Új privát üzeneted érkezett!

jó reggelt lányok!

szoptatós probléma :(

A két lányom olyan volt mint Nóri Lucája. Porrszívók. Megették 5 perc alatt az adagjukat aztán alvás 3 óráig. Levente tök más. Nem tudom, hogy azért-e mert az intenzíven 3 óránként keltették ha akart ha nem, vagy azért nehezebb mert elég sokáig cumisüvegből evett, de nálunk a szopi egy macera. Elkezd nagy hévvel enni, aztán 5 perc múlva kidől. Pihen vagy 10 percet, utána megint keresi a cicit és kiszív további 10-20-30 grammot. Megint bealszik. Újabb 10 perc és követelőzik.. Jó ha egy óra alatt befejezem. Tejem pedig van, mert simán le tudok fejni minden szopi után 60-80 ml-t.
Nem tudom, hogy vajon nem követek-e el hibát ha mondjuk az esti adagot odaadnám neki üvegbe...vajon utána is tudna szopizni rendesen vagy egyszerűen rájönne, hogy úgyis megkapja és akkor feladná a cicizést?
Elvileg testsúlykilogrammonként 150ml a napi adagja, ami a jelenlegi állapotában napi (3020 gramm x 0.15) 453 gramm lenne. Ő tegnap is összesen 400 grammot evett. A súlya mondjuk amióta itthon vagyunk ismét növekedésnek indult, szegénykém a 3150 születési súlyhoz képest amikor az intezívre került 2820 gramm volt.

Kaják: nálunk a rostos körte és barack tuti fosást okozott és még anyukám jó erős húslevese után is két napig fosott szinte.

Mielőtt elfelejtem: Gratulálok a többi anyukának is és sok tejcsit kívánok. Kiváncsi vagyok ki lesz a következő.

Nekem könnyű szülésem volt, azt utána következő dolgok meg szerintem a véletlenek közjátéka. Illetve azt mondta a gyerekorvos, hogy 37 héten született babák számára a levegővétel még nagyon megeröltető, nem csoda,ha elfelejtenek levegőt venni :shock: Kösz. :x :x

zuzmooo: el is felejtettem elmondani, hogy a virág olyan gyönyörűen kinyílt már 2 nappal később, hogy még a védőnéni is csodájára járt :)

Egyébként tiszta röhej, de tilos volt az intenzíven fotózni. Ki is akadtunk, hogy a saját gyerekünket nem engedték, ráadásul mindig volt körülöttünk valaki. Na amikor már nem inkubátorba volt,hanem kiskocsiba akkor leleményesen azért csak megoldottuk..

Editnek sok erőt, kitartást
stephie

Jó reggelt!

Na hát ma reggel nekem is minden bajom van. Sok a savam. Blöööeeee... Fáj a medencém akár hogy fekszem. És szerintem a vizesedéstől fáj a térdem.

Bea! Vigyázz magadra, próbáld meg kikúrálni mézes meleg teával meg sok sok c vitaminnal hátha segít valamennyit.

Anita! Nagyon rossz lehetett úgy látni Levit. Én is valami ilyesmitől rettegek... :? A szopi biztos be fog állni, csak legyél türelemmel :lol: (Mondom ezt én aki még életében nem szopiztatott :oops: )

Na megyek visszapihizek még egy kicsit... :roll:

bellerreni
Eger

A francba. UM alapján mára vagyok kiírva! 38+4-gyel már csak Edit meg Móni szült később nálam. Tudom-tudom. 40hét. De tegnap itt aludt a húgom és minden olyan ideális lett volna...
Na jó, nem kívánságműsor!

Ja tényleg! Képzeljétek! Reggel kerestem apa telefonját, mert éjjel nem töltötte és csipogott. Nem akarom, hogy lemerüljön, ha csak boltba is megy, mert nem tudom elérni. Erre mit találok a farmerzsebében? Brutál erős fogyibogyót. Amfetamin tartalommal. Nem illegális, de nagyon erős. Én régen eléggé benne voltam ebben a gyúrós-fogyós világban. A volt pasim kis gyúrós volt, én meg szinte az edzőteremben laktam annyit edzettem. Szóval ismerem a cuccot. Konkrétan egy szemet bevettem belőle. Egész éjjel rókáztam és mint az extasy-nál, érezhető volt, ahogy megy ki belőlem, tiszta drogos tüneteim voltak. Ki is vágtam a kukába.

Szóval 2hete kiesett a zsebéből valahol nyilvános helyen. Ott azt mondta, hogy vitamin, nem erőszakoskodtam, mert mi van, ha teszem az prosztata bogyit szed én meg leégetem ezer ember előtt. Már el is felejtettem. Erre ma megláttam, mi van ráírva! ÁÁÁÁ
Úgy rugdostam ki az ágyból. Faggattam mint valami drogost, hogy kitől van (magától eszébe nem jutna ilyen szart beszedni, csak ha valami ismerős ajánlja neki) meg mióta szedi és mennyit? Nem illegális a cucc, de nagyon mérges lettem! Micsoda hülye ripacs! És nekem dicsekszik, hogy év eleje óta 10kg-t fogyott. Hát fog még 20dkg-val többet, ha ilyet csinál, mert levágom a micsodáját! :evil:
Vendég

Anita, ez tényleg rémálom...tök jó, hogy a végén minden jól alakult és otthon lehettek. Én nem mernék este cumisüvegezni. Én az első babával igy szivtam meg, hogy adtam neki a fejt tejet cumisüvegből és utána nem akart szopizni...a legvége az lett, hogy csak fejtem és cumisüvegből ivott :( De a fejéssel meg hónapokon át nem lehet azt a mennyiséget biztosítani mint a szopival, arról nem beszélve, hogy a tej mennyiségét növelni fejéssel nem igazán lehet, illetve nem lehetetlen, de csak kínkeservesen..

