Új privát üzeneted érkezett!

kattkat: én garmastant használok és ha elfelejtem, akkor simán anyatejjel kenem. A bepanten egy sz@r. A fehér krém rajta marad a bimbón, nem lehet le se mosni :x

asszem elszóltam ezt a szopi dolgot, a gyereket 8-kor tettem mellre és 1 óra alatt 20 grammot szopott. Persze már az elején elszúrhattam, mert rosszul kapja be a bimbót és a szemem esett is kifelé amikor rákapott. Totál mohó a kölök és meg már magamnak is tök gáz vagyok. Harmadi gyerek wazze és nem tudom még csak rendesen mellre se rakni... :x

én is szülés előtt igényeltem a tgyást, de épp csak 1 nappal előtte sikerült :)
anyaságit úgyis csak taj kártya birtokában lehet, nekünk 10 nap alatt megjött, a születési kivonatot pedig még a kórházban a 7 napon kaptuk meg.

Zarja: nagyon szép Bulcsú, ne hari hogy megelőztelek. Majd Levit elküldöm Bulcsihoz egy kis továbbképzésre, mert hiába nagy a lelkesedés, csak a huzatja az és nincs mögötte valódi kis porszívó :)

Nóri a kedvedért megnéztem hogy mennyibe kerültünk a TBnek :) 75 ezer volt a kórházi tartózkodás Leventének.
stephie

kattkat: Nekem a garmastan nagyon jól helyre hozta már a kórházban a bimbóm, csak az a lényeg hogy le kell mosni. Liberónk van, de nem biztos hogy az a legjobb, mert elég kemény. Mondjuk nekünk az is baj, hogy mindegyik nagy. Állítólag a huggies is jó, az sokkal puhább. A pampersből kaptunk mintát, de 2 órán belül átázott benne. Szóval egyenlőre marad a libero.

stephie: Én is megcsináltam ma a papírt, remélem szerdán sikerül átvenni az anyakönyvit. Nekünk a taj kártyára 30 napot írtak a papírra.

Barbus mégis csak eleget eszik, mert elérte már a születési súlyát. Állítólag ezt a 10. napra kell elérnie. Mi most 2490 gr.-osak vagyunk.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Én úgy tudom, a TAJ kártyát előbb is megkaphatjátok, ha bementek érte a Teve utca 1-be.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri! Szívesen mondanék okosságot, de én ehhez nem értek. Mondjuk mi egy napig küzdöttünk, hogy egyáltalán legyenek fájások. Most jut eszembe, nálunk a szülésfelkészítőn aztat mondták, hogy akkor tudom, hogy nem jósló, hanem igazi, hogy meleg zuhanyra felgyorsul és rendszeressé válik. A jósló meg elmúlik. Ha tudsz, állj be a zuhany alá egy negyed órára. A fájások enyhítésére meg próbálj meg forró vizes borogatást magadra tenni. De olyan meleg legyen, amit még a bürkéd el tud viselni. Nagyon-nagyon meleget. Ez is elmulasztja a jóslókat.

Katkat: hát 3,5 kiló alatt nem javasolt a mosható, így most még eldobhatóssal küzdünk, amíg újra vissza nem hízik a gyermek. Nekem a védőnő a Dm-es Babylove-ot javasolta, az is jó volt, viszont a Tesco nekünk közelebb van, mint a Dm, így oda mentünk pótlásért. Érdekes, mert a Tescós 1000 Ft volt a Pampers 1500. DE a Tescósban van 23 db, míg a Pampersben meg 43. Tehát egységárat számolva a Pampers olcsóbb mint a Tescós. Dilisek ezek!

Én semmit se használok: se bimbóvédő se krém semmi. Az első napokban fájt a szopi, de szerintem azért mert még nem volt tej, a kis mellszívó meg ezerrel cumizta. Kb 3-4 nap alatt megkeményedett kicsit a mellbimbó bőre, kicsit hámlott is (gondolom ami nem bírta a strapát elhagyott) most már csak akkor fáj, ha rosszul teszem mellre. No meg, ha nagyon fel van telve, akkor az első pár szívás az szívás.

Kakti:sajnálom a kutyót!

zarja

Eszter: nagyon-nagyon aranyos a babad, imadnivalo bujos babanak tunik a kepeken.
Bevallom oszinten, hogy en meg mindig nem tudom felfogni, hogy hamarosan meg egy kisfiu csatlakozik a csapatunkhoz. Annyira hihetetlen ez meg szamomra, olyan tavolinak tunik a szules nekem, mintha kb jovo majusban lenne... Pedig nem akkor lesz, az mar tuti. Nah, majd valahogy csak elhiszem az elso nehany fajas utan. :D

