Sziasztok!
Ildi, vagyok, vagyok, csak sok minden volt az elmult napokban es nem volt idom irni. Intezzuk az allampolgarsagom es ezzel annyi bonyodalom jar...
Mar meg is bantam, hogy belevagtunk, csak csaladi nyomasra adtam be a derekam. A vegen lehet, hogy meg se kapom, ugyanis 2007. jan. 23. es marc. 24. kozott nem tudom hivatalos papirokkal bizonyitani, hogy en itt eltem. Rohejes. Csak azert nem, mert nem volt munkaviszonyom, nem igenyeltem munkanelkuli segelyt, nem jartam 7 honapos terhesen allasinterjukra. Ezekkel lehetne bizonyitani, hogy itt eltem. Annak idejen, amikor nem volt munkam, direkt nem kertem munkanelkuli segelyt, hogy nehogy kesobb ebbol hatranyom szarmazzon. Erre most meg kiderul, hogy akkor lennek jo az allamnak, ha eloskodtem volna, igy, hogy nem, senkinek szamitok es itt se eltem allitolag.
Az nem eleg, hogy vegleges letelepedesi engedelyem van, brit allampolgar ferjem, aki itt dolgozott es fizetett adot, itt volt hazunk es terhes voltam. Ez nem eleg bizonyitek arra, hogy abban a ket honapban resident voltam Angliaban. Kesobb mar tudom bizonyitani a Child Benefit papirokkal, de terhesen ugye az meg nem jart.
Az nem is izgatna, ha nem kapnam meg az allampolgarsagot, csak azert orjongok, mert a penzt nem adjak vissza es ugye nem ket fillerrol van szo.
Most keressuk a midwife-os es korhazas papirjaimat, mivel pl. 2007. jan. 31-en is voltam midwife-nal, hatha ezzel lehetne bizonyitani, bar ebben csak mi remenykedunk, ok azt irtak, hogy ugye benefites papirokat kernek vagy munkaltatoit vagy allasinterjukra hivo leveleket. Meg jo, hogy a ferjem megtart minden hataridonaplojat es az en fontosabb dolgaimat is belejegyzi, igy vissza tudjuk nezni, hogy mikor jartam dokinal, vedononel.
Orulok, hogy Martin orra most mar ok. Mit csinaltak vele, vestek is? A bandaval mi lesz? Csinal valamit a rendorseg? Az a baj, hogy az ilyen vadallatok, ha nem csukjak le oket, akkor legkozelebb meg komolyabb kart tesznek valakiben, mert tudjak, hogy ugyse kapnak ok erte semmit, siman megtehetik.
Ananacska, valoszinuleg mar olelgeti a pici fiat.
Mariann, ez jo hir, hogy szulhetsz a terveidnek megfeleloen, de akkor se essel ketsegbe, ha csaszar lesz! Nekem az utolso honapban derult ki, hogy csaszar es eloszor nagyon el voltam kenodve, de igy utolag visszatekintve nem volt veszes. Jo, az elso ket nap huzos volt, de utana mar minden nap egyre jobban voltam. Nagyon sok erot adott a pici. Hamarabb felepultem a csaszarbol, mint gyerekkoromban a vakbelmutetbol, pedig a csaszar sokkal komolyabb. A baba ellatasa nagy huzoero volt szamomra. Persze biztosan sokkal egyszerubb lett volna az eletem egy egyszeru szulessel, de a lenyeg, hogy mind a ketten egeszsegesek maradtunk.
Picizoe, Lollinak semmi heggesedes nem tortent a BCG oltas utan es azt mondtak otthon (o Magyarorszagon a korhazban kapta meg), hogy fel eves koraban meg kell ismetelni, ha nem heggesedett. Itt Angliaban ezzen nem foglalkoztak. Rakerdeztem es azt mondtak, hogy nem kell. Akkor egy kicsit ki is akadtam rajuk, de most mar maskepp latom az oltasokat es azt az elso BCG-t se adatnam be, csak hat otthon az kotelezo, nem kivansagra megy.
Dorka75, hat en nem tudom, akkor itt milyen oltasokat kaptunk, ha egy hatoanyag van bennuk, mivel tisztan emlekszem, hogy pl. amikor 4 honapos volt Lolli, akkor 3 helyen szurtak es raadasult kombinalt hatoanyagu oltasok voltak. Ki is fekudt tole rendesen, iszonyu beteg volt utana. Aztan az osszes tobbi angol oltas utan beteg volt. Nem ertem, mert otthon is kapott mar korabban es azoktol nem keszult igy ki. Amig nem jart kozossegbe, sose volt beteg, csak az oltasok utan, de akkor nagyon. Egyszer a laza is felment 40 fole, pedig se elotte se utana nem volt lazas (kiveve, amikor a Roseolat, a 3 napos laz virust kapta el).
Orulunk, hogy egyenlore tulvagyunk az oltasokon. Amikor jott a GP-tol a swine flue oltasra a "meghivo", apank azonnal visszakuldte, hogy koszonjunk nem kerjuk. Nagyon be van ragva az oltasokra, de swine flue koruli cirkuszra meg kulonsen haragszik.
Tovabbi kellemes hetveget mindenkinek, elvezzetek a jo idot (ki tudja meddig tart)!
Olive