Új privát üzeneted érkezett!

Vicky!
Dehogynem! Mint itt sokan mások, szülni készülök! :D Már nagyon túl lennék rajta, mert már sehogy sem jó, meg már kíváncsi vagyok a kölökre... Ráadásul a Gynoflornak semmi hatását nem érzem.... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem olyan nagyon lassan telik ez a nap...
Legszívesebben percenként hívogatnám Uramat, hogy beszélgessen velem:) De szegény mindig megijed, hogy menni kell szülni...
Semmi sem bír lekötni... :roll:
Eddig azt vártam, hogy aludjon a lány, most meg azt várom mikor kel már fel, hogy csináljunk valamit :D
Egyébként olyan fura, el sem tudom egyelőre képzelni, hogy nekem másmilyen gyerekem legyen, mint amilyen most van. Pedig biztos egészen más lesz!

dalika

Dalika, hol szülsz? Makón?
lara

Lara, nem, hanem Hódmezővásárhelyen.

dalika

Szana, gratula Mirahoz!!!

Reni, ra se rants az ebededre, en csoroget reggeliztem lekvarral :-)

Ananacska, hat nem semmi ez mehlepeny story, hogy a fenebe nem vettek eszre? Az a jo, hogy viszonylag konnyen "megusztad", persze utana szornyu lehetett a tej miatt, de maj most!

Anita, nagyon orulok, hogy igy beindult a szopi, ez majd nekunk is erot ad ha az elejen barmi gond lenne!Persze nem lesz!

Kakti, sajnalom a kutyusod, remelem hamar meggyogyul. Nekem a kiskutyamat ki kellett ivartalanitani, mert alvemhes volt, es nagy eselye lett volna az emlo vagy meh rakra, ezert megcsinaltattuk a mutet, hat mondanom sem kell mutet utan olyan elesett volt, olyan rossz volt ugy latni, hogy kb fel napig bogtem, pedig nem vagyok valami siros fajta.

Zsizell, meg kell mondanom megkonnyebbulessel ovastam a soraidat a szoptatasrol, mert nekem ugyan ez volt a velemenyem amig meg nem tudtam hogy babat varok. Ha elmondtam valakinek a hozzaallasomat, altalaban teljesen kiakadtak es lehurrogtak, ezert egy ido utan mar nem mondtam senkinek. Viszont mara mar helyre tettem magamban a dolgot. Egyebkent 6-8 honapnal en sem fogok tovabb szoptatni.

Zarja, Bulcsi naggggyon komoly pasasnak tunik :-)

Amugy meg ma reggelre jol bedugult a fejem, fujom az orrom egyfoltaban, na gondoltam ket orrfujas kozott majdcsak megszulom ezt a gyereket valahogy. Mar alig par napom van es meg semmit sem erzek a szemeremcsont fajdalmon kivul...

Kép

Kép
editmk

Edit: örülök, hogy nem csak én gondoltam így. Engem is mindenki lehordott, hogy milyen nő vagyok én, még Zsolti is csak nagyon nehezen értette meg. Lehet, tényleg az lehet a baj, hogy terhesség előtt soha nem gondoltunk ebbe bele, vagy egyáltalán nem is gondoltunk rá.
Te már nagyon a végén jársz, jól kihúzod. Én már nem akarom ezt az időt megérni...

Zarja: én is mindig akarom írni, aztán elfelejtem, hogy Bulcsi kisfiad nagyon vagány kiskrapek!

Kép
zsizell

Edit jobbulást Neked.

KépKép

KépKép
beneildi

Hát Edit!
Nyáron a kipakolás is megvolt. Én is itt ültem mellette a földön, és simogattam. Két nap apátia után napról napra egyre jobban bírta, egy hét után meg nem is látszott rajta, hogy min ment keresztül! :) Ezért bízom benne, hogy most is gyorsan átvészeljük.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Judit, akkor majdnem eltaláltam :D

Hát lányok, nekem annyira leálltak a jóslók, hogy ma még egy se volt...eddig meg 2 héten keresztül egymást érték, 5-10 percenként, meg éjszaka is számoltam, most meg semmi, abszolút semmi...ki érti ezt? Furi...talán várja az esti hidegfrontot és arra készül, hogy legyen ereje?
lara

Csajok! Nagyon veszélyes ez a scrapbooking! Mióta hazajöttem a kórházból, még mást nem is csináltam, csak mintákat töltögetek le a netről. :shock: Ha Szabi nem jön haza ebédelni, azt is elfelejtettem volna... De gondolom úgy is csak addig lesz időm ilyen hülyeségekkel foglalkozni, amíg nem lesz a karomban a kis csöppség... :D

