Új privát üzeneted érkezett!

Monyo! Gratula a kis Noémihez!

Kép
Kép
molmar

Hát ennyi jó hírre jönni!

Gratula a két kis új jövevényhez :lol:

Zarja! Tényleg jó, hogy végre rendeződnek a dolgok és szép az élet ugye... :lol:

Nóri! Azért én durkkolok Kép Kép Kép Kép

Csipike! Üdv újra itthon. Majd gyere mesélni ha lesz egy kis időd.

Át kell adnom a gépet az embőcnek.

Este háromnegyed 8-ra megyünk a dokkerhoz, ha hazaértünk próbálok jönni.

bellerreni
Eger

Halihó,

Ma egész nap jártam keltem, úgyhogy jó sokat kellett behoznom olvasásban!

Gratula Milánhoz és Noémihez!!

Szülni vágyók: én per pillanat pont abban az állapotban vagyok, hogy nem hiszem el, hogy valaha szülni fogok, és semmi jelét sem érzem. És az a kétségbeesés sincs rajtam, hogy szüljünk már meg. Vszeg azért egyébként, mert kicsit kicsinylem még a babát, és a doki meg a szülésznő szerint is jó lenne még növeszteni bent pár hetet.

Első gyerekesek: nektek nem (volt) fura, hogy lesz még egy ember a lakásban? Én valahogy még mindig nem tudom elképzelni, hogy néhány hét múlva itt lesz még valaki, egy autónóm személyiség, egy kis ember. Fura, hogy még mindig nem tudtam lelkileg felkészülni erre. Hülye vagyok? :)

boruska

Megpróbáltam csinálni egy oldalt a "babáink"-ról :) Ha valakit érdekel nagyobb méretben, elküldtem a gmail-re is.
Remélem hamarosan lesz több babafotó és tudom folytatni :D

Kép
zuzmooo

Bori, én hiába éltem át már egyszer, még mindig nem tudom felfogni a gondolatot, hogy többen leszünk eggyel. Van, hogy csak nézem a kiságyat és el sem tudom képzelni, hogy nem is olyan soká ott szuszog majd a második lányom:)

Zuzmoo, engem érdekelnének a babák, elküldenéd nekem :roll:

dalika

Hát én ma azon agyaltam, hogy mi van, ha nem is lesznek olyan igazi fájásaim. Mert ha érzek is valami olyasmit, azt egyrészt fájásnak nem merném nevezni, inkább csak kellemetlen, másrészt nem fent érzem, hanem egész lent, úgy petefészektájon...
A másik meg, hogy asszem, allergiás vagyok a tisztasági betétre. Ma úgy gondoltam, nem fogom használni, és meglepő módon nem is halok meg a viszketéstől. Szerintetek lehet ilyen? Nyilván hogy lehet... Pedig nem is illatosított és egyéb nyalánkságok... :?

Ja!
Monyo:
Gratula Neked is Noémihez!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zuzmoo, ez nagyon helyes!

boruska

Lara, sokszor úgy érzem én is szívesen visszamennék :?

Kakti, ezen ne aggódj. Fog az fájni :o Lehet, hogy van a betétben vmi olyan anyag, amire allergiás vagy. Szerintem simán lehet. Kutyus hogy van?

dalika

kakti, én is szoktam viszkwetni a betéttől - a zuram szerint csak hiszti, nem lehetek allergiás - de szerintem lehetek, úgyhogy Te is lehetsz :) Csak az a baj, hogy nélküle meg nem jó :(

boruska

Jaj maj' beszarok a fájásoktól, erre anyám halálra basztat. Laci volt ma kint Maroson, de szegény kb 200-zal közlekedett, hogy visszaérjen. Erre anyám nekiáll ugatni velem, hogy miért nem vitte el Lucát? Mondom mert dolga volt. De hogy addig vigyázott volna rá. Ok, de előtte volt dolga. Elvárná, hogy Laci rángassa magával reggel 7-kor, unatkozzon csóri az irodában napközben. Ne egyen rendes időben és egyáltalán ne aludjon délután, csak hogy fél órára odavigye neki.
És közli, hogy "Bezzeg anyóshoz elvisszük!"
Na elmész a ...
És különben is minek kell a Lacinak sietni, SZÜLÜNK?????? ÁÁÁÁÁÁÁÁ
Mondom én nem, Te lehet! De mondom most már bármikor jöhet.
Erre ő a nagy tudor közli, hogy ugyan már?
Ó basszus, ő már csak tudja!!!!
Engem csak 20nappal hordott túl a dokik szerint! Igazán fasza volt az orvostudomány akkor!

