Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tegnap voltam AFP-n. Másfél hét múlva lesz kész az eredmény. A nem meghatározásról meg csak annyit, hogy nekem a Praxisban amikor13 hetesen voltam azt mondta a doki, hogy már lehetne tudni a nemét, ha nem tenné keresztbe a lábát. És amikor próbálta elcsipni hogy mi van a lába között mindig átment 4dből 2dbe. Szóval a kisfiúkat lehet inkább hamarabb látni, de az uhon olyan sokan vannak, hogy inkább csak a fontosabb dolgokkal foglalkoznak. Ez inkább csak a mamának fontos, de egészségügyi szempontból nincs jelentősége.

Kép

KépKép
búzaszem

Mukika

A nuchaszűrés a tarkóredő-szűrést jelentiKép

Cicmerák
Nekem is nagyon furi álmaim vannak, másabbak, mint egyébként szoktak. Először ugye azt álmodtam meg tök részletesen, ahogy születni fog.
Február 13.-a, még morogtam is, hogy miért nem várt még egy napot, és akkor Valentin-nap lett volna. Hiába, hogy tél volt, szép napos idő volt. A császár nem tudom miért kellett, mindenesetre a kisbabám jól volt, fekete hajú kislány volt. Szopizni viszont egyáltalán nem volt hajlandó.
A következő álmomban már időben haladtunk előre, már nyári meleg volt(ez reális, ha februárban született) és egy pár hónapos fekete hajú kislánnyal játszadoztam az ágyunkon. Előtte szopizni akartunk, de megint nem volt hajlandó.

Szóval sok az egybeesés. Kíváncsi vagyok mi lesz a valóság?

Móni
Monik

Monik!

Köszi szépen az infót, gyanítottam, hogy a tarkóredőről szól a vizsgálat.

Mosolyogva olvastam az üzenetedet, mert én pont ilyen beképzelős, aggódós vagyok. Terhesség előtt is ilyen voltam, most meg megpróbálok nem "elszállni" a képzelőerőmmel.

Egyébként ezzel a tüsszentéstől dologgal beültetted a kisbogarat, mert én is allergiás vagyok már vagy huszon éve a parlagfűre és most, főleg az utóbbi pár napban annyit tüsszentettem, hogy csuda. Bár most hirtelen nem is tudom, hogy Te hány hetes vagy, de nyilván a Te babád már sokkal-sokkal nagyobb az én Picúromnál. Ezzel most magamat próbálom nyugtatgatniKép, hogy mire az enyém is nagyobb lesz és esetleg fennállna ez a veszély, addigra nem lesz ez gyom.

Na jól szétragoztam a témát!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Lányok!

Nekem lenne egy kérdésem. Szerintetek normális az,hogy 16 hetes vagyok és uh-kon kívűl(5-6 hetesen, 9-10 hetesen, 12 hetesen) semmilyen más vizsgálatom nem volt, semmi kenetvétel, rákszűrés, stb. Mondjuk nem is baj,mert a lent tapadó babákra jellemzően azt írták valahol,hogy egy egyszerű orvosi vizsgálat is okozhat vérzést,de azért aggódom kissé. Panaszom egyáltalán nincsen, de akkor is csak kellene valami, ha mindenkinek csinálják, vagy ezt ti külön kértétek???

Timi 15+5
vargáné

Jimbone

A TPHA az egy nemi betegséget jelent, szifilisz, de sok laborpapíron írják VDRL-nek, lues-nek.
Kíváncsi vagyok mi lesz a dokinál, feltétlenül írd meg!

Mukika
Az én Pocaklakóm 18hetesKép

Timi, Zsuzsa
Engem is aggaszt ez a dolog. Én értem, hogy problémamentes terhesség esetén nem akarják túlzásba vinni a belső vizsgálatokat az orvosok, de azért mégis. Engem is megnyugtatna, ha legalább másfélhavonta megvizsgálnának, megnyugtatnának, hogy nincsen semmi probléma. Mert honnan tudjam egyébként, hogy nincs olyan hüvelybacim, ami árthatna a kisbabámnak. Ha most én nem kérem, akkor a 24.hétig élősködik még bennem a Streptococcus? És a méhszáj? Hányszor hallani, hogy minden tünet nélkül kinyílik a méhszáj és akkor szigorú pihenés, meg egyéb óvintézkedések kellenek. De ez is hogy derül ki vizsgálat nélkül?
Timi, a legtöbb helyen azt olvastam, hogy havonta belső vizsgálat + hüvelykenet kellene, ezt azért elég kevés helyen tartják be. Így én külön kérem, ha úgy gondolom.
Mindenesetre kedden, mikor megyek az UH-ra, ragaszkodni fogok egy vizsgálathoz. Másfél hónapja tüsszögök, köhögök, és várhatóan még így is lesz ez vagy másfél hónapig. Nem szeretném, ha későn derülne ki a baj, inkább nézzenek hülyének, de a kisbabámnak semmi baja ne legyen.

