Új privát üzeneted érkezett!

Bettyna!!!!!!!!!!!!!!!!!! De jó, hogy újra jöttél! Ez aztán a jó hír!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D Halkan gratulálok azért, jó? Mikor szeretnél menni a dokihoz? Állítólag erre a hónapra már nincs előjegyzési időpontja, legalábbis ezt hallottam. :( De mint régi kismamáját, biztosan fogad, szerintem hívd fel! Amúgy a rendszer változatlan.

Képzeljétek, ma este, miután elaludtam Borival, egyszercsak arra ébredtem, hogy vizet kér a kisasszony. És miután adtam neki inni, nem tudtam már visszafeküdni, jóslófájásaim voltak, Gyorsan beültem egy kád meleg vízbe lazítani, aztán meg vettem be magnéziumot, most csend van odabent. Még egy picit korainak tartom, jó lenne a 37-38. hétig egyben maradni... :roll:
ktc

Ktc - Köszi! De aanyos vagy, hogy így velünk örülösz. Köszönöm a tanácsot. A mobilszáma változatlan?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Igen. 8)
ktc

Sziasztok!

Hasfájás sajna egyre valószínűbb. :( De dajkáljuk őket, hogy jobb legyen nekik. Aztán majd így kényeztetjük el őket. Mindig elrontunk minden gyereket :( nem tanulunk a hibáinkból! De hát ezek vagyunk mi :lol: :lol: :lol: Nem tudok sírni hagyni egy ilyen kis apróságot!

Pepitanna: no azért a popsira verés utáni hiszti miatt nem szoktam lelkizni! Én azt vallom, hogy ha nem fenyíti az ember a gyerekét, akkor az elkanászodik ám! Így is elég pofátlan tud lenni 4 éves lánykánk. Pedig van ám "anyai" szigor a családban. Én vagyok a mumus, bár már a férjem is igazán kiveszi a részét a rendszabályozásból. De hát én vagyok velük a legtöbbet, még jó, hogy én fenyítek a legtöbbet!

sz.bettyna: GRATULÁLOK! :) De jó, hogy azért csak csak van itt mindig egy-egy kismama :) Mi még nem nagyon beszélgettünk, de azért örülök minden kisbabának!

ktc: ne izgulj, nekem is így indult be, és a 36. hétig bent tudták őket tartani. Na és jósló fájás egy hónappal szülés előtt is lehet. Azért bízok benne hogy nincs semmi gond azóta sem! Remélem azért dobsz sms-t, ha lesz valami komolyabb fejlemény!
Fürdeni én sose mertem terhesen...

Szép napot mindenkinek!

Kata
labkat

Labkat - Köszi Neked is! És gratulálok a fiúcskákhoz! Nagyon helyesek! Szerintem nem lehet elrontani, elkényeztetni őket amíg ilyen aprók. Főleg, ha fáj a pocak! Dajkáljátok csak őket! :lol:
Rémlik, hogy olvastlak párszor, amíg passzívban legalább idejutottam, de aztán eltrehányodtam. De majd most! :wink:

Ktc - Köszi! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

[quote="ktc
Tündi, üdv! A szülőszobáról, gyermekágyas részről még nem tudok nyilatkozni (majd nemsokára! :wink: ), csak a dokiról, róla viszont csak pozitívat! Szerintem jó választás! Nekem eddig a kórházzal és a személyzettel sincs gondom. Babát vársz vagy még tervezitek?

[/quote]

Csak tervezzük, de szeretnék időben orvost és kórházat találni :lol:
bhtündi

Sáfri: ha nem boldogulsz egyedül, ülj le a családtagokkal és kérj szépen segítséget! Ha jóban vagytok és örülnek a kicsinek, akkor biztos nem veszik rossznéven és be lehet osztani a feladatokat (akár anyósék bevonásával). Remélem sikerrel jársz! Az a fontos, hogy ne terheld le túl magad és legyen időd-lehetőséged magaddal is foglalkozni. A szüléshez sajnos még nem tudok hozzászólni, de szerintem nincs miért gyötörni magad! Sokat tettetek azért is, hogy jöhessen a pöttöm és igazán nem rajtad múlik, miként dönt a doki. Inkább azt kéne nézned, hogy az Ő egészsége érdekében történik minden. Van, ami nem a mi választásunk!
Ktc: a meleg fürdőt szabad és Neked segít? Én úgy tudtam, hogy nem lehet. Ha neked jól esik és nem lesz gond belőle, akkor jó Neked (én is szeretem, de nekem begörcsöl a hasam). Kitartást még pár hétig!
Labkat: a hasfájásokhoz jobbulást Nektek! Egyik nap láttam egy babaműsort, ahol azt mondták 90%-ban ki lehet szűrni a hasfájás okát, ha a mama vezeti, hogy mikor mit eszik. Általában valamelyik étel (legtöbb esetben tejtermék) okozza. Bocsánat, tudom, hogy neked nagyobb tapasztalatod van gyereknevelésben. Ilyen idős korukban ki tud ellenállni a kényeztetésnek, ha sírást hall???
Bettyna: Gratulálunk!
zsani78

Sziasztok!

Labkat: Kitartást a pocakfájáshoz! Nálunk mindkét lány hasfájós volt, főleg Niki :? Vivinél bevált az Infacol, de Nikinél egy dolog csak egy-két alkalommal használt, szóval nála végigpróbáltuk a pocakfájás elleni egész repertoárt :?

Zsani: A meleg vízben való fürdést valóban nem ajánlják terhesen, de a végefelé ez egy jó módszer annak eldöntésére, hogy csak jósló fájásai vannak az embernek vagy igaziak :wink: Ha csak jósló, akkor elmúlik a meleg víz hatására, ha igazi, akkor nem :) Gyakorlati tapasztalatom nincs benne, nekem mindkétszer a magzatvíz folyt el/szivárgott.

Magunkról egy kicsit. Az új évet a kéthetes kihagyás ellenére profin kezdték a lányok az oviban és a bölcsiben. Vivinek eddig egy szertartás volt a csoportba való bemenetel, ugyanis vigyorogva nyüsszögöt és nyújtogatta a kezeit, és úgy kellett őt áthelyezni a küszöbön, majd az óvonő bevitte őt. Ez egy olyan dolog volt, aminek minden reggel meg kellett történnie :? 4-étől ennek a nevetséges szertartásnak vége, mosolyogva, integetve besétál a csoportba :D Nikinek sem volt sírás a hosszú szünet után, ráadásul annyira kinyílt a bölcsiben, hogy nem győzik délután dícsérni, hogy egész nap csacsog, és táncol és énekel, stb. :D
Nekem pedig karácsony előtt letelt a próbaidőm, szóval "normál" munkaviszonyom van :D Nagyon örülök neki :)
A híreket olvasva ti is tudhatjátok, hogy páromnak, mint tűzoltónak mennyire sz.r a fizuja, ami idén még kevesebb lett :( Ahogy a képregényekben szokták illusztrálni a káromkodást: &@!%~ˇ&#<]; :evil: Szóval ezt kívánom nekik..... Ennek "köszönhetően" valószínűleg lemondunk a harmadik babáról :(
lamme

Lamme: köszönöm szépen, így már értem! Örülök, ha kapok választ (akár a saját, akár más kérdésére), igyekszem minél többet tanulni Tőletek! Biztos sok dolog hasznomra válik a későbbiekben :)
Sajnos teljesen együtt tudok érezni veletek, mert a párom rendőr, így hasonló cipőben járunk :( Mi mindketten két munkahelyen dolgozunk, így elég nagy lesz a kiesés. Egyenlőre fogalmunk sincs, hogy lesz a jövő, de bizakodunk... és ha minden jól megy, akkor legalább még egy babát szeretnénk majd. Kiderül a természet mit akar és az anyagiak hogy alakulnak.
zsani78

Sziasztok!

Betty: hatalmas gratula!!! :)

Lamme-Zsani: sajnálom a férjek munkáját, bár sajnos mi sem állunk jól :( férjem köztisztviselő szintén nevetséges fizetéssel (érdemes volt diplomát szereznie... :? ), nekem meg most mondták fel a tök jó kis távmunkámat, mert kezd csődbe menni a cég és leépítések kezdődtek :(

Kicsit rosszkor jött a dolog, ugyanis nálunk is jön a Kistesó, 15 hetes vagyok :lol: pont 2 év lesz a csajok között :)
vumenke

Vumenke!!!!!!!!! Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hogy viseled az új várandósságot? Dokihoz mikor mész? Vagy uh-ra (ja, talán akkor nemrég voltál)?

Sajnálom a munka dolgot mindannyiótoknál. Nekünk így is, úgy is sz@r a helyzetünk, mivel Borival gyesen vagyok (és fokozott ápolási díjon), a kicsi születése után pedig mindössze a rá eső csp-vel lesz több pénzünk. Dupla gyes ugye nem jár. A méltányossági gyes csak addig méltányossági, amíg nem kell figyelembe venni. :shock: Férjem munkahelye gyakorlatilag 10 éve csődközelben működik, már odáig fajult a dolog, hogy tavaly év végétől két részletben és késve kapja a fizetését. Próbáltam újra dolgozni, de Bori majdnem belerokkant, nem bírja sokáig az oviban. Sem távmunkát, sem részmunkaidős elfoglaltságot nem találtam, pedig elhihetitek, mennyi mindent megpróbáltam már. Így jár, aki sérült gyereket mer a világra hozni. :cry: De már rég nem idegesítem ezen magam, éhen csak nem halunk. Csak eléggé leamortizáló segélyeken és támogatásokon tengődni a diplomámmal.

Bocsi, nem akartam ilyen negatív lenni. Holnap megyek uh-ra, s remélem, utána a dokival is hosszabban tudok majd csacsogni, már írom a kérdéseimet.
ktc

Vumenke: akkor pont egyidősek vagyunk :) Látom, hogy Kecskemét van beírva lakhelynek, akkor Te már nem a mi dokinkhoz jársz? Akkor biztos nem fogunk összefutni :(

Vumenke, Lamme, Ktc: Hát, sajnos minden családban van probléma! Bár kicsit szerencsés a helyzetünk, ha """""csak""""" anyagi jellegű a gond. Sajnos nagyon sok családban látok emberi-kapcsolati-lelki (+bántalmazás!!!)eredetű komoly gondokat. Nálunk szerencsére ezek rendben vannak, így az anyagiakat talán könnyebb elviselni. Remélem ez itt mindenkinél így van!
zsani78

Ktc, Zsani köszi, nagyon aranyosak vagytok! :)

Voltam már dokinál 3, , uh is volt, legutóbb pont egy hete a 12 hetes genetikai (egy magán 4D-s helyen, mert aznap reggel derült ki, hogy megvonta az OEP a kórháztól a genetikai uh finnaszírozását... - Ez azóta úgy tudom, rendeződött és megint lehet majd menni). Úgyhogy Zsani simán lehet, hogy összefutunk (akár majd a szülőszobán is :lol: ), mert Pestre járok mindenféle vizsgálatra, itt Kméten ne mondjam, hogy milyen xarul működnek ezek a dolgok, fel-le utazgatással is hamarabb végzek, mintha itthonról bemennék 1-1 vizsgálatra a 4 km-rel arrébb lévő kmét kh-ba...
Legközelebb a 16 hetes vérvételre megyek 28-án a Pap Károly utcára.

Ktc megdöbbentő, amiket írsz, nagyon sajnálom ezt a helyzetet (én meg akkor ezennel be is fogom :oops: ). Én a helyetekben komolyan elgondolkodnék egy külföldre költözésen.
vumenke

Sziasztok!

Zsani - Köszi a gratulációt. Tudod, ez egy ilyen nagyon klassz topik ám, ahol csak jó fej mamik vannak! Amiben tudnak segítenek, kortól, gyerekszámtól függetlenül és zokszó nélkül visszafogadnak még akkor is, ha hónapokig életjelet sem adtál magadról. :lol:

Vumneke - De jó!!!!! Szuper, hogy nálatok is jön a pici! Gratulálok! Nálunk is 1 hónap híján pont 2 év lesz a gyerkőcök között. Bár azért még nem kiablánm el a dolgot. Csak remélek! :wink:

Ktc - Le vagyok taglózva! Aki nem látja testközelből, annak foglama sincs, milyen nehéz dolga van egy szülőnek sérül gyerekkel. Nem elég, hogy nap mint nap szembesülsz velel, hogy a tiéd más, mint a többiek, még azon is törnöd kell a fejed, hogy éltek meg. Felháborító! Minden elismerésem a tiéd és az összes hasonló helyzetben lévő anyukájé, hogy tudja színesben látni a világot és nem keseredik el!

Rólunk- Sikerül utolérnem a dokinkat, jövő hét kedden uh és az első randi.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Lamme és vumenke: sajnálom a munkahelyi dolgokat :( Igazán szemétség ez az egész. Sógornőmet épp most akarták kitessékelni, mikor beindult nekik a bébi projekt. Még jó, hogy ilyenkor védve vannak törvényileg. Most két kis embrió csücsül a méhében, és bízunk benne, hogy mégegy ikerpár lesz a családban :) :D

Hasfájásnál egyébként próbálom szűrni hogy mit ehetek. Egyenlőre a citrusféléket próbálom szűrni, mert mintha az lenne a gond. :( A férjem meg zabálja mellettem a mandarint :x Hát most ez van. Tejterméket is szoktam enni, de azt ajánlatos is. Állítólag két okból, mert segíti a tejtermelést (olyan mint túró pl.) és segíti, hogy a babák szépen hozzá szokjanak, és ne alakuljon ki náluk allergia. Nem tudom, de ezt mondták okos emberek :) Azért a tejtermékről nem szeretnék lemondani, mert így is keveset eszek!
Tegnap este amúgy nagyon kínlódtak a drágák, és tán a mandarinnak köszönhetően, amit a férjemtől megkívánva lenyomtam lefekvés előtt :x

Képzeljétek, volt kint a védőnő tegnap, és annyira meglepődtem, mert Bálint is már több mint 3kg :D pontosan 3100g, Gergő pedig kész dagadék 3630g-os súlyával. Szerintem ő olyan pufi lesz, mint Veruska volt :D

Teszek fel egy fürcsis képet, és ezzel kívánok most szép napot!

Pussza mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:47-kor.

Kata
labkat

Ktc: nem ismertem a helyzeted. Utólagos engedelmeddel meglestem az oldalakat és korábbi topicokat. Csak sejtéseim vannak, hogy mennyire nem könnyű a dolgotok... Tulajdonképpen nincs okom és jogom bárminemű "panaszra". Őszinte elismerésem!

labkat: köszönjük a képet, tényleg szépen nőnek! Akkor néha tényleg lehet használható dolgokat hallani a tv-ben :) Köszönöm a visszaigazolást.

Vumenke: örülök! Én jövő héten megyek dokibácsihoz, akkor tudom meg mikor kell mennem vérvételre és genetikai uh-ra.

Segítene valaki? Csináltam a nagyonbabán vonalzót, de nem tudom hogyan kell beilleszeni. Előre is köszönöm!
zsani78

Csak gyorsan beugrok és Kata, neked írnék.
Mi Alizzal fél évig kínlódtunk, 90%-ban hajnali 2-ig üvöltött, mint akit elevenen nyúznak és nappal sem aludt soha, egy pillanatot sem addig. Esténként forró csokival zártam a napot, hogy legalább kicsit lenyugodjak...
SENKI nem tudott tanácsot adni, illetve mindenki mást mondott... kerüljem a puffasztókat, citrusféléket, semmi eredmény. Már ott tartottunk a férjemmel, hogy NEM élveztük a gyereknevelést, és nem értettük a "hülye anyákat" akik több gyereket vállalnak... mert nálunk csak a kínlódásról szólt :(
Fél éves korban gyerekorvost váltottunk, akinek említettük a problémát és azonnal azt kérdezte, hogy mennyi tjterméket fogyasztok. Mondtam, hogy reggel 2 dl tej a kv-mhoz, de. egy joghurt, este 2 dl tej a forró csokihoz. Mondta, hogy jaaaaaaa, akkor ne csodálkozzak..! A tehéntej méreg a piciknek, full átmegy a picibe és a kezdetleges eésztőszerve nem tud vele mit kezdeni. Azonnal elhagytam és azóta élvezem a gereknevelést, Alizt már 7-kor le lehetett tenni és csodák csodáára, utána napi 2x3 órát aludt nyugodtan, hasfájás nélkül!!!

Úgyhogy csak próbáld ki 3-4 hétig (min. 3 hét kell, hogy teljesen ki tudd szűrni, h valóban ez-e a gond) hogy nem iszol tejet, nem eszel semmilyen tejterméket (k. nehéz, de valamit valamiért), változik-e valami.
Én kb. 14 hónapos korig nem fogyasztottam tejterméket, akkor is csak félve áltam vissza, mert még a mai napig is 4-5 szopizik Aliz. Már szerencsére nem érzi meg, mert emellett nagyon sokat eszik is.
Szóval próbáld ki szerintem, Te is nyugodtabb leszel, ha ez a gond, és pikk-pakk megoldódna :)
vumenke

Aranyosak vagytok, elnézést kérek, ha okoztam egy kis szájgörbületet! Nem akarok másokat terhelni a problémámmal. Az esetek nagy részében igyekszem derűsen szemlélni a dolgokat, mert hát bevallom, a világ minden kincséért nem cserélnék mással, annyira imádom a lányom! Ma is, hogy voltam uh-n, összességében csak 2 órát voltam távol tőle, de már nagyon hiányzott. Nem tudom, mi lesz velem szülés után, amíg a kórházban leszünk! Általában 3 órákat van távol tőlem hétköznapokon, de rendesen szaladok érte az oviba ebéd után. Ugyanakkor nagyon kifáraszt, ha valamiért nem megy oviba, s napokig éjjel-nappal velem van. De azt hiszem, ez egy átlagos gyereknél is így van.

Zsani,
elküldöm neked priviben (ill. szívesen mindenkinek, aki kéri) a családi blogunk linkjét (azt nem írom ki ide), ott láthatjátok, hallhatjátok Borit, s megértitek, mire fel ragaszkodom hozzá ennyire. Ha lesz még idegzetem ma este a karácsonyi fotókat is felteszem rá. A vonalzó linkjét (nem az url-t, hanem emlékeim szerint a másikat) a babanetes aláírásodba kell beilleszteni, úgy tudod beállítani (a profilban keresd).

Vumenke
, a külföldhöz nyelvtudás is kellene, és hát sajnos vagyok olyan hülye magyar, hogy az országom nem akarom elhagyni.

Bettyna, hányra mész kedden uh-ra? Nekem 10.30-ra van időpontom, s utána CTG-re kell még kérnem, hogy egy nap azt is lezavarhassam, s utána nekem is randim van a dokinkkal. Remélem, szerencsésebb leszek, mint ma, ma nem sikerült utolérnem, műtőben volt, aztán meg nekem lett sürgős a visszaindulás, hogy férjem visszaérjen a munkahelyére (ma még nem volt oviban Bori, együtt voltak, amíg a kórházat megjártam). Pedig 1 órát vártam rá! Késő délután végül telcsin utólértem. Végül is nem volt sürgős, mert az uh-n mindent rendben találtak, most még a magzatvíz sem volt annyira "vészes". Emőci szépen nő, azt mondta Kocsisné, hogy a méretei sincsenek elmaradva az átlagtól, lehet, nem is lesz olyan ici-pici baba. Én is jól "fejlődök", meglepődtem, mert nem érzem, de már 8 kilónál járok!

Kata,
hatalmasak már a fiúk! A képen nem látszanak ilyen nagynak! Nagyon édesek! Én is úgy tudom, a tej a leggyakoribb hasfájás-okozó, egy próbát megér, hogy ideiglenesen kihagyd az étrendedből.
ktc

Ktc: köszönöm, most kiderül, hogy sikerült-e

Kép
zsani78

hát nem sikerült :(

Kép
zsani78

óóóóóóóóóóóóóóó, sikerült :)

Kép
zsani78

Sziasztok!

Gratulálok minden újra babát váróknak.

Ktc!

Te vagy a következő!? :lol:

Kép
becsengo

Sziasztok!

Kata - Nagyon szépek a srácok! Az én nagy culám mellett el is felejtettem, hogy akár ketten is elférhetnek egy kiskádban! :lol:
Kicsit kiegészítrm neked a tejes fejtágítást, jó? :wink: Szóval, nálunk rettentő nehezen indult a szopi. Olyannyira, hogy 3 hónapig kapott Szabi pótlást. Aztán hála a More Milknek és a kitartásomnak, elég lett az anyatej. Addigra viszont, hiába a HA-s tápi (ami ugye akármennyire is hipallergán, mégiscsak tehéntejből van) Szabi kakijában vért találtunk. Ennek 2 oka lehet vagy bakteriális fertőzés vagy tejallergia. 2 széklettenyésztést csináltunk, egyik sem mutatott ki semmit. Napközben nem volt gond az alvással, már ha elaludhatott kézben, éjjel viszont, mint Vumenkéék, éjfélig-egyir ráztuk a popsiját mire elalaudt. Természtesen semilyen pocakfájás elleni csodaszer sem segített. Én teljesen leálltam a tejivásról és a savanyított tejtermékekből is csak minimálisat ettem. Amint kiürült Szabi szerevzetéből a tápi, eltűnt a vér a kakiból és az esti alvás is sokkal jobb lett.
Ez a mi storynk. Csemegézz belőle és tégy legjobb belátásod szerint! Csak halkan teszem hozzá, hogy nekem a tejtermelésben sokkal többet segített a sok szénhidrát (kalács, tészta stb) mint a tejtermékek. :oops:

Ktc - Kedden fél 10-re kaptam időpontot, utána szorgalmasan várom majd a dokit és leslek téged, jó!!!!! :wink: Remélem nem kell órákat várni rá, mert Szabit nem akarnám magammal vinni. Egyrészt télen nem babának való egy kórház másrészt meg, hátha meg akar vizsgálni a doki, akkor meg hova teszem addig? :roll:
8 kiló? Ne viccelj az egyáltalán nem sok a 36. héten! Hadd nőjön csak a kisasszony! Én szívesen megnézném Borit.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

megfontolandó ez a tej kérdés. Mert azt sem ettem tegnap és elég jól vannak a srácok. Bár úgy tűnik Bálint érzékeny a citrusfélékre, Gergő meg inkább a tejtermékekre. A lányokkal nem volt ennyi gond.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:48-kor.

Kata
labkat

Sziasztok!

Pán napig nem jövök és hogy felpörögtetek! :shock: :)

Rövid, ill. gyors leszek, csak egy gyors közvéleménykutatást szeretnék...
Szombati napunk nagyon sűrűre sikerült. Ikea, kiságy ill. nagyágy vásárlás a nagylányunknak, hogy legyen ideje átszokni a kistesó érkezéséig. :) Majd itthon összeszerelése, kisszoba, nagyszoba átrendezése, kitakarítása és délutén fél 5kor mikor pisilni mentem, véres volt a wcpapír. A bugyim nem, tehát nem volt nagy mennyiség. Azonnal hívtam a dokinkat, félve bár, mert hétvégén még sosem zavartam és nem tudtam hogy elérhető lesz... szóval elsőre felvette és megnyugtatott. Azt monda, hogy azonnal feküdjek le, semmi fizikai munka, 4db (!) MagneB6... és ha elmúlik, akkor várhatunk a jövő hétfői randikig, de ha nem, akkor reggel irány a kórház... Tyű de betojtunk! Picit fájt a hasam, doki kérdezte hogy görcsölök-e... 31 éves vagyok, de én nem tudom, hogy mi az hogy görcs... :roll: De azóta sokat pihenek, itt van anyukám, szedem a magnéziumot és nyoma sincs már a csúnya, barnás vérnek. Van ilyesmi tapasztalatotok? A neten utána olvasni inkább nem kellett volna... :x :oops:
Panni úgy döntött, hogy az idén átalakítja az alvásritmusát - ágycserétől függetlenül - és éjjel 11-ig is fárasztja magát és minket. Nem esik jól.
Bocsi, hogy most csak ennyi.

Vumenke - Gratula nektek is! :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Zsani,

örülök, hogy sikerült. :-)

Lamme,

nagyon édesek a kispasik. És örülök, hogy ennyit híztak már.

Most mennem kell manót kivenni a kádból.

Pedig még írni akartam.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

jaj már ösdszevisszaírok

szóval Labkat neked írtam a két kispasis bejegyzést. Nagyon szépségesek. :-)

Pepi,

nekem is volt vérezgetésem, de pihivel elmúlt. Még Máténál fordult elő. Vigyázz magadra! Mondjuk van akinek ezt az u-betűs dolgot írják fel. Én sárgatest hormont szedtem, de igazándoból a pihitől múlt el. UH-t mikor nézet a doki?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pepitanna: nekem mondjuk nem volt vérzésem, de mások sokan írták, hogy volt nekik. Pihenésre ha elmúlt, szerintem nem lehet baj. Biztos nem kockáztatna a dokink se, ha baj lenne!

Szép napot mindenkinek!

Katica: már mindjárt 36. hetedet is betöltöd :) De jó! Izgulhatunk érted. Csak azt sajnálom, hogy nem nézhetek be hozzád a kórházba, mert mozdulni se bírok a srácoktól.

Na most rohanok főzni, mert uram elvitte a lányokat rokonlátogatóba - szegényeknek már karácsony óta nincs munka, úh pénz se nagyon áll a házhoz :( - és mire jön, addigra jó lenne valami kaját adni nekik!

Kata
labkat

Sziasztok!

