Új privát üzeneted érkezett!

Babus,

Az egesz pontos magyarazatra nem emlekszem(megnezhetem a konyveimben, ha akarod), de valami a baba oxigen ellatasaval kapcsolatos dolog. Asszem. Mondjuk nekem a derekam amugy sem birja a hanyatt fekvest.

Furdeni szerintem modjaval lehet, csak tenyleg nem forro vizben. En szemely szerint kb. 5-szor furodtem az elmult 10 evben. Kép Nekem a zuhany a kedvencem.

Andi,
Hany hetes vagy most? Szegenykem. Foleg, hogy egesz napos a dolog. En nem emelyegtem egyaltalan, de sokan mondjak, hogy inkabb csak reggel es delelott vannak rosszul. Vagy van aki meg csak este. El tudom kepzelni milyen "jo" lehet egesz nap rosszul lenni. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok Lányok!

Én tegnap olyan szituban voltam, hogy most karikára aggódom magam, hogy nem történt-e valami baj a Picivel.

Leírom röviden és aki véleményezni tudja, az légyszi tegye meg.

Szóval páromék szüleinél voltunk. Ebéd után gondoltam olvasgatok kicsit, de mivel a szobában olyan hideg volt, mint a veremben, és párom amúgy is kocsimosással foglalkozott, úgy döntöttem kiülök az autóba, ott úgyis meleg van. Hát annyira meleg volt, hogy meg is kellett nyitni az ajtót. Én olvasás közben megszunnyadtam és egy idő múlva arra keltem fel, hogy hihetetlen meleg van és szinte nincs levegő. Hát a nagy kocsi tisztogatás közben párom beljebb hajtotta az ajtót, úgyhogy elég brutál klíma alakult ki bent. Az arcom tiszta piros volt, a szivem meg úgy vert, hogy csak na.

És most ezen vagyok ki, hogy remélem ettől nem léphet fel oxigén hiányos állapot vagy valami egyéb rossz.Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Lehet, hogy jó lenne beszerezni egy vízhőmérőt, mert akkor legalább tudnám hány fokos a víz. Én a forró vizet nem bírom sokáig, de amikor esténként (főleg télen) át vagyok fázva, akkor igencsak jól esik 5-10 percig lubickolni a ki tudja hány fokos vízben. Úgy rémlik mintha a dokim említette volna, hogy kerüljem a kádban való fürdést, könyvekben pedig azt olvastam hogy nyugodtam lehet, de csak 37 fokos vízig.
Tegnap este magam helyett a férjem fektettem be a kádba (legalább neki legyen jó...) és szépen megfürdettem. Aztán amikor a végén le akartam öblíteni a testét, kicsit forróra sikerült a víz. Már előre sajnálja a gyerekünket, hogy hányszor fogom leforrázni (véletlenül). Megnyugtatam, hogy addig rajta gyakorlok, aztán előbb-utóbb csak belejövök.
Ahogy olvasgattam, mostanában arról folyik a beszélgetések egy része, hogy ki milyen testhelyzetben alszik. Én világ életemben hason aludtam, és nem is nagyon tudtam máshogy elaludni. (hason, felhúzott térdel) Mióta a baba növekszik (jelenleg a 4. hónap végén tartunk) már nem is esik jól a hason fekvés. Én is bal oldalomon szoktam aludni, de nem tudatosan választottam ezt a testhelyzetet, így alakult. A térdemhez meg néha teszek egy nagyobb párnát, és arra rakom rá a lábam, mert erről még mindig nem tudtam leszokni, hogy felhúzzam.
Sőt, ha bal oldalon fekszem és ringatom magam egy kicsit, tök jó érzés tölti el a testem, mintha a baba élvezné ezt a hinta-palintát.

Mukika, ne aggódj, azzal többet ártassz a babának. Szerintem nyugodtam hívd fel az orvosod vagy a védőnőd, ők biztos tudják mit kell tenned.

Üdv mindenkinek,
Timka
timka

Sziasztok!

Olyan jó, hogy ennyi hozzászólás van! Kép Én most pár napig nem tudtam benézni, de jó látni, hogy zajlik az élet! Kép

Babus, üdv közöttünk!
Andi, neked meg jobbulást!

Én a fürdésrôl azt olvastam, hogy ha nem túl forró, nyugodtan lehet, mert a relaxálás és megnyugvás kimondottan jót tesz a kismamának és a babának. Persze, nyilván mérlegelni kell, és a túl forró vizet elkerülni, de szerintem kell, hogy legyen középút!

Én hivatalosan holnap leszek 3 hónapos (az én számolásom szerint, az uh szerint meg mindig más, bár általában pár nappal több), és eddig nem nagyon híztam. Tán fél kilót, de ezt olyan nehezen tudom megállapítani, mert nekem nagyon lelassult az emésztésem, és néha kicsit felpuffad a hasam, de aztán le is megy, így az a plusz fél kiló szerintem egyelôre inkább emiatt ingadozik.

Ja, tegnapelôtt találkoztam egy 4 hónapos kismamával, akin semmi nem látszott még! 3. babája, úgy hogy már van tapasztalata, azt mondja, egyszer?en ilyen alkat. Na meg hétvégén láttam egy képet Claudia Schifferrôl Kép 5 hónapos terhesen, hát pont úgy nézett ki, mint egy Barbie-baba egy ici-pici pocakkal. Sehol egy gramm fölösleg. Gondolom ô nem akkor eszik, amikor megkíván valamit, inkább szigorú étrendet követhet, de akkor biztosan mindent megkap a babája? Bár mondjuk az is lehet, gondolom simán futja neki dietetikusra, aki összeállítja neki a tökéletes étrendet... Kép

Na, most elbúcsúzom tôletek, elutazunk 5 napra, de a hétvégén már ismét tudok jönni. Mindenkinek kellemes pocakosodást addig is! Kép

Üdv,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Andi
Kitartás, valszeg néhány hétig még el fog tartani ez az állapot. Bár én "csak" émelygek egész nap, néha éjjel is, mostanában valahogy könnyebben viselem (értem ezalatt azt, hogy már legalább nem vagyok depressziós).
Asszem pozitívan hat rám a remény, hogy hamarosan el fog múlni, legalábbis ideje lenne már így a 15. héten. Pénteken például teljesen jól voltam, de korai volt az örömöm Kép.

