Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Csajszikáim!

Nóri! Nagy nagy gratula a villámszüléshez és az új kis jövevényhez. Gyönyörűséges. :lol:

Én is így szeretnék szülni :roll: Bár én még naon messze vagyok tőle szerintem. Nagyon nem érzem, hogy nekem nemegészen 1 hónap múlva babám lesz :lol:

Kokonya. Üdv újra közöttünk. Várunk majd a beszámolóval :lol:

Bea! Lehet kicsit nem ártana pihenni, és a takarítás is megvár. :wink:

Reggeliznem kellene, de lusta vagyok csinálni :roll:

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Nórinak nagy gratula a babóhoz, meg a villámgyors randihoz EDA barátnőjével :)
Nem gondoltam, hogy ilyen gyors lesz, még megvárhattam volna este :)
Csappan a terhescsapat, lányok, és nekem még 3 hét, ha túl nem hordom...

Bea, ilyen tologatásokat nekem is csinál a babó, hogy kilátszik a bőrömön, de azért nem olyan gáz, az enyém nem olyan nagy.

A zuram megint éjjel jött haza, és addigra már elég nyűgös voltam, félig már aludtam is, viszont 5-től meg vergődtem, aztán fél 7kor visszaaludtam. Mint a rossz gyerek. Most aztán jól fáj a fejem, meg hányingerem van.

Reggeli, aztán elhúzok jógázni, hogy csináljak vmi hasznosat is, ne csak itthon meresszem a seggem.

Szép napot!

boruska

Persze Bea, mi választottuk bár ha valaki 5 éve azt mondja nekem, hogy 26 éves koromra két gyerekes anyuka leszek tuti körberöhögöm. Valahogy nem így képzeltem, de ez persze nem azt jelenti hogy bánom, hogy így alakult, sőt! Bár a múlt héten már bőgtem, hogy hogy kívánhatok olyat, hogy fél napig csak egyedül legyek...

Köztetek van valaki, akinek úgy alakult az élete, ahogy eredetileg tervezte??

Egyébként ha lehet választani én olyan szülést kérek, mint az első volt. Délután 2kor kezdődtek a fájások és este hat óra négy perckor már meg is volt Dincikém.

dalika

dalika, nekem kb. úgy alakul az élet, ahogy terveztem.

Kiéltem magam, tanultam, dolgoztam, eljutottam vhova, találtam egy rendes embert, aki elvett, és csinált nekem gyereket. Ezt amúgy is olyan 30 éves koromra terveztem elérni, úgyhogy eddig a tervnek megfelően haladok :)

boruska

na ez most lehet, hogy beképtelten hangzott, bocsesz :oops:
De mondjuk 2 éve én sem hittem, hogy házas leszek, és gyerekem lesz ilyenkorra - akkor nem tűnt esélyesnek :)

boruska

Szerintem ez nem beképzelten, hanem elégedetten hangzott!

dalika

:) nagy vonalakban tényleg elégedett vagyok, az apróbb nyűgök zavarnak csak, és azokból most van elég :?

boruska

Tényleg, lassacskán a babázók száma több lesz ha így haladunk...mi meg csak ülünk itt tovább, várakozva, hogy mikor indul már meg, milyen jelek vannak, ez már az-e ...hmmm :roll:
lara

Judit! Én is azt mondhatom, hogy kb úgy alakul az életem ahogy szerettem volna. Van egy szerető férjem, jön a kis tündérkénk, van két cégünk amikkel lehet majd szülés után is mit kezdeni, egyedül a lakás ami még várat magára, de előbb utóbb biztos vagyok benne, hogy az is meglesz.

Jah jut eszembe. Nektek nincs olyan, hogy a bordátok alá befeszíti a kis fenekét és alig kaptok levegőt, meg rendesen feszíti a bordáitokat? Én nagyon élvezem amikor húzgálja a kis kezét lábát a pocakomban. Kicsit feszít meg éget, de imádom és olyankor játszok vele és ő reagál rá :lol:

bellerreni
Eger

Lara! Te beszélsz a 39. heteddel :lol: :lol: :lol: Nézz rám, aki itt kullogok a végén... :roll: Irigy vagyok azokra akiknek már megvan a babó, vagy nem sok van hátra. Jó jó, nekem sem sok van hátra, de azért még az a 23 nap nagyon soknak tűnik néha. :roll:

bellerreni
Eger

Sziasztok csajok!

Én is hasonló szülést szeretnék, mint a Nórié, csak nálunk az a ziccer, hogy mikorra érne be a párom a szülőszobába, ha ilyen villámgyors lesz a gyerek.

