Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm Zsani és Labkat. :-)

Jaj a 4D-s képeken nem Máté van hanem a kis pocakomban levő baba. Csak azért írtam, mert alá is betettem Máté képét és félreérthető. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

mi sem ragaszkodunk az új holmikhoz! csak pár bodyt vettem újonnan, a többi ruhácska teszvesz-vatera szerzemény! fogunk kapni kisfiús kezdő rucikat, így nem fogtam nagy bevásárlásba, de szerettem volna már, ha otthon van vmi kézzel fogható! most ezeket rendezgetem, pakolgatom, társítom! a párom jókat kacarászik a "divatbemutatón" :) sztem a babaágy és a kocsi is használt lesz, de ezeket nem egyszerű normálisat bogarászni!

vikci: köszönöm, átbogarászom!

Kép
zsani78

Nekünk is a legtöbb cuccunk ebay-es, teszveszes, turis. Mondjuk a babakocsi, gyerekülés, ágy nem, ezekben valahogy nem bíznék használtan. :oops: Böngészni kell a neten, nagyon nagy különbségek vannak árban :)

Lamme köszi az ágyas választ. Még nem tudjuk, hogy milyen ágyat, de hamarosan be kell szereznünk A-nak valamilyet. (csak félek a vándorlástól :D)

Lányok, tudtok segíteni? Keddenként délután hol rendel a dokink? Márc. 8-9 körül kéne mennem hozzá. Hétfőt javasolt, de az nekünk abszolút nem jó, kedden is csak 3-4 fele tudnánk menni. Megpróbálom majd hívni is, de félek, hogy megint nem érem utol. :?
vumenke

Vumenke, dokink keddenként ügyeletes a kórházban, reggel héttől szerda reggel hétig bent van. Addig még sok idő van, próbáld meg hívni, vagy írj neki sms-t vagy emailt.

Kata, köszi az érdeklődést, én meg azért nem írok Boriról, mert nem tudom, másokat hogy érint ez a téma. Amúgy nagyon szívesen mesélek róla, mert imádom úgy, ahogy van.
Inkább azt mondanám, elsiklottak a történtek felett, de nem vagyok orvos, s nem tisztem ítélkezni sem, attól úgysem változik a helyzet. Mindenesetre ezért ragaszkodtam ehhez az intézményhez, a PIC háttérhez, ezekhez a gyerekorvosokhoz, s nagy szerencsémre dokink is igen lelkiismeretes, a történtek teljes tudatában vállalt el bennünket (ő akkor már rezidens volt a Szabolcsban, amikor Bori született). Ugye nem oda jártam terhesgondozásra vele, csak a születése napján irányítottak át oda.

Pár napra felteszem ezt a képet, hogy lássátok, aztán leszedem. Még ősszel készült ez a kép.
Kép

Boriról: 5,5 éves múlt, mint látjátok, gyönyörű, jókedvű, nagyon barátságos (most épp túlságosan is). Nem beszél és nem szobatiszta, és rendesen hozza az autizmus megfelelő velejáróit, de szerencsére nem extrém eset, úgy mondják, hogy a spektrumzavar alján van. Iszonyatosan ragaszkodó és érzékeny. Annak ellenére, hogy nem beszél, nagyon kommunikatív, ha egy kicsit ismeri az ember, elég jól le lehet koordinálni, hogy mit szeretne. Azért kíváncsi lennék, hogy sokszor mi járhat a fejecskéjében, mert ha mutat a buszmegálló felé, az jelentheti azt, hogy tudja, az a buszmegálló, de azt is, hogy a megálló tábláját mutatja (tetszik neki), vagy esetleg menne valamerre buszozni, sőt, akár felidéződhet benne egy-egy buszos utazás emléke is. Imád tömegközlekedni, nagyon jól tájékozódik. Irányító típus. Dührohamai elég jól kezelhetőek, általában figyelemeltereléssel, s nem vészesen durvák, inkább hiszti-jellegűek. Csak míg a hisztit az akaratosság, ezeket a beszéd hiánya idézi elő.
Speciális oviba jár, ahol nagyon sokféle fejlesztést kap, de ebéd után mindig hazahozom, mert nem bírja hosszú távon a sok távollétet. És a sok embert sem maga körül, ezért nincs esély normál oviba integrálni. A környezetünkben élők eleinte furcsán figyelik, aztán hamar megszeretik, mert nem agresszív, sőt, nagyon naív. A felnőttek könnyebben kapcsolatba lépnek vele, a gyerekek eléggé idegenkednek tőle, még azok is, akik születésük óta ismerik, mert nekik furcsa, hogy nem válaszol, ha kérdezik, nem vesz részt semmilyen játékban, csak azt akarja játszani, amit ő kitalál (pl. menjen előtte kismotorral a gyerek, ő meg szalad utána és hangosan sikítozik örömében). Ja, és a hangjától is meg szoktak ijedni a gyerekek, s sokszor a buszon, villamoson a felnőttek is.

Na, egy szuszra ennyi. Ha róla van szó, engem amúgy nem lehet lelőni. :lol: Ha kérdésetek van, nyugodtan tegyétek fel, örülök, ha a téma foglalkoztatja a földi halandókat. Talán ha többen ismernék, milyen csodák rejlenek a sérültekben, jobb lehetne a világ. Sokat lehet tőlük, általuk tanulni, megváltoztatják az ember gondolkodását. Addig meg kis családunk világa lesz jobb Borikánk lététől. :)
ktc

Sziasztok!

Most kaptam KATICÁTÓL a következő üzenetet:

" Ma reggel 7:37-kor természetes úton megszületett Emőke 2950g, 51cm. Anya és lánya jól vannak, csak fáradtak!"

