Új privát üzeneted érkezett!

Csipike: ez elég rosszul hangzik :(
zuzmooo

Juci :lol: :lol: hát ez bazi undorító....én akkor mégsem taliztam vele egyik gyereknél sem :lol: :lol: :lol:
jó alatta a hohes-c reklám is :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

juci: Én tojás nélküli tiramisut csináltam karácsonyra. Nagyon finom volt. Ha még szeretnél csinálni akkor szólj. Bár ha elment a nyákdugód, akkor már csak majd szülés után.

ctg: A kórházban a terhes patológián is fekve csinálták a ctg-t. A szülőszobán meg ülve. Szülés közben is fekve.

bellerreni: SMS-eztünk Nórival és jól van, csak nagyon el van havazva. Már én is aggódtam érte. De átom közben már írt ő is.

zarja: Örülök hogy már jobban vagy. Minden rendben lesz.

csipike: Sajnálom, hogy így jártatok. Biztos szörnyű lehetett.

Ma a szentem elég hasfájós volt estére megint. Most espumisant kapott és jól ment a büfi. Kíváncsi eszek az éjszakánkra.
vicky79
Budapest III. kerület

Eszter! Bulcsinak volt mindig rendes kakija? Csak azon agyalok,h elvileg az anyatej sokszor 100%-ig megemésztődik. Ha mindig ilyen keveset evett,akkor miből volt kakija? Ha meg volt,akkor honnan a francból kellett volna tudnod? Az itteni csecsemösök sem túl kedvesek. Kérdezni tilos. Hála az égnek még nem felejtettem el pelusozni. Csak olyan kicsi a feneke... De már lassan megszokom!↲úgy innék kólát. Inkább az lenne a csomiban,mint sör!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 01:01-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sajnos nagyon besürüsödött a vére, így egy sima vérvétel is borzalom volt - ráadásul naponta ellenörizték a vérképét. Végül szegénynek a fejébe kötötték be az infut. A kórházban közölték, h 3 óránként szoptathatók max 25-30 percig. Ha adott idő alatt nem eszi meg az 50-60ml-t, akkor fejjem le a tejet és adjam üvegből. Egyébként pedig mekkora f...ság az igény szerinti szoptatás...Most már jól vagyunk, csökkent a vérsűrűség, a sárgaság is elmúlt, megindult a súlygyarapodás is de már nem szopizik, csak cumisüvegből eszi az anyajetej. Most majd megpróbálkozom a vissza szoktatással. A későbbiekben majd még megyünk neurológiára és fejlődési neurológiára ellenőrzésre.
Katica, van esetleg vmilyen jó ötleted a vissza szoktatással kapcsolatban? Valamint van vmilyen szered kisebesedett mellbimbóra?

Vicky, nálunk Vivi a mózesben alszik csak. A kiságyat nem szereti vmiért... az espumisan nálunk is segített.Neke a tejszaporító teáktól pukizott sokat (laktoherb-herbária, mecsek- tejszaporító) most a naturladot iszom...kérdés meddig. A homeo bogyok viszont valóban hatásosak. Persze mindehhez fejek is.

Kép
csipike09

Huuuuuuuuuuu Csipike!
Ez elég rosszul hangzik! De a lényeg, hogy - remélhetőleg - már túl vagytok rajta és nem lesz semmi gond a továbbiakban!

Képzeljétek: a barátnőm tovább cifrázta:
2010.02.10-én 20.10-kor kell megszületnie Lilinek! :) Hát ez a nő tiszta gyagya! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csipike, sajnálom, ami történt, tudom, milyen rossz látni elesetten a babánkat! Viszont Vivi már sokkal jobban van, ez a tudat segítsen neked! Utálom az ilyen hozzáállást a kórházak részéről. :evil:

