Új privát üzeneted érkezett!

Hát akkor én tuti hülye vagyok, de az én Lucám "tápos csirke" volt. Életben van. Legalábbis fél órája még életben volt, amikor aludni ment. Én nem kattantam bele. Ő meg boldog. És bazira nem emlékszik arra, mi a szent szarral etettem kétéves koráig. Hogy az mennyei manna vót-e, vagy csak csirketáp. Egész szép nagyra nőtt! :roll:
Vendég

Eszter, tök aranyos ez a közös kabátos téma :)
lara

Csajok!
A baba koponyáját nem a "benyúlós" kezével érzi. Az egész vizsgálat neve "bimanuális" vagyis kétkezes. A másik keze a hasadon van és azzal tapintja a méhet illetve a baba helyzetét. Ha még nincs beilleszkedve a kölök feje, akkor meg lehet mozgatni (a hasadon lévő kezével)! ;)
zuzmooo

Eszter, aranyosak vagytok így összenőve. :)

Én meg mégiscsak barnázok... jó kis vizsgálat volt. Fájdogálok is, úgyhogy megyek lepihenek, hátha nem lesz semmi. Jóccakát! :wink:

Kép
zsizell

Lara, jól gondolod (Szoptanit)!

Szoptatás kontra tápszer:
tökéletesen megértem azt, aki mindent megtesz a szoptatásért, de azt is, aki a tápszer mellett dönt. Mindenkinek a saját belátása és jóérzése szerint kell cselekednie. Mindkét etetéssel nagyszerű anya-gyermek kapcsolatot lehet kialakítani, és alkalmasak a babák táplálására. Szakmai vitákba pedig nem érdemes belemenni egyik oldalról sem. Aki kéri, annak szívesen segítek, amiben csak tudok. Most pl. újabb szkennelt anyagokkal, amiket a gmailra átküldtem. Sajnos a leghatásosabb, a személyes segítés elmarad a jelen esetben, de telefonos elérhetőségem tudjátok. Nyugodtan hívjatok, max. ha nem alkalmas az idő, nem veszem fel (pl. ha Borival alszunk, le van némítva).

Zsizell
, irigyellek, engem a doki nem vizsgált, így gőzöm sincs a méhszáj állapotáról. Remélem, holnap tudok vele beszélni.

Bea, odaért a csomagocska?
ktc

Eszter!
Nagyon aranyosak vagytok így "összecsomagolva"! A babaerszényt is próbáltátok, vagy csak a rugalmas kendőt? Nekem az előbbi szimpatikusabb lenne itthon beletenni Benőt, mert nem kellene kötözgetni. De ha jól tudom abban csak bölcsőtartásban lehet amíg nem tud ülni.
zuzmooo

Katica!

Hálás vagyok minden anyagért amit küldesz! Igazán rendes tőled és nagyon hasznosak. Pedig gondolom lenne más dolgod egy 5éves meg egy nagy pocak mellett!!!!

Az én dokim úgy vizsgált hétfőn, mint valami Fabergé tojást, mégis sztem segített a szülés beindulásában. Aznap este kezdődtek a jóslók erősödni. Pláne egy ilyen brutál vizsgálat... Bár Lara még egyben! :-)

Egyébiránt csak annyit, hogy nálunk a csecsemősök taplók voltak. Nem is kicsit! Viszont egy este 2embernek kb 60babát kellett fürdetni, öltöztetni, figyelni, hogy rendben legyen minden. Köldök, pelenka...stb. Napközben ugyanennyire vizit, problémás babák. Több gyerek inkubátorban, kék fény alatt. Gondolom nem kevés papírmunkájuk is akad. Plusz ha születik baba, a szülőszobára nekik kell átmenni rendbe tenni. Az egy ember mínusz. Ezt havi 80eFt-ért. Hát őszintén nem csodálkozom, hogy nem osztogatnak szoptatási tanácsokat a szabadidejükben. Nekem amikor átvettem a gyereket, annyi volt: "Ja, második baba (kiskönyvből látja) akkor mindent tud, ugye?" És én tudtam mindent. Nem kérdeztem. Húztam a szobámba, hogy gyerekezzek.
Persze elsőre nem voltam ilyen fasza magabiztos. Azért is lebasztak, hogy meg mertem kérni, mutassák meg a köldökápolást még egyszer! És angyon de nagyon elbizonytalanítottak. DE! Ha az embernek vannak konkrét elképzelései, meg elvárásai a szopival kapcsolatban, akkor miért hagyatkozik eleve olyanokra, akikben a segítség szemernyi szikrája sem pislákol???? Nem védeni akarom őket, csak inkább maga a rendszer szar. Külföldön már sok helyen szoptatási tanácsadó megy házhoz és segít mindenben. Nálunk a védőnők sem teljesen képzettek szopiból. Főleg, amelyiknek nincs gyereke, csak a főiskolán látott már olyat, aki szoptatott is! Az enyémnek 3is van. Ha kellene segíteni, biztos tudna. Ma itt volt, végignézte ahogy eszik. Csak annyit jegyzett meg, hogy 3szorosa lett a mellem az eredetinek! :lol:
Vendég

Zsuzsa!

Kb 30mp alatt kötöttem magamra Noncsit rugi kendőben első alkalommal. Nem is kellett ügyetlenkedni. A próbababával több gond volt... :D Ha kell, szívesen küldök fényképes kötésmódokat!
Vendég

Nóri: virtuális pusza megy a homlokodra :)

zarja

Zuzmoo, ez a bimanuális vizsgálat igy már jobban hangzik!

