Új privát üzeneted érkezett!

Nekem van edit, ha van türelmed megvárni, begépelem

dalika

Koszi szepen, emberem kedvence, gondoltam meglepem...

Kép

Kép
editmk

Hello Csajok!

Huhh, voltunk az embőccel sétálni. Elsétáltunk a postára meg egy kisboltba. Háááát k.vára elfáradtam. És éhes is vagyok már, úgyhogy csinálok is valami uzsikát és pihenek.

Bea! A vasalás az nekem is mumus, délelőtt megcsináltam a felét, majd a többit szerintem holnap.

Holnap mennem kell vérvételre reggel utána lesz időm. :roll:

bellerreni
Eger

Edit, feltettem a receptek közé.

Nekem eddig mindig jól sikerült. Én is imádom!

dalika

Dalika, koszi! Majd jelentem milyen lett.

Kép

Kép
editmk

csak időben csináld meg, mert kell neki egy kis idő a hűtőben, hogy összeálljon

dalika

Ez jó!
Én holnap csinálok Tiramisut, csak nem kávésat, hanem málnásat. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Málnás??? Az milyen??

dalika

Igen, nálunk a ctg-t fekve csinálják. És 20 percig. És el lehet fordulni oldalt, különben háton én is megfulladnék. Elég az UH háton. Ülve én is keményedek.

Bea Én is zabálok újabban. Ma ettem ebédre levest, főzeléket és megcsináltam egy csoki pudingot. Mire észbekaptam azt is felfaltam :shock: .
pammut

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:56-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat Ez aranyos :D .
pammut

A tiramisut én is imádom, csak most a terhesség alatt a nyers tojás miatt kicsit ódzkodtam tőle. Úgyhogy többször akartam, végül nem csináltam. De ha elém tették, azért ettem belőle persze :)

Reggel voltam Ctg-n, utána meg dokinál. Most először voltak kisebb méhösszehúzódásaim, de a méhszájam még mindig zárt.

Gyantázás alatt a gyereknek nem tetszett valami, elkezdett mocorogni, meg kicsit fájdogáltam is. Hazafelé a kocsiban már kicsit jobban, drukkoltam is, hogy mielőbb hazaérjek. Bevágódtam a fürdőkádba zuhizni, és közben valami fura dolgot tapasztaltam. Gusztustalan lesz, aki épp eszik, vagy nem bírja a naturális részleteket, lapozzon!!!
Szóval jött belőlem valami sárgás-áttesző, sűrű, kocsonyaszerű cucc. De nem volt véres kicsit sem. Most azon hezitálok, ez lehet-e a nyákdugó (de hát pár órája még tök zárt voltam) vagy ismét sikerült valami fini kórságot összekaparni magamnak :oops: Amúgy utána a fájdogálás leállt, most békésen heverészem a kanapén.

Kép
juci-77

Ctg: nálunk alapból ülve csinálják, de múltkor rájöttünk (amikor épp durcás volt a csibe és kb. fél kiló csoki után sem mocorgott), hogy hanyatt fekve aktívabb, úgyhogy azóta úgy csináljuk.

Bea: én kb. négy napja vagy álmos vagy éhes vagyok. Nem alszom mindig, viszont rengeteget eszem. Tegnap háromszor vacsiztam :shock:

Kép
juci-77

Hát végül is beszéltem a szülésznővel, csak addig piszkált a dolog. De ezért még nem kell kórházba menni. Mindegy, holnap úgyis randizok vele is (ctg) meg a doktornővel is, addig bizti nem lesz baj.

Ma délelőtt elmentem még a gyógyszertárba egy-két apróságért, nem volt messze, de kutyául elfáradtam. Hihetetlen, de a tempóm észrevehetően lassul... :shock: Ha egy kicsit gyorsabban kell mennem, már szurkál a poci. A zebrán már így is félve mentem át, hogy rám ne pirosodjon a lámpa...

Na halljátok, engem is felvillanyozott ez a masszázs, de mikor megláttam milyen helyeket és pontokat kell masszírozni, gyorsan le is tettem a dologról. Nekem már az ágyban is az egyik oldalról a másikra fordulás is kész hadművelet....

Hú, de el vagyok lustulva!!

