Új privát üzeneted érkezett!

Jess!
Köszi, Kattkat! Erre gondoltam! :)

(Nagyon kihalt a fórum! Mindenki szülni ment???)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jó reggelt! nekem csak az a bajom,h olyan fájdalmas görcseim vannak,h lépni sem tudok. Ezzel már két hetet nem akarok kihúzni. Gyűlölöm ezt a hideget! Amikor Lucát vártam, plusz5 fok alá nem ment a hőmérséklet egész télen. Hát most is ebben reménykedtem...
Vendég

Akkor Nóri ez nem jött be...
Én jobban szeretem a telet, mint a nyarat, de ez nekem is sok. Még jó, hogy nem keletebbre pottyantott le a gólya anno...
Mindig azt szoktam mondogatni: a hideghez fel lehet öltözni több rétegben, de a melegben egy idő után már nem tudsz mit levenni, és akkor is meleged van! 8)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én nem vagyok hideg párti. Elég érdekes, de a szaunában pl fél óra után kezdenék izzadni csak. Nekem a 40fok tökéletes. Főleg, ha van víz. Szinte soha nincs túl melegem... :oops: Elég fázós vagyok.
Bár most azon megy a vita itthon, hogy éjjel nekem baromi melegem van, apa meg megfagy. Én nem tudok a pehely dunnám nélkül aludni, ő viszont csak egy nyamvadt pokrócot használ. Én izzadok ő meg reszket... Persze mindig ő nyer és fűtünk mint az állat, de így kb 24fok van éjjel is. Persze kíváncsi leszek, ha saját magunknak fizetjük a fűtést mi lesz! Így, hogy nem mérhető, tök mindegy, akkor inkább legyen meleg.
Vendég

Mi is itt vagyunk :wink:

Á Vicky minket ne várj be :wink: :wink: inkább hozd majd Léni születésének a hírét a jól szopizó Barbus mellől :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Hát Nóri, ezt megértem. Én anno anyáméknál a vízzel voltam így. Átalánydíjban fizettük a vizet, így kádfürdő, és mindig engedtem hozzá a meleget, hogy ki ne fagyjak belőle. Itt, hogy melegvízmérő (meg hőmennyiségmérő, meg kutyaf..a van), jó esetben egy héten egyszer ülök be a kádba, amúgy marad a tusolás. Ez kb. ugyanaz a kategória.
Mondjuk én nem vagyok fázós. Nálunk max. 22 fok lehet a szobánkban, és akkor is képes vagyok soxor kitakarózni, mert melegem van...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én a párkapcsolati kérdésekre nem írok semmit, nekem elváltak a szüleim, apum mostani felesége egy évvel öregebb csak nálam, nem tudok ahogy Zarja is írta a terhelt múltamtól független ítélni, bár jóban vagyok fateromékkal is és a mostani felesége akkor még sehol nem volt, de akkor is.. Zsófi neked nagyon drukkolok, de én bevallva őszintén örülök, hogy a férjemnek nincs előző családja. :roll:

Nóri és ne felejtsd, mennyi kórház is van az Üllőin :wink: de félre a tréfát megértelek, én sem vágyom siserehadra a kórházban :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Szülészet viszonylag kevés... De sebaj, hátha bemennek a vérellátóba, vagy a szemklinikára... :lol: :lol:
Vendég

Nnna, ahhoz képest, hogy a lányoknak sietős a dolguk idekint... :)
Most hívott az unokahúgom: egy hete fexik bent a debreceni klinikán. Hivatalosan mára van kiírva, de felszaladt a vérnyomása, és emiatt benttartották. Most egy ujjnyira van nyitva, éjszaka meg hajnalban vannak jóslófájásai, de nem úgy tűnik, hogy Blanka ki akarna jönni. Dokija azt mondta, ha hétfőig nem történik semmi, akkor megindítja a szülést, addig naponta NST, napi (most már csak) 2x vérnyomi mérés, és kétnaponta amnio. Szegény csajszi, már tök türelmetlen - és megértem.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Én is megjártam tegnap a dokit - és hát ahogy Katica is írta, találkoztunk az aulában és trécseltünk egy kicsit. Hát jó nagy pocija van neki is! :D

Túl vagyok az első Ctg-n. Az eredmény jó lett, persze fájás az nulla. Raknák rám egyszer éjszaka azt a kütyüt! Kíváncsi vagyok mekkora fájás az, csakhogy viszonyítani tudjak a szüléshez - vagy ezt nem lehet ahhoz viszonyítani?