Kattkat, most úgy néz ki, hogy normalizálódott a helyzett és a barnás cucc is kevesebb, meg a jóslók is csökkennek. Most úgy érzem, hogy még van jópár napunk egy nadrágban :D

Juci-babamozgás: vagy alszik, olyankor teljes mozdulatlanság, vagy ébren van, de akkor meg iszonyatosan mozog, kinyújtja kezét lábát, nekifeszül a lábával a méh tetejének és a fejét meg belenyomja a méhszájba...hát az nagyon kellemes :(

Nóri, most olvasom a közelgő szülés jelei felsorolásod, amiben az első hármon túlvagyok.
Testsúly: képzeljétek 2 napja 80 dkg-val több voltam, pedig eszek rendesen, sőt! De csökkenő magzatmozgás az nincs nálam sem, eszembe is szokott jutni amit írtál, hogy zsákba zárt macska :D
lara

Nóri, apa milyen kis trükkös, hogy vagánykodik, hogy milyen gyorsan fogy, aztán kiderül, hogy mitől...ejnye! De ő mellett jár is kondizni?
lara

Lara!

Nekem talán többet alszik Bambi. Ma még csak csuklott. Este gázos a mozgás és most már kivétel nélkül a méhszájba feszül a feje. Nagyon fáj. Illetve napi 30 keményedésem minimum van. De semmi rendszer. Ettől akár fél év is lehet a szülésig.
De amikor mozog és feszít lent, mindig azt érzem, hogy most reped szét a burok és önt el a víz, mert ezt a feszítést nem bírja ki. Oszt mégis bírja!
SZÜLNI AKAROK!!!!!!

Ja és Luca köhög azóta is és van némi hőemelkedése, így holnap egyedül leszek vele itthon. Sőt, sztem több napig is. Anyóshoz vihetném, de nem merek elindulni már nagyon kocsival, mert mi van, ha akkor jön rám valami? Ennél jobb már nem is lehet! :lol:
Vendég

Lara!

Nem, ez nem gyúrós cucc. Étvágycsökkentő. Csak veszélyes, mert mondjuk egy észre nem vett szívprobléma esetén végzetes lehet. Megemeli a pulzusszámot és ettől több zsírt éget. Csak hát (gondolom) kalapál a szíve rendesen. Legalábbis olyan, mintha folyton sétálnál. Akkor is, ha alszol, vagy pihensz. Azért ez nem annyira normális!!!!
Egyébként nem sportol. Vagyis nyáron eljár evezni. De alapból nagyon izmos. Szerencsés testalkata van!
Vendég

Hahó!

Anita, köszi a szüléstörténetet, jó tudni, hogy ilyn gyors is lehet :) Mondjuk a harmadiknál inkább mint az elsőnél. Viszont ez a légzésmegállás horror :(

Nóri, durva a sztori apa bogyóiról - nehogy kicsinálja magát ezekkel a hülyeségekkel.

Babamozgás: nekem elég aktív, de hozzátok képest még messze van a szülés, szóval semmi nem indokolja, hogy lecsendesüljön még.

Hajnalban megint kukorákoltam, több, mint egy órát vergődtem, aztán visszaaludtam, és aludtunk 10-ig - most ilyen buta kokira aludt fejem van.

Megyünk anyósékhoz ebédre a szüleimmel együtt, szóval ilyen nagyobb családi progi - ez lesz az utolsó most egy pár hónapig azt hiszem, később már nem lesz türelmem hozzá. Már most is utálok ilyen hidegben meg hóban kimászni, és totyogni, mint egy beszart pingvin :(

Színház: a Jógyerekek képeskönyvét néztük az örkényben, elég beteg, de vicces, sokan ajánlották. Csak már elég kényelmetlen volt azokon a nem túl jó székeken ennyit ülni meg lógtani a lábam...

boruska

Bea
Jobbulást Nektek :roll:

Anita
hát ez elég szörnyű lehetett Nektek a szülés után, de nagyon ügyes voltál, le a kalappal!
szopihoz sajna nem tudok hozzászólni, mert én sosem tudtam normális mennyiséget fejni, enyémek mindig szopiztak csak, nem cumiztunk.

nekem is az volt most pár napig a parám, hogy kevesebbet mocorog már. de olvastam is hogy már nincs annyi helyük, csak bokszolgatnak...
sav nálam is volt tenap, vizesedés is és medencefájdalom is alvásnál, már megint forgolódnom kell éjjel.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hello Csajok,

Hat en szetszakadok alvazban... Olvastam, hogy ezen csak a pihenes segit, de en amugy ezen kivul olyan aktivnak erzem magam, viszont tenyleg alig vanszorgok, ha egyszer labra alltam.
Egyebkent pedig elkezdett elmulni a vizesedesem, a bokam pl mar kezd normalis alakuva valni az eddigi mammut forma helyett...

Kép

Kép
editmk

[quote]N írta:em tudom, hogy vajon nem követek-e el hibát ha mondjuk az esti adagot odaadnám neki üvegbe...vajon utána is tudna szopizni rendesen vagy egyszerűen rájönne, hogy úgyis megkapja és akkor feladná a cicizést?
Sajnos jól sejted, egyenes út lenne a már meglévő cumi-mellbimbó zavar állandósulásához. Segítségedre szolgáljon a Liga füzete: http://www.lll.hu/node/6 Vicky, ezt neked is ajánlom!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gyorsan kikeresem még és beírom az aluszékony csecsemő felébresztésének módjait, ill. az éhség korai jeleit. Adfdig is ezt elküldöm, mert Bori már kérné a gépet (közeleg az ő ideje, ezt nagyon tudja), állandóan belepiszkál.

