Új privát üzeneted érkezett!

Na, szóval próbálok arra KONCENTRÁLNI, hogy minden rendben lesz.

Pff, teljesen készen vagyok a rakott krumpli készítés miatt... Jó, jó, egyszerű kaja, de melós. Legalábbis én már ettől is elkészültem... No, mindegy, legalább eltelt a délelőtt.

Kép
erusverus

Móni, ezt most úgy mondod, mintha Viki tehetne az egészről?! Szülés után órákig vizsgálták Barbust a cukor miatt. Alig volt lehetősége szopizni...
Hát nem tudom, de ha én orvos lennék és bejönne vki 3ujjnyi méhszájjal, tuti nem engedném haza, mert garantáltan megszül a kocsiban hazafele!
Megint más, hogy vannak dokik, akik berendelik az ügyeleti idejükben a kismamákat, brutálisan megpiszkálják őket és hello. De Viki hónapok óta gyógyszereket szedett és próbálta bent tartani a babát.

Ezzel az erővel akkor Levi miért sárgult be, mikor kb 2óra alatt született meg? Vagy Beneildi Lilluja sem volt valami szopibajnok az elején, pedig nem tudok róla, hogy nála indított volna a dokker.

Másrészt meg ha már megvan a gond, azon kell ügyködni, hogy lehet segíteni, nem azon, hogy kinek is volt igaza... Mert amúgy teljesen egyet kell értsek Veled, sok esetben az indított szülésnél nem az a folyamat zajlik le, ami természetesen végbe menne. Csak azt nem tudom, hogy mit lehet tenni ilyen esetben?! Hogy mégis mit tehetett volna Viki ez ellen! Ha összeveszik a dokival, abból sztem semmi jó nem jön ki. Legfeljebb ahogy Te is, ha nem tetszett neki valami, legközelebb nem hozzá megy!
Vendég

Hálihálihó! Végre egy éjszaka bömbi és műsor nélkül! Fél egykor ugyan megébredt, indult a nyüsz-nyüsz (olyan édes, úgy nyüszög, mint egy kismacska) rögtön felkaptam és irány a fotel ringatni. Kb negyed óra alatt bealudt, visszaraktam. 3-kor kaja. Aztán fél 8-kor. Most meg a Zsolti dajkálja ezerrel.

Erusverus: hát eleinte úgy éreztük a Zsoltival, hogy kölcsön kaptuk és majd vissza kell adni. Annyira furi volt, hogy itt ahol kettesként éltünk beköltözött és azért az itt ott elhagyott textilpelusok árulkodnak arról, hogy ő biza létezik. Tegnap éjjel már ott tartottam, hogy vigyük vissza a kórházba és tetessünk rá valami hangtompítót. Azt elfelejtették mellékelni, mikor kiengedtek minket. De igaza van Gerinek:egy álom végre hason aludni. És esténként alsóneműben illegetem magam a tükör előtt: van derekam újra és elég formás vagyok már most (Zsolti szerint is aki már most odavan) igaz a 16 kilóból lement 10 maradt 6. A csípőmön.

Reni: hát én szopinál nézem az időt. No nem a köztes időt, hanem a szopi hosszát, mert még olyan sose volt, hogy ő hagyta volna abba. Eddig kétszer próbáltam meddig lóg rajtam. Ebből egyszer másfél óra volt egyszer meg két óra. És akkor is inkább én untam már el. Így nézzük az időt 15-20 perc az egyik ugyanennyi a másik és szevasz. Azért az se mehet, hogy állandóan rajtam cuppog. Így nagyon szépen tartja az éjjel 4 óra, nappal 2-3 óra szopiidőközöket.

Hát a kórházban láttam egy két indított szülés végét. Iszonyú. Tényleg csak az utolsó utáni utáni megoldás legyen. Khm, a fájások nekem is bábakoktélra indultak meg, jobbnak tartanám a természetközeli indításokat (Katkat féle padlómosás, lépcsőzés, keksz stb) mint az oxit vagy burokrepesztést, annak szinte mindig durva a vége

zarja

Eszter!

