Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Iner gratula a jó hírekhez! Örülök.

Orsi!

Szombaton több minden dolgozott össze ellenem, meg a vásár ellen. Egyrészt apa vitt minket és sietett, ezért Zalán elfelejtett pisilni (ez csak otthon derült ki) másrészt ha megközelítjük a közösségi házat akkor a pattogatott kukorica jut eszébe és oda akar menni venni (még jó, hogy zárva volt), harmadrészt szerintem lövése nem volt mi az a karácsonyi vásár és amikor benézett a sátorba a sok idegen láttán inkább kifordult. No meg aztán izgalmasabb volt inkább hazabuszozni.

Amúg yazóta ő is újra beteg, neki is kimarad a karácsonyi ünnepség, pedig az ő csoportja is csinál valami műsorfélét. Jó lett volna megnézni mit kezd a szituval. Ez van. A héten dolgozom, mert apja éjszakás vagy szabadnapos, de meg kell várnom míg hazaér, úgyhogy buszon nem talélkozunk szerintem.

Zsu!
Mi újság a pöttyökkel?

Üdv, Niki

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
 


Sziasztok!

köszönjük szépen a gratulációkat...nagyon megkönnyebbültünk azóta..
Míra lesz a kiscsajszi neve :lol:

Remélem jól van mindenki!!!

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


Sziasztok!

Iner!
Nagyon örülök a jó híreknek!! Szép nevet választottatok!

Orsi!
Sajnálom hogy beteg Zsezse! Hogy őszinte legyek, úgy emlékeztem hogy már volt bárányhimlős! Na, de most túl lesztek rajta! :wink:

Köszi a kérdést többeteknek, mi már teljesen jól vagyunk. Krisznek, mint kiderült, csak a medence víztől volt (valószínűleg) piros a szeme, mert már másnap délután semmi gondunk nem volt.
Kittivel mire orvoshoz mentünk,már a pöttyök nagy része leszáradt. Ilyen szempontból szerencsénk volt, gyors lefolyású volt mindegyiküknél, csak hát Kittinél azok az első napok.... :roll:

Üdv mindenkinek, élvezzétek a havat!

Zsu

Kép
Kép
 

 
 

Sziasztok!

Zsu
most már elmondhatom, hogy már volt bárányhimlős a Zselyke. Elég jól bírta az itthonlétet, nem akart minden nap oviba menni, csak minden második nap. :)

Niki

Sajnálom, hogy Zalán beteg lett. Mi a baja? Vagy közben már meggyógyult? Hétfőn pedig siettem, el is értem a korábbi buszt, de így nem kellett volna annyira rohanni.

Iner
Szép neve lesz a babának!

Tudna valaski nekem egy tuti bejgli receptet mondani, ami biztos, hogy nem fog széptrepedni? Ill. mit tegyek, hogy ne repedjen szét?

Csók: Orsi

Kép
 
 


Sziasztok!

Nem tudom géphez jutok-e az ünnepekig, így ezúton kívánok Nektek és szeretteiteknek Kellemes Karácsonyt! Kitartást a feladatokhoz és békességet az ünnepléshez.

Orsi! Nálunk szerencsére após csinálja a beiglit, így receptet nem tudok, de annyit elárult, hogy nem szabad villával megszurkálni a tetejét, hanem csak hústűvel, hogy ne szakadjon végig a szúrás helye. Sok sikert!

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Mi is nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!!! Sok kitartást még 24-ig! Remélhetőleg senkinek sem fog elfogyni a türelme még szentestéig ;-)

Orsi, bevallom, én sosem sütök bejglit, ezt a receptet találtam neked: http://www.nlcafe.hu/adventi_finomsagok ... zi_recept/
Elvileg kipróbált házi recept!

Iner, nagyon nagy öröm volt olvasni a jó hírt! Így aztán szép karácsonyotok lesz! Talán már Apuka is érezni fogja a rúgásokat, nem igaz? ;-)

Zsu, na, szuper hogy már túl vagytok a betegségeken! Remélem azóta nem jött újabb nyavalya rátok!

Puszilunk mindenkit!!!

Eszti

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Én is kellemes karácsonyt kívánni jöttem, meg boldog új évet, mert szerintem nem nagyon leszek már gépközelben, holnaptól szabin leszek végre.

Úgyhogy:

Kellemes karácsonyi ünnepeket és oldog új évet kívánunk mindenkinek és ragyogjanak a gyerek szemek!

Üdv, Nikiék

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
 


Sziasztok!