GRATULÁLOK ITT IS NEKIK!

Kata
labkat

Kedves Katica és Emőke!

Gratulálok és örülök a természetes szülésnek!
Vigyázzatok magatokra!
Betti

Kép
becsengo

KATICA!

Gratulálok a sikeres szüléshez és Emőkéhez!
Pihenj amennyit lehet még a kórházban és kívánok sok-sok tejcsit! (Ebben a tejcsi témában sokat segítettél nekem anno, amiért nagyon hálás vagyok.)

Kép
Kép
pepitanna

Katica,

gratulálok és természetesen örülök, hogy sikerült természetes úton világra hozni Emőkét.
Sok boldogásot a babához és persze sok tejcsit.

Kép
pronny

Katica!
Gratulálok Emőkéhez! Ha lesz egy pici időd, akkor várjuk a képet is a csöppségről.
Köszi, hogy írtál Boriról, én is nagyon szívesen olvasok róla. Milyen szép így, hogy írtál Róla és akkor jött Emő :D

Pepitanna: hogy vagytok? Még pihenned kell, vagy már tudunk sétálni? Még mindig jövök azzal a sütivel :wink:[/b]

Kép
Kép
cosmopolita

Ktc: Szívből gratulálok Emőhöz!!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!! :D
lamme

Sziasztok!

Remélem tudok érdemlegesen válaszolni. Épp most tettem le Gergőt. Mocorog, szóval nem tudom meddig bírja nyafogás nélkül. Tegnap a kiborulás határán voltam. Ringatva őket a babakocsiban a férjemre néztem könnyes szemekkel, miközben ők sírtak, és feltettem eme költői kérdést: "Ez mindig így lesz már?"
Gergő már itt is van velem. Eddig bírt aludni nélkülem :( Most levittem anyuhoz, hogy ne keltse fel a másik hármat, akik most ügyesen alszanak!
Nagyon nehéz. Bár sokan írják, hogy hős vagyok, de én koránt sem hősnek érzem magam. Küzdök! Vigasztal az, hogy akivel a kórházban megismerkedtem ikres kismama, szintén hasonlókat él át. Tehát nem én csinálok valamit rosszul, hanem ez bizony ilyen. Két óránkét szoptatás, alig alvás, és ha sír az egyik ébreszti a másikat, és sokszor mindkettő sír, én meg szívem szerint mindkettőt ringatnám, hogy megvigasztaljam, de nem tudom! Talán ilyen lehet az, ha valakinek egy nagyon sírós babája van. lehet hogy a srácok csak átlagosak, de ketten együtt nagyon sokat sírnak. Én meg tehetetlenül próbálok tenni valamit...
Biztos lesznek jobb napok is... bocs hogy itt panaszkodok :(

Nem hiszitek el, ébredezik Bálint!

Kata
labkat

Szia Katica!

Gratulálok Emőkéhez!!! Örülök, hogy vágyaid szerint sikerült a természetes szülés. Ahogy látom a korábbi hozzászólásodat, nem sokat aludhattál szülés előtt. Remélem, hogy minden rendben lesz nálatok a szoptatással, Te úgyis olyan ügyes vagy ezen a téren. Így utólag ismételten köszönöm a sok segítséget, amit ezügyben kaptam Tőled. Sok-sok puszi az egész családnak! Ha már lesz egy kis időd írni, akkor nagy örömmel várjuk a szüléstörténetedet és természetesen sok-sok képet szeretnénk a kiscsajról és bármikor jöhet Boriról is.

Marcsi

Kép

Kép
murphy73

Amíg szoptatok, próbálok írni!

Csak hogy ne legyen egyoldalú a vallomásom, leírom azt is amiért hálás lehetek: hogy egészségesek és nem lett gond a sztrepto miatt, hogy nem kaptuk el Johi torokgyulladását, hogy van tejem és nem kell pótolni, hogy van segítségem, hogy én is birom kevés alvással, éscsak néha borul a bili, hogy meg tudunk élni, pedig szegény férjem még mindig nem tud dolgozni... szóval hálás több mindenért lehetek, mert a lányokra még ki se tértem....

zsani: fütyi kérdés engem is fusztrált, de már teljesen természetes. Anyum mutatta mit hogy tegyek és már ment is. Egyenlőre könnyebbnek tűnik mint a punci tisztán tartása, ami azért Johinak - lévén még pelusos - sokszor kakis lesz.
Egyébként bízok benne, h helyes pasik lesznek, mert férjem családjában férfias, jóképű fickó van, a mi águnk olyan szépfiús vonal. Nagybátyám pl tök hasonlít Spánikra... bár ha jobban belegondolok, nagybátyámból, és bátyámból simán össze tudnám gyúrni :lol: :lol: :lol:

szülésterv: hm, nekem olyan konkrét összeállításom nem volt, inkább lehetőségek latolgatását beszéltem meg vele. Tulajdonképpen mindig a szülésről kérdeztem - ezzel az agyára is mehettem szerintem! De szerintem arról van itt szó, amit én is megkérdeztem, hogy mikor menj be kórházba, ha milyen fájásaid vannak, mikor értesítsd őt telefonon, mennyi idő alatt ér ő be, szülés alatt pontosan mi fog történni veled, ő mennyiben lesz ott természetes szülés esetén, mikor van szükség csaszira - bár nem arra készültök de azért ezt is jó tudni. Szülés alatt te mit ellenzel és mivel értesz egyet. Pl kikötheted, hogy nem szeretnéd hogy borotváljanak, és megkérdezed mennyire tartják ezt ott tiszteletben a szülésznők, vagy a beöntés ellen is tiltakozhatsz. Tulajdonképpen minden ellen tiltakozhatsz, de rá is hagyatkozhatsz a dokira. Pl elmondhatod, hogy nem kérsz edát, vagy megtarthatod az eda lehetőségét. Azt is elmondhatod, hogy ha lehetséges, a kádas szülőszobába kerülj, mert szeretnél ott vajúdni.... Vagy hogy nem szeretnéd, hogy vákummal vegyék ki a gyereket vagy hogy szeretnél gátvédelemmel szülni... ilyenekre gondolok!

