bírnak vele, akkor kiveszem és kínlódunk vele itthon, de nem engedem, hogy nyomják méginkább le.... :( Bár hozzáteszem, hogy a Vásárhelyi intézmény vezetője mondta, hogy nem szokták nyugtatózni a gyerekeket (ez régen az átkosban még divat volt, mindet leszedálva gyakorlatilag csak tárolták, mostmár azért komoly fejlesztét kapnak a leszedálás helyett), illetve ha szükséges a nyugtató, minden esetben szülői írásos hozzájárulás kell, úgyhogy biztosan nem lesz gond....!!!

Ilcsi: Lali? Zazi is fogzik, egész nap a szájában van a keze, és panaszkodik, hogy fáj a foga, tegnap este Panadollal aludt, és így csak 2x kelt és jött át hozzánk, a kis szargyáros, valahogy éjjel mindig átdzsesszel hozzánk és ott ébred melettem, jön át és tapad rám :evil: :lol: 8) De nem tudok rá haragudni :lol:

Mék Zaziért, délután dógozóba leszek, pusza

ceniko
Szeged

Norus!
Érdekelnek!
Milyenek? Téli, tavaszi, nyári?
Ha van energiád küldhetsz képeket is!
Köszi

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Kedves Anyukák!

Volna kedvetek játszani egyet?
Aki február 21-ig jelzi részvételi szándékát, annak sorsolok egy partnert, akinek saját készítésű ajándékot kell küldeni Húsvétig (hogy húsvétra biztosan odaérjen, javasolt postáraadás legkésőbb március 23.)

Bármiféle saját készítésű kézműves ajándék jó. Cserébe Te is kapsz ajándékot, de nem attól, akinek Te küldesz. Hogy kitől, az titok marad csomagod kézhezvételéig.

A jelentkezés menete : kérlek, töltsd ki az alábbi pár sort, és ezt küldd el nekem emailben ( perger.agnes@gmail.com címre):

Neved:
Postacímed:
Külföldre postázást vállalom: igen nem

Lehet, hogy lesz akinek külföldi cím jut. (Mivel a külföldre postázás magasabb postai költséget jelent, kérem, mindenki jelezze, hogy vállalja-e a külföldre postázást.)

Felmerülő kérdésekre szívesen válaszolok.

Ha van kedved, továbbítsd ismerőseidnek, tőlük is sok szeretettel várom a jelentkezéseket.

Remélem, minél többen játszunk majd együtt:

Ági
Ágci

Sziasztok...

Kivagyok...
Amikor Noémi végre evet pár falatot, akkor meg hasmenése volt. :(
Kínomban már bébiételt adok Neki, rizses, csirkét zöldséggel (5 hó) , ebből eszik, és benne is marad. Másból egy falatot sem kér. Iszik, de csak vizet.
De még mindig nyűgös, és fájlalja a pocakját. :( :(
Most vettem Sodioral granulátumot, ez is pótolja az elvesztett ásványi sókat, meg rendbe teszi a bélflórát.

Ma Boti is elkezdett hányni :( :( :( :(
De Ő is iszik szerencsére.

Tegnap este voltunk bőrgyógyásznál, 28!!!!!! szemölcsöt szedtek le Botiról! Elzsibbasztották, és "kikanalazták". Nagyon jól viselte, csak az utolsó fájt Neki, valszeg nem zsibbadt el rendesen.
Az uszodában szedte össze, tuti. Erre a fajta szemölcsre nincs gyógyszer, muszáj volt leszedni.
De dokinéni egy tündér volt, Botival nagyon jól kijöttek, és együttműködtek, Boti cseppet sem félt! (Dr. Morvay Márta)

Enikő :)
Remélem gyorsan rendbe jön Viola!
Kincset érő mamák!

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Idáig is eljutottam! Sokminden volt mostanság, mindig olvastalak benneteket, de írni nem tudtam.