Kép
Kép
molmar

Juci: ez a nyakdugo lesz szerintem. Nem muszaj veresnek lennie. Elvileg ez egy csap szeruseg, ami csikban van a mehszajaknal. Altalaban csak a legbeljebb levo resze veres, vagy rozsaszines, de az sem kotelezo.
Szoval ez nyakdugo lehetett.
Lehet, hogy a vizsgalat kicsit megbolygatott, erre reagaltal egy erosebb osszehuzodassal, ezt erezhetted hazafele tartva. Hat, szerintem ti sem lesztek mar egyben a jovo het hetfon.
Nem hulyeseget akarok mondani, meg jos sem vagyok, de most ezt erzem.

Nekem ma mindenfele megerzeseim vannak. :D

Most peldaul azt erzem, hogy almos vagyok, de fekudni nemtok, mert eg a gyomrom a pizzatol. Meg tele vagyok. De le kellene mennem vasalni. Viszont ha mar lemegyek inkabb megeszem a kremest, ami a hutoben var ram. Ha megettem es ismet megneztem a banyanetet, hogy reagaltatok-e a reagalasomra, akkor majd rajovok, hogy meg mindig nincs kedvem vasalni. A gyerkoc alszik, szoval szexelni is lehetne. Ugyhogy engedni fogok egy kad vizet, veszek egy furdot, majd megkerdezem Ferit, hogy nem-e kivan gorogdinnyet. :lol: :lol:
Nah, mennyire durva megerzeseim vannak, ugye??? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Juci! Szerintem a nyákdugód volt. A mennyisége kb. mennyi volt? Én úgy egy evőkanálnyi mennyiségre saccoltam.

Kép
Kép
molmar

Mindenki elhagyja itt a nyákdugóját(hát nem ez az egyik leggusztustalanabb szó a magyar nyelvben? :) ), betonboruskát hátrahagyva? :)

bea, görögdinnye :) apja kívánna, csak nem éjfélkor kéne hazajárnia, mert akkor felőlem már kívánhat :)

boruska

ja, és akartam mondani, hogy nekem mindeig ülve csinálják a ctg-t - nem is bírnék annyit háton feküdni!

boruska

Andi, ezeket a pontokat napi hány percig kell masszirozni? és mindegy milyen sorrendben?

Pammut, az ügyintézést 8 és 5ésfél éve is a férjem csinálta és ugye azóta simán lehet, hogy már máshogy megy és el tudom képzelni, hogy majd tőlem is kérnek ilyen papírt, amin igazolják a 4 pecsétet, hát majd látjuk...

Kakti, nálunk ülős a CTG szerencsére.

Juci, szerintem ez a nyákdugó lehetett! nem kell neki feltétlenül véresnek lenni.
lara

Bori, nekem is nagyon gusztustalan szó ez a nyákdugó... :?
lara

Tegnap délutánra eltűntek a bokáim! :shock: Tiszta buci lett a lábam :(

ctg: nálunk egyszerre két kismama van bent, az egyik ül a másik megemelt felsőtesttel fekszik. Én a múltkor feküdtem, de baromi kényelmetlen volt. Ráadásul a gép a fülem mellett volt a kis asztalon és olyan hangosra van állítva, hogy azt hittem megsüketülök a gyermekem szívdobogásától.

Végre megjött a Tommee Tippee mellszívóm Angliából! :D A szemét postás meg se próbálta kézbesíteni, csak bedobta az értesítőt a postaládába. Persze nekem se lenne kedvem felmászni egy csomaggal a 4.-re, de neki ez a munkája :evil: Szóval jó nagyot sétáltam a boltba meg a postára a jeges úton. És persze a postán hatalmas sor volt és senkit nem érdekelt egy 9. hónapos kismama. :evil: Mindegy. Végülis ennyi mozgás kell.

Bea: én vasalnék helyetted, ha te takarítanál helyettem! Én azt nem bírom elkezdeni. :(

A tiramisunál én csalni szoktam: nem használok tojást, csak krémsajtot és nem-főzős krémpudingot. Lehet hogy nem az igazi, de az íze jó és biztonságos :)
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:57-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Hmm, akkor lehet nekem is a nyákdugóm távozott? AZ távozhat több részletben?? :oops:

dalika

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:58-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

A Jánosban is ülős a ctg, de nekem még attól is ki tud néha készülni a derekam. A szülőszobánál lévő annyira süppedős fotelben van, hogy kimászni alig bírok belőle. A terhesgondozónál meg k..va kényelmetlen székek vannak. Na, melyik a jobb?