Viki!
Az en szoptatos remtortenetem mar a szules kozben elkezdodott, csak akkor meg nem tudtam rola. Az tortent, hogy nem valt le rendesen a mehlepenyem, szetszakadt es fent maradt egy nagy darab. Hogy-hogy nem, de nem vettek eszre. Igazabol nem is volt semmi jele. Eros volt ugyan a verzesem az elso orakban, meg is voltak ijedve, kaptam tobb szurit is, mire normalizalodott a mennyisege. Ugye mi a szules napjan mentunk is haza, de jartak ki vizsgalni, senki nem vett eszre semmit. Nem volt lazam, a mehem huzodott vissza. Csak olyan furanak ereztem a mehszajamat, mintha nyitva lenne, de azt nem neztek, en meg nem tudtam, hogy mit is kell ott lent erezni, igy azt hittem, hogy ez normalis.
Elotejem mar terhesen is volt, meg csopogott is, ez meg is maradt. De semmi tobb. Teltek a napok es akkor is csak elotej volt. Elvileg minden rendben volt, Kristof ehenkorasz volt, jol szopott, jol raktam mellre es boven eleget volt rajta (szinte egesz delelott, mert csak akkor nem sirt, ha cicin volt, ha nem volt rajta a baba, akkor pedig szuntelenul fejtem). Nem akarok hulyeseget mondani, de a nap 24 orajabol kb 18 oran at vagy szoptattam, vagy fejtem. Meg probalkoztam a csodateakkal, kapszulakkal, ettem, ittam, mint egy diszno. Valtozas csak annyit volt, hogy hulla faradt lettem hamar, Kristof mar nem ovlt hajlando szopni, minden szoptatas utan tapszerezni kellett, hiszen orditott az ehsegtol. Hala Istennek annyira nem voltam fanatikus, hogy ne vegyem eszre, hogy ehes a gyerek.
Nah, eltelt igy az elso ket het, jart hozzam a midwife, a health visitor, kaptam szoptatasi tanacsadast rendesen, de a lenyeg nem valtozott. A semmit fejtem.
Amikor is egy szep napon zuhanyzas kozben majdnem agyverzest kaptam, ugyanis kicsusszant belolem egy kozel tenyernyi placenta darab. Gusztustalan, vagy sem, de en annyira bepanikoltam, hogy meg Ferivel is megnezettem, mondta o is, hogy ez az, mert latta szules utan hogyan is nez ki a placenta.
OK, nyomas a doki ketsegbeesetten. Akkor mar tudtak: ez nem valt le, a mehszajam nem zart be. Es ez volt a szerencsem. Azert nem kaptam elvileg mergezest, mert a placenta meg tok aktiv volt a mehfalon, amikor meg megis levalt, akkor sem ragadt bent, hanem a nyitott mehszajon azonnal tavozni tudott, nem kezdett el bent bomlani.
Akkor mar tudtak,hogy azert nincs tejem, mert nem termelodott eleg prolaktin szules utan, csak a terhessegbol megmaradt volt a szervezetemben. Es elvileg a placenta levalasakor termelt volna a szervezetem egy nagy loketet, ami beinditotta volna a tejtermelest, de mivel nalam nem tortent maradektalan mehlepeny levalas, igy elmaradt a prolaktin-loket is, meg az anyatej is.
Az esetet koveto napokban valszeg termelodott valamennyi, mert megerkezett a tej. Naponta hetszer fejtem, ahogyan a baba is evett volna. Jo hosszan, jo erosen. A het oranyi fejesbol jott ossze OSSZESEN napi 50 ml kb. Ezt kapta ugyan Kristof, de o elete elso evesere ettol tobbet pusztitott el, szoval meg sem erezte. De en kitartoan fejtem tovabb. Akkor mar megszallott voltam. Meg nem kicsit depis. Nem is beszeltem masrol, csak a tejrol. Konkretan babazni nem volt idom, mert fejni kellett. KOmolyan mondom, tiszta dilis voltam, a tejcsinalas hirtelen fontosabbnak tunt, mint maga a gyerek. Allandoan bogtem, panaszkodtam Ferinek, sipakoltam, vadoltam magam, hogy meg sem erdemlek egy gyereket, hiszen etetni sem tudom, blablabla.
Negy hetes volt Kristof, amikor megerkezett anyukam hozzank ket hetre, nezte par napig, hogy mit csinalok, probalt celozgatni, hogy hagyjam abba, mert mar ugysem lesz tej, aztan egyszercsak leultetett, elmondta, hogy mit lat, en meg megertettem. Ez bo ot hettel szules utan volt.
Aznap ejszaka mar nem fejtem. Megetettem a fiut uvegbol, majd mindannyian aludtunk egy jot. Reggel ugy keltem, mint aki ujjaszuletett, szo szerint kisutott a nap, hirtelen minden jo lett. Ha a baba ehes volt, akkor megetettem tapszerrel, elegedett volt o is, en is, Feri is, ujra vigyorogtam es mar az osszes pillanatat elveztem az uj eletunknek.
Nah, ennyi volt az en szoptatos sztorim es palyafutasom.
Vendég

ananácska: Akkor már értem miért vagy így a szopival. Én most fejek és adom Barbusnak. Nappal mikor van türelme, akkor az üveg után adok neki cicit és akkor rákap néha. Várom hátha jobban megy neki, de ha nem, akkor fejek tovább és legfeljebb kap tápot. Nem fogok a kardomba dőlni, bár annak azért örülnék ha 6 hónapig tudnék neki tejcsit adni.
vicky79
Budapest III. kerület

Bea!
Ebben a szörnyűséges történetben az a jó, hogy ha minden jól megy, Eriknek simán adhatsz majd cicit és lesz tejed is - szerintem. Mert csak nem lesznek még egyszer olyan felelőtlenek, hogy benned hagyják a placenta felét. És akkor a hormonok is megindulnak majd. Én azért drukkolok, hogy legyen tejcsid, és stresszmentesen tudj szopiztatni! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:18-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat: nem lehet,h adójóváírást nem kapod előre idén
Vendég

Én is erre gondoltam!
Az adójóváírás idén 15ezer forint körül van. Én is ezért mentem be múlt héten az irodába, hogy kérjem!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na lányaim!