Piros,jól írtad,tényleg ki kéne tartani a türelemnek még pár napig, vagy legalábbis ünnepekre lehiggadni.Én még ezerrel sütiket sütökés recepteken agyalok. Legnagyobb dilemmám, hogy Kitti szülinapjára milyen tortát süssek, mert tejmentesnek és diétásnak is kell lennie. Meg persze szépnek és finomnak. Sajna előfordul mindkét betegség a családban,de jó lenne ha ők is ehetnének belőle...

Ezenkívül a lényeg:

Áldott, békés karácsonyt kívánok én is mindannyitoknak!!

Puszi: Zsu

Kép
Kép
 


SZiasztok! :D

Iner,örülök a jó híreknek!Nagyon szép neve lesz a kislányotoknak! :D

Békés, boldog Ünnepeket kívánok Mindenkinek!
Vendég
 


Kép

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen jelentkeztem, inkább olvaslak titeket a háttérből.

Most egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek ha tudtok!
Bébisitter kellene nekem, vagy ha tudtok egy aranyos megbízható, leinformálható, vagy ha volt valakinél és jókat hallotatok róla, szívesen venném.
Januártól kellene nekünk.

Magamról: Megszületett a második kislányom, most egy hónapos, Miski Timi segítségével.


Boldog uj esztendőt mindenkinek.

Kép
 


Sziasztok Lányok'

Iner'
Gratulálok a jó hireknek. Vigyázzatok magatokra.

Csiperke'
Én családi napközik nyitottam, ahova még várom a jelentkezőket. Esetleg irhatnál magatokról bővebben, hogy tudjak segiteni.

Jelenleg Japánban vagyunk január 12-én megyünk haza. Sajnos váratlanul kellett kiutaznunk, mert anyósomat baleset érte, épp hogy kiértünk hozzá. Sajnos már nem tért magához.
Ezért is nem jelentkeztem eddig.
Majd ha otthon leszünk talán többet tudok irni nektek.

Addig is mindenkinek eredményes, boldog és békés új esztendőt kivánok.

Üdv. Ági
 
 


Sziasztok!

Ági, sajnálom!!! Mi történt? Mikor utaztatok ki? A karácsonyt még itthon töltöttétek? A gyerekek hogy vannak? No és Ti? Na, jó sok kérdés...

Csiperke, nekem anyósom gyerekvigyázó, elég profi, eddig már jó néhány gyerkőcre vigyázott. Révfaluban lakik, most jelenleg egy 7 hónapos kislányra szokott vigyázni. Referenciákkal rendelkezik, ha gondolod megadom az elérhetőségét.
Egyébként mi is Timinél szültük a két kislányunkat :-) Tegyél fel magatokról majd néhány képet!

Tényleg, lányok, már olyan régen nem tettünk fel fotókat!

A karácsonyról én nem is nagyon tudok. Szokás szerint 24-én az ügyelettel kezdtük, egyik napról a másikra belázasodott Dorci, Ani pedig kötőhártyagyulladásos lett. Szegénykém, alig bírta kinyitni a szemét. Oviból hozta el a kórt, nagyon boldog voltam mondhatom!
Dorcsinak pedig tüszős mandulagyulladása volt. Zsu, annyit gondoltam rátok. Dorci 2 napot üvöltött végig, nem tudott se enni, se inni. Annyira fájt a torka, mutogatta, és mondta hogy vegyem ki a fájdalmat. A szívem szakadt meg érte. Szegénynek olyan acetonos volt a lehellete, hiszen inni sem tudott. Nagyon aggódtam érte. Megértem így milyen rossz volt a bárányhimlőnél amikor a hétvégét átsírta Kitti...

Ja, és az ügyeleten Beáékkal futottunk össze, náluk Marcell volt beteg. Mellesleg kimentette Dorcit a liftből :-))) Jók a reflexei, az tuti :-))) Bea, azóta hogy vagytok? Milyen volt a karácsony??

És el ne felejtsem, mindenkinek nagyon boldog, sikerekben és élményben gazdag új esztendőt kívánok!!!

Puszi, Eszti

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Csak nem én leszek az első az idén?! Hát akkor boldog új évet! Látom kicsit leült a fórum, mindenki elfoglalta magát az évkezdéssel, tervezgetéssel, számolgatással. Legalábbis én most időm nagyrészében azt számolgatom hoygan fogunk kijönni idén. Eddig nem valami fényes a kép, de ma vettem egy lottószelvényt, így máris bizakodva tekintek a jövőbe :-).