Móni 17+5
Monik

SZiasztok

Csak egy gyors helyzetjelentés, utána visszaolvasok. Voltam ma AFP-n meg uh is. És tényleg egy hét allatt kész az eredmény csak mire eljut a terhesgondozóba itt az a hosszú idő. Na mindegy nekem úgy is csak 2 hét múlva kell.... Meg volt Uh-is, ahol 1 nappal fiatalabbnak mérte a doki a drágát. Meg alig találta meg a jobb lábikóját úgy eldugta a másik mögé. A cisztámat meg se találta, már úgy elnyomta valahova a méhem. De mondta, hogy 2 hét múlva a nagygépen keressék meg a szonográfusok, addig el ne jöjjek.

Timi
Nekem se volt az UH-kon kívül semmi még, csak a vérvételek, a pisivizsgálat, súly és vérnyomásmérés. Zsanival is először a 30. hét után nézett meg a dokim, mivel panaszom nem volt nem piszkált... majd most 18 hetesen megyek a saját dokimhoz, nem a körzetihez és megkérdezem tőle, hogy most fog e piszkálgatni minket, vagy békén hagy.

Na olvasok egy kicsit meg ahogy látom csinálni kell a táblázatot is. Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok Lányok!

Én mostanában mindig csak kérdezek!Kép

Az első UH papíromon a Grav.s.-nél az áll, hogy 8-4. Rendben, hogy a 8 az 8 hét, de az a 4-es talán a napok száma lenne? Áááá egyébként kibukás, mert ha az utolsó menzim első napjától számolok, akkor 9 hetes + 1 napos lennék, de a dokikám ragaszkodik ahhoz, hogy 8 hét és punk-tum. Semmi plusz napok. Nem állítom, hogy tökéletesen értem ezt a dolgot, mert ugye a baba méretéből következtetnek a korra?! De, ha a nagyság sokmindentől függ (pl. szülők magassága), akkor hogyan lehet ezt eltalálni?

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Üdv az újonnan érkezetteknek!
Nyetus, hogy-hogy nem érzel még semmit, nem látszik még semmi? Te már túl vagy a 15. héten, nem? Addigra nem szokott legalább picit megindulni a pocinövekedés?

Monik, te kérni fogod a császárt?

Képzeljétek, engem még csak most irányítottak védônôhöz (a 11-12. heti uh után), így tegnap felhívtam, de mivel a héten már nem ér rá, jövô héten meg én utazom el, azt követô héten csak 10 és dél között rendel (akkor én dolgozom Kép ), ezért csak 30-án tud fogadni. De gondolom nem nagyon maradok le semmi fontosról...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!Kép

Olyannyira nem maradsz le, hogy csak naKép
Ha nem kellene a gyeshez, engem biza' nem látnának a védőnőkKép

Üdv. cic

ti mikor maradtok otthon? Gondolok betegszabira , táppénzre, esetleg gyesre.
cicmerák

Nadine!

Kicsit megnyugtattál ezzel,hogy téged sem "piszkáltak" még.

Most milyen uh-d volt hüvelyi vagy hasi? Hová jársz terhesgondozásra? De jó is lenne,ha te is a Bethlenre járnál!!!!

Köszi az infókat!