Van pár ötletem, írom is:
- első éhségjelre mellre tenni (részletesen a gmailon)
- sokszor az a legjobb, ha mindez félálomban történik, amikor még nem ébred fel teljesen Vivi
- minél többet legyen testközelben, az a legjobb, ha a meztelen felsőtestedre teszed úgy, hogy nem öltözteted fel (ha dolgod van, jól jöhet a kendő)
- először mindig mellből próbáld, utána pótolj
- a pótlást lehetőleg ne cumisüvegből add, hanem pohárból vagy kanállal. Ha a cumisüveg semmiképp nem elkerülhető, ne legyen nagy lyukú.
- minden alkalmat nyugodtan ragadj meg a mellretételre, ne foglalkozz vele, mennyi idő telt el - kell a sok inger a mellnek
- a fejés nagyon hasznos ilyenkor, jól csinálod
- ellenőrizd, hogy jól teszed-e mellre Vivit (részletesen a gmailon)
- fantasztikus találmány a Szoptanít, de azt hiszem, eléggé elszántnak kell lenni hozzá (van köztünk, akinek gyakorlati tapasztalata van erről) 8)
ktc

Kisebesedett mellbimbóra ötletek: http://www.lll.hu/szfuzet/sebes_bimbo

Ill. erről is többet gmailon.
ktc

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 01:02-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

csipike: remélem most már rendben lesztek! Drukkolok, hogy menjen a szopi is!

Babaerszényről mi a véleményetek?
Abban biztos vagyok, hogy majd mei-tai-t szeretnék, de az ugye csak 3 hónapos kora után használható. Addig is jó alternatívának tűnik az erszény, de kérdés, hogy érdemes-e beruházni erre a pár hónapra? (kb 5-6.000 Ft)
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 01:02-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Csipike: nagyon rossz lehetett igy latni a babocadat. Sajnalom, hogy leszokott a szopirol, majd szepen, aprankent nagy turelemmel es Katica segitsegevel remelhetoleg visszaszokik. A lenyeg, hogy javul!

Kendo:
nekem Nandu kendom van, nezegettem a MeiTai-t is, de vegul kendo mellett dontottem. Egyenlore addig jutottam el vele, hogy Feri hatara kotottem Kristofot probakeppen. Nagyon jol alltak egymasnak, tenyleg helyesek voltak, nem is volt olyan bonyolult megkotni a kendot, de mivel Kristof nincs hozzaszokva, igy el nem birta kepzelni, hogy megis mi mit akarunk es nagyon szetdobbent arcot vagott. Mondjuk Feri is, amikor megerezte Kristof bo 13 kilojat a hatan. :lol: :lol:

Joslatok:
asszem minden bejott, amit megjosoltam. Volt furdes, kremes meg Ferinek gorogdinnye is. Egesz jol sikerult eddig.
Azutan volt nagyon nehezen elalvo baba, egy konnyen elalvo anyuka, aki 11re felebredt kialudtan, illetve a kremestol olyan durvan eg a gyomrom, hogy nagyon szenvedek. Kapkodom a Rennie-t, de csak rovid ideig segit.

Mara ugy is sok voltam, holnap visszavonulok. Koran indulunk anyosekhoz, plusz okmanyirodaba, azutan korhazba, azutan Feri tervez meg valamit, majd ismet anyosekhoz. Lesz programunk rendesen.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 01:03-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Jah, el kell mondjam nektek, hogy ma beszeltem a batyam-fele sogornommel, aki szerint vasarnapra megszulok.
Mokas volt, hogy o is josol.
A magyarazata igen egyszeru: mult vasarnap jottek volna at, de vegul en lemondtam, mert Kristof ugye lazas volt, nem tudtam, hogy mi a baja es nem akartam, hogy atadja az unokahugicaknak.
Szegeny sogornom eleg rosszul elte ezt meg, mert soha nem mennek sehova, csavaroghatnekja van es mar nagyon regen be volt sozva, hogy johet vegre hozzank.
Azota egesz heten hajtogatta a tesomnak, hogy O jonni akart at hozzank, mikor hivom mar meg oket ismet, meg atjonne segiteni, neki aztan mindegy, csak johessen.
Ma felhivtam, hogy athivjam oket most vasarnapra.
Meg volt hat a nagy orom a sogornom reszerol, viszont erre kijelentette, hogy amilyen szerencsetlen, biztos, hogy az elet lemondantja a vasarnapi programot es megszulok addig. De ot mar nem erdekli, o akkor is jon, majd megkeri Ferit, hogy nyissa ki neki a hazat, o elfozocskezik itt, vagy jonnek kirandulni a korhazba.
Jo fej, aranyos. :lol:
Bar nem hiszem, hogy emiatt en mar most hetvegen babazni fogok. :roll:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 01:04-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! Igen! Sőt! Közben is! És ha nem akarsz úgy járni,mint én,h kipucolja az antibigyó a hüvelyflórát,akkor tejsavas irrigálás is jót tenne odalent! ↲Mucika elaludt rajtam és már 3órája szuszog. Imádom. Még jó,h van DVD az itteni tvben. Tudok jó filmeket kukkolni közben! Jó éjt!
Vendég

