Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Niki: sajnálom a kutyusotokat, de bízom benne én is, hogy helyre fog jönni. Én is nagyon kedvelem a goldeneket. Nekem ugyan palota pincsim van, de ő sajnos már eltávózott az örök vadászmezőkre. Én a Prima-Vet magánklinikát javaslom, ott pedig Dr.Bánfi Andrást. Nagyon jó doki. Szerintem próbáld meg, egy kérdést megér, hátha tud valamit modnani Neked. A XV.kerületben van a klinika. Honlap: www.primavetrendelo.hu. tel: 306-1364 nyitvatartás: h-szo: 9-23 óráig, vasárnap: 9-20-ig Most látom az oldalukon, hogy az év állatorvosa 2009-ben pont ez a doki, akit ajánlottam. :D
Korábban valami állateledelt is reklámozott és éppen egy goldennel játszott benne. Az én pincsimet is ő mentette meg egyszer (míg mások már el akarták altatni). És a szüleim is hozzá viszik az angol bulldogjukat.
Sikerülni fog!

Poci: gratula a 20.héthez!!!!!! Jupppi!

Mercy: sajnálom, hogy még nem kaptad meg a csomit, de most már ideje lenne megérkeznie! :(
Annak viszont örülök, hogy végül az esküvő mellett döntöttél. Elkezdtem Neked írni valamelyik nap, de aztán kitöröltem, mert ezt a döntést úgyis Neked/Nektek kell meghozni. Mikor mi esküdtünk, nálunk is egy gyors megoldás volt, egyrészt mert pocis voltam (és veszélyeztetett), másrészt találtunk egy lakást, amihez szocpolt szerettünk volna felvenni. Nekem is hasonló vágyaim voltak, DE nagyjából teljesült is. Mert első körben a polgári esküvőnk volt megtartva. Olyan rucit választottam, amit hátul fűzővel tudtam szabályozni, így pocisan és később már nem pocisan is fel tudtam venni. A polgárira mindneki meg volt hívva, de tudattuk, hogy a templomi és a lagzi része pontosan 1 évvel rá lesz. Így is volt.A polgári után szűk családi körös vacsi volt. Majd 1 évvel később a kislánykámmal mentünk a templomba, ugyanis a keresztelőt is egybe vettük. Rengetegen voltunk és eszement lagzit csaptunk. Felejthetetlen volt minden! És egyáltalán nem bánom, hogy külön volt a polgári esküvő (a szocpolnak ez volt az egyik feltétele, hogy össze legyünk házasodva). Lakást is nagyon szerettünk volna, ami közös. Így még ha akkor gyors megoldásnak is tűnt, mára csak a szép emlékek maradtak meg. A vendégek szerint, sosem voltak még ilyen jó hangulatú lagziban, közel 100 főből mindenki táncolt kortól és nemtől függetlenül hajnali 4-5 óráig. Meglátod, Nálatok is nagyon jól fog sikerülni. Meghoztad a döntést, próbálj most már csak a jó dolgokra koncentrálni, hogy Te valóban jól is érezd magad!

Maki: nagyon szép pocókád van, szerintem sem pici, szépen gömbölyödik!

Edi: 5 kiló az sok? Szeirntem egyáltalán nem. Ne vedd komolyan. Nem is csodálkozom, hogy mérges voltál. A vérnyomid meg biztos ezért ment fel + a szaladgálástól.
AFP 1 hét alatt meg szokott lenni. De ha holnap mész, kérdezz rá.

Barbuss: megkérdezem páromtól, hogy nagyon elcsomagolta-e Nóri ülését, mert január elején cseréltük le. Bebe Comfort volt (nagyon szerettem, mert biztonságos és kényelmes), ami 18 kg-ig jó, de Nóri már 17-nél tart (egyáltalán nem látni rajta, de erős csontozatú), így vettünk egy újat. Ha elő tudja bányászni, akkor beszereltetem vele és akkor megoldjuk. Ha esetleg nem, akkor meg értetek megyek, ez nem gond, ne viccelj. Csak ha nem muszáj, akkor ne mi szereljünk, maradjon a pasikra ez :) Se Te, se én nem emelhetünk. Megoldjuk mindenképpen valahogy. Csak hó, meg jég ne legyen, mert akkor kiállni se tudok az udvarból. A közös képviselőnk remekül rátolja a mini hókotrójával minden alkalommal az udvaron belül parkoló autókra a havat, ami jól meg is fagy. És a mi autónknak elől eléggé alacsony a spoilere elől, így kiállni reménytelen. Szegény párom szokott ilyenkor lapátolni, pedig már szólunk is neki. Na, de ez csak hóhelyzet esetén van. Remélem, már nem lesz több hó, csak ilyen szép napsütés.
És lányok, nálatok mikor van délutáni alvás a gyerkőcöknél? Mert akkor még azt is bele kell kalkulálni az időbe, hogy emiatt délelőtt a jobb vagy nem gond a délután.