Alakultok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Doki koktél: 1pohár bor-pezsgő, Csípős kaja és keksz. Persze neked is jó legyen, ne csak apának! :lol: Ha nem indul be, még mindig elmondhatjátok, hogy csupa jó dologgal "basztátok" el az időt! :lol:
Vendég

Tettem fel kepeket az egy hetes Abelrol.
geri79

Geri!
Nagyon cukorfalat ez az Ábel! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szóval mindenki itt sunnyog, csak nem írtok. Én csempe tervet ragasztgatok. De lehet áttérek a buborékos játékra, mert már kockákat látok mindenhol! :oops:
Vendég

Erusverus, én nagyon emléxem, hogy milyen furi érzés volt, amikor a szülés után a gyerekágyas osztályra kerültem, baba még sehol, mert vizsgálták vagy nem tudom...magányos érzés volt, belül minden csendes, már nem mozgott bent senki...rossz érzés volt.

Kokonya Móni, én mindkétszer a kiírt időpont után szültem, indítás nélkül és mégis kék fény alá kerültek a babák...igaz abban a kórházban minden babát kékfényeztek, úgyhogy lehet, hogy ez nem mérvadó.

Kilók: 2 hét alatt +2 kg...durva...a baba ebből max fél kiló lehet, de akkor mi a maradék 1,5 kg?
lara

Lara!

Mi lenne, hát "testen kívüli élmény" :lol:
Vendég

Eszter! Persze, én is így gondoltam :lol: Mármint, hogy a hosszát nem szabad húzni, mert ő tényleg legszívesebben egész nap rajtunk lógna :lol: De ha mondjuk 2 óra múlva sír, hogy ő éhes biztos nem fogom kivárni a 3 órát, mint ahogy egy páran tanácsolták :shock:

Geri! Gyönyörűséges kis mackó :lol:

Na megyek vasalok pár babucirucit :lol:

bellerreni
Eger

Nóri, kedden megyek a kórházba, ha bent lesz még Viki, mindenképpen meglátogatom! A csecsemősöket amúgy nem ismerem, nekem annó nem volt hozzájuk közöm, a PIC-en nem ők vannak.

Geri
, én úgy látom, nagyon jól csinálod!

Hogy mikor eszik eleget a baba?
A pelenka:
- Ha 24 óra alatt 5-6 nehéz eldobható pelenkája van
- vizelete nem sárga, hanem színtelen
- napi 2-5 pelenka székletet is tartalmaz (csak az első 4-6 hétre igaz, utána nagyon különböző lehet)
A szoptatás:
- a baba helyesen van mellre téve
- naponta legalább 8 alkalommal szopik, s addig amíg magától abba nem hagyja
- szoptatás alatt jól hallhatóak a nyelések
- a szopás, nyelés ritmusa tartós, időnkénti szünetekkel
- a karok és a lábak szoptatás után ellazulnak
- szája nedves a szopi után
Az édesanya:
- erős, de nem fájdalmas szívást érez
- megszomjazik szoptatás közben (ez mondjuk elég egyénfüggő)
- a szoptatás előtt feszesebbnek érzi a mellét, mint utána
A baba:
- sima a bőre
- szemei csillognak
- ha ébren van, viselkedése érdeklődő, nem tűnik közömbösnek
- korának megfelelően fejlődik
A súlygyarapodás:
- a baba kinövi a ruháit
- havonta mintegy fél kilót hízik az első fél évben
- hossza is megfelelően növekszik

Ja, és már most szólok: a babák nem egyenletesen fejlődnek, vannak ugrásszerű időszakok, ilyenkor átmenetileg pár napig többször akarnak szopizni, mivel megnő a tejszükségletük. Hagyni kell, hogy beállhasson az új kereslet-kínálat, ne ijedjetek meg tőle. Ilyen időszakok: (egyéni eltérés lehetséges!)
- 7-14 napos kor között
- 4. és 6. hét között
- 3. és 4. hónap között
- 6. hónap táján