Enikő: Sajnálom, ami Viussal történt! Tényleg a sors keze lehetett a dologban, hogy nem mentetek Vásárhelyre. Remélem gyorsan meggyógyul a nagylány és zökkenőmentesen éli át majd az új helyre beszoktatást! A nagymamák tényleg kincset érnek! :)

Zituska: Jobbulást a két kisbetegnek! Mi lehet ez, ami ennyire elért benneteket??? Doki mit mondott? A derékfájás nálam is terítéken volt, Karácsony környékén kezdődött és 2 hete lett vége, gyakorlatilag egyik napról a másikra, előtte 2 nappal írattam kenőcsöt a háziorvosommal (aki reumatológus is) és lehet, hogy attól jött rendbe, de nem biztos. Egyik nap úgy ébredtem, hogy nem bírtam felkelni, sőt, megmozdulni sem, mentőt akartunk hívni, de aztán apukám segítségével felkeltem és aztán nem volt annyira gázos. Csak leülni, lefeküdni, hajolni meg ilyenek, de ha álltam, jártam, az nem fájt annyira. Nekem szerintem idegbecsípődésem volt csak. Az idővel elmúlik. Ja! És azóta jóformán nem emelem a két kölköt. Előtte olyan is volt, hogy mindkettőt egyszerre cipeltem...

Nálunk a helyzet a következő. Megjött 2 hete a Salin, azóta megy, kicsit hangos, de szerintem nem vészes. Dorónál az orrfolyás az átcsapott a Salin óta sűrű váladékba, ami szerintem azt jelzi, hogy hatásos a szerküle. A köhögés totál stagnál, van az a napi 5-6 alkalom, hogy köhög, meg elduguló-néha folyó orr, és kész. A héten mennünk kellett volna óviba, de hétfőn mégis inkább a dokinénihez mentünk, mert nem akartam addig vinni, amíg tökéletesen meg nem gyógyul, de még ma is úgy látszik, hogy jövő hétfőn köhögve, pici orrfolyással kezdjük újra az óvodát. :roll: A dokinéni szerint majd meglátjuk, hogy visszaesik-e. Terhelésre egyébként nem köhög már.
A Farsangra elmentünk a héten, kicsit talán hosszú volt, de aranyos rendezvény. :D Furcsa volt Dorót látni, olyan kis különcnek éreztem :(, szinte mindenki táncolt vagy bohóckodott, ő meg egyedül játszott, teljesen másmilyeneket, mint a többiek. Biztosan azért, mert túl sokat volt itthon és elszokott tőlük. :(
Végre örömmel tapasztalom, hogy itt a tavasz! :D :D :D Ahogy öregszem, egyre jobban és korábban várom minden télen. Vagy lehet, hogy csak a gyerekek miatt van? (öltöztetés, sétáltatás, stb.) :lol:

A.T.Zita: Nekünk is vannak ruháink, meg cipőink is, szinte újak! Ha érdekel, küldök képet!

Mindenkinek szép hétvégét!

Eszter

KépKépKépKép
hefe

Hefe!
Küldjél képet, légyszi!
Aztán majd látjuk! :wink:
Köszi!

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Enikő, örülök, hogy sikerült megúsznotok a befekvést. Hátha szép lassan rendbejön Vius és nem kell bevinned a klinikára. Kitartást a mamákoknak, gyors gyógyulást a nagylánynak!!!

Zitus, mi a francot szedtetek össze??? :shock: Valami vírus lehet... Jól megdolgoztatja a családot. :( Noémi akkor már kifelé jön belőle? Sajnálom, hogy Boti is elkapta. Gyógyuljatok gyorsan!!!

Mi megint visszaestünk. Senki nem tudja, mi baja van Lalinak. Semmi más nincs, csak lázas folyamatosan. Hol jobban, hol kevésbé. 4 napot járt bölcsibe az utóbbi 4 hétből. :( Tegnap este megint lázasodott, le se tudtam húzni, reggel háziorvos, vérvétel, torokkenet, fülészet. Hétfőn lesznek eredmények. Újabb AB-kúra, meg kaptunk valami 15 napos immunerősítőkúrát. Nem hajlandó enni, inni iszik. A hangulata amúgy jó. Én már nagyon nem bírom, idegileg még csak-csak, de mindig mindent le kell mondanom, ki se mozdulok egész nap, ebből már rohadtul elegem van. :cry: Meg bennem van a kisördög, hogy mi van, ha valami komoly baj van... :shock: :cry: Bár a hétfői véreredmények után többet tudunk majd.

Kép
szilcsi

Hali.