Eddig még csak az ágyban neteztem, de mikor elmentem a wc-re, meglepetés ért. Elment a nyákdugóm!!!! Mivel ilyennel még nem találkoztam, így csak szinte biztosra vehetem, hogy az volt! :shock: :shock: Mit csináljak lányok? Szóljak a szülésznőnek?

Kép
Kép
molmar

én is elégedett vagyok! Fiatal anyuka akartam lenni,be is jött! Utaztam, láttam Velencét, Párizst, Prágát, Londont...stb. Kijártam egy csomó sulit. Már megvan a házikónk is. Elégedett vagyok. Imádom a lányokat és a férjemet is!
Vendég

Molmar! Szerintem felesleges szólni neki, mert ez még nem jelent semmit. Nézd meg Larát (remélem neked volt és nem tévesztettem :oops: ) már azt hiszem 5 napja elment neki a nyákdugesz és még mindig egyben van :lol:

Nóóórrriiiii! Te miért nem pihensz? :lol: Hihetetlen vagy :P Én is így akarom... Bár a sormintát nem sikerült tartani, de majdnem :wink:

bellerreni
Eger

Azért ez nagyon jó, hogy mindenki elégedett azzal amilye van, pedig ritka manapság az ilyen.

Reni, nekem is olyan végtelennek tűnik még ez a huszonvalahány nap...

dalika

Reni! Minden összejött,amit szerettem volna. A sorminta tuti azért nem,mert nagyon látni akartam a Mentalistát meg a Grace klinikát! :)
Vendég

Ráadásul a Grace klinika elég sokkoló volt - nekem legalábbis...

Molmar:
nyákdugesz még semmit nem jelent, max annyit, hogy lassacskán elkezd nyílni a méhszáj, és már nincs, ami ott tartsa. De innen még több nap is lehet, mire megindul a szülés. Relax! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

REni, igaz, minden viszonyítás kérdése...de ha belegondolok, hogy még 1 hetet tuti kell várni...annyira lassan mennek a napok, de próbálom úgy felfogni, hogy próbáljam élvezni a terhesség utolsó napjait, meg hogy úgymond "semmit tevés" van...szóval addig is próbálom igy felfogni...nézzük a jó oldalát...

Molmar! juj, akkor te is nyákdugótlan lettél? Nekem 1 hete ugrott ki, de csak azért, mert a dokim alaposan megvizsgált...de azóta sincs semmi nálam. Viszont ha magától távozik, azért az más...figyelgesd magad...lehet, hogy mostmár lesz valami...juj...de az is lehet, hogy 1 hétig még semmi. Szerintem ezért nem kell szólni a szülésznőnek, ő is azt fogja mondani, hogy figyeld magad, ha vérzés tapasztalsz menj be a kórházba, vagy lehet, hogy ezután szépen beindulnak majd a fájások, mert a nyákdugó távozhat a szülés előtt közvetlenül, de a szülést megelőző 2 hétben is.

Nóri, aludtál-e már valamennyit a szülés óta? Noémi veled van már vagy még nem adták oda? Milyen jó, hogy porszívót szültél! Én is ilyet akarok!!!
lara

Sziasztok!

Gratulálok az új kis jövevényekhez!!! :)

Megint csak beköszönök és gyorsan mesélek pár mondatban.

Egy hetet kórházban töltöttem, mert elég erős jóslófájásaim voltak én meg rendesen megijedtem tőlük. De a kórházat egyszerűen nem bírtam, kicsit kikészültem odabent, így hazajöttem.

Ami a jóslókat illeti: görcsszerű fájdalmak az alhasban és derékban, ami nálam folyamatosan kitartott 2-3 órán át. Próbáltam rendszert felfedezni a fájásokban, és azért ijedtem meg, mert sokszor úgy tűnt, hogy ezek biza 5-10 percenként követik egymást. Volt, hogy hasmenésem is lett, amiről olvastam, hogy ez is lehet egy előjel. Meg totál lent van a pocakom.
A hasi/deréktáji fájdalmak mellett én is érzek nyilallásokat a hüvelyemben, meg sokszor olyan, mintha Boti teljes erővel nekifeszülne a gáttájékomnak, illetve fájt már párszor a szeméremcsontom is rendesen.

Remélem, a jóslókkal már nem találkozom, hanem egyértelmű jele lesz annak, hogy eljött az idő.

Kitartás mindenkinek! Most megyek teszek-veszek egy kicsit itthon, délután még benézek.

Kép
erusverus

Lara! Szerintem pihenj amig még lehet. Foglalkozz magaddal ebben az utolsó 1 hétben. Utána úgyis totál le leszel kötve egy jódarabig :lol:

Erusverus! Jó, hogy újra itt vagy. Pihenj sokat.