Edit: jobbulást! Tényleg nagyon "jól bírod" az utolsó napokat.
zuzmooo

Lara, valóban nem volt messze a tipp. Bár hóban és fagyban azért messze lesz... :D Tekintve, hogy első csemetém 4 óra alatt kintt volt, bízom benne azért, hogy odaérünk és nem a 47-es mellett kell szülnöm...
Lehet, hogy én vagyok nagyon elmaradott, de mi az a scrapbooking??? :shock: [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 88.636.jpg[/img]

Barátnőm kért pocifotót, gondoltam megmutatom Nektek is a hatalmasomat.

dalika

Na de valamiért nem sikerült :shock:

Kép

dalika

Judit, jaj de édes a pocakod!
Én sem tudom mi az a scrapbooking...
lara

Judit, szép pocak! :D

Én megnéztem a scarpbooking-ot, de nem fedeztem fel az értelmét, és 10 mp-nél tovább nem is gondolkoztam rajta. :lol:

Kép
zsizell

zuzmoo, én tudom, de azt is, hogy engem tuti beszippantana, úgyhogy bele sem kezdek :)

boruska

A "scrapbook" tulajdonképpen egy kreatív emlékkönyv, fotóalbum, kollázs vagy üdvözlőkártya. Ezt eredetileg mindenféle papírok, (anyagok, gombok, gyöngyök) fényképek köré ragasztgatásával csinálják. Ennek van digitális változata. (én most erre kattantam rá).
Például:
Kép
zuzmooo

Csatlakozom Boruskához!
Inkább bele sem kezdek!

De Zuzmoo:
van a http://www.rayher.hu, ahol annyi minden csodacuccot árulnak hozzá, hogy csak na! (ez amúgy egy nagyon jó kreatív hobbi bolt. Csak jobb, mint a KreatívHobby. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Judit: nagyon csini pocak! És szépek a vonalzók is :)
zuzmooo

OOOPS!
Ezt a digitálisat hogyan csinálod???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A digitális benne a tök jó, hogy nem kellenek valódi alapanyagok (az igazival az a bajom, hogy aranyáron mérik a hozzávalókat :oops: )

boruska

Melyik honlapon van ez a digitális változat? :oops:
Én a google-ba beírtam....de talán, ha felvilágosítsz egyszerűbb lesz.

Kép
zsizell

Én is megnézném...hol lelhető fel?
lara

Nóri!
Merre vagy? Csak nem?????
Vagy csak Lucáért mentél a bölcsibe? Tűkön ülök! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi a pocidícséreteket, remélem ez volt az utolsó ilyen kép rólunk:)

Zuzmoo, ez viszont tényleg nagyon komolyan jól néz ki. Ezzel aztán tényleg lehet szöszmötölni:)

dalika

Ez, amit az előbb feltettem, nem az én munkám. :oops: Az ilyen kész "oldalakat" ahova csak a fotót kell behelyettesíteni, quick page-nek hívják. Általában ingyen letölthetők. Konkrét oldalt nem tudok, de egy csomó magyar blog is foglalkozik ilyenekkel.
Keresőbe érdemes ilyeneket írni: scrap, freebie, qp, quickpage. Ha találsz egy jó blogot, onnan egy csomó másikra lehet eljutni (ezért ördögi ez a kör)
Például, amit Nóri ajánlott blog háttérnek: http://darabka.blogspot.com/
Itt jobb oldalon van egy csomó hazai és külföldi scrap oldal.
zuzmooo

Jah, és kell hozzá még egy fotószerkesztő program is (photoshop, paint.net)
Csak aztán ne engem szidjatok, ha titeket is beszippant! :twisted:
zuzmooo

kakti, csak tudnánk róla, ha Nóri beindul, nem?

boruska

Az a baj, hogy én ezekhez a számítógépes dolgokhoz teljesen sügér vagyok... Én még blogot sem tudok csinálni, pedig reklamálják rajtam a pesti barátok :oops:

dalika

Kedves Kismamik!

Elnézést kérek a zavarásért, Gremese vagyok a 2007 szeptemberi babák topikból.
Családi vállalkozás keretén belül babáknak és mamáknak varrunk hasznos és praktikus dolgokat.
Elsődlegesen mei tai-okat:
Kép Kép
majd babaerszényeket:
Kép
A mei tai-t a baba 2, de inkább 3 hónapos korától ajánlom. Újszülötteknek a babaerszény és a rugalmas kendő a megfelelő hordozóeszköz. (A kengurut tessék elfelejteni! :)).