Zituska, remélem, javul Noémi! Na nálunk pont ilyen esetkre van itthon szinte mindig bébikaja. Mert azt akkor is megeszi, ha nincs kedve rágni, és az nálunk is, ahogy nálatok érdekes módon bennemarad. De csak az, ami nem darabos, tehát az 5-6 hónapos babáknak valók. De mit tudsz tenni? Ha azt megeszi, akkor egye azt, nem? ;)

Hefe, Petinek a múlt hét végén volt egy laringitiszes rohama (ugye előtte lábaltunk ki a bronchitisből), három napig itthon volt, de tegnap már ment óvodába. A doktornénink mondta, hogy még köhögni fog egy ideig...de azért lényegesen kevesebbszer krákog.

Szilcsi, mi szerdán voltunk pulmonológián, ott a főorvos vett Petitől torokkenetet, ma kellett volna délben telefonáljak, de elfelejtettem, doki meg már nincs, így telefonálok hétfőn délután.
Mellesleg itt sok szó esett a fogzásról: Lalinak megvan már az összes foga? Esetleg nem lyukas egyik vagy másik? Mert ugye tudjuk, hogy azok sok galibát tudnak okozni. :(

Ági és
KépKép
exdeus

Hali!

Noémi láthatóan javul, bár reggelre még volt egy nagy fosi - szó szerint lef..ta a bokáját :shock: - , de kezd étvágya lenni, reggel már a kakaóját kérte volna, de persze azt nem kap. Adtam Neki egy kiflit, azt megette, aztán később megevett alma-banán-kétszersült bébiételt, ebédre pár falat levest zöldséggel, délután-este felé meg fél üveg bébiételt.
Exi :) , én is 4-5 hós püréket adok most Neki, ez tényleg jónak tűnik, bennmarad, ez a lényeg, nem mellesleg só és zsírszegény is..

Boti elég gyengécske, éjjel is hányt, meg ment a hasa, meg még napközben is párszor, de már azt mondja nem fáj annyira a pocija, és délelőtt óta nem is hányt. Ő nem eszik, de nem is erőltetem, iszik szerencsére mindent, amit adok Neki, tea, almalé, Sodioral....

Valami brutál vírus ez, minket még ilyen nem ért utol, amióta megvannak a gyerekek, hát ezt is megtapasztaltuk... :?

Ja, még valami...
Noéminek begyulladt a körömágya. Anno Botinak is volt ilyen, de már nem emlékszem, mit kentem rá. Most Noéminek bekentem Bepanten+-al, meg ecsetelem azzal a piros, lemoshatatlan gyógyszertári löttyel, és bekötöm Neki. Tetran nem tudom, mehet-e, mert az antibiotikumos krém, ha jól tudom, és nem vagyok benne biztos, hogy ilyen kicsi gyerekre kenhetem-e....
Egyéb ötlet???????

Ilcsi :)
Én is be vagyok fordulva teljesen, 1 hete nem alszom, mert valamelyik gyerek mellett vagyok, én se megyek sehová, csak mosok, takarítok...stb...
Ne agyalj hülyeségeken!! A gyerekek 80%-a a bölcsi vagy ovi első évét inkább otthon töltik betegségek miatt.
Persze járjatok utána, én is ezt tenném, de nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni!

Kép
Kép
zituska28

Zituska: Körömágyra Sudocrem??? Nálunk az pattanástól a rovarcsípésig mindenre jó! Saját körömágyamat én is ápoltam vele! Nekem bejött.

Zita: konkrétan mi érdekelne (cipő, nadrág, fölső, ruha...)? Mert elég sok. Vagy csinálgassak csoportképet? :D És leginkább mekkora méretet hordtok? 1 1/2-2 éves? vagy a nagyobbak kellenek már?

KépKépKépKép
hefe

Hali!

Ilcsi: Hát akkor elég jól megnézték a gyerkőcöt, ha ennyi mindent csináltak vele. A fogzás meg tudja kínozni a kicsiket, de szerintem nem annyira, hogy heteken át magas láza legyen. :( A nyirokcsomói nincsenek megduzzadva? Mennyi láza szokott lenni? Gyógyulást++++++++++++++

Zituska: Gyógyulást Nektek, hogy van Boti? Noémi?