Ebéd: nálunk rakott krumpli lesz + palacsinta maradt tegnapról

Képzeljétek, már megint megijedtem.... ugye pénteken voltam védőnőnél, nem találta a szívhangot, pedig próbálta elég sokáig keresni. A vérnyomásom is alacsony volt. És ez a legrosszabb, mert... na, le se írom. Egész nap semmi mocorgást nem éreztem, majd másnap se nagyon. Este végre jelentkezett a picúr, de 2-3 kapálózás volt csak. Egész éjszaka alig aludtam valamit. Eljött a vasárnap és szintén semmi. Mondtam a páromnak, hogy menjünk és vegyünk egy angel soundot, mert megesz a fene. Sokkal rosszabb ez a bizonytalanság, az meg most luxus lenne, hogy kifizessünk megint UH-ra sok ezer Ft-t, amikor úgyis megyek szombaton. És majdnem 1 UH árából meglenne a szívhallgató. Megvettük! Hazaértünk, azonnal megkerestük és a kis Maszat Panna (ha mégsem, akkor Maszat Peti) szíve ott dobogott. Ha hallottatok valami nagy puffanást tegnap, az egy kő volt a szívemről. Annyira elbújt alulra, hogy csak na. És fel is vettük a szívhangját, dupla öröm. Azóta azt hallgatgatom mp3-ban :D
Jó ez a kis szerkezet. Kár, hogy nem előbb vettük meg, de úgy voltam vele, ha úgyis rúgdosni fog, akkor az egyértelmű jel. És én elég korán éreztem már, ráadásul mindennapos volt. Jól megijesztett engem, viccesek ezek a Babócák. Az egyik a kukacát dugja el, a másik a szívhangot, meg inkább szundikál, mint jelezzen, hogy "hééé, Mami itt vagyok!"

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Mire leírtam a mondókám, megint jó sokat írtatok :)

Mercy: vééééégre, örülök, hogy megérkezett. Igen, jó vastag olvasnivaló :D Súlyos kötetek :)

Bibar, Barbuss: nekem igazából mindegy, hogy melyik nap, délutánra vannak inkább progik 5 körül, napközben bármikor jó. Edi, Neked mikor lenne jó? Gondolom, hogy még nem tudtál vele foglalkozni, ha nagyon el vagy bent havazva. Na, meg még a doki is rátett egy lapáttal.
Szóval, én rugalmas vagyok :)

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Manorka
jóóó ötlet volt az Angel Sound :D Én is előveszem most már azt hiszem lassan....

Nekem is pincsim van, törpe palota pincsi, zsemleszínű. Ő az első fiam, akkor vettük, mikor Bálintot vártam, mert 6hós kismama voltam, mikor az előző pincsimet (Alfonz) elkezelte az állatorvos egy injekcióval, és rohamot kapott, fulladt, rohantam vele klinikáról klinikára... de fulladás miatt agykárosodása lett, el kellett altatni, 6 éves volt. A kezeim között halt meg, majdnem megszültem olyan rohamot kaptam akkor. Még másnap vettük Pöpit, aki hivatalosan szintén Alfonz lett, de mi pöpinek hívjuk :D:D:D:D Most Ő is 6 éves, pont mint a másik volt amikor Bálintot vártam :D Imádom, egy angyal. Nem viselném el, ha valami baja lenn... Igazi kis szaros szobakutya, de olyan tiszta, hogy eszméletlen. Udvarra jár ki, de ahogy bejön vonszolja a kis seggét a fürdőszobába, ugrik a kádba, mert lábmosás van:D tartja a lábát, melyiket mosd :D:D:D:D Imádom, azon kívűl, hogy nem csókolgaton szájon (az nekem kicsit túlzás) agyonra van kényeztetve a kis szaros :D Jó kis játszópajtija lesz Botinak :D
Vendég

Ebből a taliból ki kell maradjak sajnos... Most mondta a főnököm, hogy a hét második felében egyedül leszek, így tuti nem fogok tudni szabit kivenni.... Majd a következőre megyek... :wink:
Vendég

Sakura
Felhívtad az uh-sokat????
Vendég

Manorka!
Sajnálom az ijedtséget! Jó hogy vettetek Angel soundot. Én tegnap lemaradtam egynek a licitjéről.... :( Pedig én sem érzem mostanában minden nap Manót. :( Bár remélem a reggeli hányinger "jó jel" továbbtra is. De 200 koronánál többet nem nagyon vagyok hajlandó kiadni érte.

d.dodó

megőrülök, megint eltűnt, amit írtam!!!!!! na kezdem elölről :(

barbuss: köszönöm, este későn elmúlt. ma is jelentkezett, de nem olyan intenzíven és már nem ijedtem meg. pisijárat most nekem is megszűnt, csak reggel ha felkelek rohannom kell.

