Új privát üzeneted érkezett!

bébike: először is gratula a fiúcskához :) tul.képp nekem erről semmit nem mondott a doki. ma az uh után futtában mutattam neki az eredményeket, inkább az afp és uh érdekelte. a cukrot én a hízás miatt kértem, de ez az eredmény abból a szempontból jó. sztem ha gond lenne, akkor mondta volna. passzolom a kérdést

annamari: köszönöm :) bocs, ha már írtad, Ti hol szültök?

maki: én is tervezem a mérleg vásárlást. nézelődtem a neten és 1500-1800/ hó közt van a bérlés, szerintem drága. újonnan most a madaras áruházban láttam 12ért. sztem jobban megéri, max. eladod használtan. de ha tervben van még egy baba (nálunk lehet), akkor még szükség lesz rá. a corának én is láttam az akciós újságját, de a mérleget nem figyeltem. lehet ott is lesz!

:shock:

Kép
zsani78

Niki
Most írtam a bérszámfejtőnknek, de a kollégaőm azt mondta, hogy az új jogszabályok szerint nem így van. :? hááát most már nagyon kíváncsi vagyok, mert azért nem mindegy..... :S

Coraaaa, ma én is betámadom.... a Budakalásziban is lesz baba-mama akció????
Vendég

Akkor mostmár én is kiváncsi vagyok hogy lesz.Bocsi, akkor nem akartam félrevezetni senkit. Mi még így csináltuk.De akkor most hogy lesz? Nem veheted igénybe a szabidat,amikor szülés után vissza akarsz menni???Ez azért elég durva lenne. Vagy nem veheted majd ki szülés előtt az egész évre járót?Ez is tiszta baromság. Nemhogy olyasmin változtatnának,amin tényleg kell. Most olvastam egy tervezetet,miszerint ugye a gyes 2 évre lerövidült, de a gyes alatti védettség ettől függetlenül megmaradna a gyerek 3 éves koráig.Na arra kíváncsi leszek tényleg így lesz-e májustól.Mondjuk ennek látnám értelmét, mert nagyon ki tudnak szúrni a visszatérő kisgyerekesekkel.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

bébike: most visszanéztem, h először mit írtam. az "ok"-ét arra értettem, hogy nem ok a hízásra. nem arra, h nem oké! bocs, ha félreérthető volt! nekem senki nem mondta, hogy nem OKÉ! sorry :oops:

a szabadság teljes évre jár és még hozzá kell adni a gyermek után járó pótszabit is! ha nem adják ki, akkor ki kell fizessék! a TGYÁS-t a szülés előtt 4 héttel már el lehet kezdeni, ez összesen 6 hónapig jár. és valóban, a gyed alatt szintén jár a szabi, amit azt hiszem kifizethetnek, vagy ha visszamész dolgozni, akkor ki kell adjanak.
a TGYÁS annyiból jobb, mint a GYED, h nem vonnak belőle nyugdíjat és nincs maximalizálva! tehát sokaknál ez az összeg magasabb, mint a GYED.

Kép
zsani78

Mamaki
én megvettem és nem bántam meg,mert sokáig kellett.
akinek nincs elég teje annak méricskélnie kell hogy mennyivel pótoljon,igy én elég sokáig méricskéltem :wink: :wink: ja és tudod már ha nem kell jó áron el tudod adni a vatreán vagy bárhol,szóval megéri megvenni :wink:

Zsani
gratulálok :lol: :lol: :lol: elsőre kisfiú,igy kell ezt csinálni :lol: :lol:

Bébike
neked is gratula :lol: :lol: :lol: terveztek még babát??

Edi
szerintem mindegyikben van baba.mama hetek :wink: :wink: engem is elvisz ma az uram mert az én autómmal nem tudok kiállni olyan hó van még itt :oops: :oops:

én ma megyek aaaaa háziorvoshoz és kiiratom magam,szülésig táppénz,addig a férjem felveheti a gyest igy lesz egy kis plussz pénzünk :lol: :lol:

bibar

jaj nekem ez magas mi hogy lesz,meg ugye választás is lesz,és ha egy bizonyos párt nyer akkor állitólag visszaállitják a 3 évet...szóval majd kiderül ha benne leszünk:)

bibar

Na most mrá semmit nem értek... még nem írt vissza a csaj....

Milyen szabadság jár a gyerek után???? Tehát, ha nekem van 22nap szabim erre az évre, akkor azt kiveszem jún.1.-től és ha elfogyott, akkor táppénz.
TGYÁS-ra szülés után akarok menni, mert az majdnem a netto munkabérem lesz, az lesz 6 hónapig. Utána 6 hó GYED és lejárt 1 év.
Köv.1év GYED ez is stimm.... de milyen szabiról beszéltek?????
Arra az 1 évre is lesz 22nap szabi, amit majd ha lejárt a 2év GYED-es időszak és visszajövök dolgozni, akkor a meglévő éves szabikhoz adják??? Tehát akkor 44nap lesz????

Vagy tiszta hülye vagyok????
Vendég

bocs, én legutóbb ezt találtam! nem láttam sehol, h ez is változik májusban! ha valaki megtudja a tutit, akkor ugye megosztja velünk??!!