Tudom, adós vagyok még a szopis "tanfolyam" következő részével, amely már az otthoni időszakról szól. Nem felejtettem el, csak olyan rengeteg anyagom van hozzá, hogy időbe telik kiválogatni a legfontosabbakat. Azt hiszem, elküldöm gmailra a legfontosabbnak tartott oldalakat szkennelve. Persze leginkább úgy tudok segíteni, ha majd konkrét kérdések lesznek. Márta Guóth-Gumberger - Elizabeth Hormann: Szoptatás című könyvét pedig továbbra is nagyon ajánlom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én ehhez, és a Ligás füzetekhez szoktam nyúlni, ha nem vagyok biztos a dolgomban (de ha biztos vagyok benne, akkor is, hogy hülyeséget még véletlenül se mondjak). http://www.polc.hu/konyv/szoptatas/168804/ Innen 20% kedvezménnyel rendelhető! De könyvtárakban is megvan, ha valakit érdekel, de nem biztos benne, hogy meg akarja venni. Ill. a Ligás csoportokban is lehet kölcsönözni (ingyen). http://www.lll.hu/babamama
Hú, Geri, most nézem, Nagyváradon is van már csoport!!!!!!! Ennél jobbat nem is tudnék neked ajánlani!!!!!!!!!!!
ktc

Csajok! Elküldtem a gmailra egy pocifotót. Megteszi valalki, hogy felteszi a többi közé? Én naon béna vagyok az ilyenekhez :oops: Szerintem tovább tartana elmagyarázni nekem mit csináljak mint feltenni. Előre is köszike

bellerreni
Eger

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 22:10-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Lányok!

Próbáltam visszaolvasni, de számomra ez a feladat szinte lehetetlen jelenleg :oops: .
Az első éjszakánk igen mozgalmasra sikeredett. Pici lányunk nem sok időt hagyott aludni.

Ameddig eljutottam:

Edit, őszinte részvétem édesapád miatt. Férjednek mihamarabbi jobbulást. Csanád születéséhez pedig nagy gratula.

Anita, Vicky sok boldogságot a babákhoz.Szorítok, hogy minél hamarabb haza mehessetek szerető családotokhoz a csöppekkel.

A Szülinaposoknak és névnaposoknak sok-sok boldogságot!

Mindenkitől elnézést kérek akit kifelejtettem, vagy akire nem reagáltam.

Ha lesz még 1kis időm és érdekel vkit leírom a szülést.

Most szólít a kötelesség :wink: mindenkinek szép 7végét.

Kép
csipike09

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 22:10-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Jut eszembe, Neked valóban nem sok lehetőséged lesz befordulni szülés után. Sőt, most majd még kilátástalanabbnak fog tűnni a pasizás. Amikor egyedül voltam, Luca 10-12hónapos volt. El nem tudtam képzelni, hogy hogy ismerek én majd meg egyáltalán valakit is. A pasiknak mindig könnyebb. Azoknak nincs ott egy kisgyerek. Mert valljuk be a játszótéren nem sok Brad Pitt rohangál. Főleg nem facéran. Aztán kicsit összeszedtem magam, hogy "piacképes" legyek és elkezdtem nyitott szemmel járni. 1héten belül randira hívott a szívdöglesző egyetemi tanárom. Kemény 32éves volt, nem vén csont. És bankszakember és okos és szép. 1közös kávézásig jutottunk. Ott is fülig pirultam percenként. Elszoktam én a randiktól. Aztán ugye maradt apa, aminek nagyon örülök. De már tudom, hogy nem reménytelen a helyzet.

A bnőmet 5hetes babával hagyta ott a palija. Meggondolta magát... Mire 5hónapos lett Ancsika, már együtt élt az új pasival, akivel van egy kisfiuk azóta. És gyönyörű életük van ám. Senki meg nem mondja, hogy nem az új fiútól van a kislány. Úgy szereti, mint a sajátját.

Nagyon remélem, hogy ennek a kisembernek találsz egy jobb apukát! Tényleg, a díszfaszt értesíted a születésről? Anyósodék még örülnének neki, ha vissza akarna jönni hozzátok, vagy már ők is letettek róla?
És lehet tudni a nevét már a picúrnak? (nagyon sokat kérdezek, tudom)
Vendég

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 22:13-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

:oops: :oops: Sorry, nem néztem nagyon a táblit, itt meg talán nem említetted! De nagyon szép neve lesz!!! :D :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 22:13-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Még, alázz, kérlek!!!!!! :oops: :lol: :lol:

Hehe én annál jobb vagyok buborékban! :lol: :lol:
Vendég

Tettem fel friss pocifotót én is a Picasara.

