Új privát üzeneted érkezett!

Kattkat, akkor küldjed inkább pü-be, mert a gmailre én nem tudok belépni.

Na Zsizell, előkerestem a múltkori leleteimet Neked.
36 hetesen az első lányomat 2600 grammnak becsülték és a 39ik héten 3700 grammal született meg. A későbbi leleteken már nincs becsült súly.

dalika

Judit: köszi, de ari vagy! Ezzel azt akarod mondani, hogy ne alapozzak rá? Oké, akkor nem parázok rá. És hát gondolom neked is kifért valahogy...

Kép
zsizell

Újszülöttes pelusokat küldjétek nyugodtan nekünk, még jó ideig ezt fogjuk használni. Most ha nem hajtom vissza akkor a hóna aljáig ér. Ma volt itt a védőnő és ő is mondta hogy pihennem kéne, úgyhogy délután aludtam vagy 2 órát. Jól esett. Most meg rájöttünk, hogy átver minket a kisasszony. Kérdezte a védőnő, hogy az hogy lehet hogy nappal nem fáj a hasa és nincs tele annyira az orra, hogy felébredjen és folyamatosan ölbe keljen lennie. És tényleg igaza van. Most ha hagyjuk 10 percig sírni (persze nem az a fájdalmas sírás), akkor bealszik magától. Ezt ma már másodszor tapasztaltuk. Kíváncsi leszek az éjszakánkra.

Fájások: Hát én a ctg miatt még mindig egyben lennék. Teljesen egyenes vonal volt a ctg-m még kitoláskor is. Azt mondta a szülésznőm, hogy nekem nem fent fáj, ahol kéne. Tényleg a hasam alja fájt és így ezek a fájások nem is segítették a kitolást.

ktc: Szerinted ha 140 ml-t le tudok a két mellemből szívni, akkor az most jó? Ez 2 étkezésre elég, mert 70 ml-t adunk neki. A balból mondjuk csak 40 körül jön le, viszont a jobb tartja a 100-as átlagot. Mégis csak számít hogy melyikből szokott néha szopizni is. Remélem a laktoherbbel lesz elég tejcsi. A ligásoknak mi a tapasztalata a tejszaporítással kapcsolatban? Laktoherb vagy homeós bogyó? Én most a teát iszom 1 liter/nap.

Szülés: Szép élmény már így majdnem 2 héttel később, de azért nem irigylem azokat akik még előtte állnak. Pláne hogy a ti babáitok már most nagyobbak, mint amennyivel az enyém született.

stephie: Sajnálom a kajálásos dolgokat. Nálunk az alvás a probléma, bár ha szopizna akkor biztos nálunk sem enné meg az adagját amit így. A kórházban volt hogy én úgy gondoltam hogy halálra ette magát és erre a mérleg 0 gr-ot mutatott! Nem is értettem, pedig előtejem már volt. Én azért nyugodtabb vagyok hogy tudom mennyit is eszik.
vicky79
Budapest III. kerület

Kifért? Csak úgy csusszant:)

Anita, te sem eszel mindennap ugyanannyit szerintem, meg egyikünk sem... HA éhes lenne szerintem már ébren lenne .

dalika

Vazze, ma egész nap sz*pat minket a kissrác. Délután már kibuktam, Zsolti olyan édes volt, elment sétálni, én is elkísértem őket, bezavart a boltba, hogy vegyek magamnak édességet, hátha attól jobban leszek. Megőrülök. Egész nap a cicimen lógna, de b*szik szopni, csak lógna rajta. Próbáltuk a cumit is (hosszas mérlegelés után, mert elveimmel ellenkezik) sz*rt se ér. Kb 3 percig át lehetett verni, aztán üvölt tovább. Engem akar. Én meg már menekülök előle: mosogatok, pisilek (kb 5 percenként) iszok, pisilek, csak be ne kelljen mennem. Áááh, Vicky: nálatok mi van?

zarja

Na, voltam dokinál. Valóban utoljára. Holnap az NST mellé beígért egy UH-t is, ha hozzáférünk. Ő is megnyugtatott, ne aggódjak a labor alkalikus foszfatáz értékén, a többivel együtt jó az. A hüvelykenet negatív, az NST jó. Megnézte a méhszájat, de annyit dumáltunk, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy van e változás. De mivel nem kiáltott fel, hogy "érzem a fejét", gondolom szép zárt :lol: . Közben mesélte, hogy tegnap egy szülő kismama busszal zötyögött be vagy 20 km-ről :shock: . Mire beért már elsimult a méhszáj, 10 percen belül megvolt a baba. Emberem szerint a buszsofőrnek meg kilógott a lába a buszból :lol: .

Most tökre elkezdtem vizesedni. A belső bokacsontom alig látszik, éjjel a kezem is feszült.