Teszvesszel egyébként most van némi vacakolásom. Azaz egy csajjal, akitől vásároltam egy pihiszéket, hátha könnyít a dolgomon, de már négy hete hogy utaltam a pénzt. Ma fenyegetőzésre kedvesen válaszolt, hogy ha akarom küldi vissza a pénzt, vagy hétfőn küldi a széket 100% és még ajándékot is küld mellé. Sajnálom, hogy ilyen eszközökhöz kellett folyamodnom, mert amúgy kedves csajnak tűnik, csak szerintem túl vállalta magát. De hát engem is meg lehet érteni. Van aki úgy utalt mint én, és már két hete boldog tulajdonosa a pihiszéknek! Ez így sehogy sem kerek!!!
Használt ruhákat egyébként én babanetes ikres kismamitól vettem. Sokat kapunk ajándékba is, meg kölcsön, ami nagyon nagy segítség. Nálunk szokás ismerősöknek kölcsön adni ezt-azt. Most pl pont egy ikres mami jön hozzánk hétvégén, akivel a kórházban ismerkedtem meg. Nekik adunk kölcsön pár cuccot - jobbára lányos ruhákat!

Katica: Engem mindig is érdekelt Bori, csak nem nagyon tudtam, hogy kérdezzelek! Szóval sokminden érdekel, hogy hogyan derült ki hogy más, és hogy ti hogyan fogadtátok. Milyen együtt élni vele, milyenek a napjaitok. Remélem azért hogy most nem vagy vele, azért majd el lesz az apukájával... Szóval szívesen olvasok rólatok :)

Kata
labkat

Katica: Szívből gratulálunk Emőke születéséhez! Örülök, hogy sikerült természetes úton világra hozni! Majd kérünk szépen képeket!

Kép
zsani78

labkat: hidd el, hogy hős vagy! én itt a faluban láttam egy anyukát, két iker fiúcska anyukáját, szegénykém nagyon ki volt borulva. Neked még mellette van másik két gyermeked! én két dologtól féltem mindíg gyermek kapcsán: ne legyenek ikrek és ne legyen csúnya a baba(tudom, minden anyának a maga gyermeke szép, de ....). nem véletlen tartottam az ikerterhességtől! totál természetes, ha néha kevésbé bírod!!!!! még egy gyermekkel is vannak problémák! és nyugodtan írd ki magadból, kicsit megkönnyebbül az ember! tudjuk, h nem egyoldalú az érzelmed és nem csak a rossz oldalát látod! de néha igenis jogod van "kiakadni"! tedd meg bátran :)

Kép
zsani78

Kedves Ktc!

Szívből gartulálunk neked! Hűt nem volt sok időd aludn ahogy elnézem a hozzászólásodat. Sok pihenést, sok tejet, és nagyon jó egészséget kívánok nektek!
Remélem Bori is jól fogja viselni a dolgokat. Mindenesetre nagyon szeretni való kislány abból ahogyan leírtad. Szerintem a tesó pozitív élmény leasz neki. De persze ez majd kiderül ahogy írtad az érzékenysége lehet, hogy felerősödik. Sok erőt a két kis csajszihoz!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Labkat,

jaj de sajnállak. :-( Próbállak vígasztalni. Napról napra jobb lesz a helyzet szerintem. Nem lesz mindig így. Sőt lesznek olyan boldog pillanatok amik majd kárpótolnak. Mondjuk ezek már biztosan most is vannak. :-) Nyugodtan panaszkodj.
Sajnálom a piiszékes dolgot is. Tiszta murphy. Lehet, hogy akinek megérkezett a sarokban figyel, mert nem is jó a babájának.
Remélem ha megérkezik segítséget fog neked jelenteni. :-)
Sok sok erőt kívánok!+++

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Katica hatalmas szerettel gratulálok Emőci érkezéséhez! Ha jól sejtem, viszonylag gyors vajúdás volt :) majd mesélj, ha már picit megerősödtetek :) Irigykedek, már én is úgy babáznék :)

Boriról olyan szépen írtál, teljesen átjött, hogy egy tündérke. :lol: Puszi nektek!
vumenke

Katica!
Itt is szívből gratulálok Nektek Emőkéhez!Csodaszép! :D És nagyon örülök,hogy természetes úton jöhetett e világra!
:D

Sziasztok!
Nagyon rég jártam erre... :oops: Nincs időm,egész nap a csajok körül forgok. :lol:

Jól vagyunk,Lili sokat beteg az ovi miatt,és mi mind elkapjuk tőle. :( Legutóbb 6 hétig tartott.Lotti 8 kg,még szopik 3-4-szer/nap,mindent eszik,71 cm,óriás. :lol: Lili 14 kg,nem hízik,most kap majd vmi löttyöt,ami étvágygerjesztő.100 cm-s óriás.Mindkettő imádja a másikat,tök cukik. :lol: Már olyanok,mint 2 tojás.

