Új privát üzeneted érkezett!

Ja és még az is nagyon fasszentos, hogy Anyósommal (de utálom ezt a szót, olyan pejoratív) voltunk a Máriába, mert akartam még venni ezt-azt, erre kiválasztatta velem, hogy melyik forgóborgó (ágy fölé behajló plüss figurás, sajnos zenélő cucli) meg pelenka, tejgyűjtő (Avent Via poharat választottam) és hordozóra szerelhető szintén plüss állatka füzér tetszik, és ezeket mind megvette, mondván, úgyis őt fogják gyötörni a családtagok, hogy mit vegyenek a pici születése alkalmából és akkor szépen kiosztja neki ezeket (persze pénzt beszedi érte), hogy legalább ne kapjak badarságokat vagy olyat, ami nem tetszik. :lol: :lol: :lol:
Nagyon rendes, nem?
Ilyen a M.T.-om:

Kép

Kattkat

Kép
kattkat

Viki
Ilyesmi nekem is volt az első fiamnál. Nekem eszembe se jutott hogy pszichés probléma lenne :oops: én a fáradtságra gondoltam.
szóval sokszor volt ilyen hogy felébredtem és hirtelen nem tudtam hogy a gyereket megetettem-e már, visszaraktam-e a kiságyba vegy sem...olyan zavarodottság féle volt.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lara! Nálunk a klinikán nem becsülnek súlyt sajna... de barátnőmmel nagyjából egyformák a méreteink és Ő 3850-nel szült pont 40hetesen. Neked viszont a 37hetes uh eredményed eléggé a 38hetes értékeknek felel meg... nem lehet, hogy mégiscsak a mensi szerinti számolás a jó nked? vagy egy jó nagy fiad van.. :lol:
Hát most meg megint semmi joslóm nincs..hát hogy is van ez? :lol:

Kép
Kép
ronci

Kattkat, hú de szuper a MT!!! Nagyon tetszik, tök jó a szine és a mintája! Neked milyen rendes anyósod van, és milyen jól kijöttök, ez példaértékű, úgy kezel, mintha a lánya lennél!

Viki, most hogy írja Judy, nálam is volt olyan, hogy éjjel felébredtem (pár hetes volt az elsőszülött) és elkezdtem kiáltozni, hogy juj, hol a baba, nem találom a paplan alatt és vadul kerestem, feltúrtam az ágyat és nyilván nem találtam, mert nem is volt ott, mivel a másik szobában aludt én meg tisztára zaklatott voltam, hogy leesett vagy a paplanban megfulladt..a férjem meg nem értett semmit, csak nézett...

Ronci, azt mondta a doki, hogy mindegy, hogy ilyen korban milyen méretekkel rendelkezik a baba, hogy 37 vagy 38 hetesnek felel meg a mérete, mert ilyenkor a genetika, a táplálkozás, meg egy sor más dolog is okoz eltéréseket, de ettől függetlenül nem fog hamarabb születni.
Egyébiránt nekem ezekre a méretekre azt mondta a doki, hogy kábé 3100 g a súlya (már hogy 1 hete annyi volt).
Fiam van??? Nem mondtam, hogy fiú lesz...akkor ezt jóslatnak veszem, mert nálunk még mindig talány a neme...:D
Nálatok akkor Hanga Blanka vagy Blanka Hanga lesz a baba neve? Mert most megint Hangát írsz, pedig a múltkor írtad, hogy inkább Blanka lesz az első neve. Meggondoltátok magatokat?
lara

Ronci! Noncsi feje 95volt 36hetesen. Fl meg 71. 38+5nél csak fejet nézettem dokival, az 96,6 volt. 2nappal később 3410g, 56cm és 34es fej. Szóval tök normális. Talán kicsit hosszú.
Vendég