Hefe: Képek a farsangról? :) Örülök, hogy bevált a Salin nektek is :wink:

Ma voltunk a szakértőinél, újra megnézték Viust, most 5 évesen a 4 éves gyerekektől elvárható dolgokat produkálta, ez nagy előrelépés tőle, lévén tavaly tavasszal (4 évesen), 25 hónapos gyerek "szintjén" volt. Igazából a hyperaktivitása, a hirtelen indulati mozdulatai, és heves megnyilvánulásai, ami a bajt okozzák, ott is produkált, látták a szakik miket művelt, és mondtam, itthon ennél fokozottabb a helyzet, és ugye egyedül volt nem volt más gyerek, nem tudott senkit gyepálni, dea szakik is kaptak, pofont ezt azt, firkát a falra, nagyon nyüzsgött, volt olyan feladat amit a gyerekpszihiáter az asztal alá Vius után kúszva csináltatott meg vele..... :lol: :oops:
Úgyhogy értelmileg fejlődött (szerintem a gyógyszerváltás, és az Omega3 rendszeres adása óta) "csak" a finom és nagymotoros mozgással vannak gondok, a beszéddel ugye és ez mind mind a magatartási zavarokba csapódik le, mert nem tudja kifejezni magát. Ördögi kör tudom, de nem tudunk segíteni rajta máshogy, mint "lórugás" fejlesztéssel.....
És ott volt egy apuka a kisfiával, aki Vius csoporttársa volt az oviba, december eleje óta ők is Vásárhelyre járnak, és azt mondta, 2 hónap alatt verseket mond, egész másképp viselkedik....stb Szal jó riányba látványosan fejlődött. :)
Na nem várok csodákat, de azért bízom nagyon abban, hogy jó lesz.....
Most egy kicsit megnyugodott a lelkem!

Jóéjt! :)

ceniko
Szeged

Zituska: Bocs este 6-kor kezdtem el írni a hsz csak mindig jött valami, most aludtak el a pöndörgők, olvasom, hogy mi van. Hát kitartás, gondolj arra hogy átmeneti az állapot és ezután csak jobb lehet!!! Csak pozitívan++++++++++++++++++ :wink:
Körömágyra Tetran szerintem jó, vagy valami antibiotikumos szemkrém... én azzal kenem Zaza kukiját is... 8)

ceniko
Szeged

Zituska!
Nekünk anno a Kovács dr-nő adott valamit a Márk lábujjára, mikor megszületett, valami kis krém, B betűs, de nem mjut eszembe a neve.
Tetrán biztos mehet amúgy, már kentem Szandit! :wink:

Hefe!
Hát bazi sok ruhája van most, szóval meglátni és megszeretni alapon kellene. :wink:
Meg inkább majd tavaszi, nyári, poló, sort.
Cipő 20-21-es méretű.
Köszi.
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Enikö! én is hallottam másnak ilyen betegséget, neki is azt mondták nagyon szigoru ágynyugalom kell. Én is azt mondtam, hogy a fenébe lehet ezt egy gyereknél megoldani!:( Jó hogy nem kellett korházba feküdnie! Gratulálok neki azért is, mert ilyen sokat fejlödött, szerintem is nagy eredmény!

Mi is betegek voltunk, csak Orsi nem. Norbi volt a legrosszabb, neki 40,3 is volt a láza, hónaljban, higanyossal. Na akkor megint jol beijedtem, probáltam megint kombinálni, hütöfürdözni, na most végre hatott, mégsem kellett ügyeletre menni. Szerencsére AB megint nem kellett, kruppos lett mellette amugy, de ha itthon volt (napközben anyuéknál) akkor ment a párásitás és a sóslevegö, tényleg nagyon jo volt, egyböl nem fulladt ugy, a doktornéni is mondta nagyon jo hogy még sóslevegös készüléket is vettünk. Hétfön már megy bölcsibe, elég volt ez a 4 nap szünet, már jól van teljesen.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

Zitus, benőtt körömre nekünk Baktroban kenőcsöt adtak.
Most csak ennyi, egyedül vagyunk...

Kép
szilcsi

Zituska!
Mi péntek hajnalba kezdtük a műsort.
P. hányással, ma egész nap fosizott.
fél órája ébresztett Vivi, hányt, én is benne vagyok :roll:
ez nagyon gáz, semmit nem csinálok én se csak mosok.
mi a franc lehet ez?
Vendég

azt hol lehet megnézni, h. melyik az ügyeletes gyógyszertár?
Vendég

ATZita: Tegnap küldtem képeket a rucikról (priviben)! Bocs, hogy csak késő este tudtam, de el voltam havazva.
Jó nézelődést! :)

KépKépKépKép
hefe

Zozo :)
Üdv a klubban... :( :( :(
Brutál vírus, az biztos! Noémi múlthéten szombaton kezdte, végigment az egész családon, kivéve Apát, de Ő alig volt itthon.
Tegnap már Rékáékhoz is elért, Beni hányt meg fosott egész nap... :(

Ügyeletes gyógyszertár - passz... én sem találom sehol.

