Új privát üzeneted érkezett!

Reni: mármint esőkabátban? vagy csak az alternatív módszerek megengedettek? :)

boruska

zuzmoo, de jó kis képeket eszkábáltál Bende babáról a blogra! Hogy csináltad?

boruska

Reni!
Valszeg tényleg tartják a határidőket, csak szerintem ilyenkor egy-két nap is számít, mikor pénzt vár az ember - legalábbis nálam számít. És nem mindegy, hogy a posta mennyit ül rajta. ha meg ajánlva, elsőbséggel adod fel (mert ugye csak hivatalos papír, amit így érdemes feladni), akkor meg zabálja a pénzt - ahelyett, hogy hozná... :?

Boruska:
most már nem mindegy? max megindul a szülés. Ha csak a külső van nyitva, akkor szerintem még kekszelhettek - ha tudtok... :)

Ildi:
Nyugi, nem vagyok sértődős. Vagyis ennyitől nem... :lol:

Kattkat:
Most érkezett meg a fizum. Adójóváírással együtt. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Boruska! Ezt konkrétan nem kérdeztem, de szerintem inkább le kellene szállni a vonatról Hatvan környékén, minthogy esőkabátban sétálgatni Kép

bellerreni
Eger

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:21-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Reni :lol:

boruska

Kattkat:
szerintem másolatot is elfogadnak!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmoo, Nóri KÖSZIIIII! Egy óriási szikla pottyant le a lelkemről. Bár bíztam vmi ilyesmiben, mert a többi érték annnnyira jó, mint még egy terhességem végén sem.
NST-re menő anyukák: mielőtt sorra kerültök egyetek vmi édeset (csokit, sütit), hátha felébred a pocaklakó. Nálam bevált. Holnap megyek ismét, majd meglátjuk :wink: . De a büfében tök fini friss sütiket lehet kapni, már fenem a fogam :lol: . Mire jó az NST?!).

Ügyintézés Nálunk a legközelebbi MÁK Győrben van (35 km). S ha párom hajlandó is lenne elmenni oda (amire semmi remény), akkor sem biztos, hogy sorra kerülne. A regionális MÁK meg Szombathelyen. Nézegettem a honlapjukat, lehet postán intézni! De vigyázat, védőnénink azt mondta, hogy az anyaságihoz szükséges formanyomtatvány elavult a honlapon. Rá kell kérdezni!

Zarja: nehogymá most kezdj el ilyeneken parázni! Nem híg a tejed és nem kevés! Ha Bulcsinak több kell, majd gyakrabban követelőzik. Akkor lesz több tej. Lazíts, teázz, pihenj! Barátnőmet is idegelik a lökött rokonai, most 30g-ok helyett már csak 10-20g-okat bírnak szopizni. Agyrém. Szóval a mérlegre meg max. csak hetente 1x tessék feltenni a babát. A digitális mérlegek amúgyis prímán "lebegnek", nem pontosak. S miként a többiek már sokszor megírták, ha van elég pisis, kakis pelus, akkor gond nem lehet. És hamarosan elkezdi kinőni a legkisebb ruháit is :D .
pammut

Kattkat! Az én táppénzem még 40 e Ft-sem volt :shock: A Tgyás azért a duplája lesz -vagyis úgy számoltuk -, azértis igényeltem meg már most. Azért nem mindegy. Ígyis egy nagycsomó pénzt feléltünk a tartalékainkból, mert ugye az autókereskedés is egy nagy 0 ilyenkor...

bellerreni
Eger

Kattkat A védőnő külön szólt, nehogy eredeti papírokat küldjünk, jók a fénymásolatok is! A MÁK honlapján az áll, hogy pl. az anyaságinál az orvosi igazolást eredetiben kérik, (de az szükség esetén sztem pótolható), a többiből jó a másolat.
pammut

NST, CTG: én mindig viszek 2 almát és amikor elkezdődik a CTG, akkor elkezdem megenni őket. Na erre mindig beindul a bébi és csak mozog, mozog..
lara