Feltettem a kérdéseimet is a dokinak. Eda párti - szóval attól már nem kell félnem, ha két kiabálást közt szúrást kérek, akkor ferde szemmel néz majd rám. Ja, amúgy zárt vagyok még mindig.
Nekem is van streptom, de nekem ugye már tavaly kiderült. Kíváncsi vagyok van e még valami bacim. Én is túl vagyok már bacin is, gombán is.

Ma meg meglátogat egy régi barátnőm, úgyhogy nem fogok addig sem unatkozni. Aztán meg készítek egy kis borsófőzeléket.

Nóri: azt hiszem, ha én így megszivatnám a rokonságot, akkor soha az életben még csak fel sem hívnának. Pedig biztos jobb lenne egy kis "magány". Hát majd mindenki kap öt percet - aztán fáradtat jelentek. :shock:

Nekem is folyton melegem van. Tegnap nem tudtam beszállni a kocsiba, mert befagytak az ajtók. zsolti tiszta idegbeteg volt, meg majd megfagyott, én meg nyitott kabátban tébláboltam, és örültem a friss hűs levegőnek. Kíváncsi vagyok mi marad meg ebből a hőérzetből terhesség után.

Kép
zsizell

Jó reggelt!

A látogatást én is hasonlóan (nem) szeretném, mint Nóri. Bár nekem még a szülést is le kell velük beszélnem, mert tuti be akarnak majd jönni a kórházba. Mikor sógornőm szült, akkor is ott toporgott mind a négy nagyszülő a folyosón... De minek???!!! Én csak a dokit, a szülésznőt meg Szabit akarom magam mellett (és lehet hogy még Szabit is kikergetem :D )
zuzmooo

Zsuzsa!

Jesszus! Húgom is közölte a szülés előtt Lucával, hogy AZONNAL hívjam, ha megindul, hogy tudjon jönni! :shock:
Persze nem jött. De azt úgysem hagynám. CTG alatt látom néha a nagy pereputtyot az ajtó előtt. Amíg a vajúdóban vagy, apa sem jöhet be. Utána is csak ő. Van kb 20szék és a CTG-re várók is ott ülnének le.
Nem értem, ez valami oldszkúl beidegződés lehet abból az időből, amikor még nem volt telefon meg ilyenek. Meg akkor még apuka is a folyosón sétált és talán azért, hogy ne legyen egyedül.

Tényleg Zsuzsa, Neked ugye apukád is orvos? Nem tudom, milyen orvos, de nem merült fel, hogy ő menjen be Veled?

Nekem apu ugye állatorvos volt meg biológiát tanított az orvosin. De anyám szerint rosszabb állapotban volt, mint ő amikor szült. Ha betegek lettünk, bele nem nézett a torkunkba sem! Anyám mindig kérdezte, hogy álljunk-e négykézláb, hogy a lódoktor ránknézzen? :lol:
Vendég

Hahó!

Ismét egy gyönyörű nappal közelebb vagyunk a szüléshez, mint tegnap.

A mai napra nem terveztem semmit, de holnap CTG, csütörtökön meg elmegyek egy régi kolleganőmhöz, aki babázik otthon, és lepasszol nekem egy pár babacuccot (lényegében a kádat, mert több dologra már nincs szükségünk).

Ez a 'melegem van, apa meg fázik' nálunk is van. Mondjuk Csabi nagyon fázós, meg elég kis egyszálbél is, engem meg melegít a háj, meg sztem a hormonok. Éjszaka állandóan kitakarózok, ő meg képes betakarni, ha felébred :) Viszont most fáj a torkom, bár az a száraz levegőtől is lehet, mert itt is sivatagi kílma van a fűtéstől :(
Szerintem jeleztem már, hogy utálom a telet, teljsen bedepizek tőle :evil:

Az 'apa előző családja' téma - sajnos nálunk is bejátszik, de itt tényleg nem tart kapcsolatot, egyik fél sem kívánja, és a pénzen kívül egyéb gondot nem okoz. Nekem az a véleményem, hogy a mi korunkban (mármint aki az én koromban van :)) már mindenkinek van valami poggyásza, régi kapcsolatok, érzelmi vagy valós terhek, olyan pasit találni, akinek teljesen tiszta a lapja, nem nagyon találni (vagy az már gyanús is :)). Szóval a jelen helyzetekből kell a legtöbbet kihozni.