Csipog a telefonom. Bazi durva fájásom van, apának mondom kínlódva: na megint megszült valaki! :lol:

Szana írt:

Mira 21:17-kor született természetes úton, villámgyorsan. 3200g 48cm
Nagy gratula nekik!!!!!!!
Vendég

Hát nálam elég durvák ezek a kis jóslónak sem nevezhető izék. Nem rendszeres, de majd betojok tőlük vicc nélkül. Ha ezt napokon (heteken) keresztül kell elviseljem, bunkósbottal ütöm le apát, ha legközelebb fel akarna csinálni! :oops: :lol:
Vendég

Nori! ebbol ma baba lessz(nalunk mar 02.02 szinte egy fel oraja).

Gratulalunk a kis Miranak es szuleinek!
csisza

HURRÁ SZANA! :D
GRATULA!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hajrá Nóri!
Drukkolok, hogy összejöjjön a 02.02.!!!

Én meg úgy fo..ok mint egy lakodalmas kutya... Persze magamnak köszönhetem. Az elébb bevágtam egy fél liter karamellás tejet. De annyira megkívántam, hogy csak na! :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Halihó!

Először is GRATULÁLOK MINDEN KIS ÚJ TOPIKBABÁHOZ!

Már megint jól lemaradtam...

Nóri /sorstársam/!

Én csütörtökön megyek dokihoz és már hallom is lelki füleimmel amint mondja, hogy 3000 :?
Mondjuk én annyival jobb helyzetben vagyok mint Te, hogy sztem nincsenek is jóslófájásaim...még keményedéseim sem túl gyakran...mit is várok ezek után :roll: ?

Ja, és én még nem is szülhetek, mert Apa most nem ér rá...bár ha arra várok, lehet hogy még nyáron is 2in1 leszek :)
No, meg mindig találok még valami takarítani-pakolászni valót a lakásban, amiről úgy gondolom hogy szülés előtt még el kell végeznem :wink: No és a sok elintézendő :?

Bea!

Azért nagy szerencse, hogy nem lett semmi bajod attól a bentmaradt darabkától :!: Nekem is ottragadt egy része, de egyből észrevették, elaltattak és kipiszkálták.
Azért meg hogy szoptathass sztem többet tettél, mint elvárható lett volna! Jó, hogy idővel megbékéltél a dologgal és rendeződtetek.

Viki és minden szopival küzdő Anyuka!

Én kb. 5-6 hétig szinte csak fejtem és cumisüvegből adtam Zétinek...csak akkor próbálkoztam szoptatni, ha már nem volt full sebes a mellem...szóval ritkán :oops: Persze ebbe is bele voltam betegedve, hogy nekem miért nem megy ez olyan flottul, mint a környezetemben sokaknak...Uram meg mondta, hogy így is csak anyatejes a gyerek, ne aggódjak...szte mindegy hogy közvetlenül belőlem, vagy cumiból kapja...persze én ezt nem így éreztem! Egyre többet olvasgattam a neten, hogy az anya-gyerek kapcsolatban milyen fontos a közvetlen kontaktus, amit ugye ilyenkor nagyrészt a szopi teljesít be...ettől mg elkeseredettebb lettem :( ...aztán hívtam egy szopis tanácsadót, aki megerősített abban, hogy jól teszem mellre, a fiam már jól kapja be...minden o.k., de nekem mégis úgy fáj, hogy megőrülök! Rá kellett jönnöm, hogy az én díszbimbijeim nagyon nehezen szoknak hozzá ehhez a fajta igénybevételhez. Viszont a tanácsadó szavai sokat lendítettek abban, hogy ne adjam fel! És egyszer csak nem fájt többé a szoptatás :D
Egyébként a tanácsadsó csajszi mondta amint meglátta akisfiam 1 napos fotóját, hogy mivel picit korababa volt az álla nem volt még teljesen elől, (nem tudom érthető-e ez így nektek) ahol lenni szokott az időre születetteknél, s ez biztos megnehezítette számára a szopit, no meg okozta nekem a fájdalmat már az elején.

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Kakti!

Ha nem nő vissza a kutyus körme mit lehet tenni???

Még a szopihoz: a bimbóvédő nekem olyannyira nem vált be, hogy mikor azzal próbáltam szoptatni szó szerint vérzett a mellem...szóval abból többet nem kérek!

