Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vumenke, nekem azt mondta a dokim, (nem Spánik doki) hogy azért csináltatják most már inkább a cukorlöttyöset, mert azzal pontosabban tudnak számolni...Ez egységes a világon...

De amúgy én úgy csináltam, hogy ugye megvettem a gyógyszertárban a glükózt, azt aznap reggel mikor mentem a vizsgálatra, akkor kevertem össze 3 dl vízzel, (amit viszont jól lehűtöttem előző éjjel) és tettem bele egy fél citromot...

Így aztán olyan volt, mint egy kicsit túlízesített limonádé, és mivel éhgyomorra voltam ugye, még jól is esett:)))) és még csak hányingerem sem volt....:)

nekem viszont sajnos előjött a terhes cukor....és még nem is mentem vissza a kontroll vizsgálatra...de bízom benne, hogy valóban megszűnt a terhesség végével....
hillsdeli

Amúgy nekem egyszer volt szerencsém a dokitokhoz, az én dokim szabin volt, és egyik reggel bementünk a szülőszobára, mert eléggé görcsöltem, pedig még csak 25 hetes voltam...
Spánik doki volt ügyeletes, és nagyon rendes volt!!! Nagyon alapos, mindenfélét megnézett, megvizsgált, kb mintha az ő kismamája lettem volna....Meg jófej is volt:)
Mondtam is ha nem lenne az én dokim, akkor Spánik dokit választanám:)
hillsdeli

Hillsdeli, nem hiszem, hogy egységes lenne, mert itt Kecskeméten a mai napig a zsömlés-tejes verziót kérik. :shock: És nem csak Kméten...

Nem vitatom, hogy a glüzózos pontosabb (és mérhetőbb) képet ad, de nekem maga volt a horror, pedig én készültem: 2 egész citromos csavartam bele, és fél liter vízben oldottam fel...
Egyszerűen annyira nem fogyasztok cukrot soha, semmiben (itthon is csak a vendégek miatt van barna nádcukor, én mézezek mindent), hogy totál kiütött.

Na majd egyezkedek a dokimmal ;)
vumenke

Sziasztok!

Leszögezném, én és a homeos cuccok nem vagyunk barátságban. Szóval köszönöm a jó ajánlásokat, azokat bizony nem fogom kipróbálni. Bár tetszett a levendulás ötlet, mert én inkább a füvek hatékonyságában hiszek. Szoktam ezt-azt használni... mármint gyógyfüvet :D

Örülök egyébként a pocaklakók gyarapodásának :)

CUKROS LÖTTYHÖZ ajánlanák némi kifacsart citrom levét keverni, és talán úgy elviselhetőbb. Nekem is ajánlotta becsengő :) de látom már más is előhozakodott ezen ajánlással :D

JÓ HÍR: hogy a srácok pocakfájása enyhülni látszik :) Egyszerűen rendszabályoztam az evést, és 2 óra legalább kell hogy legyen egy-egy etetés között, mert így is oltárira nőnek :D Gergő már 4200g és Bálint 3630g volt pénteken! 500-600g-ot híznak egy-egy hét alatt :D már kb 5-5cm-t nőttek is!

ROSSZ HÍR: tesóméknak sajna megint nem sikerült a lombik. :(

Kata
labkat

Vumenke, kíváncsi vagyok, mit fog mondani a doki!

Hillsdeli,
jó, hogy "kívülállóként" is jó véleményed van a dokinkról. Te amúgy kihez jársz?

Kata, örülök, hogy megtaláltad a jó megoldást, ráadásul teljesen egyedül!!!!!! Hihetetlen, hogy nőnek ezek a fiúk!!!!!!!!!! Gratulálok! Tesódékat sajnálom... Homeósok nekem sem válnak be, de a népi gyógyászatot szívesen alkalmazom, azok meg ugye főként gyógynövények és házi praktikák. Ja, és az sms természetes, s meg is kérlek, hogy értesítsd majd a többieket!

Bettyna, holnap hányra mész a dokihoz? Jó lenne összefutni!
ktc

Katica: de jó hogy jöttél :) Már aggódtam érted, és épp írni akartam, hogy mi van veletek! De akkor még egyben, és ahogy látom, mindjárt 37 :) akkor pedig nem lesz már a kis Emő korababa :D
Csütörtökön megy valaki dokihoz? Mi délre megyünk hathetesre...

Kata
labkat

Kata, szóltam volna! :wink: Mutizok nektek mai pocifotót: (36 hét 4 nap)

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2010.01.24 23:41-kor.
ktc

Sziasztok! Meg tudjátok mondani, hogy afp és cukor eredmény hány nap alatt készül el?

labkat: Hihetetlen milyen ütemben nőnek! Ha enyhül a pocakfájás, akkor gondolom Te is jobban tudsz pihenni...
Tesódékat sajnálom :(

Egyébként mi jól vagyunk, az utóbbi egy-két hétben látványosan nőtt a pocak. És tegnap előtt már apa is érezte Manócskát, ahogy a pocit simizte! Nagyon örültünk neki! Még nem érzem minden nap, de egyre többet ficereg! Szinte minden reggel kidugja magát a köldököm mellett balra, szabad szemmel látszik :) El tudok olvadni Tőle :) Tegnap családi összejövetel volt anyukámnál, az ágyon feküdtem és mindenki sorbanállt, hogy pocakot hallgathasson. Vicces volt...

Kép
zsani78

Katica: Nagyon sokat nőtt a pocid :shock: :D

Kata
labkat

zsani: A cukor eredmény 1 nap alatt megvan. Én csütörtökön voltam terheléses vércukron és péntekre már megvolt az eredmény. Szerencsére minden rendben van.
Az AFP is hamar megvan, legrosszabb esetben is 3 nap. Szerintem hívd fel a dokinkat (feltéve ha sikerült utolérned, nekem pénteken nem sikerült), s ha megvan az eredményed, biztosan megmondja.

A babamozgás első érzékelése valóban egy nagyon jó dolog. Eleinte csak apró kis mozgásokat érez az ember, aztán majd a későbbiekben kidudorodik a hasfalon néha egy kis kéz, egy kis láb, vagy éppen a feneke, az ám az igazi :D

labkat: Tesódékat nagyon sajnálom. Tudom min mennek keresztül, de tartani kell bennük a lelket. Sikerülni fog :wink:
Amúgy a sógornód szed vitamint? Nekem a Forever Living termékek segítettek. Az első beültetés nekünk sem sikerült, de ekkor még alig 1 hete szedtem a cuccokat. A második beültetésnél már 1,5 hónapja szedtem őket és sikerült. Nem garantálom, hogy 100%-ban ez segített, de biztos köze volt hozzá. Tudom nem olcsó termékek, de 100%-ban természtes alapanyagúak, semilyen szintetikus kiegészítő nincs bennük. Amit én szedtem Aloe Berry Nectart (méregteleníti és kitisztítja a szervezetet, valamint a nőgyógyászati problémák kezelésében nyújt nagy segítséget), Royal Jelly - méhpempő (a méhek garati mirigyébôl származó tejszerû váladék, mely enzimekkel van vegyítve. Ez a méhkirálynô különleges tápláléka, mely segítségével 3000 petét képes lerakni naponta 6 éves élettartama alatt, bioaktív hatása elősegíti a termékenységet, segít a meddőség kezelésében) B12 plus folsavval (segíti az anyagcsere folyamatokat, beleértve a sejtosztódást, a DNS szintézist, vörösvérsejt termelődést).

ktc: jó nagy már a pocakod. Aludni bírsz még éjszakánként?

Kép
pronny

pronny: köszönöm! akkor az enyém már biztos készen van, de ma sajnos nem tudtam elérni a dokit. lehet, hogy ha csüt-ön járok pesten, akkor beszaladok a kórházba és elkérem. egyenlőre ráér, mert jövő kedden megyünk az uh-ra, de én már nagyon kíváncsi vagyok.

katica: nagyon szép a pocid :)

Kép
zsani78

Vumenke!