Kép
zsani78

Edi
nem jára annyi szabi csak az első otthon töltött év után,aztán felezik vagy valami ilyesmi,meg van szabva,de nem tudom pontosan!

bibar

Barbuss, Poci:
Én nem értek egyet azzal, hogy minden pasi trehány, rendetlen...a férjemre egy rossz szavam nem lehet!!!
Tudjátok létezik az a mondás, hogy a kivétel erősíti a szabályt!
Lehet, hogy csak a férjem a kivétel...na meg az édesapám.
Jó-jó...ő is elől hagyja néha a ruháit, na de mosogatógépbe be-kipakol, mos, tereget, porszívózik.
Amitől a hajam égnek áll viszont az az, hogy a számítógép a mindene (leül, bambul...).
Mindig azt mondja, hogy szakmai ártalom, mert hát informatikus. :)
Aztán az is lehet, hogy mivel azt láttam amíg kicsi voltam otthon is, így "természetessé" vált. Apukám is mindenben kivette a részét a házimunka tekintetében, ha kellett akkor főzött, ha kellett, akkor mosott...vagy ha nem is kellett megcsinálta.
:)

Zsani: Gratu a kisfiadhoz! :) Szuper!!!!

bébike4: Gratu a 2-dik kisfiadhoz! :))

Mamaki: Mérleget szerintem mi is venni fogunk, annál is inkább, mert lehet egészségpénztárra is! :)

Most már én is kiváncsian várom a fejleményeket táppénz, GYED, szabi kapcsán.
Én egészen a szülésig táppénzen leszek, illetve már pedzegettem a humánosoknak, hogy az idei évi szabimat azért kivenném.
Mondták, hogy csak akkor lehet, ha az orvos keresőképesnek minősít...
Úgy gondoltam, hogy április végétől keresőképesnek minősítem magam...aztán kiveszem a 22 nap szabim...majd ismét táppénz.
Szerintetek lehet így?

Emi

Emi

email4
Budapest

Na a bérszámfejtők már intézik, ha megkaptam a választ azonnal megírom Nektek is :D

Megnéztem a cora.hu oldalon a baba-mama katalógust, nem sok mindent találtam, de azért beszaladok megnézem :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.02 13:18-kor.
Vendég

Na gyorsan beugrottam Lanyok, amig fo a penne teszta, mindjart ebed nalunk.
A szabis tematokhoz en hozza sem tudok szagolni, igy passz.

Bebike, Zsani: nagy hatalmas gratula a kekekhez, igy a tabor ujabb 2 kis futyissel gazdagodott..igy kell ezt csinalni... :lol: :lol: :lol:

Bibar, Edi es a tobbiek: koszi a biztatast a cukorral kapcsolatban, a ferjem mindjart itthon van elmondja mit mondott a dokino. Telon beszeltunk annyit mondott megvannak a beutalok, majd a vizsgalat ad pontos eredmenyt, de elvileg a sok pisi normalis is lehet, addig napolom a temat.

Niki: na milyen a szarito? Gratu a hizashoz Rikinek.

Maki: en nem terveztem a merleg megvasarlasat, neztem az itteni arakat kb. 150 euro. Berelni pedig havi 10 euroert lehet..majd meg eldontom, de nem szerepel a listas helyen nalam. Bar a lanyoknak igazuk van, akkor majd azon megy az aggodalom, hogy mennyit evett, es hogy evett-e eleget. Ket babanal mar visszajon az ara siman.
Na mentem, mert szetfo a tesztam.
Majd jovok, a delutan mar nyugisabb nalam.
pocaklako

Sziasztok!

Most hívtam a HR-t, a TGYÁs idejére, ami 168 nap jár az alapszabadság,(tehát ha az éves szabid 22 nap, akkor a fele-11 nap) majd a GYED első évére is jár a szabadság(Ez újra mondjuk22 nap)!Ezt álltalában közvetlen munkábaállás előttt lehet kivenni. Nekem kiszámolják, hogy ez pontosan mennyi, de nekem 46 nap szabi jár egy évre, mert egyetemen tanítok. Én semmiképen sem akarok visszamenni dolgozni. Valahogy kispóroljuk a 3. évet. Anni sem volt érett a közösségre, az oviba szoktatás is nehezen ment.

Zsani!
Én a II. Nőin fogok szülni!

Annamari

Kép
Kép
ganami

Sziasztok!

Zsani és Bébike: gratula Nektek a kisfiúhoz.

Lányos kismamák húzzunk bele! :) rózsaszíneződjön az a tábla :D

mérleg: szerintem jó dolog, úgyis születés után az a para kezdődik, hogy eleget eszik-e a mi kis csöppünk. Mi elég sokáig használtuk, mindig fürdés előtt ment a mérés és megnyugtató volt mindig az eredmény. Nem kellett arra várni, hogy mikor találkozunk a védőnővel, ahol meg tudják mérni.

Ha jól értettem Annamarinál még az a tény is fennáll, hogy eddig fél éve dolgozik ott. Szerintem ez is befolyásoló tényező.

Edi: de jó, hogy pihizel!! Juhéjj! És mik a tervek a pihis napokra? Sokáig alvás, majd kényelmes reggeli, jó könyv...

Meme: remélem, minden okés Veled!