Íme a kismamabandázs (1.870 Ft babanetes kedvezménnyel) (fekete, barna, homok, almazöld a orgonalila színekben):
Kép

valamint a derékmelegítő (2.040 Ft babanetes kedvezménnyel) (fekete, barna, homok és farmerkék színben):
Kép

Ezen kívül készítünk még babavédő takarót bevásárlókocsira:
Kép

Hordozós táskát (most van fejlesztés alatt), és minden félét, amire igény van, és meg tudjuk varrni.

A honlapon találtok még hordozótakarót, hamarosan hordozós láncokat és még sok minden mást. :)

Ha bármiben tudok segíteni nektek, kérdésetek van, írjatok bizalommal!

A BABANETES KEDVEZMÉNY ÉL, keressetek priviben! :)

További kellemes pocakosodást!

Üdvözlettel:
Gremese
www.mei-tai.hu

Kép
Kép
Kép
gremese

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:23-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Én nem szülök! Se ma,de lehet holnap se! Sorminta bukó! Akkor a 2lehetséges dátum,amit kinéztem az elején a 6. és a 10. Az első élettanilag,a 2. Szám szempontból lenne jobb. Kilukad a gyomrom a savtól! Ááá
Vendég

Kattkat, nekem sem nagyobb a babó, mint annak a kismamának, én meg ezen parázok, hogy túl kicsi :(

boruska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:25-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Szana, gratula a kiscsajhoz!

Nóri,
szeretem, amikor ilyen szókimondó vagy! Egyébként a Liga legfőbb ajánlása is az, hogy addig szoptasson az anya, amíg az anyának és babának is jó. A 2 éves korig ill. azon túl is folytatott szoptatás WHO ajánlás. Borit én is 3 éves koráig szoptattam, de csak azért, mert nagyon szerettem szoptatni. Nem immunerősítés miatt, hanem mert mindkettőnknek jó volt. Most sem tervezem előre, hogy meddig akarom szoptatni Emőt, ahogy hozza majd az élet, és ahogy ő kívánja. És Nóri (és mások) igazad van, nem attól lesz jó anya valaki, hogy minél tovább és erőn felül szoptat, mint ahogy a természetes-császáros szülés és a cumi-nem cumi kérdés sem lehet ennek mértéke. Szerintem. (és a többi sarkalatos pont sem)

Voltam ma is UH-n és CTG-n, minden oké, bár CTG-n kicsit lusta volt a kisasszony. Fájás nuku. UH-n 2800-3000g körülre tippelik manókát. Éjjel nagyon csendes volt, már majdnem pánikoltam, hogy mi van. Jóslófájás a szombat éjjeli óta semmi. Dokim épp, hogy elcsíptem a szülőszobán, szülés volt, nem nagyon tudtam vele beszélni. A szülésindítást most határozottan ellenjavallta, szerintem nem volt így alkalmas a beszélgetés erről. Így kicsit csalódott vagyok, most már csak arra számíthatok, hogy magától megindul a szülés, s így marad esély a természetesre. Még jó, hogy a kiskönyv szerint 21-re vagyok kiírva, a kalkulátor viszont az első UH-s CRL alapján már 15-re hozza a várható időpontot. http://www.drspanik.hu/terhesnaptar.php Így talán nem lesz terminustúllépés. Valahol örülök, hogy nem indít, jobb, ha akkor születik Emő, amikor már ő is és az én szervezetem is felkészül rá, viszont csalódott vagyok, mert Bori miatt úgy könnyebb lett volna tervezni.
ktc

mindenki kérdezget,h mikor szülök! Legszívesebben a nusimhoz kapnék,h MOST! Kíváncsi lennék a fejükre!
Vendég

Kattkat, már az is szobatisztaságnak számít! Csak a hely nem a WC. Nekem még nincs szobatisztaságos tapasztalatom, s nem is tudom, mikorra várható... :cry: :cry: :cry:
ktc

Nóri, ezt legközelebb kipróbálom, ha vki megkérdezni (de csak élőben működik :) )

Lányok, nektek meddig megy fel a fájásmérő CTG-n jósló közben?

boruska

Katica: örülj neki, hogy nem kell indítani! Jobb az, ha magától történnek a dolgok. Amúgy Spánik tegnap is szült. Úgy látszik ma is, hát beindultunk nála :D .