Gáz, hogy mindenki összeszed vmi bacit vagy egyéb állatot a végére - én sem számítok jobbra, hajlamos vagyok rá, miért most ne lenne...

Ami még idegesít, az az állandó fül és orrdugulás. Főleg a fülem rossz, mert nem tudok tőle normálisan beszélni, mintha víz alatt lennék, úgy hallom a saját hangom. Nincs kedvem beszélgetni senkivel, és mindenki megsértődik, hogy miért rázom le telefonon, de komolyan baromi rossz érzés...

Nézem a vonalzóm eheti bölcsességét - hát, valóban így érzek :)

boruska

Nóri, ez a lódoktoros sztori nagyon vicces :lol: :lol:

Kép
zsizell

Csatakozom az előttem szólóhoz :) :D

boruska

Nagy hasak: én tegnap megint megkaptam egy orvostól (nem nőgyógyász, de mégis), hogy nahát, alig van hasam, nem hiszi el, hogy egy hónap múlva szülök. Biztos ellensúlyozza a felette és alatt elhelyezkedő nagy mell és fenék :(

boruska

Jó reggelt mindenkinek!

Megjártam a vérvételt. Délután meg dokker bácsi, nagyon nagyon kíváncsi vagyok mit mond majd...

Szerencsére a buborékok engem csak 1 napra szippantottak be, azóta rájuk sem néztem :lol:

Érdekes, mert én nappal fázósabb vagyok pedig fel vagyok öltözve éjjel meg pizsiben melegem van :roll: Ki érti ezt?

Nálunk a nagyszülőket biztos, hogy nem fogom tudni elűzni sem innen sem a kórházból. Érdekes, mert én inkább a barátaimmal nem akarok még az elején találkozni. Vagyis a kórházba jöhetnek, de már ketten is bejelentkeztek, hogy ha hazajöttünk ők rögtön jönnek. Hát könyörgöm, hagy szokjunk már össze azzal a cseppséggel. Nekem is újdonság lesz és akkor még ideülnek a 30 nm-re vagy 5-en, hát annak nagyon fogok örülni... :shock: Na mindegy, majd lesz valahogy...

Kattkat! Szép a pocikád is és a babasarok is... :lol: Tényleg jók azok a felakasztható edények. Kár, hogy itt a közelben nincs Ikea. :?

bellerreni
Eger

Apa kardiológus, anya neurológus de eszembe se jutna, hogy bármelyikük bejöjjön velem. :shock: Végülis orvosi teendője nincs a "segítőmnek". Nem tudom Szabi hogy fogja bírni, de most még nagy a szája :lol:

Boruska: füldugulás nálam is van, szörnyen utálom! Sőt mostanában a bal fülemben hallom dobogni a szívem, ez is baromi idegesítő. (még jó, hogy tudom, hogy nem magas a vérnyomásom)
zuzmooo

Nagyon összevissza vannak a képek a gmailen, aki esetleg ért hozzá össze tudná rendezgetni őket, vagy úgy is jó, ha nekem elmondja valaki, hogy hogyan kell és megcsinálom, de lehet az tovább tartana mire felfognám... :oops:

Csajok most hogy nézem nekem van a legkisebb pocakom. Összehasonlítottam mások 35. heti pocakjával és másoknak sokkal nagyobb. Miért lehet ez? Az is aggaszt, hogy én miért nem hízok. Mindenki azt mondja, hogy most jön fel a legtöbb erre én 30 dkg-ot hízok 2 hét alatt... :shock: Kezdek aggódni...

bellerreni
Eger

Reni : ne aggód, én pont azt olvastam, hogy a végén már nem jellemző a hízás, sőt a 36. hét után sok nő még fogyásnak is indul...

Nem tud valaki tippet fogínyvérzésre? Hiába használom a Paradontax fogrémet :? Jobb a helyzet vele, de nem százas.

Kép
zsizell

Zsuzsi, úgy 'örülök', hogy nem csak én vagyok UFO ezzel a fülkérdéssel...

Nóri, amúgy akartam írni, hogy ez a folyáskérdés nálam is van, és bár nincs sok, mégis jobban zavar, mint nem terhesen bármikor...