Kakti, akkor jó :lol:

Lara, ez az almás ötlet nem rossz, én is kipróbálom, ugyanis ezt még a cukros diéta is elbírja. Lillával boldogan falt csokijaim ugyanis most nem játszanak :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Pelenkáról meg annyit, hogy állitólag péntektől a Corában baba hetek lesznek és a Pampers 26 Ft lesz...persze lehet, hogy más pelusokat is leolcsóznak, nem tudom.
lara

Boruska: Köszi :D Van egy ingyenes képszerkesztő programom a paint.net (olyan mint a photoshop) és azzal szoktam szórakozgatni. Ahonnan töltöttem a hátteret, @gi írta, hogy melyik Freebie-t használta hozzá. Azt megkerestem, letöltöttem és így megvannak ugyanazok a figuráim, amik a háttéren is. :)
zuzmooo

Zuzmo- Koszi szepen, most kezdene pirosodni, picit duzzadni, de egyelore megprobalom csak mosogatni, aztan ha nem jon be, haladunk tovabb a listan!
geri79

Lányok, ez a buktasütés hogy is van pontosan, náladnál korábban kiírtakból max. hányat lehet beelőzni? Előttem már csak a 10-e körüliek vagytok a gmailes tábla szerint 4-en :wink: , van olyan aki hiányzik a tábliból?

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, a buktás témát én sem értem, csak mindig olvasom, hogy most ennek vagy annak kell sütnie...
lara

Szopi:

Hát még nem nagyon formáltam véleményt a kérdésben, pedig asszem nekem van tapasztalatom az egyik és a másik oldalól is, lévén Luca kb 3hónapos koráig cicizett.

Amiket én tudok:
- kórházban 10%-nál nagyobb súlyesés nagynak számít, arra kapnak tápszert. Ahány napos, annyiszor 10g. (nálunk ez megvolt)

- tej a legritkább esetben indul be az 1.-2. napon. Az inkább 3-4.

- a súlyát nálunk a kórházból hazamenetelre kellett meghízni, nem többhetes korra

- 1hónapos korra születési súly +500g az elvárás a gyerekorvos részéről

- ha pihensz, eszel (nem salátát, szénhidrátot, zsírt, fehérjét, mindet megfelelő mennyiségben) és alszol eleget, valamint megfelelő mennyiségű folyadékot viszel a szervezetedbe, akkor NEM TÚL HÍG A TEJ!!!!

- ha azon parázol, hogy van-e elég tejed, akkor nem LESZ elég tejed. Ha eleget van cicin a Csomag és megfelelően szopizik, akkor mindent megtettél azért, hogy neki jó legyen. Emberfeletti energiákat felesleges megmozgatni, mert max beledögleni lehet!

- ha folyton méred azt a gyereket, bekattansz

- ha nem elég a tejed, de minden napra megvan az x mennyiség, lehet pótolni. A tápszer is kaja. Csak a kínai gyerekek halnak bele. A magyarok nem!

- ha egyáltalán nem szopik a gyerek, akkor is van tápszer. Sokan felnőttek rajta, életben vannak. A férjem is, aki akkora, mint az állat. :lol:

- sztem nem normális dolog, hogy egy kétéves visítva ébred esténként 5-10szer és cickót követel. Nekem ez valahol már beteges. Magasról teszek az összes liga meg minden véleményére. Lehet, hogy az anyatej csodaszer, DE az én lányom nem volt soha beteges. Sőt. Idén most volt először kicsit beteg. Tök jó immunrendszere van. Mellette meg van sok anyatejes, aki minden sz@rt összeszed. Szóval nekem ne magyarázzanak a remek immunrendszer és az anyatej kapcsolatáról. Anyám 3hónapos koromban lett terhes és elapadt a teje. Utána TEHÉNTEJET (hű, mekkora mumus most az) kaptam. A szülésemet és a születésemet leszámítva nem voltam kórházban. Beteg sem voltam soha!