Kattkat: én tegnap írtam, meg ma is (csak senki nem reagált a kérdéseimre :( ), hogy nekem tegnap , tehát a 37 és fél héten 3,5 kilósra mondták a babát. Szóval ne ess még pánikba - bár én már abban vagyok!

Kép
zsizell

Bori, nekem az első CTG-n 80-ig, a másodiknál 115-ig ment fel. Erre mondta a dokim, hogyha ilyen fájások vannak, akkor 10 napon belül szülünk...azóta már eltelt 5 nap és a fájások totál elmúltak, most ha mennék CTG-re, szerintem vízszintes vonalam lenne...

Ja meg a múltkor beszélgettük, hogy kevesebbet mozognak a babák, hát nálam is! Pár napja tényleg kevesebbet mozog, illetve ritkábban!
lara

lara, nekem most 100-ig ment fel, de semmi szülésre utalást nem tett a doki :)

boruska

Nekem is síkság a CTG-m, egyszer ment 20 fölé. Mondjuk nekem csak este, meg éjjel vannak fájások. Ebből kiindulva mindig síkság lesz, amikor megyek. :shock:

Kép
zsizell

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Nagyon kíváncsi lennék, hogy neked mekkora a pockosod Kattkat, ha az enyimet irigyled:)

Zsizell, nekem a múlt héten mondta 2800 gramm körülire. Holnap majd megint rákérdezek és akkor megírom Neked, hogy mekkora:) De azért szerintem számold hozzá, hogy vajon mennyire pontosak ezek a becslések....

dalika

Bori, nekem a 115-ös fájás és a 2111-es méhszáj miatt mondta.
lara

lara, ja igen, én nem nyílok

boruska

én is a 2-4 -es Libero-t vettem. Azta, jobb ha beszerzem a 2-es méretet is? :shock:

Kép
zsizell

lányok ne haragudjatok, de én totál kivagyok, ez a gyerek hülyét csinál belőlem. Itt ülök és parázok, hogy mi legyen.
Tegnap tök büszke voltam, hogy a nap folyamán közel 500 gramm tejcsit evett. Ma reggel az első két szopi jó volt, 70-80 gramm, de azóta csak kétszer evett egyszer 11kor 30 grammot, meg 13.00 kor 40 grammot. Azóta egyszerűen volt hogy látványosan sírt, 16.40-kor mellre tettem, szívott kettőt-hármat, majd bealudt rajta. Most is alszik, tök nyugodtan pedig már 6 elmúlt.... A napi adagnak még csak a felénél jár és ma max 2x fog még szopizni, de hát ez se normális, hogy ennyi ideig aludjon kaja nélkül..
stephie

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:27-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Pocaklakó újra mocorog, anya megkönnyebült, de azért gond mára is akadt. A bébiügyintézésnek nem tudtam még utánanézni, amúgy én a www.babamamatudakozo.hu-t fogom próbálni, mert van hozzájuk kedvezményem.

A nyomorult kocsim valami hibaüzenetet küld, a kipufogórendszer vagy a motor hibája miatt :twisted: Szervizbe kell vinni.... Közben nekem még csomó dologhoz kéne. Ráadásul a múltkor horribilis összeget számláztak ki, egy idióta baklövésem több mint 800 e Ft-ot kóstált. Még jó hogy van rajta casco. Mikor megláttam a számlát, majdnem elájultam, én kb. a negyedére számítottam. Azzal biztatnak, hogy adnak a javítás idejére csereautót. Mondom neki, uram épp szülni készülök, nem biztos, hogy vissza tudom adni maguknak :D

Azért jó dolgok is történtek, egy kedves barátommal ebédeltem, egy barátnőmmel uzsonnáztam, most meg Apát várom, aki megígérte, hogy korán jön haza. Rengeteget dolgozik az utóbbi időben, mondván, hogy tudjon majd itthon lenni velünk a babával. Viszont ezek az utolsó kettecskén töltött napok.

Ja és csüt-ön megyek gyantáztatni, hátha az lendít valamit a baba kibújási kedvén. :lol:

Kattkat: Anyós mit szólt?

Zsizell: nekem azt mondta a védőnő, hogy a 2-4-et nagyon hamar dobhatom, úgyhogy eleve az eggyel nagyobbat vegyem. Végül a kórházba ezt viszem, de itthonra már a 3-6-osat vettem. És hát amekkora a babád, nem hiszem, hogy az 1es méret túl sokáig jó lesz neki.

Kép
juci-77

Juci: kezdek én is megvilágosodni, hogy nem lesz jó :lol: De hát nem számítottam ekkorára :D

Kép
zsizell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?