Az a baj, hogy ezeket az apróbb kellemetlenségektől sikítani tudnék. Szóval inkább pszichiátriai jellegű a problémám :)

Reni, ne aggódj a hason, én is úgy érzem, hogy alig nő, meg én sem most szedtem fel sokat, inkább egy hónapja - én abban reménykedem, hogyha aktív a baba, csak nem lehet baja!

boruska

Hm, két napja kerülgetem azt az átkozott mellszívót. Na ma reggel magamra cuppantottam. Eeeeh. Hú de jó. Kíméletesebb hozzám, mint a saját gyermekem, és végre nem csepegem tele az összes ágyneműt, ruhát meg minden. De annyira kevés, hogy ezt nem érdemes zacsiba tárolni. KITALÁLTAM! Kifertőtlenítem a jégkockatartót és tejkockákat fogok gyártani. A kockák mennek a zacsiba. Egyébként a reggelek ilyen idillikusak. Apával ketten ébren, játszunk olvasunk, éljük az életünk, az utód meg békésen szundikál. Istenem, bár a lefekvés is ilyen amerikai álom szerű lenne.

Én meg se próbálom a buborékost, mert végem lenne.

Katkat: hát ez gyönyörű ez a babasarok. Látszik, hogy benne a szíved, lelked.

Szülészet és látogatás: hát szerintem se kell benn téblábolnia a családnak. Én közöltem a famíliával, hogy énfelőlem bejöhetnek látogatni, de én sem fogok kimenni a társalgóba, a Bulcsit meg naná, hogy nem viszem közéjük. Szal, ha koppra be akarnak buszozni Pécsre, akkor hajrá, de egyikünket se fogják látni. Csak a Zsolti jöhet. Jött is, az én lelkem. Igaz az anyós kiverte a cirkuszt a Zsoltinak, hogy hazafele miért nem Komlónak mentünk, hogy lássa az unokát. Aham, csúszott az út, másfél óra volt hazáig. A végén már nyüszögött a gyermek. Ha elmegyünk Komló fele, az minimum 2 óra plusz, mire mindenki végiggyönyörködi magát. És mi meg üvöltő gyermekkel jövünk haza. Hát nem! Így is pont elég volt neki a változás. Érdekes, mert a kicsi fiacskája immár 3 éve lakik Kaposváron, és eddig b*szott meglátogatni minket. Mindig mi mentünk, holott azért odafele ugyanannyi km, mint visszafele. Előre szóltunk, hogy nehogy vegyen babaruhát, mert van. Erre nem vesz? Mert olyan édes. Ahelyett, hogy azt a kis zsét félretenné és lebuszozna hozzánk. Neeeem! Babaruha, az kell! Hu, kihörögtem magam.

zarja

Szilvi, én meg a szájvizet használom a Paradontaxból, de nem igazán segít :(

boruska

Zsuzsa!

És fogják tudni kezelni az unoka helyzetet? Mármint hogy ne vizslassák agyon, hogy jól ketyeg-e, meg mennyire szimmetrikus a mozgása, meg ilyenek?
Tényleg, Te fogod kukkolni a szemét? :lol:

Lucát kb fél évesen vittem szemészhez és ott minimális eltérés volt a pupillák közt. 1évesen kellett kontroll, ahol semmi baja nem volt pedig anyám halálra piszkált, hogy kancsal. Aztán a dokinő felvilágosított, hogy széles az orrnyerge és néha úgy tűnik, eltűnik a szeme... :lol:
A barátnőm szerint oltári marhaság 6hónapost szemészetre vinni, ha nincs gond. Ő 2,5évesen vitte el, amikor már nagyon bebandzsított csóri kislány. 3-as és 5-ös szemüveget kapott... :shock:
Vendég

Eszter, nem semmi az anyós! Nálunk nem nagyon foglalkozik az aprósággal, nem túl lelkes, semmit se vett neki (ill. nem igaz, a babaágyat hajlandó volt kifizeti, ha nem neki kell megvenni meg elhozni). De jobb is így, mintha állandóan itt zizegne nekem :)

Na, én lettem az az idegesítő banya, aki, bármilyen probléma szóba kerül, az neki is van, csak kétszer olyan rossz :) Jó, befogtam! :)

boruska

Rendezgetem a picassaán a képeket! Mielőtt többen belenyúlnánk... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsizell: nekem a Corsodil szájvíz bejött. Igaz, hogy úgy érzem, szétmarja a nyelvem, de az ínyem azót alig vérzik.

Reni: szerintem nem kicsi az a pocak. Mindenkinek más az alkata meg a pocakformája, emiatt ne aggódj! ;)
zuzmooo

Eszter!