Ja, és az én fiam egyetlen percig sem volt cumizavaros, pedig jó sokáig cumisüvegeztünk és játszócumija is volt...ill. van, mert alváshoz még odaadjuk, bár éppen most kezdi eldobálni ilyen felkiáltással: "fújj, nyálas!" :P

Zarja!

Nagyon édes a kicsi fiad ahogy hozzád bújik!!! És milyen ábrándozó tekintettel néz a világba!

TB ügyintézés: mi ezt úgy csináltuk /meg sztem most is így lesz/, hogy kinyomtattam a netről a szükséges doksikat, kitöltögettem rajta amit már előre tudtunk, aztán amikor megszületett Zézé beírtam még a hiányzó adatokat...ezzel ment Apa a TB-be és a MÁK-hoz és egy délelőtt alatt elintézett mindent :D .
No, az már más kérdés, hogy elkeverték a Csp-s nyomtatványainkat és csak 5 hónap után kaptunk először pénzt...akkr viszont egy telefon után szinte azonnal utalták...érdekes, hogy egyből megtalálták :evil:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

A fájások nem adják meg azt az örömöt, hogy fájásnak nevezzem őket. Sunyi, lesből támadó, erőtlen izék, amik néha rámtörnek a semmiből. Aztán visszavált tompa keményedéssé. Remélem ez a gyerek nem marad bent! :lol:
Apának szóba mertem hozni a kekszet. Aszonta, ha az én általam nyújtott egyoldalú szolgáltatás is megoldja a problémámat, ám legyen, ő semmi jónak nem elrontója. (gyenge idegzetűek ne olvassák, de a tömör megfogalmazás annyi volt: Hát, ha lesz*psz...) De ezen persze ő is röhögött. Nem így beszélünk egymással. Csak a helyzetkomikum adta magát! :lol: :lol:

Én Danette pudingot ettem vacsira 6dl bio narancslével. Gyomorégés és fosás borítékolva! :roll:
Megyek, lefekszem, mert túl negatív a hozzáállásom a létezéshez!
Vendég

Képzeljétek én pár napja már azon kesergek, hogy ennek az állapotnak max. 1-2 hét múlva vége és én többet már nem leszek terhes :( ...azért ez így elég car érzés ám...s közben pedig irigy vagyok minden olyan kismamira/anyukára akik még terveznek babát/babákat :oops:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

02.02. van!!!
NÓRI! DOLGOZZ! Hátha Apa kedvet kap máshoz is! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!

Nálunk Apa hajlandó lenne a kekszre, de nekem olyan macerásnak tűnik a megfelelő pozíció megtalálása, hogy általában csak egy közös nagy röhögés lesz belőle mostanság :oops: :lol:

Na, lépek én is manikűrözök még kicsit...

Jó éjt!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:19-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
Ha benne van a táblában az elérhetősége, dobj neki egy SMS-t, hogy mit szólna hozzá - szerintem. Amúgy nem tudom, sikerült-e, még nem érkezett meg a pénzem. De már nagyon várom! És a decemberi táppénzem sincs sehol még!!! :evil: :evil: :evil:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csigalom,nyugavér! Én tegnap már meg is kaptam a táppénzt. A novemberit! :-) adójóváírást nem tudom,meddig lehet intézni,de nekem minden évben havi 15-17e Ft-om bánja. Még soha nem lépte túl a bejelentett jövedelmem a határt! Idén a szájába rágtam a könyvelönek,h mit csináljon. Bár a tavalyi adóbevallásomból is kimaradt az az a potom 90eFt. De legalább le lesz adva,nem úgy,mint a nagy,osztrák cégem,aki GYÉD alatt ELFELEJTETTE!
Vendég

Segítsetek csajok! Az utolsó laboromban majdnem minden ok, csak az alkalikus foszfatáz értéke 460 u/l. Feltúrtam a netet, de csak azt találtam, hogy terhességben magasabb, de hogy egy 37. hetes terhesnél mennyi a normál érték, azt nem. Szétrág az ideg. Délután ugyan megyek dokihoz, de addigra megbolondulok. Már aludni is alig tudtam. Ja, meg a vér össz. fehérjéje alacsonyabb, egy hangyányival. Minden más jó.
pammut

Nincsenek illúzióim a táppénzzel kapcsolatban. Én úgy tervezem, hogy a dec-it valószínűleg úgysem küldik meg normálisan, úgyhogy majd márciusban nekiállok reklamálni, addig hagyok kibontakozási lehetőséget a T. Pénztárnak. Utána viszont két napjuk lesz, hogy pótolják a lemaradást :lol: Tgyásról már nem is szólva.

A babaügyintézés dolgában még nem döntöttem, mert még mindig nem egyértelmű, mit intéz a kórház. A szülésznő és a csecsemős is mást mond. Egy biztos: Apa nem fog hivalokban sorvadni, nem neki való feladat, keresek valami céget, aki elintézi.

Látom Nóri, nem tudtál aludni. Pedig ha Noncsi baba ma jön, kéne pihenned kicsit. A kórházban valszeg nem sokat lehet majd aludni.