Barbuss: a pasik nagy többsége ilyen sajnos, persze tisztelet a kivételnek. Mindenhol vannak efféle súrlódások. Beléjük van kódolva, hogy van valaki, aki megcsinálja helyettük a teendőket. Persze, aki "nevelhető még", annál a pasinál nem szabad hagyni. Én is időnként zsémbes nyanyának érzem már magam, mert mindenért szólok, de amikor látom az eredményt, akkor mindig azt mondom, hogy megéri rászólni, mert akkor legalább egy ideig helyére kerül a szennyes és nem esznek bele a kajába, ami a tűzhelyen várakozik. Annál a pasinál a legnehezebb, ahol nem volt testvér. Na ott minden meg volt engedve a szülők részéről. Az én párom egyke volt és nehezen tudok vele megértetni dolgokat. De úgy érzem, hogy eredményes a sok papolásom. Igaz, időnként előkerül ugyanaz a téma nálunk, de sebaj, nem adom fel.
Idegesíteni meg pláne ne idegesítsd most magad ezen, mert nem vagy egyedül ezzel a témával. Viszont ha felgyülemlik benned, nyugodtan írd ki magadból!!

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Annamari
Kíváncsian várom, hogy a mi bérszámfejtőnk mit mond...
Telefonon beszéltem már egy csajjal, Ő azt mondta, hogy...
Mondjuk az éves szabim 22 nap:
kivehető az éves szabi most szülésig 22nap, utána van a TGYÁS (ami önmagában szülési szabadság) ott nincs plussz szabi, a következő 6hó GYED-re 11nap szabi van, utána az 1 év GYED-re 22nap szabi.
Tehát mikor visszajövök dolgozni, akkor 33nap szabival fogok jönni, amit állománybavétel után ki kell venni. De ez csak az egyik kismama kolléga volt, aki most intézte...

Kíváncsi vagyok a bérszámfejtők mit írnak.....
Vendég

Niki, Zsani, Bibar:
Köszi a mérleggel kapcsolatos véleményeket! Azt hiszem mi is meg fogjuk venni, az a legjobb :wink: ! Azért megnézem a használtakat is, de ha nincs nagy árkülönbség, akkor inkább "sterilt" veszek.

Szabi téma:
Amennyit én tudok róla, kb. úgy lesz, ahogy Edi írta, nem?
Edi, a gyerek utáni szabinál Zsani szerintem az éves +2napra gondolt gyerekenként. Amúgy, ha a GYED összege várhatóan nagyobb lesz, mint a táppénzed, akkor tényleg kezdd el a TGYÁS-t már szülés előtt, és akkor több időre kapsz GYED-et :wink: (persze max. a gyerkőc 2 éves koráig).

Anikó

Kép
mamaki73

Zsani, bocsi, akkor félreértettem , amit írtál :D :oops: CSak azért okoskodtam, mert nekem inzulinrezisztenciám van és ezért nézték a cukrot a 12. héten és épp holnap megyek megint, és a te értékeid szerintem is okésak. :wink: Nálatok vannak már befutó nevek?

Köszönjük a gratulákot a kis tököshöz!

Mérleget mi vettünk, eleinte sokat is használtuk, az utóbbi két évben pedig arra volt jó, hogy körbe-körbe járt a barátaink között :D most már lassan ideje visszakérnünk, én örültem, hogy van.

Kép

Kép
bébike4

igen, én a + napra gondoltam, csak abban nem voltam biztos, h ez 1v 2!
maki: én néztem pár helyen használtat, de elég sokan el vannak varázsolva és kb 1ezer ft-al kérnek kevesebbet, vagy uannyit, mint az új. így nem kérdés számomra.
egyébként én megvárom a rokonoknál (2család) míg odaadják v összeírják, h ki mit ad oda (ígéretek vannak) és utána tervezek listát készíteni, h mit kell megvenni. van, ahol fiúruhák várnak, babakád, bébiőr..... sztem elég drága sajnos minden, így nem szeretnék "feleslegesen" pénzt költeni, mert csak úgy észrevétlen repkednek a több tízezrek! aztán táppénz, gyed alatt lesz ám zsíroskenyér, de mindegy!
amit sztem mindenképp vennünk kell, az úgyis a legdrágább tétel: a babakocsi! nem biztos, h 5-6 éves, 2 gyereket túlélt, leharcolt járgány még jó lesz másik 3 évig :( ráadásul itt nálunk mindenhol gödrös földutak vannak (egy szem betonutunk van, ahol a busz jár) és nem mindegy, h milyen kocsit teszel szegény feneke alá!
persze azt nem állítom, h mai nap után nem lesz rucivásár, de a nagyobb dolgokat addig még biztosan mellékvágányra teszem.
és mindenki családja alig várja, h megérkezzen a picur, elárasszanak ezzel-azzal.... szerintem köztük is be lehet osztani, h egyik pl. ezt hozzon, a másik meg azt.... mint esküvőnél az ajándékok, h ne legyen mindenből 3, másból meg hiánycikk
aztán lehet, h mások szerint én gondolkodom rosszul :oops:

Kép
zsani78

Bébi!
Megint cukorral terhelnek? Nekem már csak éhomi és reggeli (25CH) után 1 órait néznek. Mivel reggel a legrosszabb a szervezet inzulin érzékenysége, ha gond van akkor úgyis reggel kezdődik.
Edi is jól írta, vagy legalábbis ugyanazt amit nekem mondtak. Holnap megyek uh után személyesen intézkedni.
Jaj, ha lehetne énis bekerülhetnék a táblázatba? Holnap már remélem a színt is tudom momdani.!