Amikor csak kevés tejet tudtam fejni, akkor úgy csináltam, hogy Avent pohárban fagyasztottam és a lefejt cuccra ráöntöttem a többit. És ment vissza a fagyóba. Így nem kell szarakodni a jégkocka bigyókkal. Kifejed, még ha 10ml, akkor is és ráöntöd az előző adagra. Lehet nem a legjobb megoldás, de nekem bejött.

Fogkrém: én mióta nyomom a homeós bogyókat Elmex menthol mentes fogkrémet használok, ami direkt homeós készítmények használata mellett javasolt. A kórházba is azt viszek, mert a tejbogyókat sokszor kell szedni és nem bírnám ki fogmosás nélkül!
Vendég

Anyáék szerencsére már megedződtek az unokahugaimon. Sógornőmnek elég határozott elképzelése volt (van) a gyereknevelésről és így ők is időben "megtanulták" hogy Anyának van igaza, ők "csak" nagyszülők. Lehet eltérő véleményük, de azt megtartják maguknak :D Jobban tartok anyósoméktól, hogy elszalad velük a ló az első unoka miatt...
Én biztos fogom vizslatni a szemét a kis drágámnak, de nem is a kancsalság miatt. Szemtumorokból írtam a diplomamunkámat, így nekem ez a fő parám.
zuzmooo

Köszi Zuzmoo, ki fogom próbálni, mert már nagyon idegesít, hogy beleharapok a kenyérbe, és nyomot hagyok magam után. :(

Kép
zsizell

Zsuzsa!

Nem tudom, mennyire gyakori a szemtumor (basszus Te is jól választasz témát) de sejtem nem ez a fő szembetegség itthon... Bár biztos azért veszélyes, mert nem nagyon járnak szűrővizsgálatra. Gondolom Neked elég lesz, ha hetente nézed, naponta nem kell azért!!! :lol: Szemtumor. Jesszus!
Vendég

Viki írt. Ma jöhetnek haza! :lol: :lol:
Vendég

Nah, en is itt vagyok, visszaolvastam.
Reni: csak hogy legyen egy kis versenyhelyzet, szerintem meg az en pocim a legkisebb a fotokon lathatok kozul. En konkretan nem banom, foleg most, hogy tudom, Erik normal meretu. Nekem ez sem tunik kicsinek innen fentrol nezve, csizma huzaskor is mindennek hivom, csak apronak nem. Es autobol kiszallaskor sem kivanok nagyobbat. Gyorsan megmertem: 107 cm, ami nem keves. Szerintem.
Rajtam megis kicsinek latszik! Igazabol csak azert kellemetlen, mert kicsit kezdem unni, hogy senkiben sem tudatosul az, hogy hamarosan szulok rajtam es Ferin kivul, mert mindenki csak azt latja, hogy nincs nagy pocim, van meg idom. A doki es a szuleszno szerint sem nagy, de abban mindketten egyet ertenek, hogy egy percig se banjam, az a lenyeg, ami bent van.

De! En nem viselnek jol egy joval nagyobbat. Kattkat pocakja nagyon szep es nagyon nagy, ami jo, hiszen terheseknel a pocak szimbolikus is, minel nagyobb, annal inkabb kismamas az ember a kozvelemeny szerint. Ugyanakkor meg tuti, hogy ket napon belul leszakadna a derekam, ha hirtelen pocakot cserelnenk Kattkattal, merthogy eloedzes nelkul nem birnam cipelni ugyanezzel a vehemenciaval, mint most az enyemet, az biztos.
Szoval Kattkatnak hatalmas gratula a teljesitokepessegehez! :D :D
Vendég

Jah, es miert ne lenne gond az autonkkal epp ezen a heten, amikor annyi programunk van??? :twisted: :twisted: :twisted:
Elvileg nem nagy a gond, talan a termosztat szorakozik, de ez epp eleg, hogy ne tudjuk hasznalni.
Pedig ma nekem jelenesem van Kristoffal egyutt a maglodi vedononel, kozben beigertem, hogy ma hozom el az utazoagyat. Holnap reggel ctg-re kell mennem, Ferinek a birosagra kellett volna, de azt mar lemondta. Holnap, vagy csutortokon este vacsorazni mentunk volna, dehogy ebben a hidegben szules elott kicsivel en nem fogok bkv-val menni vacsizni, az tuti. Pedig nagy esellyel ez lenne az utolso kiruccanos estent kolykok nelkul a kovetkezo fel evre.
Meg a hajam is be lett festve ennek tiszteletere, meg minden.
Penteken meg kezdodik a koltozkodes, szoval elvileg egesz hetvegen autoban ulne az en Szerelmetes Ferencem.
Amiatt mar nem is idegeskedem, hogy ez persze a honap utolso heteben tortenik, epp egy hettel azelott, hogy fizetes erkezne a szamlamra. Mert ugyan nem volt egy autoszereles bekalkulalva, de meg bele is ferne.