Timi
vargáné

Borbolya

Dehogy kérem!!! Soha. Csak ha kell. Ezt csak megálmodtam. Bár ne legyen úgy. Természetesen normál úton szeretném megszülni, mégha napokig vajúdom is és pokolian fáj isKép

Cicmerák
Én már a 7.héttől itthon vagyok táppénzenKép

Muki
Az utolsó menstruáció első napja az egy dolog, ebből is mindenki másképp számolja majd a szülés várható idejét.
Az UH megint mindig mást fog mutatni. Nekem tiszta zavar volt az eleje, pedig a Clostylbegyt miatt tuti félidőben jött össze a baba. Mégis. Az UH-os kor alapján mindig 1 héttel(sőt a legeslegelején 2héttel) le volt maradva a baba a mensihez viszonyított időhöz képest. Aztán a következő UH-nál az UH szerint 1 hét alatt 2 hetet nőtt a baba, ez is irreális. A 8.héten még mindig csak 7 hetesnek felelt meg. A 12.heti UH szerint viszont már 3 nappal nagyobb volt a koránál.
Tehát ezen ne aggódj, minden UH mást fog mutatni. Bár ennek ellenére azt mondom, az UH pontosabban megmutatja a baba korát, mint az utolsó mensi, mert nem mindig a ciklus félidejében jön össze a baba.
A szülők nagysága pedig szerintem ilyenkor még nem mérvadó. Pici anyukának is lehet 4és fél kilós babája, és magas anyukának is lehet 2,5 kilós időre született babája.Kép

Móni
Monik

Timi
Írtam a múltkor hogy oda járok Nagy István Gézához, ő a körzetim. Nekünk csütörtök délelőtt van ott a védőnő akkor kell mennem. Legközelebb 4 hét múlva megyek. Most egy hasi uh volt, a 12 héttől már csak az van. És a ciszta miatt lett volna ami persze elbújt így a babát néztük meg. A 18 heti genetikai is hasi lesz majd. Már alig várom, mert ott jobb felbontású a gép. Kíváncsi vagyok vajonneki meg tudják mondani a nemét, mert Zsankát megmondták 2 éve, hogy kislány, remélem most is kiderül. Hanem majd a 24 héten a 4D-sen, onnan addig el nem jövök míg azt nem láttuk Kép

Na rohanok mert a lányom most kelt fel és elég furcsa szagokat terjeszt, kicserélem a pelenkáját...

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine!

Rohanj csak ahhoz az édes kiscsajhoz, olyan szép azon a 3 képen amit felraktál.Amikor itt vagy mindíg megnézem a lányodat, és aztán hazafelé az összes babát figyelem,hogy hátha felismerlek benneteket,de eddig még nem sikerült.

Ha neked csak a ciszta miatt volt uh, akkor nekem nem-igen lesz, hacsak nem a méhszájon fekvés miatt,de szerintem csak ha kérem,azt meg nem nagyon merem. Azt nem is tudtam,hogy a Bethlenen is van hasi uh, eddig csak a hüvelyihez volt szerencsém a helyszínen.

Köszi mindent:Timi
vargáné

Timi
hogy könnyebb legyen felismerni rakok fel egy képet ami nem rég készült rólunk (ami fel van rakva azon 7-8 hónapos a drága). Egyébként azt mondják ahogy nő egyre jobban hasonlít rám, egy biztos nem az apjára ütött az tuti (szerencsére Kép):

Kép

Egyébként egy sötét-drap kockás bolygókerekes Bergon babakocsival (a háttérben látszik egy része), vagy egy piros-sötétkék pliko matik babakocsival szoktunk közlekedni az újkertben, a Jerikó-Cívis utca útvonalon.

A Bethlenen ugyanazzal a géppel csinálják a hasi uh-t is csak a másik vizsgálófejet használják hozzá.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok,
Üdv minden új pocisnak!
Móni,
köszi a választ!
Borbolya,igazándiból van egy pici hasam de nem olyan feltünő mint a kisfiammal volt.Aki nem ismer az el se hiszi,hogy babát várok.Aki meg ismer annak is csak ha mondom,hogy terhes vagyok akkor mondja,hogy tényleg mintha lenne egy kis pocid.Ki érti ezt?Mindenesetre apával egyeztetek és szerintem a jövőhéten elmegyünk 4d-re.
pusza
nyetus76

Sziasztok!

En most csak azon parazok, hogy ha ennyifelekeppen szamoljak a terhesseg idejet (nekem is ugye egyszer van az utolso mensi alapjan szamolt, aztan van az UH alapjan szamolt, meg van amit en tudok, hogy mikor keszult a baba Kép), akkor hogyan lehet az AFP ertekeket pontosan szamolni? Mert ugye a baba kora nagyban befolyasolja az eredmenyt.
En kedden voltam AFP vervetelen es pentekre lesz eredmeny, csak a dokim nem rendel penteken, ugyhogy majd hetfon tudom csak megkerdezni.
Most rohanok, sziasztoK!