Mi már jobban, tegnap már nem volt hányás, fosi egyik gyereknél sem, és éhesek! :)
Remélem most már így is marad, nem esünk vissza...Dokinéni szerint 2-3 hétig is mehet a jojó. :roll:

Köszi mindenkinek a körömágy gyulladásos infókat!

Kép
Kép
zituska28

Eddig én csak nálunk a patika ajtaján kitéve (Rákoczi u-i) láttam a patikák listáját, gondolom a Délmagyar is irja valahol, legalábbis a nyomtatott biztosan. Amugy az ügyeletes rendelöt is ha felhivjátok gondolom meg tudja mondani. Patikát meg lehet meg lehet kérni adjanak egy listát, ha mást nem akkor kifizetve a fénymásolás diját. Én azért nem kérdeztem rá mert nem Szegeden lakunk már, de amugy gondoltam is rá én is akkor hogy tölük biztosan lehetne ilyet kérni

Jobbulást a sok betegnek!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ügyeletes Patika: Kossuth Gyógyszertár Kossuth L. sgt. 31/b (gondolom ez az, ami a sugárút és a nagykörút sarkán van) vasárnap 20-7-ig vannak. Szóval aki napközben akar gyógyszert, az menjen a Plázába vagy a Tescóba!!!

Zozo, javulást neked és a lányoknak!!!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Csak dobom a farsangi képeket.

Kép CsingilingKép Katica-boy csak úgy jelképesen :D

KépKépKépKép
hefe

Zituska!
2-3hét????? addig nembírom ki :shock:
P.már jobban, fél órája kiabált, h. kérek kolbászt kenyérrel :lol:
de éjszaka még ő is hányt, viszont evet ma már valamit.
csüt. délután óta 5db háztartási kekszen élt ma délelőttig.
V. nem eszik, csak iszik, énmeg mosok, mindent, minden lehányva, letojva.

huh, akkor nálatok is átfog vonulni mindenkin.

Hefe!
akkor nemcsak nekem hosszú a farsangi buli. :D
tavaly V. sem játszott a többiekkel, nem is evett, csak ült mellettem.

patika:
a Kígyó is nyitva van/volt.oda mentünk.
Vendég

Zozo, ja, tényleg, a Kígyó lemaradt...
exdeus

Kép Kép Kép Kép

Kép
bibi226

Dobtam egy pár képet a Farsangi bulikról,aki nem ismerné a kisfiam meg:lol: :lol:,Forma-1 pilóta,piros ruhában,és bukósisakban.......... :lol: :lol: :lol:

Zituska,én tavaly dec. voltam benne ebbe a vírusba,de úgy hogy 2 napig nem bírtam felkelni annyira gyenge voltam,nem bírtam enni/inni ,3 kg le is ment rólam(az persze már visszajött),hánytam és iszonyú gyenge voltam.
Barnin 3 óra a alatt végigment,Apát útól sem érte..........

Ilcsi,nyugi semmi komoly Lalival,mi is állandóan beteg voltunk,4 hétből,max .2 hetet jártunk bölcsibe,most már javult egy kicsit a helyzet,de a doktornéni szerint is ez így normális..... 8)

Hefe ,nagyon édik a gyerkőceid!!4

Jaj .nem is mondtam,hogy jár a Barni ide Petőfi- telepre a műv.házba okosító tornára,nagyon tetszik neki,a fő célom az volt leginkább ezzel,hogy ne a lakásban rohangáljon,meg ugráljon,amíg ilyen hideg van kint,és nem lehet játszóterezni!