Annamari

Kép
Kép
ganami

bébike: akkor még jó, h visszaolvastam magam és nem vezettelek félre! még a végén Te is aggódnál valamin! :) A nevünk megvan, apáét kapja, így István!
Igazából már négy éve, mikor egymás mellé sodort minekt az élet megbeszéltük, h Bence lesz, de mára letettünk róla. azóta rengeteg gyermek kapta ezt a nevet, kollegái közt is azt hiszem négyen!

Kép
zsani78

pasi téma: igazatok van h jójó pasi és trehány... mint Barbus-nál is. de ha már most itt tartunk h "de te itthon vagy és megtehetnéd h csillogjon a lakás,ugy is h én nem csinálok semmit..." az elkeseritett :(
azért vagyok itthon mert kiemelten veszélyeztetett vagyok. választhattam h befekszem v itthon de fekszem.akkor miért kell ezt a fejemhez vágni? :cry: puff puff durcu durciiii :evil:

Manorka: Én is a II. nőgyogyin vagyok. Ki a dokid?

én a lányos oldal felé húzok... de még nem tudok csak remélek :oops:

Kép
freyja

Hahó :D Kicsit leléptem szomszédolni, babázni :P

Zsani, Bébike! Naaaagy gratula a kistökösökhöz!!!! Hajrá kékek :D

Niki! Naaaa mi a helyzet a masinával? :D

Ganami! Hülyeséget mondtak neked! Jár a szabi, sőt a GYED alatt is (valmeddig, asszem 1 évig)! Nekik ez így olcsóbb :evil: A sztorihoz annyi hozzátartozik, hogy a munkáltató rendelkezik hogy mikor adja ki a szabid x%-át (talán 75?), tehát ha nagyon akarnak, akkor azért sajna keresztbe tudnak tenni... Nekem meg is tették Emmánál :? Március végén született, de év elejétől táppénzen voltam, nem engedték kivenni a szabimat :evil: ,(na látom közben Niki írja, hogy a szabit)
Edi! Bezony, jár a GYED első évére a szabi! Utána tudod kivenni ha vissszamentél, vagy ki kell fizetniük!
ÁÁÁ most elbizonytalanítottatok... (részletekben olvasok vissza ha még nem derül ki :oops: :lol: )

Zsani, én is így vagyok: szinte csak savat hányok :cry: nagyon rossz...
Vásárlással még egyáltalán nem vagy elmaradva :wink:

Emi, senki se mondta hogy minden pasi trehány :roll: Mondjuk a nagy átlag az... Az én Apukám is kimondottan rendmániás :lol: ahogy én is, és anyuák válása után sokáig ketten éltünk, szal most nagy a kontraszt :lol: de imádom a férjemet, csak ahogy Bibar is írta: néha betelik a pohár :oops:

Maki! nincs aki kölcsön adna nektek mérleget? Szerintem nem éri meg kölcsönözni :? Mi úgy indultunk annó, hogy nem kell, aztán sajnos kellett :? Vettünk...

Manorka, nálunk ugyanez a szitu :wink:

Köszi, hogy "meghallgattatok" :P

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Nem vagyok képben az új szabályozással, mindenesetre ez a GYES alatti védettség jól hangzik! Most asszem csak 30 nap miután "visszavettek" :evil: vagyis még annyi sem mint a szabid ami összegyűlik míg otthon vagy :evil: Én is sok genyó példét láttam "visszavétel" címen :cry:

Mindenesetre nekem kb 40 napom gyűlt össze 15 hónap otthonlét alatt Emmával. Nem adták ki, mert nem volt idő, azonnal kellett kezdeni :? Végül jól sült el, mert nem kértem, hogy kifizessék, csak hogy kivehessem és akkor amikor én akarom (nyilván ésszel), úgyhogy az első bölcsi év alatt végig szabiból voltam itthon amíg Emma beteg volt, nem kellett táppénzre mennem, sőt csak most decemberben (másfél év alatt) "éltem fel" a szabi készletemet :D

Barbi

Kép

Kép
barbuss

bocs a sok elgépelésért...

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Sziasztok,

jöttem egy kis beszámolóra.

Ma voltam nőgyógyinál, kedves volt, mondta, kérdezzek nyugodtan bármit, persze alig jutott eszembe valami. A legrosszabb hír az volt, hogy nem ajánlatos terhesen fürdeni. Ti ezt tudtátok? Nekem a szomszéd lány mondta, én meg értetlenkedtem, de most az orvos is megerősített, részletesen el is magyarázta, miért, hiszek neki, csak szomorú vagyok, mert annyira szeretek este lefekvés előtt kádban fürdeni. Mondjuk azt mondta, ha már nagyon vágyom rá, egyszer-egyszer azért lehet.

Azt is mondta (tudjátok, mindig aggódom, hogy biztos eltűnt belőlem a gyerek, mivel nem érzek semmit), hogy első terhességnél félidő előtt nem feltétlenül kell érezni, az meg még 3 hét. Én voltam a 2,2 tarkóredős is, ezzel kapcsolatban is megnyugtatott ő is, hogy 3-ig normális, és ha baj van, az úgyis kiderül más vizsgálatokból.