Az oldalt fekvéssel nekem is gondom van, ugyanis álmomban mindig hasra fordulok. Nem tudom, hogy tudnék erről leszokni. Ha valakinek van használható ötlete, írja meg.

Most picit aggódom, ugyanis fájdogál a pocakom. Kb. az 5.-6. hét környékén éreztem hasonlót, de akkor kétoldalt fájt, és tudom, hogy az a szalagok nyúlása miatt volt. Most viszont szintén alul, de középen fáj.
Van/volt valakinek hasonló érzése?

Üdv:
Zsana
zsana75

Zsana

Nekem az elejétől fogva középen, alul fáj,(néha már szinte a szeméremcsontomnál) és erre is azt mondta a dokim, hogy a méhszalagok nyúlnakKép

Neked nőtt már a pocid? Mert szerintem ha növekedésnek indul majd, ösztönösen sem fogsz hasra feküdni, mert kényelmetlen. Nekem legalábbis nagyon az. Ilyenkor megpróbálok korrigálni úgy, hogy felhúzom az egyik lábamat, de sokáig így sem jó, úgyhogy alapból oldalfekvésben kötök ki.

Holnap, légyszi, hatalmas drukkot kérünk mindenkitől, mert délben megyünk genetikai UH-ra!!!! Nagyon várom már, remélem semmi problémát nem talál majd a doki, és talán az is kiderül majd, mi van a lába között!Kép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa

12-re!
Olyan hihetetlen, hogy elvileg már 20-22cm nagyKép És utána, ha el tudom kapni a dokimat (merthogy az UH-t nem ő csinálja), akkor megnézetem, hogy a sok tüsszentés nem okozott-e károkatKép Remélem nemKép

Utána pedig ráveszem apucit, hogy nézzünk szét valamelyik babaáruházbanKép Nem kell vásárolni, csak hadd leskelődjek már egy kicsitKép Olyan szép babacuccokat árulnak. Legszívesebben már most megvennék neki mindent. De egy kicsit még türelemre intem magam. Pedig annyi mindent elterveztem már neki. Egy igazi meseszobát szeretnék(bár a pénztárcánk lehet, hogy közbeszól majdKép)

Babus

Kép
babus2005

Na sziasztok!

Pénteken akartam felrakni egy táblicskut, de meghalni se jutott időm, annyit rohangásztunk. De most pótolom, azár visszaolvasok. Ha valakinek valami nem stimmel visítson Kép

<pre>

Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Móni 18 hét + 2 nap 2005.02.20 Kira/Bence MÁV kórház
Tamesz 17 hét + 1 nap 2005.02.16 Mirtill, Dorottya/Marcell, Dávid Kistarcsai kh.
Nadine 17 hét + 0 nap 2005.02.24 ???/Zsombor Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 17 hét + 0 nap 2005.02.28 ???/???
Búzaszem 16 hét + 5 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Agi 16 hét + 4 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 16 hét + 4 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 16 hét + 3 nap 2005.03.01 Réka/??? Bajcsy kh.
Vargáné 16 hét + 2 nap 2005.02.26 Gréta/János DEOEC
Nyetus 16 hét + 0 nap 2005.02.28 Kamilla/Vince v. Viktor Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Maya29 14 hét + 6 nap 2005.03.08 Kyra/Keve Szt. István kh.
Mano2005 14 hét + 5 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 14 hét + 5 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 14 hét + 4 nap 2005.03.10 Lola/??? Bajcsy kh.
Dorka 14 hét + 3 nap 2005.03.12 Csenge Dorottya/Bernát? Mihály? Kolos? Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE Szabolcs u.
Zsana75 14 hét + 1 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 14 hét + 1 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Lirian 13 hét + 3 nap 2005.03.18 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Borbolya 10 hét + 5 nap 2005.03.29 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Zsu 10 hét + 4 nap 2005.03.30 Alexandra/Szabolcs Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 10 hét + 5 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Mukika 8 hét + 5 nap 2005.04.13 Aliz/Olivér Szegedi női klinika
Psandi 8 hét + 2 nap 2005.04.17 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Vaktyuk 6 hét + 4 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
</pre>

Nadine (17)

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Én mindig is fürödtem, mióta babát várok, azóta is azt teszem, igaz, nem forró vízben, és nem teszek bele semmit. Nekem egyébként először a kádban mozdult meg a baba, gondolom mert nagyon ellazult állapot volt.
Hát, az alvással én is gondban vagyok, eddig mindig hason aludtam, és néha még mindig úgy kelek.

Babus, én is holnap megyek genetikai uh-raKép bár nem félek tőle, mert tudom az afp értéket is, csak az érdekel, hogy fiú vagy lányKép Nekem fél kettőre kell mennem, úgyhogy beelőztélKép
Remélem mindkettőnknél rendben lesz mindenKép

Üdv. mindenkinek!
cic
cicmerák

Cicmerák

Nekem is jó lett az AFP-m, de én picit azért izgulok. Majd holnap írj te is, hogy mi lettKép

Babus

Kép
babus2005

Babus, Cicmerák

Hová mentek genetikai UH-ra?
Nekem csütörtökön lesz meg az AFP-m, és akkor a kórházban(SOTE II-n) megnézik hogy minden rendben van-e koponyájával, gerincével, meg amit még lehet (ezt a dokim mondta).
Ennek ellenére ma bejelentkeztem a Praxisba, szept. 27-re. Akkor már 19-20 hetes leszek. Szerintetek ekkor már meg tudják mondani, hogy kislány vagy kisfiú?
Egyszer már voltam náluk a 12. héten, nagyon pozitív volt az egész vizsgálat + nem kellett órákat várni. Most csütörtökön is csak azért várom meg a kórházi UH-t, mert már nagyon régóta nem tudok seemit a babóról. Legutolsó adatom, hogy 54 mm, de ez több mint egy hónapja volt. Még másfél hetet nem akarok izgulni az AFP eredmény birtokában.