Most ennyi,megint késő van,Katicáékról van kép iwiw-en. :D

Mindenkit puszilok,majd megpróbálok jönni. :roll:

Gabi :arrow: lilisgabi
Vendég

Húúúú,visszaolvastam,és mennyi új baba van érkezőben!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P :P
Szívből gartulálok mindenkinek,aki babát vár!

Gyönyörűek a gyerekek az összes fotón. :D (ezt most jól megmondtam,mi? :roll: )

És üdv az újaknak!

Halkan jegyzem meg,most februárban késett,és pont rossz napon nem figyeltünk,így nagyon nagy volt az izgalom...de nem...nekem végül nem lett 2 csíkom,de Lottus még csak 7 hónapos,nem is szeretné a dokim,hogy júli előtt újra terhes legyek.5 éven belül 3 császár? :roll: No,de júliustól szabad kezet adott.Alig várom... :D
Vendég

De jó Gabi, hát nagyon örülök, hogy indulhat júliustól a harmadik babaprojekt :)

Kata
labkat

Sziasztok!

A fehérjevizsgálatnak péntekre lett eredménye, 300 lett 150-ig jó, 500-nál súlyos. Így most jövőhéten is meg kell csinálni a vizsgálatot. A védőnőnél is ez az aranyközépút jött ki. ő is azt mondta, hogy okés, hogy nincs benne rengeteg, de azért még ott van és okozhat bajt. Úgyhogy figyelni kell.

Gabi,

örülök, hogy jelentkeztél. Én új vagyok itt. Esetleg homeóval vagy valami természetgyogyós cuccal nem próbálkoztatok? Állítólag a természetgyogyós dolgok megerősítik jól az immunrendszert. Vironál vagy regenor. De van még több féle is.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok! Köszönjük a gratulációkat! Friss képek a mai hazajövetelről.
Kép

Kép

Kép

Kép

4 órás képek pedig az iwiw-en, férjem jóvoltából. (Ha valakivel még nem vagyok ismerős, szóljon!) Szüléstörténet lesz majd, de nem ma. :) Lényege, hogy gyors volt és nem volt vészes. Éjjel 3/41-kor folyt el a magzatvíz, s 7.37-kor született meg Emő. Doki fantasztikus támasz és segítő volt, millió köszönet neki!!!!!!!!!!!!! Még jövök, most hívnak a lányaim. :)
ktc

Sziasztok!

Ktc: Még egyszer gratulálok!!! Gyönyörű kislány Emőke is!!!! Büszke lehetsz a lányaidra :wink: Jó gyorsan megérkezett Emő :D Örülök, hogy a dokival is úgy alakultak a dolgok, ahogy várható volt :) Csak ismételni tudom magam, hogy nagyon szépek a gyerkőcök :lol:

Gabber: Mit össze agyaltam, hogy ki lehet ez a Gabber, aki régi ismerősként jelentkezik :D Aztán leesett :D Sajnálom a betegségeket, de lesz majd jobb is :wink: És látszatra is vékony Lili? Mert Vivi is 14 kg, igaz csak kb. 95 cm, és tök jó normális a testalkata, senki nem mondja rá, hogy vékonyka. Kb. 5 centi ennyit számítana? Reméljük a lötyi segíteni fog :wink: Párodnak hogy megy a "suli"? Vagyis hol tart most? Vonul már?

Vikci: Bocsi, hogy nem vagyok képben, de miért is kellett ez a fehérjevizsgálat? Kell/lehet vele kezdeni valamit? Már csak pár hét van hátra, addig remélhetőleg nem romlik a helyzet! :)

Most mennem kell, mert a lányok kikészítik az apjukat :D Szép estét mindenkinek!
lamme

Sziasztok!

Ktc,

de jó hogy mér itthon vagytok. Örülök nektek. Írtam neked tegnap iwiwre, hogy holnap jössz mág csak haza, de majd azért nagyon várunkide vissza. : -) Szerintem mi találkoztunk csütörtök reggel fél 10 , 10 körül toltak ki és a férjed ott várt a folyosón. Kék hálóruci volt rajtad és a kis lábadnál volt a cuccod. Néztelek is, hogy ismerős vagy és utána olvastam,. hogy mikor is szültél. Ha nem te voltál akkor bocsi. Szerintem engem nem is láttál, mert ilynekor örül ha él az ember. :-) Gyere ha tudsz!