Beneildi Küldjek Lilládnak csomagban PEZ-t? De komolyan. Nálunk mindig kapható, még itt a kis falusi boltban is. Meg tudom érteni kislányodat, gyerekkoromban csak a volt Jugoszláviában lehetett kapni, teljesen oda voltunk érte. Az adagolóról nem is beszélve :D . Csak írj egy címet priviben!
pammut

hát én eldöntöttem.

levente 18.40 kor felébredt és kínáltam neki a cicit.
Ne tudjátok szegény, hogy nyüglődött rajta. Próbálta volna beszívni a bimbót, de egyszerűen nem megy neki túl mélyre és csak rágicsa lesz belőle. Már el is kezdett sírni olyan csalódottan és akkor elhatároztam, hogy leszarom hogy ki mit mond (nem ti :) hanem teszem azt amit jónak látok.
Hiába erőltetem én a pucér ciciről való szopit ha egyszerűen nem megy, úgyhogy bár rendes volt a védőnő a tegnapi próbálkozásával, de látom hogy hosszú távon ez nálunk nem működik. Úgyhegy elővettem szépen a bimbóvédőt, és láss csodát, 10 perc szopi után 80 grammal lett súlyosabb a gyerek.
Egyébként a kórházban is mondták hogy a 37 héten született babáknak még alapból nem olyan jó a szopóreflexük, úgyhegy Vicky lehet hogy náaltok is ebből ered a gond.. Amúgy vicky azt olvastam, hogy ha napi 180 körül tudsz csak lefejni akkor valószínüleg kevés, de te azt írtad, hogy egyszeri alkalommal megvan közel ez a mennyiség, úgyhogy te se parázz :)
stephie

Ma mégsem lesz összebújás, Apa tejfakasztó buliba hivatalos. Marad a Barátok közt :(

Kép
juci-77

Nóri gyanús csöndben van. Csak neeem :?:

Kép
juci-77

Nem!

Anyám lógott a nyakunkon. Mondjuk ez erős túlzás, mert 2órát volt itt és hozott pár cuccot az osztrák síelésből. Imádom a Landliebe joghurtot. Itthon meg nem lehet kapni.

Ma is voltak erős jóslók, de egyáltalán nem a tegnapi verzióból. Pedig a doki úgy nyúlt hozzám, mint a hímes tojáshoz.
Újabb randi csütörtökön...
Holnap apa Marosra megy. Pénteken meg megint Szlovákiába! Be vagyok szarva, nehogy akkor kelljen szülni.
Vendég

Anyukája ott van náluk, azért nem reagál - de még nem szül... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bocsi a kotyogásért... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita!

Leventének az a jó, ha van egy nyugis, kiegyensúlyozott, kipihent anyukája, aki reggel rámosolyog, ha felébred. Hogy van-e koton a cicin, vagy nincs, arra ő magasról tesz!!!! OK? :wink:
Vendég

Uhh Csajok! Totál begörcsölt a pocakom, mire végigolvastam mindent úgyhogy megyek is lefeküdni... Bocsi, hogy nem reagálok most semmire, de kész vagyok... :?

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Úgy érzem magam, mint a gyerek karácsony este, aki nem kapott semmit. Lassan minden este így érzek! Szeretnék csomagot bontani!!!!!! :oops: :roll: :lol:
Vendég

zarja: Nappal most egész jól el volt. Nálunk ha jól aszik, akkor csak kajálni kel fel és kis kiimádkozott büfi után szunya. Nálunk éjszaka jönnek a gondok, mikor nem akar bealudni. Ma azt mondta a védőnő, hogyha úgy gondoljuk hogy mindennek rendben kell lennie, akkor 10 percre hagyjuk nyugodtan sírni egyedül. Kicsit kegyetlenül hangzik, de ma kétszer is bealudt így. Később jobban járunk így. Éjszaka mondjuk nem hiszem hogy tudnám hagyni, olyan keserves tud lenni a sírása. De anyós is azt mondta, hogy már tudják mire vesszük fel őket. Nagyon rafkósak. Próbáld meg egy kicsit "lekoptatni" magadról. Bár így leírva elég hülyén hangzik. Most betettünk egy tejcsis pólómat az ágyába alá és így tök nyugodt. Próbáld ki, hátha segít.

stephie: Szerintem örülj, hogy bimbóvédővel elfogadja a cicit Levi. Ez is nagy szám. Nálunk az nem tetszett neki, bár majd holnap lehet hogy kipróbáljuk mikor nyugiban van. Egy alkalommal le tudok fejni 120-140 ml tejcsit, mindig két adagot. Így egész jól beállt. Éjszaka csak etetek, reggeli kajánál még általában marad valamennyi tejcsi és ahhoz fejek még.
vicky79
Budapest III. kerület

El is felejtettem említeni:
barátnőm anyukája, aki támadónő, azt mondta, hogy könnyen lehet, hogy nem sérvem van (tekintve hogy nem folyamatosan fáj, csak időnként), hanem "csak" jóslók... Azért pénteken megmutatom a dokinak...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:30-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

A kép önmagáért beszél:-)

Kép [/img]

zarja

Kattkat!
Gondolom, anyósod megkönnyezte az ajándékát rendesen! :)
Így ismeretlenül is gratula neki a szülinapjára! :)

És hajrá Töki! :D

Jut is eszembe!
Belevariáltam a táblába, mert Barbinknak el volt írva a dátum. Szóval ne csodálkozzatok, ha ő egy héttel előrébb ugrott a listán!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:31-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: fantasztikus ez a meglepi-buli és az ajándék!
Nekem a 35. héten 3200 gr-ot becsültek (neked 2947-et) de nekem közel sincs ekkora pocim :shock: Egyébként plusz-minusz kb fél kilót tévedhet a becslés.