Én is nehezen tudok ellenállni a sok aranyos kis babaholminak. Barátnőm a napokban fog szülni, és nemrég tettünk még egy kört a boltokba, egy -két fontos dolgot megvásároltunk. Annyi mindent tudtam volna én is vásárolni, de hát még korai lenne. Így magamat kényeztetem a kismama ruhákkal...
Drukk nektek a genetikai UH-ra, ne izguljatok!

Timka
timka

Timka

Holnap a kórházba megyünk genetikai UH-ra és majd kb. 2 hét múlva megyünk a PraxisbaKép

19-20 hetesen elvileg már simán megmondható, hogy kisfiú-e vagy kislány, de ez nagyban függ attól, hogy hogy helyezkedik el a babád, mert ha szégyenlős és takargatja magát, akkor hiába minden. Borbolyának pedig már 12 hetesen megmondták, hogy valószínűleg kisfia lesz.
Mi 19 hetesek vagyunk és én is reménykedem, hogy holnap megtudjuk a nemét.

Mikor vették le az AFP-det? Miért nem kérdezed meg az eredményedet telefonon a Schöpf-Merei Kórházból? Akkor hamarabb megtudnád.

Köszi a drukkot holnapraKép

Babus

Kép
babus2005

Vaktyúk,

Szülésznőválasztás még odébb van, de valószínűleg fogok választani, nem biztos, hogy anélkül még 1-szer olyan mázlim lenne, mint 3 éve Ákosnál. Vagy Várnai Gabit, vagy Keszeg Évát fogom majd felkérni, hogy kísérje a szülést.
Most még jobban izgat a közelgő tarkóredő szűrés (jövő hét), és a többi izgi vizsgálat, (AFP, genetikai uh.) Alig várom, hogy lássam megint a picurkát, hogy halljam a szívverését és azt, hogy a doki bácsi azt mondja: minden rendben van a babóval. Persze kíváncsi vagyok már a nemére is, de ha a bátyusra hasonlít, aki majdnem végig takargatta magát, akkor még sokáig nem derül fény a titokra, azt hiszem.

Üdv mindenkinek, további szép napot!
Zsu
tothzsuzsi

Lanyok!

Azt lattatok a Babanet nyitooldalan, ahol jobbra a 3D kepek vannak, ha arra rakattintasz, a kovetkezo oldalon van egy gomb: "Kedvezmenyes vizsgalat babanetezoknek a Praxisban". 1000 ft-ot elengednek, ha innen kersz idopontot 4D uh-ra. Gondoltam hatha valakit erdekel es meg nem vette eszre.
Kivancsi vagyok holnap mit tudunk meg Babus es Cicmerak babajarol. Legalabb mar ketten biztosra tudjak (talan), hogy fiu lesz vagy lany. Kép

Mukika,
Nem hiszem, hogy baja lenne a babadnak mert egy kicsit meleg volt a kocsiban. Persze, ha megnyugtat kerdezd meg a dokidat.
Nalunk semmi ujsag nincs, meg csak most keltunk fel. Sziasztok!

Agi

Kép
Kép
agi

Ági

Mi már igénybe is vettük a kedvezménytKép Legalább a CD-re írt képek árát megspóroltuk ígyKép

Hány óra van nálatok? Mennyi az időeltolódás hozzánk képest?

Babus

Kép
babus2005

Babus,

Mi 8 oraval hatrebb vagyunk, vagyis most van delelott 1/2 12. Otthon meg mar 1/2 8 este ugyebar. Kép
Most majd fel akarom hivni a dokimat, hogy bedaueroltathatom-e a hajam terhesen. Ugyanis meg majusban megcsinaltattam, es most mar elegge le van nove, nem tudok vele mit kezdeni, ugyhogy jo lenne egy kicsit frissiteni, de nem vagyok benne biztos, hogy jo otlet-e abban a bazi eros szagu gozben -amit a dauer viz kibocsajt- ulni. Majd megmondom mit mondott, ha valakit erdekel. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Babus

Az AFP-t múlt héten hétfőn vették le. Olvastam róla, hogy meg lehet hamarabb kérdezni, de most elég sok minden más van az életemben (ház vásárlás, lakberendezés, ügyintézés)így gyorsan telnek a napok. Félek hogy ha tudnám az eredményt, és az véletlenül nem lenne jó, akkor csak amiatt aggódnék. Elég lesz nekem azt kibírni, hogy az AFP eredmény tudatában várnom kell az ultrahangra 1-2 órát.
Nekünk csütörtökön kórházi UH, aztán 27-én Praxis.

Remélem a gyerkőc rám fog hasonlítni, és nem lesz szégyenlős. Jó lenne már tudni mi lapul a lábai közt, hogy lejátszuk a "mi legyen a neve???" meccset. Az eddigi vizsgálatokon mindig produkálta magát, bár a 4D-n nagyon rafkó volt. Amikor 2D-be néztük mozgolódott, átváltottuk 4D-re egy kicsit még mozgolódott,rugkapált aztán leállt. Vissza 2D-be, megint elkezdett kalimpálni, 4D-be megint pihi. De azért így is nagyon aranyos volt.

Lányok, ti hogy álltok a sportolással? Rám már a baba előtt rám fért volna, de piszok lusta vagyok. Nem vagyok kövér, de volt rajtam 4-5 kiló plussz. Jár valaki közületek már kismamajógára?
Én szeretnék eljárni majd a Kriston Andi féle intim tornára, hátha az segítene megvédeni a gátmetszéstől. Még van pár hónapom a gyakorlásra.

Ági
Te merre vagy most ahol 8 órával hátrébb vagytok?
A dauerről nem sokat tudok, de azt tudom, hogy a hajfestés a mai festékekkel már nem okoz bajt a babának. Fejbőrön keresztül nem tud felszívódni annyi amónia, ami káros lenne. Sokkal károsabb ha belélegzed, ami duaernál elég valószínű. Holnap megkérdezem a fodrászokat látogató mindent-tudó barátnőmet.

