Sziasztok!
megjöttem végszóra..
de aranyosak vagytok, hogy így hiányoltok.. megvagyok és olvaslak benneteket folyamatosan, de a fiúk annyira igénybe vesznek, hogy mire lenne időm írni, addigra már energiám nincs..
Ákos is önálló kis személyiség már, saját akarattal és nem kevés elképzeléssel, és ebből kifolyólag a fiaim egyfajta versenyt rendeznek folyamatosan figyelem felhívásból, így komoly fejtörést ( nem kevés időt vesz igénybe) okoz sokszor annak a kivitelezése, hogy egyszerre legyek két helyen, egyszerre olvassak két mesét (mert természetesen mindkét fiamnak nekem kell olvasnom ugyanabban a szent pillanatban, nehogy valamelyiküknek kevesebb figyelem jusson részemről.. egyszerre játsszak két különböző játékot, két különböző helyszínen, és persze mindenkivel egyszerre tudjak összebújni és ugyanúgy megszeretgetni és még sorolhatnám..
de ez így van jól..
úgyhogy bocsi ha ritkábban jövök, de eltűnni nem fogok azt megígérem..
Barbianca: üdv itt.. és igaza van a csajoknak a legfontosabb, hogy mind a ketten biztonságban legyetek, a többi nem számít..
Etelka: Botond továbbra is tüneményes kis pasas..
hogy vagy??
túl vagytok már a költözésen??
a gyógytorna biztos szupi lesz, és hamar megerősödik Boti..
Matyinak is volt ilyesmi "izom gyengesége", de nézz rá most..
Nitacska: húú, sajnálom a fogadat, végig nagyon szorítottam neked, és örülök, hogy már jobban vagy..
és egyáltalán nem lenne pofátlanság ha felhívnál..
ja, és Barni nagyon ügyes kis tornász..
Manojoco: nekünk nem is volt mérlegünk, csak a védőnőhöz vittem el mérni a fiúkat..
ne idegesítsd magad ilyesmivel feleslegesen, úgyis látod a babádon, ha nem eszik eleget..
amíg pisil, kakil rendesen, nagy baj nem lehet..
minden gyerek más, ebből kifolyólag más ütemben is fejlődik..
csak nyugi..
Dóri: még tanulni is van energiád??
háát nem semmi csaj vagy az biztos..
a fiúk jól vannak??
Bluebox: tök jó, hogy ilyen simán megy a bölcsizés.. azért még mesélj.. cuki a farsangos Kristóf..
nálunk továbbra is zajlik az élet, talán még gyorsabban mint valaha, a fiaim továbbra is turbósítva vannak..
Ákos rákapott a motorozásra..
kimentünk valamelyik nap motorozni, és kérdeztem Ákostól, hogy kipróbálja-e a kis motort..
kipróbálta és olyan gyorsan belejött a hajtásba, meg a kormányozásba, hogy hazafelé, már nem győztük utolérni..
úgy megszerette, hogy be is kellett hozni az előszobába, hogy szem előtt lehessen folyamatosan..
amikor meg Matyi megelőzte, kiabált utána, hogy "Mamiii, Mamiii"..
persze azóta minden nap motoroznunk kell..
ja, és Ákos két szavas mondatokban beszél..
ilyeneket mond, hogy: "bújj el", tedd le", "abból bele", meg hasonlók..
ja, és számol..
"eeegy, eeegy, kettóó, hármo"..
nagyon kis ügyes, de Matyi tesz is róla, hogy legyen mit tanulnia..
múltkor is motorozás közben mondta Ákosnak pl., hogy "gyere Ákos, kapd fel az elejét"..
továbbra is nagy a "szerelem" köztük és egyre többet játszanak együtt is..
persze a civakodás is egyre több, de nagyon édesen ki is tudnak békülni..
legtöbbször bele sem avatkozom, csak ha látom, hogy "durvul" a helyzet..
húú, hát Matyi, meg aztán olyan szószátyár lett, egész nap be sem áll a szája..
most ő is változott, egyre inkább szerepjátékokat játszik, persze szárnyal a fantáziája és olyan sztorikat gyárt, hogy dőlünk a röhögéstől..
és olyan haramia, mert már egy jó ideje problémás nála a wc-re jutás, mert sajnálja rá az időt és amikor látom, hogy már majd bepisil és elküldöm wc-re, az mindig balhéval jár együtt, mert persze még akkor sem akar menni, elrohangál, lefekszik a földre, meg ilyesmi.. valamelyik nap is éppen próbáltam rávenni, hogy menjen el pisilni, és épp kitörni készült egy kisebb fajta botrány, mikor hirtelen eszembe jutott valami.. mondtam Matyinak, hogy oké, akkor megy el pisilni, amikor akar, de ha becsurog, mert nem ment el időben wc-re, akkor ő fogja kimosni a bugyiját.. aznap kétszer volt, hogy az utolsó utáni pillanatban rohant el, az "anyu pisilnem kell" felkiáltással, és persze pár csepp becsurgott.. mondtam is neki, hogy na akkor most mosnod kell.. először be akarta rakni a gépbe, de mondtam neki, hogy kézzel kellene a csapnál.. nagyon lelkes volt.. olyan édes, ahogy mossa bugyiját.. másodszor, meg elrobogott pisilni megint és utána mint a villám úgy jött a csaphoz nagy vidámkodva, hogy "na, már itt is vagyok mosni".. meg kell zabálni.. bár sejtem, hogy pár alakalom után már a mosásra fogja sajnálni az időt és inkább elmegy időben pisilni.. de ha mégsem, akkor nagyon házias lesz, legalábbis mosni remekül fog..
meg a legújabb, hogy elmosogat maga után, és tegnap a meleg szendvicsét is ő csinálta meg saját magának..
nagyon kis önálló lett, és teljesen szabad akaratából..
valamelyik nap is reggel gyorsan felraktam az ebédet és jött Matyi, hogy segíteni szeretne nekem..
mondtam is neki, hogy oké, akkor bedobálhatná a mosógépbe a mosni valót..
meg is csinálta, utána meg takarítani akart..
hatalmas segítség nekem ez a kölyök..
persze Ákos is segít, pl ágyazásban ő a legjobb, meg a hűtőből is nagyon lelkesen viszi az asztalra a kajákat, ha készülünk enni..
úgyhogy helyesbítek, hatalmas segítség nekem ez a két kölyök..
hoztam képeket is..
Aladdin a repülő szőnyegen..
(Aladdin a legújabb barátunk..
meg a Dinoszauruszok..
)
kicsit laza a kiscsávó..
Matyi apának is segített havat lapátolni..
Ákos Jackie Chan-t néz a barátaival..
már én is tudok öltözködni..
a NAGY fiam...