Szerinem a doki meggyőzhető, hogy cukros lötty helyett zsemlés verzió legyen. Másrészt háziorvos is írhat beutalót terheléses cukorra, és akkor legfejjebb Kecskeméten csináltatod meg ezt a vizsgálatot. A legtöbb vérvételt én sem az ÁEK-ben, hanem a hozzánk legközelebbeső laborban (Aszódon) csináltattam, és szépen beolvastam dokinknak az eredményeket és ő elmonda a teendőket, amennyiben voltak.

Kép
becsengo

Sziasztok!

Vumenke, lehet nem jól fejeztem ki magam....
A cukor löttyös verziónál a cukor mennyisége, amennyit megitatnak a kismamával, az az egységes a világon..Ezért szeretik jobban azt csináltatni, pontosabb..De persze, csinálják még a zsömlés verziót is...Sőt, van olyan nőgyógyász, aki el sem küld terhelésre....

ktc, az én dokim Dr Szabó György...

Mindenkinek jó babavárást, és akinek már megszületett, nagyon jó babázást!
hillsdeli

ktc, szép a pocakod, nekem is ilyen előre állő csúcsos volt:)

Tök jó Nektek, hogy úgy fórumoztok, hogy egy dokihoz jártok...
Én is fent vagyok egy kismama fórumon, de mind másik dokihoz járunk, max annyi volt, hogy egyik csajszi is ÁEK-es volt...
Vele taliztam szüléskor, mert pár nappal utánam szült, de ez így jó hogy a dokinál tudtok személyesen találkozni:)
És ahogy látom többen vidékről is feljöttök a kedves Doktor Úrhoz...
hillsdeli

Hétfőn voltam a Honvédban, sajnos Bettynával pont kerültük egymást. Vérvétel, kenetvétel volt, más vizsgálat nem, szerencsére nincs panasz, így nem piszkálta a méhszájat a doki. Keddre meg is lett a sima vérvételi eredmény, teljesen jó. Az ellenanyag, sztrepto meg a keneteredményt jövő héten kapom meg, bár ezek már csak a szüléshez fognak kelleni. Volt UH, írom az eredményeket: (36 hét 6 nap az én számításaim szerint) BPD:91mm, THQ:98mm, FL:68mm Átlagos(!!!!!!!!!!!!!!!) mennyiségű magzatvíz, norm. flow. Hegvastagság 5.2mm Megkérdeztem a becsült súlyt, 2800g!!!!!!!!!!!! Na????????? Mit szóltok??????????? CTG-n semmi fájás, Emő viszont végig mozgott, szívverése a normális tartományban. Csupa jó hír! Neonatológus dokibácsinkkal is találkoztam, mondta, hogy várják Emőkét, "rajta lesznek" az ügyön. Ő is örült, hogy minden rendben van.

Hillsdeli,
hát ha mód van rá, valóban szívesen találkozunk is. A másik topicban, ahol várandóssági kor szerint vagyunk, jó sokan jöttünk össze (30 valahányan), közülünk 5 ÁEK-s 2 a te dokidhoz, ketten Spánikhoz járunk, az ötödik lányzót nem tudom. Összetartó az a társaság is, volt 2 topictali is a 9 hónap alatt. Tegnap is bent voltam az egyik kismaminál a kórházban, aznap mehettek haza a kislányával (közös a dokitok), meglátogattam őket. Nagy élmény volt, most sokkal jobban várom már, hogy Emőcit a kezemben tarthassam.

Na, megyek, a lakás romokban, van másfél órám helyreszedni. :?
ktc

Sziasztok!

HATHETES: Ma voltam a dokinál! Izgultam, nehogy épp szüljön valaki nála mikorra megyek, talán épp Katica :) De végül gyorsan megjártuk. Összesen kb 2 óra volt, úh mivel a srácok manapság 2 óránként igénylik a cicit, nem is kellett kiolvasztani a nehezen lefejt adagokat :D CSajokat vittük magunkkal, és kint vártak a férjemmel a kocsiban (neki még sajna mindig nincs munka...)
Szóval doki megnyomkodta a hasamat., ami már annyira össze ment, hogy be tudtam gombolni a farmeremet :D Vett le kenetet is, meg rákszűrést is csináltat. Két hét múlva keresem megint. Bár remélem nem találnak semmit, mert nem igazán van kedvem megint felbumlizni.
HA SZÜKSÉG LENNE RÁ: Esetleg megkérhetek valakit, hogy kérje el a dokitól a receptet, ha mégis lenne valami, amire kellene gyógyszer, és elpostázná nekem??? Persze megbeszélném mindezt a dokival előre! Csak mert nekem elég körülményes még elszakadnom az ikrektől!
AJÁNDÉK: végül egy fényképet kapott a srácokról és egy előjegyzési naptárt (vagy határidő napló micsodát) amiben voltak igék is. Aranyos volt, mert elköszönt, aztán mondtam neki, hogy van egy kis meglepetésem ez meg az... Átadtam és mondtam, hogy van benne egy kép az ikrekről is, hogy el ne felejtse :D Mosolygott. Aztán kezet nyújtva elköszöntem. Felpattant a székből, és kezet fogott velem. :) Nagyon illedelmesen :) Kedves volt mint mindig!

PRONNY: ismerem az általad említett termékeket. Első lánykánknál én is szedtem a folsavas félét. Hát én innen négy gyerekkel a "hátam mögött" nem igazán merek semmit sem ajánlani... Már mondtam nekik, hogy milyen jótékony hatása van a méhpempőnek, meg úgy egyáltalán a méznek... de hát nem szedhetem helyettük ezeket!

KATICA: Örülök, hogy minden rendben veletek. Remélem a többi eredmény is negatív lesz :)

Pussza: Kata

Kata
labkat

Sziasztok!

HATHETES: Ma voltam a dokinál! Izgultam, nehogy épp szüljön valaki nála mikorra megyek, talán épp Katica :) De végül gyorsan megjártuk. Összesen kb 2 óra volt, úh mivel a srácok manapság 2 óránként igénylik a cicit, nem is kellett kiolvasztani a nehezen lefejt adagokat :D CSajokat vittük magunkkal, és kint vártak a férjemmel a kocsiban (neki még sajna mindig nincs munka...)
Szóval doki megnyomkodta a hasamat., ami már annyira össze ment, hogy be tudtam gombolni a farmeremet :D Vett le kenetet is, meg rákszűrést is csináltat. Két hét múlva keresem megint. Bár remélem nem találnak semmit, mert nem igazán van kedvem megint felbumlizni.
HA SZÜKSÉG LENNE RÁ: Esetleg megkérhetek valakit, hogy kérje el a dokitól a receptet, ha mégis lenne valami, amire kellene gyógyszer, és elpostázná nekem??? Persze megbeszélném mindezt a dokival előre! Csak mert nekem elég körülményes még elszakadnom az ikrektől!
AJÁNDÉK: végül egy fényképet kapott a srácokról és egy előjegyzési naptárt (vagy határidő napló micsodát) amiben voltak igék is. Aranyos volt, mert elköszönt, aztán mondtam neki, hogy van egy kis meglepetésem ez meg az... Átadtam és mondtam, hogy van benne egy kép az ikrekről is, hogy el ne felejtse :D Mosolygott. Aztán kezet nyújtva elköszöntem. Felpattant a székből, és kezet fogott velem. :) Nagyon illedelmesen :) Kedves volt mint mindig!

PRONNY: ismerem az általad említett termékeket. Első lánykánknál én is szedtem a folsavas félét. Hát én innen négy gyerekkel a "hátam mögött" nem igazán merek semmit sem ajánlani... Már mondtam nekik, hogy milyen jótékony hatása van a méhpempőnek, meg úgy egyáltalán a méznek... de hát nem szedhetem helyettük ezeket!

KATICA: Örülök, hogy minden rendben veletek. Remélem a többi eredmény is negatív lesz :)

Pussza

Kata
labkat

Labkat szívesen segítek, elpostázom a receptet, ha szükség lesz rá, majd szólj! Szuper, hogy minden ok!