Timka
timka

Visszahivott a dokim, es azt mondja, hogy nem ajanlja a dauert, pontosan a belelegzett gozok miatt. Ugyhogy akkor valami egyebet kell kitalalnom, mert szornyu a fejem.

Timka,
En Calgaryban, Kanadaban vagyok. Itt volt 88-ban a teli olimpia. (Hatha innen ismeros a varos neve) Kép
Egyebkent nalunk detto ugyanez volt a 12 hetes UH-n. Itt nem a doki csinalja ezt, hanem egy radiologiai rendelobe kuldenek, ott egy un. technikus megcsinalja a felvetelt, amit a radiologus kiertekel es elkuld az en sajat dokimnak. Na szoval az urge aki csinalta azt mondja, hogy a 12 het meg nagyon koran van, o nem adhat ennyi idosen felvilagositast, de ha akarjuk megmutatja, aztan dontsuk el mi. 2D-ben egesz jo poziciot talalt, de mire atvaltott 4D-re mar odebballt a baba. Vagyis mi sem vagyunk semmivel okosabbak. Majd oktober 1-jen megyek a kovetkezo UH-ra, ez lesz a genetikai, remelem ott mar megtudjuk ki lapul odabent. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Köszönet az engem nyugtatgatóknak az autós sztorival kapcsolatbanKép
Tegnap beszéltem a védőnénivel és azt mondta, hogy esetleg csak én éreztem a hőséget és a többit, a bébi ilyenek ellen védett, 'hál Istennek. Így megnyugodtam.

Én is szorítok a mai Uh-os kismamáknak, biztosan minden rendben lesz.Kép

Timka!
Én sajna nem sportolok semmit, egyszerűen nincs rá időm. Bár tervezem, hogy ha mást nem is, legalább majd egy kismamatornás videókazettát vásárolok, mert a mozgás az kell. Főleg, hogy bő két hónap alatt úgy tűnik 2 kg-ot híztam. De, ha egyszer éhenkórász vagyok?! Kép /mondjuk így vagyok most 52 kg, csak az a poén, hogy 1 hete még 51 voltam, és ilyen tempóban azért csúnya vége lehet Kép/

Minden jót mindenkinek!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Lányok! Akinek készen van az AFP lelete meg tudná e mondani mi az a PAPP-A érték, mert most ezt is nézték így összesen 4 dolog amit vizsgáltak itt Debreceneben. Egyébként az AFP: 1 MoM, HCG: 2 MoM, SP1: 0,9 MoM, és a PAPP-a: 0,8 MoM (na ezt 2 éve még nem nézték itt) De a szülésznőm is azt mondja rá hogy jó, meg a laboros csaj is. Így megnyugodtan, mostmár csak időpontot kell szereznem a ultrahangra jövőhét péntekre. Majd kicaplatok a klinikára, szerencsére itt nem kell hetekkel előre bejelentkezni.

Timi
ha az eredmény után akarsz majd érdeklődni, hívd itt Debrecenben a 417-144-et, ez a szülészet és ot a 40-56-os melléken a biokémiai laborban megmondják a TAJ számod bediktálásával. Én az eredményért is oda megyek, mert nincs kedvem becaplatni a bethlenre érte, nekem közelebb a klinika...

Babus
Mi újság? Mi volt az UH-n??? Remélem minden kiderül....

Muki
Én Zsanival nem híztam egy dekát se a 20. hétig, na de akkor 4 hét alatt 4 kg híztam. Kaptam is lebaszást, de különösebben nem érdekelt, az összesen 9 kilót híztam, és nem ettem másként mint előtte. NA de akkor rakódott addig nem....

Na megyek takarítanom kell, megerőszakítom magam... Kép

Nadine (17+1)

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine

Egyrészt köszi a táblátKép

Másrészt: ÚÚÚÚÚR Isten, hogy csináltad, hogy 5 hónapig semmit nem gyarapodtál? Hát csak nőtt a pocid, meg alakulnak át a dolgok a szervezetben, ami legalább egy kis plusz súlyt jelent, vagy nem? Na jó bevallom, most többet eszem, mert addig 2 szelet abonett volt a reggelim, most meg rendesen kenyérke szalámival, ilyesmi. Reggel 6-kor eszem, de 9-kor már kopog a szemem az éhségtől, és muszáj vagyok vmit nyammogni. Szoktam gyümit is, de attól nem múlik igazán az éhség max. 10 percre.

Hát remélem, hogy nem 80 kg-mal zárom a terhességetKép Mi lesz, ha már most rakódik, pedig még eztán fog igazán?!
Na majd kiderül.

Tényleg, és most, hogy állsz súly ügyileg?Kép

Na jó takarítást!

Üdv mindenkinek

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki
Nem tudom, hogy csináltam, semmi extrát nem tettem érte. Sőt még nem is hánytam. Na most hánytam émelyegtem a 12 hétig. A 16 hétig 1 kg jött fel, de +3-al kezdtem, De ha ugyanannyival megyek szülni mint Zsanival akkor megelégszem.... nekem az utolsó 4 hétben 4 kg víz ment fel rám, így lett +13 a hízásom és 11-et benthagytam a kórházba, na jó ebből 4 kg a bébihordozóban is jött velünk...

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Nadine!

Éppen most gondoltam rád,hogy de jó lenne ha itt lennél és kérdezhetnék dolgokat.

Kérdések: Mennyi idő múlva lehet érdeklődni az APF eredmény felől? A te értékeid ugye tökéletesek,de nem tudsz véletlenűl egy tól-ig határt,hogy mi a jó és a rossz? Én tegnap voltam vérvételen és azt mondták 3 hét múlva menjek akkor lesz eredmény, hát én azt gondoltam 2 hét és megvan. Azon kívűl remélem nem hányják el a leleteimet,mert akkor megőrülök. Tegnap kicsit nagy volt ott a fejetlenség.

Mielőbb válaszolj!!

Timi 16+3
vargáné

Ja még valami!