Sziasztok!

Csipike!

Nagyon jó, hogy túl vagytok rajta! Szörnyű lehetett :( /Én már attól is sírógörcsöt kaptam, amikor Zétimnek a fejéből vettek vért :cry: ...meg amikor egy éjszakára inkubátorba tették a sárgaság miatt./ Most már biztos minden rendben lesz nálatok is! A szopira sztem türelemmel vissza fogtok szokni...mi is cumisüvegeztünk hetekig...aztán meg 15 hós koráig szopizott...ja, és cumisüvegből azóta sem hajlandó inni :)

Eszter!

Arra a lányra (barátnő???) nem találok szavakat...sajnálom, hogy pont most bántott...

Annak viszont örülök, hogy átértékelve a helyzetet már jobban vagy! Meglásd lassan rendben lesz minden!

Kattkat!

Igen! De van egy "támadónő" ismerősöm, aki szerint a probiotikus joghurt is ugyanolyan jó!

Hát, Lányok!

Én is megnéztem azt a nyákdugós videót...blöe! Én ilyet tuti nem láttam Zéti születése előtt...persze hogy is láttam volna, hiyz totál zártan folyt el a vizem kissé korán :roll:

Szóval sztem még nekem is megvan ez az izém...

Amúgy ma voltam dokinál, és végre nem azt írta a kiskönyvembe, hogy CX3000, hanem, hogy M:5...rákérdeztem :arrow: azt mondta puhulgat a méhszáj...meg azt is, hogy a felpuhult méhszájat egy jól beilleszkedő koponya könnyebben tudja majd tágítani...ebből kikövetkeztettem, hogy most könnyű és gyors szülésem lesz :roll: :P ...én kis naiv :oops:
Persze mivel szülésnek semmi jele kaptam még egy időpontot a rendelésre 18.-ára is...hát, azért akkor már nem szeretnék menni :?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Jo reggelt lanyok!
Latom, hogy csendes volt az ejszaka. Mindenki jol aludt?
En igen, de ismet otkor keltem, mar javaban kell a Maci-konyhas gyonyoru kenyerem es lassan ebresztem a ferfijaimat is, mert max nyolckor indulas van Pestre.
Vendég

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Hát én már a címéből kiindulva sem néztem most meg a reggeli kávé-süti duó mellé a nyákdugós videót. 8) Majd ha épp nem vagyok evés közben.

Ma jönnek Anyukámék hétvégére, úgyhogy sütés-főzés-takarítás a mai program.

Kakti, ez elég rosszul hangzik, sajnálom szegény kiskutyát! A málnás tiramisud viszont határozottan piszkálja a fantáziámat!!

Viszont örülnék néhány ötletnek! Valamelyik nap idecsapódott hozzánk egy kiskutya, azóta itt bandázik. Persze, kapott jó melet házat meg kaját is, jó hogy itt maradt... Mindegy, viszont van nyakörve, úgyhogy valahol tuti várják haza szegényt. Hogy találjam meg a gazdáját???? Itt a szomszédságban senkié. Csak nem csöngethetek be mindenhova Makón :shock:

Én mostmár jövő hét szombatig NEM szülhetek! KÉsz. Doki holnap megy síelni. Elmagyaráztam Dorinának, hogy mi a helyzet. Remélem vette az adást.