edi: afp kb 2-3nap, utána a 18. héten kell menni a gen.uh-ra, oda kell az eredmény. a kilók ne zavarjanak, anyukádnak igaza van. rajtam jelenleg kb +7kg van :( eleinte annyira zavart a súlygyarapodás, h megutáltam magam, a testem, a párom előtt már nem vetkőzöm, nem szerettem a pocakomat sem! olyan lelki beteg lettem, h kerültem a tükröt és nem akartam enni semmit. a védőnővel és a dokimmal is beszéltem, megbeszéltük a személyes "dolgaimat" és ők kezdtek el megnyugtatni. a vérnyomás, vérkép, vizelet, cukor, magzatvíz.... rendben van. nem zabálok, nem tömöm magam édességgel, még szobabiciklizem és tornázom is, de úgy tűnik az én testem ilyen. most már kezdem megszokni és SZERETEM a pocakom :lol: :lol: :lol: kb. 2hónap kellett, h elfogadjam! ráadásul az is frusztráló, h minden nő azzal kezdi: na és mennyit híztál már?????? ÚÚÚÚÚÚÚÚÚTÁLOM ŐKET!

Niki: hurráááááá :) nagyon örülök, h Ti is mocorogtok!

pocak: én is néztem hálózsákot, de szerintem ezt a fajtát inkább a nagyobbat nézd, mert meleg. ha szeretnél egy táblázatot, h mikor mekkora ruha kell a babónak, akkor szólj, szívesen küldök! én is az alapján veszem a rucikat.

emma: látod, hamar túlestél rajta. gondolom csak muszájból mondott valamit.... :( eztán már csak szülés után fog otthonodban látogatni.

manorka: jó, h megvettétek, így bármikor megnyugtathatod magad! minden rendben :)

Kép
zsani78

Kilók: Hú, én ki voltam akadva, mikor hallottam olyanokat, hogy otthon mesélték, hogy azt mondta a doki, hogy ha ennyi meg ennyi kilot felszed, akkor már nem vállalja a szülés levezetését. :shock: Itt semmi ilyen nincs....az egyen a kismama, ami jóleis neki (más ha cukor miatt diétáznia kell), és ha hízik, az természetes.
Én Lizyvel egy laza 20 kilot dobtam fel....... (Igaz "csak" 47 kilorol indultam). Most 56-ról. De fél és 1 kilo közt szedtem mégcsak fel. De Lizyvel ugye zabáltam az édességet, most meg a "legtöbb édesség" néha napközben egy kakaó és egy banán. Szóval minden terhesség más és más.

d.dodó

Koszi lanyok a tippeket a halozsakra, a dontes megszuletett, a nagyobbat veszem, ha minden jol megy ket telen at tud majd benne aludni. Ti nem hiszitek el, hogy nalam milyen hideg van a mediterran eghajlaton. Ugy alszok, hogy be vagyok oltozve es ket vastag takaroval takarozunk. Ha a mano is ilyen fagyos seggu lesz, mint a mamija akkor kell neki a vastag halozsak. Ugye az elso telen november korul meg csak 5 honapos lesz, a halozsak pedig 6 hos kortol van. Most hulyeseget kerdezek, de ha egy kicsit nagy, akkor nem tul belecsuszni valahogy?

Zsani: ha kuldenel tablazatot, azt megkoszonnem. :wink:

Dodo: Neked szerettem volna irni az Angel Sounddal kapcsolatosan, hogy miert nem probalod meg az angol ebayen a vasarlast, ott is ki lehet nagyon jo hasznaltat is fogni, vagy ujat licitre. Az enyemet azonnali vasarlassal teljesen originaltan vettem.

Manorka: vettel, Te is de jooo. Csajok nekem azota tunt el a param, nagyjabol :roll: , miota van ez a kis szerkentyu, annyira jo, minden nap hallgatom. Sokszor akar fel orat is. Annyira relaxalo, hogy sokszor azon kapom magam, hogy majd elalszok ahogy hallgatom, lehet akkora megnyugvassal tolt el.

Edi: aranyos lehetett Anyud, ahogy kipartolt, anugy meg az 5 kilo amugy sem sok. Balinttal is ugy voltal, hogy az elejen meg a vegen kaptal fel kilokat, kozben meg semmi. Amugy meg ez a dolguk, hogy szapuljak a kismamakat, ne is foglalkozz veluk.