Hazajöttem végre!
Minden OK, kicsit később jelentkezem az eredményekkel (meg vissza is olvasok). De még nem szülünk... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: 2nappal szülés előtt én is ezt mondtam... :) nem szül senki? Még én vagyok az utolsó?
Vendég

lara: Nem tudom miért a 44-es rugik jók a gyerekre, de ezek jók. Én is az 50-esre számítottam hogy jó lesz, de azok még nagynak tűnnek. Bár van olyan 56-os rugi is, ami nem olyan nagy rá. Szóval nem nagyon értem, de már szemre látszik melyik lesz jó. A kenguru goldos 44-es rugik illenek rá tökéletesen. És neked ezek az álmok mikor múltak el? Nekem is ilyenek vannak. (pl. a paplanban keresés) Akkor ezek szerint ez egy olyan dolog, ami a szüléssel együtt járhat. Ez megnyugtat.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara!!! csak a vonalzóimon van még a Hanga, már fixen Blanka lesz...
tudom, hogy Ti nem tudjátok még a nemét, de úgy gondoltam ekkora méretekkel pasi lesz.. :D
Nóri! én is attól tartok, hogy most kb ilyen súlyú Blanka.. de akkor mekkora lesz ha kivárjuk a 40hetet????? :shock: :shock: :lol:

Kép
Kép
ronci

Egész jó volt a papás jóga, bár többet vártam. :roll: Mindenesetre átvettünk néhány vajúdó pózt, meg légzéstechnikát, amikben apa is tud majd segíteni.

Kattkat: nagyon szép a mei-tai-od! :) Már néhányszor én is majdnem elcsábultam és feladtam a rendelést Gremesének, de aztán úgy gondoltam 3 hónapos koráig úgyis ráérek. (azért most nagyon irigyellek :) )

Zarja: nagyon köszi, hogy a mamami oldalra irányítottál. Képzeld van nyíregyházi Babaklub is! Fogok is írni nekik, hogy csatlakoznék. Lehet tőlük bérelni is hordozókat, de ha végül mégis a megvétel mellett döntünk (nemsokára névnapom lesz :D) legalább kipróbálhatom előtte. Szóval naaaaaaaaaaaagyon köszönöm! :D

Van még olyan rajtam kívül, akinek nincs fogadott szülésznője? Én eddig nem tartottam fontosnak, úgy hallottam, hogy itt mindegyik jó. Erre ma Szabi azzal jön haza a munkából, hogy miért nincs nekünk szülésznőnk, mikor az a legfontosabb :shock:
zuzmooo

Na még nem olvastam vissza, de gondoltam, addig is megírom, hogy mi az ábra.
Kezdtünk egy UH-val, ami szerint továbbra is Lili - vagyis nem növesztett kukacot az elmúlt hetekben! :)
Az eredményeink:
BPD: 93 mm
HC: 330 mm
AC: 336 mm
FL: 70 mm
Becsült súlya 3200 gramm

Szóval hála az égnek nem lesz óriásbébi!

Viszont a dokibácsit aggasztotta kicsit, hogy túlságosan nyugodt (túl mélyen aludt a CTG alatt), háromszor is meg kellett próbálni felrázni, mire sikerült felébreszteni! Az első két próbálkozásnál visszaaludt. Azt mondta, holnap vagy holnapután menjek fel a Jánosba a szülőszobára egy ismétlésre, és kedden a Rózsakertbe még egy CTG lesz.
Nem nyúlkált be méhszáj ügyben, mert azt mondta, nem sok jelentősége van (volt nála olyan is, aki délelőtt 10-kor még CX3000 volt, délután 3-ra meg megszületett a gyerek), de ha nagyon szeretném, megnézi. Mondtam, hogy még nem ragaszkodom hozzá. :) De lehet, kedden megpiszkáltatom kicsit, hogy ne maradjon már bent túl sokáig az a kölök! :)
Ja! Mikor felcsatoltak a CTG-re, 140/80 volt a vérnyomásom, de a végére már csak 120/70. Végül is annyi ebből a lényeg, hogy naponta 3x mérnem kell, és ha 140/90 fölé megy, akkor hívnom kell a dokit.
Szóval hétvégén megint kirándulunk. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszönöm az mt dícséreteket:)

Zuzmooo, én sem akartam még venni, minimum 2 hónapig, de aztán nem bírtam magammal. :roll:
Pedig minden ellene szólt: kevesebb táppénz, szülés körüli kiadások stb
Nekem sincs szülésznőm!
Én is úgy hallottam, hogy "nálunk" mindegyik a toppon van.