Kattkat, érdemes a Normafloret szedni!! Nekem is javasolták, többször is, sőt a kislánynak is.

Hát én olyan hülye vagyok. Majdnem megkérdeztem BEát, honnan szedtek ilyenkor görögdinnyét... :oops:

dalika

Kiskutyával kapcsolatban:
szerintem írjatok "hirdetést", amit helyi állatorvosi rendelő(k)be tegyetek ki! Illetve séta közben akár plakátolhatjátok is - mármint ha még van erőd sétálni. Fogalmam sincs, Makó mekkora város, sosem jártam benne emlékeim szerint, de az állatorvosok valamelyike (ha több is van) esetleg ismerheti.
Ja! És ha tutira akartok menni, pl. ne adjátok meg, hogy milyen a nyakörve, csak kérdezzetek rá, ha van érdeklődő. Nehogy ne a gazdájához kerüljön.
Amúgy milyen állapotban van a kutya? Mennyire leharcolt a bundája? Mert abból is lehet azért következtetni, hogy mióta van utcán.
És én mindenképp elvinném egy állatorvoshoz (vagy kihívnám, de az még drágább), hogy nincs-e valami baja, nem-e férges, bolhás vagy valami, mert gondolom, a cukros vizslának sem hiányzik, hogy még összeszedjen valamit. Persze ez pénzbe kerül, de ha úgy veszitek, a saját kutyátok érdekében is csináljátok!
És esetleg iwiw-es helyi ismerőseidnek is küldj üzenetet, hátha ismeri valaki!

Zserbóm amúgy már leteszi a lábát, bár még sántikál. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Dalika Höhöhö: Nézz bele a tükörbe és megoldottad a görögdinnye rejtélyét :lol: .
Ha van Makónak helyi napilapja, annak netes változata és azon apróhirdetés, abba megpróbálhatnád beletenni a kutyust (mármint hirdetés formájában :D ). Ha van sok időd csinálhatsz pár nyomtatott hirdetést (esetleg fotóval), a közeli nagyobb boltokban (buszmegállóban?) biztos engedik kitenni. Egyéb ötletem nincs :( .

Nórit irigylem. Már ott szuszog neki az aprókája... Az enyém meg itt csuklik a pocakomban :D . Aztán meg azt fogom sajnálni, ha kiköltözik :wink: .

ÁÁÁ, ma vendégek jönnek, össze kell pakoljak. Aztán meg a gyerekekkel futkoshatok a farsangi bálba. És álmos vagyok. Inkább aludnék egy jót...
pammut

Hát én is hasonlókra gondoltam. Csak fényképet nem akarok hozzá tenni, nehogy az legyen, hogy valakinek megtetszik és csak úgy elviszi...
Egyébként tök jó állapotban van, nagyon stramm kis jószág. Kezd a szívemhez nőni sajnos :?

Egyébként igen, a dokihoz is mindenképp el akarom vinni.

dalika

csipike: biztos nem olvastad, de mi Leventével pont ezeken mentünk át, inkubátor 1 hétig, jelentős súlyesés, sárgaság (bilirubinotok mennyi, crp érték, fvs=WBC érték mennyi? ) infúzió, antibiotikum, branülök mindenhol, 3 óránkénti fejés, etetés....... de már túl vagyunk rajta, nektek is minden rendben lesz.
Nekem még nem igazán szokott vissza cicre, üveget sose adtam, cici pedig csak bimbóvédővel működik, de egyre jobban.
Garmastannal kentem és arra vigyázz, hogyha vérzik a bimbód (nekem vérzett) akkor inkább ne fejj, mert ha véletlenül visszajön és látják, hogy vér van a bukásban, akkor félre lehet értelmezni. Nekem legalább is ezt mondta a gyerekorvos.

zarja: Bulcsú hogy szuperál? Adtál végül is neki tápit, vagy gyakrabban tetted cicire?