Maki: jol leplezed a kismami gatyeszt :wink:

Mercy: a spagettit ugy csinalod, hogy a szoszhoz elobb oliva olajon megpiritasz fokhagymat, aztan belezuditasz egy konzert paradicsomot, olyan daraboltat. Soval, borssal izesited. Kb. 30 percig lassu tuzon fozod a szoszt es lekapcsolod amikor mar jol besurusodott. A legvegen, amikor mar nem fo egy tonhalkonzervet lecsopogtetsz es a szoszhoz kevered ovatosan, vigyazva, hogy a haldarabok minel jobban egybe maradjanak. Fozol ki hozza foghegy kemenyre spagettit es amikor leszurted a szosszal osszeforgatod. A tetejere mar sajt nem kell, a halas etelekhez a sajt nem passzol, a lazacos tesztara sem kell tenni.
Hat ennyi, nagyon egyszeru. :wink: :wink:
pocaklako

Ja hat a legfontosabbat meg nem is irtam, megjott a vizelettenyesztes eredmenye: minden negativ, tehat fertozes nincs, Baboka ugral csak Anya holyagjan azert kell annyit menni.

Edi: a pocikemenyedes nalam is ujra beindult, hat nincs mit tenni....nonek a gyerekek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako

pocak!
google-ba beírom, hogy angel sound....de eddig amiket átváltottam, mind 200 korona fölé jött ki....annyit meg most nem szánhatok rá sajna...mármint 200 nál többet.

d.dodó

pocak: elküldtem. hát persze, h negatív! azért remélem alábbhagy majd, tényleg sok.

dodó: mi az átváltás a ft-hoz?

Kép
zsani78

Tali: lányok és a hétvégéhez mit szólnátok? És akkor mondjuk akár a Dunakeszi Auchanban is tudnánk talizni vagy mondjuk Ikea. A gyerkőcökre tudna Apa vigyázni és akkor Edi is hátha tudna jönni.
Bár most, hogy leírtam, a mostani szombat és a jövő hét hétvége sem jó nekem, de utána bármikor. Ez csak egy 5-let :D

Dodó: a 200 korona az mennyi átszámolva? Hong-Kongból is lehet rendelni e-bayen újat. De az is olyan 7500 Ft-ra jön ki postaktg-gel együtt.

Angel Sound tényleg nagyon jó dolog, tényleg nagyon meg tudott nyugtatni.

Edi: nekem is elkezelték a pincsim, Reggie ("Redzsi") volt a neve, hivatalosan Sir Regginald. Nagyon imádtam én is. A Lehel úti sintértelepen fülgyulladását annyira elkezelték, hogy elnyomta az egyensúly érzékét. Nem tudott szegény menni, mert felborult. Ráadásul még a dobhártyáját is átszúrták ott. Aztán az általam emlegetett doki mentette meg. Végül szegényt el kellett altatni 8 évesen. De a műtét után még évekig élt egészségben, pedig előtte a dokik lemondtak róla több helyen is.
A lábmosás meg nekünk is úgy zajlott, hogy minden séta után irány a fürdőszoba és tartotta a tappancsait. Nagyon kis édes pofa volt. És szintén zsemle színű. Imádtam nagyon a kis szőrmókot. Sosem volt szemtelen, aki nem szerette az ismerőseim körében az efféle kutyákat, azoknál is igyekezett belopni magát a szívbe.
Cuki kutya nagyon. És hasonló volt a pofija, mint a Tiédnek (iwiwen láttam).

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Dodo: megneztem Neked az arakat, szerintem ott mar talalsz jo. Van egy aki 1 angol fontert adja az angel sound darabjat teljesen uj darabok. Mar irtam neki,hogy Svedorszagba ennyiert kuldene el, most varom a valaszt. Ahogy szamoltam 200 sved korona olyan 17 font. Figyelj csak es amit neztel az szallitassal egyutt volt 200 korona?

Kivancsi vagyok mennyit szamol fel szallitasra, de ha meg igy is megeri, akkor ne habozz, szerezz be egyet.

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories

Itt van most az aktualis kinalat.
pocaklako

1 SEK = 27Ft

d.dodó

pocak!
Köszi!! Igen, amiket néztem, abba a szállítást is belenéztem, hogy benne legyen 200 koronán belül.

d.dodó

dodo: akkor sajnos itthon drágák :( az újat 8500.-ért lehet megrendelni a cég honlapjáról. elborultak az eladók, h használtakat van, h ennél drágábban árulják.... nem is értem..

Kép
zsani78

Poci: de jó! Örülök, hogy minden okés pisi ügyben is! Nyomja a Babóca a pisilőd. Múltkor megkérdeztem a védőnőt, hogy hány óránként ürül a magzatvíz, eszembe jutottál. És mondta, hogy kb.8-9 óránként. Tehát az sem okozhat annyi pisit.
Az Angel Spund-dal pedig azóta barátkoztam, amióta először írtad, még karácsony előtt. De 12.hét körül már mocorgott nálam a Babóca, ezért nem vettük végül meg. De most annyira örültem neki!! Örömömben nem is tudom, hány nutellás palacsinta csúszott le :D
A Brendonban vettem és ott az eladó nő azt mondta, hogy minden vásárlónak azt szokták ott ajánlani, hogy lehet többször is egy nap használni, de max.1-1 percet. :roll: Így túl sokat nem mertem használni, talán 2x3 percet használtam tegnap.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Köszi, hogy ennyit segítetek!! :D

d.dodó

Néztem most 3 fontért...nem tudom mennyiért postázná ide.