Szóval a gyerekem 2éves korában az egyetlen, aki visítva követelheti a cickómat az apja lehet és kész!

Terveim szerint 6hós korig csak anyatejes lesz. Ha cicifüggő lesz, akkor fokozatosan kezdem kiváltani a szoptatást kajákkal. 1éves kora után, ha elfogadja a tápszert és már elég étkezést kiváltottam, akkor leszoktatom magamról.

Na most asszem megszegtem az LLL által felállított Szentírást. De azért az sem mérce (sztem) hogy azzal állapítjuk meg, ki mennyire jó anya, hogy mennyi ideig szoptatta a gyereket! Mert lassan ezt olvasom ki minden fórumból, hogy egy szar vagy, ha egyetemre nem cicivel a szájában megy a kölök!

Sztem meg igenis kell, hogy el tudjak menni moziba, feltöltődjek a színházban, vagy hatalmasat szórakozzak a bnőm lánybúcsúján. Mert az én gyerekem akkor boldog, ha az anyja nem egy besavanyodott, szőrös-bajszos NAGY MAGYAR ANYA.
UFF
Vendég

Asszem úgy van, hogyha 3-mal korábbra előzöl, mint amikor ki vagy írva, akkor sütsz... De Nóri a nagy tudora ennek. Apropos, hova lett? :)

boruska

Ildi!

Elvileg a 3-mal előtted levőt nem szabad kielőzni. DE ha egy dátumra vagy több emberrel és azt előzöd ki, az nem gond. Viszont most aki nem Edit, Juci, Én vagy Molmar az sütheti a buktát! :lol:
(de ezt persze azért találtam ki, hogy ENGEM ne előzzenek ki, de asszem nem ért senki a szép szóból!!!!! Én meg csak kib*szásból nem szültem még, hogy minél több buktát egyek!) :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lányok!

Mennyi málnalevelet lehet inni egy nap?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri szoptatás: ez rövid és lényegre törő volt:D
Szerintem, hogy ki meddig szoptat azt mindenki eldönti maga, kinek hogy kényelmes. Valakinek pár hónapig, valakinek meg évekig. Én 3 évig szoptattam a 2.babát és nem azért, hogy iszonyatos immunrendszere legyen vagy megfeleljek az LLL mércének és én legyek A JÓ anya, hanem mert nekünk így tetszett és így esett jól. Nekem is, meg a gyekőcnek is. Ettől nem gondolom, hogy jobb lennék annál, mint aki nem szoptat. Mindenki csinálja úgy ahogy neki jól esik.
lara

Kakti, ne a málnalevelet idd, hanem a főzetét :D (jaj de kis vicces vagyok ma :D :D
Én úgy tudom, hogy 6-7 dl a javasolt maximum.
lara

Nóri, akkor szülj meg légyszi, meg még a felsoroltakból valaki és akkor nem leszek bajban :wink:

Érdekes, Lillu Lucával egy kórházban viszonylag kis különbséggel született...
3550-ből 3090-vel hoztuk haza, úgy hogy abból 40 legalább előtte beleöntött saját anyatej volt... és nem kapott pótlást, mondjuk a súlyát keveselték :oops: szóval nagyon sok múlik az adott éppen elérhető személyzeten.

Lilla 2 hetesen hízta vissza a születési súlyát
:wink:

a mérési bekattanással egyet értek...

arra kíváncsi vagyok meddig fog Léni szopni, Mi Lillát 15 hósan a kistesó reményében hoztuk le a szopiról... nekem nincs ellene kifogásom ha tovább szopik, de moziba én is el akarok majd jutni :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Lara!