Csajok én ma tuti szülök. Ez rettenetesen fáj!!!!!
Vendég

Nóri, de az jó nem?
Már nem tudom követni, hogy mikor szeretnél, de ha apja hazaér, akkor lehet drukkolni, ugye? :)

boruska

Most már ok a dolog, mert 5perc és itthon van. Átviszi Lucát anyóshoz, vagy majd útközben kitesszük. De én annyira antiszoc vagyok, hogy pl nem szívesen találkoznék anyósékkal fájás közben. Nekem nem kell ott ugrálni meg minden!
Vendég

Molmar: azt hiszem, a Kakti féle elintezzuk.hu a megoldás, ha nem akarok sorban állni, a másik cég nem vált be, mivel elvileg febr-ban indul ez a szolgáltatásuk, de a honlapon még semmi nincs fenn. Rajtam ne kísérletezzen senki. A kezdeti bakik borítékolhatóak..

Kakti: simán lehet, én is tapasztaltam hasonlót. Az oka többek szerint az, hogy hiába van ráírva, hogy légáteresztő a szentem, ez csak reklámduma, mert lehet, hogy a vattarész az, de a ragasztós rész mindent zár. Innnentől fogva a normális kis velünk élő flóra elkezdi magát nem jól érezni, aminek meg is va következménye. Én újabban a napi többszöri bugyicserére szavazok.

Boruska: ez nekem is megfordult a fejemben. Jelenleg egynek érzem magam a pocaklakóval és nagyon furi lesz, hogy önálló szerephez jut majd, mitöbb körülötte forog majd a világ. Aztán arra jutottam, hogy végül is az ember szuverén lény. Ennek ellenére keresi a párját és mennyivel jobb együtt élni valakivel, mint egyedül. És semmi pénzért nem kéne vissza az önálló életem. Mármost ebből következően ha megérkezik a harmadik a családba, onnantól feltehetően éppoly természetes, hogy hárman vagyunk és nem is fogjuk érteni, hogy a fenébe voltunk olyan boldogok kettecskén.

Kép
juci-77

Nóri, megy a drukk!!!

Kép
juci-77

Indulok befele. Majd jelzek ha van vmi...
Vendég

Nóri!!! Majd várjuk az üziket! Tudod az élő közvetítést, ahogy mondtad! :lol: Na jó csak vicc volt...
Lara! igen, minden elmúlt..azokat a kellemetlen érzéseket nem nevezném már fájdalomnak, ami mostanság lenni szokott... éjjelente percre pontosan 2óránként kelek pisilni, na olyankor mindig jól bekeményít Blanka...most éppen kis puha, pont azon vigyorogtam, hogy a hasam jobb oldala egy nagy domb, a másik oldalon meg "horpaszom" van... :lol: kiáll a kis feneke...
zuzmoo!!! ez nagyon szép!!! csak még bővíteni kell, mert a 20férőhely kevés lesz... :lol:
monyo! gratula Noémihez!!! na hátha ma vagy holnap reggel mégegyszer írhatjuk majd ugyanezt!

Kép
Kép
ronci

Na én megnézem a híradót, aztán befekszek a kádba...apa lecsupaszít, aztán jól bekenegeti a pocim, meg gátmasszázsol és kinyúlok az ágyban... jó kis 40perces kötött programot biztosítok a páromnak.. :lol: és a csupaszításon kivülieket mindennap elvárom :lol: :lol:
Most nem tudom, hogy cseresznye befőttet ennék vagy tejbegrízt... ki melyiket enné inkább???jajj, de nem tudok dönteni!!!