Agi

Kép
Kép
agi

Ági

Szerintem a 12.heti UH-os időt veszik alapul az AFP-hez.

Nadine
Nagyon aranyos a kislányodKép

Móni
Monik

Moni,

Igen, nekem is azt vettek alapul (eredmeny meg ugye nincs), de en biztire tudom, hogy mikor keszult a baba. Ugyanis meg egy kicsit varni szerettunk volna vele, de egyetlen alkalommal nem vedekeztunk. Elotte is es utana is, tehat tudom tutira a fogamzas idejet. Eszerint viszont meg nem vagyok egeszen annyi idos mint aminek mondanak.
Azt nem tudod, hogy egy-ket nap ide vagy oda mennyit szamit az eredmenyben? Tiszta hulye leszek hetfoig amig megtudom az eredmenyt.

Agi

Kép
Kép
agi

Ági

Szerintem ha jó lesz az AFP-d, ne foglalkozz vele. Ha viszont valami nem stimmel majd, akkor vesd fel a dokidnak a dolgot.
Egyébként pontosan hány hetesen+naposan vették le a vért?

Móni
Monik

Ági
én az előző terhességemnél pontosan tudtam, hgoy mikor fogant a baba (6 nappal később, mint a mensi szerint) és sajnos az orvost egyáltalán nem érdekelte, azt mondta, majd csak a végén foglalkozzunk ezzel, ha túlhordásnál tartunk.
Nos levették az AFP-t (így a 15. héten), és persze alacsony lett (0,8), teljesen kivoltam, mert a doki kicsit negatívan reagált, de aztán szerencsére utánajártam a témának , és kiderült, hgy csak a korai levétel okozhatta az alacsonyabb értéket.
Ennél a babánál ugyan nem tudom a pontos időpontot, de mivel a ciklusom nem 28 hanem kb 34 napos, most biztos, hgoy határozottabb leszek, és később megyek csak AFP-re is.
Andi
psandi

Moni,

Attol fugg mit szamolunk pontosnak. Szoval az UH szamitas szerint 15+5 naposan, sajat szamitasaim szerint 15+1 naposan. Hozzateszem itt azt allitjak, hogy 15 es 16 1/2 het kozott kell levenni, es ez nem csak sima AFP hanem egy ugynevezett "triple screen test".

Andi,
Es mivel alacsony lett az ertek nem csinaltattak semmi plusz vizsgalatot? Vagy nem ismeteltek meg a pontos idopontokkal?

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Mukika, Vaktyúk
Ti nem akartok bekerülni a táblázatba? Mert ha igen akkor írjátok be ide az adatokat és beírlak benneteket.

Holnap dobok egy táblát, addig ha valamilyen változás van szóljatok!!! Tudom jövőhét az uh-k hete majd akkor lesznek változások Kép

Az AFP-ről majd jövőhéten nyilatkozok, hogy milyen lett, már ha megjön, mert ha nem csak azután. Nekem nem sürgős, mert tudom milyen pontatlan vizsgálat. Inkább az UH-t várom, az többet megmutat, mint a vérvétel, már ha hozzá értő személyek csinálják. (Szerintem nekem is fiatalabb kb egy héttel a terhességem, de minimum 5 nappal, ha alacsony betudom ennek, ha magas, na akkor nem tom minek tudjam majd be Kép)

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Most olvastam utana, azt irjak, hogy a vervetelnel, ha a hCG ertek magas akkor az azt jelentheti, hogy a magzat Down koros esetleg, ha pedig az AFP ertek magas, akkor az nyitott gerincre enged kovetkeztetni. Akkor en az AFP ertek miatt nem is izgulok annyira, mert az mar vilagosan latszott a 12 hetes UH-n, hogy minden ok a gerincevel, koponyajaval. Viszont nem szeretnem, ha a hCG ertek sz.r lenne a rossz szamitasok miatt. Jaaajjj! Miert nem rendel holnap a dokim? Hulyet kapok hetfoig! A Bencenel nem izgultam ennyit, mert ott nem volt tobb lehetseges idopont a magzat korat illetoen.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok
Erdekes delutan irtam es eltuntKépMind1, Ancsimamoca miert nem probalod meg a quartett tesztet? Verbol csinaljak es 2 nap, bar sajnos fizetos, nekem azert erdekes a teherbeesesem mert az elozo baba ota nem volt sztem peteeresem , ill ez a terhesseg 2 hettel idosebb a doki szerint tehat nem is rendes idoben hanem rendkivuli peteeresem volt, es azert elmondhatom sajnos, hogy ezek az UH-k amit csinalnak "genetikai" jelszoval sztem semmit nem ernek sajnos ..
Kutvolgyibe jar valaki orvoshoz?
Elvileg aprilis 23 Kutvolgyi sztem fiu lesz es a nev meg kerdeses Patrik Csaba esetleg