Hű,Enikő,majd estére hívlak,vagy küldök privit!!!
Csak el ne felejtsem!!!! :oops: :)

Kép
bibi226

Ja,a Pingvin patikában a 4db-os Béres cseppet 2500ft-ért vettem akciósan!!!! :lol: :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés.A Tündérkert Családi napközit ismeri vki? Hefe Te írtál róla egyszer nem?? Már beiratkoztunk a Máv oviba, de olyan bizonytalan vagyok, megnézném még ezt is. 25en vannak egy csoportba, szerintem az nagyon sok, főleg ahhoz, hogy még fizetsz is. Voltunk nyílt napon, Málnának nagyon tetszett,már jelet is választott. És közel van hozzánk,az sem utolsó, de megnézem a Tündérkertet is, ott 7 fős csoportban vannak. Szóval ha vkinek van infója róla,meg az óvónénikről akkor légyszi írja meg nekem!
20140113113746

Anett!
Máv-ról mindenki jókat ir!
És szinte minden oviba 24-26-fős a létszám. :roll:
Márkéknál is. :roll:
De a családi napközi nem kisebbeknek van, akit nem vesznek fel a bölcsibe? :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Anett: a honlapja alapján nekem is nagyon szimpatikus volt a Tündérkert, csak nagyon kint van, messze attól, ahol lakunk. Megfordult a fejemben, hogy D oda fog járni egy kicsit még az ovi előtt (anyukámékhoz nagyon közel van), de nem lesz abból semmi, több okból. :lol: Létszám: Marcsiéknál 29 a csoportlétszám, iszonyú sok, ennyien soha nincsenek (van, aki folyamatosan külföldön van stb.), amikor nincs betegség, akkor szoktak 25-26 körül lenni, ez már teljes létszámnak tekinthető, télen, amikor gyakrabban betegek, átlag 18-20 gyerek van. Szerintem is mindenütt ez van, kénytelenek ennyi gyereket felvenni, pedig az öltöző stb sincs kialakítva ennyi gyerekre. :( Úgyhogy a 24, az egy nagyon jó induló létszám.

szilcsi: hát, szerintem pedig igenis gyanús ez a láz, akkor is jelez valamit, ha semmi komoly, egyetértek veled, hogy kivizsgáltatod Lalit.

Hasmenős vírus: szerintem sokat segít a visszaesés megelőzésében, ha tartjátok a diétát 1-2 napig, és nem kapnak a gyerkőcök nem diétába való kajákat, pl. tej, csoki, vagy ugye kolbász kenyérrel :lol: :lol: . A bébiétel szerintem is jó megoldás, bár az én lányaim nem ennék meg szerintem. :roll:

Zita: a családi napközibe 14 éves korig lehet menni, ha jól tudom, a Tündérkertben a kicsiknél feltétel a szobatisztaság, ha jól emlékszem, de lehet, hogy ezt másiknál olvastam.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Enikő, hogy van Viola??? Remélem, rendeb jött nagyjából (vagy teljesen)!!!

Zitus, ti hogy vagytok?

Bibi, édes nagyfiad van, hatalmas a Barni!!! :D Köszi a biztatást...

Megvan Lali vérképe, nagyjából okés, a vasa nagyon kevés, arra kaptunk Maltofert meg folsavat, egyébként semmi mást nem találtak, bár a torokkenet eredménye még nem jött meg.
Kaptunk a fülészeten Isoprinosint, 15 napig kúraszerűen kell adnom neki.
És ami nagyon fontos, Bajusz drnő mondta a fülészeten. Gondoltam, közzé teszem, hátha nálunk ez okozta a problémákat.
Ha beteg a gyerkőc, és kap bármilyen gyógyszernek minősülő készítményt, a grapefruitmag olajat abba kell hagyni a gyógyszerszedés idejére!!! :idea: Mivel a grapefruitmag-olaj semlegesíti a gyógyszerek hatását, illetve lecsökkenti a hatást 20-30 százalékra, ami ugye nem elég a gyógyuláshoz. :idea:
Elképzelhető, nálunk is ez volt a baj forrása, hiába kaptunk AB-t, adtam mellé a grapefruitot is és állandóan visszaestünk. Most nem adom, kapja az Isoprinosint, ha azt abbahagytuk, vas-kúrát tartunk, de amíg bármit is szed Lali, én nem adok neki grapefruitot.
Szerdán amúgy mehetünk bölcsibe. :D

Kép
szilcsi

Sziasztok!!