Kattkat
, nem semmi vagy a buborékkal! Nekem ez a kedvenc játékom: http://www.kieselbach.hu/cgi-bin/kiesel ... &MUID=6327

És akinek van kedve, ezzel is jól elszórakozhat: http://www.photofunia.com/

Ilyeneket lehet vele csinálni:
Kép

Kép

Kép
ktc

Geri: Nagyon cuki kicsi fiú Ábel! :)

Kattkat: nagyon jó kis nevet találtál!
Teljesen igazad van, hogy nem szólsz annak a baromnak a szülésről, én sem tenném. :twisted:

Katica: tök jó ez a fotós oldal :D
zuzmooo

Na, meghoztuk a fotelágyat, és megvan a pelenkázófeltét is. Most már csak Lili hiányzik a szobából! :)
Jók ezek az oldalak. :) Tetszenek. A puzzle-s játékokat én is csípem - élőben is. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Katica, milyen jó ez a fotós oldal! Nagyon szép Bori!

Nnna, megyek megnézem a gmail-t

Nóri :D
lara

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 22:15-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!!

Kattkat! Én vagy 2hete kerestem a tábliban a nevet mikor írtad, hogy beírtad, de valószínüleg nagyon elbénáztam valamit, mert nem találtam meg! Megkérdezni viszont elfelejtettem!
Viszont szép és ritka nevet találtál!
Kakti! Rá ér még Lili egy kicsit, abba a szobába megérkezni! :lol:
Gery!!!! Nagyon szép kisfiú Ábel! Annyira szép pofija van!
Én ma egy csomót főztem: csináltam krumpli sakátát, párizsi szeletet, meg somlói galuskát.../na jó nem is olyan csomó. De kisúroltam a kádat, meg a mosdókat, meg felmostam mindenhol ahol járólap van... a végére meg jól elfáradtam.. viszont kicsi férjem meg úgy rendbe rakta közben a konyhát, hogy öröm bemenni!
Most meg elment focizni, a telefonját meg itthon felejtette.. ahogy sejtem csak a Corában vette észre, mert onnan mindig felhív, hogy kell-e még valami azon kivül amit akkor mondtam amikor elindult itthonról.
Anyukám azt mondta ma, hogy torzul a fejem..mondom köszi. kicsit korai még, nem? Viszont ma éjjel lentebb költözött Blanka a pocimban..költözködés közben majd szétrúgta az oldalamat, de lentebb ment rendesen...
Nekem még mindig nem volt joslóm..szokott keményedni a pocim, néha olyan rossz érzés kiséri, de nem igazán fájdalomnak nevezném, meg néha fáj a derekam, de azt meg nem kiséri semmi... ugyhogy nekünk még van időnk..még majdnem 1hónap! :lol:
Vicky! Remélem minél hamarabb ki lehet venni Barbust a kéklámpa alól és elkezd minél többet szopcsizni, hogy mossa kifele a sárgaságot magából! szorítok hozzá!
Zarja! Örülök, hogy ma már jól aludt Bulcsi baba! Meg hogy ma már végre olyan jó kedvűen írtál, mint régen! Ja, és tök jól leírtad a szüléstörténetedet!!! Néha még mosolyogtam is rajta ahogy le írtad! :lol:
Málnalevéltea! Bea! Azt hiszem Te írtad, hogy neked hogy ízlett! Hát nekem nem ízlik.. mondjuk én alapból nem nagyon szeretem az ilyesmi teákat.. amikor a palástfű teát ittam az első 12hétben, azt is csak muszályból ittam nem azért mert ízlett..
Nóri! Úgy látom vannak még itt páran rajtunk kivül is akik nem kivánják a szülés alatti fájdalmat! :lol: :lol:
Mi nagyban gátmasszázsolunk, igaz, csak minden 2. nap, de ez is több mint a semmi.. biztos vágni kell majd így is, de hátha csak picikét.. Barátnőm most szült 20-án/akkorra is volt iírva/ és 3850gr lett Lilike.. ami azért szép, mert a 32hetes uh-n ugyanakkora volt az Ő Lilije, mint az én Blankám :shock: ... szép kilátások!!! :lol:
Na, megyek befekszek egy kád vízbe..
/Boruska! Addig míg nem vagy eltiltva nyitott méhszáj miatt, nyugodtan kekszelhetsz a számodra is kényelmes poziciókban!.Mi is ezt tesszük...2100-as méhszájjal engem nem tiltottak el semmitől.. :lol: na, majd jövőhéten kiderül, nem nyíltam-e tovább../

Kép
Kép
ronci

Kattkat! Köszi a segítséget :wink: Tényleg szép nevet találtál.