d.dodó

Hát lányok, írnék én visszaolvasás nélkül is, meg próbálnék bekapcsolódni, de legtöbbször csak pislogok, mert nincs meg a "fonal" :D:D:D

Viszont van egy dolog, ami már régóta nem hagy nyugodni engem...
Folyton azt "látom" itt, hogy szinte mindenki UH-ra megy (már bocsánat a megfogalmazásért, de) ha kell, ha nem....

Elvileg egy normál lefolyású várandósság során 4 alkalommal csinálnak UH-t.
Többhelyütt is olvastam, úh. legyen tény:), hogy elvben semmiféle károsodást nem okozhat a "túlzásba vitt" UH...
Bennem valamiért mégis az a kép él, hogy az UH egy szükséges, de nem feltétlen pozitív hatású vizsgálat...
Azaz: én nem merek ilyen gyakran UH-ra és leskelődni :) menni...

Szerintetek tiszta hülye vagyok?

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Manorka
nekem most egy két hétvége kilőve,abszolút betábláztuk magunkat Apával :oops: :oops: nekem Olivér 12-2 ig alszik kb,gondoltam délután összehozzuk,de neked ezek szerint meg 5 ig van dolgod :oops: na ez sehogy sem jön össze :cry: :cry: én délelött is ráérek mondjuk :wink: :wink:
örülök hogy minden oké és hallottátok a picit :wink: :wink: minden okés odabennt :lol: :lol:

jaj a palacsintát mindenki irja,megőrülök ugy ennék :oops: :oops: :oops:

Edi
sajnálom hogy sok a meló :oops: :oops: szólj majd ha ráérsz spontán kávéra :wink: :wink:

Pocak
örülök hogy minden oké a leleteddel,szólj annak a manókának ne nyomkodja ennyire a hólyagodat :wink: :wink:

bibar

Itthon 8500 Ft körül vannak valóban ezek a kütyük. Én azt vettem alapul, hogy eladni is jó áron lehet (szerintem). Most pl. egy járt le vasárnap 7.050 Ft-ért a teszveszen. De ha még nem is annyiért, hanem 5-6000-ért sikerül eladni, akkor 2.500-3.000 Ft-ot fektettem be és használtam, megnyugtatott. Tudtam, hogy új és garanciális. Egyetlen egy UH többe kerüne, mint amennyit majd eladáskor "bukok" rajta.
Nekem ez volt a szemléletem. Persze, az aggodalom is sűrgetett, nagyon nem is gondolkodtam már rajta, csak a páromat kellett kicsit rábeszélnem. Aztán elkezdett böngészni a neten és az egyik leírásba látta, hogy azoknak kifejezetten ajánlják, akik alacsony vérnyomásúak... innentől már nem is volt kérdés.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára manorka 2010.02.08 14:12-kor.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Dóri
szerintem az orvos tudja hányszor hiv uh-ra,és az biztos nem árt,különben nem hivna.
vagy a 4d re gondolsz amit beiktat az ember??na az szerintem csak egy kis plussz,de ártani nem árt sőőőt,jobban meg lehet nézni a babát!a te orvosod nem hiv havonta??mert az enyém igen,hála az égnek,azt kell mondjam :wink: :wink:

bibar

Manorka: palacsinta :lol: :lol: :lol:
Amikor anno utana olvastam nem irtak, hogy karos lenne a babara, meg az ajanlasokban sem emlitettek, hogy be lenne korlatozva az ido. Olyan mint egy hangfal az egesz, felerositi a benti zajokat. Mas mint az uh, mert az felmelegiti a magzatvizet. Nem hinnem, hogy baja lenne a kicsinek, ha akar 10 percet is hallhatnad. Na, orulok, hogy meg vagy vele elegedve, nagyon megnyugtato az biztos.

Dodo, a 3 fontos az licites? Mert annak meg mehet fol az ara. Ha gondolod irok neki es megkerdezem.
pocaklako

dóri: leginkább azért látod most folyton az uh-kat, mert elérkeztünk a 18. héthez, szépen sorra, egymás után. nem mindegyik kötelezőn kívüli uh volt! az utánaolvasás tényleg nehéz, szorgalmas csapat :lol: de előbb-utóbb mindenki képbe kerül. én is nemrég csatlakoztam, néha esténként szépen olvasom a korábbi írásokat. és úgyis feledékenyek vagyunk, sokszor visszakérdezünk dolgokra :wink:

Kép
zsani78

Dóri!
Itt is ugy vannak vele (nekem 1 UH-m lesz hétfőn), hogy az UH-zás felmelegíti a magzatvizet, és ez zavarja a babát. De pl ezért akarok egy Angel sound-ot venni most, mert én az 1-et viszont rohadt kevésnek tartom.

d.dodó

Sziasztok lányok!!

a védőnői szolgáltatásról (szülés utáni látogatás....stb.:) ugye le lehet mondani...??? Írásban kell elvileg nyilytkozatot tenni,és akkor már csak az oltásokkal zaklat,de ezen kívül békén hagy...!!

ugye így van...????