Zarja: :D :D :D
zuzmooo

Kattkat:
anyáááááááááááám! Nem csodálom, hogy leszólított a nő a trolimegállóban! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:32-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Van itt még valaki? Megmutatom mivel töltöttem az egész napomat. (ezeket már én csináltam :) )

Ez egy kicsit komor, télies:
Kép

Muszáj volt összeraknom egy vidám, nyári képet is :D
Kép

Nem túl profik, de még csak egy napja csinálom :lol: Lesz ez még jobb is!

Na, megyek aludni.
zuzmooo

Jó reggelt mindenkinek!

Anita, nagyon jól döntöttél, hogy magadra hagyatkozol! Ennél jobbat nem tehetsz. Nekem például a bimbóvédővel nem volt hajlandó enni, pedig nekem meg azt erőltették, tekintve hogy egy merő seb volt a cickóm. De aztán szépen megtanultunk anélkül és sebek nélkül cicizni.

Zarja, elhiszem, hogy kiborít Téged, hogy egy percre sem tudsz elmozdulni Bulcsú mellől. De a kép gyönyörű!!

Zuzmoo, te meg tök ügyi vagy. De jó, hogy ilyenekhez van türelmed :D

Reni, remélem jobban vagy!

Na megyek készülődni. Szép napot mindenkinek!!

dalika

Jo reggelt lanyok!

A szoptatos sztorira: igen, tenyleg durva volt, rosszul is eltem meg, de ez az en egyeni szocproblemam volt, mert mar a mehlepeny tavozasakor megmondta a doki, hogy minimalis esely van arra, hogy beindul a tejem. Akkor kellett volna ezt felfognom, nem huzni meg hetekig a dolgokat. De en martir akartam lenni. Es baromira meg akartam felelni. Mert en vagyok olyan hulye, hogy mindig a maximumot szeretnem nyujtani es ezert kepes vagyok megfeszulni. :x
A szoptatas tukmalasa a hozzam hasonlo lelkuletueket az oruletbe viheti, ezt ne felejtsek el az elso babasok. En ugy erzem, hogy sokkal jobb lenne, ha kicsit lecsendesedne az "Anyatej nelkul nincs elet" kampany, ami sok orszagban most megy. Vagyis Angliaban, azon a kornyeken, ahol en szultem ez ment. Persze, megvan az oka, mert sok-sok even keresztul a tapszer volt elonyben, ott hamar visszamennek az anyukak dolgozni, emiatt sokan mar eleve tapszereztek, meg sem probaltak a szoptatast. Gondolom most emiatt probaljak raebreszteni a noket a szoptatas fontossagara, a baj csak az, hogy ez olyan durvan eros hatas, mint egy nagyobb valasztasi kampany. Mar szules elott a kapott tajekoztatok 70%-a a szoptatasrol szolt, szules utan szinten, alig voltam nehany orat a korhazban, de abbol ket oran at szoptatasi tanacsadoval beszelgettem, plusz kb fel orankent jott valaki, aki azt nezte, hogyan szoptatok, illetve a szules utani latogatasok alkalmaval is szinte mindig a szoptatasrol szolt a parbeszed.
Ezert nem akartam en elhinni, hogy nekem nem megy, mert szegyeltem bevallani, hogy ebben megbuktam. Attol feltem, hogy minimum leneznek majd miatta.
Kozben meg nem, mert utana ahanyszor mentunk ellenorzesre max annyi szo volt rola, hogy megkerdezte a healty visitor a taplalas modjat, mondtam, hogy tapszer es kesz, nem kerdeztek tovabb. Csak a mennyiseget.
Ezzel szemben a kivulallok: ha valamiert beszaladtam a munkahelyemre, akkor sok kollegina elso kerdese arra iranyult, hogy szoptatok-e, feszt magyaraznom kellett, hogy nem. Pedig ehhez szerintem semmi koze senkinek.
Nah, sebaj. Igazatok lehet. Most minden rendben lesz a szulessel, a korhazban harom napom lesz, amit csak a szoptatassal (es nem az ezzel kapcsolatos csodamodszerekkel) tolthetek, magamra csatlakoztatom a gyereket es szopik.
De azt mar most megmondom, hogy ha egyszer is ugy latom, hogy ehes az elso 2-3 nap utan, akkor egy percig sem fogok gatyazni a potlassal.
Egyebkent a mehlepenyes-dolog miatt nem vadolom a kintieket. Eszrevehettek volna, ez teny. De ha igy nezzuk, akkor mindenhol lehetne vadolni ezt-azt ezert-azert, mert mindenhol kovetnek el hibakat. Ott akkor epp nalam tortent baki, de hala Istennek szepen megusztam. Nagyobb bajunk most se legyen.
A mehlepeny-gond nalunk egyebkent szinte mar csaladi orokseg. Nekem ugye akkor az elso trimeszter vegen is volt mar mehlepeny levalasi gond (jah, akkor koran akart), valoszinuleg az akkori serulesnel szakadt egyebkent kette szules alatt.
Anyukam negyszer szult es ebbol haromszor nem valt le rendesen a lepenye, haromszor altattak es kapartak szules utan. Kettot meg akkor eszre vettek, a legelso szulesenel nem. Mar otthon volt a noveremmel, amikor otodik napra belazasodott, nagyon rosszul volt, ket napig a halalan volt, mert a korzetis doki tejlaznak mondta a dolgot, nem kuldte a korhazba. Vegul volt eszmeletvesztes, akkor mar mentot hivtak es a korhazban vettek eszre, hogy maradt bent valamennyi lepeny es mergezese lett Anyanak.
De ez asszem, hogy meglehetosen ritka.
Nah, befogtam. Itt mindenki nagyon ugyes lesz es kesz! :D
Vendég

