Szopi:
Hát még nem nagyon formáltam véleményt a kérdésben, pedig asszem nekem van tapasztalatom az egyik és a másik oldalól is, lévén Luca kb 3hónapos koráig cicizett.
Amiket én tudok:
- kórházban 10%-nál nagyobb súlyesés nagynak számít, arra kapnak tápszert. Ahány napos, annyiszor 10g. (nálunk ez megvolt)
- tej a legritkább esetben indul be az 1.-2. napon. Az inkább 3-4.
- a súlyát nálunk a kórházból hazamenetelre kellett meghízni, nem többhetes korra
- 1hónapos korra születési súly +500g az elvárás a gyerekorvos részéről
- ha pihensz, eszel (nem salátát, szénhidrátot, zsírt, fehérjét, mindet megfelelő mennyiségben) és alszol eleget, valamint megfelelő mennyiségű folyadékot viszel a szervezetedbe, akkor NEM TÚL HÍG A TEJ!!!!
- ha azon parázol, hogy van-e elég tejed, akkor nem LESZ elég tejed. Ha eleget van cicin a Csomag és megfelelően szopizik, akkor mindent megtettél azért, hogy neki jó legyen. Emberfeletti energiákat felesleges megmozgatni, mert max beledögleni lehet!
- ha folyton méred azt a gyereket, bekattansz
- ha nem elég a tejed, de minden napra megvan az x mennyiség, lehet pótolni. A tápszer is kaja. Csak a kínai gyerekek halnak bele. A magyarok nem!
- ha egyáltalán nem szopik a gyerek, akkor is van tápszer. Sokan felnőttek rajta, életben vannak. A férjem is, aki akkora, mint az állat.
- sztem nem normális dolog, hogy egy kétéves visítva ébred esténként 5-10szer és cickót követel. Nekem ez valahol már beteges. Magasról teszek az összes liga meg minden véleményére. Lehet, hogy az anyatej csodaszer, DE az én lányom nem volt soha beteges. Sőt. Idén most volt először kicsit beteg. Tök jó immunrendszere van. Mellette meg van sok anyatejes, aki minden sz@rt összeszed. Szóval nekem ne magyarázzanak a remek immunrendszer és az anyatej kapcsolatáról. Anyám 3hónapos koromban lett terhes és elapadt a teje. Utána TEHÉNTEJET (hű, mekkora mumus most az) kaptam. A szülésemet és a születésemet leszámítva nem voltam kórházban. Beteg sem voltam soha!
Szóval a gyerekem 2éves korában az egyetlen, aki visítva követelheti a cickómat az apja lehet és kész!
Terveim szerint 6hós korig csak anyatejes lesz. Ha cicifüggő lesz, akkor fokozatosan kezdem kiváltani a szoptatást kajákkal. 1éves kora után, ha elfogadja a tápszert és már elég étkezést kiváltottam, akkor leszoktatom magamról.
Na most asszem megszegtem az LLL által felállított Szentírást. De azért az sem mérce (sztem) hogy azzal állapítjuk meg, ki mennyire jó anya, hogy mennyi ideig szoptatta a gyereket! Mert lassan ezt olvasom ki minden fórumból, hogy egy szar vagy, ha egyetemre nem cicivel a szájában megy a kölök!
Sztem meg igenis kell, hogy el tudjak menni moziba, feltöltődjek a színházban, vagy hatalmasat szórakozzak a bnőm lánybúcsúján. Mert az én gyerekem akkor boldog, ha az anyja nem egy besavanyodott, szőrös-bajszos NAGY MAGYAR ANYA.
UFF