Kép
vaktyuk

Szia Vaktyúk!

Ismerős volt a neved, ezek szerint a Kútvölgyis topikból. Végre valaki a "hazai pályáról" Kép
Én Mészáros dokihoz járok, márc. 30. a célidőpont.
Neked ki a dokid?
Üdv.
Zsu
tothzsuzsi

Nadine!

Persze, hogy be szeretnék kerülni a táblábaKép

A terhességem korával kapcsolatban van egy kis bizonytalanság. Leírom a dolgokat, aztán amelyiket gondolod válaszd ki, és írd be. A későbbiekben úgyis még pontosítunk.

Tehát:
- a fogantatás napjától számítva 7+2
- az első mensitől számítva, így 9+2
- a doki e hét hétfőn is és szerdán is 8-at mondott, a plusz napokra nem tért ki

Nevek még szerintem sokat változhatnak, de jelenleg: Aliz / Olivér

Első baba, tesó nincs.

Szülés helye: Szeged, Női Klinika

Célidőpontot, csak neten számoltattam egyelőre, az így ápr.13.

Okt. 04-én megyek UH-ra, gondolom majd akkor pontosítanak.

Köszike

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Most csak rövid helyzetjelentés. Megjött a quartett teszt eredménye (csak én dupla vérvételen voltam), 1:50000 a kockázat, hogy baja lehet a babának. Azt mondta a doki, hogy ez olyan kicsi kockázat, hogy szinte nincs is. KépÉs hozzátette, hogy ezzel az eredménnyel legyünk nagyon boldogok, mert ennél jobb nem is lehetne. És AFP-t is néztek, az 1,76, tehát az is tökéletes. Kép Igaz, ezt nem fogadják el a tanácsadáson, így 14-én, kedden veszik le a vért az itteni AFP-re, de már amiatt nem is izgulok. Kép

Az UH (hétfőn) viszont már nagyon izgatja a fantáziámat. Életemben először megyek 4D-re, és hátha látják a nemét is. Nagyon várjuk. Kép

Jimbone, érdekes, amit írtál, a legtöbb orvos kisebb folyás esetén feleslegesnek tartja a kenetvételt. Erre rákérdeztem Csákány dokinál a Jahn-os topicban, és ő azt válaszolta, hogy folyás esetén egyedül a tenyésztés adhatja meg, hogy mitől van a folyás, tehát KELLENE kenetet venni. Akkor kérdezem én, miért nem csinálják rutinból ezt a vizsgálatot. Ráadásul a kiskönyvben is van ilyen vizsgálatnak hely, tehát valószínű, hogy a terhes vizsgálati protokoll is tartalmazza. Szóval nem értem, hogy ez miért nem egyértelmű mindenhol???

Nadine! Nálam egyetlen változás, szülés ideje: március 1. Minden más, a hetek és napok is változatlanok. Ezt is ki érti? Mert ugye a terhesség a nagy könyv szerint 280 nap (a mensi 1. napjából kiindulva). Mindegy, kérlek írd be az új dátumot. Köszi! Kép A kislányod csudaszép ki tündér! Kép

Ági! Szerintem 4 nap nem lényeges különbség az AFP szempontjából. Nálunk mondjuk betöltött 16 hét után veszik le a vért ehhez a vizsgálathoz. Nekem az angliai vérvizsgálathoz 15 hét 5 naposan vettek vért és az AFP így lett 1,76, tehát biztos, hogy jó betöltött 15 hét után is.

