Nóri, pedig úgy hangzott, hogy megint sikerült túl vehemensen reagálnom és megbántottalak. Örülök, hogy nem, már én is tervezgetem, hogy ha még egyszer kezdhetném, mit csinálnék másképp. Mindegy, most ez van, ezzel kell együtt élni, és ebből kihozni a legjobbat. Mint írtam már, ha nem megy, nem megy. Ebbe már belenyugodtam. Talán ettől van, hogy mostanában már nem borulok be, megnyugodtam. De ettől függetlenül eltökélt vagyok. (csak zárójelben: azért az is megnyugtat, hogy hibáztathatok mást, gyarló az ember no). Most a legfontosabb, hogy hízzon bármi áron. Ha kell, tömény téglaport tömök belé, csak súlya legyen.
Egy kedves barátnővel beszéltem, ő is azt mondta, minden csepp Isten ajándéka. Ne úgy fogjam fel, hogy csak ennyi??? Igazatok van. Nem ez a lényeg.
Szoptanít: kicsit megijedtem, mikor azt mondták macerás. De nem hiszem el, hogy a jelenlegi helyzetnél macerásabb lehet. Jelenleg masszázs, fél óra szopi, erőteljes győzködéssel, aztán a maradék tápszer (amit ugye előre el kell készíteni, bemelegíteni) aztán fejés. Közte fejés. Ennél csak rövidebb, meg egyszerűbb lehet. Legalábbis most így gondolom. Ettől függetlenül befogom a szám most már.
Katica: nyugodj meg, ha nem is mocorog Emő nincs baj. Ha baj lenne, azt éreznéd, hiszen azért a szervezeted negatívan reagálna rá. És egyből menne fel a lázad. Tehát nyugi van, csak a bugi van. Tudom könnyű mondani, mert én is halálba paráztam magam, amikor nem mocorgott. Bár ott volt a lábnyújtogatás. Ha szúrt az oldalam egyrészt átkozódtam, hogy ha megszületik lerágom a lábát, másrészt azért örültem mert tudtam, hogy megmozdult. De a védőnőkhöz bármikor bemehetsz egy szívhanghallgatásra. Én is azt hittem, hogy ki fognak dobni, de nagyon megértőek voltak.
Beszéltünk egy kicsit Katicával, lehet hogy evidens dolgokat feszegetek, de lehet, hogy más is olyan butus mint én:
A fejés előtt átmasszírozzátok a melleteket? A csomók benne, azt jelentik, hogy ott a tej, a masszázzsal meg fellazulnak és könnyebben ki tudod fejni illetve a babónak kevesebb munka kiszopni (talán nyugodtabban is tűri).
Ha belülről bizsereg a mellem, az ugye nem baj?
Benettke: ez nem igaz! Én pl kifejezetten várom a hsz-eid. Igaz nem szólok hozzá. Minden kórháznak megvan a saját protokollja. Aszerint kell mennie ott a szüléseknek. Pl Pécsen a Megyei Kórházban ha magzatvíz elfolyással mész be 6 órát kapsz, hogy megjöjjenek maguktól a fájások és aztán jön az oxi. Szintén Pécsen a Klinikán 12 órát adnak. Kaposváron egyből kötik.
Szoptatási tanácsadó: héé, ez itten a sötét Somogy! A legközelebbi Ligás klub Szekszárdon van (érdekes, hogy Pécsen sincs) és a legközelebbi szoptatási tanácsadó Pécsen van. Vele telefonon tartom a kapcsolatot. Bár ő is a meztelen bőrös testközelséget preferálja. No meg a nyektetést, szerinte min 8-szor 45 percre tegyem mellre, mert a babónál nincs jobb mellszívó. Itt jön Vicky és most már az én problémám is: mi van, ha már hozzászokott a cumihoz, és egyszerűen nem fogadja el? Azért szegénykémet nyektetem. Szerencsém van, hogy ilyen nyugodt baba.
Kakti: jogos, igazad van, de mivel Zsolti dolgozik, és este ér haza, valahogy meg kell oldanom az olyan bevásárlásokat, amiket nem lehet éjjel megoldani. Pl a Tescoban is a gyógyszertárba mentem, csak azért mert az van legközelebb. De sétálni is arra szoktunk, mert arra lehet eltolni a dög babakocsit.
Más: Zsolti ha hazajön itt verekszünk a gép előtt, hogy ki olvassa a banyanetet. Jobban aggódik és izgul értetek, mint én.