Még az történt, hogy vettem én is szívhang-hallgatót, tényleg jól jön az ilyen parásoknak, mint én, bár nem könnyű megtalálni a baba szívhangját, nem értek hozzá, de valamiért több helyen is ott a has aljánál a saját szívhangját hallja az ember. Mondjuk amikor megvan, akkor már jól meg lehet különböztetni, mert tényleg dupla olyan gyorsan ver az övé, mint az enyém.

Én egyáltalán nem tudom követni ezeket a kismamáknak járó dolgokat, remélem, a könyvelőm utánanéz rendesen. Amiatt aggódom egy kicsit, hogy mivel a saját alkalmazásomban vagyok a saját cégemnél, és óraadóként tanítok, nekem aztán tényleg akkor mondják azt, hogy nincs többé szükség rám, amikor csak akarják. Mondjuk én úgy képzelem, hogy szeptember közepétől heti egy-két napot azért dolgoznék, emiatt már több kisgyerekes barátnőm lehurrogott, bár ők is tudják, hogy én nem vagyok kifejezetten anya- és feleségtípus. Ettől függetlenül szeretnék persze jó anya lenni, de a munkám is nagyon fontos, nem az anyagiak miatt, hanem magam miatt. (Na ezzel most lehet, hogy nem leszek túl szimpatikus...)

Férfitrehányságról én is tudnék mesélni, és igaz, az én férjem is egyke... Olyan szinten rendetlen, hogy még a szekrényajtót is nyitva hagyja maga után... Cserébe ha olyan munkám van, ami miatt hetekig nem takarítok és hamburgeren élünk, nem szól egy szót sem. :) Azért néha én is kiakadok rajta...

További szép napot,
Emma

Kép
emma.zunz

Sziasztok!

Megvolt a rendes visszaolvasás :)

Zalánnak nálunk is nagyrészt unisex holnijai vannak, de asszem én is be fogok szerezni egy csomó csajos kisruhát is :D

Poci: sajnálom a hétvégi családi vitát :( Jó az olasz téli kép :D Az én fiamnak is kb 40 bodyja volt, elhordta (56-62-es méretből) :D Én meg ritkán mostam eleinte ;) Émelygés nekem is visszatért néény napja sajna, nem erősen, de van.

Freya: az egyik ok, amiért elegem van a hóból, hogy nem tudunk tőle rendesen eljárni itthonról. Korábban minden héten mentünk valahova a fiammal, most meg jó, ha két hetente tudunk. De látom ezzel nem vagyok egyedül. Jól néz ki a pocid. Sajnálom a veszekedést. :(

Zsani: csinos a pocakod! Én csak akkor tudom, hogy hol van, amikor mocorog, vagy picit bekeményedik a pocakom. Gratula a kisfiúhoz!! :D:D:D

Maki: nem semmi hó volt nálatok is!

Niki: gratula a mosószártiógéphez, amjd meséld el bevált-e :) Sajnálom, hogy Riki ennyire szenved a fogzással :( Kitartást hozzá neki is, neked is!

Barbuss: Sajnálom, hogy ma reggel is hánytál, odébb állhatnának már a rókakomák :( Nagyon jól néz ki ez a bagoly!

Heni: nagyon jók a tortázós képek! Csokikrém receptet egyszer ha lesz időd beirod?

Manorka: nagyon jó hóembert épitettetek :)

Edi: apuka válasz sms-e... Engem érdekelnek majd a csajos cuccok :D Megfázásból jobbulást, és örülök, hogy megnyugodtál!

Sakura: szerintem nagyon jól néz ki az a ruha :)

Zárt topik: én egyelőre nem mennék, nem irok le semmi olyasmit, amit nem akarok, hogy bárki olvashasson. De szerintem még bőven csatlakozhatnak hozzánk, nem kéne már most bezrkózni :) De ez az én véleményem :)

Ganami: drukk a holnapi UHra! Nekem járt a teljes évre a szabi, amikor szültem a fiamat, pedig én is csak félévet dolgoztam. Mivel szülés után TGYÁSon leszel, és arra jár a szabadság, azt nem tudom, hogy az újszabályozás szerint kiveheted-e előre.

Bébike: gratula a kisfiúhoz Nektek is!

Maki: mi használtan fogunk mérleget venni. Zalánnál kölcsön kaptunk, de az használatban lesz még júliusban :)

Szabi téma: ugyanúgy tudom, mint ganami. Nem jár a GYED teljes másfél évére, csak az elsőre.

Emma: ahány doki, annyi szokás. Enyém szerint fürödjek nyugodtan, amig nincs nyitva a méhszáj nem lehet gond, mert nem megy be semmi a babához.

Nekem ma megint fáj a fejem, tartok tőle, hogy megint havat jelez :(:( Nem akarok több havat már igy is túl sok van.

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Zsani, szép név az István! :D Nálunk eddig nincs egyezés, párom a Szabolcsot szeretné, nekem még barátkoznom kell vele.

Ganami, nem cukorral terhelnek, hanem ahogy Te is írtad, reggeli előtt és után nézik, mert a cukorterhelés nagyon megterheli a szervezetet.

