Sziasztok!
Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de vagy nem volt időm vagy nem engedett be a gép a weblapra, nem tudom miért...
(
Jól vagyunk, szerdán megyünk Dokinkhoz 16.hetes vizsgálatra. AFP meg minden finomság. A 12.hetes nagy ultrahangon minden rendben volt, köszönöm a sok segítséget, simán megtaláltuk és másodikak voltunk, igaz 7re ott voltunk -no meg sztrájk volt-, addig nem is nagyon mondtuk senkinek. Utána viszont jól elkeveredtünk, mert Doki bácsi nem vette fel a mobilját és nem is tudtuk igazán hol keressük, és mindenki máshova küldött. Na az volt a csúcs, amikor felküldött valaki a szülőszobához... Na gondoltam nincs az a pénz, hogy én becsöngessek ilyen hülyeséggel... Szerencsére pont jött ki egy doki -mint kiderült a főfőfőorvos (férjecském megleste a bilétáját miközben én rák vörösen beszélgettem vele)- és útbaigazított. Tiszta hülyének nézett minket és kioktatott, hogy a szülőszobára csak akkor megyünk, ha szülünk... Végül nem mondtam semmit neki, hisz tudtam én ezt, pont ezért nem csöngettem be. Aztán kiderült, hogy Doki bácsi császároz és azt már nem tudtam megvárni. Így sms-ben megírtam neki mi a helyzet és délben válaszolt is rá. Tökre meglepődtem! Egyetlen dolog nyugtalanít, hogy ennyire nehéz elérni... És az, hogy a nővérek is azt mondták, hogy ők is csak mobilon értesítik ha van valami, úgyhogy kicsit parázok mi lesz majd nyáron, ha szülünk honnan lehet előszedni... Azt hittem van belső csipogójuk vagy valami... De lehet túl sok tévét néztem anno... Zita baba simizi és puszilgatja a pocim és mutatja, hogy ott van Pöttöm. Szerencsére minden rendben vele, amit ennyi idősen meg tudnak mondani róla. Az a fura, hogy amíg Zizuval végighánytam az első trimesztert most semmi bajom nem volt a fáradtságon és a gyomorégésen kívül. Sokkal előbb látszódott,mégse vette észre senki.
Gondolom második gyereknél és ilyen kis korkülönbségnél ez normális. Viszont az az érdekes, hogy már 12hetesen megéreztem, hogy mocorog néha-néha. A védőnő azt mondta, hogy 14hét előtt nem szokták megérezni a többedik babások sem, de én tudom, hogy nem beképzeltem és Őt éreztem. Ebből kifolyólag Zita baba TELJESEN MAGÁTÓL lassan leszokott a szopiról, de örülök, hogy majdnem 18hónapos koráig szoptathattam.
)) Nevünk megint csak fiú van, lány vita táma. Az a fura, hogy tök mások tetszenek, mint anno Zitánál...
Most sem szeretnénk megtudni, hogy ki lakik odabent, olyan jó volt a meglepetés Zizunál is.
Egyébként jól vagyok, leszámítva, hogy a fáradtság nagyon levett a lábamról mostanában és a hormonok is szórakoznak rendesen. Ami miatt aggódom csak, az a vérnyomásom, mert magasabb lett, főleg a pulzus sok, amióta várandós vagyok. A doki azt mondta, hogy még nincs baj, de figyelni kell. Azt hiszem inkább végighánynék, minthogy ezzel legyen komoly baj. Reméljük nem lesz. Voltam a körzeti dokinál is, EKG-t is csináltak, ahol szintén az jött ki, hogy magas a pulzus. Ezért csináltak pajzsmirigy vizsgálatot, vérvételből, aminek holnap lesz meg az eredménye. Remélem nem lesz semmi. Igazából csak rossz érzés mikor nagyon nagyon ver a szivem és érzem is, olyan mintha nyomnák a mellkasomat ezerrel... Mindegy, szerdán minden lelettel hátha mond valami okoast Doki bácsi. Egyetlen nehézséget most a lépcsőzés okozza, mert ugye Zizu hiába megy, néha fel kell hozni és igaz "csak a másodikon" lakunk, de régi bérház, olyan belmagasság van, mintha a 4.re mennénk fel.... Férjem így is rosszalkodik és sokat emeli a csajszit, pedig nem lenne szabad neki, mert tavaly ilyenkor 2hónapig feküdt gerincsérvvel...
((
Mesélhetek kicsit az elsőszülöttemről is? Zita baba már nagylány. Mikulás óta jár, mi több ma már szalad is. mindent megért, a kis babanyelvén mindent el tud magyarázni, mutatja mit szeretne. Egyfolytában jön-megy, játszik. Nagyon szeret sétálni a Ligetben, ma pl szánkózni is voltunk a nagy dombokon, amit borzasztóan élvez. Szereti a vovo-kat azaz a kutyákat lesni -persze biztos távolságból. Van pár kis szó,a mit már mond: papa, mama, apa, hamma, pipi, tütü-autó, vovo-kutya, kaka- karácsony, psiii- pisil, bibié-baba, nyanyanyó-nagyanyó, tojta-torta, ninyo-Nitro a szomszéd kutya, biztos van még, de most csak ennyi jutott eszembe. Mutatja mit csinál a majom, a lepke, a madár, integet, puszit dob és ad hatalmas maaaaaaa cuppanással, megszeretget és simogat, amitől elolvadunk. Fel és le tud szállni a hintalóra és tud vele hintázni, felmászik a létrán az apja után, ha szerel valamit , felmászik az ülőgarnitúrára, az ágyunkra. Szerencsére okoska és lefelé csak lábbal lefelé tolat, így még egyszer sem esett le. Imád mesekönyveket nézegetni, hosszú negyedórékig elvan vele. Egyébként nagyon jó, mert egyedül is eljátszik ügyesen. Ja nagyon profin énekel...
) Főleg a karácsonyi időszakban énekelte elő nekünk a dalok elejét, amit hallani akart, Már persze vannak hisztik is, de hamar le lehet szerelni, elterelni a figyelmét. Az esti alvást is megtanulta pár hónapja, csak annyi kell hogy amíg elpilled a sötétben tudja, hogy van ott vele valaki és a kiságyban elalszik. Rengeteg minden van még, de most csak ennyi, mert a végén kiderül, hogy elfogult anyuka vagyok.... Áááááá, dehogy!
Szerintem nem kötelező a magánrendelés terhesrendelésének a 10szeresét fizetni. Az előző dokimnál mikor Zita született 7000ft volt a terhesrendelés, és mi azt hiszem 45.000ft-t adtunk. Megkérdeztem a gyógytornász csajt, aki terhestornát tartotta a SOTE2-n,mennyi az átlag és azt mondta, ha nem köti ki a doki 30.000 és 90.000között szoktak adni. A szülésznőnek adtunk 15.000ft, de ő is fogadott volt.
Spánik dokiból meg főleg nem tudom kinézni, hogy ezt kötelezően elvárná... 70.000ft azért nagyon sok pénz... Legalábbis nekem... Egyébként a 34.hét után a terhesrendelés csak 3000ft...
))))
[size=7]és egy tipp: szerdánként 3tól van a magánrendelése, akkor talán könnyebb utólérni telefonon, de psssztttt....[/size]
puszi Mindenkinek!