Zsizell, nekem is barnázás kezdődött a vizsgálat után, meg beindultak a jóslók. A barnázás tán 4-5 napig tartott. A vizsgálat meg már 10 napja volt...azt igérte a doki, hogy 10 napon belül szülünk...hát nem jött be, nem lenne jó jósnak..
Kiváncsi leszek nálad mi lesz!
lara

Nóri egyet értek a rendszer szar.

zarja

Köszi Nóri! Még lehet hogy élni fogok a felajánlással.
Bár most hogy rátaláltam a nyíregyházi babaklub-ra, azt tervezem hogy elmegyek és akkor ki is tudom majd próbálni az erszényt is meg a kendőt is és lehet tőlük bérelni.
zuzmooo

zarja: Azért félek egy kicsit a kanalazástól, mert így még pont elég a tejcsi, hogy naponta megpróbálom mellre tenni egy kicsit. De azért szeretném szaporítani, mert éppen hogy csak elég. A laktoherbbel tudtam két adagokat fejni, de most csak bő egy adag jön le és a következő etetésnél már nem is termelődik annyi. Lehet hogy most éjszaka is kénytelen leszek egy adag tápot adni neki. A súlyára kíváncsi leszek mit mond majd a védőnő, de szerintem elég jól hízik. Most elég nyűgös mondjuk, de nem tudom miért. Azért kíváncsi leszek a tapasztalataidra, de én már nem ragaszkodom annyira a cicizéshez. Rossz ezt mondani, de így nekem kényelmesebb, mert az üvegből 10 perc alatt bekajál és utána alszik, a cicivel meg nyűglődünk vagy fél órát és még semmit nem evett. Ha ez is meg lenne 10-20 perc alatt és tudnám, hogy jól lakott, akkor visszaszoktatnám. De így sajnos kényelmes vagyok.

nóri: Én is így vagyok most a táppal, de azért még sajtolok amíg csak lehet.
vicky79
Budapest III. kerület

Képzeljétek. Zsolti mielőtt elment felhozta a barátnőmet, most ment el. De jó, hogy legalább eddig nem kellett egyedül lennem. Már elindultak haza úgyhogy 2 óra múlva már itthon is van :lol:

Szoptatáshoz majd kicsit később szólnék hozzá :lol: majd, ha én is ott tartok ahol az eleje :lol:

Na megyek zuhizni utána meg pihikézni.

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Kis matek: Noncsit lemázsáltam szombaton fürdés előtt pucin 3070g
Ma fürcsi előtt 3200g pedig az átlag kajaadagja 0-10-20-30g között mozog! Mi ez???? Tiszta anyja, a levegőtől is hízik, vagy mi ez??????? :shock:

Eszter! Nem megsértődni akartam. Csak nem akarom, hogy rámenjen az egészséged! Lucával való kudarc miatt én is nagyobb hévvel álltam neki a dolognak. Szerettem volna javítani az akkori hibákon. Remélem most minden rendben lesz. Nincs tápszer recim. Ma nem is kérte a dokitól. Sőt, magától sem adott. A védőnő sem emlegetett tápot. Pedig a 3070g elég kevés a 3410g-hez képest. Csak látták rajtam, hogy olyan nyugalommal állok a dologhoz. Optimistán, reményteljesen. Nem görcsösen. Csak azért is megmutatom nekik! A szoptanít remek dolog szerintem. A fejésnél talán egyszerűbb is. Nekem volt ismerős, aki végig szoptatta vele a babáját. Volt, aki el is hagyta. Itt talán Juti használta, de nem vagyok tuti. Szóval próbálj úgy állni hozzá, hogy minden csepp tej, ami ezután jön belőled a Jóisten ajándéka!

Zsófi, Te "fejős tehén" b@szottul irigyellek! Császár után... Van még egy hetem, hogy behozzalak! Te vagy a mérce!!!!
Vendég

Oh, csajszikák!
Kössétek fel a gatyát!
Elviekben szerdától szombatig havazást mondanak! Vasárnaptól meg Újhold! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Remélem holnap engem is megturkál a nőgyogyóm, aztán történni fog valami.
Itt volt a barátnőm, ittam vele egy pohár jófajta vörös bort, de csak elálmosodtam tőle. :roll:

Bea!
Nem hangzik jól ez a fáradtság, persze előtte meg körbenyaltál egy komplett családi házat. Valamikor ki kell jönnie a fáradtságnak.
Há vagy te is szülsz lassan.

Nóri!
Nekem küldesz kendő csomózási módokat?

Viszket a hasam és ahol megvakarom, oda gyülekezik kis Dé mindig. :)olyanaranyos

A Péterfyben nagyon dicsérik a csecsemősöket.
És valami szoptatási tanácsadó is van.
De azt is mondják, hogy folyamatos telt ház van...
Majd megláttyuk.

Kattkat

Kép
kattkat

átküldtem gmailre pár kötést. Nem tudom,látszik-e,mert telóról netezek.
Vendég

Sziasztok Zsolti vagyok:-)

Front tutti jön mert baromira fáj a fejem:-) s telihold? hmmm az egyenlő a bébibummal:-)

zarja

újhold! Nem teli! De legutóbb akkor robbant a társaság. Alapvetően mindenki hamarabb szül az elejéről. Sokat nem borult a sorrend. Az lesz érdekes,ha a vége meg túlhordja. Az első és az utolsó baba közt lesz 2hónap! :-)
Vendég

Nóri: mivel te boszorkány vagy, nem kellene túlhordást emlegetned, mert még tényleg bejön! :twisted: és akkor a "vége" nagggyon morcos lesz! :twisted:
zuzmooo

Sziasztok!