Velem Apa tegnap megígértette, hogy nem adom oda a gyerkőcöt éjszakára a kórházban, maradjon velem, illetve ő úgy tervezi, hogy egyágyas szobát kérek, ahova ő belóg (persze szigorúan tilos a belépés a gyermekágyas osztályra látogatóknak) és majd éjszaka felügyeli a bébit helyettem, amíg én alszom. Kap tőlem egy fél ágyat, vagy hoz polifomot. Hááát, vannak kétségeim. :shock: Bár azt a jelenetet nagyon el bírnám viselni, amint a reggeli vizitnél rajtunk ütnek és leba@nak minket, mint a pengős malacot, hogy ezt mégis hogy képzeltük. Állunk/fekszünk majd mint két óvodás, akiket épp a sarokba állítanak :lol: :lol: Szerintem én röhögni fogok..

Kép
juci-77

Bori! Nekem alk. foszf. értéknek 313 lett. 300ig jó,de mivel a placenta is termeli,igy nem gáz. Karbamid szinted nem alacsony még esetleg?↲Juci! Aludtam volna,de Luca kitúrt az ágyból 5kor. Akkor már pisiltem. Azóta meg az éhséggel küzdök! :-) nálunk jó volta külön szoba,mert apa is bent alhatott. Első éjjel meg is tette. A többin meg este 10fele járt haza. Jó volt!
Vendég

Jó reggelt!

Nemsokára megyünk az első NST-re. Remélem kivételesen aktívkodik majd a fiatalúr, különben jól megszivat :roll:

Jucit: jót nevettem, ahogy elképzeltem a reggeli rajtaütést :lol:
Egyébként mi is valami hasonlóan tervezzük, csak nálunk még él a látogatási tilalom :(

Gratulálok Szanának!!!! Sok tejcsit kívánok!

Nóri: megy a drukk ezerrel!!!!
zuzmooo

Juci! Apának nincs valami lótifuti rabszolgája elintézni az ilyesmit? Anyasági támogatás intézése kb annyiba kerül,mint maga a pénz ha külsős csinálja. Mondjuk lehetne úgy,h ha vki kitölti a papírokat,felteszi gmail-re. A többiek meg értelemszerüen cserélik az adatokat.
Vendég

Szana: Nagy gratula a leányzóhoz és villámszüléshez!

Nóri: persze, van csomó ember, akit el lehetne üldözni ügyintézni, de én kértem, ha egy mód van rá, ne irodán belül intézze. Nem is a sorbanálllás, inkább a kitöltögetés a macerás. Én azt néztem, hogy van egy cég, ahol kedvezményt is kapnék és ott elvileg az összes baba-mama dolgot (tgyás, anyasági, családi, gyed, anyakönyvi, lakcímkártya, taj, adó) 15 e -ért megcsinálják. Mivel ebből a tgyást a könyvelő már intézte, anyakönyvit, lakcímkártyát talán a kórház fogja, ezért úgy számoltam, 10 e-ből minden megvan, ennyit megér. Ha valami nem jön időben, csak egy telefon nekik, aztán a hatóságokat meg csesztessék ők. Ma beszélek velük, aztán referálok, hátha másnak is segít a tőlük kapott info/papír.

Kép
juci-77

Nóri A karbamid szint az normális, bár közel az alsó határhoz. A 300 azért nekem elég messze esik a 460-tól :( . Más valaki magas alkalikus foszfatáz ügyben? Baromira nem kívánok még emiatt is bent feküdni 3 hetet :cry: !

Csuppancs tegnap este előkerült. Egyben van és nem tud semmi újabbat mondani, talán ma. Reggel rosszul lett az NST-n, Milán baba elnyomott vmi artériát, Csuppancsnak meg rögtön nem volt vérnyomása :shock: .
pammut

Szana Gratula a kislányodhoz!
pammut

Sziasztok!
Nagy gratula Szananak a kis jovevenyhez!!!!!!!!!!!!!!

Pelus- hat, attol fugg, kinek mekkora a babaja. Nekem ugye picike, ehhez a merethez a pampers new born volt a legjobb, mert az a legkisebb. Most libero baby soft van- ez valoban eleg kemeny es nagyon szetnyomja ket iranyba a baba labat- szerintem kenyelmetlen, de ez is eleg kicsi, de ezzel mar volt balesetunk. Van meg pampers premiu care-m, ez nagyon fincsi puha, de nagyobb, mint az elozo ketto, es ezzel egyelore meg tobb a baleset, de nappalra ezt teszem.
Kenocs- en minden egyes szopi utan kenegetem garmastannal, mert nagyon fajnak, de kovetkezo szopira a kence elviselhetore helyrehozza, hogy csak magamban uvoltsek szoptataskor, ne ijjesszem meg a babat.
Zuzmoo- a forgo valamit az en gyerekem mar most ertekeli, legalabb 5 percig csendben van, amig azt buvoli. Es bocsi, hogy ezzel zaklatlak, de elkezdett az egyik szeme nagyon csipasodni, mar szinte gennyesnek tunik. Mit tegyek ra?
Kakti- szegeny kutyuli...
Nori- hogy allsz a sormintaval? Drukkolok, hogy osszejojjon.
Gyerekem kiakaszt, egesz nap alszik, csak enni kell fel, es egesz ejjel nyuszog, csak enni hagyja abba. Hogy lehet atallitani?
geri79