A mellék 4056-os,vagy 40-től 56-ig bármelyik mellék jó.

Egyébként szerinted a bethlenes mérlegek jók,szerintem nem,mert 3 mérlegen is megmértem 62 kg voltam erre ott 65-öt mértek,most vagy ők nézik félre,vagy a mérleg sz.r.
vargáné

Timi
Természetesen a 4056-os melléket kérd a biokémiai labort. Nekem múlt hét csütörtökön vették le (9-én, ma van 14-e és mondta hogy tegnap nézték meg a vért) tehát lehet hogy már pénteken meglesz az eredményed, de lehet csak hétfőn. Egyébként ha előbb akarsz menni UH-ra akkor jó ha az értékeket felírod egy papírra és úgy mész, mint ahogy kész a lelet. Én már úgy hívtam fel hogy felírtam a tajszámomat, meg eleve neveket, afp, hcg, a csaj meg diktálta beírtam a számot, a mértékegység meg mom itt a klinikán legalább is. Nekem is mást mér az itthoni mérleg, ne aggódj, a benti szar....

Na ebédelek tovább de itt vagyok olvasok, mert a lány alszik, nem hangoskodhatok semmivel...

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Timka,
A sportolásról annyit tudok egyenlőre mondani, hogy én a terhesség elején jártam spinningre. Mikor kiderült, hogy mi a helyzet, rögtön megkérdeztem a dokit, aki nem tiltott el, sőt.
Utána jöttek a rosszullétek, depresszió, így a 8. hét környékén abbahagytam. Amint elmúlik ez az émelygős időszak, jó lenne ismét csinálni valamit, bár szerintem is valami könnyedebb dolog lenne az ideális.
Szerintem csinálhatsz bármit, ami jólesik, ha valami rossz a babának, azt úgy is érzed.

Zsana
zsana75

Köszönöm Nadine!

Az uh-ra bármikor mehetek a leletek tudatában? Nem kell hozzá orvosi beutaló?

Annyira szerencsétlen vagyok még ebben a témában, de majd a másodiknál gyakorlottabb leszek! Kép))

Timi
vargáné

Timi
Hát persze akármikor mehetsz, mivel ez egy kötelező szűrővizsgálat így ha megvan az AFP akkor azzal meg a kiskönyveddel, na meg az előző uh lelettel a kisablaknál kell jelentkezni betöltött 18 hét után. Én az orvosommal is egyeztetek olyankor, hogy megyek ki, mert ő ott rendel és mindig bemegyek olyankor hozzá is.

Várom a férjemet haza, meg kellen beszélni vele az uh időpontját. Most ő is jön. Most látja először ezt a babát.....

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Nah, már nem mentem vissza melózniKép
Voltam a genetikai uh-on, és mindent rendben találtak, most nem aludt a baba, szépen mozgolódottKép
És KISFIÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!! Kép Bár még mindig azt mondom, hogy tök mindegy, de így legalább csak a fiú neveken fogunk vitatkozniKép
És mi is láttuk a kukiját, persze a férjem már a mutatóujját mutogatja, hogy akkora Kép
Szóval jól álmodtuk meg, hogy kisfiú (nem tudom ide írtam-e).
Babus, most te jösszKép

Üdv. cic
cicmerák

Sziasztok!

Csak futolag, mert megyunk az oviba.
Cic, ez nagyon jo hir!!! Kép Kép Ez olyan izgi, hogy szep sorban megtudjuk kiket varunk egy fel ev mulva. Gratula!

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!
Cic,üdv a fiús anyukák táborában és persze gratulálok!
Én ma voltam afp-n és 1hét múlva kell telefonálnom az eredményért,utána nálunk is jön a genetikai uh.Addig is szombaton megyünk a praxisba 4d-re,remélem minden oké lesz és talán nekünk is megmutatja magát.
Én terhestornát csináltam anno (videokazi)de most még nem jutottam el odáig,hogy elővegyem,igaz a kisfiam elég rendesen megmozgat így eddig eszembe sem jutott!
sziasztok
nyetus76

Cic, de jó neked, hogy minden renden van és már tudjátok hogy kisfiú.
Nekem mindenki azt mondja hogy szerinte a miénk fiú lesz, mert "a kukacosok nem bántják az anyjukat" és nekem nem volt se hányingerem, se rosszullétem.
Ráadásul babaholmikba is a fiúsakat nézegetem inkább. Pedig igazándiból kislánynak örülnék, de olyan mindegy... remélem hamarosan én is megtudom, már nagyon várom a csütörtököt. Neked sima UH-on látták vagy 4D-n?

Ági, megkérdeztem a barátnőmet dauer ügyben. Nos, az amónia fejbőrön nem tud felszívódni, ez nem lehet probléma. Egy gond van csak, a szaga, ami kis helyen nagyon tömény, és elkerülhetetlen hogy belélegezd. Két lehetőség van: 1. amónia mentes dauer (már létezik, a L'Oreálnak tuti van, de Magyarországra nem hozta be; nem tudom Calgaryban van-e) 2. nem tudom milyen fodrászod van, meg lehetne-e vele beszélni, hogy otthon megcsináljátok, és HA van udvar ahová ki tudtok ülni, akkor el tud párologni az a tömény szag, nagyon minimális amit így belélegzel.
Nem túl bíztató.

Ma elég sokat rohangáltam, kicsit görcsöl a pocim. Azt hiszem a baba jelez, hogy vegyek vissza a tempóbol, úgyhogy megyek pihizni...
Sziasztok!
timka

Timka, Koszi az infot! Nem tudom, hogy van-e itt amonia mentes dauer, es azt sem tudom mit csinal az amonia benne, nekem mindenesetre elso menetben valami gyengebb dauervizzel csinalta es egy het mulva mar megint egyenes volt. Ilyen szog haja nincs senkinek mint nekem. Kép Szoval masodik menetben egy sokkal erosebbel es kisebb csavarokkal csinalta, ez mar tart most mar 4 honapja, csak a tetejen van egy kb. 5 cm-s egyenes resz. Tehat meg nem annyira borzaszto, csak engem zavar. Asszem elkezdem egy kicsit noveszteni, mert ha ilyen felig egyenes felig gondor kell, hogy legyen, akkor jobb, ha ossze tudom kotni.
A fodraszom egyebkent nem jon hazhoz. Itt meg az orvos sem jon ki, ha dogrovason vagy. Egyebkent meg, ha a dokim azt mondja jobb, ha nem csinalom akkor inkabb kibirom minthogy a babanak baja legyen nemde?
Azert koszi szepen, hogy megkerdezted!