Cicmerák!
Én is a 7. héttől vagyok táppénzen, volt egy kis görcsölés az elején, meg az az igazság, hogy a munkám sok vezetéssel és stresszel jár, így a dokival jobbnak láttuk, ha nem dolgozom. Ez így nekem nagyon jó! Kép Így Csabi fiamat tudom szoktatni az oviba, és kezdem a fősulit, lesz időm tanulni is. Szóval nem unatkozom. Kép

Bocs lányok, de mennem kell, pedig még reagálnék az írásokra (szerencsére van mit olvasniKép). Legyen szép napotok!

Beatrix
beatrix28

Nadine, Bea, Zsuzsa, Ági, Borbolya, Andi!!!
Küldtem nektek mail!!!

Móni
Monik

Zsuzsa

Örülök, hogy minden rendven van nálatokKép Remélem nálam sem okozott gondott a sok hapcizás.

Bea
Neked is örülök, hogy jó lett a vérvizsgálat eredményeKép

Ez a hét a jó vizsgálati eredmények hete, a jövő hét pedig a JÓ UH-ok hete leszKép

Móni
Monik

Móni
nekem vagy egy másik Andinak? Mert én nem kaptam... Kép
Andi
psandi

Neked AndiKép Elküldöm mégegyszerKép

Móni
Monik

Sziasztok,
Andi,szerintem nyugodj meg a 0.8-as afp amúgy sem vészesen alacsony.0.7-től monják alacsonynak tudtommal.A kisfiammal nekem is 0.8volt és minden renben vele azóta is.
Felhívtam a 4d rendelőt a megatoysban és azt mondták már nagy valószínűséggel meg tudják mondani a nemét és dvdre is felveszik.A praxisban csak videóra tudják felvenni vagy dvdre is?Most már csak apával kellene találni egy időpontot amikor éppen nem dolgozik és akkor elmegyünk mert már nagyon kiváncsiak vagyunk.Én legfőképp arra,hogy egyáltalán ott van e még vki mert érezni nem érzem bár a pocim mintha nőne.
Sajna jól megfáztam majd szét megy a fejem fáj a torkom,egyfolytában tüsszögök és az orrom is folyik.Eddig nem vettem be semmit csak vitaminokat de kérdezlek titeket,hogy ilyen esetben ti bevesztek vmi gyógyszert?
sziasztok és szép napot!
nyetus76

Nyetus!

Én a helyedben mindenképp elmennék dokihoz. Valami olyat úgyis tud felírni, amit kismamák is szedhetnek. Meg amúgy is úgy tudom, hogy az első 12 hét a kritikus ilyen szempontból, a szervfejlődés miatt, és ahogy a táblát néztem Te már azon igencsak túlvagy. Meg aztán lehet, hogy többet árt az ember azzal, hogy ilyen-olyan kórokozók vannak benne, mint azzal ha pár napig szed vmi bogyót, amitől gyorsan helyrejön.

A lényeg szerintem, hogy magunktól ne szedjünk be ezt-azt.

Jobbulást!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Nyetus

A Praxisban is felveszik DVD-re ha kéred, talán 2000 vagy 3000Ft, már nem emlékszem. Viszont mi túljártunk az eszükön, felvetettük videóra, ami ugye benne van az árban, aztán itthon apuci egyik barátja átvette valahogy videókaziról DVD- lemezre és még jó kis Richard Claydermann zenét is betett alá. Nagyon szupi lett. Most is így fogjuk csinálniKép

A gyógyszereket nem tudom, a doki biztos meg tudja mondani, hogy mit szabad és mit nem. Én speciel semmi gyógyszert nem merek beszedni (kivéve, ha lázas lennék, mert az tudom, hogy veszélyes ilyenkor, de azt remélem megúszom az idén), csak ami kimondottan a babavárással kapcsolatos gyógyi. Még az allergiára se merek semmit használni, pedig már másfél hónapja kínoz.

Móni
Monik

Köszi csajok!egyenlőre nem tudom felhívni a Praxist,csak üzenetrögzítő jelentkezik és azt mondja hívjam később!ÁÁÁÁÁÁÁÁ NE CSINÁLJÁK EZT VELEM MERT ÉN MÁR IDŐPONTOT AKAROK!!
PUSZA
nyetus76

Nyetus
Én úgy tudom 2óráig vannak, de nem biztos. Próbáld meg holnap délelőtt!