Hahó

Én is fent vagyok már kb 3 óta :roll: :roll:

Szanáéknak gratula :!: :!: :!:

Bea
ez nagyon durva hogy bent maradt egy darab lepény :roll: :roll: jó hogy nem lett nagyobb gond...így már világos hogy nem ment a szopi...
ettől függetlenül simán sikerülhet most. de ha nem, akkor se emészd magad.
első fiamnál nekem is végig pótolni kellett tápszerrel, én szoptaníttal szoptattam, jó macerás, de így fent tudtam tartani neki kb napi fél lityó anyatejet.
másodszor pedig simán ment a szoptatás...
én is lazább voltam, meg a babán is múlik szerintem. Gellért már szülés után ordítva követelte a cickót, rácuppant és a két órás őrzés alatt végig rákapcsolódott. Gergővel elbénáztuk mindketten az elős napokat. szerintem ezen is sok múlik, persze később is lehet még korrigálni a dolgokat.

Kakti
kutynak jobbulást!!!!szegényke.

Eszter
nagyon kis bújós a fiad:)

adójóváírás: a jövedelemkorlátot figyeljétek ha igénybe veszitek, mert aki átlépi azt büntetik :twisted: és a szuperbruttósítás is bekavar.
tgyás, nekem kedvezőbb ha szüléstől indítom, mert a táppénz és a tgyás magasabb mint a gyed, így az később indul.
én most a magzat után, illetve 3. gyerek után járó családi adókedvezményt próbálom intézni. ezer nyomtatvány....
a többit majd szülés után.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juci!
Az elintezzuk.hu-n nézted az ügyintézéseket? Én arra gondoltam, valakitől a családban azt fogom kérni babaajándéknak, hiszen alapvetően meg van mindenünk. Játékokat ráérnek Húsvéttól hozni. :)
De szegény Apát ezzel b@sztatni, hogy napokat üljön a különböző hivatalokban, ahelyett, hogy babázna velem... Nem szép dolog ez a bürokrácia...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mi ma megyünk dokihoz uh-ra, de én is valami Nóri féle méhszájra számítok :oops: mondjuk én 11-14 közötti napokra pályázom és addigra nem szeretnék havat se látni :oops:

Én tgyás-on vagyok, nem olyan bonyolult azért az ügyintézés. És én mindig átnézem a céges papírokat is, mert frankón el tudják ők is kutyulni. :roll:

JA és ha apa nem egy hivatalba járós csak az anyakönyviért kell elballagnia, a többi postán intézhető, elenyésző az időbeli különbség, de a postán feladni egy ajánlott levelet férfi szemmel egyszerűbb szerintem, mint hivatalokban várni.

KépKép

KépKép
beneildi

Hát Ildi!
Az a baj, hogy mire a postai ügyintézés megtörténik (mármint feladom, elviszik, ékeztetik-iktatják, eljut az illetékeshez, az foglalkozik vele, postázzák, elhozzák és majd valamikor utalnak is) az rengeteg időbe telik, amíg mi itthon senyvedünk pénz nélkül. Szerintem.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szana! Gratula a kislányhoz!

Bea: hát ez a szoptatós sztori, pont olyan, ahogy közülünk sokan viselkedtek volna ugyane helyzetben. Ne gyalázd magad, és érthető a hozzáállásod a témához. Viszont hasonló cipőben jársz, mint Katica, NEKED is túl kell tenned magad a múlt árnyképeim. Katicának ott a szülés és az első időszak rémei, neked ez. Hidd el, itthon nem marad benn semmi, ebben a túlbiztosított rendszerben. Lépj tovább, és maradj azon a természetes ösztönös úton, amin elindultál.

Benetke: pont ezt akartam írni, hogy minden nyomtatvány fenn van a neten, csak tegnap Bulcsú annyira hisztizett este, hogy nem bírtam befejezni a hsz-t. Most is itt lóg rajtam kendőben. Szegénynek leettem a fülét (mármint tele van kenyérmorzsával a feje).

Katkat: DE :( lecsúsztál, idéntől nem adható visszamenőleg az adójóváírás.
Nekem a cégtől jött egy kedves levél, hogy 60.000 Ft bértartozásom van. Pedig direkt felhívtam mindenkit, hogy elmondom mi, hogy lesz, pont ezért. Na, írtam a nagyfőnöknek, hogy ne máááán, ennyit egyszerre most fizessek ki?, inkább részletekben kifizetem, most várom a választ, addig is telik az idő

Pammut: sajna ebben nem tudok segíteni.

Viszont paramami: elültette a Zsuzsi fejemben a bogarat: lehet, hogy tényleg nincs elég tejem Bulcsú babának? Lehetséges az, hogy túl híg a gyermeknek és nem lakik jól vele? Hiszen már 16 napos és még nem érte el a születési súlyát. Bea, a köv mérlegelésnél lehet, hogy hívlak hisztériás hangon, akkor nyugtass meg! :D De most megy a para ezerrel. Utáloooom. Bár azzal vigasztaljuk magunkat, hogy nem aludna békésen és nem lenne ilyen husis, ha nem lenne elég a tej. Na, ezt kb naponta 35.112-szer kell elmondani nekem. De mi van ha tovább fogy?