Ja, igen, ezt kiegészíteném azzal, hogy a 2éves ne visítson éjjel, hogy visítson nyugodtan! De az anyukája ne panaszkodjon, hogy hányszor kel éjjel meg mittudom én! Mert én ezt látom. Hogy megfelelési kényszerből szoptat valaki és neki meg bazira nem jön be!
Szóval nincs énnekem bajom, ha valaki tovább szoptat. Csak akkor ne szenvedjen, ha lehet! :oops:
Vendég

Ildi!

De Nálatok problémás volt a szopi. Nálunk majd belefulladt a mennyiségbe és jól is cicizett. Emellett necces lett volna, ha 2hetesen hízza vissza. Minden esetre nálunk a kórházból kiengedés FELTÉTELE volt, hogy a születési súlyát elérje. Pedig mi egy helyen szültünk... :shock: :shock: :shock: :shock:
(persze előnnyel indítottam, mert mérlegelés előtt 180g!-ot tolt be a kis drága )
Vendég

Nóri Imádom a szókimondásodat :lol: ! Bár mindig mindent így fel tudnék vállalni!
Nos, én a 3. gyereket szintén 3 éves koráig szoptattam. Mert volt tejem és mert én szeretek szoptatni. Az nekem annyira, de annyira intim dolog. S tán azért is, mert úgy gondoltam ebben többé nem lesz részem. Tévedtem...Nagy veszteségnek élném meg, ha most nem menne. És nekem sose fájt (kivéve az első pár nap sebesedéseit). Sőt, amikor már csurig tele az ember melle, hogy már viszket és végre felébred a fogyasztó, és elkezd szopizni, az a megkönnyebbülés már a jó fogalomkörébe tartozik. (Most olvastam Eszter szüléstörténetét, még a hatása alatt vagyok.) De az iskoláskorú szopós gyerek története már engem is elborzaszt.
pammut

Sziasztok Csajok!

Szanának gratulálok én is a kisbabához is, és a villámszüléshez is!

Tegnap még visszamentem a kórházba, de közölték, hogy a dokim már nem fog jönni. Így nem tudtam meg a vizsgálataim eredményét, és a CTG is elmaradt. Az gáz szerintetek? Legközelebb jöv. hét hétfőn rendel a dokim.

Ja, azt el is felejtettem írni tegnap, hogy megnyugodhatok én is, mert a okos kicsi fiam fejjel lefelé éldegél! Juppiii! De még mindig rá vagyok parázva, hogy 3,5 kilós a babám. Van (volt) valakinek még ilyen nagy babája ebben a terhességi hétben?

Szoptatósos-jó anyás kérdés: nekem azt hiszem úgy egy jó hónappal ezelőttig a hideg futkosott a hátamon a szoptatás gondolatától. Úgy éreztem, hogy az olyan állati dolog. Nekem a mellem, meg a bimbóm mindig a szexuális tevékenységekhez párosult, és valahogy olyan perverznek éreztem, hogy egy gyerek lógjon rajta. Na ezt szerencsére "kinőttem", és nem csak elméletben, de érzésekben is átélem ennek fontosságát, és szépségét. DE! Én úgy készülök a babám gondozására, hogy olvasom a nagyon "modern" cikkeket a neten, és párhuzamosan a kölcsönkapott '80-ban íródott csecsemőgondozásos könyvet. Ugyanazt írják mindenre (kivéve pelenkázás- de már az is jön ugye vissza divatba), mint a mostani okosok! A szoptatásról például azt, hogy 6 hóig kell, és utána max. 1 éves koráig rá kell szoktatni az egyéb táplálékra. Szerintem nálam attól fog függni, hogy mennyi tejcsi lesz, de én hajlok erre a módszerre. Nem vágyok hosszú szoptatásra - és nem is érzem ezt gáznak. :shock:

Kép
zsizell

Bori!

Köszi! Tudod Te mennyi bajom van a nagy pofám miatt? Gimiből csak azért nem rúgtak ki, mert évfolyamelső voltam és a diákönkormányzat elnöke... :lol:

Ez az én véleményem. Nem azért mondom el, mert én úgy érzem, h az én seggemből jön a napfény (pedig egyesek ezt hiszik), hanem mert sokan vannak azok, akik a szoptatási istennő előtt hódolva, habzó szájjal tömik beléd, hogy a gyerekbe töltött anyatej mennyiségével egyenes arányban nő az anyaságod megítélése is.

