Sziasztok!
Most csak rövid helyzetjelentés. Megjött a quartett teszt eredménye (csak én dupla vérvételen voltam), 1:50000 a kockázat, hogy baja lehet a babának. Azt mondta a doki, hogy ez olyan kicsi kockázat, hogy szinte nincs is.
És hozzátette, hogy ezzel az eredménnyel legyünk nagyon boldogok, mert ennél jobb nem is lehetne. És AFP-t is néztek, az 1,76, tehát az is tökéletes.
Igaz, ezt nem fogadják el a tanácsadáson, így 14-én, kedden veszik le a vért az itteni AFP-re, de már amiatt nem is izgulok.
Az UH (hétfőn) viszont már nagyon izgatja a fantáziámat. Életemben először megyek 4D-re, és hátha látják a nemét is. Nagyon várjuk.
Jimbone, érdekes, amit írtál, a legtöbb orvos kisebb folyás esetén feleslegesnek tartja a kenetvételt. Erre rákérdeztem Csákány dokinál a Jahn-os topicban, és ő azt válaszolta, hogy folyás esetén egyedül a tenyésztés adhatja meg, hogy mitől van a folyás, tehát KELLENE kenetet venni. Akkor kérdezem én, miért nem csinálják rutinból ezt a vizsgálatot. Ráadásul a kiskönyvben is van ilyen vizsgálatnak hely, tehát valószínű, hogy a terhes vizsgálati protokoll is tartalmazza. Szóval nem értem, hogy ez miért nem egyértelmű mindenhol???
Nadine! Nálam egyetlen változás, szülés ideje: március 1. Minden más, a hetek és napok is változatlanok. Ezt is ki érti? Mert ugye a terhesség a nagy könyv szerint 280 nap (a mensi 1. napjából kiindulva). Mindegy, kérlek írd be az új dátumot. Köszi!
A kislányod csudaszép ki tündér!
Ági! Szerintem 4 nap nem lényeges különbség az AFP szempontjából. Nálunk mondjuk betöltött 16 hét után veszik le a vért ehhez a vizsgálathoz. Nekem az angliai vérvizsgálathoz 15 hét 5 naposan vettek vért és az AFP így lett 1,76, tehát biztos, hogy jó betöltött 15 hét után is.
Cicmerák!
Én is a 7. héttől vagyok táppénzen, volt egy kis görcsölés az elején, meg az az igazság, hogy a munkám sok vezetéssel és stresszel jár, így a dokival jobbnak láttuk, ha nem dolgozom. Ez így nekem nagyon jó!
Így Csabi fiamat tudom szoktatni az oviba, és kezdem a fősulit, lesz időm tanulni is. Szóval nem unatkozom.
Bocs lányok, de mennem kell, pedig még reagálnék az írásokra (szerencsére van mit olvasni
). Legyen szép napotok!
Beatrix