Én is itt (bár a kutya se hiányolt :( )...persze, inkább olvasóban, mert minden időmet és erőmet elveszi, hogy minden pillanatban "naprakész" (vagy inkább már percrekész) akarok lenni mindennel: mosás, főzés, takarítás...mert ugye bármikor eljöhet az idő és indulni kell...még be sem fejezek valamit máris a következő teendőn jár az agyam...őrület!

A szopival kapcsolatban már leírtam a mi kálváriánkat (talán van aki el is olvasta :roll: ), nekem az a véleményem, hogy szülés előtt lehet inkább erre kellene felkészíteni a kismamikat, nem pedig nyomatni a sok süketelést a felkészítőkön...

Magzatvíz kontra kocsikárpit: én már eleve Tenával a lábam között mentem be a kórházba annak idején...nem a kocsi miatt (bőr üléses :D ), hanem mert én sem akartam bokáig elázni mire beérünk...szóval teszteljétek közben a betétet, pléne ha vízelfolyásassal indultok...de ha fájás van, akkor is elvileg bármikor zuboghat a víz.

Én teljesen el vagyok képedve, hogy "fájdalmas" vizsgálatról írtok :shock: Nekem eddig sem az első, sem a mostani terhességemnél nem volt ilyenben részem...óvatosan és kevésbé mélyrehatóan vizsgál a dokim...még szülés közben sem vizsgált olyan igazán fájósan...

Nekem az is furcsa, hogy vízelfolyás után sokan egyből oxit nyomatnak...semmi "gyengédebb" próbálkozás? Mondjuk pl. prepidil zselé?

Eszter!

Milyen bátor vagy, hogy már vitted magaddal Bulcsit :shock: ! Én ilyen szempontból /is/ rém becari vagyok :oops:

Sztem se add fel a szopiztatást! Én is lelkibeteg voltam, sírdogáltam, keseregtem, de nem adtam fel! S lett egy 15 hónapig szopizó manócskám :P Persze most már pláne tudom, hogy nagy szerencsénk volt, mert a kórházban Zéti is kapott cumisüveget (meg aztán itthon is jó pár hétig), meg nyugicumit is...de Ő úgy volt vele mindegy neki, hogy üveg vagy cici, a lényeg, hogy ehessen :D
Nem próbáltál kihívni egy szoptatási tanácsadót? Nekem sokat segített (pláne lelkileg)...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Na, milyen bamba vagyok :oops: :arrow: ezzel akartam kezdeni :arrow:

Szintus, Juci, Pcd, Molmar!

Szívből gratulálok a babókhoz!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Benettke!
Én örülök, hogy irkálsz. Biztos pont vagy itt így éjjel, a bagoly műszakban, és ez jó. :)
Nekem nincs olyan terhes gatyám, amibe még egy Tenát is bele tudnék kényszeríteni :roll:
Talán valami koszvadt mackó. De jobb is, ha abban megyek végülis. Azt nem sajnálnám összetrutymózni.
Na, ezen még el sem gondolkoztam,h miben lenne praktikus szülni menni.

Kattkat

Kép
kattkat

Éjjeli műszak jelentkezik! Jókor írok, mi? Rám nem jellemző ez, max. éjjel 1-ig szoktam fent lenni. Nagyon parázok, 2 napja nagyon keveset érzem megint Emőt. Még jó, hogy ma megyek uh-ra meg ctg-re. Ha megnógatom, kicsit fészkelődik, de ennyi. Tudom, volt már ilyen napja nem egy, de mégis. Így nem tudok aludni. Ráadásul nem vagyok a legjobban, a nátha és a fejfájás miatt 11-kor, lefekvés előtt bevettem egy paracetamolt. Jóslók megint semmi. Sőt, kimondottan könnyen mozgok. Szóval para van ezerrel. Doki után jelentkezem. Ja, Bori orra dugul éjjel, nem teljesen 100-as, lehet, ez most tényleg valami vírus nyavaja, s az van rajtam is. Rohadtul boldog vagyok.

Kattkat,
ezen még én sem agyaltam. Jó, hogy szóba jött.
ktc

Brékó brékó! Éjjeli műszak 2. jelentkezik.:)
Most kapcsoltam vissza a gépet. Eddig alvadtam, de óránként pisi, meg kis sav. Csak pont annyi, hogy zavarjon. Mi a faxnak ettem még sós mogyit éjjel? :roll: Azt érzem visszatornázódni. Magam mellé raktam egy hányótálat is, bár én nagyon nagyon ritkán hányok.
Lehet, hogy Töki is lejjebb csúszott kicsit. Na majd doki bácsi megmondja ma.