Emlékeztek, én írtam, hogy 0,7 lett az AFP-m, most öt nap elteltével ismét megnézték, ma lett eredmény és megint 0,7 lett, de most néztek hozzá b-HCg-t is, az 0,6, állítólag az egy így nem rossz eredmény, csak az a rossz, ha az alacsony AFP-hez magas B-hcg társul. Remélem most már megnyugtat a dokim, mert kicsit beparáztatott, hogy alacsony. De a neten annyi mindent összeolvastam az AFP-ről, jobb lenne, ha nem is foglalkoznék vele :oops:

Kép

Kép
bébike4

Sziasztok!
Hű, ennyit irni. Mondjuk kajaszünetben nem volt netem, igy nem tudtam jönni.

Zsani, Bébike!
Gratula a kisfiuhoz!

Szabihoz én se tudok hozzászólni, itt tök más.

Lassan nekiállok brownies-t sütni.

d.dodó

Nálunk ma Őrültek háza van.... dejóóó lesz holnap meg csütörtökön lustálkodniiiii :D:D:D:D

Manorka
Azt tervezem, hogy elmegyek veszek babamérleget, meg egy pár cuccot a Manóseggűnek... az pihentet, ha neki vásárolok :D
Akarok neki valami olyan babakocsit is, ami nem ez a trendi szuper, hanem kényelmesen tud benne aludni, mert klassz tágas nagyobb korára is, így tanácsolták, hogy nézzem meg a Bergont. Ti ismeritek???
Van egy Bergon outlet az Ázsia center mellett, na oda fogok elnézni még holnap :) www.bergon.hu

Ennyit terveztem :D
Vendég

Zsani, nagyrészt egyetértek veled, de sajnos ez a "többiektől" kölcsön, vagy örökbe kapás nem nagyon lesz :( . Barátainknak -korunkból adódóan- nagyrészt minimum 7 éves gyerekeik vannak :oops: . De most, hogy beszéltünk róla, egy baráti házaspárt még meg tudok kérdezni, nekik 2-3 év körüli a legkisebb gyerkőc.
Szóval olyan nagy adományozások és ajándékozások nem nagyon várhatók nálunk, és hogy a te szavaiddal éljek "úgy, mint esküvőnél", ha lehet, pénzt fogunk kérni a családtól. Abból legalább azt vesszük meg, ami még hiányzik. Amúgy sajnos a családunk sem túl népes...
Na, majd még meglátjuk, mert 2 kollégámnak is 1 év körüli a második baba, hátha le tudnak nekünk passzolni egy-két dolgot olcsón :wink: . Hát igen, lassan szervezkednünk kell!

Köszi Csajok, a mérleg léte számomra nem volt kérdés, csak az, hogy vegyünk-e :wink: ? Kölcsön, nem hiszem, hogy kapunk, de béreli én sem akarok semmiképp. Úgyhogy tényleg veszünk majd, szerintem.

Anikó

Kép
mamaki73

Mindenkinek köszönöm a gratulációt!

Az én férjem elég szélsőséges tud lenni :) Van, h ott hagyja a koszos zoknit a szoba közepén (ettől falra mászok), másnap meg mos, főz, takarít :) alapjában véve én nagyon szerencsésnek tartom magam miatta, mert tényleg nagyon sokat segít. sajnos mióta együtt vagyunk kétszer volt térdműtétem, így többször kellett bizonyítania. a másodiknál több, mint egy hónapig rá sem állhattam a lábamra, akkor minden nap ő járt vásárolni, főzött, takarított és még engem is kiszolgált (még wcre is kísérni kellett, mert lépcső van előtte, amit nem tudtam egyedül átlépni). most is, ha látja, h rosszul vagyok vagy egyszerűen fáradt, akkor lefektet az ágyra és mindent megcsinál. így ha néha rendetlen, akkor az igazán bele kell férjen számomra! és ez így rendben van :)

pocak: ma kiderült, h jól érzem hol jár manókám, mert a drnő is azon a részen találta a köldök alatt-mellettfelett. igaz, most kivételesen jobbra haladt a kis drága :)

jaj, még egy körkérdés, hátha vki tudja: elfeledtem megkérdezni, h mi van a lepény tapadással. a papíromra sincs ráírva, ill. azt találtam, hogy élő magzat lepény mellől. ez mit jelent?

szerintetek egyébként megbízhatók a digitális mérlegek? én egy kicsit tartok tőle és lehet, h inkább olyan huzigálós fajtát keresek. az én és anyum otthoni személymérlege is olyan, h képes pár kiló eltéréseket mutatni minden mérés alkalmával, egymás után többször :shock: sőt, az enyémet ha fél cm-el arrébb rakom, akkor megint másst mutat. lehet, h pontosabbak és megbízhatóbbak a régi súlypakolósak!? bár nem tudom lehet-e még olyat kapni.....

Kép
zsani78

Zsani
hááát én bevallom nem mérem már magam, mert csak sokkot kapok, hogy alig eszem mégis hízok.... Eldöntöttem, hogy nem mérem magam, mert semmi értelme. Majd összekapom magam Manóseggű után :lol: :lol: :lol:
Vendég

Freyja: én a Mávban fogok szülni, nem a II.Nőin. Azt hiszem, Annamari írta, hogy ott fog szülni.