Megyek én is leheveredek még. Jajj milyen lusta vagyok... :lol:

bellerreni
Eger

dalika: Az ágyát már mi is megemeltük, tegnap a védőnő javasolta. Éjszaka már nem volt gond. (Bár szerintem nem emiatt.)

ananácska: Barbus is megenné a világ kajáját. Mi fürdés után szoktuk etetni, inkább egy kicsit hamarabb keltjük. De persze a fürdést így is végig ordítjuk. Remélem nem lesz nagyon bukós.

geri: Sajnálom hogy a babó nem alszik, remélem nem beteg.

stephie: Én azt hittem, hogy a mennyisége számít. Nem emlékszem hogy hangja lett volna, csak hirtelen ilyen sárgás nyálkával együtt elég sok tej vissza jött. De azóta nem volt több ilyen.

dalika: Nekem annyi volt az elképzelésem, hogy amikor már saját lakásban költözünk, akkor jöhet a gyerek. Ennek 4 éve. Szóval nem szerettem volna ilyen későn szülni, de már mindegy. Szerintem te csináltad jól, de azért megértem hogy néha jó lenne egy kicsit egyedül lenni. Mi a kettesben létet kiélveztük rendesen. Mondjuk jó lett volna még a diplomát teljesen megcsinálni, mire babó jön de nem sikerült, mert elb.sztam az időt. Nem tudom a baba mellett hogy lesz időm megcsinálni a diplomamunkámat. Pedig utána már lehetne államvizsgázni és kész.

molmar: Te leszel a következő anyuci?

nóri: Grace klinika nekem is itt figyel felvéve.

Nekünk egész jó éjszakánk volt megint. Most reggel volt 1 órás nyügi, de ezt jobban viseli az ember, ha kialudta magát.
vicky79
Budapest III. kerület

Egy állat vagyok. Reggel óta bőgök. Az éjjel csak azért nem sírtam, mert aludtam. Önhittségemben majdnem megöltem a fiamat.

zarja

Viki, hova jársz suliba?

dalika

En is elegedett vagyok az eletemmel. Hozzateszem, hogy nem tudok viszonyitani ahhoz, hogy minden terv szerint tortenik-e, mert bevallom oszinten, hogy en altalaban a jelennek, jelenben elek, nem szoktam tervezgetni, foleg nem nagy volumenu dolgokat.
Mindig az adott feladataimra koncentraltam, azt csinaltam, ami eppen jol esett, ha valami nem tetszett, akkor valtoztattam. Es igy aprankent csodrogalt, folydogalt az en patakom is, nem astam meg elore a medret.
A gyerekvallalas is igy tortent: Judithoz hasonloan nekem sem volt harom evvel ezelott meg eszem agaban sem, hogy Anya is lehetnek, illetve feleseg. Sokat dolgoztam, elotte diplomaztam, rengeteg baratom, haverom volt. Nagyon sokat buliztam, nem mindig viselkedtem jol, bar kulonosebben rossz sem voltam. Nem artottam senkinek, csak jol ereztem magam.
Azutan jott Feri, megfogott es egyszercsak megkerdezte, hogy nem-e akarunk gyereket. KOmplett hulyenek neztem a kerdese miatt (februar elejen jottunk ossze, epp most volt harom eve, eloszor nyaron csak elvi sikon beszelgettunk a gyerekrol, hogy mit tennenk, ha teherbe esnek veletlenul, majd november elejen komolyan is megkerdezte). Annyira meggyozo volt, hogy beleegyeztem. Vegul marciusban fogant meg Kristof, majus elejen Feri megkerte a kezem. Ez is egy ujabb meglepetes volt, mert bar el nem birtam kepzelni, hogy soha nem megyek ferjhez, de azt sem tudtam elkepzelni, hogy feri valaha nosulni szeretne. Mar volt o egyszer volegeny, nem tul romantikus, inkabb praktikus okokbol, de az nem jott be, igy nem akart mar nosulni. De megis megtette. Kristof megszuletett, szinten hirtelen felindulasbol beszelgettunk a masodik gyerekrol es olyan melegseg toltott el bennunket a gondolattol, illetve izgalom, hogy ossze is hoztuk.
A tobbit mar tudjatok.
Ha jobban belegondolok, akkor a Londonba valo kikoltozesemmel kapcsolatban is egy ora alatt dontottam. Eszembe jutott, felhivtam egy baratomat, aki repjegyekkel foglalkozik, majd egy ora mulva mentem atvenni a jegyet harom hettel kesobbre. Ugy, hogy meg volt alberletem, alberlotarsam, munkam, szuleim. Nagyon intenziv harom het volt. :lol: :lol:
Most a hazakoltozest is kb ennyi ido alatt odntottuk el. Feri is hasonloan hirtelen tipus, mint en. Annyi a szerencse, hogy realisak is vagyunk: lehetetlen dologba nem vagunk bele, csak megvalosithatoba.
Mindegy, a lenyeg: boldog vagyok! :D
Bar nincs hazam, lakasom, ingatlanom, de nem is hianyzik. Sok olyan dolgom nincs, ami mas embernek alap az elethez. Nekem meg ezer olyan dolgom van, amit sokan feleslegesnek tartanak. ERdekes. :)
Vendég