Kattkat

Kép
kattkat

Szia Kattkat! 1 órás gépezés után megpróbálok aludni. Talán mintha kisasszony is mocorogna. Azért még para vagyok. Valószínűleg Bori is kitakarózott mostanra, megyek, betakargatom. Aztán még szenvedek. Lehet, hogy reggelig még jövök? :?:
ktc

Jo reggelt, vagyis szep hajnalt mindenkinek!
Itt az ejeli muszak 3. tagja! :lol:
Negykor kezdtem a szolgalatot, meg azt sem mondhatnam, hogy a pisilesi inger ebresztett, vagy a gyerek. Magamtol keltem.
De minek??? Huh, hogy fogom en meg szidni a fejem.
Fel oran at forgolodtam, probaltam visszaaludni, de attol tartottam, hogy a tobbieket is felebresztem, igy inkabb leosontam a foldszintre es mar a dagaszto gepben figyelnek a zsemlek a reggelihez.
Vendég

Katica!

Megkaptam a csomagot, nagyon szepen koszonom, halas vagyok neked! A meglepi is nagyon szep, olyan kedves vagy, hogy munkat es idot szansz latatlan forumtarsaidra is! :D
Tegnap este csak azert nem adtam hirt a csomagrol, mert igen keson ertunk haza es en jo faradtan, Feri akkor vette ki a postaladabol es a bejelentkezesemig meg nem ert ide hozzam.
Gondoltam, hogy felhivlak, megkoszonom kesobb, de latom, hogy mar itt szorfozol te is. :D
Erik fiam is kevesebbet mozog, megvolt a tiz mozgas tegnap, az tuti, de olyan gyengeden, finoman, lassan es ritkan teszi, hogy voltak panikrohamaim. Agybakerules utan volt kicsit erosebb mozgas, de nem az a borrepeszto fele, ami szokott lenni.
Ma hajnalban ugyanez, viszonylag lagyan nyomogatja a fejevel a holyagomat, semmit tobb.
Szerintem nincs baj, csak a front miatt lassultak be a fiatalok.
Mindenesetre en a szivhanghallgatot ma eloszedem.
Vendég

Jah, amugy: meglep barkit ha azt mondom, hogy a vasalni valom a mult het vegi vasalasi szandek ota is erintetlenul all?
Tudom, nagyon gaz vagyok. :oops: :oops:
De ma mar nem halogatom tovabb. Nem cseszem el az idot mindenfele csodakajak keszitesevel, tegnap a vendegsegbe menes miatt sutottem meggyes pitet, maradt meg, mara az emberem krumplistesztat kert, szoval mindjart felallitom a vasalodeszkat es a barszeket, kivasalok meg mielott ok felebrednenek.

Eszter: a tejfakasztast addig csinald, ameddig neked jol esik!
Norinak igaza van, a fiad nagyon elegedett lenne 100%ban is a tapszerrel, a lenyeg az, hogy egyen, aludjon es az anyukaja babusgassa. A nyugodt, pihent, boldog anyja.
Ha ugy erzed, hogy eleged van es csupan azert probalsz meg meg hetek mulva is tejet varazsolni, azert emeszted magad, mert KELL, akkor hagyd abba szerintem. Amig jol esik es nem okoz kulonosebb fizikai, lelki gyotrelmet es nem rontja a csaladi beket, egyensulyt, addig folytasd!
Nalam, tudod mi volt a merce?
A reggeli ebredes. Ha alig varom, hogy reggel legyen, hogy lathassam ahogy meg a torpenyuszi fiam szuszog, hogy ramvillantsa az elso, kiegyensulyozott mosolyat, hogy hallhassam az elegedett szuszogast, amikor a reggeli tapszert magaba tolja, illetve alapban alig varom, hogy kiugorhassak az agybol es a csaladommal boldog lehessek, addig minden rendben es tudom, hogy mindent jol csinalok, megha vannak arnyekolo tenyezok, akkor is. Mert amig ezek a rossz dolgoknak nem engedem meg, hogy belenyuljanak a boldog eletembe es megronditsak egy percre is a fiammal, ferjemmel valo kapcsolatot, addig minden OK. (Persze vannak igy is gyotros, elmelkedo, homlokrancolo percek, de ezeket nem a gyerektol veszem el.)

Ha egyszer is ugy erzed, hogy a tejcsinalos dolog miatt nem tudsz igazan, gondtalanul es tiszta szivbol orulni annak, hogy ott vagytok harman egymasnak, akkor abba kell hagyni.
Vendég

Kakti!
Milyen lett a zebratorta? :D
Nah, befogtam. Nem irok tovabb. Megyek vasalni. :x :x
Vendég

Jó reggelt!
Itt a hajnali műszak is! :)

Zebratorta fincsi, de valóban több cukor kell bele, mint amit a recept ír. Apának is ízlik - bár nekem furi, mert már eléggé barnult a teteje, a túró mégis nagyon krémes. Igaz, nem tudom, mit várok, nincs benne semmi, ami szilárdítaná... :)

Azt hiszem, Geri javasolta a "valamilyen zinkoxidos krémet" a pirosodásomra. Na, kipróbáltam, ami volt itthon. A Brendonban kapott Johnson minta volt az első - azt hittem, összepisilem magam, annyira csípett. Aztán kipróbáltam a Felicitasos cuccban lévő NIVEA popsikrémet, és az zseniális! Egy éjszaka alatt is már csodákat tett! (Igaz, tegnap délután egy szál hosszú pólóban rohangásztam itthon, bugyi nélkül, hogy szellőztessem kicsit, és ne irritálja semmi.

Bea!
Ma megyünk Maglódra! Az Auchanban bevásárolunk, és az ott lévő kínaiban ebédelünk (hogy vmi csípős cuccot tudjak magamhoz venni :D).