Ja, még annyit, hogy éjjel durva jóslóim voltak, s most napközben is érzek rendszertelen keményedéseket. Csináltatok apával pocakfotót is, mert Piri néni határozottan állítja, hogy lejjebb van a pocim. És még valami: a dokim honlapján van egy jó kis kalkulátor, az alapján azt írja, hogy mensi szerint febr. 17., korai uh alapján 15. A védőnő meg 21-et írt a kiskönyvbe... Na, ebből igazodjon ki valaki.
ktc

Anita- en odaadtam eddig kaja utan, amit pluszba kifejtem, ha eves utan hirtelen felriadt. Mostmar jobban tud szopizni, ugyhogy nem kell semmit potolgassak, viszont amikor mar nagyon faj a mellem, egy kajat kivaltok a lefejt tejjel, de ot ez nem zavarta meg, mindegy mibol, csak tejcsi folyjon. De mondjuk en mellvedot hasznalok, ugyhogy lehet nem annyira nagy a kulonbseg.
Boruska, Juci- en lenni irigy a szinhazas elmenyekre- akarmilyen is volt az eloadas, en tegnap moccantam ki eloszor a hazbol ugy, hogy nem dokihoz mentem 3 honap utan. Elmentem a boltba, es baromira boldog voltam mar ettol is...
Azt hiszem, ez az utolso nyugodt hetvegem, jovo hettol jonnek a babalatogatok. Megmondtam anyamnak, hogy a szobaba senki nem teheti be a labat, a nappaliba szepen leulteti oket, en meg a kuszobrol bemutatom a babat. Errefel most telefonalt anyos, hogy holnap jonnek a sogoromekkal egyutt, akik hozzak a 4 honapos babajukat is. Na oket hogy tartsam kint? Nem szeretnem, ha barmit elkapna baboca, de nagyon durva se akarok lenni...
geri79

Geri - elhiszem, hogy a kimozdulás jól esne, én is utálom a bezártságot amúgy! Főleg ennyi fektetés után.
Erre a babalátogatósra nincs jó megoldás - én mindenkit (akit nem akarok, hogy jöjjön :) ) azzal fogok hárítani, hogy kicsi a lakás, és nem férünk el :)

boruska

Hello Csajszikák!

Megjártuk az IKEA-t, megvettük, amit akartunk.

Ezt meg most találtam:
http://velvet.hu/poronty/2010/01/31/mehszajpiszkalastol_indult_be_a_szules/

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Boruska- hat, nalunk nem kicsi a lakas, es sajnos ez sem hatraltatna az embereket, mert en ugye falun lakom, es itt ez a szokas, es en barmit tehetek, akkor is jonni fognak.
geri79

Sziasztok, hisztis picsa xien jelentkezik :oops: :roll:

Sajnálom a múltkori kirohanásomat, nem tudom mi van velem... igazándiból Nóri "egyesekkel ellentétben" kezdetű reagálását vettem rossz néven. Úgy éreztem tök hülyének néz valami miatt, ami nem is úgy van... Akár így volt, akár nem rosszul reagáltam és ez engem is minősít.

Mentségemre legyen mondva, hogy egy ideje magamat is alig bírom elviselni... Sok minden aggaszt és sok mindennel nem tudok mit kezdeni. Főleg azzal, hogy örök optimista létemre ennyire szürkének látok mindent.

Szóval mégegyszer, elnézést kérek mindannyiótoktól!

Judit
dalika

Ah, Xien, nalam ugyanez a helyzet, nincs miert bocsanatot kerned szerintem. Vigasztaljon a tudat, hogy szules utan megen visszater optimista lenyed.

Kép

Kép
editmk

Lanyok! egy kicsit panaszkodhatok? rettenetesen faj a jobb forgom, alig tudom vonszolni magam. es a hasam is kemenyedik rendesen.
mar betotoltottem a 38 hetet, jo nagy a baba, a doki holnap ki akarta venni, miert nem hagytam? most meg 1 hetet igy eltolteni?
azontul depi meg minden...
olyan jo olvasni akik mar babaznak, mi is nemreg eltuk at. most meg mindjart ujra, csak most nem csak a kicsi lessz a figyelem kozpontjaba...

Edit! nagyon szurkolok en is a ferjednek, nagyon ugyes vagy!

Zarja! szolj, ha meg mindig sz@r-anya hangulatod van, esetleg leirhatom vegre azt a nagy lituaniat, amit amultkor egy napig fogalmaztam magamban, de nem volt idom ra...a lenyege annyi, hogy mindenki atmegy ezen, nem is egyszer, hosszu meg a gyerekneveles...hidd el jol csinalod, es a fonyeremenyt megutted maris ketszer(Zsolti es Bulcsu)

Nori! nagyon tetszik a sorozat a csaladotokban, remelem 02-02re jon ossze Nektek szulni.

Xien! en most per pillanat lehuznam magam a klotyon, a ferjem meg a lanyom miatt tartom magam(a ferjemet mult hetfon raktak ki, a lanyom 1 eves 9 honapos) hogy nezne ki, ha meg en is bedepzinek.
csisza

Megint jó car éjszakánk volt. Persze most itt durmol mellettem a kis drága a hordozóban. Kaptunk pelenkakukát a sógornőméktől, csak sajnos a havazás miatt ő nem indult el csak a sógorom. Pedig már alig vártam hogy láthassam az uncsitesós pocakját. De májusig még van idő megnézni.

stephie: Én odaadom Barbusnak a lefejt tejcsit, de úgy látom egyre nehezebben talál rá a cicire. De most már annyit kínlódtunk vele, hogy éjszaka nem akarom felidegesíteni a szopival és akkor mindig a lefejtet kapja. Annyira belehergeli magát, hogy már szívni se szív csak ordít. És nem tudom megnyugtatni. Mindegy, már kezdek belenyugodni, hogy le fog szokni a szopizásról. Én meg mellszívózhatok és majd megkapja üvegből. Még nem adtam fel, de csak nap közben hajlandó szopizni és akkor is csak a jobb mellemből. Kezdenek elég korlátozottak lenni a dolgok.

lara: Látom sanyarú sorsomat a szopival kapcsolatban. Szerintem én is így fogok járni, bár mostanában nappal mindig megpróbálom szoptatni és van hogy sikerül. Még reménykedem.

ktc: Köszi az infókat a szopiról, próbálok megoldást találni a bal mellem szopis "hiányára". :D Még esetleg az érdekelne engem, hogyha nem tud rendesen rácuppanni, akkor azt ovastam hogy meg kell nyugtatni. De hogy nyugtatok meg egy éhes csecsemőt, akinek anya a mellét minden áron a szájába akarja tukmálni? Eddig nekem ez már csak az üveggel sikerült. Mondjuk nekem sosem szopott olyan nagyon jól, csak mikor a csöcsömet rágta szét. Lehet ez a reflex zavara? Mert nem tettem elég hamar mellre és esetleg a csecsemősök már első éjszaka üveget adhattak neki? Mert a másik babának simán belökték a cumit.

geri: Én is alig várom hogy kitegyem a lábam a lakásból. Holnap megyek a közjegyzőhöz elintézni a papírt. Remélem most már megkaphatjuk az anyakönyvi kivonatot.