Agi

Kép
Kép
agi

Ági, ez annyira jellemző ránk lányokra...akinek egyenes haja van göndört szeretne, akinek göndör az egyenest.
Nekem természetes hullám van a hajamban, de általában kihúzom. A múltkor rábeszélt a fodrász csaj, hogy szárítsuk be göndörre, először fura volt a látvány, de hamar megszerettem.
Szerintem se daurolgasd, növeszd meg, hosszú hajjal annyi mindent lehet csinálni...csak az átmeneti idő szörnyű, amikor még nem tudod bekötni és nem áll sehogy. Sok türelmet hozzá...
Na mostmár tényleg húzok pihenni,pedig még hajat is kellene mosnom...
timka

Sziasztok!

Tegnap voltam Uh-on, de a Picur olyan szégyenlős volt, hogy az arcát sem mutatta meg és azt sem, hogy mi van a lába között. Kép A doki mindent megtett, amit kívülről lehet, hogy forduljon a lelkem, de ő nem és nem akart. Így 3D-s képet nem sikerült csinálni a pofijáról. Viszont mindene megvan, minden (ami ilyenkor már látható) jól működik, jól fejlődik és a méretei a korának megfelelőek. Így nagyon megnyugodtunk, hogy egészséges a Picúr. Mozizni pedig van még időnk. Kép Apa kissé csalódott, hogy nem tudjuk fiú vagy lány a pocaklakó, de ennél nagyobb csalódásunk soha ne legyen! Kép

Ági! Szerintem se kockáztass, főleg, hogy nem oldható meg a dolog kint a levegőn.

Bocs, de mennem kell, remélem, lesz még időm este írni.

Üdv Mindenkinek: Beatrix
beatrix28

Na sziasztok!

Hazajött a férjem megbeszéltük és jövőhét pénteken megyünk 2d-s ultrahangra a debreceni uh magánrendelőbe. mert itt a klinikán 2000Ft a sima vizsgálat rögzítése ami 5 perc és nem biztos hogy a párom bejöhet, a kazit is nekünk kell vinniés ha képet akarunk akkor darabja egy 1000. Így inkább 5000 fizetünk kapjuk a kazit meg egy képet is. És ha legközelebb megyünk akkor 10% kedvezmény kapunk és akarunk még menni 4D-sre is.

Ági
Én is úgy tudom, hogy nem lehet dauerolni terhesen. Így én se kockáztatnék. Úgy tudom szoptatás elején se célszerű, de hogy azt miért nem tom....

Cic
Te nem akarsz bekerülni a táblába? Mert én úgy látom te kimaradtál a szórásból. Gratulálok a kisfiúhoz! Kép

na megyek mindjárt kész a vacsi, Zúzapörkölt főtt krumplival, nyam....

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Hazajöttünk már egy ideje, csak apuci nem engedett a géphez, mert neki volt dolga rajtaKép

Szóval, nálunk is minden rendben. Kicsi babám mindene tökéletes, megfelel a koránakKép
Bár az UH-os doki kicsit furi volt. Ahhoz képest, hogy genetikai UH volt, max. 2 perc alatt megvoltunk, semmit nem mutatott, semmit nem magyarázott, a videó persze nem működött, és nagyon profi lehet, ha ennyi idő alatt minden szervét alaposan megnézteKép
Megkérdeztem, hogy látni-e, hogy fiú-e vagy lány, erre azt felelte, egyáltalán nem látja, meg amúgy is, korán kezdődött ma a napja, már alig lát(marha jó, nem???), de talán van valami a lába között, 75% hogy fiú. Hát, mit mondjak, nem volt túl meggyőző.

Délután megvártam a saját dokimat, már rég lejárt a műszakja, mégis nagyon rendes volt. Percekig ecseteltem aggodalmamat a sok tüsszentés miatt, próbált meggyőzni, hogy nem valószínű, hogy bajt okozott volna, de végül inkább megvizsgált, és tökéletesen zárt a méhszájKép Gondolom magában már jókat röhögött rajtam, hogy micsoda dilis, aggodalmaskodó nőci vagyokKép De mindegy. A lényeg, hogy minden oké, még a szívhangját is meghallgattuk, bár nagyon elbújt a drága, alig találta meg a doki. Ez is tökéletes volt.Kép

Majd 23.-án megyünk a Praxisba 4D UH-ra és akkor alaposan megnézzük Babucit és talán biztosra kiderül, hogy mi van a lába között. Azért azt az egy képet majd felrakatom apucival a profilomba, amit csináltak Róla.

Voltunk a Brendonban és a Megatoys-ban(a kisebbikben), hát, hogy micsoda cuccok vannak ott. Főleg a Brendonban, álomszép kisruhák vannak, de az áruk elég húzós. Nem is vettünk semmit, sajnos. De azért egy-két különleges cuccot úgyis kikönyörgök majdKép
Kiságyat viszont kinéztünk egyet, csak még elég korai lenni megvenni. Egy olyan kombi kiságy, ami együtt van a pelenkázószekrénnyel, és később gyerekággyá alakítható majd. Volt fehér és fa színben, 49000Ft volt. Szerintem egy ágy(ráadásul átalakítható)+pelenkázó ennyiért nem drága. Pláne, hogy unokatesóm ismer egy Brendonos srácot, neki is ő szerezte be a bútorokat, jóval olcsóbban, áfa és azon plussz költségek nélkül, amiket az áruház rak rá. Így még olcsóbb lenne. Na mindegy, majd meglátjuk.