Bocsánat előre is Esztertől, nem akarlak bántani. Csinálj mindent úgy, ahogy te/ti gondolod. De szerintem - az én elveim szerint - nem bátorság egy 3 hetes babával bababörzére, meg tescoba menni, hanem butaság. Rengeteg bacit hordanak oda a népek, nekem nem hiányozna, hogy a pár hetes babámat összeprüszköljék minden carral... Az esetek többségében meg lehet oldani, hogy vki otthon maradjon a babával, mert azt is megértem, hogy ha az anyuka kikívánkozik az emberek közé. Elvégre társas lények vagyunk vagy mi... Na mindegy... tényleg nem akarok senki lelkébe taposni, csak a saját szuverén véleményemet írtam meg. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

na hát attól, hogy nem tudok aludni, azért az energia nem tombol bennem annyira, hogy zsemlét dagasszak, süssek a családnak.:)
bár az is igaz, hogy egyelőre nekem nincs kit így elkényeztetni.
imádok meglepetést szerezni ilyen kis apróságokkal, csak az a nagy hibám, hogy ha közben lefülelnek, minden lelkesedésem alábbhagy, sőt morcos leszek, hogy elrontották a meglepetést :roll:

Kakti, én meg több cukrot tettem bele és úgy már egy pindurit édes lett
talán kísérelj meg gyümölcsszószt csinálni hozzá Nóri tanácsára, valamilyen fagyasztott piros gyümölcsből (málna, eper, erdei gyümi keverék) + cukor vagy esetleg méz felfőzésével.
úgy sztem nem lehet rossz. (nyál összefut)

Kattkat

Kép
kattkat

hmm és tortáról jut eszembe, hogy a 7végén vettem az ikeában mandulatortácskát, aztán kerestem receptet is hozzá, mert nagyon ízlik
legközelebb azt sütöm meg
de most már nem lehet
elképesztő mennyi édeset benyomtam az arcomba az utóbbi hetekben
bbbrrzz...
tegnap már karácsonyi milka csoki hóembert is faltam :oops: :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Jeh, Kattkat!
Te is zsomlezel? Az enyemek a sutoben epp ebben a stadiumban:
Kép
Olyan illatuk van mar most, hogy szivem szerint feltepnem a suto ajtajat. Van egy olyan erzesem, hogy ma korai reggeli lesz, ha felebrednek a fiuk (fel tizkor szoktunk reggelizni).

Jah, es ennyit haladtam a vasalassal:
Kép
Nemtom, hogy erre most miert vagyok olyan buszke, amikor ti mar hetekkel ezelott vegeztetek vele, nekem is akkor illett volna megcsinalnom, nem huzni ennyi ideig es bizni abban, hogy jon a telapo es megcsinalja helyettem. :oops:
Vendég

Ha mar a sutesnel tartok, adjatok nekem tanacsot!

Holnap reggel megyek szulesznohoz es dokihoz, szeretnek vinni nekik ajandekot, mert eddig tolem meg nem kaptak, fogadtak, kertek el semmit.
Szoval a szuleszno kap csokit, a doki egy uveg bort, de ez eleg snassz. Persze viszem, de arra gondoltam, hogy valami egyedit is adok. Mivel nekem a kezugyessegem nem jo mashoz, csak a suteshez (es olyan dologhoz, amivel csak Ferit lepem meg, juj, rossz Bea :lol: :lol: , ez nem ide tartozik), nah, szoval arra gondoltam, hogy sutok nekik holnap hajnalban valami szep, kulonlegesnek szamito kenyerket, vagy ilyesmit, amiben profi vagyok. Egyreszt, mert ritka gusztak tudnak lenni, meg friss is lesz, mert ugyis negykor kelek, mint mindig, szivesen is csinalom, masreszt nekem jo otletnek tunik.
Vagy inkabb ne? Ciki lennek? Mar kerdeztem a sogornomet is (o ismeri oket), kivancsi vagyok, hogy o mit szol hozza, de elmondhatnatok ti is a velemenyeteket!
Vendég

Nem, én nem zsemlézek, de a képek láttán éreztem az illatukat is! :lol:
Nagyon guszták. Én is kérek!
Ügyes vagy, hogy ennyit kivasaltál. Ez így van rendben, hogy most csinálod, legalább van rögvest hova rakni. Ha hetekkel előbb megcsinálod, túl kellett volna élniük a költözködést. Múlt héten amúgy is házat nyaltál. Nem lehet már mindent egyszerre.
Én annak is örvendek, ha egy dolgot véghez viszek egy nap. Pl tegnap lementem a pékhez hehe aztán ennyi.

Kattkat

Kép
kattkat

Ha magamból indulok ki, én nagyon örülnék ilyesminek, de én nem vagyok se szülésznő, se orvos.

Kattkat

Kép
kattkat

Jah, tenyleg. Azt irtad, hogy nem tombol. En meg epp azt olvastam, hogy tombol benned az energia a zsemlezeshez. Hat sebaj. Kuldenek en Neked, de asszem mar nem lenne tul szep latvany, mire odaerne. De ugorj el erte! :D

Kakti!
Benneteket is orommel latunk, ha van kedvetek, idotok, energiatok beugrani Maglodra is!
De meselj most nekem mindenkeppen: milyen kinai is van itt az auchanban? Sejtem, hogy van, de jo is? Ti mar probaltatok? Szeretem az ilyet tudni. Imadom a kinai kajat, foleg, ha nem en fozom, csak elem rakjak es lehet legelni. :lol:
Vendég

Bea!
Egyrészt most nem ugranánk be, mert Apa (ennyit a kekszről) eléggé megfázott - nem kell az Kristófnak. :)
Másrészt ma fogjuk tesztelni a kínait. De majd beszámolok. Itt, a szomszéd csömöri osanban is van egy, de rettenetesen carul főznek (pl. a mézes hudit nem mézzel, hanem olvasztott cukorral csinálják), ráadásul a kajajegyet sem fogadják el - nálunk ez most lényeges szempont. De azt tudom, hogy maglódon ebben a madaras tescoban van egy kínai és egy ázsiai-thai kaját áruló bolt is. Majd meglássuk, mi lesz!