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

pocak!
Igen, az licites! Találtam 1 fontért nem licitest, de az meg külföldre 25 fontért küldi ki...az már sok.

d.dodó

nekünk erre ugye azért van szükség mert otthon szülünk,de utána tűűűűűz ki Németországba vissza...!!
És inkább hivatalosan lemondunk róla minthogy utána zaklasson a gyámügy meg ilyen sz@rságok....

Tehát nem azért mert bármi bajom lenne a védőnővel....( :lol: :lol: :lol: )

mokibuci

Zsani
Akkor egyetértünk a kilókkal kapcsolatban... Én is ilyen alkat vagyok és kész....

Manorka
miért gond az alacsony vérnyomás??? Alapból 90/70 szokott lenni nekem is.... :roll: :roll: megírod priviben??? gondolom sokkoló a dolog.......
Vendég

Moki!
Nem tudom! Itt nem jön ki..vagyis álltólag az "echte" svédekhez igen, de a bevándorlókhoz nem. De nekünk eleinte hetente, majd 2 hetente kötelező bejárnunk vele a rendelőbe mérésre.

d.dodó

Moki
Miért zaklatna a gyámügy??? mi köze a védőnőkhöz a gyámügynek??? Ma már nem kötelező a védőnő kimentele, nekem meg is mondta, hgy csak akkor jön, ha muszáj.... Nem kötelező....
Szerintem, ha szólsz, hogy itt szültök, de utána mentek ki, akkor nem lesz gond. Egyébként is meg kell beszélnetek az orvossal, mert abból viszont már baj van, ha a picit nem viszed a kötelező oltásokra, azért már komoly bünti jár... és, ha nem vagytok itthon, hááát.... Vagy hazajöttök mindig az oltásokra???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.08 14:25-kor.
Vendég

Moki!
Jobb otthon szülni mint Németben?? :shock:
Én örülök neki, hogy itt szülhettem/szülhetek.

d.dodó

Igen igen lattam Dodo kozben a a szallitasi koltseget.
En az enyemet ettol vettem:
http://cgi.ebay.co.uk/Angel-sound-Baby- ... 2a016c602a

Most atneztem a tobbit is, egy picivel dragabban adjak, mint 17 font.

Meg egy tippem van, probalj privat hirdeteseket nezni a neten (ne olyan sved ebeyest), ott is lehet jokat kifogni. En igy vettem az Angel Care-t, azt viszont hasznaltan, de meg garanciaban fele arom.
pocaklako

pocak!
És neked is az a 4 font volt a + postaköltséged?? Vagy az csaK országon belül ennyi??

d.dodó

Nem nem Dodo, 19.99 font volt a szerkentyu es 6.99 font a szallitas, de ajanlottan kuldte, a csomag nem veszett el, par napon belul itt volt. Lattam vannak, akik Hong-konbol aruljak ugyanezt. Valamivel olcsobb, de kb 1 honap mire itt az aru. Ja es a termek ugyanaz, ne gondold, az enyemre is ra van irva, hogy Made in China..mint mindenre.
pocaklako

Bibar, Zsani!

Nem a kötelező UH-kra gondolok.... hanem az "extrákra", (igen, pl. a 4D) amiket beiktattok.
Igyekszem visszaolvasni az elejétől és már ott is azt láttam, hogy többen is sokszor mentetek plusz UH-ra.

Na mindegy :)

Én megmondom őszintén, marha kíváncsi vagyok már, mert még két hét a következő UH-m és legutóbb a 12. hetin láttam Bogyót, annak meg már lassan 6 hete....

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Sziasztok!

Először is: Köszi mindenkinek a pénteki drukkokat apa nevében! Használt! Most úgy néz ki, hogy végre (másfél év után) áprilisban talán lezárják az ügyet, és eddig úgy néz ki (bár nem akarom elkiabálni), de a mi javunkra dönt a bíró!:) Ugyhogy köszi mindenkinek!!

Rengeteget írtatok, ennyit nme tudok visszaolvasni.

Manorka: Irigykedek 1000-rel! Én is nagyon szeretnék egy szívhang-fület, de sajna nekünk most drága:( Nagyon örülök, hogy megnyugodtál!!!