Mi is tegnap voltunk, de csak beutalót adott + vérvétel volt (6 kémcsővel :shock: ). Azt mondta, 2 hét múlva érjem el az amb-n az eredményt. De itthon gondolkoztam, hogy azért csak jó lenne tudni az afp eredményt előbb, nem? (Még ha nincs is sok értelme). Mikor lesz meg az eredmény szerintetek?

Felhoztam a cukorterheléses kérdésemet is, azt mondta, h akkor csináltassam itthon a zsömlés verziót, de ha 6 fölött lesz, akkor Pesten is meg kell csináltatnom a glükózosat. Alizzal 6,8 volt a terheléses, na de az brutál cukor mennyiség.... remélem, itt 6 alatt marad majd...
vumenke

Ja és megint nem volt vizsgálat, nem kellett volna? Kinek mikor csinált? 16 hetes vagyok..
vumenke

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy rátok találtam. Én is Spánik doki kismamája vagyok. A 33 hét végét tapossuk.
:D
Szeretnélek megkérdezni titeket, "hogyan" háláltátok meg a szülés levezetését a dokinak. Semmi tapasztalatom nincs ezen a téren és tanácstalan vagyok, hogy mostanában Nála szült kismamákat vagy magát az orvost kérdezzem meg. Utóbbit kicsit kellemetlennek érzem, de lehet, hogy ez a természetes.
Előre is köszönöm ha megosztjátok velem a tapasztalataitokat.
Szép napot!
Manó
manó75

Sziasztok!

Kicsit behavazódtunk, de minden rendben.

Hétfő - Én hülye nem gondolkodtam és nem csörgött le, hgoy,h a a dokink azt mondja, hogy fél 6ig érjek oda, akkor nyilván du. rendel. Ez persze csak akkor csörgött le, amikor fél 12kor ott voltunk a kórházban és más neve szerepelt az ajtón. Agyaltam ezerrel, mitévő legyek, mert hazamenni és újra elindulni már nem volt lelki erőm. Gondoltam csatangolunk egyet a környéken, bemegyünk a boltba ilyenek. Aztán rájöttem, hogy tökre közel vagyunk az egyik barátnőmékhez. Így a fagyhalált elkerülendő felmentünk hozzájuk. Szabi ebédelt, én nem, mert ugye vérvétel előtt nem kéne.
Útban visszafelé Szabi a kórház sarkán elaludt a babakocsiban. Mázli. Doki már ott, asszisztens rettentő bunkó. Hála a megértő kismamatársaknak úgy fél óra múlva be is kerültem. (Mert ugye időpont már nem volt, doki azt mondta kopogjak be, nem kopogtam, mert épp akkor jött ki az assz. Látta, hogy gyerekkel vagyok, de úgy lepattintott, hogy csak lestem). Szóval hál'isten Szabi végigaludta a rákszűrést és a villámgyors megbeszélést. A doki a saját gépéről intézte az ekg időpontomat. Futás vérvételre.Liftbe be, emeltre fel. Természetesen mikor ébredt fel? Hát persze, hogy akkor amikor bementünk. Totál bepánikolt, hogy hol van, ki ez a nő és mit csinál az ő anyukájával. Na, azt az ordítást! Mintha tőle vettek volna 3 ampulla vért. Nagy nehezen megnyugodott kint. Mehettem pisilni. Ott megint ordítás. Pisi bead, Szabit vígasztal. Megint le egy emeletet. 5 perc múlva ekg-ra be. Szabi meglátta a vérnyomásmérőt és, hogy felhúzom a pulcsim, ordítás újra. Gondolhatjátok milyen jó volt a vérnyomásom meg a pulzusom. Az ekg eredémyről nem is beszélve, mert ugye azt is végig sírta szegény. Annyira féltett. Az asszinsztens mondta, hogy most meg kéne próbálnom lazítani, de tudja, hogy lehetetlent kér. Szerintem épp csak be- és kikapcsolta a gépet. Szabi addig a kardiológus főorvos kezében visított, mint egy kismalac és nyúlt felém, hogy ANYAAAAA, ANYAAAAAA!!!!! Krokodil könyekkel. Szörnyű volt. A folyósón aztán egy kis szipgás és ölelekzés után egy darab sajtos rúddal sikerült sikerült visszanyerni a lelki békénket és reggel 8 óta végre én is ettem valamit. Nyomás haza! Apát a sors küldte haza épp akor, amikor mi is befordultunk a sarkon. Végre vége volt ennek napnak.

Kedd - A lakás romokban, szomszádasszony hív, hogy menjünk játszani. Ok. Kellett a lekemnek a társaság, a takarítás megvár. Nem hiszitek el, de Szabi bealudt. Leraktam a kispajtásunk ágyába és lerohnatam takarítani. Király! Két legyet egy csapásra. Csináltam ezerrel, nehogy felébredjen, míg nem vagyok ott. Eredmény: tiszta lakás, kipihent Szabi. Aznap már nem aludt többet, én viszont hulla voltam estére.

Szerda - Délelőtt Ringató. Az óra utolsó 10 percébe Szabi rajtaütésszerűen elaludt a lábamon miközbe Ancsa gitárját hallgatta. Remek. Most meg mi csináljak? negyed 11 és én 11 körülre ígértem magunkat az autószerelőhöz Dunakeszire. Nem volt mit tenni beültem vele a sarokba és a köv órát ott aludta át. Nem zavarta, hogy taposlnak, énelkelnek, furlyáznak, gitároznak mellette. Bezzeg itthon, ha a aprketta reccsen.....
Unkatesóm feleségével és kisfiával ki Keszire, autó lead, mi meg hozzájuk bandáztunk, míg kész nem lett. Miért is ne aludtak volna a fiúk felváltava, így csak este 6-kor tudunk menni az autóért.

Hát, ennyi. Kérdeztem a dokinkat, aggódnom kell-e a kb kétszer megjelent egészen halvány barna pecsétek miatt a t.betétemen. " Nem, pihenjen, igyon sokat és ne nagyon emelgessen." :lol:

Manó - Üdv a csapatban! Tőlünk egy nagyon szép bort kapott és egy képeslapot benne a tőlünk telhető összeggel. istesónál még nem tudom hogy lesz.

Vumenke - Én már nem emlékszem a vizsgáltokra pontosan, csak arra, hogy ha nem volt muszáj,akkor nem nagyon vizsgálgatott.

Katica - Sajnálom, hogy elkerültük egymást, de én már nagyon örültem, hogy kiszabadultunk onnan. :wink: Nagyon szép a pocakod és Emő méretei is. Szuper, hogy minden rendben!

Labkat - Én is kb. 2 hét múlva megyek legközelebb uh-ra, szívesen segítek, ha kell a postázásban. Örülök, hogy már nem fáj annyira a fiúk pocakja! Nem semmi, hogy nőnek!

Pepitannáékkal mi van? Cosmo? Lamme? Többiek? Vagy megint csak én vesztettem el a fonalat?

Bocs, hogy hosszú lettem. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Sajnos én a héten még mindíg nem tudtam meg az afp és a cukor eredményt :( A dokit hétfőn többször hívtam, de nem vette fel. Tegnap feladtam és bementem az ÁEK-be. Elvileg 2-7 között kiadják a leleteket, de ablak zárva. Rengetegen sorban, kb 30' után meguntam és bekéredzkedtem. Közölték, h itt nem adják ki, mert online leküldik a nőgyógyra, kérjem ki onnan. Ha nem az én dokim rendel, akkor is kinyomtatják. Na, lementem, kb 20' várakozás után feladtam.. Azt mondták, hogy kb óránként jön ki valaki. Már csak a hétfőben reménykedhetem, mert kedden reggel vinnem kell a genetikára. Remélem sikerül elcsípnem majd a dokit!
Tegnap voltam a védőnéninél, meghallgattuk manócska szívét :) olyan megnyugtató hallani!
Kedden apa is el tud végre jönni, talán meglátjuk mi van a lábunk közt :)
Én azzal vagyok tanácstalan, hogy külön meg kell-e kérni a dokit a szülésre, vagy ha elvállalt, akkor magától értetődik?! Ti hogy voltatok ezzel?