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e görcsölésem ma hajnalban, mert akkor a kettős fronthatás a ludas.

Kattkat

Kép
kattkat

Zsuzsa! Nekem jól jött mert a doki kb a kitolásra ért oda... Addig jól jött a szülésznő. Kedves volt,törődött velem. Edanál fogta a kezem,ne parázzak. Fájásnál együttérzően megsimizte a buksim. Tök jól esett! Dokim meg minden nap bejön. Ő is nagyon aranyos!
Vendég

Zarja, igen sűrítsd be a fejést és mindig az uccsó cseppig fejd ki. Hidd el lesz sokmtejed.

Születési méret: az én 56cm-es lányom is 50-es ruhákat hord. a gyerek klinikán rendesen mérték le és 51cm. Azt mondták szülésnél csak körbe tekerik a gyereket, így lesznek a méretek.

Kakti, nem kellet vletlenül emeletre másznod? Attól is lehetet magas a vérnyomid. A vizeletedet nézték?

Kép
csipike09

Szia Csipi!
Nem néztek vizeletet, mert visszament a vérnyomim. Kellett emeletre menni, a p2 parkoló szintről a 3-ra, de lifttel mentünk! :D
Szerintm inkább az izgalom volt a ludas. De méregetni fogom szorgosan. Remélem, nem lesz semmi gond.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na sziasztok!

Látom eddig még nem szült senki. Én most várnék szombat délutánig, de ha most akar jönni a baba, nem lennék ellene. Ha igaz ez a száj és arctorzulás, akkor hajrá, szülésre fel!

Anita! Jó a mogyorós sztori!

Nóri! Lucának jobbulást! Noncsi ezek szerint nagyon ügyes a szopiban.

Kattkat szuper a mei tai és az anyósod is!

Vicky! Szerintem pihenj, amennyit tudsz! Legalább a háztartást hagyd másra!

Zsófi! Sebed fáj még? van segítséged?

Velem csak annyi, hogy ma úgy ébredtem, mint akit fejbevertek. Ma egész nap kómás voltam, pedig most az egész terhességem alatt ma ittam meg a második kapucsínómat. Plusz még beparáztattam magam, hogy reggel, délelőtt a gyerek szinte alig mocorgott. (Bezzeg este!) Dokinő megvizsgált, bő kétujjnyi vagyok. Ctg-re a gyerek azért rendesen felélénkült, így megnyugodtam, hogy vele nincs baj. Viszont a méhkontrakcióm egy síkság volt. Késő délutántól befigyel azért egy-két jósló. Vasárnap reggel újra ctg. Hacsak nem szülünk a front miatt.

Kép
Kép
molmar

Molmar!
Mennek a drukkok szombat du.-tól:)

Reni!
Jó az új avatarod!

Én nem tudom elképzelni, hogy ezekből a mellekből tej fog folydogálni :roll:
Nekem elő sincs.
Álmomban jött belőle valami kocsonyás anyag. Sárga.
Biztos az agyamra ment a tegnapi nyákdugesz téma :lol:

123/73 a vérnyomim és 79-es a pulzus .
Tegnap is hasonló volt, csak magasabb pulzussal. Ezek szerint nem vagyok toxémiás.

Kakti, simán mérhettek neked is többet az izgalom miatt.

Kattkat

Kép
kattkat

molmar: bő 2ujjnyi méhszáj után 12perc volt a gyerekig. Én a helyedben nem mennék a kórház 1órás határán túl. Mondjuk én totál zártról indítottam és piszkosul fájt,mire odáig jutottam,mint Te most! ↲
Juci ha megszül a színházból hazafele,akkor megyek a tv2-be jósnőnek!↲képzeljétek,végül megbíztam egy céget,aki elintézi a papírmunkát. Itt vannak a kórházban. Kitöltötték a papirokat is. Majd postázzák és kész.
Vendég

Csipike!