Lamme,

nem lett jó a fehérjém 3 hete és két hete sem plusz a vérnyomim is kezdett emelkedni. A héten egy 24 órás vizeletet kellett csinálnom de az is közepesen rossz lett. Jövőhéten megint meg kell ismételni a bizti kedvéért.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Na most hogy behoztam olvasási lemaradásom megírom, hogy velünk minden rendben mióta a magnéziumot szedem és megpróbálok pihenni Zita mellett is. Múlt héten voltunk a 18.hetes ultrahangon csütörtökön, ahol mindent megfelelőlnek láttak, édesesen kalimpált Pöttöm. A nemét mi külön kértük, hogy ne mondja meg, mert megint meglepit szeretnénk magunknak. A férjem azt mondja: "Változtatni már úgyse tudunk rajta, akkor legyen meglepi! " :) Nagyon ügyik voltunk, mert igaz háromnegyed 7re ott voltunk, de mi voltunk a másodikok. Negyed 9kor már kész is voltunk. De az előnyünket hamar elvesztettük, mivel Dokink mondta hogy beszéljünk utána -pulzus, rózsaszínezés miatt- és először megbeszélésen volt, utána nem lehetett elérni, de nem műtőben volt. Aztán írtam neki sms-t, hogy lent várjuk az ambulancián, mert a nővérek azt mondták -nem mertem becsöngetni a szülőszobára csak hogy megmutassam a tökéletes leletem- azt meg kinyomott. 2óra várakozás után vettem a bátorságot, hogy na akkor menjünk fel és becsöngetek, pont a liftnél álltunk férjecskémmel amikor hívott, hogy lejönni nem tud, de menjünk fel. Kb.2 perc volt, amit foglalkozott velünk. De nem is kellett többet, csak az arányok voltak rosszak, nem volt vele gond, kedves, rendes volt, mint mindig. Kicsit bántam, hogy nem mertem előbb felmenni, mert akkor férjecském visszajöhetett volna kicsit játszani Zizuval munka előtt. A szülőszoba előtt volt egy szpke anyuka is, azt hiszem vizeletmintával a kezében, ő is Spánik dokit várta, Apuka ott volt a kisfiúval is. Nem valamelyikőtök volt? :))))) Azopn gondolkodtam, hogy vajon nem éppen valamelyikőtök szül bent és aztért kell várni Dokira? :)))) Így jobb volt várni! A babáké az elsőbbség! :)))
A pulzusom még szórakozik néha, de már nem vészes. Igaz tegnap mise alatt rosszul lettem, pedig nem volt meleg, nem voltam éhes, nem álltam sokat stb. Egyszerűen el kezdett dobogni a szivem baromira, kivert a víz, el kezdtem remegni, bedugult a fülem és azt hittem elájulok. Gyorsan le is ültem, kigomboltam a kabátomat és jobb lett. Igaz férjecském azt mondta nagyon zöld voltam. Vicces volt, mert mikor már kicsit jobban voltam a Miatyánk alatt megbökte a vállam a hátam mögött valaki. "jobban van? láttam, hogy valami nincs rendben, orvos vagyok. Evett és ivott eleget? " "Igen, csak ksimama vagyok!" "Ja az más!" Vicces volt, hogy az őrangyalaim azért vigyáznak rám...
Legközelebb 22.héten megyek doki bácsihoz. A cukorterhelés mior van????
Megint nem tudok hozzzászólni amiket írtatok, bocsi!!!!!

Na megyek is, Zizu felébredt!

Képefeltöltést nem felejtettem el, már folyamatban azaz legalább már fejben van. :))

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Még egy kérdés: Van valaki , aki meg tudja írni nekem, hogy második gyerek után hogy jár a gyás, gyed, gyes. Zizu még gyedes lesz mikor Pöttöm születik, Zizu előtt 3évig dolgoztam bejelentetten, a munkaviszonyom Zizu születése után 1hónappal szünt meg, akkor lejárt a határozott idejű szerződésem. Vagy honnan lehet ezt kideríteni? Vagy nem kapok semmit mert ilyen kicsi a korkülönbség és nem mentem vissza köztük dolgozni? Köszi, sokat segítenétek!!!!

Kép
Kép
sáfri

Vikci! Nem Veled vártunk a dokira a szülőszoba előtt????

Ktc!!!

Gratulálok a kicsi lányhoz!!! Gyönyörű!!!! Akkor mégiscsak igazam lett, mondtam is férjemnek, hogy lehet hogy Veled van a doki és Te szülsz!!!! Azaz Rád gondoltam az itteniek közül!!!! Mi 9-negyed 10után jöttünk el a kórházból!!!! :))))))))))))))))) Sok-sok örömöt a pici lányban (is)!!!!

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok! Gyors bekukk. Első nappalunk maga az álom volt, Emő evett-aludt, igaz sokat aludt, s kevesebbszer, de elég sokat evett. Tejem iszonyat mennyiség, szerintem emlékszik a régi időkre, ezért a turbótermelés.. Emőke 4-5 óránként akar enni, ami eléggé aggaszt engem, valszeg egy-egy evészetet mérni fogunk. Ja, és aztán az éjjel: éjféltől felriadás-kicsi szopi-büfi-felébredés-kicsi szopi-büfi 2,5 órán keresztül. Végül nagy evészet, de alvás nuku. 5-től 7-ig nonstop egetverő ordítás, már ügyeletet akartam hívni. :oops: Férjem sokat segített, így tudtam negyed-fél órákat aludni. Nagy kakilás lett az ordítás vége. Fél 7-kor nagy szopi, bealvás, 7-től húzta a lóbőrt. Gyerekorvos fél 10-re jött, én akkor keltem, :oops: Emő tovább aludt. Vizsgálatra felébredt, de pici szopival visszaaludt egészen 1-ig. Akkor nagy evészet, s még most is alszik. Félek, nem elég így neki a kaja. Pelusa ha nem kakis, akkor totál száraz. Kaki 4 naposan még sötétzöld. Nálam pánik ezerrel. Gyerekorvos viszont nem pánikol. Rolling Eyes Ma napközben 2 és 3 között aludtam, 3-ra jött a védőnő. Ő azért kicsit aggódik, egy-egy mérést javasol s itatást vízzel, kamillateával, viszont nem cumisüvegből. megkönnyebbülős szmájli

Közben Bori hőemelkedéses, rekedt. Férjem fantasztikusan helytáll, nemcsak Borit igazgatja, játszik vele, ő vásárol, s még nekem is segít, ha Emővel ilyen tanácstalan vagyok. Ilyen férjet kívánok mindenkinek!
ktc

Sziasztok!

Katica: hát nagyon hasonlít rád Emő, főleg az iwiw-es cicás képen. Amúgy sokat változtál. Jobbulást Borinak :) No és éjszakázások esetén gondolj rám, én is veled tartok :D

Vikci: remélem nem lesz több az érték 300-nál. Mondjuk egy barátnőmnek is gond volt a vérnyomásával, de gyógyszerrel jól kordában tudták tartani!