Kakti, mikor mész holnap? Nem talizunk?

Kép
Kép
molmar

Molmar:
nem tudunk találkozni, mert én fél4-re megyek, de nem a Jánosba, hanem a Rózsakertbe, a magánrendelőbe. (Zolim szerint biztos nagyon fizetés előtt van a dokkernak is. :lol: )
Amúgy a fenti CTG-n még nem jártam, csak a lentin, és azok a kempingszékek valóban nagyon kényelmetlenek! :twisted:

Dalika:
igen, a nyákdugó több részletben is távozhat. (tényleg undi ez a szó, de sztem csak azért, mert nagyon élethűen mondja el egy szóban, hogy miről van szó)

Zuzmooo:
nekem is Tommee Tippee van. Kipróbáltam múltkor... Háááát.... :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Málnás tiramisu a receptes topikban!

Amúgy Boruska:
tudtommal még én is betonmami vagyok - de majd holnap este már többet tudok majd mondani erről. Az undival még én sem találkoztam! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bocsi csajok, rájöttem, hogy a masszázs anyag levédett, igy az ábrákat leszedem innen, ha gondoljátok priviben elküldöm. Egyébként 5 percig elég őket masszirozni..

Andi

KépKép
andee73

Andi!
Esetleg dobd fel a gmail-re...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmoo, na képzeld tegnap én is azt vettem észre a zuhanyzáskor, hogy a bokámnál a zokni gumijának nyoma valami borzasztó módon benyomódott és megmaradt. Eddig ennyire mélyen nem nyomódott be, nagyon meglepődtem..

Judit, igen, több részletben is távozhat!
lara

Valahogy nekem ez a nyákdugó téma nem rémlik az előzőről... De köszi a felvilágosítást!

dalika

molmar: hát, ez úgy egy púpozott teáskanál lehetett :) Közben utánaolvastam, és állítólag nem is feltétlenül egy darabban távozik, úgyhogy még további kis kocsonyákat várhatok.

Na kivácsi vagyok, házijósnőnk mit csinál most :lol: Csodállak Bea, hogy van még affinitásod Ferihez. Én azt várom, hogy lapos hassal végre odabújhassak Apához. De akkor szétszedem :lol:

Ha hétfőig kettőbe leszek, akkor a vasárnap estét kívánnám magamnak, hátha doki is, szülésznő is felér addigra Bp-re. Az a világ röheje lenne, ha a fogadott kis csapat távol maradna a nagy eseménytől :shock:

Kép
juci-77

Hoppá Kakti, erre nem gondoltam! Te még a fizetős magánrendelésére jársz a dokihoz? Szabad tudnom ki az? Ez érdekes, mert engem a dokinő a Jánosba járat már, nem a magánrendelésére. Ott is taliztam néhány kismamijával. Egyébként kíváncsi vagyok én is, hogy nálad mi lesz a vizsgálat eredménye.

Kattkat! Látta már a doki vagy védőnő a dagadt lábad? Nem tetszik, amit a színéről írtál. Nem magas a vérnyomásod?

Kép
Kép
molmar

Juci! Akkor már mindketten dugó nélküliek vagyunk... csak éppen a pezsgő hiányzik.

Kép
Kép
molmar

Molmar:
nem járat oda, csak most csinálja az utsó UH-t is, és a Rózsakertben klasszisokkal jobb az UH gép, és még papír is van benne! :) Szóval az elmúlt 2 ctg-n a Jánosban voltam, most kell a Rózsakertbe mennem.

Kattkat:
A lábad színe valóban vérkeringési gondokra utal, amit megfejel a vizesedés is. Vagyis ezek összefüggnek rendesen! Tarts egy krumplinapot! Vagy gyümölcsnapot! Mindkettő segíthet!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó téma ez a nyákbigyó. Így most én is gondolkozóba estem, hogy nem e nekem is annak egy része távozott a minap.... csak nekem mondjuk egy kiskanálnyi, de azóta viszont semmi... :shock: Eléggé megerősödött a folyásom - én arra fogtam, bár kétségtelenül más volt az állaga.