Ilcsi: Jó ha "csak" vashiányos, de attól még nem kéne láznak lennie. Remélem nagyon, hogy semmi komoly! :)

Vius holnap megy Vásárhelyre, azt mondta a doki, hogy tök mindegy hogy hol nem pihen. Felvetettem, hogy mi lenne ha befektetnék, de aszonta ez nem olyan komoly betegség amivel befektetik (másik doki volt, nem a múltkori) és különben sincs hely.... A folyadék a bal csípőjéből teljesen eltűnt, a jobban megvan még, de csökkent a mennyisége, viszont az UH-ás doki szerint gennyes :shock: , a traumás sebész szerint nincs vele teendő, adjam neki tovább a gyulladáscsökkentőt és mehet Vásárhelyre.... De mondom gennyes...
Hát de nem annyira, meg ha a folyadék csökken, akkor nem baj ha gennyes, az már gyónyulófélben van.....!!! :?
1 hét múlva kontroll. Hja és megint röpke 4 óra alatt sikerüt végeznünk :evil: :evil:

Anett: A 24 szerintem is korrekt létszám, Bogiék ha jól emlékszem 32-en voltak az oviban.... Én összeraknám a 2 kezem ha ennyi gyerek lenne majd Zaza csoportjában!!!!! És ne feledd suliba se lesz kis létszámú osztály,ott is 30 körüli az átlag létszám, úgyhogy kezdhettek hozzászokni. :( Bár Bogi sulija tartja a szintet, ott az igazgató maximalizálta az osztályok létszámát, Bogiék most 22-en vannak, de a "sztáriskolák"-ban bőven 30 feletti a létszám...

Bibikém várom a prájvitodat :) Barnus csodaszép :) Ez a szerelés, becarás :D Zaza benyelte a kisautókat, meg azokat a kis egymásra tehető hengerszerű bigyókat. Abból egy néhányat megtarthatunk????A többit bevsziem Vius régi ovijába, tök jó kismotoros mozgás fejlesztő játék, élénk színekkel :) KÖSZÖNJÜK!!! :wink:

Hefe: Ééééédesek :D Doró olyan nagylányos, és nagyon szép kislány :)

Zituska, Zozo jobbulást Nektek! +++++++++++++++

Karmen: Igen nagy előrelépés Viustól köszi a dícséretet gondolhatod, mekkora öröm ez nekem. :) Karesz nagyon jó hatással van rá, olyan nyugodt ember (én is tanulom tőle a nyugalmat) Sose emeli fel a hangját, ha V butaságot csinál sem, mindig olyan kimért és fegyelmezettt, szépen elmagyarázza neki, hogy mit miért nem szabad...stb, én kajabálok ha borul a bili :oops: , de mostanában én is sokkal nyugodtabb vagyok :) És rengeteget foglakozik K Viussal, szal szerintem ebben az előrelépésben nagy szerepe van Karesznek, a gyógyszerváltásnak, és az Omega3-nak, úgy együttesen! 8)
Örülök, hogy ti is túl vagytok a betegségen, a Salint még mindig nagyon zajosnak véled?

Exi: HOgy van Peti köhög még?

Huhh jóéjt, ezt is 1,5 órája kezdtem el írni, most lépek, még Marcinál nem voltam hátsimizni :) Apánk jön dolgozni a gépen,pusza....

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Velünk semmi különös! Doró óvizik, így Dáviddal pihenünk és játszunk sokat :lol: , örülünk a jó időnek!

Anett: A Tündérkertről nem tudok semmi infót, csak a Teddy-ről, itt tőlünk nem messze.
A családi napközikről viszont tudok általánosságokat, pl. hogy ott max. 7 gyerek lehet 1+1 gondozóval és nem csak bölcsisek, hanem 20 hetestől 14 évesig! Cserébe, hogy kevésbé betegednek, mert kevesen vannak, meg is kérik az árát! És ez a Tündérkert csana még nem is drága, ha a csanák szemszögéből nézzük a dolgot! :D Enyit minimum el kell kérniük, hogy kitermeljék a saját költségüket. :(

Bibi: Barni ízig-vérig kisfiú! :) Én fiam is folyton brümmög. :lol:

Zozo:Nem veled beszélgettük ott a farsangi bulin, hogy kicsit hosszú a rendezvény? Bocsi, de még nem ismerlek meg :oops: , a gyerekeket meg mindig csak egy pillanatra látom, elsuhannak, szaladnak, szóval még nem azonosítottalak be benneteket! Doró meg egyáltalán nem mond neveket, vagy csak kitalált neveket... Eszméletlen fantáziája van! :)

Gyerekdícséreteket nagyon köszönjük! :D

Megyek, mert mindjárt "idő van"!

e.

KépKépKépKép
hefe

Enikő: Holnapra szorítok!!!! :D Minden rendben lesz!