Zarja kedves. Nyugodjál meg! Írásodból úgy tűnik nem lett semmi baja Bulcsinak. MINDEN anyuka követ el hibákat. Ha könnyít a lelkeden írd le mi történt! Arról nem beszélve, hogy biztos mi is okosabbak leszünk általa.
pammut

dalika: A GDF-re járok informatikára és biztonságszervezésre, de már jó régóta. Már nem is kell bejárnom egy jó ideje, mert már az indexem is le lett zárva májusban. (Akkor sikerült a gyerek is és még a nyelvvizsgát is ekkor csináltam meg. Sűrű hónap volt.) Már tényleg csak be kéne fejeznem.

zarja: Ne ijesztgess. Mi történt. Próbálj megnyugodni, csak nem lehetett ennyire komoly a dolog. Vagy igen?
vicky79
Budapest III. kerület

Kattkat???
Ejjel irt utoljara. Talan eppen szul? Tudjuk, hogy ki a kontaktja?
VAgy csak az ejszakazast sokaig alvassal kompenzalja? Ez esetben jol teszi. Nagyon ugyesen.

Molmar!
a nyakdugo tavozasa azert annyit tutira jelent, hogy szulni fogsz. :D Meghozza mindenkeppen hamarabb, mint mondjuk en. Nem lehet ezt kiszamitani. Mert ha jol emlekszem Anita aznap megszult, amikor a nyakdugesz kiugrott. Lara meg mindig egyben lassan egy het tavlatabol. En mar egyszer szultem, de a nyakdugom csak akkor tavozott, amikor harom oraja folydogalo magzatviz mellett ket perces fajasaim voltak. Akkor meg mar annyira nem lattam ki a fejembol es annyi minden jott onnan lentrol, hogy fel sem ismertem.
De szuljt, ha mar szeretnel, en szurkolok!

Pammut!
honnan van energiam? Szerintem ezt az elmult ket honaprol tartalekoltam. Annyiszor voltam mar depis, csalodott, annyiszor nem talaltam a helyem az elmult ket honapban sajat feszek nelkul, annyiszor hianyzott mar, hogy vegre a sajat porunkat nyalhassam a padlorol es vegre a sajat edenyeimben fozhessek, hogy azt el nem lehet mondani. Valszeg ezert vagyok most ilyen lelkes.
Eszembe sem jut pihenni.
Nem is erzem, hogy kellene. Mondjuk Kristof mellett eddig is kikepzest kaptam, ez most mar nem visel meg. Vegre nem vagyok lusta. Bar falok is, mint allat. (Reggelire siman benyomtam masfel szelet melegszenyat a sajat magam altal keszitett melegszendvicskremmel, sok sajttal. Nem kis szeletekrol beszelunk. Alapban kb fele ennyi a reggeli adagom.)
Szoval most robogok is vasalni, mert mar csak az hianyzik. Feri mindjart raveti magat a kisagy szerelesre. Azutan meg pizzat sutok.

Jah, mellesleg: holnap megyek dokihoz. Ha ennyi melo, surolas, menes, cipekedes utan azt meri mondanim hogy meg mindig 2100-as a mehszajam es nem nyilt tovabb, akkor megkerem, hogy csekkolja le, nem-e van osszevarva. Mert mar nem hinnem el.
Vendég

Zarja: mi tortent? Elmeseled? Talan jobb lenne.
Tenyleg mindenki hibazik.
Ha elmondod, akkor talan neked is jobb lesz, illetve vagyunk itt nehanyan, akik tanulhatunk a dologbol es igy nem kell mindannyiunknak sorban elkovetni ugyanazt a bakit.
Az evessel volt gond? Vagy az egyutt alvassal? Masra nem tudok gondolni...
Vendég

Tegnap elhoztuk azt a nyamvadt mérleget. Megmértük, pőrén: 3080 g immár bő két hetesen (ugye 3490-nel született). Akkor nagyon megijedtem. Kiderült, az én lusta fiam, azért eszik időben annyit (egy egy szopi bő egy másfél óra) mert rágózik és nem eszik. És azóta is egyre fogy. Reggel mértünk egy szopit, fél óra alatt 30 g-ot bírt összeszedni. Úgy, hogy közben folyamatosan molesztálni kell, mert bealszik. Ha bealszik akkor 10 perc múlva ébred, hogy újra éhes. Ma elrongyoltunk tápszerért (ugye ennek megfelelően tejem sincs) beledikáltunk 100 ml-t, nagyon nem tetszett neki. Tényleg szó szerint bele kellett tölteni, de most alszik békésen és elégedetten. Én meg nekiálltam fejni, hiába hittem, hogy annyi a tejem, hiába csöpögök állandóan, kiderült, 20 ml-nél többet nem tudtam kifejni. Jaj, Bea, annyira az eszembe voltál. Olyan ostoba vagyok, nem hallgattam senkire, csak magamra. Ááááh, ugye nem ez lesz amíg fel nem nő? Zsolti olyan jó apa, én meg egy nagy csődtömeg. Hiába próbálom a legjobbat adni, ami szerintem a legjobb. Velem van a baj...

Ne haragudjatok, hogy ilyen hisztis vagyok. Hülye liba, most úgy érzem, ez a legfontosabb. Liba...

Bár, jobban belegondolva az állatok legalább ellátják a kicsinyüket, nem úgy mint én :cry:

zarja

molmar: bea jól emlékszik, nekem dél körül elment a nyákdugesz és este 7 körül amikor beértünk a sürgőre, már 6 centire voltam nyitva anélkül, hogy éreztem volna belőle valamit.
Szerintem szólj nyugodtan, és innentől fogva inkább azt figyeld, hogy érzel-e valamilyen fokozódó keményedést, görcsöt, derékfájást

dalika: az életem nagyon sok tekintetben nem úgy alakult a múltban ahogy szerettem volna, sőt elég sok mindenen keresztül kellett mennem amit szívesen kihagytam volna.
Viszont ami a jelent és a családot illeti, van egy szerető férjem, imádnivaló gyerekeim, olyan állásom amit szeretek, csak a mocskos anyagi gondok ne lennének.

vicky: nálunk egy erőteljesebb böfivel jött ki a cucc, nem is kevés, de azt mondták, hogy emiatt nem kell aggódni, kicsit "túlette" magát
Örülök, hogy azóta nem volt nálatok semmi.
stephie

Eszter!
nagyon sajnalom, hogy ez tortent. Ne dolj most a sajat kardodba, nem szabad! Te most tevedtel. Egy ideig. Azt hitted, hogy van az, ami nincs es kesz! Viszont! Idoben leptel es engedtel a merlegnek. Ebbol akkor lett volna nagyobb gaz, ha nem ismered fel a problemat idoben, csak akkor, amikor mar nagy a baj! Most meg nem volt nagy, tenyleg idoben voltatok.
Azert se ess romjaidba, mert most a gyereknek nagyon nem sirasra van szuksege. Lasd el, gondozd, szeresd, es tegyel meg mindent, hogy nyugodt maradj mellette, mert az epp annyira fontos neki (a gondoskodo, nyugodt, kiegyensulyozott anyuka), mint az anyatej.
(Sot, en szemely szerint ugy gondolom, hogy meg fontosabb. Az en gyerekem nem sok anyatejet latjatok, de gondolom fotokon visszajon, hogy o egy rendkivul vidam, huncut energiabomba, tele esszel es erovel. Nem a tapszer miatt lett ilyen es nem is az anyatej miatt, hanem amiatt, mert anno kepes voltam kimaszni a godorbol, amit a tejhiany miatt magamnak astam es tudtam ot szepen gondozni, nevetni, boldog anyja lett vegre.)

Szoval szedd ossze magad! Hallgass a szivedre, eszedre egyarant!
Figyeld a babat! Ha ehesnek gondolod, akkor etesd meg, figyeld hogy alakul, ha van energiad, akkor fejj is mellette, illetve ha nem zuhan mely alomba azonnal, amikor megtelt a pocakja, akkor rakd meg cicire is.
Te dontod el, hogy hogyan lepsz ezek utan, a problema mar fel van fedve elottetek, megoldod, ugyes leszel!
Vendég

Erusverus, ahogy leírtad a jóslóidat, mintha magamról olvastam volna...de nekem meg megszűntek ezek kábé 4 napja, mostmár csak néha néha van elvétve 1-1. Nem tudom mitől szűntek meg..