És még egy apróság, tegnap éjszaka megint egy jókora tejcsifolt lett a hálóingemnélKép Tök jóKép

Ja, és Cicmerák, gratula neked is a jó eredményhez és a kissráchozKép

Hú, micsoda regényt írtamKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Agi, Nyetus, Timka, Babus és Nadine Kép köszi a gratulátKép
Nadine, mehet a tábla, 24 vagyok, első gyerek 18+3 napos ma, Szent István kórház. Ha kihagytam valamit, szólj.

Babus, elég sz.r orvos fogtál kiKép Na de majd a Praxisban megmondják már neked tutira. Először nekem is azt mondta a dokim 12 hetesen, hogy csak mintha látna ott valamit, ő sem mondta biztosra. Legközelebb már kiderül. Sima 2d-en nézte, mert úgysem vetettük volna fel kazira, azt majd mi is a Praxisban, de mi kicsit később megyünk, mert az ottani doki a 20 hét környékét javasolta. Bírnám már, ha ott meg az derülne ki, hogy kislányKép

Na jók legyetek!
cic
cicmerák

ja, időpont a mai uh szerint 2005.02.08. név még nincs
cicmerák

Babus,

Jo, hogy irtal, mar izgultam, hogy mi van. Kép (En mindenen es mindenkinek a mindenen tudok izgulni. Kép)
Szoval gondolom nektek is csalodas volt, hogy a varva vart vizsgalatot ilyen "mellekesen" lezavarta a doki. Kép Azert az nagyon jo, hogy minden rendben! Ez a lenyeg.
Erre a 75%-ra en sem adnek sokat, ha csak ugy mellekesen megjegyezte, hogy "talan lat valamit"! JOvo csutortokon biztos tobbet tudnak mondani. Ha a baba is ugy akarja persze. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Na így kell ezt csinálni. Cicmerák egyből első lettél a táblában, holnap majd rakok fel egyet, olyan gyorsan archiválódunk mostanában, de ez csak jó....

Egyébként én már tudom hogy még többen leszünk, legalábbis 2 anyukáról tudok hogy jönni fognak, csak még picipocisok, addigis szurkolok nekik....

Andi
hova tűntél? még mindig a rosszul létek kínoznak??? Dani is így megviselt?

Nekem most mocorkászik a drága, nem tetszik neki hogy ülők, pedig vasalni készülök,a z vajon hogy tetszik majd neki...

Babus
Nekem anno a 18 heti uh 7 perces volt, és minden megnézett rajta alaposan, de szerintem egy jó uhsnak is több kell mint 2 perc. Szerintem ugyanazt a fazont fogtad ki, mint a barátnőm, vele is érzéketlenül közölte, hogy 2 ciszta van a gyerek koponyájában, de meg se mutatta neki a képernyőna kisfiát... A 75 %-ra ne adj semmit, majd ha mégegyszer látják akkor majd....

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

ÁgiKép
Aranyos vagy, hogy izgultálKép

Nekem a szülés időpontjára sem mondott semmit a doki, ígyhát azt se tudom, az UH alapján mikorra várható.
Igazából csak azért nem dühít az UH-os doki, merthát, ha nagy baj lett volna, azt azért csak észrevette volna, az AFP, a tarkóredő amúgy is tökéletes, remélem tényleg minden rendben.
Az pedig, hogy fiú-e vagy lány, olyan mellékes. Apuci amúgy előbb szemügyre vette az UH-os képet és megállapította, hogy igenis puncis lesz a babaKép Nagyot röhögnék, ha neki lenne igaza, de nagyon örülnékKép

Jó éjt mindenkinek, Áginak pedig szép napotKép, megyek aludni, mert nagyon elfáradtam ma, meg egy picit rosszalkodik a gyomrom, émelygek egy picit, remélem nem kaptam el megint valamit.

Ja, és fent van a profilomban a kisbabánk képeKép Remélem kivehető valamennyire.

Babus

Kép
babus2005

Babus, nagyon aranyos a bébid. Apucinak 50% esélye van, hogy bejön a jóslata.
Nálam is mindenki előre jósol, már előre hallom, az "én ugye megmondtam..." "én tudtam, éreztem..." szöveget.
Én lányt szeretnék, de úgy érzem fiú lesz, amúgy mindegy. Előbb-utóbb lesz kistesó, na! neki már nem mindegy mi lesz (Kép
Jó éjt mindenkinek!
timka

Cicmerák!

Gratulálok a sikeres vizsgálathoz és a pici fiúhozKép

Babus!

Hát nagyon édes a picikeKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Tegnap voltunk doktor bácsinál, minden rendben van, szépen fejlődik a pocilakó, 5 cm, 11 hetes (a gép most ápr.3.-t dobta fel célidőpontnak, de a kiíráson nem módosítottunk, úgyhogy nem kell átírnod a táblázatban, Nadine) Tarkóredőt is tudtunk mérni, bár azt mondta, hogy majd jövő héten ugorjak be a kórházba, amikor betöltjük a 12. hetet, hogy pontosabban meg tudja nézni, de ez már csak "kontroll méricskélés" lesz. 1 mm-nek mérte most a redőt, azt mondta, tökéletes. Kép
Úgy örülök!

puszi
Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok,

Szerintetek létezik, hogy 14+5 hetesen érzem a baba mozgását? Ami a legfurcsább, hogy apuci is érezte. Kép A héten többször is úgy tűnt, mintha a lubickolna a baba. Szerintetek lehetséges?