Névre visszatérve: Már nem csak két név van a kalapban, viszavettük a Noelt is a lehetséges nevek közé :oops: Úgyhogy nemhogy választani tudnánk, még bővül a lista... :roll:

Ktc. Nagyon jók a képek. Ezt én is ki fogom próbálni. Köszi az ötletet.

Csipike. Ne csigázz tovább minket, alig várjuk hogy mesélj... :lol:

Na megyek pihikézek.

Szép estét

bellerreni
Eger

Ronci: azért vigyázz magatokra! Néphiedelem szerint pocak lentebb-szállás, arc-torzulás, nagytakarítási-roham a szülés előtt pár nappal szokott jelentkezni... Vagy nem jól tudom? :D

Reni: meglesz az a név! ;) Még van egy hónapotok! :D
zuzmooo

Sziasztok!!

Apa rég elment, csak próbáltam visszaolvasni, de így az egy-másfél nap kihagyás után ez rengeteg!!

Editnek örülök, hogy jobbra fordult a sora. :!: :!:

Olyan jók ezek a hétvégék:
elmentünk mellszívót venni,amire kicsit azért rágörcsöltem(majd még erről írok)erre vettünk babakocsit, és én úgy örülök!!! :D :D :D
ócsó is volt,kicsi is, nincs rajta sok bisz-basz, nagy a kereke
:D
és azért volt 4-5000-rel olcsóbb, mert nem olyan dizájnos a színe, mint a többi ugyanilyennek. :D
de szerintem nem gáz...

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi: gratulálok a babakocsihoz! Milyet vettetek? Én is szeretem az ilyen "alkalmi" vételeket :) Ha direkt babakocsit kerestetek volna, biztos nem találtok ilyen jót.
Én most lőttem a vaterán egy új Tommee Tippee kézi mellszívót, postával együtt 5780-ért. Eredetileg nem akartam venni, hogy majd meglátom szükségem van-e rá egyáltalán, de ezt nem tudtam ott hagyni :oops: :D
zuzmooo

folyt.:
aztán a dechatlonban nekiálltunk pingpongozni,apával, mindenkin nézett
de a hasam az asztal fölé ért. így semmi nem akadályozott, ugyhogy a pingpong tökjó terhes sport :D (amíg apa nem kezd el szívatni)
ma meg szánkózni mentünk, és le is csúsztam egy párszor, tök büszke voltam magamra, és sétáltunk egy csomót a hóban

DE PERSZE DÖG FÁRADT LETTEM MINDKÉT NAP!!!!!!!

az igazság, h. eredetileg azért vittem szánkót, mert éreztem, hogy azért már van amikor fáj a hasam, ha az erdő közepén begörcsölnék, apa hazahúz...de aztán belelendültem
de volt amikor fájt is, meg szúrt is, de talán azon kívül, hogy egy kis mozgástól beindul a szülés-más bajom nem nagyon lehet.
nagyon örülök a babakocsinknak :) :) :)
üdv

zsó
Kép
pcd1985

zuzmooo:én is a tommee tipeet vettem, és nem feltétlenül a mellszívó miatt, hanem mert volt még a csomagban más mindenféle tartozék(cumisüveg cumival, 2 "kis tartály" kupakkal, meg melltartó betét, és az egész egy nagy dobozban van, ami mikróban fertőtlenitőként használható)

zsó
Kép
pcd1985

JA A LÉNYEG:
a mellszívó-parám egyben:
ez egy olyan egyszerű mechanikájú dolog, egy pumpa, hogy amikor megnéztem, arra gondoltam, hogy na nehogy már ez fogja kiszívni a tejet a mellemből..
kicsit elbizonyzótalanodtam, olyan egyszerű az egész-de nem tudom mit vártam

