Nóri: ezért voltunk nyugodtak. Mert szopizott ezerrel, hiányolta is a cicit, folyt a tejem is, igaz fejni nem sokat tudtam, de betudtuk annak, hogy ő minden feleszik. Volt minden nap két székletes pelus. Minden jel arra mutatott, hogy ok. Két dolog volt gyanús:
1, nem hízott: de ugye a digitális mérlegek korában ki akartuk várni az ugyanazon a mérlegen való mérlegelést
2, folyamatosan mellen akart lenni: erre meg azt hittük, hogy olyan nagy az orális igénye. A fenéket, neki az volt a kényelmes, hogy rácuppant, aztán ha éhes volt, akkor kortyolt egyet (nem többet). Persze, hogy ment a hiszti, amikor elvettem és nem adtam oda.
Volt itt a védőnéni, kicsit megnyugtatott: ezzel az alkalmankénti 30-40 ml-vel ellett volna még hónapokig is. Csak ugye a növekedéshez kevés.
Most szigorúan max 4 óránként ébresztés van, fél óra mellen lógás (a 30 ml érdekében) aztán apa nagy örömmel átveszi, és a maradék 40-60 ml-t beletukmálja. De azt tegnap bele kellett kényszeríteni. Ott ültem a konyhában, levetkőztettem, hogy megszűnjön a komfortérzete, és toltam bele, közben sírtam és masszírozgattam, hogy ne aludjon bele a cumiba. Úgy néz ki, kitágult a kis gyomra, mert estére már nem volt harc. De olyan is volt, hogy besztrájkolt és összeszorítja a kis száját. Semmi se be se ki. Arra már rájött, ha üvölt, akkor vége, mert toljuk is bele. Így inkább a néma ellenállás módszerét alkalmazná. Apja is ki van akadva, valszeg az ő Pató Pál úr hozzáállását örökölte (meg fognak őrjíteni a fiúk, na, mindegy), de azért apának a kaja az kaja. Egyikünk se az a gebe fajta, ezért értetlen számunkra, hogy az utód meg ilyen. Olyan, mint egy sharpei kiskutya. Lóg rajta a bőre. De tegnapi nap folyamán 30 g-ot hízott. Az is valami.
Uh, Csipike, ez nagyon rosszul hangzik. De végül is mi a baja Vivinek? Legalább tejed van, vigyázz rá, minden cseppje kincs, meg attól jobban is gyógyul Vivi!
Zuzmoo: keresd fel a helyi mamami klubot:
www.mamami.hu, én is onnan kölcsönöztem egy rugalmas kendőt. A kölcsönzés itt 300 Ft. És még meg is mutatták a használatot.