Nem semmi a szüléstörténeted!:)
Nagyon bájos Vivi!

Kattkat

Kép
kattkat

Csipike: nagyon cuki Vivi!

Olyan jó szüléstörténeteket olvasni! Már nagyon kíváncsi vagyok nálunk hogy lesz :roll:
zuzmooo

Csajok, folyik belőlem valami!!!!!!!!!!

Hazajöttünk a színházból, ahol a gyerek hiperaktív volt a pocakban, lezuhiztam, utána érzem, hogy csurog valami folyadék. Á mondom, biztos víz a zuhi miatt. Aztán még egy kicsi. Meg mégegy. Fél órája kezdődött, három papírzsepit átáztattam, fini édes illata van :shock: De basszus, fájás nuku. Meg mintha már nem is folyna annyira :roll: A szülésznőm (Tihanyból) azt mondja, menjek be, de félek, ott tartanak, aztán mehetek a központi vajúdóba a sok óbégató meg némán szenvedő mellé. A dokim talán már valahol Zalában. Apa dögfáradt, mondtam neki, feküdjön le egy órára, legalább valami picit aludjon. Jaj, én fájást akarok :oops:

Kép
juci-77

Sziasztok!

Kattkat!

Nagyon szép ez a MT! Nekem már van egy, pedig most úgy vennék még én is...nagyon jók vannak fent a honlapjukon!

Zuzmoo!

Nekem sincs fogadott szülésznőm... Az első szülésemnél sem volt...most gondoltam rá, hogy megkérem azt akivel először szültem, aztán mégsem! A dokim szinte az elejétől a végéig ott volt, max. 20 percenként vizslatott...szülésznő engem nem is vizsgált 1x sem...bevallom nem is bántam, hogy nem piszkál még Ő is :oops:

Én is minden reggel nézegetem az arcomat, meg a számat, meg kérdezgetem a Zuramat is...eddig semmi...mondjuk nekem Zétivel sem volt semmi jel :roll:

Kakti!

A második ctg-n nekem is 140-es volt a vérnyomim...persze, mert utána mérték, s addigra felhúztam magam azon, hogy nem nagyon akart mocorogni Borkó.

Nem lehet, hogy a vizsgálat miatt voltál kicsit feszültebb?

Vicky!

Tuti nem őrültél meg! Én is hallottam ilyeneket a 2008-as kismamatársaimtól...ha jól emlékszem nekem nem volt :roll: ...aztán lehet, hogy már csak nem emlékszem! A babaruhák méretezése meg elég furcsa...én inkább összeméregettem őket.

Na, ahogy szülés után mérik a gyerekek hosszát :shock: ! Tényleg csak "körbetekerik"...a barátnőmnek 67 (!) centit mértek szülés után közvetlenül...a gyerekre simán jók voltak a 62-es rucik...s 2 hós korában volt 64 cm...biztos összement :wink:

Nóri!

Szegény Luca! Gondolom Anya nélkül nehezebben viseli a betegséget.
Ügyesek vagytok a szopival! Remélem most már mindenkinél ilyen flottul mennek majd a dolgok!

Dalika!

Én is azon aggódom a legtöbbet, hogy a fiammal mi lesz azon a pár napon, míg kórházban leszek... :( No, és hogy velem mi lesz nélküle :roll: ? Bevallom néha jobban be vagyok ettől carva, mint magától az egész szülés tortúrától!

Még mindig a szopihoz: nekem az első gyereknél eszembe sem jutott, hogy pont ezzel lesz/lenne majd gond... Tized annyit sem tudtam róla, mint kellett volna... Sztem nem ártana ha erre jobban felkészítenék a leendő anyukákat...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Húúúúúúú Juci!

Sztem az magzatvíz lesz...

Ülj rá egy fehér lepedőre!

Nekem is így kezdődött az elsőnél, de nekem egyértelműen FOLYT...nem egyfolytában, de szakaszosan elég jó mennyiség egyszerre...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Azt nem tudom milyen "illata" kell hogy legyen...nem szaglásztam...