Móni
Monik

Szia TothzsuzsiKép
Igen szinten Kutvolgyi, en a Sandorhoz jarok, jartam meg vagyok vele elegedve es allati szepen varrKépMeszaros miylen? Eddig csak jot hallottam rola.. szal jo valasztas,Kép
En elvileg apr 23ra lennek kiirva de sztem apr 10 lesz belole..

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,

Mészáros doki nagyon aranyos, csak jó tapasztalatom van vele ez alatt a 7 év alatt, mióta ismerem. Szakmailag, emberileg is nagyon a "helyén van". Nem is akarom elhinni, amit az egyik csajszi írt róla a Kútvölgyis topikban (nem ment be hozzá a szülésre, stb.) Annyira nem vall rá... Az ő keze munkájának (gátvarrás) is csodájára jártam a nővérek a gátkezelések alkalmával.

Zsu
tothzsuzsi

Tothzsuzsi, hat mindenki maskepp latja a dolgokat sztem, az a baj, hogy a csajok egy resze nem erti meg az orvos nem lesz ott az elso fajastol a vegeig..... nekem is volt problema az orvosommal de allatira nem o tehetett rola ezert nem is rovom fel neki, van iylen.Te valasztottal mar szulesznot?

Kép
vaktyuk

Sziasztok lanyok!

Gondoltam gyorsan megirom a jo hirt. Kép Ugyanis mint kiderult, a dokim ma rendel, mert a hetfo itt unnep volt, tehat nyilvan valahol be akarja hozni a kimaradt napot. Na szoval felhivtam es megerdeklodtem az AFP eredmenyt, es minden normalis!!!! Kép Kép Uuuugy orulok. Nagyon nem akartam magzatvizvetelre menni.
Es tegnap este mikor lefekudtem tisztan ereztem a baba mocorgasat a pocimban. Most mar alig varom a legkozelebbi alkalmat (22-e) amikor majd megyek szokasos vizsgalatra, es akkor gondolom mar a szivhangot is meg tudjuk hallgatni.
Egyebkent vettem egy uj gatyat magamnak ami sztreccs mikro kord anyagbol van, rendesen slicces az eleje es hatul a derek resz gumis. Tok kenyelmes es igy tudom hordani a rendes polokat vele egyelore, mert nem log ki a betet. (mivel nincs is Kép) Szoval a pocim is novoget. Most mar tenyleg megnyugszom, hogy minden ok a babammal. Ja, ti eddig mennyit hiztatok? En most 16 hetesen 1kg-t! Nagyon szeretnem tartani magam, mert a Bencevel anno 15-ot hiztam, abbol 10 leugrott egybol, de a maradek 5 meg evekig rajtam volt.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!Kép

Csatlakozhatok hozzátok?Kép Mi holnap kezdjük a 19.hetetKépKépKép

Ági,
Örülök, hogy jó lett az AFP-dKép
De jó neked, hogy már biztosan érzed a babót, én még csak gyanítom, hogy talán ő, de lehet, hogy csak beképzelem magamnak.

Nálam is erőteljesen beindult a pocisodás, én 3 kg-ot híztam eddig,(57kg-ról indultam, most 60 vagyok) és én is pont ma vettem kismami rucikat, egy farmernacit és egy fekete kordbársony nacit, mindkettő persze állítható gumis derekú, meg hozzájuk két felsőt. Hát, otthagytam egy kevés pénzt a boltbanKép De valamit fel kell venni, az eddigi rucijaim pedig már kényelmetlenek voltak.

BabusKép

Kép
babus2005

Babus!Kép

Jó, hogy Te is itt vagy! Kép

Beatrix
beatrix28

Szia Babus! Kép

Udv kozottunk! Kép
Arra mar nem emlekszem, hogy a Bencet mikor ereztem biztosan, de nyilvan masodjara mar jobban odafigyel az ember lanya, meg tudja, hogy mit is kell erezni. Persze nekem is egyelore csak akkor erezheto mikor en teljesen piheno "mode"-ban vagyok. Kép
Agi

Kép
Kép
agi

Ági

Én pedig akkor érzem, amikor ülök, vagy felhúzott lábakkal fekszem az ágyon. Lehet, hogy nem tetszik neki, hogy nyomom őt a lábaimmal. Bezzeg amikor befekszem hátra és ott figyelem őt, tuti, hogy semmit se érzek. Bár lehet, hogy ülve se őt érzem. Jó lenne már biztosra tudniKép