Sáfri: örülök, hogy a magnézium segített! 24 hét környékén van cukorterheléses. Egyébként már én is vártam majd 4 órát a dokira egyszer, de az ügyelet az ilyen!
GYED, GYES, TGYÁS: én Verával voltam így. 20 hónapos volt, mikor Johi született, tehát még GYED-en voltam, és nem mentem vissza dolgozni. Rögtön a TGYÁS-t kaptam. Ilyenkor nem számít már, hogy előtte mennyit kerestél, mert más az alapja. Én pl max GYED-et kaptam, és mikor elmentem Johival TGYÁS-ra, akkor nem sokkal kaptam kevesebbet, mint Veránál a max GYED összege. Aztán GYED-re is ennyi járt Johi után. De itt egy jó kis összefoglaló:
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/gye ... es-osszege

Kata
labkat

Csak gyors bejelentkezés, mert végre a fellegekben járok!
Tökéletes a cukrom!
Pannival a 28. héten derült ki a terhességi diabetesz. :? Gyűlöltem a vele járó macerát!!! :evil:
A mostani terhesség elején dokink 90%-os eséllyel indított útnak... hát nálam bejött az a 10%!!! :D Jippiiii!!!

ktc - Gyönyörű Emő! Gratulálok hozzá még egyszer! Kitartás az éjszakákhoz! Ja! És a tökéletes férjhez is nagy-nagy gratula!!! :wink:

Holnap jövök részletesebben :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Sáfri,

én voltam az. És én is eltűnődtem, hogy valaki itt van-e közülünk rajtam kívűl. Enyém volt az a huncut kisfiú is a folyosón. Bemutattam a dokinknak. Én legalább fél órát vártam rá. Pedig már becsöngettem és szóltak neki a nővérek. :-) Amikor kijött akkor meg azt mondta, hogy várjak még mert előbb benneteket szolgál ki. :-) Kicsit rosszl esett, hogy itt várom már mióta a kicsivel, de aztán túl tettem magam rajta. Bizti érzékenyebb az ember így a terhesség alatt.
Bár azt is hallottam, hogy kérdez téged, tudsz-e pihenni. Így már mondom más, mert biztos veszélyeztetett vagy. És nem akar még terhelni azzal, hogy várj. :-)
Mostis megyek hozzá, de most csak leadom a mintát.

Ktc,

remélem minden rendben lesz a szopival. Írj majd, hogy mi lett az eredmény.

Pepi,

gratulálok a cukorhoz. örülök neki. Na gyorsan egy fincsi krémessel ünnepeld meg! :-D

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:44-kor.

Kata
labkat

Kata! Gyönyörűek a fiúk! Bálint mosolyán és Gergő tokás képén jót vigyorogtam, nagyon helyesek. Ráadásul a kezedben látszik, hogy milyen nagyok már. Csodálom az energiádat, de négy ilyen szép gyerek minden áldozatot megér!

Marcsi

Kép

Kép
murphy73

Labkat!

Köszi a gyeses linket és amit írtál. :) Nagyon cukik a fiúk!!!

Vikci!

NEEEEE HHHHHAAAAARRRRAAAAAGGGGUUUUDDDDJJJJJ!!!!!! :((((( Ott is olyan rossz volt, hogy Elétek vett a Doki és hülyén éreztem magam, bár az az egy vigasztalt, hogy tudtam, hogy pár perc alatt végez velünk. -Húúú, szegény férjem ki volt akadva, hogy 2órát vártunk ezért a pár percért, amit múltkor sms-ben elintéztünk vele.-
Gyönyörű a kisfiad!!!! Gondolkodtam, hogy szegénykének milyen rossz lehetett korán kelni, plusz még a takarító bácsi ott istenítette a felmosott padlóját és nem szaladgálhatott... :(((( Remélem megbocsájtasz nekem!!!! :)))))

Kép
Kép
sáfri

Sáfri,

semmi baj. Utána én is rájöttem, hogy nagyon gyorsan végeztetek. :-) De a takarítóbácsi tényleg túlzásba vitte a munkája istenítését. :-D
Máténak meg cumit nyomtunk pluszba a szájába, hogy ne kiabáljon. Imádja a nagy tereket amik visszhangoznak. :-)
Csütörtökön megint viszünk neki mintát, de most elég lesz a férjem is leadni a mintát, mert nem kell vért venni most tőlem. :-)
Azért ha közvetve is de taliztunk ez szerintem tök jó. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Kata,

kis hurkák kezdenek lenni. Nagyon kis helyesek a srácaid! Úgy imádtam amikor Máté is ilyen kis hurka volt a tejecskétől. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

katica: én is meglestem a képeket, nagyon édesek vagytok! szülés után milyen frissen, üdén mosolyogsz :) Bori hogy fogadja otthon a kicsit?

kata: aztaaaaaaa... mekkorák a fiúk! hihetetlen!

pepi: grat a cukorhoz!!!!

mi elvileg hétfőn megyünk a dokihoz (telefonon nem tudtam bejelentkezni, így időpont nélkül beesek), kedden uh. Manó biztos sokat nőtt, legalábbis a pocakomat nézve :)

Kép
zsani78

Sziasztok!

Nem szabad ígérni, mert nagyon rossz érzés, ha nem tudok jönni...

Na, épp hogy megnyugodtam cukor-ügyben és lelkesen mentünk 4d-re... ahol kiderült, hogy epeköve(i)m is vannak... Miért nem lehet egy 9 hónapig tartó csoda csupa boldogság??? Jövő héten újra uh, hátha akkor többett, jobban látunk...?
Semmi tünetet nem produkálok, nem érzek görcsöket arról a területről... De mi van ha a finis közelben lesz majd valami... mi van ha szoptatás aktív idejében... Bele sem akarok gondolni a váratlan helyzetekbe!

