Sziasztok!
Csajok,
ha megadjatok a utolso menses idopontjat, csinalok egy helyes kis tablazatot es idonkent felrakom, ha tetszik mindenkinek.
Babacuccok:
Popsitorlobol nekunk van "uticsomagunk", amit pl. jatszoterre is viszek, akar keztorlesre is jo. Egy sima konyhai aromazaro dobozban, a leheto legkisebb meretben /kb. 5*10 cm/, osszehajtogatva 3-4 kendo fer bele. Sokszor jol jott mar.
Babakocsi: elso gyerekeskent en is "uj"-maniaban szenvedtem, most mar siman megvennem a hasznaltat sokmindenben.
Hogy milyen a jo, szerintem attol is fugg, mikor szulsz: fel eves kora korul mar igencsak ulni akar /es akkor fog is
/, akkor valoszinuleg ugyis lecsereled egy konnyu, kicsi kocsira.
A masik, hogy telen sok ruhaban, anorakban hamarabb "kihizzak" a kocsit, mint a nyari egyszalsemmiben.
Elso kocsink a Bogi-felehez hasonlo volt, Megatoysos, de ilyesmit a Tomaban is arulnak, szinten nemdragan, ugy remlik. Akkor nem zavart, hogy nem bolygokerekes, most masodjara -foleg a konnyu sportkocsi utan- nagyon fura.
Ami a nagy feluleten kivul praktikus /de nem letfeltetel/ szerintem:
-otpontos ov
-atfordithato tolokar /ne susson a ded szemebe a nap es ugyanakkor Te is lasd, elso babasoknal ez eros belso igeny
/
-allithato tolokar-magassag /foleg alacsonyabb anyukaknal jatszik/
-ne csak egyik oldalrol legyenek fekezhetoek a kerekek
-jo nagy es massziv bevasarloszatyor alul
Kiságy: mi is a "győrújbaráti pasi"-tol vettuk, Kis Tihamer a neve. A mienk fenyo, de csinal butorlapbol is, szineseket is, penztarcatol es izlestol fuggoen. A mienk nem szabvanymeret, valamelyik iranybol rovidebb, felar nelkul megcsinalta, sot a belevalo kokuszmatrac is ehhez a spec. merethez keszult, szinten onnan.
A pelenkazonk is onnan van, szinten fenyo es a most 2 evesemet is még azon rendezem le. Ennel a szekreny van elol es moge nyulik be a toldas /ami elbirja allva a 13 kilos lanyt/, amit kesobb leveve sima komodot kapunk. A polc mindenkepp praktikus, lehetoleg olyan magassagba, amit Te elersz, de a gyerek minel kesobb, ha nem akarsz idegbajt kapni tul koran
Jaroka: Brendonos, szines muanyag, nem volt draga, bevalt. Hasonlo okok, mint elottemszoloknal: gyerek biztonsagban, jatekok akaszthatoak ra. Felallas miatt sosem aggodtam, az eses termeszetes velejaroja a tanulasnak
Sot, inkabb az volt, hogy a jarokat gorcsosen szoritva orditott a gyerek, mert nem tudott még leulni, de mar alig birta. Es akkor jott a hos anya es megmentette a gyereket: leultettem
Etetőszék: raersz, ha mar nagyjabol ul a gyerek. En megvettem draga Peg Perego Prima Pippát /?/, nem lett volna muszaj talan. Az osszecsukhatosagat talan egyszer hasznaltam, nem volt lenyeges. Ha elutaztunk, megetettem a hordozojaban. A magassagot erdemes ugy megvalasztani, hogy be lehessen majd tolni az etkezoasztalotokhoz. Ha ilyet talalsz, akkor nem erdekes az allithato magassag sem.
Otpontos ov fontos lehet, bar az enyemnek sikerult kiesnie még abbol is
/pedig még nem volt egy éves sem, maig sem tudom, hogy csinalta. Tanulsag: sose hagyd benne felugyelet nelkul egy pillanatra sem/. Jo, ha konnyen tisztithato, kell majd parszor surolnod
Az en lanyom orokmozgo, jol jott, hogy a szekben volt a lab kozott olyan tamasz, amitol nem tudott lefele sem kicsuszni.
Hordozo: elsore a hagyomanyos kagyloformat vettuk, a 0-9 kiloig tipust, eleinte ebben is elnyeklett a feje kitamasztas nelkul. Amikor kinotte, vettuk a kov. fokozatot. Szerintem ebbol nem szabad hasznaltat venni, sosem lehet tudni, milyen allapotu, volt-e mar baleset vele, stb...
Mi eleve legalabb 2 gyerekre vasaroltunk /sot, lanytesom van, igy még o is hasznalja majd remelem
/, igy azert probaltunk tartos cuccokat venni.
Takaronal arra figyelj, hogy olyan vegyel, ami nem szöszölődik, nem marad a kis ujjai kozt, ha markolassza. Mert egybol viszi majd a szajahoz is. En vettem meterben termoanyagot /nem kell szegni sem igazan, inkabb csak esztetikai szempontbol, nem fejtodik/ es minimalis varrastudassal varrtam szimpla, dupla takarot.
Dirtha
Gyerkocok jol vannak, en mar kevesbe
De nem panaszkodom, Mate 3 napja este 9-tol reggel 5-6-ig alszik, akkor is mar en keltegetem, mert nem birom tejileg, nem tudok aludni. Reka megbekelt vele, de velem még nem, rettentoen tud ellenkezni, hisztizni. Reszleteket az Ismerjuk meg egymast temakor Afonya Reka babaja topicban szoktam leirni
Kismamaknak kitartast es jo penzkoltest
-Afonya