Én egyre jobban érzem a babót, és egyre többször. Tegnap olyan volt, mintha kinyomta volna a fejét a hasamon..:) Puha volt a pocak, csak egy kis helyen volt púpos, és kemény...amikor odatettem a kezem, pár másodperc múlva eltűnk a púp...:) Persze apa is rögtön próbálkozott, de hát addigra meglépett a babó:)

hirtelen ennyi...de majd még biztos eszembe jut valami..:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Jah... és frankón úgy érzem magam, mint egy első babás kismama....
Annyi az újdonság és a sok új kütyü, hogy az valami megdöbbentő! :oops:
Rég volt 2002... nah :roll:

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

pocak!
Köszi a sok infót!! Nézelődöm.

d.dodó

Edi: azt olvastam (a neten persze.... :evil: )
hogy esetleg elkezdhet vizsgálódni a gyámügy...persze akkor ha nem szólunk a védőnőnek...meg hogy neki is joga van hogy szóljon a gyámügynek már csak rosszindulatból is.....
Oltások: nem olyan sok az az oltás amúgy is járunk haza annyiszor vagy még kiderül hogy ami itt is kötelezö azt itt beadják-e neki mert elvileg ha kötelező akkor itt is kötelesek....
na de mindegy ez legyen a legkevesebb....arra a pár oltásra hza jövünk :D

Dodo: nem azért szülök otthon mert 'hely de sok kedvem van 'hozzá hanem mondjuk nem kell érte milliókat kifizetni mint itt....
szivem szerint én is itt szülnék de nem megoldható csak akkor ha itt indul meg és sürgősen kell bemenni a kórházba...mert akkor TALÁN nem kell annyit fizetni....de akkor meg rámfogják hogy szülni jöttem ki és nem is élek itt....és akkor is fizetés vaaaan :evil: :evil:

én ugyanis ugymond "feketén" vagyok itt mert se lakcímem se munkám...páromnak ugye van de ő már más tészta.....
de mivel az Eu-ban három hónapon belül bejelentés nélkül kinnt lehet tartózkodni így mi soha nem lépjük túl.... mindig hazamegyünk amúgy is.....és kész!!!! :D

mokibuci

Niki: Nagyon-nagyon sajnálom a kutyid! :(
Remélem minden rendben lesz vele, és sokáig veletek élhet még!!!
Sajnos még évekkel ezelőtt a borostyán-dalmatámat kellett elaltatnunk 6 évesen, mert máj- és vesebetegsége lett.
Nem tudták megállapítani az orvosok, hogy mitől...csak fogyott, hányt...aztán irány a kórház, ott megpróbálták 1 hétig infúzióra kötni, háthogyha segít az állapotán...nem segített, így a végső megoldást tanácsolták.
Az a szomorú az egészben, hogy nem tudtam elbúcsúzni tőle, nem tudtam bemenni hozzá. :(

Maki: Nagyon cuki a pocikád! :)

Ma mosott rongyként érzem magam, mert tegnap éjfélkor értünk haza.
A "kis-sógornőm" táncbemutatóján voltunk, ahol több tánciskolai növendék is fellépett.
Nagyon jó volt kimozdulni, bár babu nem nagyon élvezte a hangos zenét!
:)

csipetnyusza: Átérzem a "kiborulásunkat"...nehéz az informatikus-asszony sors!
:lol:
Na de ez legyen a legkevesebb!!! Nem iszik, nem járkál el...

Edi: Lecsesztek a +5kg miatt??? Hát én is tutira kibuktam volna!!!
Jó-jó nem kell túlzásokba esni, na de 5kg nem gáz szerintem!
:?:

Poci: Azért én is még egyszer gratulálnék a félidőhöz! :)
Annyira jó látni, hogy "száguldunk" előre! :lol:
Megnéztem a hálózsákot, írtó édi.
Szerintem nem orkános, viszont polár béléses...nyáron lehet meleg lesz, így a 6hó-tól valót venném meg a helyedben.
Anyumnak épp ma mutattam meglévő hálózsákokat, s ő mondta hogy mi imádtuk őket.
Szabadon tudott mozogni a testünk, lábunk...nem rúgtuk le magunkról a takarót, stb.
Bátyáméknak hála nekünk van a vékonyabb anyagútól a vastagabbig, úgyhogy nekem nem kell vennem. De tuti vennék!
Éééééés mire végigolvastam a bejegyzéseket, meg is hoztad a döntést. :)

Emma: Örülök, hogy meg volt a mai védőnői látogatás.
Ezen a 3-dik emeleti dolgon, valamint a kanapén most nem kicsit kiakadtam!!! :twisted:
Nem is értem az egészet!!! Ááááááá...