Akiknek nagy babakat mernek: ne essetek ketsegbe. Egyreszt a meres ugye csalhat. Masreszt: ha nem csal, akkor is kijon a gyerek, ez tuti. Precizek az orvosok, tudni fogjak, hogy mit kell tenni, engedhetik-e normal uton a babat, vagy sem. En egyebkent azt az elvet vallom, hogy szinte minden esetben akkora magzatot noveszt a testunk, amekkorat meg kepesek vagyunk kihordani es megszulni. Persze, letezik teraranytalansag, de nagyon minimalis az esetek szama. Sok Anyukatol hallottam mar, hogy egy 4-4,5 kilos gyereket valojaban nem nehezebb megszulni, mint egy 3,5 kilosat, legalabbis amikor ott van az ember, akkor mar nem erezni kulonbseget.
Vendég

Kattkat: megneztem a pocakodat. Tenyleg hatalmas. Gondolom, hogy nem hianyzik, hogy meg egy embertol hallhasd, de mar leirtam. :D
Viszont: nekem meg kicsi van magamhoz kepest es ugyanugy megjegyzik. A gyermekorvosnal hetfon peldaul beszelgettem egy leanyzoval. Mondja: "Latom, par honap es erkezik a masodik is. Mennyi ido van meg hatra?" Mondom neki, hogy remelem, meg ket-harom het. De vegulis most mar legalisan szulhetek barmikor. Szet volt dobbenve az arca.
Ezek szerint ha a pocakmeretbol indulunk ki, akkor nekem minimum 12-14honapig kellene terhesnek lennem es noveszteni a pocakomat, hogy az atlag ember szerint szulni mehessek, vagy pedig nem illene egy egesz gyereket tartanom ekkora hasban. :lol: :lol: :lol:

Amugy rajottem, hogy a jovo heten mar en is szulhetnek.
Ma szankedomban all befejezni a pakolast, holnap feltakaritom a padlokat, attorlom a csempet mindenhol csutortokon, azaz ma rend lesz, holnap meg mar tisztasag is. Penteken megyunk dokihoz, szombaton meglatogatjuk a sogornomeket, vasarnap szerintem athivom a batyamekat. (Elvileg mult vasarnap jottek volna, de mivel Kristof lazas volt, igy lemondtam. Ket gyerek van nalul is egy kicsi (harom eves) es egy pici (fel eves), nem akartam, hogy tolunk kapjanak meg valami korsagot.)
Meg az lenne jo, ha penteken a lakcimkartyas oda-visszajelentesemet is el tudnank intezni.
Akkor a jovoheten szulhetnek. Feri egy hetig itthon lenne meg velunk, azutan johetnenek a nagyik, o peidg kereshetne melot.
Szoval elore szolok: hetfotol csatlakozom a "Ma szulni akarok" taboraba, hallgathatjatok az en nyavogasomat is. :lol: :lol: :lol:
Vendég

uhh beléptem az utsó hétbe! Jó reggelt! A mai napot én kihagynám,ha lehet. Illetve a péntek is ilyen. Egyedül vagyok a gyerekkel,apa meg több,mint egy órára tőlünk. Be vagyok carva! Néha azt érzem,még hetek vannak hátra. Aztán meg h még 1napot nem bírok ki egyben!
Vendég

Jó reggelt!

