Sziasztok!
Buék, meg hasonlók, bár már kevéssé aktuális...
Réka most épp alszik, Gergő meg Dörmögőéket néz, úh talán van esélyem egy hsz-re. Még év végén írtam egy hosszabbat, de elszállt, és n nehezen viseltem, úh remélem most nem fogok így járni.
Jó régen nem írtam, úh megpróbálom összefoglalni, hogy is állunk: Réka valahol 5.5 hónapos körül elkezdett tápit is kapni az anyatej mellé, mert nem volt már elég tejem, és azóta is főleg tápis, kicsit anyatejes, kicsit zöldség-gyümölcsös.
Nem örülök neki, h így alakult, de nem nagyon tudok változtatni rajta, sajnos ez a hozadéka annak, h Réka második gyerek, ui. egyértelmű, h a pihenés hiánya miatt nem tudom fedezni Réka anyatej igényét. Annak idején Gergővel nappal legalább tudtam pihenni, amikor éjjel sokat voltunk fent, de most ez nincs, úh végülis nem meglepő, h ez történt.
Így jár az, aki nulla segítséggel vállal két gyereket...
Orvosokhoz is járogatunk, Gergőt és Rékát is vittem szemészetre: Gergő rendben van, bár az egyik szeme 0.25-ös, a másik meg 0.5-ös, úh háromnegyed év múlva kontroll, h romlik-e. Réka egy kicsit zűrösebb, ő már úgy született, h az egyik szemrése kisebb, mint a másik, úh emiatt még vissza kell mennünk, h elvégezzenek nála egy szemfenék vizsgálatot is, h minden rendben van-e. A sima szűrővizsgálat szerint rendben van, sőt, még jobb a szeme, mint Gergőé.
Aztán még orvosos: tegnap voltunk 6 hónapos státuszon, ahol gyógytornát helyeztek kilátásba, ha nem kezd el Réka hátról hasra forogni.
Fura, mert mondjuk egy hónapja már megvolt a hátról hasra fordulás, de vmiért leállt vele, sőt, ha hasra fektetem, kb egy perc múlva hanyatt fordul, és eszébe sem jut visszafordulni.
Persze az is hozzá tartozik az igazsághoz, h Réka leginkább kézben van, mert ha lerakom sír (tudom, tudom, most már megkeményítem a szívemet, és le fogom erről szoktatni) úh így elég nehéz új mozgásformákat elsajátítani.
Gergő: egyre tisztábban beszél, egyre viccesebbeket mond, úh jól szórakozom rajta, viszont egyre szófogadatlanabb, úh most nehezebb vele, mint mondjuk egy hónapja. Ahogy én látom, tudatosan hágja át azokat a szabályokat, amiket felállítottunk (olyan teljesen alapvetőeket, mint pl. wc után kézmosás), és próbálgatja, h mi történik, ha egyáltalán nem csinálja meg amire kérjük, vagy nem úgy csinálja meg, ahogy kéne.
Plusz probléma, h folyamatos kontrollt igényel a Rékával való viszonya, mert MINDEN játékot elvesz Rékától, amit Réka kézbe mert venni, akkor is, ha az Rékáé, és egy sarokba összehordja egy kupacba a játékokat, nehogy véletlenül Réka hozzáférjen.
Tulképp megértem a magatartását, de nem lehet hagyni, úh ált.-ban mindkét gyerek sír a végén, Réka azért, mert Gergő elvette a játékát, Gergő meg azért, mert megszidtam, és visszaadattam vele a játékot (ami addigra Rékát persze már nem is érdekli, mert ekkorra már szimpátia sírásban van gergő sírása miatt), szóval nem könnyű.
Ovi: elvileg jövő hónapban kezdjük, Gergő n várja, úh kénytelen leszek elvinni, pedig nekem jobb lenne, ha csak szept-ben kezdene, mert Réka addigra már járna, de mindegy, ha menni akar menjen, csak attól tartok, h a negy lelkesedés le fog lohadni egy hét alatt, aztán az lesz a vége, h úgy járunk oviba, h egyikünk sem akar.
Persze megtehetném, h viszem amíg tetszik neki, aztán majd szept-ben újra, de sztem ez pedagógiai öngól, úh ha menni akar, akkor menjen és járjon rendesen. Vagy ez hülyeség? Áááá nem tudom, majd meglátjuk, ha ott leszünk.
Szobatisztaság: emlékeztek, nálunk hirtelen kellett, Réka születése előtt, úh nem volt idő megvárni, h jelezze, h már nincs szüksége pelusra, egyszerűen el lett véve tőle. Ha jól emlészem, ez még áprilisban volt, de az biztos, h fütés szezonban, mert minden radiátor tele volt száradó alsógyatyókkal, meg nadrágokkal, de 3. napra tökéletesen ment a wc-be pisilés, hét végére pedig a kakilás is. Ja, nálunk pl. Gergő egyáltalán nem volt hajlandó a bilit használni, csak a wc-t, úh egy ideig két malomban őröltünk, mert én arra próbáltam rászoktatni, de aztán kinyögte, h "szűkítő" és onnantól ment a dolog.
Viszont mi a cumival ragadtunk be n durván, MINIMUM két db. kell, és sokszor - pl. most is - napközben is a szájában lóg. Én néha n felhúzom magam rajta, és megfenyegetem, h kidobom az egész kollekciót, de persze nem merem megtenni, mert nincs kapacitásom a cumi-hisztik kezelésére is, pedig tudom, h kb három napot kéne csak kibírni....és akkor nekem jobb lenne. De neki??? Ha vmilye fáj, vagy megszidjuk, akkor egyértelműen ez a vígasza. Van jogom ettől megfosztani???
Autósülés: nálunk Graco-ban ül Réka és Römer-ben Gergő. Én a Graco-t azért szeretem, mert elég nagy, úh sokáig lehet használni. Ha Réka kinövi, csak akkor veszünk új ülést Gergőnek, addig bőven jó neki a Römer.
Ágy: mi derekt úgy oldottuk meg, h ki tudjon jönni belőle Gergő, de ő visszamegy az ágyába, ha mondjuk neki, h még korán van ahhoz, h átjöjjön hozzánk.
Réka más tészta, őt pl. a hajnali 4-es szopizás után nem lehet visszarakni a kiságyába, mert akkor felébred és nem lehet visszaaltatni 6-ig, úh ő állandó vendégünk.
Most ennyit elküldök, aztán remélem még tudom folytatni vmikor.