Kép
zsizell

Nyákdugó: tényleg ocsmány szó :lol: :lol: én nem is emlékszem hogy találkoztam-e velük az első 2-nél :lol: az elsőnél jött ott minden a beöntés után, víz is akkor ment el.
másodiknál talán volt valami nyákos trutymó de csak a szülés napján zuhanyzáskor.

ctg: nálunk ülve megy a buli.

nekem ma rendes volt a dokker, megnézte a kórházban a ctg-met és mondta hogy az utsó uh-ra már ne menjek a magánba, megcsinálja jövő héten a ctg-s napomon.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó téma van :lol: Hát a nyákdugó tényleg nem épp a legszebb magyar szavunk :P Mindenkinek elmegy, csak a végén én maradok majd nyákdugós :lol: Nem baj, még úgyis akarok egy kicsit 2in1 lenni :lol: Nem vágyom a fájdalmakra úgyhogy még készülök lelkileg a szülésre. Nem akarok még szülni :oops: de úgy gondolom, hogy nem lehet arra felkészülni, de akkor is... Na mindegy. :roll:

Kattkat! Nekem a múltkor a térdem volt lila a víztől, de felpolcoltam és másnapra elmúlt :roll:

Nóri nagyon el van tűnve, remélem pihen és szopiztat ezerrel és azért nem jelentkezik. :P

Lassan vacsizni kellene, de annyira belaktam uzsira, hogy még lehet várok vele egy kicsit, csak utána meg éjjel lesz gáz meg forgolódás :shock:

bellerreni
Eger

Hát nekem a vacsi már betalált kétszer-háromszor, valahogy sosem volt elég :oops: valójában még mindig bírnék enni... (persze nem egy fél disznót ettem meg egyik adagban sem) Először azt hittem egy citromos joghurt, meg egy jóreggelt keksz elég lesz, aztán toltam rá egy kiflit sajttal, aztán még egy szelet kenyeret... Talán egy kis édesség kisegít a bajból :D

Kép
zsizell

Na, csajszik...
Ma visszavittem a zebet a dokihoz, mert három napja csak három lábon közlekedik, és tök kedvetlen.
Kiderült, hogy az egyik sérült ujjacskája be van gyulladva, így kaptunk antibiotikumot, meg fájdalomcsillapítót neki, aztán vasárnap este kontrollra kell vinni. Remélem, ez segít majd!
Amúgy ma dolgozott Lili rendesen. Kíváncsi vagyok, mi lesz holnap - minden esetre bevásároltam gyerekébresztő édességekből. :)
És még valami érdekesség lesz a hétvégén (a málnás tiramisun kívül): szombaton beautózom egyedül a városba (na jó, csak az Örsig), shoppingolok kicsit tesómmal az Árkádban, aztán jövünk vissza. Remélem, hogy vagy addig, vagy csak az után, de nem akkor történnek a lényeges dolgaink. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na, hát a vacsit én is két kicsi pirítóssal kezdtem. Aztán folytattam két naggyal :lol: .

Zuzmoo Hát nekem is csak egy pár napja kezdett el vizesedni a lábam. A belső bokacsontom eltűnt, és a leglazább zoknim is árkot vág a bokámon. Estére már a kezem is feszül :( . Pedig eddig olyan örömmel szemléltem a szép karcsú bokáimat. Mindig Ezsóné Edit jut eszembe, aki hónapokig szenvedett ettől. Nekünk csak pár hetet kell :D .

Holnap lesz lányomék farsangi bálja. Barátnőm csinálja a ruhát (az ő lányával együtt öltöznek be) és ma felhívott, milyen frizura, milyen smink kéne hozzá. Valahogy naaaaagyon nem bírom magamévá tenni a problémát. Szegény lányomat majd kiadom a tanerőknek, barátoknak. Nem hiszem hogy nagypocakosan ott kellene lennem órákig vagy 40 fel-alá rohangáló, tomboló kisiskolás között. Már gyerekkoromban sem szerettem ezeket a bulikat :oops: . Én ezen a téren vagyok antiszoc.
pammut

Hát délután a hisztim után lefeküdtem aludni, este meg elmentünk sétálni. Átgondoltam, micsoda egy ökör vagyok (nemrég még a liba dukált :D ), hogy ezen ennyit hisztiztem. Így történt, törpicsek bírta a kiképzést, tovább kéne lépni, és előre nézni (és szövögetni nagyravágyó terveim). A friss levegő átmosta a fejem, és most kicsit szégyenlem magam a színpadias fellépésemért. Kösz lányok, hogy így mellettem álltatok. Szerintem be is borultam volna végleg, ha ti nem vagytok.