Nóri, akkor mostmár nagggyon hajrá!jó gyors és könnyű szülést kivánok! A kedvenc EDA-nkkal kisérve! :lol:

Kép
Kép
ronci

Nóri, neee mán. Mi a francnak katéter? Mellesleg egy napig küzdöttem hogy fájjon a víz elfolyása után. Ha nem küzdünk, még talán ma sem lenne meg Bulcsú. Meg fájás se
Megy a drukk!

Zuzmoo: nagyon jó ötlet ez a babafal tőled!

Áááááh nem hiszem el, talán az utolsó Bulcsú féle baba maga Fehérlófia volt. 16.43 kor indult a szopi és 18.30kor állt le. Közben kétszer ráuntam, illetve a védőnő és kórház szerinti 45 percnél leakasztottam. De addig vonyározik meg tátog, rápróbálok: erre tovább szí. Kétlem hogy maradt még valami, de ha nyomom még jön. Lehet, hogy hiába szí nincs lik az anyja mellén? Bea tévedtem, lehet hogy ez kényelmes, de megőrülök. Holnaptól lesz mérleg és mérem. De ha nincs meg az alkalmankénti fél liter kilógatom az erkélyen!!!

Katica: a cd-d áldás. Most arra legalább bealudt és kiszabadíthattam a cicim

zarja

Roncinak igaza van! A táblában harminc valahányan vagyunk! Nem fognak elférnia bébik a virágokban! De amúgy nagyon szupi ez a kis tabló!

NÓÓÓRI! NÓÓÓRI! NÓÓÓRI! NÓÓÓRI! NÓÓÓRI! NÓÓÓRI! NÓÓÓRI! NÓÓÓRI!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Nálam is az volt a gond, hogy nekem is a hasam alja fájt, pedig a hasam tetején kellett volna érezni a fájásokat. Ezért nem mérte a ctg. De így is meg lett a gyerek, megoldottuk.

nóri: Ez a "bezzeg az anyós" mondat nálunk is sokszor elhangzik és szerintem még el is fog. Utálom mikor ezzel próbál lelkiismeret furdalást okozni, pedig csak felidegesít vele. Mennek a drukkjaim.

boruska: Az első napokban nekem is nagyon furcsa volt, hogy hová lett az én szép pocakom. Kellett 2-3 nap, amíg tudatosult bennem, hogy ez a pici lány volt ott bent és most meg már itt van velünk. Most már kezd olyan lenni, mintha mindig is itt lett volna.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri hívott!

Már lepasszolták Lucát, haladnak a kórházba - 3 perces fájásokkal!
Ebből ma Noncsi lesz! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok.

Itthon vagyunk,most csak hoztam ket kepet,pihennem kell mert az alvazam nem tul rozsas es nem igazan tudok ulni.
Amint lehet jovok:)

Noemi a hajasbaba.
Kép

Kép

Kép
monyo83

Monyo: rengeteg haja van Noéminek.Tényleg hajas baba

zarja

uramatyááááááám mekkora hajzat :shock: :shock: :shock:

De írtóra aranyos :) :)

Nóóóri, ügyes légy :) Aztán majd ha gondolod, csinálj nekünk Eperkés képet :D :D

zuzmooo: jó a babafal nagyon,csak lehetek válogatós maximalista anyuka? Leviről küldenék egy cukibb képet :roll: :roll:
stephie

Akkor folytatom a tudósítást:

Nóri SMS-e:
[quote]B írta:ő 2 ujjnyi! Nem akarnak edát adni! :) na még hisztizek egy sort!

:D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Gratulalok Noemihez!!! Nagyon szep!

Meg tudna mondani v alaki hol talalom a kontaktokat? Nem mintha szulnek, de ha esetleg beindulna valami jo lenne tudni valakinek aszamat. Koszi

Kép

Kép
editmk

Edit! A gmailen van fent a táblázat és abban vannak az elérhetőségeink... van gmail jelszavad?

Kép
Kép
ronci

Van, es meg is neztem de hol van a tablazat? Jajj de bena vagyok...