Nóri: Majd megjön a tejcsi, te is tudod, irigy vagyok a kis porszívód miatt :)

nyákdugesz: tegnap jókat röhögtem, hogy hosszú perceken a nyákdugó szó csúnyaságait vitattátok :) Nekem egyáltalán nem ilyen sárga volt, hanem inkább fehér és tényleg olyan volt mint valami vastagabb tipli :)

Ha akartok csúnyát, akkor tudjátok mi a köldökszösz, illetve a férfiaknál jellemző szőrös fenékben rossz törlés után összegyűlő kakimaradék neve? :D :D
stephie

Kattkat, köszi... nálam tényleg így működik ez a málnalevél tea, nagy dilemmám ezután igyam-e, mert ugye ok a hatás, de azért totál undorító combokkal szülni se valami vonzó dolog. Egy napig nem iszom és rendben minden, durva...

A normaflore-t nyugodtan szedjed, én is szedem-szedtem a lórúgás strepto miatti antibigyók mellé. Orvos, gyógyszerész szerint is lehet ill. rá is van írva, hogy terhességben és szoptatáskor sioncs ellenjavalva.

KépKép

KépKép
beneildi

Anita: betyárgomb? :lol:
zuzmooo

Jó reggelt!

Uhhh Csipike, ez nagyon rosszul hangzott, de remélem most már minden rendben lesz a kis tündérkével :lol:

Nóri! Jajjj, de irigyellek. Én is én is én is... :roll:

Pammut! Beírtam a gugliba, hogy smiley, ott kiválasztottam egy oldalt ami szimpatikus volt és onnan lementettem egy párat ami tetszett és azóta azokat rakosgatom be. Ennyi :lol:

Az embőc csinálja a reggelit, utána meg vérvétel úgyhogy megyek készülődök.

Pusszpá

Jah én nem mertem megnézni a videot :oops:

bellerreni
Eger

Anita: Ördögmorzsa :lol:

bellerreni
Eger

Na, lassan indulunk a kispapás szülésfelkészítő jógára. Elméletileg délig tart. Kiváncsi vagyok milyen lesz :)
zuzmooo

Dalika, a második babánál én sem láttam sehol sem a nyákdugeszt..

Juci, jó volt a videó :D

Kattkat, Nórinak már bejött a fronthatás, hátha megint valamelyikünknek szerencséje lesz ezzel!
Én úgy tudom, hogy az antibiotikum MELLÉ már érdemes szedni a Normaflore-t. Szerintem nyugodtan szedd, mert ártani nem lehet vele.

Csipi, az első dednél nálam is volt olyan, hogy vissza kellett szoktatni a cicire, mert csak bimbóvédővel volt hajlandó. Azt csináltam, hogy kizárólag kiskanállal adtam neki az anyatejet, igy a szopási ingere kielégítetlen maradt. Aztán a második napon csupaszon magamhoz öleltem és szegény már annyira szopizott volna valamit, hogy rákapott a cicire, szerintem már mindegy volt neki, csak valamit szopizhasson. Innestől megint szopizott a natúr ciciről.

Ma megyek CTG-re délután, síkságra számítok...:(
lara

Anita: Kaksimogyoró! :-)↲csomag itt szuszog. Csöcs feszül,nem vagyok nagyivó,de tegnap 6l-t ittam! Lesz itt tej! Sőt,dokik szerint annyira fasza vagyok (igazából telt ház van az osztályon) hogy talán már holnap hazamehetünk! :-)
Vendég

Nóri, már holnap mehetnétek haza? Milyen szuper!
Aludtál-e már hason?????????????? Nekem ez a vágyálmom...
lara

Jó reggelt!

Katica, öszi a tanácsokat, akkor ezeknek megfelelően megpróbálkozunk. sajnos a cumisüvegre már a kórházban rászokott. Sőt, ők még a cumit is dugták a szájába...adtak kölcsön kórházit, mert anyuka milyen, h nem hozott...most van szájpenészünk is :cry: :cry: (még 1 gyerekemnél sem volt)

Anita, nagyon sajnálom, h ti is átmentetek ezen. Nálunk nagyon magas volt a hemoglobin szám (230 körüli) a többi értéket nem is jegyeztem meg. A súlyveszteség nálunk is sok volt. Az egészben az a szomorú, h minket haza engedtek a kórházból szülés után, bár nekik ezt már ott is látniuk kellett és amikor a doktor nénik oda szólt,h gond van vegyenek fel vizsgálatra, közölték, h nincs hely :shock: . Mondtuk nem baj, majd akkor feljárunk naponta vizsgálatra, erre azt mondták, nem akarják, h a baba ennyit utazzon :shock: :shock: Szóval meg van a véleményünk erről az egészről...