De ugye teljesen tiszta???

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Ha édes az a magzatvizenyő!
Majdnem bejött Nórinak, hogy a színházból mész szülni :lol:
Én is bemennék!

Kattkat

Kép
kattkat

Igen, teljesen tiszta. Tök átlátszó. Én azért szaglászom, mert úgy tudom, a magzatvíznek édes az illata. Próbálok tornázni, azzal állítólag lehet fájásokat előcsikarni...

Kép
juci-77

Ez nagyon izgi...

Mocorog a babó?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Hajrá Juci! :D
A tornával csak óvatosan, nehogy kifáradj! Szükség lesz még az erődre. Próbálj inkább egy kis mellbimbó stimulálást, csípős-evést. :roll:
zuzmooo

De akkor most szivárog vagy csorog?
Ha nagy mennyiség folyik el, azonnal menjetek be!
még akkor is, ha nincs fájás.
hű de izgi:)

Kattkat

Kép
kattkat

Nem, csak szivárog. Vagyis felül repedt meg. Reszelek egy kis gyömbért a málnalevél teába, az jó csípős, hátha beindul valami.

Érdekes, mert mióta szivárog, azóta baba csöndben van. Ez baj?

Kép
juci-77

Zuzmó, neked nincs meg a tábla?
Mármint a friss.
Nekem csak olyan van amiben Kokonya az utolsó szülő.
Valaki levarázsolta a gmailről szerintem :)

Kattkat

Kép
kattkat

Sajnos nekem is jan. 30-ai van lementve (Móni az utolsó) Ezért is nem reagáltam a kérdésedre korábban.
Hátha Kaktinak megvan, ő írta, hogy Nórival frissíti.

Juci: nem feltétlenül felül repedt a burok. Az is lehet hogy a baba már annyira be van illeszkedve.
zuzmooo

Azért kérdeztem, hogy mocorog-e, mert nekem sem mocorgott attól kezdve, hogy elkezdett folydogálni a vizecske... Bevallom kicsit aggódtam is emiatt, míg be nem értünk a kórházba.

Ebből ma babó lesz :P

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Ettem gyömbért, meg reszelt tormát :lol: A keményedések szaporodnak, de fájásnak távolról sem nevezhető. A papírzsepi pici rózsaszínes, de nem igazi vér, úgyhogy asszem felkeltem Apát és bemegyünk a kórházba.

Amint tudok, jelentkezem. Drukkoljatok, hogy ne küldjenek haza!

Kép
juci-77

Mennek a drukkok!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Nagyon drukkolok!!!!!
zuzmooo

DRUKKOLUNK!!!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Na csajok, Nóri madre (Lui padre vagy mi után) megnyitja jósdáját! Kiből dumáljam még ki a gyereket,na? Buktát sem kell sütni,kapok én eleget! :) természetesen Hajrá Hanna!
Vendég

Huuu, Juci, drukkolok en is!!

Kép

Kép
editmk

bekukk
Vendég

Jucinak mennek a drukkok! Ez olyan izgalmas, valaki mar megint szul. :D

Eszter! En ugyan nem vagyok nagy szoptatasi tanacsado, de en anno probaltam a szaporito fejest:
"Szaporító fejés:
7-7-5-5-3-3-1-1 percig kell fejni az egyik, majd a másik mellet felváltva. (7 perc egyik, 7 perc másik, 5 perc egyik, stb...) Akkor is fejni kell, ha nem jön tej, a mellet érő inger a lényeg. Ahogy időnk engedi, napi 1-2-szer meg lehet csinálni, míg el nem érjük a kívánt tejmennyiséget. "
En csinaltam, bar nem volt mit szaporitsak. A vernyomasom hatarozottan szaporodott tole, mivel eleg idoigenyes dolog, foleg naponta tobbszor. De neked van tejed, szoval mukodhet, sokan dicserik.