Kép

Kép
editmk

Piszkozatok között tábli néven..vagy táblázat.. a fene se tudja :lol:

Kép
Kép
ronci

Tudom, hogy kevés virág van rajta (asszem 33-an vagyunk) csak nem akartam túlzsúfolni elsőre. Meg ha találok másik mintát, lehet hogy nem minden baba alatt ez a virág lesz :roll:
Mindenesetre elmegy vele a nap :lol:

Anita: persze hogy küldhetsz másik képet! (csak ezeket találtam)
Ez minden anyukára vonatkozik! ;) A közös gmail-re küldjétek.

Nagyon édes hajasbaba! Égett a gyomrod a terhesség alatt? (a népi hagyomány szerint ezt jelzi :) )

Hajrá NÓRI!!!!!!!!
zuzmooo

dalika-Judit: küldtem privit
zuzmooo

Nórinak mennek a drukkok ezerrel! Gyanítom, hogy kiríja az EDÁt, hacsak nem lesz villámszülése :roll: Megyek mosogatni, de visszanézek, érdekelnek a fejlemények!!!!!

Monyo, tényleg nagyon édes hajasbaba a Noémi!

boruska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:44-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Norinak megy a drukk. Nagyon izgalmas tudni, hogy valaki eppen szul! Utolag nagyobb a meglepetes, ha nem tudunk rola, de igy meg jobban aterzem a helyzetet. :D

En most csak helyzetet jelentek, mert reagalni egyszeruen keptelen vagyok a faradtsagtol. Ha minden igaz, akkor holnap aktiv tagkent csatlakozom ismet hozzatok.

VEGEZTEM A PAKOLASSAL. Nagyjabol. Nah jo, szinte teljesen. Valamennyi ruhat kell meg atvallogatnom, behajtogatnom es ennyi. De mar minden a helyen van, aminek ott kell lennie, vegignyaltam a padlokat. Ma finomakat is ettunk. Mivel negytol fent voltam, igy sutottem koran hajnalban iszonyatosan finom kakaos csigakat. A Nori-fele receptbol. Nagyon szuper lett, mar el is fogyott.

Azutan pakoltam, majd hurkat sutottem ebedre, azutan pakoltam, azutan filmeztunk volna piheneskeppen, de en bealudtam Kristoffal, majd az elmult harom oraban felnyaltam az osszes padlot, lepcsot, minden szart. Kb egy tonnanyi butort mozgattam meg. Szoval ha ma megszulok, akkor meglesz a miertje. :roll: :roll:

Holnap babakelengyezunk, kisagyat, pelenkazot rak ossze Feri, megkeressuk a helyuket, en vasalom az Erik-ruhakat. Es ismet sutok valami finomat.

Nem kicsit kikerekedtem. A derekamra rengeteget hiztam most. Felprobaltam a legszukebb nem-terhes gatyaimat tegnap, hat vegulis jok ram, de hatarest. Nem az igazi. Szerintem a csipomon nem fogom oket begombolni, amig le nem megy onnan valamennyi. De nagyobb gondom ne legyen! :lol: :lol:

Meg csempeket kellene surolnom es attakaritani a furdoszobat, a lenti wc-t, a lepcsokorlatokat letorolni. De ugy dontottem, hogy aljas leszek. Feri anyukaja felajanlotta a segitseget, de eddig nem eltem vele, hiszen a szemelyes cuccainkat ugysem tudna hova kell rakni. Meg en is alig tudtam kitalalni, hogy mi hol legyen. Viszont ezekben az aprolekos es gornyedos takaritasokban nagyon jo lenne, ha segitene. Penteken doki utan hozzuk is es hetvegen itt lesz.
Vendég

Monyo!
Gratulálok a szép kis hajasbébihez:)

Nórinak drukk:)

Boruska
nekem már van kettő, de mégis hihetetlen hogy lesz még valaki a családunkban....aki fenekestül felforgatja majd az életünket :lol: :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

NÓRI hajrá! Eljött a nagy nap, nagyon drukkolok és azért irígy is vagyok! Hajrá, hajrá!
Tök jó ez a folyamatos helyzetjelentés :D

Monyó, úristen, de gyönyörű lányod van!
lara

A gyerek új tünetet produkál. Most hányt. Nagyon ijesztő volt. Remélem most már jobban lesz. Előtte fürdettem meg és öltöztettem át. Aztán úgy összehányta magát, hogy kezdhettem az öltöztetést előröl. Már sírva fakadok, mikor ilyen dolgokat produkál. Nagyon remélem hogy éjszaka jobb lesz, mert egész nap is aludt rendesen.

nóri: Ez olyan izgi. Most újraélem a szülésem pillanatait. Már amennyit fel tudok belőle idézni. Nagyon drukkolok.
vicky79
Budapest III. kerület

Huhhhh Csajooook!