Edi: igen, jó is egy kis vásárolós kikapcsolódás!
Nem ismerem a Bergont, de biztosan szupi. Lesz miben rázni a popiját a kis Botinak, látom! :)
Megnéztem a Bergon honlapját, van választék bőven. Biztosan találsz valamit.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Pocak

Kipattant egy klassz ötlet a buksimból.... Körbejárom a babamérlegeket, és megírom nagyjából milyen árban vannak. Ha valamelyik jó Neked, akkor megveszem, és a férjed mikor jön haza, akkor elviszi neked a mérleget :D:D:D:D:D 150EUR -nál tuti olcsóbban van. Én múltkor 12.990.-ért láttam az Electro Worldbe...

Hm?????? gondold át :D:D:D

Na, részemről a mai munkának vége, megyek a Corába.... ha emberi időben érek haza, este még jövök :D:D:D:D

Puszi csajok

ui: a bérszámfejtő holnap ír csak..... :S Így csak pénteken fogjuk megtudni az igazságot, mert akkor dolgozom újra :P

CUPP
Vendég

Zsani
az én babamérlegem digitális és nagyon megbizható,ha 20 ml ivott a tápból akkor 20-al lett több a súlya :wink: :wink:

Bébike
örülök hogy a másik értéked nem magas,nem lesz ott semmi gond!! :wink: :wink:

Edi
jaj engem is megnyugtat és pihentet a vásárlás :lol: :lol:

na most csak ennyi,megyek corázni :lol: :lol: :lol:

ja Edi
mikor látunk babacuccot???? :wink: :wink: :wink:

bibar

Kedves Kismamik!

Elnézést kérek a zavarásért, Gremese vagyok a 2007 szeptemberi babák topikból.
Családi vállalkozás keretén belül babáknak és mamáknak varrunk hasznos és praktikus dolgokat.
Elsődlegesen mei tai-okat:
Kép Kép
majd babaerszényeket:
Kép
Mindkettő odébb van még, a mei tai-t a baba 2, de inkább 3 hónapos korától ajánlom. Újszülötteknek a babaerszény és a rugalmas kendő a megfelelő hordozóeszköz. (A kengurut tessék elfelejteni! :)).

Ami most aktuális lehet számotokra, az a kismamabandázs (1.870 Ft babanetes kedvezménnyel) (fekete, barna, homok, almazöld a orgonalila színekben):
Kép

valamint a derékmelegítő (2.040 Ft babanetes kedvezménnyel) (fekete, barna, homok és farmerkék színben):
Kép

Ezen kívül készítünk még babavédő takarót bevásárlókocsira:
Kép

Hordozós táskát (most van fejlesztés alatt), és minden félét, amire igény van, és meg tudjuk varrni.

A honlapon találtok még hordozótakarót, hamarosan hordozós láncokat és még sok minden mást. :)

Ha bármiben tudok segíteni nektek, kérdésetek van, írjatok bizalommal!

A BABANETES KEDVEZMÉNY ÉL, keressetek priviben! :)

További kellemes pocakosodást!

Üdvözlettel:
Gremese
www.mei-tai.hu

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsani: nekünk magyar digitális mérlegünk van, ha jól emlékszem Momert. És totál megbízható. Pontosan mért mindig.

Edi: én sem mertem mostanában a mérlegre állni, de pénteken kell mázsálásra mennem a védőnőhöz :cry: így ha máskor nem, akkor megfogom tudni :)

juppppppiiiiiii, most hívtak, hogy megvan az AFP eredményem és tökéletes, így holnap hívom is a Praxist és bejelentkezem 4D-re a Hajdú doktornőhöz (genetikai UH-ra).
Ezt vártam már! Lassan én is találkozom a kis ribizlivel. És remélem nem növesztett a punciból kukacot. :lol: Már lassan egy hónapja nem láttam Őt. De végre eljött az én időm is. :D Drukkoljatok majd, hogy a rózsaszín helyre billenjen a táblában :lol: :lol: :lol:

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

manorka!
Gratula az afp eredményhez!!!

Sül a brownies. Nem vagyok mostanában édességevő, de erre most rákattantam!!!

Én le sem merem akkor irni, hogy még csak fél kilot híztam! :oops:

d.dodó

Jövő hét szombatra kaptam időpontot, óóóóó de sokára :cry: :? :roll:
Na, mindegy kivárom a nagy találkozást :)

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Dodó: köszi!
De jó Neked!! Szerencsés vagy. Én amikor utoljára mértem, akkor 3-mal mutatott többet a mérleg a kezdetekhez képest. Mára tuti több.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

manorka: nagyon örülök, h rendben van :)

edi: ha nem is állok mérlegre, a védőnő sajnos mázsál...

jaj lányok....... olyan boldog vagyok, h ki tudja hányadszor pityergem el magam.........

Kép
zsani78

edi!
Mi ez a nagy boldogság ma?? De örülök, hogy jó kedved van.

MAnorka!
nem is baj, hogy enm hízok annyit....Lizyvel 20 kilot dobtam fel a végére.

d.dodó

Juj, hogy még olvasni sem tudok!!!

Bocsi Zsani! Most látom, hogy te írtad, hogy boldog vagy!!! :oops:

d.dodó

Megyünk csavarogni!! (Barátokhoz)Este jövök!

d.dodó

Szia Manorka!