A zsemlék csodaszépek! Irigykedem! Én miért nem tudok ilyet??? Küldhetnél receptet. Vagy kenyérsütőben keleszted őket?
Amúgy szerintem a dokiéknak a különleges kenyér jó ötlet lehet! Persze nem nagy! Csak valami kisebb darab. Tegnap reggel a Bumerángban a Bochkor emlegette, hogy vettek ők is kenyérsütőt és olyan kenyeret csináltak, amibe olivaolajat, szárított paradicsomdarabokat és oreganot tettek, és valami isteni volt! Vagy olajbogyót is lehet. Szerintem vmi ilyesmi különlegességnek örülnének - pláne, ha tudják, hogy handmade! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok

Tegnap este én is olyan c@rul voltam, fájt a derekam, a gyomrom nagyon rossz volt. keméynedtem is. aztán meg beparáztam hogy még nem akarok szülni menni :roll: :roll: szerencsére elmúlt a rosszullét.
most meg mennem kell a támadónőhöz.

Bea
ügyi vagy a zsömlékkel:)vasalás:)

Zarja
én használtam szoptanítot az első kölökkel. ő kis súllyal és alacsony vércuki szinttel született és én is tapasztalatlan voltam, a csecsemős arra volt büszke hogy beletöltött 60 ml tápszert.
itthon csak olyan 10-20-30 ml-ket nyamogott, egy idő után nem gyarapodott semmit.
így pótolnom kellett, először mindig szopiztunk és utána a tápot szoptanítból adtam neki. hát elég macerás volt, de végülis valamennyire sikerült felhozni a mennyiséget, kb napi 500 ml anyatej volt. sajnos nem sikerült a pótlást teljesen elhagyni, szóval lehet hogy van valami tutibb módszer, szerintem tanácsadót kéne megkérdezni. régen itt a babaneten is írtak segítséget, volt szoptatós topik, nem tudom él-e még.
aztán amikor már ehetett mást is akkor már nem szoptanítoztunk, csak a szopi és rendes kaják, így 15 hónapos koráig szopott azért.
a második fiam pedig már csak anyatejes volt.

csecsemősök, védőnök sokszor nincsenek a helyzet magaslatán, nekem is anno azt javasolták, hogy szigorúan 3 óránként 1 mellből, meg ilyenek.
nincs nálatok LLL szoptatós csoport? vagy ilyen tanácsadó? biztos tudna segíteni.

egyébként meg tényleg nem ezen múlnak a dolgok, Gergő már 7,5 éves, okos iskolás nagyfiú lett belőle, táp vagy anyatej ide vagy oda. most épp farsangra készül. Ja és hogy dicsekedjek vele, szépíróversenyen volt a kis balkezes elsős fiúcska:D :D nos, ezt nem az anyjától örökölte :lol: :lol:

drukkolók a finiselőknek

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Na, a szopi-táp ügy is a "nem fog így iskolába menni" témakörbe tartozik. Valóban, 10 éves korában majd jelentéktelen dolognak fog tűnni, de most, plána egy első babás anyukának, nincs ennél fontosabb dolog a világon. És ez így van rendjén :D . Elsőbabás barátnőm 1-2 naponta hívogat semmiségnek tűnő kérdésekkel, de neki a sírás határig fontos. Megértem, mert élénken él bennem az első gyerekesek bizonytalansága, jól emlékszem a kétségbeesésre, amikor felfedeztem a szájpenészt stb.

Kakti Már egyszer futottunk egy kört a pár hetes baba szupermarketben való sétáltatásáról :D. Akkor is tök eltérőek voltak a vélemények.

Bea Ha vígasztal, nekem is itt áll kimosva a sok babaruha, én is ma készülök vasalni :D . Erre a Zuram kifejezte kívánságát, hogy aranygaluskát enne. Hát ennél macerásabb kelttésztás kaját már csak keresve tudott volna találni. De üsse kavics :D !

Zuzmoo Meg lehet kötni fixre a kendőt is. Csak bele kell bújni és már teheted is bele fekve a babát. Én ezt a figurát használtam mindaddig, amíg nem tudott ülni a gyermek.