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi!
Valamelyik nap ezen nevettünk Nórival. :D
Nekem is Tommee Tippee van. És én kipróbáltam (egyetlen egy szívás erejéig). Azt hittem, magam alé pisilek! Szóval hidd el, kiszívja! :) (Erre írta Nóri, hogy simán beajánlaná szado-mazo kelléknek.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

akkor jó, csak szívja!!!
én attól féltem nem fogja szívni!(még mindíg attól félek)
amugy én is kipróbáltam, és fájt is, csak igy "szárazon" nem tudom, hogy mit kell éreznem

zsó
Kép
pcd1985

Hm, én két napja kerülgetem a mellszívót. Alkalmazni kéne, de nincs kedvem még azzal is szadizni magam. Eleinte még Bulcsú baba is úgy rácuppant, hogy az fájt. Ostoba mazochisták ezek a nők! Mindenki tudja, hogy fájni fog az elején a szoptatás, mégis mindenki azt kérdi: megy e? Szal lányok, fájni fog! Készüljetek lelkiekben.

Én meg gyúrok még erre az idióta mellszívóra.

Remélem Barbus nem akar már sokáig szoláriumozni, és inkább az anyukájával menne haza mielőbb.

Zsófi! Aktív egy csajszi vagy.

Reni: igazad van, a szopik közti szünetet szerintem se kell tartani órához. (bár az órán belüli ismételt szopi se jó állítólag, mert a félig emésztett és az új tej összekeveredik a pociban, és attól is fájhat). De a szopik hosszát a saját életed miatt muszáj korlátozni. Valamit még akartam... Jah, amilyen érzékeny lélek vagy, szerintem úgyse fogod (te sem) bírni, hogy üvölt a gyermek mert éhes, de az óra szerint még nincs ideje. Megszakad a szív.

Jah, itt volt a barátnőm, mesélte, milyen volt, mikor az ikreket szoptatta. Fél óra az egyik, fél óra a másik, egy óra pihi neki és elölről kezdték. Non-stop. Éjjel-nappal. Három hónapon át. Brrrr. Az ember tényleg nem gondolkodó lénynek, teremtés koronájának érzi magát, hanem egy tejes köcsögnek.

zarja

Hahó!

Megvolt a nagy ünneplés, azóta meg csak heverünk a zurammal.
Unokatesóm hozta a 8 hónapos Zsófiját, nagyon helyeske :) Persze okoskodott egy sort, hogy már mennyire lent van a pocakom, meg hogy kezd vizesedni a fejem... Hát nem tudom, én nem látok nagy torzulást a fejemen, csak a hízás miatt tokásodom, de az eddig is volt... Én inkább túlhordásra készülök lelkiekben, mert azt érzem nagyobb mumusnak, mintha 1-2 hétel korábban akar jönni - már alig várom, hogy vége legyen a terhességnek...

A málnalevél teát majd a betöltött 36. hét után kezdem inni, a homeopátiás cuccokon gondolkozom, de macerásnak tartom - vki csinálja?

Elolvastam a legfrissebb szüléstörténetet a velvet-porontyon, hát nem csinál sok kedvet sem a szüléshez, sem a terhességhez :)

boruska

zarja:
miert kerülgeted a mellszívót?lehet hogy írtad, de nem figyeltem, de akkor kézzel fejsz?vagy nem is fejsz, mert ponnt annyi van??
hogy megy ez??
amugy nem vagyok aktív, lelkifurdalásom is van hétközben, hogy mennyit döglök, meg sem moccanok,de egyedül nem jó sehova menni, meg szánkózni.......
(max 1 óra kutyusétáltatás, de az is olyan uncsi, h. nem bírnám minden nap)
apával viszont mindíg lófrálunk...

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi: milyen babakocsit vettél?
zuzmooo

Zsófi!
Ez engem is érdekel! :)
Amúgy asszem holnaptól én is a baglyok táborát erősítem majd! Apa 5 napig éjszakás lesz, ilyenkor nem alszom túl jól. De azért bízom benne, hogy Lili ezt az öt napot kibírja odabent. :) Car lenne, ha akkor jönne rám a szülhetnék, mikor egyedül vagyok itthon. Igaz, Apa kb. 10-15 perc alatt hazaér a melóból onnan, hogy felhívom, de azért csak jobb lenne nem egyedül szembesülni a dolgokkal... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Beszippantott a buborékos játék: Kép
Nem tudom mennyi volt eddig a legjobb eredményem, de most a 277740 elég jónak tűnik Kép
zuzmooo

Az elég jó! Én csak 190körül potyázok. De nagyon gáz! Teljesen függök...
Vendég

Na, megyek lefekszek, mert Szabi már azzal fenyeget, hogy kihúzza az internetet ha nem szakadok le a gépről... :lol:
zuzmooo

Zsófi és Kakti! Pont erről kérdeztem a Ligás csoportvezetőmet/tanácsadót, idemásolom a válaszát:

"Engem most a fejjek-ne fejjek kérdés izgat még. Nagyobbik lányommal, Borival kényszerből fejtem, anyatejadó is lettem, mert annyi tejem lett. Most ha nem muszáj, kihagynám, kivéve, ha a tejtestvérünk anyukája újra igényt tartana rá (ő is újra várandós :) )."

Megértem, hogy most szívesen kihagynád a fejést, mert igazság szerint normál esetben nincs is rá szükség. Fejni akkor kell, ha valamilyen oknál fogva a baba nem tud szopizni, vagy az anyuka nem tudja szoptatni. Ilyenek pl.: ha betegség vagy koraszülés miatt kénytelenek külön lenni egymástól, de ide sorolható az is, ha olyan kórházban szül az anyuka, ahol nem adják ki csak 3 óránként és napközben a babát. Ha ez utóbbi fennállhat a kórházatokban, akkor érdemes lehet a mellszívót magaddal vinni vagy kézzel fejni, hogy a kisbabádnak megfelelő mennyiséget akkor is tudd üríteni, amikor nincs melletted. Ez azért fontos, mert amennyi tej ürül a melledből, annyi fog termelődni. Az első 6 hétben alapozod meg a későbbi tejmennyiséget.
A legoptimálisabb az lenne, ha a kisbabád melletted tudna lenni a nap 24 órájában és amikor csak lehet, megkínálni cicivel. Nem tudom, hogy sima vagy császáros szülésed lesz-e, de ha ne adj isten ez utóbbi, az sem kizáró ok a szopira. Igaz, több segítség kell hozzá, amire érdemes felkészülni, de hidd el, megéri a fáradtságot. :-) Az első napokban termelődő kolosztrum kincs a babáknak, ezért ezt mindenképpen meg kéne kapnia. Ha melletted van a babád, figyelsz a helyes mellre helyezésre, nem korlátozod a szopik számát és idejét, akkor semmi szükség nincs a fejésre. Ha szépen szopizik a kisbaba, akkor a fejéssel csak pluszt termelsz, ami legfeljebb akkor jöhet jól, ha tejadó szeretnél lenni. A Te kisbabádnak elég, ha annyi tej termelődik, amennyire neki szüksége van az optimális fejlődéséhez. :-)
ktc

Jó reggelt! Sehol senki? Túlságosan kipihent vagyok a 4óra alvás ellenére! Ez kezd gyanús lenni! :-)
Vendég

Jo reggelt!

En itt. Irigyellek a kipihentseg miatt. En osszessegeben tobbet aludtam negy oranal, de rosszul. Es meg tobbet igenyelnek, rettenet faradt vagyok, de minden faj.
Arra ebredtem az ejszaka kozepen, hogy szulni kell. Persze nem kellett, par perc alatt realizaltam, hogy nem vajudok, hanem a medencem szakad eppen szet. Haton aludni nem birok, mert megfulladok, az oldalamon meg azert nem birok, mert nagyon faj a csipom az allando oldalazastol.
Jah, es mostanaban minden reggel tompa mensis fajasokkal ebredek. Ti is?

Amugy: lett utazoagyunk. Hasznalt vegul, de egesz jo minosegu es 9 ezer lett az emelobetettel egyutt. A het elejen elhozzuk, felallitom majd kirpobalni, de van egy olyan gyanum, hogy ha huzamosabb ideig akarom benne tartani a babat, akkor nem fog artani bele egy matrac is. Ugye jol sejtem?
Tenyleg! Szerintetek a legzesfigyuval mi legyen? Belerakosgassam nap kozben az utazoagyban a nappaliban? Ejszakara meg majd vigyem fel a kisagyba? Merthogy meg egyet nem veszek emiatt, az tuti. Es abban sem vagyok biztos, hogy nyugodt lenne a lelkem, ha nappal vegig anelkul aludna a baba.

Gondolom mondanom sem kell, hogy meg nem koltoztunk. Elvileg egy het meg. Mar ez is jo. Ugyanis sokaig ket hetekrol volt szo, most mar csak egy hetekrol van ket hete. Szoval csak haladunk. :lol:
De egyebkent az uj haz, ahova a sogornomek koltoznek mar szinte tenyleg teljesen keszen van, nagyon apro munkak maradtak (nehany konektor felpakolasa, illetve valahova egy csapot kell felszerelni). Es az ablakpucolas, takaritas. Szoval most mar nem csuszhat tovabb a dolog, elvileg max penteken-szombaton atbutoroznak, mi meg ezzel egy utemben kezdhetjuk a kipakolast.

Tegnap durva voltam: csemege ubit ettem. Majd ket perc mulva sargabarack lekvart. Azutan a kettot egyutt. Ra narancsot! Es meg elek, semmi bajom, pedig nem bantam volna egy kisebb hasmenest.

Szepek a pocakok lanyok! Katica: tenyleg nagyot nott a tied is!
Vendég

Jó reggelt!

Én vagyok, csak nem volt mit írnom :D Még a végén Szabinak igaza lesz a függőségemet illetően... :lol:
zuzmooo

Buborekos jatek: kitartas lanyok, elobb-utobb elmulik. En is jatszottam vele 2-3 jatekot az elmult napokban, de mar siman le tudom tenni! Ugyanis nehany eve (nem most volt, meg az exem idejeben) mar vegigsoport rajtam az orulet. Akkor alig birtam abbahagyni. Borzaszto volt.
Persze mindez mikor? Vizsgaidoszakban, amikor elvileg tanulnom kellett volna.
Bar, akkor tanulas helyet inkabb szedegettem volna macskaszart, csak ne kelljen konyvet venni a kezembe. Szoval ez egy kisarkitott elethelyzet volt. :lol: :lol:

En iszonyat dagadt leszek a vegere. Allandoan kajan jar az eszem. Nem eleg, hogy hetvegen egy csomot foztem (volt bolognai, lekvaros bukta, husleves, sult kakast), de meg most is folytatnam. Azon gondolkodom folyamatosan, hogy mit lehetne meg csinalni.
Feri ischlert ker, az anyukaja tobbszor beszelt mar a zebras turotortarol, nekem meg kakaos csigan kattog az agyam. De basszus, meg csak tegnap este fogyott el a bukta, nem zabalhatunk minden nap ilyesmit!
Jah, es a mekis CBH szendvicset is benyomnam ismet. Meg egy Big tasty-t, vagy es Big Mac-et.

Amugy gondoltatok volna, hogy masabb izu itt a sajtburger es a bigmac, mint kint volt??? En tok azt hittem eddig, hogy egyseges. De nem. Nem alapveto kulonbseg van, hanem aprosagog (peldaul kicsit sosabb es kicsit kevesebb a hagymas cucc rajta). Viszont igy megis mas. A kinti nekem finomabb volt! Ettol fuggetlenul egy hazait is betolnek most.
nah, lehet, hogy megsem fogok elhizni. Ugyanis csak almodozom a kajarol, a lelek nem vinne ra, hogy ezt mind meg is egyem.
Vendég

Hahó

Tegnap este és éjszaka én is azt hittem hogy indulni kell. de szerencsére nem, még nagyon korai lenne.
szóval valószínűleg jóslók voltak.
nekem olyan fura volt, hogy az összehúzódással együtt a lélegzetem is elállt...ilyen van valakinek? első kettőnél nem volt..

de arra is gondoltam hogy a magnézium miatt van.

fejés: utáltam. nem is volt hozzá türelmem soha. ilyen 20 ml-ek lötyögtek az üveg alján általában....máshogy is szívja a fejő mint a kölök, meg macera, maszatolás....
persze ha kell akkor kell.

buborékos, na én meg itt büszke voltam a 31e-re :lol: :lol: de látom van még hová fejlődni....

tegnap mi is szánkózni voltunk, de én csak néztem a fiúkat...sígatya bandázzsal jött fel :roll: :roll: így is megfagytam, ráadásul lerobbant hazafelé a kocsi....

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Irigylem tőletek a nagy havat, szánkózást. Ha már ilyen ronda hideg van, legalább legyen rendesen hó. Nálunk csak foltokban látszik egy kicsi :(
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?