Haj-jaj. Sebaj. Ma szegeny sogornom szallithat bennunket Maglod-15 ker-utazoagy utvonalon. Holnap bkv-zok korhazba. Feri meg a birosagra. Es szurkolunk erosen, hogy keszen legyen az auto minel hamarabb, hogy meg a vacsi is beleferjen.
Mert en vacsora nelkul nem szulok!
Vendég

Reni!

Kinek mekkora a hasa az relatív. Nekem a legnagyobb ponton sem éri el a 100-at a körméret. :shock: Aztán látod, mekkora dudornak néz ki. :lol:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:14-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Viki! De jóóóóó! Várunk vissza sok szeretettel :lol: és persze beszámolóval és képekkel.

Anyám tuti nem fog beleszólni a gyereknevelésbe, tesóméknál sem szólt semmit, max elmondja a véleményét és ha akarod megfogadod, ha akarod nem. Nálunk anyóssal lesz a baj. Nem is akár mekkora... Ő már most osztja az észt. Ha a doki azt mondja, hogy pihenjek akkor ő biztos azt mondja, hogy ne hallgasak rá, menjek sétálni mert az nekem jobb mint a pihenés, nem baj, hogy fáj meg nem baj hogy szurkál akkor is a séta az kell... Valamelyik nap is idejött felöltözve, hogy öltözzek mert megyünk sétálni. :shock: Mondom én nem megyek, mert fájogat a pocakom. Az nem baj, majd elmúlik. Hát anyád... A pólyát már meséltem, hogy ő fog szerezni egy olyan pólyát amiben le lehet kötözni a gyereket, mert a gyereknek az a jó. Persze, szegény magzat mózban van 9 hónapig aztán rögtön kivasaljuk egyenesre, de jó lehet az neki... Hülye... Áááááááá. Ki vagyok tőle totálisan. Nagy menet lesz az tuti. Jah meg mondja a barátnőjének, hogy ha megszülök és hazahoztuk a babát, majd ő rögtön viszi el sétálni, mert neki is kell a friss levegő. Jah persze. Meg tudjátok a kiságy is, hogy ide nem kell kiságy csak őhozzá, mert úgyis ott lesz sokat. Pfff. Nemtudom miből gondolja, hogy rá fogom hagyni... Uhh, de felb.sztam magam. :shock:

Sógornőm is a jégkockatartós tejfagyasztást alkalmazta :lol: Én is vettem egy vadi új jégkockatartót pont emiatt. Na majd meglátjuk hogy lesz.

Most is olyan mensiszerűen fájdogál a hasikám. :? De legalább most mocorog a kis drágám rendesen. Tudjátok írtam, hogy 2 napig nem nagyon aktivizálta magát. :?

Köszönöm mindenkinek aki megnyugtatott a pocika miatt, remélem nincs semmi gond. :roll: De miért is lenne? Nincs semmi gond. Fő a pozitív hozzáállás :lol:

bellerreni
Eger

Képzeljétek, hogy tegnap megmértem a derékbőségem: 111 cm. Ezzel nincs baj, de a múlt héten még csak 107 cm volt. Hogy nőhetett 4 cm-t 1 hét alatt? Biztos volt valami, mert a kabátomon a cipzárt már alig alig tudom felhúzni, a múlt héten még simán feljött, meg érzem, hogy a hasamon kezd fájni a bőr és a múlt héten még nem volt ilyen érzés. De hogy a fenébe hízhat ennyit? Vagy lejjebb ment a has és ez lenne a 4 centi?

Ma egész délelőtt orvosi rendelőkben ültem..gyerekorvosnál, meg háziorvosnál, meg gyógyszertárban. Délután mennem kell a laborba az eredményért...holnapra talán kiderül, hogy összeszedtem-e valamit...

Nóri, szerintem mondd meg a családnak, hogy a kórházban te a szoptatással szeretnél foglalkozni és majd eljönnek a babát megnézni, ha már hazajöttetek a kórházból. Mondd meg nekik így, aztán legrosszabb esetben megsértődnek. De legalább neked nem lesz kellemetlen a látogatók miatt kiszaladgálni. Ennyit megér!