Képzeljétek, már háromszor is jelzett a légzésfigyelőnk! Azt hittem szívrohamot kapok, de a gyerek mindig jól volt, mikor bementünk. Valami hibája lehet, de már kezdem unni. Lehet olyan, hogy a gyerek mégsem venne levegőt és kb. 2 másodpercen belül ennek semmi jele nincs? Mondjuk amit Stephie-nek mondott a gyerekorvos az ránk is igaz lehet, de azért még nem kellemes érzés rohanni a babaszobába.
vicky79
Budapest III. kerület

Helló!
Nincs időm visszaolvasni!
Kedden megszületett:
LÉVAI ZSÓFIA MIRJAM
3590g
52 cm

császárral

üdv mindenkinek :D :D :D

zsó
Kép
pcd1985

Viki! Tesóméknak is sokszor volt, hogy beriasztott és azt vették észre, hogy a kicsi felébred a mély álmából a csipogásra és újra veszi simán a levegőt. Tehát ezért van, hogy mire beértek nincs semmi jele. Jó ketyere az a légzésfigyu az egyszer biztos. Legszivesebben vinném magammal a kórházba is, hogy nehogy olyan legyen, mint Anitáéknál. :roll:

Na megyek pihikézek kicsit.

bellerreni
Eger

Zsófi! Gratula a kiscsajhoz. :lol: Sok sok tejcsit kívánok.

bellerreni
Eger

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:06-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:06-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Pcd!!!! Gratula a kis Zsófihoz! Kérünk ám képeket is!!!!
Vicky! Egyetértek Renivel, sokszor annyi a lényege a légzés figyunak, hogy a riasztástól megriad a baba is és elkezd újra levegőt venni...Elsődleges szerepe van ebben!!!

Kép
Kép
ronci

Na, brávó...
Életemben először elszállt, amit írtam...

Szóval:
Nagy gratula Zsófia Mirjamhoz! :)
Jó egészséget (gyors gyógyulást), sok tejcsit kívánok!
És ha lesz rá mód és lehetőség, akkor képet és sztorit!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

na akkor most legyek okos..... :?

A mi helyzetünk annyival másabb, hogy kezdetben volt a cici. Próbált is szopizni, csak akkor még tejhiány volt az első napokban. Aztán az intenzíven kapta cumisüvegből a lefejt tejet, akkor ahhoz szépen hozzászokott. Etetések között nyugicumival szoktatták a türelemre a fiam. Aztán azt vettem észre, hogy amióta itthon vagyunk, neki inkább a bimbóvédővel történő szopi jön be, a mellet nem nagyon tudja jól szopni. Ezért is gondoltam, hogy talán, a bimbóvédő használata miatt nem lenne neki annyira idegen ha az esti tejcsit üvegből kapná.

Köszi ktc már erre a cikkre én is rátaláltam:) Tényleg attól félek, hogy ha egyszer rákap az üvegre, akkor nehezebb lesz szopizni, de bevallom igencsak fárasztó volt tegnap is, hogy 0.50-kor kezdtük a szopit, és még 2 kor is javában fent voltam, ráadásul mivel kis álomszuszék közben, egyszerűen nem kellett neki több 40 grammnál.

Viszont olyan nagy gond nem lehet ha tegnap a tiszta súlya 3020 gramm volt, ma meg 3090?

Vicky: milyen készüléketek van? Nekünk az angelcare 15 mp után jelez és azt mondták a kórházban, mert az intentzíven épp olyan volt alatta, hogy az érzékenységét a legnagyobbra kell állítani, mert ha kevésbé érzékeny, akkor a kisebb, felületes légzést nem érzékeli és besipolhat.
Nem zavarhat be valami vibráló dolog? Ti hányadik hétre is születtetek?
stephie

Nagy Gratulacio a kis Zsofihoz!!!

Kép

Kép
editmk

Sziasztok!

Zsó, gratula a kislányhoz, azért várunk majd részletes beszámolót és képet, ha lesz időd!

Megjártuk a családi ebédet, jó volt, csak elment a nap, meg a hétvége :(

Most hétvégén először kezdek érezni fájdalmakat a medencémben, de nem teljesen olyan, mint a mensis görcs, hanem feszít alul - lehet, hogy a fejét illeszti be, vagy az még korai?
Ja, és amikor fájt, az nem olyan volt, mintha jósló lenne, hanem fájt egyszerre megállás nélkül vagy 10-15 percig, aztán abbamaradt. Ez normális?

boruska

Hat, en sem erte magam. Tegnap be voltam parazva, hogy milyen nyugtalan volt egesz nap, meg ejjel is, ma meg amiatt aggodom, hogy egesz nap aludt- szopizni azert felkelt, de azonnal visszaajult, es meg a kisagy ellen sem tiltakozott. Mindig attol felek, hogy valami baja van. Tenyleg, a ti babaitok is szorcsognek? a gyerekorvos azt mondta, hogy meg most tisztul, cseppencsek fiziologias oldatot az orraba es szivjam le az orrszivoval. de azt nem ekkora babara talaltak ki.
zsofi- nagy gratula a kislanyhoz, varjuk a kepeket es a beszamolot. - bocsi a kisbetukert, de felkezes vagyok.
geri79

Nóri, húúú ez az étvágycsökkentő tabletta ez eléggé veszélyesnek tűnik, én infarktust kapnék, ha a 90-es pulzusomra bevenném :) És leáll vele?

Kakti-cikk: itt legalább a doki kérte a kismama beleegyezését...ez azért így más! Nálam úgy tűnik szerencsére leállt a dolog!

Zsófi! Nagyon nagyon gratulálok!!! Szuperek a baba méretei, ilyennel én is kiegyeznék! Majd mesélj, hogy történt!