Na, megyek, mert ezer a dolog (diótörés, boltba futás, dagasztás, kelesztés stb.stb.stb.). De végre jól érzem magam a bőrömben, nem önt el a pánik naponta többször. Már-már sajnálom, hogy nemsokára vége.
Tegnap tök vizes volt a lábam, délutáni, meg éjjeli pihire alá tettem egy félbehajtott nagypárnát. Reggelre ismét szép lett a lábam :lol: .
pammut

Nóri, pedig úgy hangzott, hogy megint sikerült túl vehemensen reagálnom és megbántottalak. Örülök, hogy nem, már én is tervezgetem, hogy ha még egyszer kezdhetném, mit csinálnék másképp. Mindegy, most ez van, ezzel kell együtt élni, és ebből kihozni a legjobbat. Mint írtam már, ha nem megy, nem megy. Ebbe már belenyugodtam. Talán ettől van, hogy mostanában már nem borulok be, megnyugodtam. De ettől függetlenül eltökélt vagyok. (csak zárójelben: azért az is megnyugtat, hogy hibáztathatok mást, gyarló az ember no). Most a legfontosabb, hogy hízzon bármi áron. Ha kell, tömény téglaport tömök belé, csak súlya legyen. :D

Egy kedves barátnővel beszéltem, ő is azt mondta, minden csepp Isten ajándéka. Ne úgy fogjam fel, hogy csak ennyi??? Igazatok van. Nem ez a lényeg.

Szoptanít: kicsit megijedtem, mikor azt mondták macerás. De nem hiszem el, hogy a jelenlegi helyzetnél macerásabb lehet. Jelenleg masszázs, fél óra szopi, erőteljes győzködéssel, aztán a maradék tápszer (amit ugye előre el kell készíteni, bemelegíteni) aztán fejés. Közte fejés. Ennél csak rövidebb, meg egyszerűbb lehet. Legalábbis most így gondolom. Ettől függetlenül befogom a szám most már.

Katica: nyugodj meg, ha nem is mocorog Emő nincs baj. Ha baj lenne, azt éreznéd, hiszen azért a szervezeted negatívan reagálna rá. És egyből menne fel a lázad. Tehát nyugi van, csak a bugi van. Tudom könnyű mondani, mert én is halálba paráztam magam, amikor nem mocorgott. Bár ott volt a lábnyújtogatás. Ha szúrt az oldalam egyrészt átkozódtam, hogy ha megszületik lerágom a lábát, másrészt azért örültem mert tudtam, hogy megmozdult. De a védőnőkhöz bármikor bemehetsz egy szívhanghallgatásra. Én is azt hittem, hogy ki fognak dobni, de nagyon megértőek voltak.

Beszéltünk egy kicsit Katicával, lehet hogy evidens dolgokat feszegetek, de lehet, hogy más is olyan butus mint én:
A fejés előtt átmasszírozzátok a melleteket? A csomók benne, azt jelentik, hogy ott a tej, a masszázzsal meg fellazulnak és könnyebben ki tudod fejni illetve a babónak kevesebb munka kiszopni (talán nyugodtabban is tűri).
Ha belülről bizsereg a mellem, az ugye nem baj?

Benettke: ez nem igaz! Én pl kifejezetten várom a hsz-eid. Igaz nem szólok hozzá. Minden kórháznak megvan a saját protokollja. Aszerint kell mennie ott a szüléseknek. Pl Pécsen a Megyei Kórházban ha magzatvíz elfolyással mész be 6 órát kapsz, hogy megjöjjenek maguktól a fájások és aztán jön az oxi. Szintén Pécsen a Klinikán 12 órát adnak. Kaposváron egyből kötik.

Szoptatási tanácsadó: héé, ez itten a sötét Somogy! A legközelebbi Ligás klub Szekszárdon van (érdekes, hogy Pécsen sincs) és a legközelebbi szoptatási tanácsadó Pécsen van. Vele telefonon tartom a kapcsolatot. Bár ő is a meztelen bőrös testközelséget preferálja. No meg a nyektetést, szerinte min 8-szor 45 percre tegyem mellre, mert a babónál nincs jobb mellszívó. Itt jön Vicky és most már az én problémám is: mi van, ha már hozzászokott a cumihoz, és egyszerűen nem fogadja el? Azért szegénykémet nyektetem. Szerencsém van, hogy ilyen nyugodt baba.

Kakti: jogos, igazad van, de mivel Zsolti dolgozik, és este ér haza, valahogy meg kell oldanom az olyan bevásárlásokat, amiket nem lehet éjjel megoldani. Pl a Tescoban is a gyógyszertárba mentem, csak azért mert az van legközelebb. De sétálni is arra szoktunk, mert arra lehet eltolni a dög babakocsit.

Más: Zsolti ha hazajön itt verekszünk a gép előtt, hogy ki olvassa a banyanetet. Jobban aggódik és izgul értetek, mint én. :D

zarja

Jó reggelt!

Na, barnázós vizsgálat ide vagy oda, én úgy aludtam végül, mint a bunda reggelig. (még pisilni is csak egyszer voltam).
Remélem valóban a hasamon keresztül nyomkodta a gyerkőc koponyáját a doki, de ettől függetlenül nagyon fájdalmasan mélyen turkált. Amúgy reggel már nem volt semmi bajom. A doki azt mondta, még nem akar szülést indítani ezen a héten, ha nem muszáj, szóval gondolom nem ÚGY vizsgált meg...

Olyan sokan és sokat írtok a szoptatás témakörben. Én meg annyira nem tudok hozzászólni, hogy már kezdem cikinek érezni :oops: De talán majd szülés után csatlakozom.

Fúú, tegnap estére nekem is olyan vizes volt a lábam, még a térdem meg a combom is. Naggyon ronda volt, még Zsolti is megjegyezte, pedig ő aztán soha semmi rosszat nem mondana rám :shock:

Kép
zsizell

Tegnap ugye egész nap (már 3.napja) folyamatosan jósolgattam, du már 15 percenként, estére már 10 percesek voltak. Aztán lefeküdtem, gondoltam, hogy elalszom, mert felesleges megint virrasztani...erre totál elmúltak a jóslók...azóta sincs semmi. MEGSZŰNTEK...Hát kész vagyok!!! Nem baj, legalább kialudtam magam, de nem értem, hogy miért van az, hogy egyik nap egész álló nap jóslók vannak, a másik nap meg semmi nincs.