Zarja, honnan tudnál mindig mindent, nehogymár okold magad valamiért is! Senki nem úgy születik, hogy profi csecsemőellátó, mindent meg kell tanulni, pont úgy, hogy csinálunk valamit és ha jól sül el, akkor oké, ha rosszul, akkor tudjuk, hogy máskor máshogy kell csinálni. Ez a tanulási folyamat. Olyan nincs, hogy mindenki mindent elsőre tökéletesen csinál úgy, hogy még soha életében nem csinált ilyet!
Utólag visszagondolva én is olyan hülyeségeket csináltam az első gyerekkel, hogy ihaj! Mostmár nevetek magamon, de nem okolom magam, mivel szegény első gyereknek ez volt a sorsa, hogy rajta tanultuk meg, hogy mit hogyan kell.
Szoptatás: először mindig szoptasd meg, mérd le és csak utána pótolja ha kell! Egyre ügyesebb lesz ahogy erősödik és szépen nő majd a tejcsi mennyisége is!
lara

Es meg valami Eszter!
Ezt az allatos szoveget felejtsd el! Ez az en szovegem volt anno, mar levedettem, raadasul be is vontam a formalombol. En is ezt hajtogattam: az allatok tudnak enni adni a kicsinyeiknek, en meg nem, ha allatt lennek az en kolykeim elhullananak.
Azutan rajottem, hogy egy ostoba p.csa vagyok, aki a sajat sebeit nyalogatta, mert en baromira nem vagyok allatt, a gyermekem sem allat, en ember vagyok, aki hazban alszik es papirral torli ki a feneket. Ha kiraknanak a szomszed retre ejszakara, akkor megfagynek. Es kesz. Nem vagyok allatt, lehet, hogy nem volt tejem, viszont ki tudom lakkozni a kormomet (vagyis anno tudtam, most mar nincs ra idom). A szomszed macskaja meg kormot lakkozni nem tud. Szoptatni igen, vagy nem.
Az allatokrol, mint tokeletes szulokrol: anykameknal mult heten szulettek malacok. 19. Egy kocabol. Esely nem volt, hogy ennyi megmaradjon, mindenki tudta. Szerintem meg a koca is, mert eleve o taposott meg parat mar az elso orakban.
Tiz maradt meg, koszonik szepen epek es erosek, nekik bajuk mar nem lehet.
Szoval a termeszet naluk is szelektal, csinal furcsa dolgokat. Ok sem tokeletesek.
Szoval nem kell veluk peldalozni!
Mi kivaltsagosak vagyunk, mocskosul szerencsesek!
Vendég

Lányok a Picassán van még egy kép Nóri Noncsijáról! Olyan kis drága :D
lara

Sziasztok.

Akkor most hatalmas gratula Nórinak Noncsihoz!!!!

Tegnap úgyis félreértette amit írtam, de végül is majdnem jó volt. :wink:

Most megyek és meglátogatom egyik barátomat utána meg mozizunk.
Vendég

Eszter! Csatlakozom az előttem szólókhoz. Bea végigment már ezen és igaza van, attól, hogy Bulcsi nem szopik, hanem tápszert is eszik még nem dől össze a világ. Most sokkal fontosabb neki az, hogy te kiegyensúlyozott és nyugodt maradj, mint az anyatej. Olyan kis talpraesett leányzó vagy, hogy biztos vagyok benne, hogy ki tudsz mászni a gödörből ahogy Bea is írta és minden rendben lesz, csak akarni kell. Fel a fejjel. Ettől még nem vagy rossz anya!!! Senki nem úgy születik, hogy rögtön mindent tud.

bellerreni
Eger

Zarja Én is pont ezt akartam javasolni, mint Lara. Van Neked tejed valamennyi, de ha most elkenődsz, akkor lelki alapon elapad. Szóval nyugi. Szopizik, amennyit szopizik, a SEMMINÉL a 30g is több. Aztán jöhet a pótlás. Ha tudsz, fejj! És nyugi és teák és pihi.