Kép
zsani78

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam, mivel nincs internetünk (most is a tesómnál vagyok), talán hétvégén sikerül intézni már valamit. Férjem lemondta a régit, csak elfelejtett szólni időben, így nem lett másik intézve.
Sajnos visszaolvasni nincs most időm. de amennyire beleolvastam örömmel láttam hogy jönnek az újabb babák.
Gratulálok.
:D :D :D :D :D :D
toldikrisztina

Lányok, köszönöm a felajánlást a segítség jól jön majd. De remélem nem találnak semmit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:46-kor.

Kata
labkat

Kata, ha postázni kell, én is vagyok, ráadásul 2 hét múlva valószínűleg napokig a doki közelében leszek. :wink: Bocsi, hogy kérdezem, akkor pénzt ti nem is adtatok neki? Az összeg-firtató régebbi kérdésemre csak becsengo válaszolt, viszont továbbra is érdekelne a téma, ami egyre aktuálisabb. Fiúk továbbra is nagyon édesek!!!!!!!!!!!!!! És fantasztikus, hogy mindkettőt kizárólag szoptatod, nagyon ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!!

Vumenke,
nekem terhesség előtt csinált vizsgálatot, terhesség alatt eddig csak egyszer, a sztreptoszűrés miatti kenetvételkor (most volt megint kenetvétel, de nem vizsgált konkrétan). Akkor volt méhszájvizsgálat is, azóta semmi. Nem piszkál, ha nincs panasz. Mondjuk rákszűrés kell valamikor, nekem terhesség előtt volt, így közben nem kellett.

Manó,
üdv. közöttünk! Én kézzel készített egyszerű kis ajándékot és pénzecskét gondoltam. Az összeget még nem tudom, de nekem már a terhesség tervezése óta az orvosom, így valószínűleg többet adunk, mint az átlag.

Bettyna,
megértem, hogy örültél, hogy mehettetek végre haza! Ha 2 hét múlva jössz, lehet, épp bent leszünk. Látogatást kérek!!!!!!!!! És ez mindenkire vonatkozik, aki épp akkortájt arra jár! Különben megsértődöm! :wink:

Zsani,
kedd reggel a genetika előtt az ambulancián kérd el az eredményeket a magasföldszinten, ki fogják neked nyomtatni, nekem is ez volt a menet. Doki felkérése: úri dolgom volt/van, mert Bori neonatológusa kérte fel helyettem a dokinkat, s konkrétan a terhesség előtti kivizsgálás, a terhesség végigkísérése és a szülés volt a megegyezés tárgya. Engem akkor hívott fel, amikor már mindez meg volt beszélve. Így teljesen képben volt a dokink, hogy mit vállal, ha engem elvállal. És szeretettel várt! Ráadásul kikötés volt, hogy nem magánrendelő, mert gyesből nem futná rá... Tehát ezt a tényt is tudja nálunk.

Kriszta,
kedves tőled, hogy így is jelentkezel! Ha tudsz, azért gyere és mesélj magatokról!!!!!!!
ktc

Sziasztok!

Labkat: Nagyon aranyosak és szépek a srácok!!! :lol: Egy- vagy kétpetéjű ikrek? Bocsi, hogy a kép alapján nem tudom eldönteni :oops: :D

Zsani: Szerintem ezen a "felkérésen" nem kell ennyit agyalni :D Egyszerűen megkérdezed, hogy a szülésnél is számíthatsz-e rá. De szerintem erre csak a te megnyugtatásodra van szükség :D , mert amikor a szülőszobára kerülsz, akkor azt kérdezik meg, hogy ki az orvosod. Megmondod a nevét, és ők már intézkednek is, hogy menjen :wink:

Ktc: Nikim pont ilyen időben született, ahol most tartasz (37+3) :D Olyan izgi, hogy Emő is bármelyik pillanatban elindulhat :D

Bettyna: Nem semmi volt a hét eleje nálatok :D

Nálunk minden rendben (lekopogom). Lányok ma anyóséknál alszanak, kicsit pihenünk mi is a párommal :D Vivi kitalálta, hogy farsangon gyertya lesz :shock: :D Valahogy nem tud elvonatkoztatni a tűztől (tavaly tűzoltó volt) :D Apja lánya :D Ezt próbáljuk megtervezni, ötletek már vannak :)
Ma voltunk a Millenárison Alma koncerten :) Egy barátnőm hívott el minket, a lányok annyira élvezték :D Táncoltak ezerrel :D Majd a blogra valamelyik nap teszek fel videót meg képeket :) Niki nem akart hazajönni, mindenki minket nézett, annyira üvöltött és teljesen elhagyta magát :P
lamme

Lamme, a blogod elérhetőségét átküldenéd priviben?

Kismamik, nézzétek, mit találtam a doki honlapján! http://www.drspanik.hu/terhesnaptar.php
A CRL alapján írattam a naptárt, s nagyon tetszik!!!!!!!!!!!!!
ktc

vumenke: engem - ha jól emlékszem- a 12. hét környékén vizsgált utoljára. azóta mindíg megkérdezi, h van-e panasz és azt mondta, ha nem muszáj, akkor feleslegesen nem "zaklat"

katica: köszönöm, megnéztem az ajánlást. nekem azt írja, h a korai uh crl alapján kb 5 nappal korábbra várható a szülés :) a dokihoz én is hasonlóképp kerültem: egy ismerőst kértem meg, aki a kórházban dolgozik, h ajánljon nekem valakit. szempontom többek között uaz volt, mint Neked. ő megbeszélte a dokival és úgy hívtak engem. akkor nem bonyolítom túl a dolgokat, majd hozza az élet...

labkat: én most kedden találkozom a dokival. ha gondolod, én is szivesen elkérem és postázom Neked! szépen nőnek a fiúk, ügyesek vagytok.

ma reggel készült pocakfotóm :)

Kép

Kép
zsani78

Kedvesek vagytok csajok. De eredmény csütörtökhöz (jan 28.) két hétre lesz! Szóval még nem nagyon tudok mit mondani az ügyben. Ha beszélek vele, megemlítem neki, hogy egy ismerős kismamiján kereszütl elkérem a receptet és a leleteket, és aztán aki épp ráér, majd azt megkérem :) Nagyon drágák vagytok CUPP :D

Lamme: a srácok elvileg egypetéjűek, de nem biztos semmi sem. Mert hát az ingyenes 4Duhus csaj mondta, hogy két méhlepény van, de Hajdú doktornő, és a kedves Mécsné is egyet látott. Szóval ez már csak idővel derül ki. Amúgy hasonlítanak, csak hát sok az a fél kiló különbség még ilyen piciknél, és ezért néha mintha mégse lennének egyformák. Isten tudja mi az igazság!

Kata
labkat

Sziasztok!

Sz.bettyna és Ktc. nagyon köszönöm a segítséget.(':D')
Valószínű, hogy akkor Tőlünk is kap valamilyen jobb italt, üdvözlőlapot és borítékot.

Ktc., jól gondolom, hogy az "átlag" alatt a magánrendelési díj 10-szeresét szokták érteni?

Szép napot mindenkinek! :D
manó75

Sziasztok! Segítene vki, hgoy ilyenkor hétfőn mikor rendel a dokink az ÁEK-ben? Muszáj elkérnem az afp eredményt, rendelésen kívül hiába hívnám!
Előre is köszönöm!

Kép
zsani78

Zsani,

az ÁEK honlapján az van fenn, hogy délután (du):14.00-20.00-ig van a dokinak rendelése.