Fűtés: nekem szerencsém van, én ki tudtam harcolni a 19 fokot a hálóban, de még így is melegem van :D

Kattkat, isteni a babasarkod, én amúgyis IKEA-rajongó vagyok, úgyhogy nekem különösen teccik!
lara

Nyugi Reni, nekem is pici - másokhoz képest - a pocakom. Tükör előtt nézegettem most kicsit és kb. akkora, mint Kattkatnak a 28. héten. Pedig én a 38.-at töltöm :shock: Legfeljebb nem lesz túl nagy a baba, az meg ugye a kitolásnál nem hátrány. Ugyan azt mondják a pocakméret és a baba nincsenek feltétlenül összefüggésben, de azért egy pici pocakba 5 kilós gyerkőc biztos nem fér.

Lányok, alig merem leírni, 11 órát aludtam és csak azért keltem fel, mert csörgött az óra.. A tegnapi lóti-futi utána ma nyugis nap lesz, elmegyek kicsit csavarogni, barátnővel ebédelni, anyuhoz felugrom sütikézni, este meg megyünk a Csernus Nő című előadására. Alapban bicskanyitogató stílusa van a csávónak, a könyv sem kímél minket, de azért kivácsi vagyok, mivel jön elő.

Én azért örülnék a család kórházi látogatásának, mert ott a gyerkőcöt csak üvegajtón keresztül lehet megmutatni és az bőven elég. (sőt, most hogy tilalom van, én is ott kell maradjak :D )Ha itthon jönnének nézelődni, az már simi-simi-jajdeédes-haddvegyemfelkicsit lenne és azt bizony az első hetekben nem fogom engedni. Anyunak mondtam, hogy a megszületés után jöjjön be, akkor mi még két órát úgyis a a szülőszobán leszünk és amikor majd áttolnak minket a gyerekágyra, akkor a folyosón vethet gyors pillantást az unokára.

Kép
juci-77

Reni: neked sincs egyszerű dolgod anyósoddal! :shock: Még jó, hogy nálunk apósom valamennyire "kordában tartja". Most is ha náluk ebdelünk, vagy kaját pakol, hiába mondom 20x, hogy köszönöm, nem kell, csak rakja elém. Aztán apósom rászól, hogy hagyjon már békén és akkor befejezi :)

Lara: lehet hogy a gyerek helyezkedett másképp és azért mérsz ekkora különbséget.
zuzmooo

Nnna, képek rendezve vannak - közben itt volt a támadónő is (persze nem telefonált, hogy jön, egyszerűen csak becsengetett).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmooo! Nekem sajna nincs apósom. Zsolti 3 éves volt mikor meghalt az apukája autóbalesetben :cry: Anyósom ugyanilyen. Csak pakol és pakol és pakol... Meg magyaráz és magyaráz és magyaráz, és hiába mondok én bármit az úgy nem jó, csak az a jó amit ő mond. Zsolti sem tudja leállítani, ha rászól akkor meg mindig ordítozás lesz a vége. Nem tudom hogy fogom leállítani majd. Valamelyik nap már céloztam rá, hogy anyukámnak is mondtam, hogy nem kell a segítség miatt itt lenni egy hétig, mert majd megoldjuk mi ketten. Erre mondja anyós, hogy nem is baj, hogy anyu nem lesz itt, mert ő közelebb van :? Szerintetek milyen fejet vághattam? Totál idióta, nem tudom, hogy fogom lekoptatni. Valami jó módszer?

bellerreni
Eger

Sziasztok!
Ma nagyon jo ejszakank volt, 12-kor, majd legkozelebb 5-kor keltunk, es meg azutan is visszaaludt, ugyhogy ma friss vagyok es fiatal, 3 honapja ne aludtam ennyit egyfolytaban- pocakosan a vege fele mar orankent jartam pisilni.
Pocakmeret: nekem a legvegen 98 cm volt, es abbol lett a 2.8 kg-os gyerek. Viszont ma megmertem a derekam, es meg mindig 78 cm, ugyhogy alig varom, hogy leteljen a 6 het. Maskulonben en a szulessel osszesen 4 kg fogytam, ami nekem nagyon kevesnek tunik, viszont miota itthon vagyok a szoptatassal fogytam mar 2 kg-t, pedig nem tagadom meg magamtol a csokit meg a sutit... Meg egy olyan 6 kg kene lemenjen, ugyhogy van jocskan tartalekom...
Zsizell- inygyulladasra valoban a parodontax es a corsodyl egyutt a legjobb, de csak a szulessel fog elmulni teljesen.
Nekem is mindenki "segit", hogy mit es hogy csinaljak, de szerintem minden baba mas, masok a szuksegleteik, es aki allandoan vele van, az ismeri a legjobban. Persze azert neha nem art a tapasztaltabbak velemenyet meghallgatni, de fontos szerintem szelektalni, ami jo volt anyamnak es a tesomnak, az nem biztos , hogy ram is ervenyes.
geri79