Juci: szerintem is a nyákdugó volt.

Nálunk is háton folyt a Ctg, spec örültem neki, mert az én lusta lusta fiam, nem mozgott vagy alig, de azt is csak és kizárólag akkor, amikor a hátamon feküdtem. Szal ha nem fektetnek hátra, nem tudták volna megmondani, hogy milyen a lepény állapota, mert meg se mozdult volna. Csak felkelni nem bírtam, mert nyomhatott egy ideget a csigolyáknál, mert amikor háton feküdtem totál lezsibbadt a lábam, amolyan öregasszonyos feelingem volt.

Boruska: ne bánd sose, hogy te leszel az utolsó. Addig is élvezd ki a jelen minden percét. Minden praktika birtokában leszel mire megszületik Berci és nem kell itt hisztériáznod, mint egyeseknek...

zarja

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:59-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkatt: azért nagy csodát ne várj holnapra, ha közben tésztát dagasztasz :D Ejnye-bejnye, pihi is kell a kúrához! :wink:

Kép
zsizell

Csajok, találtam egy undorító videót (hányós szmájli) a neten, viszont egyértelműen sikerült beazonosítanom, hogy az a cucc tuti a nyákdugó volt. Úgyhogy aki elveszít valami ismeretlen undit és van alkalma megszemlélni, de bizonytalankodik, az nézze meg ezt. :oops: :oops:

http://velvet.hu/poronty/2009/11/24/ver ... _bugyiban/

Kép
juci-77

Na mégsem vacsiztam. Nem bírtam, úgyhogy csak almát meg narancsot nasizok és végeztem mára. Szomjas vagyok állandóan, de hogy mitől??? :shock: Pedig nem is sósat vagy fűszereset ettem uzsira.

Boruska! Nyugika kullodunk még egy páran ott a végén, úgyhogy nem vagy egyedül :wink:

Nnnnnna! Én mára léptem.

Holnap jövök.

Kép

bellerreni
Eger

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 01:00-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Úgy látszik én már csak így utcsónak fogok megtudni mindent :wink:

Nagy-nagy gratula az friss anyukáknak

Zuzmoo, köszi a rövid beszámolót :D. Jól emléxel., csütörtökön bementünk a gyerek klinikára a kradiológushoz EKg-ra és vérvételre, mert lila volt a gyerek keze-lába és a szája körül +sárga volt. Itt megállapították, hogy a szivével minden ok, de a kiszáradás jeleit is mutatja, így rögtön felvettek és az én picurka kislányom számára (én nekem is - nem kívánom senki számára ezt áténi) megkezdődőtt a borzalom. Szegényt össze-vissza szurkálták, vizsgálták. Szegénynek alig tudták bekötni az infúziót... folyt köv most sír a csöppségem.

Kép
csipike09

Köszi Juci. A kíváncsiság persze engem is odavitt (pedig 2 alkalommal már találkoztam ezzel a képződménnyel), s állattenyésztő agrármérnök lévén nem sok mindentől undorodom, de ez elég fúj volt.
Aztán jót rötyögtem Kattkat hsz.-án.
Reni Honnan szeded ezeket az édes, jobbnál jobb smiley-kat? Még a fiaim is leragadtak a szurkolótábornál :D .
pammut

volt ma nálam anyós meg Laci. Luca megint lázas és köhög! Holnap megy hozzá a doki. Ketteske éhes kis szopógép. Óránként enne,de még nincs mit. Én zabálok és iszom egész nap. Már amikor nem szoptatok. Sajog a mellem. Próbálok fejni,de kb 5ml jött le. Remélem holnap már jobb lesz!↲Kriszti Mátéja iszonyú helyes hapsi. Ma együtt mentek fürdeni a kölkök. Ők már holnap hazamehetnek! :-)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?