Geri, erre a szörcsögéses dologra emlékszem, mindkettőnél volt. Először azt hittem, hogy megfáztak, de a doki mondta, hogy semmi gond nincs, ez normális, még szűkek az orrjárataik és emiatt ha van ott egy icipici folyadék is úgy hallatszik, mintha totál be lenne dugulva az orra.

Én most kezdek rászokni arra, hogy minden nap ebéd után lefekszem. Ilyenkor mozdulatlanul alszom 1-2 órát...utána annyira jó érzés! Ha már éjjelenete virrasztok, legalább ennyit aludjak.
lara

Anita: örülök, hogy kinyílt a virág :D Én úgy imádom nézni ezt a kis "tavaszt" a konyhánkban :)
Remélem Levinél is hamarosan beáll a szopi. Biztos nehezebb neki az intenzíven töltött napok miatt.

Judit: Üdv újra itt. Örülök, hogy visszajöttél. Nincs miért bocsánatot kérned, a hormonoktól mindannyian teljesen megzizzentünk ;)

Zsófi! Gratulálok a nagylányhoz!!!!

Ma anyósoméknál ebédeltünk és szóba került a babalátogatás. Ők teljesen megértőek, azt teszik amit kérünk és nem is tiltanám el őket az első unokától. De most apósom azt kezdte ecsetelni, hogy Szabi nagyanyját meg keresztanyjáékat nem fogjuk tudni távol tartani. Én mondtam, hogy kénytelenek lesznek megérteni, hogy mi azt szeretnénk, ha néhány hétig hármasban hagynának minket, de apósom szerint ezen szörnyen meg fognak sértődni.
Az az igazság, hogy ez engem a legkevésbé sem érdekel. :twisted: Bár azt nem tudom mit csinálunk, ha mégis itt döngetik az ajtót. :roll:
zuzmooo

stephie: Angelcare 301-es van, de már 5 éves. Használtan vettük. Kereken 37 hétre született Barbus.

Azért gondolom, hogy a ketyere (légzésfigyu) a rossz, mert az első alkalommal előtte lévő másodpercben még nyekergett a gyerek, mert azt még hallottam a bébiőrön. 1 másodpercen belül meg már nem venne levegőt? Meg ezt mind a 9-10. napon. Eddig nem volt semmi riasztás. Az érzékenységét kicsit feljebb vettük, mert a pici mozgásokat tényleg nem vette. Meg megigazítottuk a lapokat. Reméljük most már nem lesz riasztás.

Zsófi: Gratulálunk és várunk a sztorikkal. Sok tejcsit és alvást kívánok.

geri: Barbus is szörcsög. Állítólag még van a magzatmázból és a magzatvízből cucc az orrában.

zuzmoo: Anyuék vannak most így a látogatással. Mondtam, hogy majd csak ekkor meg akkor jöjjenek, erre közölte hogy február 6-án jönnek. Semmi kérdés, hogy jöhetnek-e. De legalább nem akart ideköltözni az első hetekben. Ez lett nálunk a kompromisszum.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát nálunk tegnap itt volt anyukám, és megbeszélték Zolival, hogy az első egy-két hétben Apa lesz itthon velünk, aztán megy vissza melózni, és akkor felváltja az anyukám. :) Szóval mi úgy próbáljuk megoldani, hogy ne egyszerre tömörüljön itt mindenki... :)

És ma megszületett az unokahúgom Biankája - nem várta meg, hogy megindítsák! Első babájuk, és össze-vissza 3 órát töltöttek a szülőszobán! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!!! van még valaki előtted?????vagy mostmár hivatalosan is Te jöhetsz?

Kép
Kép
ronci

Juci, Nóri, Molmar a következő sorrend...
lara

Csisza: puszi és szívből jövő ölelés! Köszönöm a szép szavakat. Épp most ment el a barátnőm, akin hirtelen kijött a kéretlen tanácsolhatnék. Senki nem mondta neki, hogy vigye át a kisszobába a Bulcsit, mikor mi a nagyban vagyunk. Egyszer csak felpattan, hogy ő átviszi a kiságyba. Negyed óra múlva jön vissza, hogy bőg a gyerek, biztos kevés a tejem. ??? Mondtam, hogy ne vigye át, itt vagyunk, a gyerek is köztünk érzi jól magát. Akkor ő most megy és kiváltja nekem a tápszert, mert nem normális, hogy a gyerek délután 2 óránként eszik. ??? Mondom nincs recept (van, de mi a túrónak árultam volna el), és akkor cumink sincs? kérdi, Zsoltival összenézünk: nincs, hazudjuk egyszerre. Biztos, hogy elég a tejem? Tuti, hogy túl híg neki. Mennyit eszik szopinként. Mondom, honnét tudjam? Mennyit kéne ennie? Mondom, nem tudom. Kiakad, hogy nincs táplálási útmutatóm, hogy mennyit kéne ennie. Gondolom, minek, direkt ezért mérleget se vettem. Akkor mérlegem sincs? Nincs. Mint a rossz gyerek nem is nézek rá, lesütöm a szemem, és próbálom magamat kívül tenni az okosságon. Azért jól esett, hogy mikor elment a Zsolti megerősített önmagamban, jól csináljuk, és úgy tűnik, egy nevelési elvet vallunk. Persze, aggódom, hogy tényleg jól lakik-e, de ez az egzatálás most marhára nem hiányzott…

Xien Judit! Jó hogy visszajöttél. Naaagy öleléééés!

Vicky! Ne add fel, nem tudsz randizni Katicával? Jól kerül mellre a baba? Erre az egyik cicit nem fogadja, el témára két tippem lenne:
Add neki a jobbat, had lakjon jól, és a végén meg kísérletezz a ballal. Amíg nyugodt és elégedett.
Más pozíciót nem próbáltatok? Fekvésben, hónaaljban?
De ezt csak laikusként mondom. Én így próbálnám.
Most mi edzünk a fekve szopira, mert rohadtul elegem van, hogy éjjelente leesik a fejem szopi alatt. Olyan frankón kitaláltam, csak odafordulok, rácuppan, kiszí, alszik tovább… (a kezem meg a bilibe lóg)

Zsófi! Gratula!