A környezetünkben már többen is azt álmodták, hogy a Csöpp világrajött, én bizony szívesen valóra váltanám az álmaikat! :lol:

Tudom, ronda dolog, de legfőképp az foglalkoztat, hogyha nem jön időben, akkor mekkorára nő meg... A doki 10-ből min. 8x gátvédelemmel szül, namármost annak ugye van egy objektív határa. Én ráadásul állva szeretnék vajúdni és kitolni is, ott meg aztán végképp nincs nyisza.

Zarja: én ilyet akarooook! Eszméletlenül édes, zabálnivaló.

Kattkat: klassz, hogy ilyen jól sikerült a buli, anyós biztos nagyon jó ember, ha ennyien szeretik. Mákod van vele, kár, hogy a fiacskája nem rá ütött. A pocakod tényleg nem semmi :wink:

Ha már így felkeltem, akár el is ugorhatnék a kocsival a szervizbe, de úgy utálom az ilyesmit. Nem értek hozzá, nekem azt mondanak amit akarnak, és tuti átvernek. Apa vállalta, hogy elviszi, de szegény annyit gürizik, nincs szívem ráhagyni.

Kakti: most jut eszembe, az elején nekem is voltak nyilalásszerű hasi fájásaim, el is mentem sebészhez, aki azt mondta, ez valószínűleg a méhtartó izmok nyúlásából ered. Nem lehet, hogy nálad is valami hasonló vani?

Kép
juci-77

Csajok! Aki 5-6 éven belül nem tervez másik babát! Gondolkoztatok már fogamzásgátláson? Nálunk emiatt maradt abba a szopi,mert Luca érzékeny volt a Cerazette-re. Szoptatás alatt gondolom zokni az alternativa. De mivel utána nem tervezünk babát,vagy nem azonnal, hát kéne vmi más alternativa. Injekcióra gondoltam,mert a sima tablettát elfelejtem bevenni. De nem zárkózom el mástól sem. Van vkinek tapasztalata? (hú de aktuális dolgok foglalkoztatnak... :-) )
Vendég

Na pont ugyanezt kérdeztem a barátnőmtől tegnap. Én tablettára gondoltam, mert a zokni gondolata lelomboz. A röhej az, hogy mi eddig ezzel a kérdéssel nem szembesültünk még soha, mert olyan gyorsan eldöntöttük, hogy bébit akarunk, hogy a védekezés fogalma kimaradt a kapcsolatunkból :D

Kép
juci-77

Jó reggelt!

Én már reggel hatkor bundás kenyeret sütöttem Zsoltinak mire felkel. Pedig épp tegnap mondtam, hogy úgy alszok mostanság, mint a bunda ( felkelek minden fordulásnál, meg pisilni - de aztán alszok is tovább). Szóval elszóltam, mert ma éjjel minden bajom volt, fájt mindenütt, jóslóim is voltak, de nagyon összevissza, néha már azt is gondoltam, hogy ez nem is az, de hát mi más lett volna...

Zarja: nagyon édes ez a kép!

Kattkat: azért azt még írd meg, hogy hogy reagálta le az anyós a meglepit.
A pocakodat én is megnéztem, de már nem merek mondani semmit. :wink:

Amúgy én jövő héten akarok szülni, hogy miért azt nem tudom, de kinéztem magamnak már hónapokkal ezelőtt a február 10-ét.

Nóri: már én is elmélkedtem a fogalmazásgátláson. Nálam a hormonos dolgok ki vannak csukva, attól lett daganatos a mellem :? . Én már gondolkoztam az elkötésen is, ami elméletileg visszafordítható, gyakorlatilag nem tudom. Még nem mélyedtem el a témában. Valószínűleg az lesz, amit a nőgyogyim ajánl. A zoknis kekszet nem szeressem, egész életemben a férjem volt az első (és utolsó is gondolom), akivel zokni nélkül kekszeltem, pedig előtte is volt 5 éves kapcsolatom. Nem akarom ezt a kiváltságát elvenni :D

Kép
zsizell

Nóri Ha ez vigasztal engem is foglalkoztat a fogamzásgátlás. Miután Apának elmondtam a nagy hírt júniusban, az első döbbenet múltán a következő kérdése az volt "De ugye aztán felíratod a tablettát?" Én még sose szedtem. És én is ilyen klassz elfelejtős vagyok, tehát nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás. Meg nem szeretném, ha a kisfiam bármilyen plusz mennyiségben hormont szopizna. Így is romlik a férfiak nemzőképessége egyes kutatások szerint az ivóvízbe bekerülő női nemi hormonok miatt is. Eddig a "Hatvannál leszállunk a vonatról" módszert alklmaztuk. 7 évig bevált. Most csődöt mondott, így lett ez a baba a Jóisten ajándéka és erősen meglepi :D . Szóval szopi alatt alighanem marad a zokni. Haha! 3. gyerek után felvettük és nem egészen 1,5 perc múlva a sarokban landolt. Utálatos dolog az. Nálam még szóba jöhetne a végleges megoldás, de annak sem örülök. Van még vmi ötlet az almán kívül? (Szoríts egy almát a térded közé! :lol: .) De humoros vagyok ma reggel :D .
Szép nap elé nézek. 11-től felváltva fogom üldözni a kórházban a dokimat egy UH-ért, a szülésznőt meg egy NST-ért. Közben még egy kiskádat és pelenkázó matracot is akarok venni. Tegnap -ebben a terhességben először- bementem a bababoltba. És vettem cumit meg kisollót. Olyan jó volt!
Ja, légzésfigyuról akarok kérdezni, aki már használ. Olyan kiságyat kaptunk, aminek az alja nem teli, hanem pálcákból áll. (Mint az IEÁS kiságyaké.) A táblák azokra téve jól érzékelnek vagy kell alájuk vmi tömör pl. egy rajztábla?
pammut