Nóri: ha gondoljátok, feldobom a mi papírjainkat. A Zsuzsi jött babalátogatóba, hozta a papírokat, mi kitöltöttük, aláírtuk, - megkaptam a kiosztásom – és tegnap elvileg elvitte melóhelyre és leadta. Kíváncsi vagyok, mikorra lesz ebből pénz. No meg a napokban érkezik az első Tgyás, erre is piszok kíváncsi vagyok.

zarja

Pammut! Az alsó hatarérték 64. Szóval elég széles a skála. Nem sok az a 400feletti érték. Én a kórház után produkáltam magasabb értéket. Antibigyó után. Mivel ez a májjal van kapcsolatban,gondolom ez is beleszámíthat. Ne aggódj,nincs gond. A terhesség alatti májbetegség miatt nézik,de ahhoz sokkal kiugróbb értéket kell produkálni!
Vendég

Hát nálam elmúlt a barnázás, és a jóslók is elmúltak. Tegnap a nagytakarításom ellenére is leálltak, éjszaka már semmi nem volt. Érdekes. Persze nem bánom, örülök neki, még 1 hétig legalábbis örülök ennek :D

Eszter, de édes Bulcsú, olyan kis drága! :) Hát én összetenném a kezem, ha ilyen kis porszívó lenne a babám!

Kakti, Remélem Zserbó körmével minden rendben lesz, nem a legjobbkor jött ez, pont ebben a hidegben, legalább nyár lenne, de sajnos ez nem választható.

Nóri, ha ennyire erős kontrakciók jönnek, akkor az meg fogja nyitni a méhszájat, ha eddig nem is történt meg, de eztán! Lehet, hogy mégiscsak van a tegnapi dokis vizsgálatnak hatása??? Azóta vannak ilyen erős fájások, nem?
Ma estétől front jön!!!!!!!!!!!!!

Bea, ez a szoptatós sztori nagyon durva, még jó, hogy nem történt baj. De Erikkel ez nem fog előfordulni és hátha tök lazán menni fog a szopi!

Szana! Nagyon gratulálok Mirához!!!
lara

Eszter!

Az adójóváírás érvényesítésére vonatkozó válaszod ugye úgy értetted, hogy a kifizetett összegre nem érvényesíthető. De a többi hónapra még igen. Csak egy ilyen nyilatkozatot kell kitölteni hozzá:
http://www.apeh.hu/data/cms135387/adojovairas.pdf
Vendég

Na, Zserbó tegnap jól lépegetett, használta a lábát. Most meg le sem teszi... Nemsoká átkötözöm neki. Vagyis megpróbálom egyedül megoldani...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

reggelt :)

most megint jól evett... :D :D 80gramm

bea: ez a sztori nagyon durva...tényleg szerencse, hogy nem lett komolyabb bajod.

Anyukám amikor itt sikránkoztam a szopi miatt nagyon bölcsen annyit mondott, hogy emlékezzek vissza, hogy amikor Levi az intenzíven volt azt mondtam neki, hogy bármi áron, nem érdekel, hogy miből, de anyatejet kapjon ez lebegjen a szemem előtt. Illetve, hogy ha mégse lenne tejcsi, abba sem kell belehalni, így alakult és kész.

Szana: gratulálunk

nekünk huggies 1-es van, jól szuperál. Tegnap épp néztem, hogy a dm saját márkájú pelusa drágább darabáron mint ez. Már csak az ide-oda lövöldöző locsolócsővel kellene valamit csinálni :)
ajándékba pampers new baby 2-est kaptunk, de az nekem így elsőre vékonynak tűnik.

zuzmooo: remélem minden rendben lesz nst-n

bírom amiker egyes hivatalok más kárára elfelejtenek ügyet intézni és csak húzzák az időt... :x :x
stephie

Jó reggelt!

Gratulálok Szanának!!!! Sok tejcsit és gyors gyógyulást kívánok!

Bürokrácia: Én úgy vettem észre amikor az irodában dolgoztam, hogy minden ügynek megvan a maga határideje (8,15,30,60,90 nap) és akár postán akár személyesen viszed egy perccel sem intézik el hamarabb. Hát ha ez a Tgyás-nál és társainál is így van, márpedig szerintem így van, akkor nem számít, hogy postán vagy személyesen viszed. De lehet én látom rosszul :roll:

Beu! Uhh, azért ez kemény sztori. És ezek után te jobban bízol a kinti orvosokban? Hááát. Én inkább elmegyek 150x dokihoz meg bent maradok a kórházban 3-4 napot, minthogy ilyen baj legyen. Totál megértelek a szopival, de most minden rendben lesz. Már csak azért is! :lol:

Csajok! Mi a fenét csináljak ma? Minden ki van takarítva, minden el van pakolva, nem tudok magammal mit kezdeni. Valakinek valami ötlet? Sütni, főzni nem tudok mert nincs itthon hozzávaló, meg anyós úgyis főz délre felesleges lenne. :roll:

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Megjártam a kórházat, voltam vérvételen, utána meg CTG-n. Babó nem nagyon aktívkodott, csak ha egy kicsit lökdöstem, de nem volt szívem piszkálni, úgyhogy kb. végigaludta az egészet.
Méhtevékenységre már mért elég szép jóslókat a gép, szóval nem az az alföld, ami a múltkor volt.