KépKépKépKép
hefe

Köszönöm mindenkinek, elmegyek megnézem azért,lehet már hely sincs!
Hefe! A Teddy's -hez képest ez még olcsó is! :?
20140113113746

Hefe!
de én voltam :D

magánovi:
én nem vittem volna csak a kipp-kopp-ba, az jó szakmailag is. ez biztos.
nem tudom a Tündérkert mióta működik, de sztem jobb egy állami, vagy a mávovi mégha sok gyerek van is, ha jó az ovónője.
nem mind1, hogyan foglalkoznak velük.

az angol ovi meg azért nem jó, mert nem sok értelme van sztem, így angolt tanulni, ha 100%angol lenne, akkor ok. oda mentek volna a lányaim, de így nem.
Vendég

Zozo!
Mi az a kipp-kopp?És oda miért vitted volna és most miért nem viszed?
100% angol??? És akkor a 3 éves gyerek mit csinálna?Mert az enyém elbőgné magát szerintem. Itt olyan óvónéni van,aki több évig kint dolgozott! A teddy's Klubban meg angol óvó bácsi van, egy szót nem beszél magyarul,de mivel pasi,nálunk szóba sem jöhet,Málna nem szereti! :?
20140113113746

zozo: ez nem így van, hogy nincs értelme, legalábbis nem minden gyereknél. Jártunk 7 hónapot a HD-angolra, ahol ugye 100% angol beszéd van, és ezalatt Marcsi egy kumma szót meg nem szólalt, se ott, se itthon. (Erre azt mondják a HD-nál, hogy a passzív szókincse 2-300 is lehet, mire elkezdi használni.) Elkeztünk járni a Teddy's-be, 2 foglalkozás után mondta a színeket, állatokat, énekelte a dalocskákat stb, nem beszélve arról, hogy ott sokkal jobban érzi magát. :wink: És abban is van valami, amit Anett mond, a beszoktatás egyébként is nagy próbatétel, hát még ha egy kukkot se ért abból, amit mondanak neki! Akihez mi járunk, annak az az elve, hogy először csak keveset beszél angolul, aztán egyre többet, fokozatosan.

Marcsi-cica:
Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

szilcsi: Hogy van Lali? A vérszegénységtől nem lehet lázas szerintem se, annak akkor még nincs meg az oka? Megkérdeznéd, honnan vette a dokitok ezt a grapefruitmag-cseppel kapcsolatban? Nagyon kíváncsi lennék, leginkább a hivatkozásra, ahol olvasta. :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hali!

Tegnap elvittük Viust, azóta 4x beszéltem az óvónénikkel (délelőttös, délutános) és minden oké, nem sír, szépen viselkedik... egész jól beilleszkedett, tegnap még próbálgatta a határait, de ma már jobb volt :) Átaludta az éjszakát, ügyesen bevette a gyógyszereit is, barátkozott a kis pajtársokkal, ismerkedett...stb

Amikor ott hagytuk nem sírt, simán maradt gyakice lecart bennünket 8) úgyhogy puszit nyomott mindkettőnk arcára, megöletük egymást, mondtam neki, hogy majd szombaton megyünk érte (farsang lesz szombaton azért maradnak addig a gyerekek) és eljöttünk. Azt hittem rosszabb lesz, bár én már a múlt héten kibőgtem magam, most igyekeztem nem sírni, és ki is bírtam!

Itthon nyugi van Zaza talán napi 2x kérdi meg hol a Vius, mindig elmondom, hogy még hányat alszunk amíg hazajön. Szombaton mindannyian megyünk a Farsangra majd csinálok képeket.
Most is fotóztam, teszek fel kettőt!
Itt még ismerkedett a hellyel, de gyorsan oldódott :)

Kép

Kép
Az alsó képen látszik a kiságyuk, azokat nyitják le és ott alszanak éjjel! Amikor mentünk egyik ksifiú (3 éves kis pindúr, olyan mint a Zaza :D ) épp aludt, aki elfárad az napközben is lefeküdhet, ugye főleg a picikre értendő ez!
most ennyi, bocs hulla vagyok, ma dógozóba voltam, későn értem haza, apánk gyerekezett, holnap is nagyüzem fánksütés a Bogi farsangjára, meg Zazié is lesz délután! Holnap sem fogunk untkozni :)
Jóéjt

ceniko
Szeged

Norus: Nagyon szép volt ebben a jelmezben a csajod :) Hol találtál neki végülis jelmezt?

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?