Pammut: én úgy tudom, hogy ha szilárdan állnak a légzésfigyu érzékelői a rácsokon, és nem csúszik el, akkor simán jó úgy is, nem kell alá semmi.

Kép
zsizell

sziasztok
mar megint felkezesen...
pammut- mi gipszkartonlapot tettunk a legzesfigyelo ala, igy jol mukodik. nekem hordozom van, es habar van olyan resze, aibe fektetni lehet, meg nem merem belerakni, ugyhogy marad a felkezes megoldas.
vicky- a mi kolkunk is pont ezt csinalja. nappal egy tunder, ejjel szorcsog, nyugi, gorcsol, uvolt. szerintem is cselezik, de parom nem engedi nyavogni, mondvan, hogy igenyli a figyelmet, es ejszaka, miutan 11-kor kipattant a szeme, 3-ig kinlodtam, akkor feltette a hasara, a kolok persze beajult, es minden baja elmult. pedig mar 2 ejszaka kinlodtam, hogy ne a hasunkon aludjon, hanem szepen elaltattam, be a kisagyba, csak a baj az volt, hogy 15 perc utan ebredt, es kezdtem elolrol, 12-tol reggel 5-6ig. na ezt unta meg tegnap joco...orultem is, mert vegre aludtam egy kicsit, meg merges is voltam, mert igy az elmult ejszakakon hiaba kinlodtam, megerositettuk benne, hogyha eleg kitartoan nyuszog, rajtunk aludhat.
anita- en is bimbovedot hasznalok, nem is boldogulna anelkul a kolok, de azzal egesz jol megy neki...
geri79

Pammut: nekem volt ezzel gond, mert nem voltak túl közel a rácsok. Én vékony bútorlapot tettem alá. De talán egy vastag kartonlap is megteszi.

Ja és ha van ismerősöd, akinek a közeljövőben kellene lakást venni Móváron, van egy 38nm-es lakásom eladó a (talán nem írok hülyeséget) Kápolna tér környékén.
Vendég

Eszter, szuper a kép, nagyon tetszik!

Kattkat-fotó, eeeez igen!

Ahogy látom a hidegfront senkinél nem okozott különösebb változást.. :roll:
lara

Nekem az a baj, hogy apa egyelőre nem akar 3. babát. Most még én sem. Ha lesz, akkor is 5-6év múlva. Csak nálunk van egy olyan gond is, hogy apa semennyire nem tolerálná, ha terhes lennék "engedély" nélkül, és a családja támogatására sem számíthatnék a múltkori kirohanásuk után.
Anyámék 8gyereknek is örülnének, de szerintük nyomorba taszítom a többit ezzel. Na mind1. A lényeg, hogy Laci biztosan azt akarná, hogy elvetessem. Én meg nem hiszem, hogy képes lennék rá. Azt nem mondom, hogy biztosan elhagyna, de idővel rámenne a házasságunk a nem kívánt babára.

Szóval valami biztos kellene. Olyan dolgoktól viszont ódzkodok, ami a megtermékenyített petesejt beágyazódását akadályozza. Valahogy az már nekem fura érzés. Nem azt mondom, hogy gyilkosság, de akkor is az a kisbaba már elindulna az életbe én meg megakadályozom ebben.

A gumi kész anyagi csőd a mi házaséletünk mellett. Bár mi csak a végén vesszük fel. De én is vágtam már a sarokba párat... :lol:
Vendég

Sziasztok!
Negyed órája (na jó, 25 perce) keltem. :) Igaz, 2 óra volt, mire ágyba kerültem.

Szóval:

Bea:
ÉN IS SZÜLNI AKAROK!
És barátnőm hatására már én is ráálltam a 10-ére! :) Ahogy nézem, sokan vagyunk így ezzel!

Juci:
Azért bízom benne, hogy most már nem nyúlnak tovább a méhtartó szalagok. Vagyis most már túl nagyot nem akar nőni ez a kölök. :) Pénteken kiderül, kb. mekkora lehet - akkor megyünk dokihoz.