És ami nagyon-nagyon fontos: ez nem a Te hibád! A megöléstől pedig állati messze van-volt! Ne emésszed magad!
pammut

Kösz lányok! Most annyi minden összejött. A múltkor – mikor oly nagy pátosszal búcsúztam – kiderült, hogy egy szakközepes barátnőm vett hülyére. Először is ugye szombaton született Bulcsú, kedden mentünk haza na ő szerdán hívott, hogy mi van. Mondom, most írom az sms-eket, emaileket, megszületett Bulcsú baba. Tök kedves volt a telefonban. Aztán emilt is írt. Aztán… na aztán Zsolti rácuppant a blogkészítésre, és megtalálta a Judit blogját. Amiben engem pocskondiáz nem is akármilyen hangnemben, természetesen az ő előadásában igaza van, amit a kommentelők is támogattak. Soha, soha nem hittem volna, hogy ennyire kétszínű. Aztán még váltottunk néhány emailt (már nincs kedvem neki írni), és a kommentek meg egyre gyűltek. Minden szavamat kiteregette, és persze leszólt. Közölte, hogy már bánja hogy adott nekünk gyerekcuccot, mert tönkre fogjuk tenni. Persze a blogon. Emailben meg nekem azt írta, hogy addig marad nálunk, amíg kell nekünk. Két napig bőgtem, hogy hogy ismerhettem félre ennyire, (istenem, olyan naiv vagyok még mindig). Nem borítottam rá az asztalt, ehelyett írogattam emaileket és lestem a blogon a reakciót. Hiba volt. Tovább teregetett és pocskondiázott. Tőle, pont tőle nem vártam volna. Egyre rosszabb. Úgy döntöttem, hogy nem borítom rá a tettét, de a három lépést felveszem.

Aztán tegnap hívtak, hogy akinek a nevében dolgoztam volna, nos ő nem vállalja tovább. Most azonnal kell kerítenem itt Kváron egy regisztrált mérlegképes könyvelőt. Tegnap hívogattam ismerősöket, hogy ajánljanak valakit, nem rossz az, ha no munkáért fizut kapsz. Asszem. Egyelőre nincs ilyen ember. Akkor viszont nagy pácban vagyok.

És a ma reggel.

Úgy érzem, most dől rám a világom. Tudom, hogy lesz jobb, csak ezt az egy két hetet kéne túlélni, de ez az evészet dolog totál kikészített. Ha nem lett volna a fenti két előzmény talán nem ennyire.

Lara: hát mi is valami ilyesmit terveztünk. Először mellre tenni, aztán kiegészítésként a lefejt tej, majd tápszer. Köszönöm a bátorítást.

Bea! Annyira elvakult tudok lenni. Ettől ijedtem meg. Hogy nem láttam a tényeket. Igazad van, de olyan jó most egy kicsit sajnálni magam. Ha kibőgtem, akkor úgyis szövögetem tovább kis terveimet a jövőre nézve. Köszönöm a támogatást!

zarja

Nóri! Boldog születésnapot Noncsinak! Nagyon ügyesek vagytok! Neked meg nagy nagy gratula!

zarja

Zarja: Ne légy ennyire elkeseredve (tudom könnyű ezt kívülről mondani)! Nem vagy könnyű helyzetben és mégis szuperül helytállsz (Zsoltival együtt). Nekem például már sokkal könnyebb lesz, mert mire én babázok, ti már tapasztalt anyukák lesztek, lesz kihez fordulnom ;) Bea nagyon jól leírta a dolgokat. Esetleg ha tudsz (és van kedved), hagyd otthon a fiúkat és menj el sétálni egyedül, próbáld meg magad kívülről, racionálisan látni. Rá fogsz jönni, hogy természetes amin most átmész és Bulcsit semmilyen veszély nem fenyegeti részedről! Fel a fejjel!!!!
zuzmooo

Gratulálok NÓRI!!!!! :D Csudaszép a babád!

Akkor most én is leírom, hogy én is ilyen álomszülést szeretnék - na, nagyot mondtam ezzel, mi? :D

Zarja: mivel már sokan kifejtették itt az álláspontjukat, több okosat én sem tudok mondani, de soha ne add fel!!!

Kép
zsizell

Zarja: most olvasom az előző hsz-od. Ilyen előzményekkel pláne érthető, hogy kibuktál :evil: De minket ne hagyj el! (ha gondunk lenne veled, mi itt nyílt színen közölnénk ;) )
zuzmooo

Eszter! Mindenkinek vannak rosszabb és jobb napjai. Fel a fejjel és hidd el minden rendeződni fog, csak nyugi. Minden más most mellékes (a "barátnődre" gondoltam) az a fontos, hogy nyugodt maradj, mert ahogy írja Pammut, nehogy elapadjon lelki okok miatt a tejcsid. Úgyhogy szúúúú-száááá, csak nyugika és lazaság :lol:

bellerreni
Eger

Reni! A fájásos hasonlatodról jut eszembe, hogy én is rákérdeztem persze, hogy mihez lehetne hasonlítani. Erre azt mondták, hogy nem a hascsikaróshoz hasonlít, mert az olyan élesebb fájdalom, hanem a menstruációshoz, ami meg tompább görcs :shock: Igazodj na el rajtuk! De hamarosan megtudjuk élesben :D

Nekem már napok óta mensi fájdalmam van a derekamban :( a végén még menstruálni fogok, és nem szülni...

