Helló
!
Egy gyors kajás:
H: Húsleves, bakonyi pulykatokány rizzsel
K: Sajtleves, Póréhagymás - zöldborsós spagetti
Sze, csüt anyukámnál voltunk az ottani kaját írom le:
Sze: Zöldbableves, lasagna, és süti
, citromos szelet. Ezt istenien süti anyukám
!
Cs: tárkonyos pulykaraguleves, fánk
P: Tarhonyaleves, rántott karfiol, sült krumpli.
Ezeket leírom, mert nem hétköznapian készítem:
Tarhonyaleves:
Füstölt szalonnának kiolvasztom a zsírját, közben egy kisebb vöröshagymát megpirítok rajta. Ezeket kiveszem, majd a fennmaradó zsiradékban megpirítom a tarhonyát (én olyan apró golyócskákat használok).
Ha ez kész, akkor bele az apró kockára vágott 2 vékony szál répa, 2 vékony szelet zeller, ami szintén teljesen apróra van vágva, 2 vékonyabb gyökér - ezt egészben, mert megenni nem szeretjük, de az íze isteni benne. Ha régi gyökér, akkor elég egy szál, én most olyat vettem, amin rajta volt a zöldje is és ezt is beletettem. Sztem ez már friss gyökér.
Belemegy még egy kisebb zöldpaprika és 2 levél kelkáposzta. Ez utóbbit kiveszem belőle, mielőtt szétfőne teljesen.
Felöntöm vízzel, teszek bele őrölt pirospaprikát, delikátot és sót. És készre főzöm. Kb egy óra alatt megvan. Isteni az íze a sok zöldségtől!
Rántott karfiol:
Jól megfőzöm a karfiolt.
Készítek egy tojásból, kevés tejjel és liszttel sűrű palacsintatésztát, reszelek bele kb 8-10 dkg Karaván sajtot (ez a legfinomabb füstölt sajt sztem), sózom és beleöntöm a karfiolt. Jól összepépesítem , beleszaggatom kanállal forró olajba és kisütöm pirosra.
Jön a 3 napos hétvége és lilám nincs, mit főzzek. Persze itt a faluban semmit nem lehet kapni
...
Bori,
nekem sem nagyon van szórakozásom, így az építkezés és a csajok mellett meg aztán végképp...
Holnap megyek be Szegedre fodrászhoz, mert már nagyon megnőtt a "rövid" hajam, talán ez is az, mert egyedül leszek addig is.
Csajok,
Ti nem szoktátok azt érezni, hogy olyan jó lenne egyedül lenni egy napig? Én néha igen, mert már a fejem sokszor tele van és jó lenne nem figyelni semmire és senkire. hogy azt nézni, ki mikor, honnan esik le mindjárt.
Bár Erről Brigi és Andi biztos többet tud, nekem "csak" kettő van
.
Andi,
Ti hogy vagytok? Nagyok elvannak Enikővel?
Dorki,
ez aztán a művelődés felsőfokon
! Apátok itthon?
CSabi jobban van?
Szép napot Nektek!
Kriszti