És mivel sokan csak ezt látják-hallják, annyira rástresszelik magukat (Bea is) hogy esetleg azért nem tudnak szoptatni, mert túl magas elvárásokat támasztanak magukkal szemben.

Én csak elmondom, hogy van más út is. Nem kell ám beledögleni. Más az, ha valaki élvezi és belefér a napirendjébe is.

Nekem pl 18hós korában vissza KELLETT menni dolgozni. Na akkor nagy kakában lettem volna, ha még szoptatok. 5:30-kor keltem minden nap. Ha nem alussza át az éjszakát, bele is döglöttem volna!
Vendég

Nóri, ebben igazad van, hogy az kellemetlen, ha 2 éves gyerekhez kelni kell a szopi miatt.
Nálunk ez úgy ment, hogy 2 évesen már nem kelt fel éjszaka és csak napközben szopizott.
Megmondom őszintén, hogy mi azért szopiztunk 2 év után is, mert délután ha el kellett altatni, csak magamhoz vettem, aztán 2 perc múlva már aludt is (az első dednek minden nap 1 órát kellett könyörögni, hogy aludjon már el), vagy ha pl. elesett vagy sírt, akkor a szoptatással 1 perc alatt megnyugodott, vagy ha beteg volt és nem evett semmit, az anyatej akkor is lecsúszott. De nem emlékszem arra, hogy én éjszaka mentem volna szoptatni ilyen korban.
lara

Lara!

A Te gyereked cumi helyett használta a melledet!!! Az tök jó. Ezt így ebben a formában elcserélném a majd 3évesem szájából lógó színes szarral, ami még a fogát is tönkreteszi!!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Nóri, ugyanmár! A cumis gyerekeknek egész nap a szájukban van a cumi, esetleg éjszaka fel kell hozzájuk kelni, mert kiesett. Mi a szoptatás nem cumipótlásra használtuk, hanem pl.délután alvásidő volt, 2 perc szopi és aludt is. Nap közben nem volt semmi a szájában.. és nem egész álló nap egyfolytában szoptattam 2-3 évesen.
lara

Az én gyerekem csak alváshoz használ cumit. De gyűlölöm! Tiszta szívből utálom! Úgyhogy a saját elveimnek is van hova fejlődni etéren! :evil:

Basszus, esik a hó! :shock:
Vendég

Hát biztos azért, mert első baba, de én nem parázom sem a szoptatáson, sem a cumin :roll: Majd lesz ahogy lesz, attól nem fogom rosszabb anyának érezni magam. Legalábbis most így gondolom.

Nóri! Itt gyönyörű napsütés van :lol:

bellerreni
Eger

Amúgy nem vagyok totál komplett szerintem. Ebéd helyett nasizok. Kókuszos csokit eszem cseresznyebefőttel :lol:

bellerreni
Eger

Nóri, szerintem semmi baj nincs a szókimondásoddal!

A szenvedő mártírokat én sem szeretem.

Meg azt sem, amikor egyik ismerősünknek nem indult be a tej és csóró lánynak mindenki szórta az észt, hogy az anyatej milyen jó. Védőnő, gyerekdoki mindenki. Szegény hogy a fenébe csináljon tejet. Mert ugye itt létezik orvosolható probléma, lsd. mi nem adunk jusse cumit és létezik ilyen, mint a fentebb említett, ahol nem az akaráson múlik.

Basszus, én meg beleőrülök a tehetlenségbe. Anyuéknál vagyunk, mindenünk meg van, tisztaság rend, főtt kaja. Anyu jön haza, hogy tudjak menni orvoshoz. Lilla alszik, én meg unalmamba netezek. Eddig az volt a bajom, hogy szalad a ház, most meg itt malmozok, nekem semmi se jó. Ja és most Lillu is alszik, otthon sose szokott.