Ami a fogamzásgátlást illeti:
Spirálra nem gondoltatok?
Amúgy mi is hasonló cipőben járunk, mint Juciék. Tulképp az első együtt töltött akciónál sem védekeztünk már (ez asszem a 2. vagy 3. randinkon történt), mert az azt megelőző hónapokban már annyira egy hullámhosszon voltunk, hogy eszünkbe sem jutott, hogy ebből nem lehet hosszútávú kapcsolat. Szóval mi sem védekeztünk sosem sehogy. De most majd egy fél évig mindenképp kell. MAjd megbeszéljük a dokival a megoldást.
Tavaly előtt nyáron csináltak nekem egy HSG vizgsálatot a Jánosban, akkor egyszerre jelentkeztem a betegfelvételen egy csajjal, akinek volt egy egy éves kisfia, gyógyszert szedett, és mégis terhes maradt. És most figyeljetek: a dokija azt mondta neki, tartsa meg!!! Akkor azért jöttek be, mert iszonyatos fájdalmai voltak - ott a folyosón el is vetélt szegény (kb. 1,5 - 2 hónapos terhes volt). A legszörnyűbb az volt, hogy az az irodista qrva csak üvöltözött kifelé, hogy X.Y. jöjjön be, de ez a szerencsétlen még felállni sem tudott. Végül Zolim ment be lebaltázni mindenkit, hogy talán orvost kéne hívni!
Na jó, nem rémísztgetek senkit tovább! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Légzésfigyu: Nekem azt mondták sógornőmék, hogy tegyek alá valami kemény egyenes dolgot, mert nekik volt olyan, hogy többször beriasztott amig nem volt alatta egyenes a "talaj" :lol: Miután alátettek egy bútorlapot már nem volt téves riasztás. Nekem faroslemez van alatta. :roll:

Kattkat! Gratula anyósnak a szülinapjához. Jah és én sem mondok inkább semmit. Újat nem tudok, az előzőeket meg nem ismétlem. :lol: :shock:

Zarja! Hát nagyon gyönyörűséges a kiskrapek :lol:

Fogamzásgátlás: Létezik most egy relatíve új, igaz nagyon minimális, de akkor is hormonos fogamzásgátlás. Úgy hívják, hogy hüvelygyűrű.Havonta kell felrakni és megöli a spermákat, bár drágább, mint a gyogyi. http://www.nlcafe.hu/eletmod/20060420/a ... velygyuru/

bellerreni
Eger

Ja!
A kiságyba azt mondják, elég egy gyúródeszka is - annak kb. akkora a mérete. :) De amúgy nekünk sem a rácsos alja van, hanem egy bútorlap. Bár sztem így túl sok értelme nincs a kókuszmatracnak sem... :) Max annyi, hogy valamivel keményebb, mint a szivacs és nem lehet kifeküdni.

Nóri!
Ha megtermékenyül is egy petesejt, az nem feltétlen ágyazódna be, szóval - szerintem - az még nem olyan szörnyűséges. Nem vagyok elvakultan abortusz-ellenes, mert van, hogy nincs más megoldás, de a már beágyazódott petesejt elhajtása szerintem sokkal rosszabb...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja! Még valami, aztán eldugulok!
DE!
miért van az, hogy csak a nő gondoskodhat a fogamzásgátlásról, a pasik meg szórhatják az anyagot, ahogy akarják??? Ebbe nem gondoltatok még bele? :) Tény, hogy valszeg az ő irányukban kevesebb a lehetőség, de akkor is. Minden sz@rt a nőnek kell magára vállalnia...?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea: szoptatós kampány: a kórházban toltak ránk a csecsemősök, mikor valaki segítséget kért, azt a választ kapta, hogy meghozza az ösztön, próbálkozzon. A kutya ránk se nézett, hogy mit csinálunk és hogyan. Persze amikor eljöttem, felírtak tápszer receptet, azt két nő is odajött elmagyarázni, hogyan kell használni, ebből az egyik állítólag szoptatási tanácsadó volt (addig hol volt?) a másik meg a csecsemős főnővér.

Egyébként piszkosul idegesítő, hogy bárkivel, de bárkivel beszélek, rögtön az első kérdés, és megy a szopi? Mi köze hozzá??? Én se faggatom, hogy, hogyan eszik és milyen gyakran megy Wc-re. Asszem követem a H1N1-es módszerem, mosolyogva bólogatok, hogy minden tökéletes, és lesajnálom őket. Mellesleg a védőnő javasolta, hogy mérjük a babót. Érdekes, mert éjjel minden ok, este 11-kor eszik egyet, beájul, 4-kor beájul és még mindig alszik. Csak a délután ilyen keserves.

Most beszéltem a védőnővel, mérni fogjuk ebadta kölkét.