Odafele jó nagyokat görcsöltem, meg úgy éreztem, folyik belőlem vmi, és megijedtem, hogy a magzatvíz szivárog, de vszeg csak hiszti volt, mert aztán amikor megnéztem nem látszott, hogy folyna.
Eszter, neked szivárgott, ugye? Azt mit jelent, mennyire intenzív?

Azt hiszem, ma sem csinálok semmit :) Tegnap olyan here voltam, hogy mosogatni is elfelejtettem, és ott állt a szennyes edény, mikor a zuram hazajött. Mondtam, hogy nekilátok gyorsan, de lebeszélt róla, aztán titokban elmosogatott, amíg megágyaztam, hát, nagyon égett az arcom, hogy az egész itthon töltött semmittevős napomba ez nem fért bele :oops:

boruska

Szanának elfelejtettem gratulálni! Hurrá Mirának!

Reni, nekem sincs mit csinálnom, úgyhogy a gép előtt cse*szem el az egész napot :) Vagyis lehetne gardróbot pakolni, de annak már nem merek nekivágni egyedül, a hétvégén meg nincs szívem mást fárasztani vele.

Nóri, a keksz téma: az én férjem nem ilyen válogatós, neki lenne igénye, csak már nekem kevésbé, ill. nem tudom, hogy nyitott külső méhszájnál még szabad-e. Elfelejtettem megkérdezni megint a dokitól... :( Vki tud erre iránymutatást?

boruska

Kakti,
én nem mondom, hogy nem nyersz vele időt, ha más ügyintézi, de én bevallom nem fizetnék 15 ezret olyan ügyintézésért, amit én is meg tudok csinálni :oops:

A postás ügyintézés nem feltétlen ilyen reménytelen:
jó el kell menni feladni (apa, nagymama, túlbuzgó segítő bárki), priorityvel egy nap odaér... az iktatás stb. határidő szerint történik, de ne gondold azt, hogy a személyes átvételnél nem csak "átveszik a papírt". Én munkából kifolyólag sokat álltam vártam oep-mák-apeh ügyfélszolgálatokon, ideges kispapáknak nem ajánlom, én meg pár hetes gyereket oda nem cipelek.

Ismerőseink se kaptak hamarabb pénzt mint, mi, akik postán ügyintéztek. Ez sajna a magyar valóság.

Ja és más férjét nem ismerem, de az enyémnél így nézne ki a nap:
1. felidegeli magát a Hungárián a dugóban, szid engem telefonon, hogy ezt neki miért neki kell ügyintéznie.
2. Teve utca előtt várakozóktól kiborul, pedig becsületükre legyen mondva, én még ott mindig hamar végeztem, apa a sor láttán kikészül.
3. felmarkolja a tb kártyát, de azt már a kutya se adja be nálunk, hogy a hiányzó adatokat kitöltve húzzon el az Oep-hez tgyást és a Kincstárhoz családi pótlékot, anyaságit intézni.

Ehelyett, én otthonról email-telefonnal beszerzek minden papírt, nyomtatványt kitöltjük, mellékelem a sok papírt 1 óra, Apa elhúz 15 perc alatt a postára és felad néhány borítékot. Lehet vesztünk vele pár napot, de túl sokat nem, higyj nekem.

Ja és a helyetted ügyintéző cégnek is meg kell adnod az összes adatodat, ez a nyomtatvány kitöltésének 3/4-része.

Én se lebeszélni, se rábeszélni nem akarok senkit, csak annyit akartam mondani, hogy aki maga fog bele, annak sem reménytelen a helyzete. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Bori! Én is nyitva vagyok és azt mondta, hogy szabad, csak a sperma okozhat fájásokat úgyhogy azt kerüljük, de sexelni szabad :lol:

bellerreni
Eger

Szana, mi is gratulálunk :lol: Jó egészséget Nektek :lol:

Jaj Kakti, meg ne haragudj ám rám, a felső írásért :oops: csak én ilyen kis túlbuzgó-elintézek magam típus vagyok és nem félek a hivataloktól :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Megjöttem az első NST-ről. Természetesen amíg a váróban ültem, majd kirúgta a drága kicsi fiam az oldalamat, a vizsgálat alatt meg bealudt. Szerencsére csak kicsit kellett piszkálgatni meg oldalra fordulni és 20 perc alatt kész is voltunk. Minden rendben van. A doki végülis nem vizsgált, jövőhéten megyek legközelebb.

Juci: engem érdekelne, amit megtudsz ettől a cégtől. Ennyit nekem is megérne, hogy ne stresszeljem magam rajta.

Geri: priviben megbeszéljük ;)

Pammut: ne aggódj! A terhesség utolsó harmadában az ALP a normál érték akár 2-3-szorosa is lehet. ;)
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?