Kép
pronny

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de vagy nem volt időm vagy nem engedett be a gép a weblapra, nem tudom miért... :((
Jól vagyunk, szerdán megyünk Dokinkhoz 16.hetes vizsgálatra. AFP meg minden finomság. A 12.hetes nagy ultrahangon minden rendben volt, köszönöm a sok segítséget, simán megtaláltuk és másodikak voltunk, igaz 7re ott voltunk -no meg sztrájk volt-, addig nem is nagyon mondtuk senkinek. Utána viszont jól elkeveredtünk, mert Doki bácsi nem vette fel a mobilját és nem is tudtuk igazán hol keressük, és mindenki máshova küldött. Na az volt a csúcs, amikor felküldött valaki a szülőszobához... Na gondoltam nincs az a pénz, hogy én becsöngessek ilyen hülyeséggel... Szerencsére pont jött ki egy doki -mint kiderült a főfőfőorvos (férjecském megleste a bilétáját miközben én rák vörösen beszélgettem vele)- és útbaigazított. Tiszta hülyének nézett minket és kioktatott, hogy a szülőszobára csak akkor megyünk, ha szülünk... Végül nem mondtam semmit neki, hisz tudtam én ezt, pont ezért nem csöngettem be. Aztán kiderült, hogy Doki bácsi császároz és azt már nem tudtam megvárni. Így sms-ben megírtam neki mi a helyzet és délben válaszolt is rá. Tökre meglepődtem! Egyetlen dolog nyugtalanít, hogy ennyire nehéz elérni... És az, hogy a nővérek is azt mondták, hogy ők is csak mobilon értesítik ha van valami, úgyhogy kicsit parázok mi lesz majd nyáron, ha szülünk honnan lehet előszedni... Azt hittem van belső csipogójuk vagy valami... De lehet túl sok tévét néztem anno... Zita baba simizi és puszilgatja a pocim és mutatja, hogy ott van Pöttöm. Szerencsére minden rendben vele, amit ennyi idősen meg tudnak mondani róla. Az a fura, hogy amíg Zizuval végighánytam az első trimesztert most semmi bajom nem volt a fáradtságon és a gyomorégésen kívül. Sokkal előbb látszódott,mégse vette észre senki. :) Gondolom második gyereknél és ilyen kis korkülönbségnél ez normális. Viszont az az érdekes, hogy már 12hetesen megéreztem, hogy mocorog néha-néha. A védőnő azt mondta, hogy 14hét előtt nem szokták megérezni a többedik babások sem, de én tudom, hogy nem beképzeltem és Őt éreztem. Ebből kifolyólag Zita baba TELJESEN MAGÁTÓL lassan leszokott a szopiról, de örülök, hogy majdnem 18hónapos koráig szoptathattam. :))) Nevünk megint csak fiú van, lány vita táma. Az a fura, hogy tök mások tetszenek, mint anno Zitánál... :) Most sem szeretnénk megtudni, hogy ki lakik odabent, olyan jó volt a meglepetés Zizunál is.
Egyébként jól vagyok, leszámítva, hogy a fáradtság nagyon levett a lábamról mostanában és a hormonok is szórakoznak rendesen. Ami miatt aggódom csak, az a vérnyomásom, mert magasabb lett, főleg a pulzus sok, amióta várandós vagyok. A doki azt mondta, hogy még nincs baj, de figyelni kell. Azt hiszem inkább végighánynék, minthogy ezzel legyen komoly baj. Reméljük nem lesz. Voltam a körzeti dokinál is, EKG-t is csináltak, ahol szintén az jött ki, hogy magas a pulzus. Ezért csináltak pajzsmirigy vizsgálatot, vérvételből, aminek holnap lesz meg az eredménye. Remélem nem lesz semmi. Igazából csak rossz érzés mikor nagyon nagyon ver a szivem és érzem is, olyan mintha nyomnák a mellkasomat ezerrel... Mindegy, szerdán minden lelettel hátha mond valami okoast Doki bácsi. Egyetlen nehézséget most a lépcsőzés okozza, mert ugye Zizu hiába megy, néha fel kell hozni és igaz "csak a másodikon" lakunk, de régi bérház, olyan belmagasság van, mintha a 4.re mennénk fel.... Férjem így is rosszalkodik és sokat emeli a csajszit, pedig nem lenne szabad neki, mert tavaly ilyenkor 2hónapig feküdt gerincsérvvel... :(((
Mesélhetek kicsit az elsőszülöttemről is? Zita baba már nagylány. Mikulás óta jár, mi több ma már szalad is. mindent megért, a kis babanyelvén mindent el tud magyarázni, mutatja mit szeretne. Egyfolytában jön-megy, játszik. Nagyon szeret sétálni a Ligetben, ma pl szánkózni is voltunk a nagy dombokon, amit borzasztóan élvez. Szereti a vovo-kat azaz a kutyákat lesni -persze biztos távolságból. Van pár kis szó,a mit már mond: papa, mama, apa, hamma, pipi, tütü-autó, vovo-kutya, kaka- karácsony, psiii- pisil, bibié-baba, nyanyanyó-nagyanyó, tojta-torta, ninyo-Nitro a szomszéd kutya, biztos van még, de most csak ennyi jutott eszembe. Mutatja mit csinál a majom, a lepke, a madár, integet, puszit dob és ad hatalmas maaaaaaa cuppanással, megszeretget és simogat, amitől elolvadunk. Fel és le tud szállni a hintalóra és tud vele hintázni, felmászik a létrán az apja után, ha szerel valamit , felmászik az ülőgarnitúrára, az ágyunkra. Szerencsére okoska és lefelé csak lábbal lefelé tolat, így még egyszer sem esett le. Imád mesekönyveket nézegetni, hosszú negyedórékig elvan vele. Egyébként nagyon jó, mert egyedül is eljátszik ügyesen. Ja nagyon profin énekel... :)) Főleg a karácsonyi időszakban énekelte elő nekünk a dalok elejét, amit hallani akart, Már persze vannak hisztik is, de hamar le lehet szerelni, elterelni a figyelmét. Az esti alvást is megtanulta pár hónapja, csak annyi kell hogy amíg elpilled a sötétben tudja, hogy van ott vele valaki és a kiságyban elalszik. Rengeteg minden van még, de most csak ennyi, mert a végén kiderül, hogy elfogult anyuka vagyok.... Áááááá, dehogy!

Szerintem nem kötelező a magánrendelés terhesrendelésének a 10szeresét fizetni. Az előző dokimnál mikor Zita született 7000ft volt a terhesrendelés, és mi azt hiszem 45.000ft-t adtunk. Megkérdeztem a gyógytornász csajt, aki terhestornát tartotta a SOTE2-n,mennyi az átlag és azt mondta, ha nem köti ki a doki 30.000 és 90.000között szoktak adni. A szülésznőnek adtunk 15.000ft, de ő is fogadott volt.
Spánik dokiból meg főleg nem tudom kinézni, hogy ezt kötelezően elvárná... 70.000ft azért nagyon sok pénz... Legalábbis nekem... Egyébként a 34.hét után a terhesrendelés csak 3000ft... :)))))

[size=7]és egy tipp: szerdánként 3tól van a magánrendelése, akkor talán könnyebb utólérni telefonon, de psssztttt....[/size]

puszi Mindenkinek!

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Manó: Szerintem butaság ez a tízszeres dolog. Annyit adjon az ember, amennyit tud, és csak akkor, ha tényleg meg volt elégedve az orvossal. Amúgy meg, aki nem magánrendelésre jár, az nem is fizet a terhesgondozásért, ergo a szülés után sem kell perkálnia :P

Sáfri: Jó volt olvasni Zizuról is! :wink: Nagyon okos kislány! :D Reméljük a vérnyomás helyzeted javulni fog! Amúgy meg a hányás sem jobb, én Nikivel emiatt voltam két és fél napot kórházban, infúzióhoz kötve nyolc hetes terhesen :?

Labkat: Én naívan azt hittem, hogy amikor megszületnek, akkor a gyerekorvosnak ott egyértelmű, hogy egy- vagy kétpetéjűek :oops: :D És végül nem mondták meg, hogy hány méhlepény volt? :D

Ktc: Mi újság? Régen írtál :lol:

Kérdés: Megnéztem az ÁEK honlapján, hogy ebben a hónapban hogy rendel a doki, szerencsére mindig délután. Oda a Honvédba is lehet időpontot kérni vagy érkezési sorrend van? Ha lehet kérni, akkor tőle, vagy konkrétan a Honvédban telefonon? Tényleg nincs ott uh gép? A Rippl-Rónais nőgyógy ambulanciás uh meddig van, du. 2-ig? Köszi a segítséget!