Nóri! Nóri! Nóri! Nóri! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Nálunk a dokinál semmi extra nem volt. Csak NST-t csinált, nem turkászolt, azt mondta feleslegesen nem bántja. Még most sem vett kenetet, el is felejtettem tőle megkérdezni. Pénteken vérvétel, jövőhéten pénteken megint NST. Kérdezte, hogy van-e jóslófájásom. Mondom megmondom őszintén nem tudom, mert nem tudom mit kell érezni. Aszongya azt nem fogom tudni semmivel összetéveszteni. Mondom akkor jó, még nem volt jóslóm. Erre utána beszélek anyuval és mondja, hogy ő a jóslófájást úgy tudná jellemezni, hogy olyan, mintha szélgörcsöm lenne. Nahát mondom olyanom van már vagy 2 hete :oops: Ennyit arról, hogy nemfogom összetéveszteni semmivel...

Na megyek Dr. House-t nézni. Reggel már biztos arra jövök, hogy megszületett a kis Noncsi is :lol:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Monyo!
Csak szajkozni tudom a tobbieket: nagyon gyonyoruseges a leanyzod! Mar szoltam is Ferinek, hogy harmadikra hasonlot csinaljon majd, pedig en annyira fius anyuka vagyok, hogy nemreg meg el sem tudtam volna kepzelni, hogy lanyom is lehetne.

Fogamzasgatlas:
Szules utan en csak egy honapig szedtem foggatlo bogyot, azt is csak azert, hogy meghozza rendesen a mensimet. Merthogy ugye szules utan nyolc hettel megjott, de nem volt az igazi valami. szedtem a harmadik honapban a bogyot, az meghozta a mensim, ket honapig vartunk, akkor megszakitassal vedekeztunk, de mar szabalyos volt a ciklusom kb. A hatodik honapban meg vettem ovutesztet, hogy megnezzem van-e peteeresem, volt, szoval meg is csinaltuk Eriket.
Kristof elott en 2-3 evig huvelygyurut hasznaltam, nekem az naygon bejott. Kenyelmes volt, nem felejtettem el hasznalni, nem zavart senkit. Jah, es nem is bolygatta annyira a a hormonhaztartasomat.
En ismet visszaterek majd ra.
Bogyot mar nem nagyon szedhetek, mert kb ot even at szedtem es a vegere elegge meggyotorte a majamat, mivel cigiztem is mellette, igy a verem sem volt tokeletes. Abba kellett hagynom, ahelyett jott a huvelygyuru.
Az injekcio is jol hangzik, de annyira kiszamithatatlan, hogy nem tudnek benne megbizni. Allitolag a harom havi adag van akinek fel even at hat, van, akinek meg egy ev utan sem rendes a ciklusa tole. Nekem nagyon radikalisnak tunik.
Pedig vedekeznunk kell rendesen, mert a harmadik babat (ha lesz egyaltalan) csak olyan 35 eves korom kornyekere tervezzuk, addig meg van ropke kilenc evem.
Bar mi nem vetetnenk el gyereket, ha beakadna. Talan meg az otodiket sem. En sem lennek ra kepes, Feri sem akarna. Ha akarna az sem erdekelne.
Vendég

Masolgattam ki szamokat a tablazatbol.
Csak hogy tudjatok rola:
Nori es Eszter szama mar megvolt.
Kimentettem Vikiet is es Reniet is.

Reni!
Ha mostanaban szulnek, akkor nagy esellyel teged ertesitenelek, ha kesobb, akkor mar nem, hiszen te is akkortajt leszel szules kozeli allapotban.