Tényleg, most olvastam egy másik topikban (Alvás pocakkal;vagy valami ilyesmi), hogy terhesség alatt a legelőnyösebb a bal oldalunkon aludni, mert hason ugye nyomjuk a drágát, jobb oldalt fekve nyomunk valamilyen vénát, háton fekve kevesebb oxigént kap a baba(ezt furcsálltam, ilyet még sose hallottam), és így marad a bal oldal. Majd igyekszem előnyben részesíteni ezt az oldalt, de ahhoz ugye megintcsak fel kell húznom a lábaimat, ami meg a babónak nem tetszik.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Móni,köszi.Be is jelentkeztem a praxisba jövőhét szombat reggelre.Apa is és a kisfiam is jön,már nagyon várjuk.Reméljük minden rendben lesz!
majd még jövök,hello mindenkinek.
nyetus76

Babus,

Azt tudom, hogy a hanyatt fekves a legkevesbbe jo. Hason en sosem tudtam nagyon fekudni, most meg ez kenyelmetlen nagyon. Az oldalakrol en nem tudtam, hogy a bal elonyosebb mint a jobb, de mindig tanul valamit az ember. Nekem most egyebkent a bal oldal amugy is a legkenyelmesebb.
A terhesseg vegen meg mar tokmindegy. Akkor mint egy partra vetett balna kinlodik az ember az agyban. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok csajok!

Szeretném megtudni, hogy Ti mit tudtok a kádban való fürdésről? Mióta babát várok nem igazán merek kádban lubickolni, csak hosszasan tusolok, pedig néha nagyon jól esne egy kis lazulás a meleg vízben. Állítólag nem ajánlatos. A dokit pedig erről elfelejtettem megkérdezni...
Timka
timka

Ági,
De pontosan mitől nem jó a hanyatt fekvés? Mert én nem értem. Amúgy egyelőre nekem is bejön a bal oldalon fekvés. De ki tudja mikor unom meg. És egyáltalán, úgy szeretnék már partra vetett bálna lenniKépKépKép

Timka,
A fürdés nálam is nagy dilemma. Pláne, hogy én régen forró, 40-41 fokos vízben fürödtem.(direkt vettünk vízhőmérőt)Imádtam magam órákig áztatni, zuhanyozni pedig mindig is utáltam.
Aztán olvastam, hogy alhasi vérbőséget okoz a meleg fürdő, így próbáltam rákényszeríteni magam a zuhanyzásra, de nagyon nem jött be. Ezért a középutat választottam. Kb. 33fokos vizet engedek magamnak és az is alig ér derékig. Szörnyű így a fürdés, megfagyok, sietek, hogy minél hamarabb kész legyek. És mi lesz majd még télen a hidegben?!
Pedig egyszer rákérdeztem a dokimtól és azt mondta lehet fürödni nyugodtan,(persze ne forróban), de hát én nem tudnám magam nyugodtan áztatni a meleg vízben.
Mindegy, mindent a babáért!Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Lányok, szerintem a hanyattfekvés majd csak akkor nem jó már, amikor nagyobb a baba, az első néhány hónapban még nem akkora, hogy nyomjon bármit is - gondolom én Kép Viszotn arra kifejezetten emléxem, hogy a végén már nem is volt kényelmes a hanyattfekvés, mert mintha nehezebben kaptam volna úgy levegőt. Az oldalfekvéshez pedig annyira hozzászoktam, hogy a 2 terhesség között is végig oldalt feküdtem, hiába régen imádtam a hasfekvést. Furi, nem?

A forró víz sajnos igaz, hgoy nem jó. Pedig én is imádom magamra folyatni a forró zuhanyt, és minél melegebb kádban fürödni.

Babus
bár én elég ritkán írok, azért üdv köztünk Kép

Sajnos én állati pocsékul vagyok. Egész nap émelygek, hányok is 1-2x naponta és semmi erőm. A hűtőt nem bírom kinyitni, mert egyből öklendezek, a B6 vitamin pedig semmit nem ér KépKép Anyósom állati rendes, majdnem minden nap küld kaját, ha nem tenné, fogalmam sincs mit adnék a fiamnak enni Kép És szegény férjem is már kezd kilenni, hogy mindent neki kell csinálni, pedig próbálom összeszedni magam, de nem nagyon megyKép

Na eleget sajnáltattam magam, megyek
sziaszotk: Andi
psandi

Andi,
JobbulástKép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?