Nóri, nekünk nincs cumink, ellenben pelusunk :twisted: én attól akarok szabadulni :wink: Minden csomagot úgy veszek, hogy ez az uccsó, már alig kell, aztán mégis megyünk mindig a dm-be :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi

Na, akkor megpróbálok én is írni erről a szoptatásos témáról.
Nekem mindig is természetes volt, hogy ha egyszer gyerekem lesz (most már nagyon remélem, hogy minél hamarabb), akkor szoptatni fogom - ha tudom. Ha lesz elég tejcsi, és jól fog működni a dolog. De igyekszem majd nem rástresszelni. Viszont ha menni fog a dolog, akkor sem vagyok hajlandó egy éves kora után is szoptatni. Ennek van racionális oka is, de lelki is. A racionális, hogy akármit is csinálunk, nekünk mostantól 4 évünk van, hogy kistesónk legyen. Márpedig ha a hugi/öcsi is olyan nehezen érkezik meg, mint Lili, akkor igencsak rá kell szánnunk némi időt. De ennél sokkal lényegesebb, hogy számomra rettenetesen perverz dolognak tűnik, mikor 2-3 éves gyerekek lógnak az anyuk cicijén. Bocs, ha ezzel bárkit megbántok, nem ez a célom, de nekem ez már pótcselekvésnek tűnik, és nem úgy, hogy valóban szükség van rá. Szerintem annyi idő után már semmi tápértéke nincs annak a cuccnak, ami a ciciből folyik. És igen, egyetértek Nórival is: akkor már inkább Apa cuppanjon rá, mint a gyerek. :)

Amúgy nagyon tetszett Nóri „kis szösszenete”. Szívemből szólt. :D

Ja!
A Cora Baba-mama akciója holnaptól kezdődik, és itt a katalógus:
http://babamama.cora.hu/

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ildi!

Ismerős a sztori. Már az utolsó pelenkával.
Nálunk pont fordítva volt. Megvettem a Libero megapakkot 4eFt-ért és másnap szobatiszta lett. Többet egy pelust sem használtunk el! :lol: A bölcsi jól járt vele!!!!

Nálunk ez tök véletlen volt. Nappalra kb 2évesen kezdtem rászoktatni a bilire. Szépen bele is pisilt. Aztán nappalra nem adtam rá. De lusta voltam és utazáshoz, meg bárhova mentünk rátettem.
Egyszercsak vettem a bátorságot és nem adtam rá. Volt néhány baleset (sose útközben) de kötöttem az ebet a karóhoz és nem adtam vissza)
Aztán volt, hogy reggel 4-fele ébredt és pisilni kellett. Levettük a pelust és úgymaradt. Aztán másnap megpróbáltam nem adni rá. (anyunál voltunk és szivacsmatrac volt alatta) nem pisilt be.

1hétig egyszer sem. Aztán igen. De akkor sem kapott pelenkát többet. Nem mondom, hogy nem volt olyan, hogy minden éjjel ágyat húztam, pizsamát mostam. Főleg azon a héten, amikor újra kezdték a bölcsit. De pelenkát akkor sem adtam rá. Végülis asszem rászántam az energiát, mert tudom, hogy télen lehetetlen overallban leszoktatni. Most nyáron meg lesz egy másik csomag, akire sok energia megy el!

De összességében baromi nagy szerencsénk volt, mert minden gond nélkül ment. Semmi nem az én érdemem belőle!
Talán csak annyi a lényeg, hogy erőltetni nem szabad.