De a hugi gyönyörű! Ugyan olyan mint Panni! Az orra, a szája és a bújó tehetsége... 1 órás vizsgálat alatt 50 percig mindkét lába az arca előtt volt, kereszteben. A bokái is gyönyörűek! Becsült súlya 1300gramm.

labkat - Milyen nagyok már a srácok! És gyönyörűek! Alakul már egy ritmus?

vikci - Na, ezen a héten vizsgálták már a fehérjédet? És ha igen? Azt lehet valamivel befolyásolni? Kitartás, már tényleg csak néhány hét!

Betti - Most te vagy eltűnve...? Mostanában is sokat vagytok Tatán? Bocsi a múltkori sms bombáért, Panni gyakorolt! Ő ügyes, anyája meg figyelmetlen! Ti jól vagytok?

Zsani - Én hétfőn bejelentkezés nélkül mentem hozzá, hát sok türelem kell olyankor... Érdemes később menni (fél6-6körül) Most még az időponttal rendelkezők is könyököltek egymással...

Képzeljétek, Pancsi számol, igaz ő még sokszor össze-vissza. Sokszor következik az ÖT! De vannak kedvenc verseink, meséink amit ha lassan mondunk neki, vagy tudatosan megállunk egy-egy szó után, akkor ő folytatja... Meg lehet zabálni!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Pepitanna: már alakul a ritmus. Mostanság minden nap sétálni járunk, és levegőzünk. Örülünk a napsütésnek :)

Szerintetek olvassa a doki a fórumot? Bár nem hinném, elég kevés az ideje. Mondjuk egy ÁEK-es csaj mondata, hogy vannak akik olvassák! Azért mi meg nem pörgünk annyira, hogy ne lehetne követni... HM Ez is egy olyan kérdés, ami talán örökre kérdés marad :roll:

Érdekes infót hallottam amúgy róla. Állítólag a magánba hívja a betegeit :shock: Én ilyenről nem tudtam! Most kérte el egy ismerősöm a telefonszámát, mert dokit akar váltani. Akinél eddig szült, 10000Huf-t kér a szülésért :shock: :shock: :shock: Nekik is van egy beteg kisfiuk, és egy hihetetlenül eleven, most meg egy kislányt várnak. Remélem nem utasítja vissza a doki... Ő mondta, a fenti infót... Talán rossz hírét keltik??? Fura!

Ja és a lényeg, ő itt a mi VEronikánk, ha gondoljátok, szavazzatok rá:

www.netslager.hu/media/view/329

Megyek, mert jött vendégünk, és Johannát már sikerült elaltatnom!

CUPP

Kata
labkat

Nagyon édes!!! :D :D :D
Szavaztam.
Mindig eszembe jutsz, ha épp elcsípem a Szomszédokat... Néha tudsz hódolni a szenvedélyednek? :wink:

Kép
Kép
pepitanna

pepitanna: ó már nem. Mostanság a Nyom nélkül-t nézem a Viasat3-on. Akkor van némi nyugalom, mert alszanak a lányok :D Ezen kívül inkább meséket nézünk :lol: :lol: :lol:

Kata
labkat

Sziasztok!

Labkat: Szavaztam én is! Nagyon aranyos Verus :lol: Szerintem valami félreértés lehet ezzel a magánrendeléses dologgal. Lehet, hogy csak felajánlotta valamilyen oknál fogva (pl. lehet-e délután menni hozzá), és ebből jöhetett ki valami ilyen. Abszolút friss tapasztalatom van mondhatni erről az oldaláról, ugyanis másodjára beszéltünk meg ügyeleti napját valamilyen vizsgálatra, hogy ne kelljen szabit kivennem vagy egyéb más ok miatt. Így jártam nála most kedden délután is. Ebben az esetben is simán felvethette volna a magánrendelését szerintem. És ahogy beszélgettünk, volt pár kérdésem is, és megint az jött le számomra, mint már eddig nagyon sokszor, hogy ő az embert is látja a pácienseiben és nem a pénzért csinálja (vagy ha igen, akkor baromi jól csinálja, hogy ez nem derül ki....) :D

Pepitanna: Sajnálom az epekövet :( Tényleg mindig kijut neked valami idegeskedni való :? Drukkolok, hogy a körülményekhez képest minden jól alakuljon! Névválasztással hogy álltok? :D Panni tök okos, hogy már "számol"! :wink:
lamme

Kata: ment a voks, tündér a kislányod :lol:

pepitanna: köszönöm! sajnos muszáj "nyitásra" mennem, mert dolgozom és csak akkor tudok meglógni. remélem azért hamar be tudom dugni az orrom, mert tényleg rohannom kell :cry:

katica: remélem jól vagytok! puszi a családnak! :D

Kép
zsani78

Sziasztok!

Ma leadtam az újabb adagot, holnapra lesz eredmény. :-) Remélem nem rosszabodik a helyzet. Csak szintem marad. :-)
Nagyon sokat keményedek mostanában. Hiába a magneB6. MOst ittam egy deci bort hátha. Egész nap itt nyom ott fáj, keményedik. Máté is egyre zsiványabb, vagy csak én nem bírom. :-) Bár apa is mondja, hogy most jön a rettenetes 2 éves időszak.

Hétfőn megyek én is a dokihoz 15 órára, Most lesz az első CTG+vizsgálat+kenet: El sem hiszem, hogy már itt tartunk.

