Megiscsak be tudok jelentkezni, mert draga ferjem mar szerkesztett internetet. Sot, mar a tv is uzemel, mind a ketto.
A koltozessel teljesen jol haladtunk, mar minden cuccunk itt van es a sogornom dolgai kozul is keves maradt, max egy csomagtartonyi, majd meg osszegyujtogetem.
A pakolassal sem allunk olyan veszesen. Feri a szekrenyek nagy reszet mar osszerakta, azokat holnap megtoltom a ruhakkal, igaz, ez hosszadalmas lesz, mert nagyon sokat kell majd szelektalni es eldonteni, hogy mi hol lenne a legpraktikusabb.
A konyha kipakolasaval mar vegeztem, a lehetosegeknek megfeleloen. Ez annyit tesz, hogy jopar konyhai cucc meg hianyzik, Kristof miatt mindent felfele kell pakolnom, igy meg nem mindennek van vegleges helye, illetve a spajzban meg nincsenek fent a polcok, amikre majd az alapanyagokat szetramolhatom, azok meg omlesztve vannak.
Es elottem all baromi sok takaritas. Csempeket nyalni, torolgetni, furdoszobat, wc-ket takaritani, padlot mosni, ruhakat vasalni. ablakot mosni is kellene, de mar most eldontottem, hogy az megvar. Nem erdekel.
Nem durvan koszos, a jelenlegi idojaras amugy sem kedvez az ablakmosasnak, raadasul olyan baromi sok van, hogy tuti megszulnek a vegere.
Akkor inkabb a csempek legyenek tisztak szules elott. Az ablakok megvarnak.
Meglatom hogyan haladunk ketten Ferivel, az anyukaja felajanlotta, hogy valamelyik nap kijon es segit takaritani. Lehet, hogy elni fogok a lehetoseggel, mert meg a babacuccok vasalasa is hatravan es szeretnem lassan a babaszobat is osszerendezni.
BAbaszoba: szerintetek nagyon gaz, ha negyen leszunk egy szobaban? Kristof kb harom honapja velunk alszik. Holnap beuzemeljuk a gyerekagyat. Mar annak is orulnek, ha abba beleszokna, nem latok eselyt arra, hogy a kovetkezo egy-ket hetben meg kulon szobaba is tudom szoktatni. (A mienk mellett van egyebkent az a szoba, ami gyerekszoba lehetne.)
Eriket lehet, hogy konnyebben oda tudnam szoktatni, de nekem egyszeruen nem megy az, hogy egy ujszulottet, aki belolem bujt ki nem is regen egyedul hagyjak. Nem akarom. A kozeleben akarok lenni.
Viszont Feritol sem akarok a gyerekek miatt kulonszobaba koltozni.
Szoval ugy dontottunk, hogy nem megy senki sehova, elfoglaltuk a legnagyobb haloszobat, ide beferunk mind a negyen.
Zsofi!
Gratulalok a babahoz, nagyon szep meretes kislany!
Nori!
Vegul nem mentunk ugyeletre. Meg soha nem voltunk Kristoffal itt ugyeleten (mondjuk kint sem szerencsere, mert nem volt meg ra szukseg), de sok jot nem hallottam rola. Anyaeknal videken peldaul eleve nem szabad bemenni, mert a ket even alattiakat automatikusan kuldik a korhazba es bent is tartjak ha kell, ha nem. Eleinte el sem hittem, hogy ez ott igy mukodik, de mar tobben mondtak. Ez csak azert gaz, mert:
- nem korhazba valo babat szinte eletveszelyes odakenyszeriteni, mert altalaban minden egyeb szar es sulyosabb betegseggel mennek haza,
- nemtom Pesten hogyan mukodik, de Szabolcsban nehany orvos addig nem engedi haza a gyereket, amig a szulok x osszeget ki nem tejeltek neki aprankent. Ha ehhez ket het kell, akkor ket hetig tartja bent a gyereket ok nelkul.
Huh, ez nagyon undorito, szoval felek is az ugyeletre menessel.
Ezert is maradt el ma is.
Szerintetek olyan van, hogy egy gyerek egy bizonyos "stresszhelyzetre" reagal lazzal?
Mert en mar kezdek erre gyanakodni. Ugyanis mar a tavaszi, oszi hazalatogatasunk alatt is megfigyeltem, hogy utazas utan Kristof belazasodott, holott egyebkent nem is volt meg beteg. Most november vege ota szinte minden utazas (en szuleimhez, majd vissza) utan volt egy lazas napunk, ejszakank. Mar arra gondoltam, hogy most is ez lehet a gond, mert ugye tegnap del korul uritettek ki Feriek felig a lakast, estere Kristof mar lazas volt, ma jottunk ki mi is. Szoval mar epp megint a helyvaltoztatassal egyidoben jon ki rajta ez.
Semmi, de semmi mas baja nincs! Jo kedvu, max kicsit faradekonyabb. Nem kohog, nem horog, nem taknyos. Semmi.
Jah, egyebkent most jon az also ket szemfoga is, omlik a nyala es kicsit piros a feneke is, faj az inye is, de mondjuk 39 koruli laz nekem soknak tunik ahhoz, hogy fogzas okozza.
Nagyon utalom, hogy az egyebkent igencsak massziv es rendkivul egeszseges energiagomboc gyerekem lazas. Hala Istennek legalabb o jol reagal a lazcsillapitora, vagy Nurofent, vagy kintrol hozott Calpolt adok neki, ha szuksegesnek erzem, de fel oran belul hatnak.
Nah, most jol kiirtam magam. Tudom, hosszu, meg unalmas is. Ugorjatok csak at, az ejszakai baglyoknak pedig jo olvasast!