Geri! Jót kacagtam! Félkezes vagyok. Vajon miért is???

Lara! Ugye milyen jó a délutáni szieszta? Be kéne vezetni melóhelyen is!

zarja

Zsolti vagyok:-) Vajon hol van Norcmorc?egész délután nem jelentkezett.hmmm....hmmmm:-) csaaaakk neeeem?:-)

zarja

Zsolti, hát nekem is megfordult a fejemben, hogy vajon Nóri miért nem ír...kezd gyanús lenni :!:

Eszter, ne is hagyd magad a barátnőd kéretlen hülyeségének! Amúgy én is azt TERVEZEM, hogy éjszaka odafordul, szíí, oszt alszik mindenki...na kiváncsi leszek mi lesz ebből :D
lara

Ehh lányok, fánkot sütök, mit csinálnék????? :D
Vendég

Eszter: szuperül csináljátok! Ne hagyd magad befolyásolni ;) Legalább megmondtad a csajnak, hogy hagyjon békén a tanácsaival? (egyébként sok-gyerekes "tapasztalt" anyuka volt, vagy olvasta valahol hogy így kell? :lol: )

Nóri: én csak eszem a fánkot (anyósom sütötte), de már kiderült, hogy keveset hoztunk :lol:
zuzmooo

Zsófi
Gratulálok:) majd mesélj:)

Eszter
Tényleg ne hagyd magad!!ha van elég pisi-kakis pelus nem lehet gond!!!

Anita
szopi, hát igen még lassabban megy az elején, de drukk hogy rendeződjenek a dolgok:)

Geri
szörcsögés nálunk is volt. párologtatás is jó lehet.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jut eszembe! Köszönet Kaktinak hogy felhívta a figyelmem a Brendonos akciós lázmérőre! Ma el is jutottunk megvenni, és vettünk babaágyra való pörgő-forgó zenélő bigyót is és nekem szopis melltartót. Sajnos még itt se nagyon voltak méretek, de mifelénk nem sok a lehetőség. Remélem elég lesz az E kosár. :roll:
zuzmooo

Zsuzsa!
Igazán nincs mit! :)

Amúgy nem tudom, neked mekkora a normál méreted, én 95D-t hordok. Most szpois melltartóból 100E-t vettem, és tök kényelmes. És még tudok bele nőni! :)
Nekem egyszer azt javasolták, hogy úgy kell próbálni, hogy felveszed, és beledugod a cickód elé a kezed is (persze csak mintha megtapicskolni akarnád, nem ökölbe szorítva) :lol:. Ha úgy is kényelmesen elférnek, akkor valszeg jó lesz!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zarja: A barátnőm volt itt fürdetni és azt mondta hogy jól teszem mellre, csak nem úgy jön a tej a mellemből, mint a cumiból és ettől ideges lesz. Katica volt bent nálam a kórházban és sokat beszéltünk. Már az összes olyan pózt kipróbáltam amit javasolt, de csak nagyon ritkán tapad rá, akkor is csak a jobbra. A kórházban csak fekve tudtam szoptatni, mert fájt a senekem. Most próbálkozom az ülve etetéssel és már volt hogy így is evett rendesen. De félek, hogy a csecsemősök már elrontották a lányom. Ma gondolkoztunk apával, hogy ha már első éjszaka adtak neki tápot, akkor hamarabb kapott cumit, mint cicit. És ez tuti hogy nyomot hagy a reflexén. Mindegy, most hogy nem erőltettem estére a cicit nagyon jól bealudt. Szóval lehet hogy ez marad a megoldás. Legalább tejcsit kap. A barátnőddel meg ne foglalkozz. Nekünk is csak holnap lesz mérlegünk, de az is csak azért, mert kíváncsi vagyok mennyit hízott kedd óta. Nem is kell majd nagyon méregetnem, ha üvegből kap kaját. Így mindig tudom mennyit eszik.

zuzmoo: Én a D-s mellemre megvettem az E kosaras melltartót, de nem nőttem bele. Most egy régebbi D-sben nyomulok és még a betét is belefér.
vicky79
Budapest III. kerület

Megiscsak be tudok jelentkezni, mert draga ferjem mar szerkesztett internetet. Sot, mar a tv is uzemel, mind a ketto.
A koltozessel teljesen jol haladtunk, mar minden cuccunk itt van es a sogornom dolgai kozul is keves maradt, max egy csomagtartonyi, majd meg osszegyujtogetem.
A pakolassal sem allunk olyan veszesen. Feri a szekrenyek nagy reszet mar osszerakta, azokat holnap megtoltom a ruhakkal, igaz, ez hosszadalmas lesz, mert nagyon sokat kell majd szelektalni es eldonteni, hogy mi hol lenne a legpraktikusabb.
A konyha kipakolasaval mar vegeztem, a lehetosegeknek megfeleloen. Ez annyit tesz, hogy jopar konyhai cucc meg hianyzik, Kristof miatt mindent felfele kell pakolnom, igy meg nem mindennek van vegleges helye, illetve a spajzban meg nincsenek fent a polcok, amikre majd az alapanyagokat szetramolhatom, azok meg omlesztve vannak.
Es elottem all baromi sok takaritas. Csempeket nyalni, torolgetni, furdoszobat, wc-ket takaritani, padlot mosni, ruhakat vasalni. ablakot mosni is kellene, de mar most eldontottem, hogy az megvar. Nem erdekel.
Nem durvan koszos, a jelenlegi idojaras amugy sem kedvez az ablakmosasnak, raadasul olyan baromi sok van, hogy tuti megszulnek a vegere.
Akkor inkabb a csempek legyenek tisztak szules elott. Az ablakok megvarnak.
Meglatom hogyan haladunk ketten Ferivel, az anyukaja felajanlotta, hogy valamelyik nap kijon es segit takaritani. Lehet, hogy elni fogok a lehetoseggel, mert meg a babacuccok vasalasa is hatravan es szeretnem lassan a babaszobat is osszerendezni.

BAbaszoba: szerintetek nagyon gaz, ha negyen leszunk egy szobaban? Kristof kb harom honapja velunk alszik. Holnap beuzemeljuk a gyerekagyat. Mar annak is orulnek, ha abba beleszokna, nem latok eselyt arra, hogy a kovetkezo egy-ket hetben meg kulon szobaba is tudom szoktatni. (A mienk mellett van egyebkent az a szoba, ami gyerekszoba lehetne.)
Eriket lehet, hogy konnyebben oda tudnam szoktatni, de nekem egyszeruen nem megy az, hogy egy ujszulottet, aki belolem bujt ki nem is regen egyedul hagyjak. Nem akarom. A kozeleben akarok lenni.
Viszont Feritol sem akarok a gyerekek miatt kulonszobaba koltozni.
Szoval ugy dontottunk, hogy nem megy senki sehova, elfoglaltuk a legnagyobb haloszobat, ide beferunk mind a negyen.

Zsofi!
Gratulalok a babahoz, nagyon szep meretes kislany!

Nori!
Vegul nem mentunk ugyeletre. Meg soha nem voltunk Kristoffal itt ugyeleten (mondjuk kint sem szerencsere, mert nem volt meg ra szukseg), de sok jot nem hallottam rola. Anyaeknal videken peldaul eleve nem szabad bemenni, mert a ket even alattiakat automatikusan kuldik a korhazba es bent is tartjak ha kell, ha nem. Eleinte el sem hittem, hogy ez ott igy mukodik, de mar tobben mondtak. Ez csak azert gaz, mert:
- nem korhazba valo babat szinte eletveszelyes odakenyszeriteni, mert altalaban minden egyeb szar es sulyosabb betegseggel mennek haza,
- nemtom Pesten hogyan mukodik, de Szabolcsban nehany orvos addig nem engedi haza a gyereket, amig a szulok x osszeget ki nem tejeltek neki aprankent. Ha ehhez ket het kell, akkor ket hetig tartja bent a gyereket ok nelkul.
Huh, ez nagyon undorito, szoval felek is az ugyeletre menessel.
Ezert is maradt el ma is.

Szerintetek olyan van, hogy egy gyerek egy bizonyos "stresszhelyzetre" reagal lazzal?
Mert en mar kezdek erre gyanakodni. Ugyanis mar a tavaszi, oszi hazalatogatasunk alatt is megfigyeltem, hogy utazas utan Kristof belazasodott, holott egyebkent nem is volt meg beteg. Most november vege ota szinte minden utazas (en szuleimhez, majd vissza) utan volt egy lazas napunk, ejszakank. Mar arra gondoltam, hogy most is ez lehet a gond, mert ugye tegnap del korul uritettek ki Feriek felig a lakast, estere Kristof mar lazas volt, ma jottunk ki mi is. Szoval mar epp megint a helyvaltoztatassal egyidoben jon ki rajta ez.
Semmi, de semmi mas baja nincs! Jo kedvu, max kicsit faradekonyabb. Nem kohog, nem horog, nem taknyos. Semmi.
Jah, egyebkent most jon az also ket szemfoga is, omlik a nyala es kicsit piros a feneke is, faj az inye is, de mondjuk 39 koruli laz nekem soknak tunik ahhoz, hogy fogzas okozza.
Nagyon utalom, hogy az egyebkent igencsak massziv es rendkivul egeszseges energiagomboc gyerekem lazas. Hala Istennek legalabb o jol reagal a lazcsillapitora, vagy Nurofent, vagy kintrol hozott Calpolt adok neki, ha szuksegesnek erzem, de fel oran belul hatnak.

Nah, most jol kiirtam magam. Tudom, hosszu, meg unalmas is. Ugorjatok csak at, az ejszakai baglyoknak pedig jo olvasast! :D
Vendég

Most egy nagy vallomast teszek.
Mar nagyon regen probalom magamban tartani, de mar annyira kozeppontban van a tema, hogy lassan cikinek erzem, hogy rajtam kivul mindenki hozzaszol, csak en kussolok.
Ez pedig a szoptatas.
Hat lanyok, lehet szajat huzogatni, hulyenek nezni, sajnalni, vagy utalni, de en bevallom nektek oszinten, hogy semmilyen formaban nem mozgat meg a szoptatas tema. Ez igy volt nagyjabol az egesz terhesseg alatt, illetve azota igy van, amiota Kristoffal olyan szepen befuccsoltunk. Azt hittem, hogy a szules elotti hetekben mar erezni fogok nemi vagyat iranta, vagy legalabb jon valamilyen melegseg, de semmi.
Olyan ures a lelkem, az agyam ha a szoptatasra gondolok, mint egy lufi. Nemtom, hogy fog menni, mennyire akarom majd egyaltalan, de jelenleg ugy erzem, hogyha egy mozdulattal torolni lehetne az egeszet az eletembol, akkor en siman megtennem.
Eloszedtem a mellszivot, meg a szoptatos beteteket (maradt egy csomo, mivel ugye egy darabot nem tudtam elhasznalni, legfeljebb sminklemosashoz lett volna jo). De nem mozgattak meg bennem semmit. At sem voltam hajlando mosni a pumpat, ki sem sterilizaltam, be sem raktam a korhazi csomagba, hanem a betettel egyutt a "valoszinuleg az eletben nem lesz ra szukseg, de kidobni nem akarom" cuccok koze raktam. :oops: :oops:
Asszem, hogy teljesen kozombos vagyok. Annyira nagyon, hogy mar bevallani sem felek, pedig tudom, hogy most jo sok idegen anyuka szembekopne igy a virtualis vilagban... :?
Vendég

No, megérkeztem Pestre.

Zsófi! Gratulálok a lánykádhoz, szép méretei vannak. Kívánok egészséget és sok tejecskét!

Xien, Judit! Örülök, hogy visszajöttél, nincs baj, csak ezek a hülye hormonok kavarnak be.

Eszter! Ne hagyd Magad, hogy bekavarjanak a kéretlen tanácsokkal, Te/Ti tudjátok, hogy Bulcsinak mi felel meg. És hát ha Bulcsi elégedett, boldog baba pisis-kakis pelusokkal, akkor nem lehet nagy baj!