Pepi,

sajnálom, hogy a veséddel gond van- Egyik ismerősöm gyönyörűen végig csinálta így a terhességet majd megműtötték. Hát ez a szopit sajnos lehet, hogy keresztül vágja. Remélem nem rosszabodik szülés után és ráérsz még vele foglalkozni.
Szerintem nem lehet csökkenteni a fehérjét. Olvasgattam a neten is , de nem találtam sajnos megoldást. Most figyelni kell a vérnyomimat meg a vizesedést. Jó lenne ha nem menne el egyik érték sem szélsőségbe. Most azt kell figyelni, hogy ez ne következzen be.
Énis abban bízom, hogy mindjárt vége és addog minden rendben menjen. Szeretnék most is természetesen szülni. :-)

Zsani,

lehet, hogy hétfőn összefutunk. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Köszi a szavazatokat :D Bár nem számítunk nyerésre, mert Verus azért nem egy őstehetség be kell hogy lássam. De cuki :D

Vikci: :shock: már te is itt tartasz, emléxem h nem rég jelentél meg a fórumon.... :shock: Bár nem rég még én is pocakos voltam, most inkább csak hájas :lol: :lol: :lol: Lassan 3 hósak lesznek a srácok....
Remélem pisivel minden ok lesz!

Kata
labkat

vikci: kérlek ne vedd zokon, de most kivételesen remélem nem találkozunk :oops: , mert 2 előtt odamegyek és remélem addigra már rég végzem! tényleg nagyon kell sietnem!!!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Fehéje tökéletes lett. :-) Úgy örülök neki. Most a keményedéseknek kellene elmúlniuk és már minden jó lenne. :-)

Labkat,

Nagyon cuki a kislányod. Bele illene egy rekámba simán.
Igen én is most terhes vagyok aztán meg hájas leszek, de majd leadom ahogy Máté után is. Bár nem volt könnyű az utolsó öt kiló. :-) Azért ha ránézel a srácokra szerintem mindenért kárpótolnak. Ha meg elindulnak majd olvadnak a kilók is. :-)

Zsani,

okés , drukolok, hogy így legyen. Úgy szokta, hogy eg yidőpontos és egy nem időpontos. Teljesen rendes. Ha kijön a nővér mond neki, hogy meg van beszélve és te leszel a következő. Ezt a nővérek mondták nekem. Szerintem korrekt. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok! Gyors bekukk.

Kezdünk összerázódni. Emő lassacskán kiszámítható lesz, már elég jól közelítünk a 3 órás evészetekhez. Nappal többet alszik, szereti, ha nyüzsi van körülötte, éjszaka emiatt kicsit gyakrabban kel. A szopit még gyakoroljuk, de egyre ügyesebbek vagyunk. A jobb mellem sebesedett ki, de megvan, mi az oka, így ha sikerül jól ráharapnia, már egyáltalán nem fáj. Emőke szerencsére keveset sír, mert hamar felvesszük, így mindenki nyugodtabb. De nincs állandóan kézben, ha bealudt, leteszem az ágyikójába. Bori kezdi megszokni a húgát, néha bemegy megnézni, ha szoptatom, odajön, s engem megsimogat, megpuszilgat, ha Emőci sír, jön, és szól. Végre Bori kezd kilábalni a betegségből, de jövő héten még nem megy oviba, így minden délelőttre meg kellett valakivel oldani a szórakoztatását. Kíváncsi vagyok, hogyan lesz. Apa már dolgozni fog. Ja, persze tegnapra meg ő robbant le...

Most ennyi fért az időmbe, ne haragudjatok.
ktc

Sziasztok!

Előkerültem. :lol:

Mindenekelőtt Katica, hadd gratuláljak itt is a gyönyörűséges pici lányodhoz! Kammillates, víz??? Őőőő, bár te vagy a szakértő, de nem lehet, hogy inkább fel kéne ébreszteni, hogy gyakrabban szopizzon? Köszönöm, hogy meséltél Boriról és a kép is nagyon helyes. Én bevallom töredelemsen, hogy kicsit tartok a sérült gyerekektől, felnőttektől, mert egyáltalán nem ismerem őket, nem tudok mit keztdeni a jezéseikkel. Ezért örülök nagyon, amikor mesélsz Boriról, mert így legalább kicsit belelátok az ő világukba, megismerhetem picit.

Vicki - Gratu az eredményhez!

Kata - Nagyon helyesek a srácok! Nekem is az egyik barátnőm, tőlem teljesen függetelenül találta meg a dokinkat és őt is magánba hívta. Azt mondta, hogy a Honvédban már 1 hónapra előre is alig lehet időpontot kapni nála és a Máv-ban is teltházas, így csak magánrendelésen tudja elvállalni, ha neki megfelel. Szerintem korrekt. Inkább tiszta lappal, mint hogy aztán ne legyen elegendő, idő, energia, hogy ellásson mindenkit, nem?

Pepitanna - De ügyes Panni!!!! Gratula! Sms-k - semmi gond, ez a legjobb családban is előfordul. Az egyik barátunk gyerekei rendszeresen felhívnak. :wink: Epekő? :? Ajjaj. Kívánom, hogy ne legyen vele semmi gond. Mi jól vagyunk, köszi. Tesó betöltötte a 12 hetet. Jövő héten megyünk genetikára. (Vumneke - Köszi a tippet! Megyek hajnalban. :wink: ) Igen, most is Tatán vagyunk. Öcsém kedden elment Afgantisztánba :( , anyumék meg másnap síelni. Mi őrizzük a házat és etejük a kutyát.

Ébredés van. Mennem kell.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?