Az ünnepek egyébként remekül sikerültek. Sok-sok vendég, régen látott barát volt nálunk és mi is igazi szilveszteri mulatságba mentük a gyerkekkel együtt. Bár azt mondtuk addig maradunk, amíg Dávid ki nem dől, mégis mi dobtuk be a törölközőt hamarabb és kettőre már ágyba is kerültek a lurkók. Mondjuk akkor úgy dőlt el a fiatalúr mint egy darab fa :-). Legjobban mégis a szenteste sikerült. Idén (bocs, tavaly :-) ) először talán mióta megvannak a ygerekek, teljesen konfliktus és veszekedés mentesen zajlott. Igazi békés karácsonyunk volt. Minden jól sikerült és türelmesek, csendesek voltunk, ami pedig elég meglepő a mi kis olaszos stílusú családunkban.

Remélem az újév is ilyen békés és szeretetteljes lesz. Nekünk is és minden fórumozónak!

Nicsi! Részvétem és bízom benne, hogy Te és a lányok szeretete segít majd Satonak túllenni ezen a nehéz időszakon.

Remélem a betegek már mind meggyógyultak és kívánunk Kittinek sok boldog születésnapot!

Piros

Kép

Kép

Kép
 
 


Kép mi

Egy kis képes melléklet.

Tényleg, Orsi, hogy sikerült a beigli?

P.

Kép

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!!

Piros!
Köszönjük a köszöntést!!
Jó a kép, tényleg békésnek és boldognak látszik a család!

Puszi,Zsu

Kép
Kép
 


Sziasztok!

B.Ú.É.K. mindenkinek!

Remélem jól van mindenki...

Nálunk nem tartott sokáig az amnio utáni öröm...kiderült ugyanis, hogy magas a terheléses cukrom...
Az éhgyomri 4,5 lett a terheléses 8,3...
Holnap megyek a dokihoz, hogy mi legyen...már 3 napja próbálok diétázni a neten olvasottak alapján...
Remélem sikerül beállítani diétával és nem kell majd inzulin...
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


sziasztok,

itt még nem jártam:)
győri kismami vagyok, 14+6 napos:)...néha tele parával:)....néha teljesen nyugodt....

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Szia Mercy,

Üdv a fórumon! Csodás kaland elején vagy, élvezd minden percét! Kérdezz bátran, ha tudunk segítünk. Olyan jó felidézni a saját várandóságunkat az új kismamákkal beszélgetve.

Iner,

Hát, nem a könyebb út jutott, de biztosan ez is kiegyenesedik, ahogy az amnio is. A diéta meg nem árt. Én csak tudom, elég ránézned a képemre feljebb :lol:

Zsu,

Hát, a képen talán nem látszik, mert már rüheltük a fotózást nagyon, de tényleg jó buli volt :-). És nálatok?

Kép

Kép

Kép
 
 


sziasztok,

akkor kérdezek van köztetek 0 Rh- -os vércsoportú???

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Mercy!

Én A Rh - -os vagyok....
miért?

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


nekem is A-s...

Kép

Kép

Kép
 
 


mert a párom rh +, és ezért van rh összeférhetetlenségünk, és az érdekelne, hogy a 0ás miatt hogy lenne a fővrcsopot összeférhetetlenség...

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Mercy!

Szerintem nem a fővércsoport miatt van hanem azért, mert te Rh- vagy ő meg Rh+...ez számít...ezért kell minden trimeszterben ellenanyag szűrést is kérnie a védőnődnek a vérkép mellett...
Mert a kisbabád vércsoportját nem tudják még, így mivel lehet h ő is Rh+ lesz, termelhet a szervezeted ellenanyagot, hogy kilökje, mert idegen testként értelmezi.
És amikor megszülöd majd a kisbabádat, akkor kapsz ellenanyag-ellenanyagot is...

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


Sziasztok!

Piros

A beiglim a szokásos lett, látványnak nem túl szép, viszont finom, így nem nézegették túl sokáig. :)


Iner

Nekem volt terhességi cukrom, sajna a diétával se volt jó, így inzulin lett belőle, de teljesen elmúlt a terhesség után. A kórházban nagyon kedvesek a diétás nővérek, segítenek ők is. Nekem van egy könyvem, amiben komplett étrendek vannak leírva, ha gondolod oda adom. Nem bonyolult a diétázás, a mennyiségekre kell figyelni, de mivel napi 5-ször kell enned, éhezni nem fogsz. :)


Mercy

Inernek igaza van a vércsoporttal kapcsolatban. De manapság ez már nem probléma, csak tudjon róla az orvos, védőnő stb. Én RH- és nullás vagyok, a párom Rh+, a lányom is rh+ lett.


Szép napokat!

Üdv: Orsi

Kép
 
 


Orsi!

köszi, egész jól bírom még a diétát, és mivel a nagymamám inzulinos cukros, sok segítséget kapok tőle is...csak az elején ért váratlanul a dolog, ezért keseredtem el egy kicsit...de egyáltalán nem éhezem, így nem is veszem észre, hogy diétáznom kell, csak annyiban hogy mindent számolni kell, amit megeszem...

