Új privát üzeneted érkezett!

"Mónika!!!A képen a fiam van az első hajvágásakor!! Gondoltam,aláírom,hogy ha nem pasis cuccban lenne,simán elmenne lánynak.Aztán eszembe jutott,hogy mindenkinek kisgyereke van,csak meg tudtok különböztetni egy fiút meg egy lányt" :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Odaírhatod a Melindát is.
Ez nagyon jóóóóóóóó

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok!
Anyáááám,picit nem jövök,és nem győzök olvasni!!!!
Edit,nem semmi alvókája van Jázminnak!!!Köszi a krumpli-infót!Olvasni én mindig igyekszem ám,csak írni nics mindig időm...Mint pl. most délelőtt is.Nagyon jól haladsz a kajákkal!MOndtam én,hogy fél kézzel,simán megcsinálod!Ügyi volt Milán reggel,hogy ilyen ügyesen kelt!Nagyon tuti a fodrászkodós kép!Milyen lett a végeredmény?Vagy ez már az? :oops: Azok a fürtök,istenem...Csodaszép lányzó,na!
Melinda,nem sokat aludt délután Dávidbaba!Mehet akkor a pörgés most nálatok is!Hogy van,ugye most nincs hőemelkedése?Remélem,hogy hamar meglesz az a fogacska!!!
Évi,én sem szoktam menteni az irományaimat,de ezek szerint rá kell szoknom...Hihihi,mi sem jutottunk el a lidl-be,úgyhogy én már meg is magyaráztam magamnak,hogy úúúúgysem volt már Rolcsira való body!(Ha mégis lesz holnap,azért szólsz? :lol: :lol: :lol: )Ja igen,a kínai recept engem is érdekelne!Nem túl bonyolult?Nem kell hozzá túl sok extra hozzávaló?Finomnak biztos finom,csak amilyen kétbalkezes tudok lenni a konyhában,reménykedem,hogy egyszerű(viszonylag) elkészíteni...
Móni,nem jött privi!Elküldenéd mégegyszer?Szegény lányzó,hát méééér nem feküdhet a földre??? :twisted: Ha egyszer ezt akarja!!! :P Hamar végeztetek takszövben?Tök jó,hogy Laura Biusozhat!Benn vagytok most Anyudéknál?Vagy hozzátok mennek?Olvasom,hogy mekkora a telketek!Aranyom,ekkora telekre egy egész házat fel lehetne húzni!Persze,csak pénz kell hozzá...És máris jöhet még 3-4 gyerek! :lol: Alfi akkor már jó öreg kutyus...Remélem,még sokáig veletek marad!Nagyon állat az ágynemű-húzós kép!Meg a közös játszós Laura-Alfi is!
Délelőtt barátnőmmel+Drágámmal+ 3 gyermekkel voltunk vásárolni.Drágám előtt le a kalappal,nagyon jól tolerálta a káoszt,amit mi nők okoztunk... :lol: :lol: :lol: Lidl-be ugye nem jutottunk el,meg a gyógyszertár is kimaradt...Norbi holnap megy szülinapi buliba délután,én meg szeretnék elmenni valahová kirándulni-sétálni...Mosógép megy,vasalnivaló megint hegyekben,nekiugrok...Valamit még akartam,de nem emlékszem hogy mit...Szitaagy...
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

"Mónika!!!A képen a fiam van az első hajvágásakor!! Gondoltam,aláírom,hogy ha nem pasis cuccban lenne,simán elmenne lánynak.Aztán eszembe jutott,hogy mindenkinek kisgyereke van,csak meg tudtok különböztetni egy fiút meg egy lányt"
Odaírhatod a Melindát is.
Ez nagyon jóóóóóóóó

Engem is,engem is! :lol: Ez király! :lol:

Kép
Kép
Kép
d.anna

És tényleg pasis cucc van a gyönyörűségen!Hát,jót kuncogtam magamon! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
d.anna

Melinda,mi az hogy Apa este bevetésen lesz?Hol?Nálad??? :wink: :lol: Asszem szólok én is a Zuramnak,hogy este bevetés! :lol:

Kép
Kép
Kép
d.anna

Timi!Évi!
Előre szólok,hogy a képen a Milán van és FIÚ!!!!!!
Sebaj csajok!Szarrá röhögtem magam!!!! :lol: :lol: :lol:
Még jó,hogy mindenki körül van kisgyerek! :lol: Agyunkra ment a GYED,vagy a téli antiszoci :lol: :lol: :lol: !!!!
Üdv!!!!

KépKép
nagyedit

Jó estét!

Sehol senki :( !
VÉGEZTEM!!!!!!Már csak hajat kell mosnom.Reggel meg berakom a sütőbe a bepácolt tarját utána a pipicombit!
Hozott leendő keresztapánk egy dobostortát!Azt mondta venni akar egyet,én meg nem tartottam vissza :lol: .
Ja a Tesco divatárunál a héten,kérdeztem van-e hosszú kötött tunikájuk.Mi volt a válasz?Csak kis méretben van.Felesleges felpróbálnom,mert úgyis kicsi lesz.Jó fejek mi?Csak annyit mondtam,legalább esélyt adhattak volna!38-as méretet hordok és úgy néz ki,az már nagy méret??? :shock:
Na megyek és elteszem magam holnapra!
Jó éjt mindenkinek!!!!
Edit

KépKép
nagyedit

Jó estét Lányok!

Jelentkezik a főhülye. :lol: Bakker, Edit, így benézni Milánt. Ddeeee, ha hiszed, ha nem, mikor írtam azt a bizonyos hozzászólást, amiért kaptam a pofámra :lol: , akkor még elém villant a karácsonyi képetek, hogy Jázminnak nem ilyen göndör a haja, továbbá, hogy tegnap írtad, hogy Milánnak meg göndör volt. Na mindegy, ettől függetlenül azért csak Jázinak néztem, a ruhát nem is figyeltem. Most attól, mert van körülöttem egy gyerek, azért még a képen nem a ruha volt a lényeg! :roll: :wink: Na, ezek után már semmit nem szólok, ha a talpig rózsaszín lányomra megkérdezik, hogy fiú-e, vagy lány. Pont nyáron jártam így. Jött egy vadidegen nő, ott ültünk a padon anyuéknál a játszón. Persze Lara rávigyorgott, aszongya a nő, jaj de édes vagy, kisfiú? kislány?
Mondom neki Ön szerint, jellemzően kit öltöztetünk rózsaszínbe. A nő rámnézett, aztán elkummogott. A padon ült anyukám meg a barátosnéja, azok annyira röhögtek. De basszus a kislányon tiszta rózsaszín holmi volt, fülbevaló a fülében, na akkor vajon mi? :twisted:

Melinda! Oki, akkor töltögetem a képeket! :lol: Örülök, hogy Te is kutyabarát vagy. Nekünk van két macskánk is. Sajnos már csak kettő. Én pont így voltam a macskákkal, ahogy Te is írtad.
Ddeeee, családi háznál kell!!!!! Az egerek miatt. Ezért ahogy ideköltöztünk, rá egy hónapra született a kolléganőmnek kismacska. Mondta, hogy nagyon jó egerésző az anyja. Mondom, akkor idevele. Így jött haza Malőr. Olyan okos macska hogy hihetetlen. Mióta ő van, megváltozott a véleményem a macskákról. Következő évben Malőrünk megajándékozott minket Vagánnyal, Mázlissal (ők már az örök vadászmezőkön kergetik az egereket, sajnos), és Rumlival. Mostanra így már csak az anya és egy lánya van meg. Malőr és Rumli. Egyébként mind a 4 lány volt. Mindet ivartalaníttattuk. Egymás utáni két hónapban. Állatorvosra kerestünk, de akkor is muszáj volt. Imádtuk őket nézni, ahogy játszottak, elvoltak. Alfikánk a születésük után úgy védte őket, mintha ő lenne az anyjuk, pedig nálunk idegen macska nem marad meg a kertben, mert elkergetik őket a kutyák. Csak a sajátunk! Fantasztikus élmény volt látni a kismacskák születését, ahogy neveli őket az anyjuk. Komolyan mondom sokat tanultam az állatvilágból. Ezt a gyerekemnek is meg akarom mutatni egyszer, mert hatalmas élmény. Kettejüket elüttötte az autó. Nagyon rossz érzés volt. Malőrünk már 7 éves lesz a kicsi 6. A másik két 4 és 5 évet töltött velünk. Rossz, hogy már nincsenek. Bocsika, de ezt ki kellett írnom magamból. :cry:

Melinda! Milyen a bevetés? Engem is érdekelne! :wink: Mi ma csak az ágyat vetjük be! :oops:

Anna! Azzal, hogy nem értél oda a Lidl-be még spórolhattál is! :lol: Ezzel vígasztald magad. Köszönöm a képdicsiket.
Priviben azt kérdeztem, hogy akkor milyen méz kell, akác (1.700,-), vagy vegyes virág (1.500,-). Én vegyes virágot szoktam venni, finom. Csak a gép írja, hogy nincs privid, vagy bele is néztél? Mert én már jártam úgy párszor, hogy azt írta, hogy nincs privim és mégis volt.
Laura márpedig nem feküdhet a betonon! De ma is bepróbálkozott, ma térdelt, mert nem vettem föl. Csúcs egy nő ez, de imádom!!!!
Na, azért még 3-4 gyerekről szó sem lehet! Nem húzunk házat, nincs rá pénzünk! :twisted: Amúgy se könnyű nekünk a babakérdés, Larára is 8 évet vártunk. Ha a tesóra is ennyit várunk, főleg 3-ra, már aggastyánok leszünk! :lol:
Én is remélem, hogy Alfika még sokáig velünk lesz. A szívem egy darabja fog kiszakadni a távozásával. De erre még csak nem is gondolok. :cry: Őt is imádom, hiába, kis elsőszülöttem. :P Csak kicsit szőrösre sikerült.
Sétaképpen mi Tatára szoktunk menni, vagy a Turulhoz. Meg néha a Balatonra! :lol: De hogy szegény Norbit kihagyjátok! Ejnye! :P Na jó, Ő meg bulizik!

Meséltem délután, hogy Lara csak 10 percet aludt. Apa jött értünk fél 6-kor és míg hazaértünk a kocsiban bealudt a csaj. Kivettük, csak imbolygott a feje. Leültettük a székre, hogy levetkőztetjük, dőlt előre arany szívem, annyira aludt. Mire levetkőztettem azért észhez tért, és folytatta a napot. Negyed 9-kor sikerült lefektetni, de egy hang nélkül elaludt. Édes kicsi manóm. :)

Edit! Holnapra jó bulizást, azért majd este gyere, (jöhetsz korábban is), Te úgysem tudsz aludni :P , és hozzál képeket! Jó?

Na, asszem elmegyek fürödni, aztán megyek az ágyba, mert délutánra olyan fejfájás jött rám, hogy még mindig tart. Hogy most mi ez. Pedig semmi fronthatás nincs. Már túl sokáig voltam frontmentes úgy látszik. :shock:

Jó éjszakát!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu

Szia Edit!

Közben írtál míg én írtam. Nagyon ügyi vagy! Keresztaput ne is tartsd vissza! Ide is hozhat egyet! Csak 13 km! :P
Basszus, nehogymá a 38-as méret nagy legyen, mert behalok! Akkor az én 44-esemre mit szólnának, hogy elefánt? Hát jó, mondjuk elég nagydarab lettem, de azért ruhában annyira nem látszik! :roll: Ezek hülyék! Ne is törődj semmivel, csini vagy és kész!
De azért lesz mit fölvenned, ugye?
:P

Na, tényleg jó éjszakát!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Olyan jót röhögtem a kisfiú vagy kislány bakikon, hogy máris jobb kedvem lett. :lol: Egész nap valami letargia van rajtam. Mindenen csak pityergek és sajnálom magam. Ez a legrosszabb assszem ... ez már a vég! :shock: Néha vannak ilyen napjaim. Nektek nincs?!?! ... nyugtassatok meg, hogy nem csak én kattanok be időnként. Igaza van Editnek, a GYED az agyamra ment. :)

Gyerek alszik, kiütötte magát. Délután nem volt hajlandó aludni, este meg már vacsi közben leesett a kis buksija. Le is akartam fotózni ... katttttt és mit látok .... sajnos tele a kártya!! :twisted: :twisted: Azt ku...a .... nekem ma semmi nem jön össze! :(
Apa elment céges buliba ... szarik az egészre ... persze tudom, hogy nem így van ... de most valakire haragudnom kell! :x :oops: :oops: Valójában tök rendes a párom .. még próbált vigasztalgatni is mielőtt elment volna. Sajnos nem nagy sikerrel. Na mind1 ... nem akarom itt rontani a "levegőt"! :oops: :oops:

Jót nevettem Melindán is ... " Jó pihenést. Ma már nem valószínű hogy jövök. Apa végzet a délutános műszakkal , este bevetésen lesz."
JÓÓÓÓ "bevetést" kívánok! :lol: :lol: :lol:
Bocsi ezt ne mhagyhattam ki! :oops: :oops: :oops:

Edit a kis MILÁÁÁÁN nagyon édi a képen! :lol: Tök szépek a kis fürtöcskéi. Nálunk a családban mindenkinek szög egyenes haja van. A sors úgy hozta, hogy az Öcsém párja is és az én férjem is alapból nagyon, nagyon göndör. mondta is az Anyám ... na végre legalább az unokáim göndör hajúak lesznek. Erre mi történik?! ... na mi?!?! ... mindenki haja egyenes! Na jó az öcsém kislányának legalább loknis egy hullámos, de messze elmarad az anyukája loknijaitól. Szóval csak azt akartam mondani, hogy én is szerettem volna göndör hajú Pockot, de sajnos nem jött össze. :D Erre kellene mondani ... sebaj majd a második ... de egyenlőre téma dobva, néha még ezzel az egyel se bírok el.

Anna, ma voltam a Lidl-ben. Ha eddig nem mentél volna akkor javaslom spórolj meg egy utat magadnak. :lol: Nincs semmi!! Persze nem is számítottam másra, de akkor is csalódtam. Vettem zoknit. Maradt még pár darab ha esetleg zokniban utazol.
Holnap ha lessz kedvem megpróbálkozom a Tescoban.

Melinda egyetértek Annával ... egy ekkora telekre tesség felhúzni még 1 házat és jöhetnek a bébik szép sorjában! :lol:
Ház és bébi hiányában legalább Lara és a kutyusok élvezik a helyzetet. :lol:
Egyébként nagy kutyafun vagyok ám én is. Régebben volt egy óriás sárhegyim. Kb 80kg-ot nyomott. Sose lehetett tudni ki is sétáltat kicsodát. :lol: :lol: Nagyon szerettem ... azóta elpusztult. :( Anyuéknak most is van két magyar pulijuk. Nagyon okos kutyusok ... de már azok se mai gyerekek. Anyja meg lánya. Lehetnek vagy 8-10 évesek. Remélem még sokáig élnek mert aynuék nagyon szeretik őket. Természetesen amint veszünk egy kertesházat azonnal beszerzek egy kutyust is. :wink:

Csajok, ami a kínait illeti a lenti linken megtaláljátok. Egyébként ezen a "NO SALTY" honlapon nagyon fincsi kaják vannak, ajánlom figyelmetekbe. Nekem sokszor megoldotta a "Mit is főzzek ma?" kérdést.
Maga a recept csirkeszárnyal van írva, mivel az Interspárban nagyon rusnya szárnyak voltak ezért én oldalassal készítettem. Azt hiszem nem tévedtem. Ti döntsétek el magatoknak csirkeszárny vagy oldalas.
A zöldséges tésztához én nem használta mbabot, inkább több gombát tettem bele.
Nem kell bele túl sok különlegeds alapanyag. Ami nekem különleges volt az a mogyoróolaj és a fafül gomba. De döntse el ki-ki magának. Egy biztos, ha valaki szereti a kínait az biztos nem fog csalódni! Isteni finom!

http://www.nosalty.hu/narancsos_mezes-m ... ecept_2286

http://www.nosalty.hu/zoldseges_sult_teszta_recept_2287

Jó főzőcskézést a recepthez és léccccci számoljatok be a recept sikeréről.

Most lépek zuhanyozni, bár a fiam formáját tudva tuti biztos akkor fog felsírni mikor épp a zuhany alatt leszek. Amióta itt irogatok már háromszor mentem hozzá. :?

Jó éjszakát mindenkinek!
pussz
évi
evangelista72

Bakker mire végzek ezzel a "pár" sorral ti teleírjátok az oldalat! :roll: :lol: Teljesen idejétmúlt így a fenti irományom. :lol: :lol:
Ami a ruhaméretet illeti nekem is 44-es méretem van. Egszer még a terhességem előtt Pesten bementem egy butikba. Megjegyzem akkor még 40-42 méretem volt. Mondom farmer kőne ... aszongya nekünk csak kis nőkre van farmerunk. :shock: :shock: :shock: Miiiiii?!?!?!?! Ettől tapintatosabban is közölhette volna, hogy egy nagy bálnának néz! Látványosan duzzogva kivonultam. Ha lett volna ajtó a butikon biztos isten rávágom, hogy betörik! :twisted: :twisted: :twisted:

Melinda, apropó macskák ... imádom a cicákat is. Persze most az se lehet, de ha egyszer .............. akkor lessz!

Edit, holnapra Neked sok sikert kívánok. Remélem jól sikerül a rendezvényetek. Én is várom a képeket és a beszámolót!

Na most már tényleg lépek!
jó éjt!
évi
evangelista72

Sziasztok!

Melinda,nem jött privi üzim,beléptem de semmi...
Tescóba ne menjetek mert már nincs bady,csak kis méretek pár darab..
Én szeretem az állatokat,de nem tudnék a lakásban tartani egyet sem.Kertes házban igen,de tömb lakásban nem...Elég a gyerekeket gondozni,nem kéne még az állatokra is figyelni...
anda-vivibaba

Sziasztok!

Évi! Ne legyél sírós! Sajnálom, hogy ilyen a hangulatod! De hidd el, más is szokott így lenni. Legalábbis Én. Úgyhogy nyugi, nem kattantál be. Van ilyen, hogy az ember besokall. Egyik nap mikor masszázs után egyedül mentem ügyet intézni, olyan jólesett. Pedig imádom a lányomat, de jó volt, hogy csak arra kellett figyelnem, amit intézni kell. Nem kellett állandóan figyelni, hogy hová futkos, mit csinál, stb. Úgyhogy igen, néha jó kiadni a gőzt.
Látod Apa azért vígasztalt is. De ők akármennyire is rendesek és kedvesek és aranyosak, úgysem értik, hogy milyen az, 24 órát csak a gyerekkel tölteni. Nem is baj, így van ez jól. :wink: Csak hát így megy az agyunkra a GYED. :roll: De azért nem cserélnénk senkivel, ugye? :lol:
Milyen kutyi az óriás sárhegyi. Még nem is hallottam erről a fajtáról. Azért nem semmi lehet egy 80 kg-ós kutya. Sokat evett? Jámbor fajta azért a méretei ellenére? Ő is lakásban volt, vagy kertben?
Egyszer jópár éve fent a Turulnál sétáltunk Alfikával. Jött szembe két hatalmas bernáthegyi a gazdájával. Appááám, az én kicsi Alfim behúzta a vészféket, majdnem belebújt a seggünkbe, pedig a két nagy kutyának esze ágában nem volt őt bántani. Odajött mellém az egyik, hát én ekkora kutyafejet még nem láttam. :lol: És nézett rám, nagy boci szemekkel. Ezeket éppen elég lehet kikerülni a lakásban! :P De aranyosak voltak, csak Alfi remegett mint a kocsonya.
Kínait ki fogom próbálni, csak nem tudom még mikor. De majd megírom a fogadtatást, bár tuti jó lesz, mert szeressük a kínait. :P
Te is 44-es vagy? Naaaa, oki, fasza csaj vagy! De hogy az eladók milyen bunkók tudnak lenni. Hát mit tehetünk róla, hogy ekkora méret kell. Nem csak anorexiásokra kéne ruhákat gyártani! :P Mert azért vannak olyan ruhák, amikre azt mondom, hogy márpedig ilyen kicsi ember nincs. Az még akkor gyerek! Elhiszem, hogy beba...tad volna az ajtót. :twisted:

Ma palócleves lesz, meggyes-mákos rétessel. Jön a Bius meg a mama játszani!. Egy óra múlva itt vannak. Megyek is reggelizni. Meg ahogy látom rajzolnom kell ismét! :lol: Picasso hozzám képest kutyafüle! Bár tegnap nagyon szépet sikerült rittyentenem. 8)

Szép napot Mindenkinek! Editnek jó bulizást!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Móni,küldtem privit,de erre már írtam Neked választ!Na,sebaj,írtam megint! :lol:
Edit,jó bulizást mára!Tényleg nagyon ügyin végezted el a dolgokat!Képeket feltétlenül kérünk!!!A tunika-sztorit nem kommentálom...38-as a méreted?Ilyen picike vagy? :lol: Lánykoromban voltam talán akkora... :oops: Most nekem is 42-44 kb a méretem,de szerintem néha még nagyobb is kell... :oops: :lol:
Évi,szerintem mindegyikünknél van ilyen depisebb időszak.Nyugodtan meséld csak,ha valami böki a csőröd,azért vagyunk itt,hogy támogassuk egymást!Köszi a receptet,ki fogom próbálni,bár a csirkeszárny nem jön be nálunk,ezért oldalassal fogom majd én is csinálni.Milyen volt az éjszakátok?Pocok sokszor ébredt?Remélem,nem!Akkor lidl kimarad,zokni nem kell.Végül is a body sem egetverően fontos,de még 2-3 db. hosszúujjú elférne,meg nyárra szeretnék rövidujjút.
Melinda,nagyon hallgatsz a bevetésről! :lol: Nálunk elmaradt,mert elaludtam,pedig kéne gyakorolni már... :lol: De most viccet félretéve,hol volt kedvesed bevetésen?

Valami ebédet kéne kitalálnom(miért ekkora gond ez állandóan????),meg még maradt vasalnivaló,el kéne már tüntetni...Tök jó kis fejnyomással ébredtem,majdnem kifolyt a szemem,ahogy felhúzta Gábor a redőnyt.De inkább süssönn a nap,minthogy olyan hülye borongós idő legyen!
Jók legyetek!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Drága Annám!

Vettem az adást! :P Jövő héten intézem, úgy jó lesz? Priviben elküldöm a telszámomat, meg légyszi Te is, hogy tudjunk értekezni, oki?
Örülök, hogy gyűlünk-gyűlünk, mi, 44-esek. Ez balzsam a lelkemnek. :P
Én azon filóztam, hogy csirkemellből csinálom meg a kínait, vajon az is jó hozzá?
Nekem tegnap este fájt a fejem, de még éjjel is! Király volt!
De legalább most süt a nap, ez ollllyyyannnn jó!
Írjak kajaötleteket?
Sóban sült csirke, csülök pékné módra, husileves, túrós tészta, vadas, resztelt csirkemáj rizzsel. Én ezeket fogom főzni a napokban.
Jó lett a mai rétes, csináltunk almásat is. Csajok egész délelőtt bandáztak, most, ha felkel a Lara megyünk ki a kertbe, amíg süt a napocska!

Edit már biztos dézsmálja a finom falatokat! :P

Többiek, Ti is gyertek elő!

Kép
larianyu

Sziasztok!
Móni,rendben,köszi!
Én azért annyira nem örülök annak,hogy ekkora mérettel rendelkezem,de most ez van.Azért ha vékonykább leszek (majd és nem nagyon vékony,de hogy is mondjam:karcsúbb! :D ),nem fogsz lázadást szítani ellenem,ugye? :lol:
Sajnálom a fejfájásodat,ilyenkor gyógyi nem segít?Ügyi vagy a rétesekkel!Az ebéd végül hurka volt krumplival,holnap a leves már fix,de hogy mi lesz a második???
Felkelt Ro,Norbi már a buliban van.Most jön az útvonaltervezés,aztán útrakelünk!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok csajok.

Ejnye ejnye hogy ti mire nem gondoltok…. azért gondoltam ám hogy rá fogtok harapni. :twisted:

Apa esténként mikor itthon van, akkor a haverokkal háborúsdit játszanak az interneten. Második világháború…. díjazni szoktam mikor félálomban épp a társai életét menti meg a : ne menj arra felkiáltással. :evil: Olyan „ bevetésre” még várni kell , most én az oroszokkal állok hadban, így még a betervezet pancsit is átettük jövő hétre. :(

Edit jó evést – ivást. Remélem hogy minden úgy alakul ahogy tervezted. Ügyes voltál… este 9 és minden pik pakk megvolt. Ez igen. Képeket tessék mihamarabb fel tenni hogy mi is lássuk. :D

Évi megnyugodhatsz nekem is ilyen napom volt csütörtök – péntek. Nagyon padlón voltam és elkapott sírás nem egyszer , nem kétszer. Aztán jól kibőgtem magam a páromnak és onnan már jobb volt. Sajnos ez van, nem tudok mit csinálni. Remélem azért majd javulni fog a helyzet, bár én alapból egy kicsit pityergős vagyok. Fotó.. nekem olyan volt hogy pont akkor merültek le az elemek. Ááá nem voltam ideges. :(

Móni volt nekünk is macskánk ,2 is ( Pici és Sziszi) még Füreden. Elvoltunk együtt. Volt olyan hogy az oldalamon aludtam és a macska addig dögönyözte az oldalam amíg a hasamra vagy a hátamra nem fordultam és rám telepedett. Mikor ide költöztünk , ott maradtak a tulajnál akinél albérletben laktunk. Kertes ház volt és ott jött ment a kedvére. Itt a tömblakásba semmi estre se lett volna jó neki. Csajszi volt mind a két macsek, anya – lánya. Nekem is volt részem 2 „ szülést” végig nézni. A második mély nyomokat hagyott bennem . Én voltam otthon egyedül a Picivel mikor beindult neki a „ szülés”. Úgy nézett rám a macska minta azt mondta volna hogy segíts!!!! Nagyon sajnáltam , ott sírtam mellette. Nagyok voltak a kölykök, de végül minden rendben volt. :D

Anna dehogy hallgatok én a bevetésről. Kihasználtuk a jó időt, kimentünk sétálni. Olyan jó volt. Közben bevásároltunk és most főzök és nemsokára össze dobok egy almás pitét. Nekem is gond mindig a főzés, mostanában már apától se kérdezem hogy mit enne mert tudom a választ: valami finomat. Na ez aztán nagy segítség. :oops:

Andi most néztem az üzenetet még az elküldöttek között sincs. Most finoman szólva felment a vérnyomásom. :cry: Holnap majd újra írom és remélem megkapod.

Csajok én is 42-44 ben domborítok. Hol van már a verseny súlyom???? Na majd egyszer… :wink:

No léptem… a fiúk hiányolnak.
Puszi.

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok!

Anna! Írtam privit, remélem megkapod, mert a tököm tele van a privikkel, hogy vagy elküldi a rendszer, vagy nem.
Nehogymá' azt hidd, hogy nekem cél a 44-es méret! :lol: Úgyhogy abszolút nem fogok lázadást szítani, hiszen én is szeretnék kisebb lenni! 8)

Melinda! Hát jót röhögtem a bevetésen. :P Na, erre aztán végképp nem gondoltam. Mondjuk tőlem nagyon távol állnak az ilyen játékok, de eszembe nem jutott, hogy ez a bevetés! :shock: :P
Sajnálom a bőgicsélős időszakodat. Nekem is van ilyen, néha rámtör a depi. Hát van ez így. Nekem tényleg akkor az segít, ha jól kibőgöm magam.
Azért én akkor is örülök, hogy Te is 42-44-es vagy! Akkó' már tuti nem csak én :P Régi versenysúly? Álom-álom, édes álom. Babaprojekt előtt 57 kg voltam. Volt olyan dögös farmeroverálom, hogy még az én szavam is elakadt, hogy milyen jó nő, és most ezt szerénytelenség nélkül állíthatom. Na, most faszán néznék ki benne. Itt egy hurka, ott egy hurka. Ez van. Talán egyszer újra beleférek a terhesség előtti farmeromba, nekem mostmár ez a cél, meg a 70 kg. Annyival kezdtem a terhességet, tehát már ott is volt plusz 13 kg. De már nem akarok 57 kg lenni, csak 70! :P De jó lenne......

Voltunk kint a csajokkal a kertben délután. Hááááát, curva hideg volt. Nagyon fújt a szél. Kb. háromnegyed órát voltunk kint, de bőven elég volt. Most Lara már nagyon kínlódik, mert rendesen leszívták egymás energiáit a Biával. A mama csak azon rimánkodott, hogy el ne aludjon neki a buszon a Bia, mert akkor hogy cipeli haza. Hát majd kiderül, de nagyon laposak voltak a szemei amikor elindultak haza!

Évi! Timi! Edit! Gyertek!

Kép
larianyu

Sziasztok!!!

Jól sikerült minden.Ettünk-ittunk.tesóm itt is maradt nálunk.A nappaliban alszik.Milán nem aludt el Környe felé.És képzeljétek!!!Szép csendben figyelte az egészet.Külön széken ült,egyik mamához sem ment oda,és figyelte az egészet.Olyan büszke voltam rá (és vagyok is)!!!
A kaják jól elfogytak,ami meg maradt elcsomagoltam a vendégeknek.Nekünk elég,ha a tortából marad :lol: !

Móni!!!!!!!A sóban sült csirke az egyik kedvencem.Azt hiszem Nálatok ebédelek!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Én csirkepörire gondoltam holnap.De lehet itthon sem leszünk.Akkor meg minek főzzek...

Ilyen szar időben nem szabad depisnek lenni.Én ha kedvetlen vagyok,játszok a gyerekekkel.Olyan jó olyankor gyereknek lenni.És kit érdekel olyankor a házimunka!Úgysem csinálja meg helyettem más :( .

Móni!Lara nagyon nagy lehet,ahogy letérdel!Jön a jó idő oszt majd nem fog!Nyomni fogja a térdét a beton!!!!e az nagy lehetett,ahogy félkómában vetkőztettétek :P .

A méretekre visszatérve!Én nem vagyok egyáltalán magas :( .Ennek az előnye annyi,ha két kilót fogyok,már meg is látszik.(ha hízok,az is.)Móni képeit elnézve,én kb két fejjel vagyok alacsonyabb nála. :shock: A magasabbaknál az a jó,hogy ha híznak 5 kilót,meg se látszik.(Nálam az egy ruhaméret.)De ha fogynak,az sem :twisted: .Meg az arcom sem hosszúkás.Pont mondta ma anyukám,hogy szerinte fogytam.Tesóm szerint ha a hasam lapos(abb) lenne,már az elég lenne.Szerintem is.

Úristen Móni!8 évet várni szegény Larára!Ennél rosszabb nincs is.A kórházban mikor Milán szültem,volt egy 19(!) éves csaj,literszámra fejte le a tejet és kb 20 percenként ment le cigizni.Mikor hazamentek,a gyerek apukája be volt rúgva előző nap és semmit nem csinált meg a kisfiúnak.Na!Ők biztos nem akarták ezt a babát.Akkor hol az igazság????Ahol meg normális körülmények lennének,ott bezzeg nem jön a gólya :twisted: .Férjem is attól félt,hogy nehogy az legyen,hogy próbálkozunk és semmi.Szenteste megbeszéltük,hogy legyen babánk,januárban terhes lettem.Milánt nem szoptattam,csak annyit mondtunk,jöhet a tesó,és azonnal.Annál rosszabb nem lehet,hogy nem jön össze,mikor gondolom mindent megetettetek érte.Elhiszem,hogy most ő a legnagyobb kincsetek!!!!

Mindenkinél a háziállatok anya-lánya párban.Ez jóóóóóóóóó!!!!!
Egyszer tesóm macskáját is láttuk szülni.Csodálkoztunk is,hogy engedi,hogy nézzük.Olyan szörnyű volt nézni,ahogy szenved :( .Az ülőgarnitúrán kezdett vajúdni,pedig nem jöhetett be a lakásba,de tesóm nagy állatbarát. :D

Képeket rakok majd!!!Itthon nem sokat ment a gép.Ez van mindig.Mindenhova viszem a gépet,aztán nem fényképezek :D .

Jó éjt!
Edit

KépKép
nagyedit

Jó Reggelt.

Még ilyen sem volt hogy én legyek az első. :shock:
Végre sikerült egy rendeset aludni, Dávid egyszer sem ébredt az éjszaka . Erre persze hogy én fel fel ébredtem hogy minden okés, be van-e takarózva rendesen. A tegnap délután megint kis nyügi volt, este fürdés után el is aludt elég hamar. Nem tudom megnézni hogy mi újság fog ügyben mert nem engedi. Szerencsére hőemelkedése sem volt csütörtök óta.Nekem viszont 2 napja kapar a torkom, remélem nem szedtem össze valami bacit. :?
Most játszik a földön és szereli szét a habtapikat. Ebéd meghívásunk van mára, MA NEM FÖZÖK!!! :twisted: :twisted:
Képzeljétek egyik nap majd megzabáltam ezt a gyereket. Beszélek a párommal telefonon, persze olyankor mindig oda kell tartani a telefont neki is a kisfüléhez hogy beszélgessen apával. Egyszer csak elveszi a telefont a fülétől és adott rá egy puszit. Olyan drága volt. :D
Elég car idő van ma, azt hiszem a délelőttre betervezet séta elmarad. :(

Edit örülök hogy minden úgy alakult ahogy tervezted. Hiába Milán lassan kész fiatalember , nagyon ügyes volt. Képeket várjuk.

Megyek mert valaki illatózik itt mellettem. :D

Kellemes vasárnapot mindenkinek.

:( :?

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok! Jó reggelt!

Picilányom még alszik, írok gyorsan. Kétszer nyöszizett éjjel, de nem kellett átmenni.

Edit! Örülök, hogy jó sikerült a buli! Milánra büszke is lehetsz, nagyon ügyes nagyfiú volt.
Végülis hányan voltatok? Hogy-hogy maradt torta? :lol: Tesód ott maradt? Lány vagy fiú? Idősebb vagy fiatalabb, mint Te? Nekem egy bátyám van, 3 évvel idősebb nálam.
Mi is nagyon szeretjük a sóban csirkét, egyszerű és nagyszerű. Ámde, megváltozott a mai menü, mert jönnek tesómék, mert valami van a kocsijukkal, Laci megnézi, és hátha itt is akarnak enni, úgyhogy csülköt sütök pékné módra. A csirke bent figyel a fagyóban, egyik nap rákerül a sor. A husileves már kész.
Larát hidd el, nem fogja zavarni, ha nyomja a térdét a beton, ő annál kitartóbb. :P :roll:
Lehet, hogy aki magas, annál nem látszik 5 kg hízás, ahogy írtad, de rajtam konkrétan 15 kg van! :roll: Sőőőőt! Ja, és 172 cm vagyok!
Írtad, hogy 8 évet várni...., szegény Lara. Szegény Lara? Szegény mi! :P De igazándiból olyankor csak csinálod, amit kell, nem gondolkodsz semmin, mert egy cél lebeg a szemed előtt, hogy legyen egy picibabád. Aztán később ez kijön idegi szempontból, dehát üsse kavics, a lényeg, hogy Ő itt van és létezik és ennél fontosabb nincs a világon! :D
Az viszont parádés, hogy Nektek így összejöttek a gyerekek! Ügyik vagytok!
Ja, és igen, én is el szoktam nézni egyes kismamákat, akik "vágyott" gyereket szültek. Háááááát, némelyik. Na, mindegy. Ismerek olyan családot, ahol apuka tök alkesz, a gyerek nő mint a dudva, nincs egy ruhája normális a kislánynak, még utcára se nagyon viszik ki, mert nincs miben. Hát tudod, ilyenkor nyílik a bicska a zsebembe. Na hagyjuk is, mert fölb....om az agyam!

Melinda!
Nagyon ügyi volt Dávid, hogy végigaludta az éjszakát. Kedves anyuka, ilyenkor tessék aludni nyugodtan! :lol: Igaz, emlékszem, amikor Lara először végigaludta az éjszakát, mi is 3 óránként keltünk, hogy etetés van! :lol: Aztán nem is volt! Nekünk mondjuk elég hamar átaludta. Így utólag hamar volt, de akkor....... Én már alig vártam, hogy ne kelljen éjjel etetni. 7 hetes korától aztán már nem is kellett, de a cumit még nagyon sokszor vissza kellett neki tenni. Aztán ez is elmúlt. :wink:
Tiszta úrinők vagytok, hogy nem főztök ma! Kellemes ebédelést kívánok, barátokhoz mentek? Ott is van baba?
Hát a telefonálás az nálunk is külön szám. Odateszi a füléhez, aszongya, "szijjja", valamit hablatyol babanyelven, a végén azt mondja "nnnaaaaa, csá". Mondom neki kivel beszéltél, azt mondja, "appaaa". Meg kell zabálni.
Illatozáshoz annyit, hogy ma szerintem enyimgyerek extrán fog illatozni :roll: , mert tegnap nem volt kaki. Hogy miért, nem tudom. Este nyögizett, de aztán semmi nem volt a pelusban. Na mindegy, majd ma bepótolja! :P

Edit! Kéééééééépeket!

Többiek! Írjatok!!!!!!!!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Befutottam én is.
Edit örülök, hogy minden zökkenőmentesen ment. Afelől meg nem is volt senkinek kétsége, hogy a kajáid finomak lesznek és mind elfogynak. A kicsi Milán nagyon ügyes. Biztos nagyon édi lehetett ahogy figyelte a "műsort". Képeket!!!

Köszi egyébként a bátorítást ... vagy hogy is mondják ... a jó kedvre derítést. Rendesek vagytok. Máskor is nyafoghatok?!?! :lol:
Egyébként tegnap is car napom volt. Délután kizokogtam magam és bevágtam egy nagy CBH menüt a Mc-ből. Jól megvígasztaltam magam! :oops: :oops:

Nagyon jót mulattam Melindáék bevetésén. Ez azért érdekes mert a férjem is ugyanezt csinálja. Én is nagyon szeretek ám játszani. Voltak olyan online játékok amiket én mutattam meg neki. :shock: Szeressssük! Amig nem volt a Gergő tök jókat játszottunk. A világ minden tájáról megismertünk embereket.
Melinda a Te férjed melyik játékot játsza? PC vagy PS? Lehet a férjemmel is szokott játszani. :lol: :lol: :lol:
Sajnálom az "oroszos" témát :roll: .... ami késik nem múlik . A jövőhéten jobbat pancsiztok.
A kicsi Dávid nagyon édi lehetett a :lol: telefonos puszival. Minden napra tartogatnak valamit. Olyan cuki falatok!! :)

Háááát ami a súlyproblémát illeti rajtam is van 15kg felesleg. Az a célom, hogy 6-ossal kezdődjön. Bár csont nélkül kieggyeznék a 70 ben is. Attól tartok soha nem leszek már karcsú. :x :twisted: :(

Most lépek ... mindenkinek kellemes vasárnap délutánt!

:) :)
üdv évi
evangelista72

Sziasztok!!!

Akkor teszek fel pár képet!

Melinda!Örülök a nyugodt éjszakának!!!!És apát is hagyta aludni. :D Igazán rendes kisfiú ez a Dávid baba :D !!!!

Évi!A Meki az Meki.Mi is ettünk ma Mekis kaját!!!!IMÁDOM!!!Milán is! 8)Amúgy tuti,hogy ha kezdik az ovi/bölit a gyerekeink,és dolgozni kell járnunk,nem lesz gond a súlyunkkal!!! :D Kelj fel időben,öltözz te,ölteöztesd a gyereket,indulj el időben,ne késs el,dolgozz,utána vásárolj be,főzzél,mossál,takarítsál,vasalj...Tuti lemegy 15kg :lol: :lol: :lol: (A remény hal meg utoljára!!!!)

Móni!Tesóm azért aludt itt,mert tegnap nem indult a kocsija,busszal jött át Tatabányára.Velünk jött a névadóra,oszt ittragadt!Ma meg mentünk át hozzá Koppánymonostorra,mert a férjem megcsinálta a kocsiját :lol: :lol: :lol: !Ahogy látom ezek a dolgok másnál is előfordulnak!
Nekem egy húgom van.Másfél évvel fiatalabb nálam.A szüleim elváltak,mikor 20 éves voltam.Anyukámnak 5 éve van egy párja,neki két lánya van.Nagyon jóban vagyunk velük.Őket úgy hívom,"új tesóim".Nekik vannak gyerekeik.Anyukámat ők is mamának nevezik.(4,3 és 2 évesek,és mind fiú :arrow: közéjük jött a Milán :arrow: milánka kész felüdülés ennyi fiú után!!!! :lol: Még csoda,hogy babázik!

Na nyomatom a képeket!
Puszi mindenkinek!!!
Edit Kép Keresztszülőkkel Kép Férjem nagynénjével és velem a gyerekek Kép Milánka a háttérben Kép Tesómmal a lányom

KépKép
nagyedit

Jaaaaaaaaaa!Az utolsó soraimban Jázminkát szerettem volna írni.De nekünk ezeket a nemi kérdéseket nem kéne tovább firtatni,mert az Évin és a Timin kívül,nekünk ez nem megy! :oops: :lol: :oops: :lol: Abba belegabalyodok melyik a fiam és melyik a lányom :oops: :lol: :oops: :lol: .Ez ragályos,mint múltkor a koránkelésem!!!!!

Írjatok!!!!!!!!!!!!
Edit

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Csatlakoznék a kis klubhoz, ha lehet! :)
Magamról röviden annyit, hogy van egy 7 éves kisfiam, és most várjuk a kistestvérét, aki a jövő hónap végén fog megszületni.
Tatabányán élünk.

Üdv. mindenkinek!

Judit
cinderella_

Sziasztok Lányok!

Nnnaaaa, megnéztem az Anyád napja c. filmet. Jól kikapcsolt, kis hülyeség az egész, de tetszett. Inkább ez, mint a csihi-puhi. :lol:
Mai napunk nem volt egy nagy szám, egész nap itthon voltunk. Tesómék 10 helyett délre értek ide, megcsinálta a Laci a kocsijukat, ettünk, beszélgettünk, és 5 óra felé mentek haza. Kicsi manóm estére kerge kacsa lett, de szépen elaludt, pedig féltem, hogy hogy fog menni az időben elalvás, mert du 4-ig szunyált.

Évi! Persze, gyere nyugodtan nyafogni! Bátorítunk, bíztatunk, meghallgatunk! Jó is kiönteni a lelkét az embernek. :wink:
Meki nálam is játszik (csoda a 85 kg?). Na, nem túl sűrűn, mert nem vagyunk milliomosék, de időnként azért betérünk. Inkább az autósba megyünk és hazahozzuk a kaját. Nekem a kinti nem tetszik, egyszer nyáron voltunk a felújítás után és háááátt....... Ott minden volt csak tisztaság nem. Kurva gusztustalan volt, ráadásul 40 fok volt, tele volt minden léggyel. Na, mondom, köszi, ide se jövök többet. Úgyhogy megvesszük, aztán itthon megesszük. Cicamica a sültkrumplit szereti! :P
Nekem is elég lenne, ha 7-essel kezdődnék! :roll:

Edit!
Nagyon jók a képek! Kik a keresztszülők? Mert aki fogja Jázit, nagyon hasonlít Rád. Először majdnem azt hittem, hogy Te vagy, de a szemüveg segített. :roll: :lol:
A torták nagyon gusztik voltak, azért meg tudnám kóstolni őket. Nagyon szép a konyhátok is!!!
A képen Milán tök édi, ahogy figyel. Egyem meg, olyan kis okosak, értelmesek. Kis drága!
Ez tök jó, hogy kaptál "új tesókat"! :P És még jobb, hogy jó a viszonyotok! Ritkán hallani ilyet! Egyébként én már olvasok a soraid között, mert én értettem, hogy a végén Jázminra gondoltál! :P

Judit!

Üdvözöllek! Írjál még magatokról! Hol laktok Tbányán? Hány éves vagy? Kinél fogsz szülni? Hogy-hogy ilyen nagy a korkülönbség a gyerekek között?
Én Móni vagyok egy kislányom van, aki március 6-án lesz két éves, Laurának hívják. Pesten szültem, a II. számú Női Klinikán, császárral. Kecskéden élünk, de 27 évig Tatabányán éltem, Dózsakertben.

Anna!!!!!!!!!! Légyszi gyere!!!!!! Ugye nincs baj?!!!!

Timi! Te is gyere!!!!!!

Kép
larianyu

Judit!

Közben belenéztem a blogodba, nagyon csini kismami vagy!
Csak átfutottam, de olvastam, hogy voltak gondok, remélem a hátralevő 6 hét nyugodtan fog telni! :)
A korkülönbséges kérdésemre is választ kaptam! :P

Szia

Kép
larianyu

Sziasztok!

Edit nagyon jók a képek!!! A Milán csúcs abban a ruciban ... és ahogy feszít a széken az nem semmi! :lol: :lol: Nagyon édi!
tetszik a tüzijátékos tortátok is. A gyerekeknek is biztos az volt a kedvence! :lol: :lol:

Üdv Judit!! Mi is Február végén születtünk. :) Annyira a végén, hogy 28.-a lett belőle! :shock: :lol: Pont egy év lessz a bébik között.
Ezen a topikon kőkemény szabályzat van érvényben!!
Minimum 10-15kg súlyfelesleggel rendelkező, állatbarát (és gyerek barát), gyakran sírós hangulatú, finomakat főző és a receptjeit megosztani hajlandó anyuka kell, hogy legyél!! :lol: :lol: :lol:
A fentiekben felsorolt kritériumok bármelyikének való nem megfelelés, kizáró ok lehet a csatlakozáshoz! :shock:

Na jó csak VICCCCLETEM! Bevesszük a soványakat is! :lol: :lol:

Judit remélem nem hari! :?

Többiek merre jártok?!

Most mentem zuhany ... film ... és alvás!
Holnap megyünk a vesegondozóba a Pocokkal! Persze előtte pisivadászat!! :shock: :lol: Kérek mindenkit szorítson, hogy összejőjjön egy órán belül! :lol:
Délután beszámolok a történtekről!

Pussz és jó éjszakát mindenkinek!

évi
evangelista72

Köszönöm a kedves fogadtatást.

Akkor magunkról egy kicsit: 27 éves vagyok, Sárberekben lakunk. Egy bankban dolgozom egyébként, de most már itthon készülök fel a pici érkezésére. :)
A nagy korkülönbségnek prózai az oka: az első kisfiam apukájától elváltam, amikor ő másfél éves volt (szerencsére jó a kapcsolatunk azóta is).
És hát időbe telt mire találtam egy olyan társat, akivel folytatni lehet az életet. De nagyon boldog vagyok, mert sikerült egy ilyen férfit találnom, azóta már ő a férjem, és nagy-nagy boldogságban várjuk a kistesót. :) Teljesen olyan a kapcsolata a nagyfiammal is, mintha saját lenne, magam is meglepődök néha, hogy mennyire kötődnek egymáshoz. De jól is van ez így. :)
Neki egyébként nincs még saját gyereke.
Itt fogok Tatabányán szülni, Dr. Varga Zsoltnál, Bencém is nála született. Hüvelyi szülésre készülünk, aztán persze ember tervez... Elvileg fejvégűen fekszik már a pindúr, reméljük nem gondolja most már meg magát.
Épp van is most szomorúságom, mert nem tudom Ti mint már nem pocakos mamák mennyire tudjátok, de a látogatási tilalom miatt nincs itt a kórházban apás szülés se november óta, úgyhogy nagy a parám, hogy mire a miénk születik már feloldják ezt a mizériát...

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Évi! Dehogy hari. :)
Hát most talán bele is férek a súlyfelesleges tűréshatárba. :) Bár igazából talán nem is, mert eddig úgy kb. 8 kg ugrott fel a babavárás miatt. Egyébként én olyan pont átlagos vagyok, soványnak aztán végképp nem mondanám magam, sosem voltam. Illetve de, egyszer, mikor Bence születése után pajzsmirigy-túlműködtem. Na, akkor jól lepasszoltam, de aztán az hamar visszajött...

Mi február 27-re vagyunk kiírva naptár alapján, uh alapján talán egy picit hamarabb érkezik, de csak pár nappal. Aztán majd úgyis ő tudja mikor akar jönni. :)

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Móni: Jaja, voltak gondok sajnos, a terhesség első felében, egyszer a 12. héten, aztán a 17. héten véreztem. Kiderült, hogy a lepényem tapadt mélyen, de már szépen felmászott a helyére.
Miután ez a két vérzés elmúlt azóta hálistennek tök jól vagyok. Most már reménykedem, hogy nem lesz semmi gond.
Ezek miatt végig nagyon féltem/félek a koraszüléstől, de most már úgy vagyok vele, hogy minden még bent töltött hét ajándék, és egyre nagyobb és erősebb az én drágám. :)

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Sziasztok!

Évi! Sok sikert a pisivadászathoz! Egyszer nekem is kellett Larától gyűjtenem, kispoharat szorítottam a fenekéhez, mármint úgy, hogy a kis lukijához, ha jön a pisi, belecsurogjon. Háááááát, appááám, volt kb. 50 perc mire sikeredett. Leizzadtam, pedig december volt! :P De hál Istennek nem volt semmi gond a pisivel! Csak mivel két napja lázas volt, és kihívtam a doktornőt, így kérte, hogy mire ideér legyen pisiminta. Még az is frusztrált az ügymenet közben, hogy vajon mikor kell kimennem kaput nyitni! :P

Judit! Egyik kolléganőm is a Varga Zsoltnál szült. Én nem ismerem az itteni dokikat, Ő elégedett volt vele, gondolom Te is, ha már a második bébit nála szülöd! :P
Egyéként kit vártok? Kisfiút vagy kislányt? Mert a blogban hirtelenjében találtam egy részt, ahol írtad, hogy ismét kisfiút vártok, de a vonalzód kislányt sejtet! Akkor most mi van? :roll: És mi lesz a neve a csöppségnek?
Na jó, leállítom magam, nem faggatlak tovább! :oops:
De azért majd válaszolj! :P

Jó éjt! Ahogy kislányom mondja: "jóíííííí!"

Kép
larianyu

Jaaaaaaa, és Évi!

Tök jól összefoglaltad a kritériumokat a bekerülést illetően! :P Jót röhögtem ismét! :lol:

Kép
larianyu

Larianyu: Gondoltam, hogy a rózsaszínes vonalzó megtévesztő lehet, ezt próbáltam kompenzálni a kék babakocsival. :lol:
Kisfiút várunk, ismét.
A neve még egyelőre tiktok, ahogy pumukli mondaná. :)

Elégedett vagyok a Vargával, remélem pár hét múlva is ezt mondom, mert az azt jelenti minden rendben zajlott a szülés körül. :)

Pisigyűjtéssel kapcsolatban. Mikor Bence pici volt, kellett párszor vadásznunk pisit nekünk is, lehetett kapni a patikába ilyen vizeletgyűjtő tasakat, én azzal szerencsétlenkedtem. Igaz, az fiúknál jó, lányoknál el sem tudom képzelni hogy működik. :)
Sok sikert hozzá!

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Sziasztok! Jó reggelt!

Hol vagytok lányok? Évi igazolt távolléten van, pisivadászaton :P , de többiek?
Gyertek, írjatok, hogy telt a hétvége?

Kép
larianyu

Sziasztok!

Én is csatlakoznék a csapathoz, ha megengeditek. Azt hiszem, minden kritériumnak megfelelek, sajna a súlyfeleslegnek is :(

Judit vagyok, Tatabányán, Sárberekben élünk. Két gyerkőcöm van. Bencém 7 éves lesz februárban, Réka pedig 16 hónapos lesz a hónap végén.

Larianyut ismerem személyesen, osztálytársak voltunk :)

Szép napot Mindenkinek!
Judit
jucis

Szia Jucus!

Üdv itt. Jaj, de jó, hogy Te is súlyfelesleggel küzdesz! :P

Lassan nekiállok az itthoni teendőknek. Ma ki akarok kicsit porszittyázni, ágyneműt húzok, mosok (természetesen :lol: ). Az ebéd nem lesz nagy szám, lencsefőzelék fasírttal. Mindjárt csinálom is.
Kicsilányom ma "korán" kelt, 8-kor már kukorékolt, úgyhogy reményeim szerint 1-kor már mehet az ágyba. Majd alvás után kiviszem a kertbe a hóba, meg húzkodom a szánkón hátul. Elvégre van hely! :P

Szép napot!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Én most nyaltam végig a lakást.Utána ültem ide a gép elé.Rossz a sorrend,meglehet...

Üdvözöllek Titeket,Juditok!Mi a Ságvárin lakunk az Unió lakóparkban,28 éves vagyok,két gyerkőcöm van.Adatok a vonalzón!!!

Évi!Nálunk a Jázminnak egyszer kellett pisit vinni.Ráültettem a bilire!!!Akkor még picurka volt.Ölembe vettem és a feneke alá tettem a bilit,közben szopiztattam.Elsőre kaki is jött,de hamar ment utána a pisi is.

Cinderella Judit!A Vargáról én csak csupa jót hallottam.De a látogatási tilalom tényleg reméljük megszűnik,mire a szülőszobára kerül a sor.
A kritériumokra!!!5-től felfelé kerekítünk :lol: !

Móni!A képen,aki a Jázmint fogja,a a nyagybátyám felesége.A fiú a rokonom.Ő anyukám öccse.A kopasz.A háttérben a férjem és a keresztanyu között az anyukám.Keresztapu és az én fejem közt az anyósom.A kopasz az apósom mellette.12-en voltunk összesen.Csak van aki később futott be,csak hozzánk,mert du alvás,kosármeccs...
A telekméret jó lesz majd,ha Lara szeretne építkezni rajta!!! :lol:

Még írogatok ám!!
Edit

KépKép
nagyedit

Most nézem!Visszaszámlálás indult!!!!!10 nap múlva szülinap!!!!

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Edit,örülök,hogy jól sikerült a buli!A kaja elfogyása is mutatja,hogy milyen ügyi háziasszony vagy!Anyám,ha csak 2 kilót kéne(na jó,vagy 3-at) leadnom ahhoz,hogy mutatós legyek...Tiszta irigy vagyok rád! :lol: Nálunk nem párban vannak a háziállatok!Már megint kilógok a sorból!!! :twisted: Nekünk csak egy kutyusunk van,Ő is fiú...
A képek nagyon tutik,csinik voltatok!A kiságyas kép állat!

Melinda,jó hogy tegnap lazíthattál,és nem kellett főznöd!Csak nem nyaltál be valami bacit!Azért vigyázz magadra,látod múltkor én is azt hittem,hogy csak nátha,aztán meg mégsem!

Évi,a képek alapján nem tűnsz nagyon husinak!Olyan formás csajszi vagy,van rajtad 15 kiló felesleg???Hát komolyan,nem látom!Jó,persze az ember magán látja-érzi...

Móni,ne ölj meg,de nem kaptam privit azóta sem!Írok mindjárt Neked egyet,küldöm a számom,és kérlek sikíts,ha megkaptad!!!

Judit,én is üdvözöllek!Anna vagyok,3 gyermekkel,mi is T.bányaiak vagyunk.Móni már kérdezett,de írj ám magatokról bármit!!! :lol: Milyen blogod van?Merre található?Kukkolhatok? :D Olvasom,hogy szomorú vagy a lárogatási tilalom miatt,amit teljesen megértek!Annyira szemétség,hogy ilyenkor lehúzzák az apás szüléseket!Drukkolok,hogy mire szülni mész,feloldják a zárlatot!!!

Évi,kihagytad a császáros szülés és tápis pontokat! :lol: :lol: :lol: Csak viccelek ám én is!Hogy sikerült a "vadászat"? :lol: Megvolt egy órán belül?
Jucis,üdv Neked is!Mesélj picit bővebben Magatokról!Dolgozol,vagy otthon vagy még?Napjaitok hogy telnek?
Edit,ezt nem értem,hogyhogy 5-től felfelé kerekítünk?MIT?Segíts!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnapi napunk elment főzéssel,kinn játszással,Dédilátogatással.Ma csak csirkecombot kell sütnöm,köret maradt tegnapról.Reggel gyaloggaloppoltunk suliba-oviba,szép egy menet volt.Ez a hó is ilyenkor esik....Délután szerintem mi is szánkózunk majd...
Na léptem!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok.

Évi remélem a pisi vadászat jól ment. Dávid szerencsére a pelenkázón akár 5 percig is nyugisan el van. De csak azért mert van rajta egy öv amivel nagyon jól el tud szórakozni. Szerencsére nekem még nem kellett pisi vadászatot rendeznem. :D
Én nem igazán szeretem az ilyen lövöldözős játékokat, bár egyszer kétszer mondtam apának hogy hadd próbáljam ki. Egyszer csak rá veszem magam és regisztrálok az X fire-on és kipróbálom. :twisted: Az buli volna ha kiderülne hogy már játszottak a fiúk együtt. A párom PC és CALL OF Duty 2 –t nyomják. Most olyan 11- 12 vannak az ország különböző pontjaiból, bérelnek együtt egy szervert és honlapjuk is van. Ha érdekel akkor majd priviben átküldöm.
Gyere csak nyugodtan és nyafogj, majd jövünk én is/ mi is. A Mc-t mi is szeretjük.
Majd gyere és mesélj mi volt a gondozáson.

Móni a sógoroknál voltunk ebédelni. Jó volt egy kicsit kimozdulni és rég dumáltunk is velük. Dávid kezdet hisztis lenni olyan 4 óra fele. Borult a napi rendje, letettem 11-kor délelőtt aludni hogy 2-re fitt legyen. Igen ám de 4-kor már megint álmos volt a kicsikém. Nehezen viseli a kézből kézbe vándorlást mióta tud mászni és felállni és ez előbbiből volt része bőven.. Szóval a végén már minden baja volt. Kifele jövet a vendégségből 2 kutya az utcában elkezdet ugatni, nagyon megijedt elkezdett keservesen sírni. Remélem ez nem fog megmaradni az emlékezetében. Idegességemben alig tudtam kinyitni a kocsi ajtóit. Nyitás helyett zártam, olyan rohadt kicsik a gombok a kulcson amikor sietek. Gyorsan feltettük a kedvenc zenéjét és már semmi baja nem volt. Sajnos ő a legkisebb a családban. Unokatesók már 20-23 évesek. Egy nővérkéje van a drágaságomnak, a párom előző kapcsolatából, ő is már 22. Pinduri a családban a keresztfiúnk lenne de ugye ő is 600 km-re van tőlünk. Szóval felnőtt társaságból kijut a kicsikémnek. :oops:

Edit nagyon tutik a képek, főleg az utolsó kép, mikor ketten vannak a kiságyban. Mintha magamat láttam volna az unokaöcsémmel 19 ével ezelőtt. Én is simán befeküdtem mellé a kiságyba . A tortákat én is megkóstoltam volna, olyan jól néznek ki. :D

Anna nagyon remélem hogy nem egy kitartó baci, gyorsan elszopogattam 2 nap egymás után Mebukaint és szerencsére egyenlőre ennyi volt. Nekem valahogy a torkom érzékenyebb, mindig onnan kezdődik minden nyavalyám. Nekem ma még össze kell dobni egy lesest és köretet.
Most kinéztem az ablakon és elég szépen nekiállt havazni.Tessék kihasználni az időt és egy jót szánkózni délután. :D

A manóm eddig el volt „nyugisan”, most felkérezkedett az ölömbe figyeli hogy írogatok. Itt alvás lesz, olyanokat ásít.

Juditok üdv közöttünk.

Ha elalszik még jövök.

Melinda

Kép
dávidbaba

Hú lányok rekordot döntöttem, 8 perc alatt elaludt a drágám. :shock: :D

Juditok még egyszer üdv. Én Melinda vagyok, 33 éves , egy pici fiam van Dávid (1 éves)és Újvárosban lakuk .Jó hogy ilyen szépen gyarapodik a csapat. :D

Judit megértem szomorúságod a látogatási tilalommal kapcsolatban. Én is aggódtam, tavaly januárban, egy héttel a szülés előtt oldották fel a látogatási tilalmat. Nagy mázlink volt. De…. nem rég szült az egyik barátnőm és ott is apást akartak, dehogy végül felengedték –e az apukát nem tudom ,majd megkérdezem. Látogatni tudom hogy sikerült egyszer kétszer.
Én is véreztem a terhesség alatt, a 8 héten. Nagyon megijedtünk, első gondolatom az volt, hogy tessék végre össze jön 3+1/2 év után a baba és vége. Végig sírtam az utat amíg Pazárhoz értem. Párom délutános volt , persze felhívtam hogy mi van de türelmem már nem volt várni amíg haza ér. Pazárnál taliztunk, ő hamarabb oda ért kocsival az ipari parkból mint én. Soha nem fogom elfelejteni azt a pár percet, ahogy ott állunk és egymásba kapaszkodva próbálunk lelket verni egymásba. Uh-on kiderült hogy egy vérömleny van a pici mellett és az okozta a vérzést.
ÁÁÁÁÁ bocsi az off ért. Végül is csak azt akartam írni hogy Dávid 36 hét és 6 napig bírta a pocimban és minden rendben volt. Veletek is minden ok lesz.
Meglestem a blogodat nagyon csini kismama vagy. :D

Jucis nálatok is nagykor különbség van a gyerkőcök között. Hogy fogadta a nagytesó a hugicát?

Timi gyere most már…. nem győzöl majd megint vissza olvasni.

Megyek össze dobok valami kaját. A tegnap kiderült hogy Dávidnak a zöldborsó főzelék nem lesz a kedvence. :oops:

További szép napot.

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok!
CinderellaJudit,megtaláltam!Annyira béna vagyok... :oops: Most olvasgatom a blogot,nagyon-nagyon csini kismama vagy!Bence régóta szemüveges?Melyik suliba jár?
Na lelövöm magam... :lol:
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Anna!A kilókra értettem,hogy 5-től felfele kerekítünk.Anno suliban mikor a kerekítést tanultok ott mondta mindig a matektanár,hogy 5-től fölfele.
Judit csak 8 kilót hízott és lassan szülni megy.Szerintetek mennyi marad rajta?! :shock: Nulla?MÁZLISTA VAGY ÉS SZÉP,JUDIT!Vagy vannak olyan kismamák,akik nem zabálják végig a terhességet,hanem mértékletesek.Én mindent két pofára,szégyentelenül... :oops: :oops: :oops: Akkor bezzeg égett a pofám,mikor a szülés előtt a mérlegre állítottak....pf 78kg Hazajöttem a kórházból,gondoltam lement egy 10-es,tuti.Ja 75kg

Mutattam a férjemnek a feltett képeket.És szerinte a Melinda egyáltalán nem túlsúlyos.Már ha ő van a képen a Dáviddal.Nem tudom milyen nagy méretekről írtál itt nekünk!!!!Régebbi nyaralós képen az Anna sem néz ki túlsúlyosnak.

Na most mennem kell...
Majd még jövök!

KépKép
nagyedit

Hali.

Igen Edit , én vagyok Dáviddal a képen. :D Én fenékre , comb és hasira gyúrtam. Sajnos ide ragadt az a 10-15kg plusz. :oops: :oops: 160 cm –nél azért elég szépen kidomborodik. De azért köszi.

Puszi.

Melinda

Kép
dávidbaba

Végül is a képeket vissza nézve senkiről sem lehet mondani hogy túlsúlyos lenne. :D :D :D
Egyszerűen csak azt nézzük hogy milyenek voltunk a szülés előtt: vékonyabbak , csinosabbak.Persze hogy most egy kicsit zokon esik az a pár + kiló. De ha mégis úgy alakul hogy nem fog lemenni, szerintem senki se fog keseregni értük. Végül is szültünk egy – két gyereket és ez természetes hogy nem lesz minden a régi. De azért a remény hal meg utoljára. :wink:

Na most én lövöm le magam.

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok Lányok!

Most ebédeltem. Kiscicalány alszik egy órája. Ő is evett fasírtot, meg délelőtt, ha elment a piskótás zacsi mellett, akkor bekapott egyet. :lol: Majd főzeléket kap délután.
Kész a porszívózás, még törölgetni kell, de gondoltam írok nektek előtte.

Edit! Köszi a felhomályosítást, hogy ki kicsoda a képeken, de tényleg szerintem van hasonlóság, úgyhogy bocsi, hogy így benéztem megint a dolgokat. :P Az mit jelent, hogy alvás meg kosármeccs miatt mentek később hozzátok?
Igen, jó lenne, ha kicsi csibém majd itt akarna letelepedni mellettünk. Simán építhetne ide. Majd meglátjuk mit hoz az élet. De el sem tudom képzelni, hogy egyszer már nem a szárnyaim alatt lesz! :roll:
Te Edit! Mutasd meg már a férjednek az én képemet is, aztán vegye föl a nem túlsúlyosnak látszós szemüvegét :P , hátha engem is karcsúnak lát! :wink: Élvezné a lelkecském.
Egyébként azt hittem, hogy fogytam egy kicsit, mert mintha a nacikon érezném, erre ráállok tegnap a mérlegre, hát semmi. Na, kikészültem agyilag. Ez van. Egyébként én is abban bízom, hogy majd a futkosós élet hozza magával a fogyást is. Ha újra dolgozunk, bébi bölcsibe, oviba, itthoni teendők. Jaaaa, tényleg a remény hal meg utoljára. :P

Anna! A császáros szülés már nem kritérium, mióta megdöntöttétek! :roll: :P A tápizásról meg majd írnak a lányok, hogy náluk hogy volt. Vagy nem..... :P

Melinda! Elhiszem, hogy Dávid nyűgi volt, mert borult a napirend, fáradt volt, mert kézről kézre járt. De azért biztos jó lehetett beszélgetni. Édesem megríkatták a kutyik. Jaj-jaj. :cry:
Én egyik nap pont azt figyeltem, hogy a Larát olyan szinten hidegen hagyja a kutyaugatás, hogy hihetetlen. Mondjuk Ő már a pocakban is kapta a kiképzést. :P Mindig hülyéskedtem mikor terhes voltam, hogy lehet, hogy a gyerek úgy fog kijönni, hogy ugatni fog. :P Mert egész nap azt hallotta. Sőt, ha Alfika odasimult a hasamhoz alvásnál, egyből rúgdosott neki. Apjának bezzeg nem. :P
De végülis kijött erre a világra és nem ugatott :lol: , hanem ordított a kis drágám. Egy órát lehetett apával a szülés után, de végigüvöltötte. Azt mondta a Laci, hogy azt a pillanatot soha nem fogja elfelejteni, amikor odatették mellém, felébresztettek, és én csak két hatalmas szemecskét láttam, hogy figyel rám. Megszólaltam, hogy "hát szia, de szép vagy!" és az én kicsi lányom elhallgatott, és csak figyelt rám. Tényleg ismerik a hangunkat. Na, majd teszek erről a pillanatról képet. :wink:
A párodnak van egy 22 éves lánya? Aztaaaaa, nem is látszik rajta, hát tök fiatal!
Az meg egyáltalán nem off, hogy leírtad a vérömleny történetét és a hozzá fűződő érzéseket. Látod, én is leírtam a hanghoz kapcsolódó születéskori történetet. Hát miről írjuk, ha nem a terhességről, szülésről, babákról.
Ha elférnek itt a kutyás sztorik, főzések, stb. akkor ez simán idevaló. :lol: Borzasztó lehetett az a pár perc, elhiszem. De minden jó, ha vége jó! :P
Enyimgyerek sem szereti a borsófőzit! :lol: Már amikor üvegesben próbáltam neki adni, már akkor se ette meg, pedig ritka kaja volt, amit nem evett meg.

Juditok, gyertek!

Timi!!!!!!!!!!

Évi, remélem minden okés volt a vesegondin.

És akkor a kép, amikor hozzászóltam a kislányomhoz és Ő csak nézett rám nagy szemekkel! (de azt a pillantást tényleg nem lehet elfelejteni, pedig arra már nem emlékszem, hogy utána felkerültem valahogy az őrzőbe :roll: )

Kép

Kép
larianyu

Sziasztok,

Melinda,
Pont most mikor olvastam vissza megint kapkodva, írod, hogy jöjjek mert olvashatok vissza, jót nevettem magamban :D
Mostanában nem nagyon jön össze nekem a fórumozás

Móni,
Látom nálad minden rendben, ebéd kész, tennivalók kipipálva :)
Nagyon jókat főzöl a héten, neked mindig olyan jó ötleteid vannak ebédek terén.
NAgyon jó a kép Larikáról

Anna,
Nekünk is szánkózás van betervezve délutánra

Évi,
Mi volt vesegondozáson?
Remélem sikerült pisimintát venni

Juditok,
Üdv köztünk!

Már mennem is kell, Ági felkelt!
Később jövök

Sziasztok:Timi

Kép
tinaági

Lehet csak vaklárma volt az ébredezés, gyorsan írok még.
Képzeljétek, tegnap este férjem túl nagy lendülettel akarta becsukni a konyha ablakának a kilincsét, és ennek a lendületnek köszönhetően eltörött benne egy alkatrész, és már be se tudtuk csukni sehogyan sem.Na, persze ilyenkor fordul velünk ilyen balszerencse, hétvége, nagy szél, hóesés....
Még jó hogy előző nap vettem egy 4,5 literes mosógélt, azt raktuk oda az ablak elé, meg egy fa darabkával próbáltuk a két szárnyat valahogy összetartani. A redőnyt lehúztuk így az valamennyit segített, így töltöttük az éjszakát, nagyon mérges voltam, már láttam a lelki szemeim előtt mennyibe fog ez kerülni nekünk...
Szerencsére apósom elment ma délelőtt az ablakosokhoz akiktől anno vettük az ablakainkat, és ott tudott venni alkatrészt, nem is olyan drágán, sőt be is szerelte, bár bukóra nem tudom nyitni, de legalább becsukni be lehet, majd megcsinálják rendesen férjemmel, csak még állítgatni kell rajta, és már így is kihűlt a lakás, hogy azt az alkatrészt betette. Naaa, remélem nem lesz folytatása a balszerencsének.....

Egyébként nem tudom mi van velem mostanában, de nem érem utol magam semmiben sem, a lányom is többet akar belőlem, úgy érzem nem elég 24 óra mindenre, sokszor olvasni sem tudlak titeket, nem hogy írni.

Sziasztok:Timi

Kép
tinaági

Sziasztok Lányok!

Hú, van mit visszaolvasni, úgy látom még fel kell vennem a fordulatot! :)
Köszönöm a sok bókot, már itt pirulgatok a gépem felett, komolyan zavarba hoztok. :) Hozzá kell tegyem (ne utáljatok nagyon), hogy én azért semmit nem tettem, hogy "csak" ennyit híztam, Bencével is pont 8 kilót híztam az egész terhesség alatt, ez most több lesz ez tuti, mert azért még 1 hónap hátravan, én egy olyan 10-re saccolok. Ilyen típus vagyok. Persze azért már szülés előtt is nagyon petyhüdt voltam ám, főleg pocaktájon... egy kis torna nem ártana majd. Most egyelőre felmentem magam majd a szoptatással. :)

Edit! Remélem én is, hogy véget ér a látogatási tilalom addig, vagy legalább lekorlátozzák arra, hogy apukát valahogy be lehet préselni küszöb alatt. Rohadtul nem értem, hogy ha a nővér, szülésznő, takkernéni nem jelent veszélyt a babámra és az osztályra, akkor miért pont az apukája jelent? Főleg, ha felvesz mindenféle védőfelszerelést, mint a műtősök, akkor miért nem???? Na, ezt nekem senki nem magyarázza meg. Próbálok már a témával nem is foglalkozni, mert teljesen betekeredek a gondolattól is, hogy egyedül kell végigcsinálnom. Én az a típus vagyok, akivel falat lehet töretni, ha fogja a kezemet a párom, de ha egyedül hagynak, félek, hogy védtelen nyuszilánnyá változom... szóval ők is jobban járnak, ha beengedik, feltéve ha nem akarnak nyavalygást. :lol: Jól megfenyegettem őket. :)

Azt mondják amúgy, hogy az ÁNTSZ-től függ minden, úgyhogy most felváltva nézegetem az ÁNTSZ és a kórház honlapját minden nap, komolyan már mániámmá vált...

Melinda: Ismerem az érzést, kétszer éltem át. 12 hetesen épp nyaraltunk, Hajdúszoboszlón, amikor egyik reggel azzal ébresztett a férjem, hogy keljek, menni kell, mert csupa vér minden. Debrecenbe kellett bemenni, ott volt legközelebb nőgyógyászati ügyelet, kocsival kb. 30 perc volt. Na, senkinek sem kívánom azt a 30 percet.... azt hittük ez a vége. De szerencsére túlélte a kismanó. :) A 17 hetes az nem ilyen nagy mennyiség volt, az kb. olyan volt mintha rendesen meglett volna a mensim, na de több mint 2 hétig!!!
Végig benne volt a félsz a fenekemben... amúgy is aggódós típus vagyok amúgy.
Dávid a 36+6-tal korababának számított még? Másként kezelték? Vele lehettél?

Anna: Bence éppen 1 éve szemüveges. Ez is egy érdekes téma, mert egészen addig, azaz 6 éves koráig senki (még én sem) nem vette észre, hogy bármi baj lenne a szemével. Óvónőknek sem tűnt fel, hogy nehezebben látná a lapot, vagy valami, gyerekorvosnak se, nekem se, emiatt lelkifurdaltam is sokáig, hogy hogy nem vettem észre.... na mindegy.
Aztán jött az oviba a védőnő felmérni őket, és mondta, hogy szerinte nem ártana egy szemész vizsgálat, mert nagyon bizonytalanul olvasta le a dolgokat a tábláról, sőt az alsó felén lévő tárgyakat meg se tudta nevezni, mert nem látta jól. Volt nagy döbbenet. Először azt hittem csak túlóvatosság, de mondom persze elviszem. És végül ennek a védőnőnek köszönhetem, hogy kiderült, hogy bizony-bizony Bence látásával komoly gondok vannak, de még helyrehozható, javítható. Valószínűleg születése óta ilyen rosszul látott, ezért nem tűnt fel senkinek, mert nem hirtelen megromlott neki, amit ő jelzett volna, hogy rosszabbul látok, hanem neki ez a homályos szar látás volt a természetes, szegénykém ehhez szokott hozzá, azt hitte ez a normális. :(

Így az egyik szemére +4,0-es, a másikra +4,5-eset kapott. Éppen mostanában viszem kontrollra, mert valószínűleg most már egy gyengébb lencse is elég lesz neki. Remélem!

A sárberki suliba jár, minerva alapítványi osztályba, most elsős a szentem. Ismered a sulit?

Mindjárt hazaérnek a fiúk a suliból (ha itthon van a férjem ő megy érte), majd esti rutin-program után jövök!

Puszi
Judit

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?