Nyákdugó: bár én nem láttam ezt a videót, de nekem sárgás-véres volt és már alaktalan...

Nálunk is apa készíti a reggelit :D

Kép
csipike09

Sziasztok!
Helyrejott a babam! Ne kiabaljam el, de vegre kitisztult belole az a zoldes kaki, es igy mar nem is faj a hasa, es az ejjel 12, 4-kor keltunk, de mar csak enni, utana szunya, 6-ig, akkor kicsi nezelodes, 8-ig szunya, kaja, es ismet alszunk nyugodtan! Cseppeket sem adtam mar tegnap neki, es igy sokkal jobb, szegenynek azok meg jobban tekertek a hasat. Tegnap meg is mertuk, es mostmar tulhaladta a szuletesi sulyat, ugyhogy lassan mi is novogetunk. Csak a szoptatas faj meg iszonyuan, de biztatom magam, hogy egyszer csak jobb lesz mar...
Azert hihetetlen, hogy az interneten mi mindent talal az ember- lasd: nyakdugo...
Zuzmo- nekem is olyan gepem van, en nagyon meg vagyok vele elegedve, anelkul mar biztos reg mellgyuszit kapta volna.
Csipike- jo, hogy mostmar otthon vagytok es minden rendben!
Bea- honnan van ennyi energiad? Nekem a vege fele a feloltozes is komoly erofeszitesembe kerult, mar attol is pihegtem.
geri79

Lara- hat, szerintem meg egy ideig vagyalom marad, mert ahogy az a szosszenet irja, lehet, hogy mar nincs pocakod, de ott van ket nagy lufi rajtad, amitol szinten nem lehet hasom aludni!
Nori- az nagyon jo, hogy ilyen szepen alakultok!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára geri79 2010.02.05 09:53-kor.
geri79

Nóri, hát ez super :D A 7végét már otthon töltitek :D :D

Lara, igazság szerint nekem Vivi szopizza a mellemet, DE CSAK cumiként :roll: Szóval etetéskor mellre teszem, szopi-cumi megy (de 10g-ot eszik csak) aztán kéri az üveget. Abból lakik jó :roll: Én meg még félek "szigorítani" a teljes átszoktatást, nehogy visszaesen.

Hason alvás: addig ment, amig be nem durrantak a melleimm

Kép
csipike09

Csipike: ez valóban szörnyű lehetett, de jó, hogy már vége!

Nóri: tök jó, hogy mehettek haza, én is akarom már a bébikémet!

Én megnéztem a videót, reggeli közben - azt hittem keménygyerek vagyok... :shock:

Tegnap megmutattam Zsoltinak hány babánk van már, és mondtam hozzá, hogy: csak egy császár van! Erre megkérdezte, hogy ki az? :lol:

Ja, és köszi a tegnapi vajúdás alatti babamozgásos válaszokat!

Kép
zsizell

Nóri!

Ez tök jó hír! :) De egy tuti! A ki nem hagyható sorozataidat már tutkó otthon nézheted! :lol:

Hát nem tudom, nekem a nyákdugó még mindig undibb szó! :D

Na, szépen lassan nekiállok készülődni, mert ma megint húzósan hosszú napunk lesz. (házidoki, vaterás cucc átvétel, munkahelyem, pinológus, nagymamim - kajákért - és a végén még lehet, hogy beficcen egy árkádos fagyizás is). Ezek után majd jelentkezem! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri: ezért voltunk nyugodtak. Mert szopizott ezerrel, hiányolta is a cicit, folyt a tejem is, igaz fejni nem sokat tudtam, de betudtuk annak, hogy ő minden feleszik. Volt minden nap két székletes pelus. Minden jel arra mutatott, hogy ok. Két dolog volt gyanús:
1, nem hízott: de ugye a digitális mérlegek korában ki akartuk várni az ugyanazon a mérlegen való mérlegelést
2, folyamatosan mellen akart lenni: erre meg azt hittük, hogy olyan nagy az orális igénye. A fenéket, neki az volt a kényelmes, hogy rácuppant, aztán ha éhes volt, akkor kortyolt egyet (nem többet). Persze, hogy ment a hiszti, amikor elvettem és nem adtam oda.
Volt itt a védőnéni, kicsit megnyugtatott: ezzel az alkalmankénti 30-40 ml-vel ellett volna még hónapokig is. Csak ugye a növekedéshez kevés.

Most szigorúan max 4 óránként ébresztés van, fél óra mellen lógás (a 30 ml érdekében) aztán apa nagy örömmel átveszi, és a maradék 40-60 ml-t beletukmálja. De azt tegnap bele kellett kényszeríteni. Ott ültem a konyhában, levetkőztettem, hogy megszűnjön a komfortérzete, és toltam bele, közben sírtam és masszírozgattam, hogy ne aludjon bele a cumiba. Úgy néz ki, kitágult a kis gyomra, mert estére már nem volt harc. De olyan is volt, hogy besztrájkolt és összeszorítja a kis száját. Semmi se be se ki. Arra már rájött, ha üvölt, akkor vége, mert toljuk is bele. Így inkább a néma ellenállás módszerét alkalmazná. Apja is ki van akadva, valszeg az ő Pató Pál úr hozzáállását örökölte (meg fognak őrjíteni a fiúk, na, mindegy), de azért apának a kaja az kaja. Egyikünk se az a gebe fajta, ezért értetlen számunkra, hogy az utód meg ilyen. Olyan, mint egy sharpei kiskutya. Lóg rajta a bőre. De tegnapi nap folyamán 30 g-ot hízott. Az is valami.

Uh, Csipike, ez nagyon rosszul hangzik. De végül is mi a baja Vivinek? Legalább tejed van, vigyázz rá, minden cseppje kincs, meg attól jobban is gyógyul Vivi!

Zuzmoo: keresd fel a helyi mamami klubot: www.mamami.hu, én is onnan kölcsönöztem egy rugalmas kendőt. A kölcsönzés itt 300 Ft. És még meg is mutatták a használatot.

zarja

Nóri, és Luca hogy viseli a távollétedet? Én attól félek, hogy mit fognak csinálni a másik lánnyal, amíg én kórházban leszek :cry:

dalika

Igen, Nóri!
Ezt én is akartam kérdezni!
Nem lehet, hogy nem megfázott Luca, hanem ez ilyen pszichoszomatikus dolog? Szóval Noncsi miatt produkálta a lázat meg a köhögést?

Amúgy - most utálni fogsz - lehet, hogy holnap még nem kéne hazamennetek - bármennyire is jó lenne, meg szeretnéd, meg ők is engednek. Hiszen - ha jól rémlik - holnap mennek a fűtésszerelők. Vagy nem? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Apa hozott nekem netet.

Sajnos ma sem tudunk haza menni, mert Máté besárgult. Most ismét a kékfénybe vagyunk. Talán holnap reggel.

Tegnap taliztam Nórival és Noncsival, nagyon édes a kis Noncsi. Együtt ment Noncsi és Máté fürödni.

Fényképet nem tudok még küldeni, mert apa nem töltötte le. :(

Probálok egy kicsit visszaolvasni

Kriszti és Máté

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Sziasztok!

Csipike, sajnálom, hogy keresztül kellett mennetek a babóval ilyen szörnyűségeken :( Most már biztos jobb lesz!

Vizesedés: nekem most a kezem dagad, ill. abból veszem észre, hogy zsibbad és fáj, főleg mikor reggel felkelek (mondjuk én is dagasztottam vele tegnap :oops: , úgyhogy mit csodálkozok).
Viszont a barátnők nagyon értékelték a pizzát meg a muffint, jól sikerültek - apjának alig maradt kóstoló, mikor hazaszármazott végre :?