Remélem mindenki jól van!


pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


iner írta:Mercy!

Szerintem nem a fővércsoport miatt van hanem azért, mert te Rh- vagy ő meg Rh+...ez számít...ezért kell minden trimeszterben ellenanyag szűrést is kérnie a védőnődnek a vérkép mellett...
Mert a kisbabád vércsoportját nem tudják még, így mivel lehet h ő is Rh+ lesz, termelhet a szervezeted ellenanyagot, hogy kilökje, mert idegen testként értelmezi.
És amikor megszülöd majd a kisbabádat, akkor kapsz ellenanyag-ellenanyagot is...


igen, köszi ezt tudom, ez a legkevesebb...csak sajna a 0-ás miatt lehet a fővércsoport összeférhetetlenség...ami szüléskor okoz gondot....pontosan nem tudom mért, csak azt, hogy legrosszabb esetben vércsere lesz babónál:(...
azért remélem nem.

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Mercy! én még fővércsoport összeférhetetlenségről nem hallottam, főleg nem a 0 esetén, mivel épp a 0 vércsoport az ami mindeninek adható...nem?

http://www.babanet.hu/szak/no439.php

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


én is így tudtam, erre tényleg van sajna ilyen....
egyébként az én O-ám csak Rh- bárkinek adható, én meg csak 0 Rh- -től kaphatok.

http://www.kismama.hu/babavaras/vercsoportok/1779/

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Orsi!
Amikor neked volt terhességi cukorbetegséged akkor otthoni mérővel mérted a cukrod?
Mert nekem nem kell mennem a kórházba ellenőrzésre, csak itthon mérem, és 7 alatt kell lennie evés után 1 órával. Ez rendben is van, de a labor azért pontosabb értéket adna szerintem és mi van ha téved esetleg az itthoni mérőm.
Neked hogyan ellenőrizték?
Ha a kórházban méretném meg, akkor ott vénás vérből mérnék, vagy ugyanígy ujjbegyből?

Köszi a segítséget!
Persze mástól is szívesen veszem, akinek esetleg van ezzel kapcsolatban tapasztalata!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
35 hetes várandós vagyok és van egy mindjárt 2 éves kislányom. Sajnos a nagyszülők nagyon messze vannak és a szülés után sem fognak tudni gyakran jönni, mert még mindenki dolgozik, nekem viszont szükségem lenne egy megbízható emberre, akire tudok számítani. Tudtok esetleg tapasztalt gyerkőc felvigyázót? Nagyon fontos lenne!
Köszönöm előre is a segítségeteket!

Kép

Kép
[
 
 


Sziasztok!

Látom eléggé kihalt ez a topic :(
Ha valaki mégis benézne, 2 hasznos info:

Április 23-án reggel 9.30-tól tartom az első, ingyenes Pöttöm daloló bemutató foglalkozást a Petőfi Műv. Házban. Bővebb info: www.pottomdalolo.hu

Május 20-án Halász Judit koncert lesz.

Mindenkinek szép hetet kívánok,

Viki

Vikus
 
 


Sziasztok!

Látom mindenki eltűnt innen..remélem azért maradtak még páran...
Én már a boldog édesanyák mindennapjait élem...
Már 2 hónapos a kislányom, szépen fejlődik...

Remélem mindenki jól van...

puszi nektek...

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


Sziasztok, látom elég régen volt utoljára bejegyzés. Érdekelne a győri szülészet, illetve személy szerint Dr. Csenge Titanilla nőgyógyász. Ha vki erre jár és tud infót adni megköszönném :)
 
 


Ria! Véletlenül tévedtem ide vissza..közel 5 év után :)
A győri szülészeten a szülésznők egytől egyig tündérek, a dokik meg kinek szimpatikusak, kinek nem...nekem az első terhességemnél a Nagy Miklós volt a dokim, most a Stummer Jánoshoz járok.
Csenge Titanillát személyesen nem ismerem, de jókat hallotam róla!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 
 
 
 


Sziasztok!

ugyan nem vagyok győri, azért jöhetek? Eddig valahogy elkerülte a figyelmemet a topik...


Lilypie First Birthday tickers
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni ekcémával kapcsolatban.21 hónapos kislanyom és 2 hete többször kapott fogzasra nurofent.Amitől mi gondoljuk hogy attol ekcemas lett :-( könyökenel,tenyerenel talpan.voltunk dokinal írt fel kremet 6 napja kenem neki de semmi eredmény :-( kérlek aki tud adni tanácsot segitsen.köszönöm

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: