Hello Mindenkinek!
Utoljára tavaly jártam itt....
Köszi az érdeklődést, mert láttam h 1-2 ember hiányolt, de nem tudtam visszaolvasni a fórumot végig.
Na az a helyzet h mi jól beszívtunk egy kiadós náthát+torokgyulladást. Ennek vasárnap lesz 2 hete. Luca kezdte a sort, szegénykém nagyon kivolt: takonyfolyás ezerrel, bágyadtság, folyamatos hőemelkedés, éjszakai felkelések, szarul evés (vagy nem evés), aztán meg durva köhögés. Aztán a férjem kapott torokgyulladást, tegnapra meg én robbantam le, ma reggel nem volt hangom, és éjjel úgy fájt a torkom h többször felkeltem. Dokihoz úgy jártunk mostanában mint alkesz a kocsmába, volt hogy a helyi Patikában egy nap 3-szor fordultam meg, a patikus fazon már megkérdezte h mi a fene van velünk.....arról nem is beszélve h cirka 15-20 közötti kemény forintot költöttem el az elmúlt 10 napban mindenféle gyógyszerekre.
Luca kapott homeós bogyeszt, Panadol szirupot, vmi köptetőt meg most orrcseppezni kell, de ez már nulla ahhoz képest h mik voltak. Szegény már annyira kivolt a sok löttytől amit bele kellett diktálnunk, h a sima mezei teát vagy tápszert alig akarta elfogadni, tök bizalmatlan lett szegénykém. Az éjszakai orr-porszívózásnál meg egy porszívó killernek éreztem magam, Luca persze ordított mint a fába szorult, de aztán örült h kap levegőt.
Mondanom sem kell h 10 napja séta sem volt, csak annyit mozdult ki a gyerek amíg elvittük őt dokihoz, persze kocsival.
De mostanra már jól van, legalább ő, és ez a lényeg, aztán én majd jövő hét elejére rendbejövök, nyomom az antibiotikumot meg hozzá a Normaflort.
Egyébként vasárnap lesz 7 hós, ennek örömére leadjuk őt a nagymammerhez bandázni, mi meg eljutunk végre moziba az Avatarra, immár 2. próbálkozásra, mert a múlt heti jegyünket átadtuk a szüleimnek Luca betegsége miatt.
Nem tudom hány kiló, de úgy 7 felett van vmivel, nem mértem vagy 1 hónapja, meg most eléggé lefogyott, nagyon szarul kajált 3-4 napig. De úgy 73 centi lehet, a 74-es overállból szépen kilóg a lába.
vannak új produkciók: 4kézlábról addig tornázik amíg ülő poziba rakja magát, nagyon ügyesen játszik akár 20 percet is ülve, felemel 2 kézzel tök nagy tárgyakat (na nem a vasalót hanem pl. a krokodilos autóját)
És már tud olyan dolgokkal játszani, amiket pörgetni-forgatni kell a kis újjaival, szépen rájön mindennek a technikájára, szóval nagyon ügyi. Ja és tolat ezerrel, be az asztal alá, a karifa alá, meg mindenhova, aztán vinnyog h nem bír kijönni.
Apja megtanította h a szájával "bürrögjön", nagyon viccesek együtt, mert amióta elsajátította ezt a tudományt, így köszönti fatert reggel, és mindig amikor meglátja, így kommunikál vele. Apja meg marha büszke magára.
Apa újabb nagyszabású ötlete h kenjük be SOFIX-szal, mert állandóan lekúszik a szőnyegről a parkettára, és legalább fel lesz takarítva alaposan.
Egy csomó mindent kajál (ha épp nem beteg): pulykát, csirkét, zöldségeket, banánt is adok neki, narancslét meg citrusokat még nem adtam, de hamarosan elkezdem.
Szóval ezek vannak nálunk, hát veletek mi a helyzet? Igyekszem visszaolvasni a beírásokat. Olvastam h lesz tali, pontosan mikor nem emlékszem, még nem tudom h miegyünk-e, őszintén szólva tartok attól h elkap megint vmi bacit közösségbe, lehet h kivárjuk a tavaszt és a szabadtéri lehetőségeket. Ez az 1 hét betegség meglehetősen kifárasztott, és nem a felkeléssel volt bajom, mert azt lesz...om, hanem sokkal jobban idegeli az embert h szegény gyerek nem kap levegőt, és szenved. Pont a dokinéni mondta, hogy ez csak egy sima nátha volt, de ennek ellenére nagyon utálatos dolog, és hosszan tart a gyógyulás. Hát vettük észre!
Bentley már megszült? Úgy rémlik h ő kérdezte az EDA-s szülést, ha még egyben vagy és olvasod akkor NO PARA, semmit nem érzel az EDA beadásából, és különben is, mikor beadják akkor már tökmindegy lesz, csak csinálják, mert nem lesz őszinte a mosolyod az tuti.
Egyébként akkor sem ha kimegy a hatása, mert az igazi móka csak akkor kezdődik, de hát ez van, fájdalom nélkül nincs szülés, és az EDA még egy baráti dolog, mert a köztes vajúdást kb. felére enyhíti. És az sem lesz kellemjes, de elviselhető.
Én ha még egyszer szülök tuti kérem az EDA-t, bár a doki szerint remekül tűrtem a fájdalmat előtte meg miután kiment belőlem, de nekem ez bejött.
Na ennyit az EDA-ról, de ne izgulj, sima lesz minden.
Február 4-re van a barátnőm kiírva, a Kútvölgyiben fog szülni, ha nem ér haza a férje külföldről (ott élnek) én megyek be a szülésre. Volt már vki szülésen??? A sajátján kívűl?
Mondtam neki h oké, bemegyek, de lehet kitaccsolok a szülőszoba közepén majd lazán elvágódok a parketten.
Emmának és Nórinak meg a hasonló korúaknak van már foga? Lucának még nincs, és nem úgy néz ki h mostanában lesz.
Fiúk hogy állnak fogakkal?