Amikor minden éjjel volt baleset, sokszor leszidtuk (ugye a kutyánál ez a célravezető) de ettől ő annyira megijedt, hogy már nem is mert szólni ha bepisilt, vagy bekakilt, mert szégyellte magát. Na akkor újra a "tapsoljuk meg milyen ügyes vagy, hogy WC-be pisiltél" taktika jött és az bevált!
Vendég

Ja!
Nem tudom, meséltem-e már, hogy egy ismink gyereke hogy szokott le a cumiról:

Rendszeresen (hetente) jártak sétálni a Margit-szigetre. Gyalog át a hídon is - ahol mindig megálltak, és nézegették kicsit a vizet. Kb. 3 éves volt a gyerkőc, és a szülőknek már nagyon elege volt a cumizásból. Egyik séta alkalmával elkezdték mesélni a kiscsajnak, hogy babahalak születtek a Dunában, és annyira sokan vannak, hogy az anyukájuk meg az apukájuk nem tudott mindegyiknek cumit venni. Aztán ennyi is volt. Egy vagy két hét múlva megint mentek a szigetre, és a kiscsajszi megkérdezte: van már cumija minden halacskának? Mondták: nincs. Erre a kiscsaj fogta az övét, bedobta a Dunába, és soha többet nem kereste - a tartalékcumikat sem kérte otthon.
Nyilván ez a módszer sem működik minden gyerekkel, de nekem nagyon tetszik - annak ellenére, hogy én megpróbálok majd cumi nélkül élni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Lucának mondtuk, hogy a nyuszi elviszi a cumiját. Hoz helyette ajándékot. Nem kellett! Akkor ne jöjjön a nyuszi! :evil:

Akkor mondtam neki, hogy adja a cumiját a kistesónak. 2napja ott virított Noémi kiságyában Luca azon cumija, amit nem szeret. Luca szájában meg az, amelyiket igen. Hát ő odaadta! Nem hülye ez! :lol:

Most azt kéne, hogy megpróbálni elvenni tőle, de ezt nem akarom a kistesó születésére időzíteni. Nehogy azzal kösse össze. Már a kocsiban ha kéri, akkor többször mondom, hogy otthon maradt. De ha nagyon álmos, akkor égtelen nagy hiszti lesz belőle! :evil:

Szóval majd tavasszal-nyáron, amikor többet megyünk el otthonról, talán rászánom magam. Ha nem, hát az érettségi tablóképen is cumi lesz a szájában! :lol:
Vendég

Kakti, na akkor feltették az új katalógust, mert délelőtt még a régi volt csak megtalálható a honlapon. Meg is nézegetem!
lara

Kakti: nekem nagyon tetszik ez a cumis sztorid! A keresztfiam nem ilyen jó lelkű, ő biztos nem adta volna oda, azt mondta volna, hogy az az ő szüleinek a gondja. Mostanában ez a nagy mondása- minden mindig másnak a gondja. :lol:

Kép
zsizell

Mi kombináljuk: süt a nap és esik a hó :D . Tök szép.

Ezt szeretem ebben a mi topikunkban: mindenki más és más véleménnyel bír, mégis meg tudjuk osztani. Sőt, ötleteket lehet meríteni a másikéból. Mert ahány anyuka és ahány gyerkőc, az mind annyiféle.
Bár a szobatisztaság még jó messze van, nálunk emberem ötlete vált be: ha bilibe ment a pisi, kaki, akkor kapott a gyermek egy szem PEZ cukorkát (oda voltak érte). Később már csak felet, aztán már csak dicséretet.
pammut

:lol: :lol: :lol:
Nóri!
Abból a tablóképből küldj majd nekem is! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri. Mikor ilyen idegtépő dolgok voltak, mint Nálatok a cumi, én mindig azzal vigasztaltam magam: "Nemm fog így suliba menni." És tényleg: minden ilyen idegesítő dolgot kinőnek idővel. Csak győzze az ember türelemmel, meg hajjal :D .