Most, hogy felmerültek bennem kérdések, az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne, ha a Doki bá néha benézne ide és válaszolna rájuk :D :lol: Vagy nyitnánk egy olyan e-mail-t vagy topikot, ahol ezt megtenné, megbeszélhetnénk időpontokat, felmerült kérdéseket, stb. :D Végülis nem vagyunk olyan sokan, és ha már öregbítjük a jó hírét, ennyi "előjog" jó lenne :lol: :D
lamme

Sziasztok!

Nagyon köszönöm Mindenkinek a hozzászólást.
Sokat segítettetek!

Sáfri : Igazad lehet Spánik dokival kapcsolatban, tényleg nehéz lenne elképzelni róla, hogy megszabná az árakat.

Barátnőim körében nem egy baba született előre szabott háladíjjal.
Én idegennek érezném az ilyen helyzetet, bár Ők nagyon kedvelik az orvosukat ennek ellenére.

:D :D
manó75

Bocsi, most nem nagyon tudtam visszaolvasni, csak láttam Lamme kérdését.

Lamme: jobb bejelentkezni a dokihoz az AEKbe, mert sokat kell várni (és esetleg még olyan is előfordulhat, hogy nem tud fogadni, ha sokan vannak?) az aek honlapján van egy telefonszám a bejelentkezéshez, de ha pl. ott már nem tudnak időpontot adni, akkor hívd a dokit, ő fog tudni adni (valószínűleg) :wink:
Nem emlékszem meddig van UH a MÁVban, talán fél 2? A Honvédban nincs gép.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

LÁtom mindenki jól van hellyel közzel, Szépek a pocakok is. Sajnos ninc sok időm ezért most nem tudok mindent végignézni.
Mi pedig voltunk 4D-n majd teszek fel képet. :-)

Labkat, szépek a babucik és nagyon cukik. :-)

KÉpzeljétek voltunk ma a dokinál, persze sose járok busszal, de ma pont úgy jött ki, hogy a férjem nem ért rá én pedig nem mertem vezetni a hó miatt. Ötre mentem volna a dokihoz de félkor csörgött a telcsim, hogy szüléshez hívták a dokinkat. :-( Örültem is , hogy felhívtak, de akkor már egy órát utaztam és majdnem pont odaértem. Így két és fél óra + busz és bkv pénzem úszott el.
De azért örülök, hogy ilyen a doki. :-) Mármint ha szülés van akkor a rendelését is feláldozza. Bár most az motoszkál az agyamban, hogy vajon van-e különbség a magán és az Aekban hozzájárók között.
Vajon az hogy hozzá járok terhesgondozásra egyben azt is jelenti-e , hogy nála szülök. Tudom ezt már más is kérdezte nemrég. De ha pénteken megyek hozzá azért finoman rákérdezek, hogy szabin lesz-e áprilisban. :-) Bár sok kismami fog szülni ugye Bajnainknak köszönhetően. Szerintetek megkérdezzem, hogy az, hogy hozzájárok az egyértelműen kifejezi azt, hogy nála is szülök?
Köszönöm, előre is a válaszotokat. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Ma voltunk a genetikai uh-n és manócska rendesen terpesztett: kisfiút várunk :)
Apa is velem volt, szemem sarkából láttam, h könnyes lett a szeme :)

Egy kis vesetágulatot látott a drnő, ezért 4hét múlva visszarendelt. De megnyugtatott, h nem kell megijedni, mert főleg kisfiúknál sűrűn előfordul, általában szülésig elmúlik.
Az afp és a terheléses cukor is rendben volt, minden eredmény tökéletes.

Kép
zsani78

Megnéztem a doki honlapján a terhesnaptárt, nem kicsit érdekes, hogy crl alapján aug. 26. a szülési időpontom (menzesz szerint meg júl. 4, doki szerint júl. 11.). Mondjuk ez még változhat uh-k után.
Mostanában olvasgatok sok háborítatlan szüléses történetet és elgondolkoztam, hogy vajon mennyire volt szükséges anno Alizzal indítani a szülést, meg oxy-t kapnom, burkot repeszteni, stb. :szemforgatóssmiley: pár anyuka szerint ezek miatt voltak brutál erős fájásaim és ezért kellett EDA-t kapnom.... olyan jó lenne most megúszni mindezt és mindenféle beavatkozásoktól mentesen szülni... majd akarok ezekről beszélni a dokinkkal...
(itt mindenki kapott oxytocint?? Ezzel van a legnagyobb bajom) Vagy érdemes esetleg szülésznőt is fogadni? Tudtok olyat, aki az előbbiek szerint dolgozik?

Vicki: rendes a doki, hogy szólt! Te magánrendelésre jársz? Szerintem fölösleges megkérdezni, hogy vállalja-e a szülést, evidens, ha hozzá jársz terh.gondozásra. A szabit megkérdezheted, abból is tudsz következtetni :)

Lamme: mindenképp uh-t szeretnél? Mert akkor a Mávba menj, csak ott van gép, de egyeztess előtte a dokival. Aggódjunk, vagy drukkoljunk? :lol: Blogcímet megírod priviben? :)

Zsani: én is azt hallottam, h fiúknál gyakori a v.tágulat, de no para. Drukk! És gratula a pöcsöshöz :lol:
Mi már gondolkodunk lányneveken, egy kedvenc már van :)

Sáfri: Én már érzem kb. 2 hete (15 hetes kor óta) a picurt, szóval szerintem lehet ilyen korán is, pedig nekem van némi hájréteg a bőr alatt :?

Zizu édes lehet, mennyi idős? Aliz 19 hónapos lesz mindjárt és még esze ágában sincs leszokni a ciciről :shock:
vumenke

Sziasztok!

Sáfri - Örülök, hogy minden rendben nálatok! Édes lehet Zizu. Képet esetleg nem kaphatnánk róla?
Az én Szabim is magától hagyta abba a szopit január elején. Olyan édes volt!

Lamme - Uh??? Csak nem? Jó ötlet a dokis mail vagy mi, de attól tartok nem nagyon lenne ideje rá.

Vicki - Szerintem is egyértelmű, hogy nála fogsz szülni, de ha megnyugtata, akkor beszéld meg vele. Ahogy én ismerem nem tesz különbésget magán- és nem magánrendelésre járók között.

Zsani - Unokatesómék kisfia is vesetágulattal született, meg akarták műteni, de addig jártak utána, míg szinte teljesen kinőtte. Szóval ne aggódj, míg nem muszáj! Szép pocak! :wink:

Vumneke - Bocs, de én maximálisan megbízok a dokiban és nem vonom kétségbe a beavatkozások szükségességét. Én pl. ha nem kapok oxyt, lehet, hogy Szabi császáros lett volna, mert egyáltalán nem voltak fájásaim a víz viszont szivárgott. Így viszont oxy indíásástól számítva 4 óra múlva teljsen természetesen és egészségesen megszületett. Szóval, ha bennünket nem háborgatnak, még baj is lehetett volna belőle. De ez a mi storynk. Ha nem szeretnél semmi segítséget, beszéld meg vele. Gondolom a kórházi protokoll megszabja azért a kereteket. Ha jól tudom szülésznőt még mindig nem lehet fogadni.

Labkat - Nagyon cukik a srácok.