Zuzmoo, lehet, erre nem is gondoltam..de akkor azóta úgy is maradt, mert a cipzár felhúzási nehézség tartós...na majd méregetem, hátha visszamegy!
lara

Na, kiprobalom az uj vonalzom!
geri79

Reni: az ilyen ember sajnos nem ért a finom célzásokból. Attól tartok, komoly konfrontáció nélkül nem fogod elérni, hogy bármi úgy legyen ahogy ti szeretnétek...

Geri: Szuper, hogy Ábel ilyen jó baba. Jó lett a vonalzó is! Mi meg csak irigykedhetünk még néhány hétig... :D
zuzmooo

Geri: nekem egy 10-es ugrott le a szüléssel. Imádom, hogy újra a régi ruháimban járok (bár csöppöcskét szűkek :oops: )

Tej: nem is tudom, melyik fagyasztási verzió legyen. Még estig van időm, akkor telik le a 24 óra a hűtőben.

Csajok, alig várom már, hogy ti is babázzatok!

Család: még jó, hogy nálunk a família Komlón van. Mi meg Kváron. Így csak akkor tudnak beleszólni, ha felhívom őket és segítséget kérek. Egyébként meg: minden rendben van, tündér baba és társai a válasz, ha hívnak. Lejönni meg úgyse jönnek ide.

zarja

sziasztok.

megjartam a dokit.

meg egyben,de nem sokaig.
Voltam ctg en ,jo a baba szivhangja,fajasaim nincsenek csak pici kiugrasok voltak.
Magzatviz van eleg,lepenyem 3as eretsegu,mehszajam 2ujnyira nyitva.
na es a lenyeg.Penteken fekszem be a korhazba es szombaton reggel inditjak a szulest,igy beszeltem meg a dokival.
kavarognak a fejemben a gondolatok nem tudom oruljek vagy ne.

Zsofi???

Kép
monyo83

Na megfőtt az ebéd, kisült két adag piskótatekercs (egy gesztenyés-meggyes nekem, mert nagyon kívánom, egy sima lekváros apának, mert ő nem szereti a gesztenyét).
Lánykámnak meg sóskát főztem!

Szakad rólam a víz. Ablakok nyitva, fújtatok egyfolytában. Kíváncsi leszek, holnap megvizsgál-e valaki! Remélem bent lesz a dokker is!

Jó lenne még egy UH, mert olyan fura helyeken érzem a csajt. De hátha ki tudom kunyizni a dokitól.

Koknya Móni meg Zsófi is lassan szülni megy. Meg akkor Monyó is... És Juci is előttem van még. Bár nem tudom, mert ahogy ő viseli, még 3-4hónapot simán kibír! :lol:
Vendég

Eszter- en egy muanyag edenybe teszek egy muanyag zacsit, abba ontom a tejet, es be a fagyasztoba. Mikor megfagy, ki lehet szedni a zacsit, es rairom, hogy hany ml es a datumot. Mondjuk en eloleptem foallasu tejcsardava, most delben vagy 80 ml-t fejtem la szopi utan, amibol Abel meg elkuncsargott 40-et, 40 meg ment a hutobe. Mondjuk o behuzta volna az egeszet, csak en nem mertem odaadni, mert aztan nem akarok csodalkozni, miert jon e gyerekbol alul- felul valami kifele- mar voly ilyen, hogy egyszerre bukott es kakalt, persze miutan kicsomagoltam a pelusbol. Szoval en mar most szo szerint le vagyok szarva a fiatalember reszerol!
Zuzmoo- amikor nehany ejszakat nem alszik az ember, egy kicsit elnosztalgiazik azon az idon, amikor meg bent volt. De szerencsere nalunk nem sok ilyen volt, es akkor is besegitett apuka a virrasztasba, igy azert elviselhetobb...
geri79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?