Na, megebédeltem, finoman fáj a derekam, meg húzódik a hasam, most megyek szundítok egyet, délután kirándulunk a dokihoz. Vélhetően az utolsó tanácsadás lesz. (Ez lesz az 5. pecsétem :oops: , a sok kórházasdi miatt több nem lett.)
pammut

Pammut, én is pont így csináltam. Ha sikerült a bilibe, kapott egy cukrot. 1 hét múlva már cukorka nélkül is sikerült. Az tény, hogy először a cukorért "csinálta", utána meg a dicséretért, utána meg azért meg megszokta.
lara

Hát a kerilányom, se adta ilyen kis trükkre a cumit, 4 éves volt, mire kikönyörögte a család a szájából :wink:

Pammut, jaj ezt a pez cukrot ne mond... kaptunk adagolót KisLillám megőrül érte, de egész Monoron egy rohadt pez cukrot nem kapni :oops: szegény már szólt a boltban, hogy kér :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Zarja, Bulcsú baba egyszerűen gyönyörű!!

De szeretném már én is látni, hogy milyen lesz a lánykám:) Tegnap óta volt még egy-két görcs, de semmi rendszer nem költözött bele, úgyhogy várok továbbra is. Holnap megyünk NST-re, úgyhogy hátha mond valami okosat a doki. Múlt héten már azt írta, hogy tollhegynyire nyitott belső méhszáj. Érdekes, itt nálunk nem számokkal írják le, hanem ilyen szép hasonlatokkal. KÉrdés persze, hogy milyen tollnak a hegyét vesszük...

Szopiról: hál' istennek én sem paráztam vele és nem is volt semmi gondunk. Igaz a kórházban nem sikerült minden az elvártak szerint és hiába durrant szét a cicim a tejtől úgy engedtek el, hogy fel kellett íratnom a pótlást és még a záróra is ráírták, hogy nem lesz elegendő tejem... Ehhez képest Dinicikém 16 hónapos koráig szopizott, igaz a végén már csak napi egyszer elalvás előtt.
A teljes leszokást én egy éves korára terveztem, aztán ez egy kicsit tolódott. De akkor már tudtam, hogy terhes vagyok és mindenképpen akartam hagyni magamnak ennyi pihenőt. Nem is volt gond a leszokással sem.

Kakti, kutyus tappancsa hogy van? HOgy tud így leszakadni a körme?? ÉN még nem is hallottam ilyet. A mi kis cukorbeteg vizslánk úgy néz ki kezdi magát összeszedni. Erre most beköltözött hozzánk egy kis foxi :shock: Cuki pofa.

dalika

Kutyusom háromlábon közlekedik jelenleg.
Megebédeltünk Apával és átkötöztük a tappancsot. De nem nagyon teszi le. Csak 3 lábát használja. Azért csak fáj ez neki... :cry: Kis drágaságom! A szívem szakad meg érte, mert alapvetően egy eleven, pattogós kis eb... :( De végül is ez legyen a legnagyobb problémánk vele az életben!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

szana: Gratulálok a nagy lányhoz.

kakti: Nekem a kakaó miatt nem kellett a beöntés. Csak nem szülni készülsz te is? :D

benettke: Az elején nekem is kisebesítette a mellem a szopival Barbus, de mostanra egész szépen megedződött. Most azt mondta a védőnő, mikor mutattam mit csinál a csöppem, hogy mindent jól csinálok, de sajnos arra már rájött a babó hogy az üvegből könnyebb enni. Még van esély, de ne stresszeljem magam miatta. A terhességem nekem is nagyon hiányzik. Azt mondtam nem lesz még egy gyerek, de már most másképp gondolom. Majdnem elsírtam magam a kismamás cuccaimon, mikor eltettem őket. Azt a tappancsos felsőmet hordanom kell még egyszer!!! :D

kattkat: Szerintem nyugodtan csörgesd meg Szanát, nekem is jól esett mikor Katica benézett hozzánk. Majd ő úgyis szól ha valamiért nem jó neki a dolog.

Születési súly: Mi már elértük és tegnap végre meg is tudtuk mérni a prücsköt, tehát már bizonyítékunk is van. Már kicsit meg is haladtuk.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?