Manó - Nincs mit.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Köszönöm szépen. :-)

Zsani,

gratulálok a kis kukishoz! :-) Egyébbként nem akarlak befolyásolni, de most tudtam meg ismerőstől aki más dokihoz jár, hogy az egyik legősibb gép a genetikán van a másik meg a Máv ambulancián. Szóval nekem nem lett jó az Afp-m ,de elmentem máshová is ahol megerősítették, hogy nincs semmi baja a picinek. :-)

Sáfri,

örülök, hogy jól vagytok. Nekem is Máté olyan kis édesen várja a tesót. :-) Tegnap aszongya uncsitesónak: ne ülj rá a hasamra ,mert benne van a baba! :-D

Vumenke,

Mátét nekem is indították az istvánban. Ott lufit tesznek fel gyermekfejet iitálva, hogy az oxy meinduljon, Na a fájásaim leálltak, de utána kaptam vénás oxyt , de nem lehetett burkot repeszteni, mert a bucija felment. Majd kipukkantam magamtól és rá 8 órára meglett, de nem kértem edát, de most h ailyen fájdalmaim lesznek inkább kérek. Jól tetted hogy klrtél, mert nekem lehet, hogy kevesebb lett volna a szülési időm. Énis erősen szugizok, hogy ne kelljen indítani. Oylan jó lenne ha szépen ahogy le van írva úgy lenne minden. :-) Akkor szorítok neked is, hogy úgy legyen. Tényleg te a Mávban szültél először is?
Egyébbként szomorú hír az, hogy vannak nők akiknek nem termel oxyt a szervezetük és ezért indítani kell. remélem nem ebbe a kategóriába tartozunk. :-)
Ja én szedtem homeót is +ittam a málnalevélteát is.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Először is köszönöm mindenkinek!

vumenke, bettyna: egyenlőre nem idegelem magam! a párom családjában van kisfiú, áll-lag ott is ez volt, de 25. hétre visszaállt. Manócskánk apukája után az István nevet kapta :)

vikci: az afp-m jó lett, az uh-n találta a drnő. mutatta is a két kis pontocskát, ami elvileg a tágulat. 4 hét múlva visszamegyek, akkor megnéz. de lehet, h megyünk majd később 4d-re, gondolom ott pontosabban látnak mindent.

Sáfri: jó olvasni, h mik történnek veletek, képet is tehetnél a kicsiről :)

Ktc: hogy vagytok?

Kép
zsani78

Voltam ma is UH-n és CTG-n, minden oké, bár CTG-n kicsit lusta volt a kisasszony. Fájás nuku. UH-n 2800-3000g körülre tippelik manókát. Éjjel nagyon csendes volt, már majdnem pánikoltam, hogy mi van. Jóslófájás a szombat éjjeli óta semmi. Dokit épp, hogy elcsíptem a szülőszobán, szülés volt, nem nagyon tudtam vele beszélni. A szülésindítást most határozottan ellenjavallta, szerintem nem volt így alkalmas a beszélgetés erről. Így kicsit csalódott vagyok, most már csak arra számíthatok, hogy magától megindul a szülés, s így marad esély a természetesre. Még jó, hogy a kiskönyv szerint 21-re vagyok kiírva, a kalkulátor viszont az első UH-s CRL alapján már 15-re hozza a várható időpontot. Így talán nem lesz terminustúllépés. Valahol örülök, hogy nem indít, jobb, ha akkor születik Emő, amikor már ő is és az én szervezetem is felkészül rá, viszont csalódott vagyok, mert Bori miatt úgy könnyebb lett volna tervezni.

Zsani,
gratula a kisfiúhoz! A vesetágulat miatt ne aggódj, valóban vissza szokott húzódni, és Hajdú doktornő nagyon figyelni fog rátok!

Vikci,
pont ezen agyaltam pár hete, hogy mi van, ha hétfő délután szül egy kismamája, eddig még nem volt rá példa, amikor a rendelésre kellett mennem, pedig már több, mint 1 éve járok hozzá. De ez megnyugtató, hogy onnan is eljön a szülésre. UH-s gépek: lehet, hogy nem a legújabbak, de a genetikán az ország két legjobb genetikus uh-sa van, s a sima uh-n is nagyon profik a nőcik! Jó, hogy meg tudtak nyugtatni, az AFP sajna már elavult, de még csinálják. Kombinált tesztet csináltattál? Az pontosabb eredményt ad, azzal együtt az AFP-t is jobban lehet megítélni. Itt az ÁEK-ban ingyenes a kombinált teszt.

Vumenke,
az tényleg érdekes naptár lett, jól írtad a dátumot a CRL-hez? A dokival lehet beszélni szülési tervről, nekem is van, átolvasta, megbeszéltük. Aztán hogy a nagy napon mi lesz, az más tészta. De az biztos, hogy én is maximálisan megbízom benne, csak annyit kértem tőle, hogy mindig mondja el, hogy miért kéne a beavatkozás, mit várhatunk tőle, mik az előnyei és a hátrányai. Hátha még felfogom majd a szavait... :shock: :lol:

Sáfri,
Emőt én is a 12. héten éreztem már! A dokit meg már rutinosan úgy keresem, hogy az ambulancián érdeklődöm a holléte felől, általában meg tudják mondani, s ha meg is van vele beszélve, hogy keresni fogom, még rá is telefonálnak, hogy hová menjek, hol várjam. A nővérek mindig el tudják érni, erről biztosított engem, így nem én fogok neki szólni, ha szülés van, hanem a szülőszobáról fogják hívni. Ők fogják ott tudni, hogy hogy halad a szülés, mennyire sürgős jönnie, én csak azt tudnám mondani neki, hogy bemegyünk a kórházba. És ha vaklárma? Jobb lesz ez így. Nem hinném, hogy villámszülés lenne. Ja, egyébként én ma becsöngettem a szülőszobára, de biztosan tudtam, hogy ott van a dokink. Zizu nagyon édes lehet, köszi, hogy meséltél róla is! Mi lett a vérvételi eredményed? Drukkolok, hogy ne legyen gond a vérnyomásoddal!

Lamme,
ha akarsz menni a dokihoz rendelésre, hívd fel, mert gyakorta foglaltak az időpontjai! Viszont mint régi kismamiját, szerintem szívesen vár. Írj majd, hogy mi a helyzet!!!!!!!!!!! UH tényleg csak a MÁV-ban van, célszerű időpontot kérni rá, de anélkül is be lehet jutni, csak kiszámíthatatlan, hogy mennyit kell várni. Uh időpont kérés előtt is célszerű telefonon egyeztetni a dokival, de ha bemondod, hogy ő az orvosod, nem fognak elküldeni.
ktc

Betty: én sem azt írtam, hogy nem bízom a dokinkban. (Ő profi és kedves és odafigyel. De vezeti a kórházi protokoll :?) Csak talán az esetemben lehetett volna másképp is, hisz még pl. a méhszáj sem volt kinyílva semennyire sem, Aliznak esze ágában sem volt kibújni, szóval durva beavatkozás volt ez a szülésindítás. Talán hülye példa, de az állatvilágban is megfigyelhető, hogy ha bármilyen módon megzavarjuk az állatokat az ellésben, leállhat az egész folyamat, vagy valamilyen bonyodalom léphet fel a zavar keltette adrenalintermelés következtében. (Nálad is lehet, hogy bármi ok miatt - pl. stressz, mert nem voltál felkészülve az "elengedésre"- nem voltak fájások.) Ezek igen összetett dolgok, nem fehér és fekete. Ha minden csak ilyen művi úton működne (indítás, fájáserősítők, burokrepesztés, vákuum, császár), akkor már rég kihalt volna az emberiség....
Nekem utólag az fáj (vagy hogy is fogalmazzak), hogy semmiféle befolyásom nem volt az eseményekre, nem számított a testem, csak részese lehettem a külső ténykedéseknek.