Geri: szégyenlem bevallani, de nálunk is többnyire hasunkon alszik el. Aztán ha jól beájult, le lehet tenni. De ez lutri, mert ha nem, akkor meg pattan a szem, és izgat a hangszál…

Védekezés: hát mi nem nagyon gondolkodtunk, mert duplázni szeretnénk. (bár a mostani nappalok kétségessé teszik a nagycsaládról szőtt naiv álmaimat :D ) Érdekes, mert az első randinkon, közöltem vele, hogy apát keresek a leendő gyermekeimnek, elvállalja e. Tökig meghatódott. Épp tegnap mondta, hogy mégse kellett volna akkor védekezni. Már bánja, hogy eddig vártunk.

Kakti: te tényleg komolyan rá mernéd bízni a fogamzásgátlást a pasira. Bocs cicám, de elfelejtettem bevenni a bogyeszt. Akárhogy is nézzük te viszed a vásárra a bőröd, ő legfeljebb együttérez veled. Bár a „ leszállunk Hatvannál” is ilyen jellegű (Pammut Bori után)

Emberhiányom van. És feladathiányom. És ettől szörnyűségesen hisztis vagyok. Tegnap délelőtt (rajtam a Bulcsival) végignyaltam a lakást. Tevékeny tagja akarok lenni a társadalomnak, nem pedig csak egy tejesköcsög.

zarja

Kakti!

Ebben az a gáz, hogy ha pasi vagy, megdugsz valakit a disco bejáratnál, 9hónap múlva meg jelentkezik, hogy fizesd a gyerektartást egy életen át.
Ha engem ez érdekel, akkor nem szórom szanaszét a magot... :lol:

Most hívott apa. Ugye a válási papírok szerint én vagyok az alperes és az én lakóhelyem szerinti bíróságon kell leadni a papírokat. (én nem is tudtam leadni a múltkor)

Erre ma Laci viszi a papírokat és a kereset nem volt letanúzva, így keresett két embert a váróban. Az egyik pasi meg megkérdezte, hogy nehéz egy ilyet eldönteni? Mire közölte vele, hogy ha őt is megcsalnák nem lenne ilyen nehéz! :shock:
Asszem lehet hogy tönkrevágott egy családot meg 30év házasságot valahol!

És mondta, hogy annyira szégyellte magát a kezében a papírokkal, azt mégsem mondhatja, hogy elhagyja épp a 2éves lányát meg a terhes feleségét... Ha már az igazat nem mondhatja meg.
Vendég

Köszönöm a légzésfigyus hsz-kat!
Fogamzásgátlásban nekem sem fekszik a spirálos megoldás. Hogy állandóan egy idegen vacak legyen a testemben: brrr. A hormontabletta gondolatát se szeretem. Egy 27 éve jól működő rendszerbe belenyúlni... A zokni fúj. A spermagyilkolós dolgok elég alacsony hatásfokúak. Mi maradt még? A végleges az megint felboríthatja a rendszert. Még egy terhességbe pedig idegileg simán tönkremennék, most se álltam tőle távol. A hajam az elmúlt fél évben tele lett ősz hajszálakkal. Az anyagi csődről és a párom ebben az esetben várható szívinfarktusáról már nem is szólva. Van valakink még valami használható ötlete?

Kattkat Én is megnéztem a pocidat, majd vigasztalásul felteszem az enyémet is. Nem olyan nagy a Tiéd sem, csak borzasztóan homorítasz. Bírja még a derekad? Engem is meg szoktak kérdezni, hogy ikreket várok e. Rá se fütty! :D
pammut

Az a helyzet, hogy szerintem pasija válogatja...
Az enyémre simán rá lehetne bízni az ilyet is, mint fogamzásgátlás. De nagy általánosságban igazatok lehet. Azért vannak kivételek is. :)

Hát pammut: nem sok lehetőség maradt az általad felsoroltakon kívül. Bár ha tényleg nem akartok többet, akkor az elkötés nem lehet rossz. És általában visszacsinálható. (Nálunk van a családban olyan, aki az első gyerek után nem akart többet, el is köttette magát. Aztán történt valami olyan, amit most nem részleteznék, mert senki felkészülős agyának nem hiányzik, és úgy alakult, hogy mégis szerettek volna még egy gyerkőcöt. Újra műtötték, és sikerrel teherbe is esett. Szóval az sem teljesen végleges.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sztetek miért jön mindenki hozzám olyan sztorit mesélni, hogy az ismerősében utolsó héten meghalt a 4kg-s egészséges baba a köldökzsinór csomója miatt? Ez rá van írva ilyenkor az ember fejére, hogy erre van szükségem, te oltári paraszt??????!!!!!!!! :roll:
Vendég

Hát Csajok! Lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de nekünk semmi bajunk a gumival, leszámítva, hogy kicsit körülményes. Én 10 évig szedtem gyogyit, de elég volt. Mi úgy döntöttünk, hogy ha megszületik a kis lurkó mi egyenlőre gumizni fogunk azután majd meglátjuk. Bár, ha többe fog kerülni egy hónapban, mint a gyógyszer akkor lehet visszatérünk a gyogyira :lol:

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?