Angéla
angéla

Sziasztok!
Ha megengeditek, szívesen csatlakoznék a csapathoz...
Franciska vagyok Kaposvárról. (27 éves) 7 hetes körüli babóval a pocimban. Ma voltam először (0.)ultrahangon, a baba mérete komoly 6 mm és úgy néz ki, hogy minden okés vele. A mamiját viszont immár 4 napja keményen hánytatja. Félő volt, hogy infúzión kell folyadékhoz jutnom, mert az is kijött. Ma kicsit jobb a helyzet. Reménykedem a kellemesebb folytatásban. A B6 vitaminon kívül van vajon más "gyógymód" a hányás ellen?
Jól láttam, hogy van más kaposvári is?
Üdvözlet mindenkinek.
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!
Régen nem írtam, de - nem tudom, ti hogy vagytok vele - én mindig fáradt vagyok. El tudnék aludni egész nap, este meg egyenesen állva elalszom.
Azt hiszem, jó lenne valami kikapcsolódás. Reméltem, hogy ahogy elkezdődik a sulim, az majd kimozdít, de inkább nagyobb lett a nyomás rajtam, mert a többiek már javában írják a szakdolgozatukat, én meg még egy bet&#369;t se pötyögtem be. Nem beszélve arról, hogy el kéne mennem gyakorlótanítani is hamarosan, de fogalmam sincs, hogy lesz rá időm, hogy két hetet tanítsak. Bálint most nem egyszerű eset, kis örökmozgó, a nagyszülők elég hamar kifulladnak tőle. Kristóf könnyebb, hiszen ő oviban van napközben. Na, nem kesergek, de a hormonok rendesen dolgoznak bennem. Néha nagyon feldobott vagyok, máskor meg depis. Sokszor vagyok szegényekkel ingerült a legkisebb stiklijükre is. Mondjuk kevés kis stiklijük van, rengeteg nagy! Kép Ezzel együtt előre utálom, hogy eljön az idő, mikor mind nagy lesz, és nem lesz egy apróság vagy majd csak az unokák Kép)

A hormonokról még annyit, hogy mindenen tudok szipogni. Miközben olvastalak titeket, Koncz Zsuzsától hallagattam az Ég és föld között lemezét. Az előbb szólt a kedvenc számom, amin már régebben is jókat bőgtem (hiába, ilyen hülye szentimentális vagyok, anyai örökség). Ismeritek a Békét és reménységet című számot? Én akkortájt hallagattam először, mikor a szeptember 11-iki terrortámadás volt. Nem kell mondjam, milyen hatással volt rám, közben ott aludt mellettem az alig egy éves Kristóf. Azóta is libabőrös leszek tőle.

Bocsánat a hosszúságért, talán ezért is írok ritkán, mert nem tudom fegyelmezni magam.

Én még csak 28-án megyek a rettegett AFP-re. Remélem, kivételesen most minden érték jó lesz! Annyira félnék megint egy újabb amniotól! Kép

Olvasva titeket, sokszor elindul a kezem, hogy írok, de végül nem. Nem akarok okoskodni (nekem gyerekkorom óta jól megy az ilyesmi Kép) ). Inkább izgulok csendben mindenkiért, hogy jól döntsön, mikor mit és hol vizsgáltat, mit tart fontosnak megkérdezni stb.

Ja, olvastátok a legújabb Cora katalógust? Azt hiszem, mától van kismama ruhákból új kollekció, ráadásul sok nadrág, elég jó áron. Meg kismama harisnya, alsó, szoptatós melltartó stb. Sajnos nem hiszem, hogy így hónap közepére kiköltekezve el tudnék menni, de talán majd jövő hónap elején. Csak attól félek, akkor már sokminden drágább lesz Kép

Most tényleg abbahagyom. Amúgy is vár a suli. Jó pocakosodást mindenkinek! Kép
Üdv., Dorka
dorka

Timka

Leginkább én is kislányt szeretnék, de nem merem nagyon hangoztatni, nehogy az esetleges kissrác pocaklakó megsértődjön érte, úgyhogy azt mondom mindegy. De tényleg, az első és legfontosabb, hogy egészséges legyen, a többi már mellékes.
Apuci lánynak látta, én kislánnyal álmodom folyton, egy jósnő is kislányt jósolt elsőre, hát majd kiderül.
Nem is filózom ezen, a lényeg, hogy itt van és hogy jól vanKépAkár fütyivel, akár fütyi nélkül, mindenképpen imádjukKép

Angéla
Pont most olvastam a Farkasházi Rékáról egy cikket egy régebbi Anyák Lapjában, ahol többek között azt is nyilatkozta, hogy az ő Benjáminja már a 15.héten jól érezhetően mocorgottKép

Babus

Kép
babus2005

Szia Mindenkinek!
Hát én is jó régen írtam már, de a melóhelyen nem olyan könnyű netezni...
Franciska!
Ha minden igaz én vagyok a másik kaposvári. Én is oltári hányingeres voltam, de szerencsére csak émelyegtem napközben és párszor "sikerült" reggelente hánynom. Gyógymód nemigen van erre szerintem, de apró trükköket javasoltak nekem is: ne pattanjak ki rögtön az ágyból, ha felébredtem, hanem pár percig üldögéljek. Aztán enyhe citromos teát kortyolgassak éhgyomorra (na, ettől sikerült nekem rókamókázni). Még az a szerencse, hogy a legtöbb esetben elmúlik a hányinger mikor megmozdul a baba (kb. 16-18.hetesen). Addig próbálj meg többször enni keveset, hogy lehetőleg mindig legyen a gyomrodban valami. Ha iszol, akkor is egyszerre csak pár kortyot. Aztán egy idő után csak helyreáll a rend. Fel a fejjel! Kép
Dorka!
A hormonok tényleg érdekesen megváltoztatnak bennünket a terhesség alatt. Én is sokkal érzékenyebb vagyok mostanában, könnyebben sírva fakadok, ha olyat hallok, látok (pl: tegnap a Tényekben volt egy kutyi, akit az embertelen gazdája fejbevert egy baltával, mert idegesítette. Szerencsére meg tudták menteni szegényt!) Aztán mostanában még feledékeny is vagyok oltári módon, az asztalom tele van emlékeztető cetlikkel, mindent fel kell írnom. És a fáradtság a legrosszabb, mert egyfolytában "elhúz" a fejem. Ha befejeztem a leltárt a cégnél, minél előbb táppénzre megyek és csak pihizek otthon. De az még legalább 1 hónap.
Ez van.
Most folytatnom kell a melódiát, üdv mindenkinek! Kép
Ancsi
ancsimamóca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?