Én is jövő szombaton megyek Hajdú Krisztinához! Te Hányra mész? Én 13 .10-re.
És igen én szülök a II. Nőin! Valent doktornál.

Hát ti már nagyon vásároltok, én eddig egy terhesgatyát vettem meg polót, meg melltartót magamnak. Majd talán májusban vásárolgatok a kis Bogyónknak is. Egyszerűen én ilyen babonás vagyok!
Tudom, hogy volt már erről szó, de nekem akkor sem megy, meg az egész lakást át kell rendezni, azt is majd csak májusban. Leginkább ruhára lesz szükségünk.
Annamari

Kép
Kép
ganami

Sziasztok Csajok!
Elobb szerettem volna jonni, de delutan volt egy kis haskemenyedes, igy vizszintesbe tettem magam, utana pedig volt egy rovid csaladi seta a parton a kutymorgoval meg az emberrel.

A dokino azt mondta a ferjemnek, hogy pihenjek nagyon sokat, mert nem tetszik neki ez a pocikemenyedes... :( Nekem sem de mit tegyek....
Beutalot pedig kaptam cukorterhelesre, ami legalabb egy konkret eredmenyt ad.

Annyit irtatok delutan, hogy ket reszletbe olvastam el, de az elejet mar el is felejtettem.

Szoval:
Fokamoka: sajnalom, hogy ujra egy cipoben jarunk emelyges szempontjabol, azt hittem ez csak nalam kulonos, hogy visszatert, de ezek szerint teged is ujra felkerestek a kisrokak.

Manorka: nagy gratula a tokeletes eredmenyhez, nagyon orulok.

Edi: a merleget elore is koszi, azt hiszem ezt nagyon jo megoldas lenne igy, ha Neked nem gond. Irok privit.

Meme: jelentkezhetnel, mert kezdek aggodni erted.

Csajok...meg akartam valamit de most kiesik, ne haragudjatok :? :?

Irigy irigy minden kismamira aki most shoppingol en is en is mennek :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
pocaklako

Bocsi néha annyit irtok h nem gyözöm olvasni :D minden sor után eszembe jut némi koment...aztán mire idejutok a végére már nem tudom kinek mi szólt... :)

én is II. nőgyogyin. Várbirónál. Megy még valaki a II.-re?

Csatlakozom az irigykedő táborhoz... :oops: én se vásároltam még. Részben babona, részben anyagi. Babonából még várok picit.
Másrész én munkanélküli voltam amikor pocakos lettem szóval kicsit problémás. A párom a kereső... de ő is új helyen, most nyitottunk saját szórakozóhelyet egy barátjával :D tehát még onnan sem dől a léééé épp :(

van egy 3hónapos keresztfijam :) neki sok mindent vettem már és sajna tudom h nem lehet megállni h ne vegyen az ember ezt is azt is :D olyan cukik ezek a minirucik :) szóval én még nagyon nagyon nagy ivben kerülöm az ilyen boltokat :lol: :oops: de irigykedem :D :oops:

Kép
freyja

Sziasztok!
Na nagyon eltelt a délután, mindjárt visszaolvasok. Szóval most megy az első komoly mosó-szárító program.Nemsokára vége.Szóval ez nagyon durva lesz áramfogyasztásilag az tény, mert4 órás egy törölköző mosó-szárító program.Ha csak kéthetente beindítok egy ilyet, szerintem az sem semmi.De ha csontszáraz,akkor jön a valamit valamiért elv, és akkor ám legyen.....
A Corában vettem szopipárnát, Rikinek néhány ruhácskát, kaját és egy vagyon volt így együtt,pedig minden akciós volt....

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Edi na úgy van,ahogy írtad,ahol a 33 nap jött ki a végére.Akkor csak jól tudtam!Ne tessenek itt engem megijesztegetni!!!!! Könnyen elbizonytalanítható vagyok még akkor is,ha tudok valamit. :oops:
Én csatlakozom a rendes férj kategóriához.Nem sok rosszat lehet mondani rá.A szennyesbe megy a ruha,elmosogat maga után, néha még a törölgetés is összejön, de az nem mindig. :D A múltkor összekaptunk a reggeli hangos kelésen,azóta az előszobában öltözik fel,így én tudok aludni.Szóval nagyon rendes férjecském van. :lol: Én azt szoktam nála kifogásolni, hogy magától nem fog hozzá semmi házimunkához.Ha mondom neki mit csináljon megcsinálja, de neki nem porosak a polcok, nem piszkos a kád, stb.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

dodó: semmi gond, ma olyan boldog vagyok, h mindent elnézek :wink: boldogságom oka a kisfiunk :lol:

én is szemezgettem a mosó-szárító gépekkel, de nagyon sokat fogyasztanak áramban és vízben is. mondjuk én szerencsés vagyok: odateszem a cserépkályha mellé a szárítót és pikk-pakk kész, nyáron meg megy a kertbe :) de kisebb lakásnál nagyon hasznos eszköz, akármennyit fogyaszt!

niki: a corában nem volt most akciós mérleg?

tényleg okos, aki apránként vásárol! ha végiggondolom mennyi minden kell majd.....

Kép
zsani78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?