Kép
zsizell

Monyo! Nagy gratula Noémihez!

Nóri, sok egészséget és minden jót Noncsi babának! Már nem tudom ki írta, de igaz, ezt is olyan Nórisan csináltad. Ügyes voltál. :lol:

Eszter,
ne dőlj a kardodba, nekem is járt így ismerős...
Bea, a szívemből szólt az állatos hasonlattal, mi egy nem sikerült otthonszülő lányt próbáltunk ezzel vigasztalni. Idő kell a belátáshoz, ügyes anyuka leszel.
Mivel a terveidbe nagyon magamat látom, fogadj el egy jó tanácsot:
ne csinálj semmit, csak Bulcsival fogalalkozz. Nem véletlen hívják ezt az időszakot gyermekágynak.
EGy nyugodt babával könnyebb lesz majd a hátralévő életed és ebben nem igazán van szerepe, hogy anyatejet vagy táprszert kap.
Nem vagy elkésve semmivel, totál rosszul szopó gyerekből is lehet anyatejest faragni.

És még kettő:
én korábbi éltanuló, sehol se vagyok a doktorimmal, Lillu születésekor lett meg az abszolutóriumom, azóta semmi, belebuktam, elfogadtam, próbálok tenni ellene. De minden nem megy egyszerre.
Nekem nagyon sok nem gyerekes barátnőm fordított hátat. Kicserélődött jó néhány barát. Most vannak helyettük, mások, gyerekesek. Ja és két legjobb barátnőm volt, az egyik még Lillát sem látta, másik maradt és örülök neki, úgy látszik, csak az volt igaz barátság, pedig ennek a csajszinak totál más élete van.
Szívemből szurkolok Neked, mert szerintem hihetetlen erős vagy és mindent elérsz majd amit akarsz. :wink: :wink: :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ja, igen: tudtommal én vagyok Kattkat kontaktja.
Eddig nem jelentkezett. Mindenesetre itt ülök a gép előtt, mellettem a telefon, ha van valami, írok.
zuzmooo

Lányok, én Vickyén kívül mentenék egy számot kontaktnak, valaki aki nem február közepére gyúr????

KépKép

KépKép
beneildi

Zarja Talán most kéne kicsit leszarni mindazt, ami nem a babád és Ti. Tudom nehéz elfogadni, hogy most nem megy minden, ami eddig ment. Ezekben a hetekben óriási hormonális átállás is folyik, 6 hét alatt visszarendeződik, ami 9 hónap alatt megváltozott. Lehet ilyenkor jó kis depressziót is szerezni, bár ez nem vallana Rád :) .
pammut

Lányok, lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni - engedélyezem a kiröhögést- szóval: mit csinál a baba vajúdás közben? Mocorog, mint állat, vagy nyugiban van, úgy össze van nyomulva?

Kép
zsizell

Zsizell, ő is megéli az eseményeket, nem lehet túl kellemes keresztül bújni ott a csontok között..
Én emléxem, hogy a kitolás előtt még mozgott bent a baba két fájás között, lehetett kivülről is látni, de amikor konkrét fájás, összehúzódás van, nem hiszem, hogy van helye mozogni, így nem is éreztem.

Zarja, hát elég furi barátnőd van/volt. Kerüld a vele való kommunikációt a jövőben. Én azért csak megemlíteném neki, hogy olvastátok a blogját, legyen már tisztába, hogy tudjátok, hogy miket írogat...
lara

Kösz lányok! Most már nem bőgök ezerrel. Csak százzal. :D

Zsizell: mikor én bementem a védőnőkhöz, hogy hallgassanak rá, mert félek, hogy nem mocorog, akkor ott azt mondták, hogy az utolsó napokban nem is mocorog annyit, mert készül kijönni. Gondolom én vajúdás alatt is:
1, várja, hogy kinyíljon a méhszáj: a méh a fájások alatt összehúzódik, tehát a kis testét már tolná kifele, így nyomja a kis feje a te méhszájadat fizikai erőhatást gyakorolva rá, hogy kinyíljon (a kémiai oxitocinos ráhatás mellett)
2, ha már kinyílt, akkor a méh, és a szülőcsatorna préseli össze és ki, nem hinném hogy ilyen körülmények között van kedve és egyáltalán lehetősége mocorogni.
De ez az én laikus véleményem.

Ildi: ha gondolod, én itthon vagyok, minden nap net előtt.

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?