Tegnap megvolt a ctg es a doki-talalkozo. Baromi sokat kellett ra varni, tobbet ne lassam a terhesgondozot. En voltam hulye, utolag rajottem, inkabb zaklatni kellett volna a dokit elotte telefonon, hogy megyek, akkor hamarabb bejutok hozzza.
Sebaj.
A ctg tok OK, bar mar nem volt annyira sik. Nem voltak hatalmas szazas fajasaim, de elegge kemenyedtem kozben, igy ugralt a fajasmero is es Erik szivverese is.
A doki alapbol nem kotoraszott volna, de szepen megkertem. Mondtam neki, hogy jo lenne tudni mit tortent velunk a koltozes alatt.
Hat, csak Erikkel tortent: o teljesen lent van, elvileg ettol lentebb mar csak szules kozben lehet. Ezert van az a hatalmas etvagyam. A mehszajam nem valtozott, meg mindig 2100-as.
Jah, viszont a vernyomasom egesz magas volt, most nemtom pontosan, de kicsivel 140 alatt. Ez azert furi, mert en alacsony vernyomasu vagyok, nekem meg 120 felett sem volt soha. Es baromi sokat nott a sulyom is, vizesedik a labam is. Remelem nem lesz ebbol semmi gaz. Feherjet tegnap neztek: nem volt a vizeletemben.
Vendég

En most kicsit meglepodtem, ahogy latom a friss uh-eredmenyeiteket. Ugy nezem, hogy nektek mostanaban, 38 hetesen meregetnek 94 mm koruli BPD-ket.
En tisztaban vagyok vele, hogy nagy feju babam lesz (miert is lenne kicsi neki, hiszen mindenkinek nagy van a csaladban). Viszont most raparaztam, hogy talan tulsagosan is...
Az gaz, hogy nekem tobb, mint ket hettel ezelott, betoltott 35 hetesen mar 94-es BPD-t mert a doki??? :shock: :shock:
Nincs viszonyitasi alapom, mert Kristoffal 30 hetesen voltam az utolso uh-n, szoval nemtok mihez viszonyitani, de o 36-os fejkorfogattal szuletett. Azzal meg szepen megbirkoztam, de nemtom, hogy egy nagyobbal mennyire lennek szerencses.
Egyaltalan mennyit no az utolso idoszakban a BPD? Ha meg bent marad a porontyom laza ket hetig, akkor mekkorara szamithatok szerintetek?
Vendég

Nori!
Jovohet vegere belolem kiimadkozhatod a gyereket! Mondjuk kiralysagos lenne, ha csutortok delutan indulna be a szules, ugyanis szerdan megyek dokihoz, Pesten alszunk, mert csutortokon Kristofot is vinni kell oltasra. Ott vegzunk del korul. Ha ket oran belul beindulunk, akkor mar nem kell Maglodra hazakocsikazni.
Szoval kezdj el ram koncentralni kerlek, es akkor talan nem kell az apja sapkajat adnom mar a kozhazban Erikre. :lol: :lol:
Vendég

Bea! Ok,csütörtök rendel! :D Luca is és Noncsi is 95ös volt 36. héten aztán tök normális fejük lett.
Vendég

Most írt Juci. Kezd Eszterre hasonlítani a szülése. 1ujjnyi méhszáj, 0fájás. Ha 24h belül nem történik semmi,rásegítenek...
Vendég

Jó reggelt! Micsoda hírek.

Juci! Mennek a drukkok, hogy jöjjenek a fájások és hamarosan meglegyen a babóka. Kép Kép Kép Kép

Nagyon fosul aludtam az éjjel. Kattogott az agyam minden baromságon, úgyhogy olyan vagyok, mint akit agyonütöttek. :shock:

Nóri! Énrám valami jóslat? Csak kérdezem, hogy mit érzel, hogy nagyjából mire készüljek? :lol:

Na megyek csinálok valami reggelit.

bellerreni
Eger

Ma vagyok 37 hetes, de jóóóóó Kép

bellerreni
Eger

Hajrá Juci!!!! Alig tudtam elaludni az izgalomtól. :) Remélem hamarosan megszületik Hanna!
zuzmooo

Jucinak drukk:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Editen kívül nem volt még túlhordós,ugye?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?