Viki, Eszter! Ha kesobb szulok, akkor ti lesztek a kontaktjaim, mert addigra mar tapasztalt, rutinos babazok lesztek es nem elitek meg zaklataskent a vajudasos uzeneteimet. :lol:

Nori szerintem kimarad, mint kontakt, hiszen o epp az elkovetkezendo ket hetben lesz nagyon foglalt.
Vendég

Bea! Állok rendelkezésedre bármikor. :lol:

bellerreni
Eger

Monyo! Gyönyörű hajas babád van! Az unokatestvéreim is ilyenek voltak. És olyan gödröcskés álla van, mint a páromnak! Húúú!

Hajrá Nóri!

Most nem is tudom, hogy megsértődjek-e. Én vagyok különösebb szülőfájások nélkül bő 2 hónap alatt kétujjnyi. Nóri meg ha jól emlékszem hétfőn még kemény cx3000-es volt! És most ott tart ahol én?! Ez nem ér!!! Én is szülni akarooook!
Ja, délután voltak már azért rendesen jóslóim, de semmi rendszer nem volt benne! Este hétre már azt hittem, hogy a gyerek mindjárt kiluggat alul, annyira ficánkolt. Aztán némi gondolkodás után csak bevacsoráztam a fini túrós csuszából. Azóta fájás nuku és gyerek is csendben van. Lehet, hogy csak éhes volt?!

Kép
Kép
molmar

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:44-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Az a helyzet, hogy ezzel a fogamzásgátlás-üggyel nekem is lesz még néhány köröm a dokival. Mert ugye Lili is BMC-s baba, szóval nem egészen magunktól sikerült összerakni. Kicsit félek tőle, hogy túl hamar becsúszna a kistesó. Viszont attól is tartok, hogy az amúgy sem 100%-os hormonháztartásomat totál összekuszálná a gyógyszer. Szóval ki kell majd találni vmit. Mondjuk én nem zárkózom el a spiráltól sem - annak ellenére, hogy a barátnőm húga anno spirál mellett maradt meg - ráadásul teljesen egészséges. Mondjuk ott szerintem valami félrecsúszott.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:45-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Megszületett Noncsi!
Úgy 21:50 táján.
Végül Nóri kapott edát. Három tolásra meg is volt - fájdalmak és gátmetszés nélkül! Majd Nóri részletezi, de a lényeg: 3410 gramm és 56 cm!
Nóri üzeni: mindenkinek ilyen szülést kíván és puszil mindenkit!
Mindjárt frissítem is a táblázatot! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

De jo, de jo!
Sok boldogsagot a Nori-csaladnak! :D
Vendég

Gratu Nóri!!!! ez tényleg gyors volt!!!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Zarja, örülök, hogy Bulcsúnak tetszik a CD! Nagyon édes a képen, amit a minap feltettél! És a blogotokat is naponta kuksizom...

Monyo, nagy gratula Noémihez!!!!!!!!! Nagyon szép kislány, hatalmas a hajacskája!

Nóri,
talán már babázol is?

Anita,
szerintem is hallgass csak magadra - na meg a gyerekorvosra!

Nincs túl jó napom. Férjecském lázasan jött haza, s mivel Bori ma sokat nyüszögött az oviban (fáradt volt, éjjel nem aludt jól), azt mondták, holnap tartsam itthon. Mivel egész délelőtt sírdogált, folyt az orra is az oviban. Itthon viszont a fáradtságon kívül semmi baja nem volt. Hm. Reggel beszélek az óvónőkkel, jobb lenne, ha mehetne, apa marad itthon, s nem tudna pihenni Boritól. Így viszont legalább lenne 3 óra nyugalma délelőtt.

Már én is kezdek türelmetlenkedni, jó lenne végre babázni. Viszont jele semmi, néha keményedek meg jóslózok, de nem több. Méhszájjal gőzöm sincs, mi a helyzet, doki nem piszkál. Próbálok hatni a kiscsajra, meg talán holnap kicsit takaríthatnék a lépcsőházban...
ktc

Na, amire megírtam, megérkezett az újabb babahír.

Nagyon gratulálok Nórinak a gyors szüléshez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ktc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?