Viszont az tegnapi egész napos pörgés jól elfárasztott, a hátam is fájt már a végére, pedig eddig ez kimaradt.

Lányok, buta kérdés következik: honnan tudod, hogy mennyi grammot szopott? Megméred előtte meg utána? De én nem akartam itthonra mérleget, mert mindenki azt mondta, hogy csak fölöslegesen paráztat! Most akkor kajtassak mérleget?

boruska

Igen Bori, előtte és utána is mérni kell. Bár az elsőnél mi szorgalmasan és lelkiismeretesen mértünk, most én sem kölcsönöztem mérleget. Csak ha nagyon muszáj lesz...

dalika

Eszter, a sárgasága , ami miatt aluszékony volt és nem evet, így nagy volt a súlycsökkenés és ezzel járt a kiszáradás. Lila végtagok, amik kardiológiai problémára utaltak, de kiderült, h a túl sűrű vére okozza. Bár ezeket a vérvételekből hamarabb is megállapíthatták volna...Még szerencse, h hétfőn kihívtam a doktornéninket csak egy "ismerkedésre" és ő már akkor látta, h vmi nem stimmol.
Nálatok mit mondott a gyerek orvos? Bulcsi pocakja, h viseli a tápszert? Nektek nem kell étkezések között forralt vízzel itatni?

Kriszti, nagyon sajnálom, h még maradnotok kell, de így utólag (saját tapasztalat alapján) inkább maradjatok még néhány napot és kezeljék ki, minthogy haza adják és otthon jöjjenek elő a problémák. Jobbulást pici Máténak.

Kép
csipike09

Mi kaptunk kölcsön mérleget- gondoltam majd jó kis porfogó lesz belőle, de okulva Zarjáék esetéből azt hiszem mégiscsak előléptetem használati tárggyá.

Amúgy nekem is nagyon vizesedik reggelre a kezem, fura, hogy miért pont reggelre. Mondjuk mindegy, mert estére meg a lábam, így el van osztva.

Kriszti: sajnálom, hogy nem tudtok még hazamenni, kitartás!

Kép
zsizell

Bori, mi sem akartunk venni mérleget ( a nagyoknál ne is volt), de mikor szólt a doktor néni , h vmi nem stimmol, elszaladt apa és bevásárolt. Így most van mérlegünk és légzésfgigyunk is. Mérlegnél azt nézd, h minél kisebb egységenként mérjen (10g) és talán praktikusság szempontjából legalább 20kg-ig jó legyen.

Kép
csipike09

Végtag vizesedés: nekem szülés előtt 2 héttel durvult be nagyon. :wink:

Kép
csipike09

Boruska, szerintem tarts ki a nem kell mérleg teória mellett.
HA meg valamiért úgy alakul, hogy kell, elég hamar és gyorsan lehet szerezni.
Szóval itt nem a problémás babák mérlegelése ellen beszélek, de ha bízol magadban lehet nem is fog kelleni.
Ja és nálunk a védőnénik úgyis lehívnak ellenőrizni, Lillut ekkor lemérték, aztán ennyi.... én bízom a pisis-kakis-pelus módszerben ill. a baba figyelésében Ja és ahogy Eszternek is mondták, azért Bulcsi is nagyon messze volt a veszélyes éhezéstől...

KépKép

KépKép
beneildi

Ja és amit még nehéz megfogadni, de érdemes:
a gyerekeknél a szopi kérdés megoldatlansága nem egy percen belül kialakuló vészhelyzet, érdemes higgadtabban hozzáállni. Én estem ebbe a hibába, hogy első éjjel sírtam, hogy Lillu éhen hal, mert nem szopik, de nem vezetett sehova. Nem szopó vagy rosszul szopó gyerek visszaterelése a helyes útra nagyon nehéz, de nem lehetetlen, viszont kiborulás nem segít a helyzeten csak hátráltat, ezt is be kell látni. Kiskanál cumi helyett, én erre esküszöm, de nem ígérem senkinek, hogy könnyű lesz.

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?