Pár érdekesség a témában:
http://www.hangtar.radio.hu/musoraink/s ... ghallgatom (jan. 30-ra katt.)

http://antalvali.com/eletunk-alappiller ... tesig.html

Bocs, ha nagyon nem illett a hsz a topicba :oops:
vumenke

Sáfri: ne izgulj, dokinak bizonyára van egy másik mobilja, amit csak a szülésznők tudnak. De anno, ahogy én szültem, hívtam őt és nem értem el. Akkor az osztályon levő nővérke írt neki sms-t mire vissza is hívta őt. Szóval szerintem az sms-t megnézi. Bár volt már hogy mikor hívtam, sztem ki volt kapcsolva. Én is tartottam a "mi van ha nem érem el, mikor szülök" miatt, de végül felesleges volt. Remélhetőleg nem lesz gond!
Egyébként én épp szerdán szültem, és 7 után próbáltam hívni, kétszer csörgettem, de nem értem el... rendelési időben. Bár az sms-re rögtön vissza hívta a nővérkét! Szóval figyeli a telefont, ne aggódj.

lamme: hát doki azt mondta, hogy meg kellett volna vizsgáltatni a méhlepényt. Ránézésből nem tudták, hogy egy méhlepény volt e...

Vikci: ez tök pozitív, hogy hívtak mikor a doki szülni ment. Én is pont azon filóztam, hogy ha mentem hozzá, simán hívhatták volna. És szerintem természetes, hogy ott hagyja a rendelését. Te amúgy magánba jársz???

Kata
labkat

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a doki rendelésével kapcsolatos válaszokat! Sajna nem baba miatt kell az uh, hanem csak éves csekkolás miatt.

Ktc: Örülök, hogy a babával minden rendben :wink:

Vikci: Vizsgálat szempontjából a sima 2D-s uh a jó. Ha megnézed, akkor a 4D-s vizsgálatoknál is a hagyományos uh felvételeken mérték meg a baba méreteit. Ennek egy nagyon egyszerű magyarázata van: a térbeli képet valójában "kiszámítja" a gép, tehát a bizonyos látható részek alapján kreálja oda a többit. Ezért 4D-s felvétel sosem használható a baba vizsgálatára.

Vumenke: Fú, nehéz témát vetettél fel :D Erre nem is tudnék most röviden válaszolni, de ha segít, akkor nyithatunk egy kis "vitát", amiből talán mindenki ki tud venni valami használhatót :D Ami biztos, hogy számomra a második link nagyon gáz volt. Én ennyire már nem találom misztikusnak a szülést és a születést, és van egy-két gondolata, amit kifejezetten hülyeségnek tartok :oops: Ha gondolod, akkor leírom, hogy mikre gondolok :D Szerintem Aliz esetében a túlhordás volt egy olyanfajta "rizikótényező", ami indokolttá tette az indítást. Valahol meg kell húzni a határt, ameddig biztonságosan lehet várni egy babára, nem? És ha meg már indítás, akkor annak megvannak a módszerei, amik sajnos lehetnek kellemetlenek is. De mérlegelni kell, hogy mivel nyerjük/veszítjük a legtöbbet. Én mindkétszer kaptam oxy-t. Nem tudom, hogy pontosan miért, csak tippelni tudok, de engem nem is nagyon érdekel. Én mindkét szülést oxy-val, eda-val együtt fantasztikus élménynek éltem meg. Nem mondom, hogy nem b.....a a csőröm, hogy milyen lehet eda nélkül, de a két eda miatt nem vagyok hajlandó bűntudatot érezni vagy bármi negatívat :D És elfelejtik megemlíteni az eda jótékony hatásait sajnos, mint pl. hogy javítja a magzat oxigénellátását, vagy lerövidítheti a tágulási szakot, ami pl. egy fél napja tartó vajúdás esetén baromi jól jöhet..... Szóval ahogy írod, tényleg nem minden fekete vagy fehér :wink: (Ide először leírtam egy barátnőm esetét, de kitöröltem. Talán priviben :D ) Szóval én megértem, hogy vágysz egy "igazi" szülésre, biztos, hogy fantasztikus dolog, de próbálj meg valami középutat találni. Én drukkolok, hogy sikerüljön úgy szülnöd, ahogy szeretnéd!!! :wink:
Az első linket nem volt időm végighallgatni, de igyekszem :)
lamme

Labkat: Most láttam a hsz-ed :) Fura, hogy nem lehetett megállapítani, hogy hány méhlepény van. Nagyon érdekes dolog ez a magzati élet :D
lamme

lamme: van az ikrek azon esete, amikor kétpetéjűek, de a két méhlepény összecsúszik. Azt mondták uhun hogy egy a lepény így valsz egypetéjűek. DE nem értek hozzá. Majd ha már nem lesznek babásak, sztem jobban lehet majd látni a hasonlóságot.

Kata
labkat

Sziasztok,

jó arról olvasni, hogy mindenki rendben van :)

Ktc: már tényleg csak napok vannak hátra. Jó, hogy minden rendben van odabenn. Emő biztosan tudja, mikor akar kijönni. :)

Zsani: gratula a kisfiúhoz. Mikor mi voltunk 18 hetes genetikai UH-on, nekünk is vesetágulatot állapított meg a Hajdú doktornő, de egyből meg is nyugtatott. Minket is visszarendelt 4 hét múlva, de az ünnepek alatt nem volt rendelés, ezért csak 22 hetesen tudtunk visszamenni. Akor már minden rendben volt, elmúlt (kinőtte) a vesetágulat. Sőt múlt hét szerdán, amikor voltunk a dokibácsinál ő is rendben találta manócska veséjét.
Szerintem nálatok is hasonló lehetett a szituáció, mint nálunk. Lehet még nem teljesen ürített vizeletet a babó és emiatt látszódott nagyobbnak a dolog. Ne aggódj, ezt a dolgot kinövik.

Vikci: egyetértek a többiekkel. Szerintem is egyértelmű, hogyha hozzá jársz terhesgondozásra, akkor a szülést is levezeti. Mondjuk én, amikor először jártam nála és felvázoltam rövid történetünket, akkor megkérdeztem, hogy elvállalja-e a terhesgondozásomat és a szülést is. Minden gonodlkodás nélkül azt válaszolta, hogy természetesen :)

Erről a 10-szeres hálapénz dologról már én is hallottam és olvastam is több helyen. A dokibácsink véleményem szerint abszolút nem ilyen. Nem úgy ismertem meg, mint akinek legfontosabb a pénz lenne.

Amúgy a szerdai magánrendelése valóban du. 3-tól van. Annyit tennék még hozzá, hogy januártól egy kicsit drágult nála a terhesgondozás. A 36. héttől 4.000 Ft, előtte pedig 8.000 Ft.

Mi szombaton töltjük a 28. hetet és elég nagy a pocakom. Mindenki azt kérdezi, hogy ikrek lesznek. :D
Nektek is nagy pocakotok volt már 28 hetesen? Tudom, hogy ez alkatfüggő dolog is. Manóka teljesen a korának megfelelő méretekkel rendelkezik, magzatvíz is átlagos mennyiségű. Múlt hét szerdai UH alapján már 1162 gramm volt a súlya.

Kép
pronny

pronny: köszönöm szépen, igazán megnyugtató! kíváncsian várom én is a köv. uh-t! örülök, h nálatok is minden rendben! a nagy pocak nem baj, én egyre inkább élvezem a látványát :) már tudom büszkén viselni :)

a 10szeres pénzt tényleg sok helyen mondják! sztem is ez egy kicsit túlzás, főleg ha magánra jár a dokijához az ember, mert akkor már eleve a 9 hónap alatt nem kevés pénzt ad. viszont én azt gondolom, hogy pénzt mindenképpen megérdemel, de nem előre szabottan, döntse el mindenki elégedettsége és pénztárcája szerint. gondoljuk végig, hogy ha elvállal, akkor gyakorlatilag azt vállalja, hogy a szülésünk időpontja környékén nem megy szabira, nem megy vidékre és külföldre, házibuliba (feltehetően nem iszik alkoholt)és mindegy, hogy éppen szolgálatban van, vagy sem, ő bejön hozzánk és dolgozni fog - akár több órán keresztül. mindegy, hogy reggel, délben vagy akár éjszaka! azért ez tényleg nincs a munkaköri leírásában, ez az ő részükről plusz szolgáltatás! ezt sokan elfelejtik vagy nem gondolják végig! mi sem szívesen mennénk be túlórázni úgy a munkahelyünkre, hogy nem hálálják meg, nem fizetik ki a munkánkat, időnket....

Kép
zsani78

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?