Viki, egy pár hónapos baba 5-10 perc alatt tele tudja magát enni ciciből, csak Barbus még pici ehhez, de később gyorsabban megvagy a szopival mint a tápkészítéssel.

Kakti, én is a szerdai havazásban bizakodom, de az újhold is jó!
Nálad mi a helyzet a jóslókkal?

Benettke, én is minden nap up-to-date-elem magam, takarításilag, mosásilag, stb, hogyha menni kell, semmi ne legyen elmaradva. Készítettem kisebb jegyzeteket a férjemnek, hogy melyik nap mit kell csinálni, melyik gyereket mikor hova kell vinni, ilyen túlélő lejegyzés.

Bea, zsemle receptet el lehet kérni, nagyon jól néznek ki!

Eszter, mi az a nyektetés?
lara

Szia Lara!

Jóslók? Vagyogatnak, de nagyon gyanús, hogy nem lesz ebből tizediki gyerek... Hacsak ma az Auchanban nem teszek érte valamit (a csípős kaján kívül), meg majd itthon a lépcsőzéssel... :)

Amúgy jelzem neked:
Zarja a szülés előtt totál kipihenten ébredt, és nagyon jól aludt - ha jól emlékszem így lassan egy hónap távlatából... :)

Én most belenéztem a tükörbe... el fogom hagyni a hasamat... lecsúszott rendesen... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.02.09 09:50-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Szilvi, szoptatás ügyben in is lapítok, mint sz*r a fűben, annyira nem tudok hozzászólni. Na de eljön a mi időnk is :)

Kakti, amit a havazásról írtál, nem dob fel - úgy érzem, hogy az én babámat még nem hozza meg, viszont már baromira unom a havat meg a telet. Tavaszt akarok!!!! :twisted:

Olyan fincsiket süttök, lehet, hogy én is felavatom az új tepsimet: egy barátnőmtől kaptam muffinformát, amiben maci alakúak a lukak! Viszont így ugye nem mehet bele a kapszli, úgyhogy két dolog a hátránya: esetleg nem aka kijönni belőle a süti, és után sikálhatom erőből :) Csak akkor mutogatom itt, ha szép lesz :)

A tegnapi létramászás (kb. 50-szer jártam meg) mg emelgetés, pakolás, vagy nem tudom mi megtette a hatását: tökre leszállt a hasam! Eddig irreálisan fent volt, alul meg tök puha volt a hasam - jött is vissza a gyomorsavam rendesen, főleg ha feküdtem. Most a cicim alatt van egy 'üres rész', az alja meg kőkemény, reggel még fájt is. Remélem, illesztgeti a fejét. (és amúgy többet tudok enni is - sajnos :) )

Nemsokára indulok ctg.re, drukkoljatok, hogy elcsípjem a dokit, és legalább kézzel megfogdosson, ha UH-t nem is csinál. Tudjátok, kicsit aggódom a méretek miatt

boruska

Nyektetés: nem hagyom békén, rábukik a cicire, szí is, aztán ugye elfogy a nafta. Ő meg türelmetlen lesz, mert hiába dolgozik, nem úgy jön, ahogy a cumiból. Húzná el a fejét, én meg simogatom, ölelgetem, biztatom, hogy na még egy kicsit, na még egy kicsit. Cicuskám, még bírj ki 5 percet.

zarja

kakti: Sajnos én megértem Zarját a baba sétával kapcsolatban. Alig várom, hogy kimehessünk sétálni. Nem feltétlenül bevásárló központba vágyom, csak emberek közé. Vagy csak egy nagy sétára a babakocsiban a lányommal. De sajnos nekünk még nagyon hideg van. Remélem a jövő héten már szellőzhetünk. És arra hogy van aki vigyázzon a babára: nálunk nincs. :( Apa 5-re ér haza, utána meg már hová menjek egyedül. És nem is az egyedüli sétára vágyok, hanem hogyy büszke anyukaként toljam a babámat. Majd te is megtudod ha otthon leszel a babóval, hogy mennyire tud hiányozni egy egyszerű bevásárlás is. De tény, hogy félti az ember a baciktól a babát.

zarja: Zsolti nagyon aranyos, nagyon szeretjük, hogy néha egy apuka is ír. :D

Esti hiszti után úgy bealudt, hogy egész éjszaka 3 óránként evett és szunyált. Este tápot kapott, mert úgy látszik estére már nem termel annyit a mellem. Reggelig nem fejtem és lejött 140 ml. Ez két kaja. Lassan kelni kéne neki. Az a hülye légzésfigyelőnk megint beriasztott hajnalban kétszer is. De átmentem és csak annyi történt, hogy egészen a rácshoz fordulva aludt, megint lemászott a lapról. Megint elgondolkoztam a mobil légzésfigyelőn. Talán nem riasztana ennyit félre. Ti babáitok nem mocorognak még a kiságyban?
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti: én mostanában már annyiszor ébredtem totál kipihenten, hogy vagy tízszer megszültem volna ez alapján. Pedig nekem is mindig Zarja esete jut eszembe ilyenkor.

Kép
zsizell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?