Manoka: Nagyon ügyik vagytok, hogy megvettétek az AngelSoundot. :) Boldogság, és egyben megnyugvás a szívhangjukat hallgatni...
:)
Mondjuk én csak ritkán merem használni, mert hát ultrahang...fene se tudja!
Én is észrevettem, hogy amikor alul fekszik, akkor nem érzem a mocorgását, biztos olyan lehet ott, mint a gumiszobában! :wink:

Délelőtt én is palacsintát sütöttem! :)
A babócák csak nem összebeszéltek, hogy mit egyen a mamijuk?
:lol:

Holnap után UH! :)
Sajna az esti UH időpontot áttették délelőtt 10.40-re, így BKV-val kell 1,5 órát hazautaznom! :(
Na de látom babócát! :lol:

Emi

email4
Budapest

Moki
ááá ez hülyeség, a védőnőnek csak könnyebbség, ha nem kell kimenni hozzátok is.... csak szóljatok neki persze, az fontos.
Hát van olyan gyerekoltás ami kötelző itthon, de pl. az osztrák rokonyoknál nem... :? így lehet nálatok sem kötelező pár, de mivel a kislányotok magyar állampolgár lesz, itt lesz nyílvántartva, erre figyelj, mert nem jó, ha kinn adatod be neki, pláne hogy nem is adathatod be neki ott, mert ezek államilag támogatott oltások, és azt kinn nem fogják neki beadni, mivel nem német állampolgár.... Legalábbis sz osztrák rokonygyereknek itthon nem adhatták be, mert osztrák állampolgár....
Ennek azért pl. kérdezz utána, hogy ha beteg lesz, hogy viheted-e oda a körzeti orvoshoz, vagy fizetősre csak.... Bioztos nem mindegy... nem lenne jobb kinn szülni????
Vendég

Meme: de jo mar hogy jottel, jo regen jartal felenk. Orulok, hogy a dolgok kezdenek jo iranyt venni nalatok. Persze szoritottunk ezerrel :lol: :lol: :lol:
Jo mi a a babamoci ???? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

A festessel hogy alltok, keszul a pici szobacskaja?

Dobj mar legyszi egy tablicat, ha nem gond ide a topikba, koszi

:) :) :) :)
pocaklako

Edi:köszi-köszi!!!!akkor már megint beleestem a netes csapdába.... :lol: :lol:

az előbb leírtam miért nem jó itt szülni....!!!
illetve jónak jó...........na de a piszkos anyagiak...!!

de persze nem én döntöm el...ember tervez.....BABA végez :lol: :lol:

mokibuci

basszus az én vonalzóm meg meghülyült.....

most írja a rendes (LMP-s) időpontot...de hogy ezt honnan szedte....???? :?

mert a mensi szeinti és a német doki szerinti időpontot írja.... :lol:

na nem baj.....de ez durva.....!!!!!!!!!!mondjuk csináltam ilyet is a picibabán de nem ezt szúrtam be......!!!

TITOK MARAD..... :lol: :lol: :shock:

mokibuci

Moki
jaaaah, értem... Így akkor pláne kérdezz utána a kinti orvos lehetőségnek, mert aztán kiderül, hogy ha szegény baba beteg lesz is milliókat kérnek el... :shock: röhej.... :S
Vendég

Na okosabb lettem táppénzileg is. A HR-es csajszi tökre jófej, jól elmagyarázta...
Tehát az első 3hét az betegszabadság, ami a brutto bér 70%, és vonnak belőle mindent. A 3hét után már táppénz, ami a brutto bér 60%, és adót vonnak belőle "csak"..... Hát ahogy kiszámoltam, nekem sajna kevesebb lenne sokkal mint a nettom, úgyhogy marad az eredeti terv, és május 31.-ig dolgozom....
Persze csak akkor, ha minden rendben van, és nem kell pihizni előbb már.... de rendben lesz :D:D:D:D
Vendég

Moki!
Igy már értem. Sajnálom. Itt meg pont hogy minden ellátás, és szülés is ingyenes. Egyedül a 3 napi korházi ellátásért fizettünk vagy 200 koronát. (magyarul vicces összeg). Főleg ha azt nézzük, hogy napi 5-szöri étkezés van benne, ebből 2 meleg kaja. Éjjel is van kirakva gyümölcs és forrócsoki, tea, kávé. És SEMMIT nem kell vinnünk magunkkal. A gyerekeken egyenruha van, de annyiszor csarélem ahányszor akarom vay szükséges. Pelus is van a babának (vagy 4 féle...ki milyet szeretne), fürdetők is vannak, törölköző babának, mamának, hálóing (annyiszor veszek tisztát ahányszor akarok), hálós bugyi, 2 féle betét, szóval minden. Fullextrás. De szülésért nem kell, sőt TILOS fizetni (mert az orvos lefizetésének számít). A 9 hónap alatt sem fizetünk, csak kemény 40 koronát, aki szeretne UH képet hazavinni...de ezért 4 képet adnak!!!

Erről jut eszembe, már csak 1 hét, és UH!!!!! :lol:

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?