Vicky! Ne adjátok fel a szopit! Biztos borzasztóan nehéz rászoktatni a cicire, de eddig is ügyesen próbálkoztál! Csak még egy kicsit tarts ki és lesz ez még könnyebb!

Anita! olyan szépen helytálltál az intenzíven, a szopi is menni fog, csak kitartás!
(Na, szépen osztogatom itt az észt a szopival kapcsolatban, mi? Mikor még én is előtte állok... remélem, ha én kerülök ilyen helyzetbe, ti tartjátok majd bennem a lelket.)

Bea! Jobbulást!

Geri! elhiszem, hogy jólesett kimozdulni otthonról, nem csoda ennyi fekvés után...

Nórival egyetemben úgy látszik mi már nem leszünk januári babások. Bár Juci mintha csendben lenne, legalábbis nem látom, hogy ma bejelentkezett volna. Pcd lenne az utolsó januári babás? Vagy volna még valaki? Monyo?! Nem ő ment be szombaton vagy pénteken? Bocs, de nem vagyok teljesen képben. Kíváncsi vagyok az első februári babára.

Nóri! Szívesen átadom Neked a másodikát, szép lenne nálatok a sorminta. Nekem az elseje tetszene még, mert nekem elsején van névnap is meg szülinap is. De kiegyeznék még az 5-6-7-tel is, csak max. 14-ig legyen meg a babó. Túlhordani ennél tovább nem szeretném.

Kép
Kép
molmar

Melltartó fazontól függően D vagy E kosarast hordtam eddig, de ez úgy tűnt felpróbálva, hogy még ha "növök" is kicsit, bele fogok férni.

Bea: szuper, hogy már át tudtatok cuccolni! Jót mosolyogtam azon, hogy Feri ilyen hamar megcsinálta a netet. Ha mi egyszer költöznénk, Szabinak első dolga lenne internetet keríteni :lol:
Nem lenne jobb egy takarítót fogadni az egész ház átnyalására? Szerintem egyáltalán nem gond ha mind egy szobában vagytok az elején. Azután majd meglátod mennyire lehet Kristófot átköltöztetni. A fiúk később közös gyerekszobában lesznek?
Ezt a szabolcsi gyerekorvos rémtörténetet még nem hallottam. De "saját felelősségére otthonába távozott" címszóval bármikor le lehet lépni, nem?
zuzmooo

Ananacska, hiába vagyok nagy Ligás és szoptatáspárti, hidd el, teljesen megértelek. Nem attól lesz jó anya valaki, hogy kizárólag szoptat, erőn felül tönkreteszi a saját idegeit és a család nyugalmát a szoptatás miatt. És az anya-gyerek kapcsolat lehet fantasztikus akkor is, ha cumisüvegből táplálja valaki a babáját. Nem hiszem, hogy köztünk pl. lenne bárki is, aki elítélne téged emiatt, másokkal meg ne törődj! Tisztelem benned, hogy bevallod az érzéseid, s nem csak magadnak, hanem nekünk is!

Vicky, Stephie,
mindhármunkban közös, hogy babáink túl korán kaptak cumisüveget (bár Bori élete első heteiben még cumisüvegből sem tudott enni, szondázták), s most, hogy a veletek történtek előhozzák az emlékeimet, rájöttem, hogy nálunk a bimbóvédő lehetett a kulcs. Igaz, alapból azzal nehezebb a szopizás és körülményesebb is, iszonyatosan örültem, amikor 7 hónapos korában Bori megérett rá, hogy anélkül is szopizzon. Vicky, lehet, érdemes lenne kipróbálnod. És amit Beának is írtam: ne görcsölj rajta, azzal csak ártasz! Fejéssel is el lehet érni, hogy 6 hónapig kizárólag anyatejet kapjon Barbus, igaz, ehhez kitartónak kell lenni, s macerás is a dolog, nehezebb kimozdulni, mert a fejést steril körülmények között akárhol nem lehet megoldani. Tudom, átéltem, mert bár Bori kizárólag szoptatott lett, annyi tejem volt, hogy állandóan minden etetés után fejnem is kellett. Ördögi kör volt, de nem bántam meg. Egyébként halkan hozzáteszem, hogy pont a kezdeti nagy nehézségeink miatt kértek fel a Ligától, hogy végezzem el a tanfolyamot, s legyek tanácsadó, mert ilyen előzmények után szép sikertörténetünk van, s ez nagyon fontos tapasztalat, más tanácsadóknak nincs ilyen.

Zarja,
nagyon jól csináljátok!!!!!!!!!! Annyira könnyű egy újdonsült anyukát elbizonytalanítani!!!!!!!!!!! De ne hagyjátok magatokat, az ösztönből való cselekvésetek mindennél jobb!!!!!!!!!!! A kéretlen tanácsokat szerintem mindenki utálja kapni, adni meg sajnos sokan szeretik a környezetünkből. A legnagyobb tanulnivalóm pont az volt a tanácsadással (Ligás) kapcsolatban, hogy csak annak tudok segíteni, aki kéri, és tényleg akarja. Hiába látom, hogy a mellettem lévőnek mi okozza a gondot, max. utalhatok rá, hogy esetleg tapasztaltabb (és képzettebb :oops: vagyok), ha nem kér, nem tudok segíteni. Szörnyű érzés ám!!!!!!! De megtanultam hallgatni is. És az ilyen közhelyes dolgokat szoktuk megkapni kéretlen tanácsnak, amiket most te is. Erre jó, hogy két füle van az ember lányának: egyiken be, másikon ki. Tényleg, a barátnődnek van már gyereke?

Zsófi, szívből gratulálok a kis Zsófihoz!!!!!!!!!!!! Várunk vissza!

Xien-Judit, jó, hogy jöttél. Most már maradj velünk!

Monyoról nincs hírünk?

Egész nap vannak keményedéseim, most este, amikor Borival lefeküdtem, megint jóslókra ébredtem. Kíváncsi vagyok, kedden mutat-e valamit majd a CTG... A pocakom nem ment lejjebb, csináltunk új fotót, összehasonlítottam, csak nagyobb lett.
ktc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?