Labkat: De aranyosak a gyerkőcök!! :lol:

Vumenke: Azta!!! Gratulálok a kistesóhoz!! :lol: A melós dolgokat sajnálom :(

Pepitanna: Remélem, hogy tényleg nincsen semmi gond a babával! Próbálj meg egy kicsit visszavenni a tempóból. Nekem Vivinél volt pont ugyanez: pisilés, és a wc papír olyan, más nem. De én akkor még nagyon az elején voltam, alig 8 hetes. Kórház, majd pihenés, magnézium, ill. néhány alkalommal No-spat kellett szednem. Emiatt Nikinél a dokink ajánlotta az Utrogestant, de ezt csak a 12. hétig lehet szedni, úgyhogy nálad ez már nem jöhet szóba. Szerintem egyelőre a pihenésen és a magnéziumon (szükség esetén valami görcsoldó) szedésén kívül nem tehetsz mást. Nem lesz semmi gond!!! :wink:

Fú, megint olyan szita az agyam :? Akartam még írni pár dolgot, de nem jutnak az eszembe... Na majd máskor :)
lamme

SOS segítség! Hol van helyileg a CTG, és hogyan, milyen tel. számon lehet rá időpontot kérni?????????????????
ktc

Ktc: Nem az ambulancián van az uh mellett? Telefonszámot sajna nem tudok.
lamme

Sziasztok!

Pepitanna - Nem csodálom, hogy megijedtél, de az se csoda, hogy tesó tiltakozott a hajtás miatt. Valószínűleg, tényleg sok volt a tennivaló arra a napra. A lényeg, hogy elmúlt. És jó kis figylemezteteés, hogy ne hajtsd túl magad. Tutira rendben lesz minden hétfőn az uh! :wink:

Labkat - Jók a képek nagyon! Helyesek a csajszik és és Bálint, ahogy kidőlt! Zabálnivaló! Érdekes, hogy ennyire különböznek a fiiúk. Naív laikusként azt hinném, hogy az ikerek ebben is hasonlítanak. :?

Ktc - Emlékeim szerint az uh mellett az ambulancián van a ctg, de telefonszámot nem tudok. Ha mást nem hívd fel a központot és majd kapcsolják. Nekem is csak így működött az uh, hiába adta meg Anna a melléket is.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Katica!
Van egy telszámom, de már nem emlékszem, hogy az, uh v. a ctg. Délelőtt van a szakambulancia területén , amikor Eszter született, akkor költözött pár ajtóval arrébb...Nagyon rendes csajszi volt ott, ha véletlenül nincs időpontod, és elmondod, hogy a kislányod miatt sietned kell, sztem akkor is előrevesz.
061 4752565
Sok szerencsét!
Betti.

Bettyna , GRATULÁLOK!!!

Kép
becsengo

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés. Rémesen rosszak az éjszakáink... Hiába minden diéta, a srácok hasa csak fáj. Kb 11-ig virrasztottunk anyuval... nagyon nehéz így, hogy két kis csemetére kell figyelni. Ha az egyiket nagy nehezen elringatom a poci bántalmak miatt, a másik kel, és vissza ébreszti azt, akivel már egy ideje küzdöttem :( Ezért is kell két segítség. Egyik a srácokhoz, másik a lányok altatásához. Így oldható csak meg, sajnos :(
Remélem a harmadik hónap eljöttével már nagyobb nyugalom lesz.

De már egy hónaposak a srácok :)

Két hét múlva megyünk a dokihoz. Gondoltam valami apróságot készítek neki, egy fotót a srácokról köszönöm felirattal! Na és van egy református határidő napló féle, amit gondoltam neki. Szerintetek nem venné tolakodásnak?

Katica: remélem sikerült a CTG-t időben megcsináltatni!

Betti: most néztem, hogy Eszter épp 9 hónappal idősebb a srácoknál :)

Kata
labkat

Betti, köszi a tel. számot, ezen keresztül elértem őket. Holnap megyek 10-re, 10.30-kor meg UH.

Lamme,
én is úgy tudom, hogy az ambulancián van az UH mellett, de elbizonytalanított, hogy pénteken egy nő, akinek fogalma sem volt, mi a CTG, mindenáron CT-re akart irányítani (pedig elvileg a nőgyógyászati ambulanciával beszéltem), megkérdezte a körülötte lévőktől, s azok azt mondták, a Honvédban van, azt hívjam. De én ott annó nem láttam, a MÁV-ban viszont mindig elmegyek mellette.

Kata,
sajnálom, hogy ilyen nehezen telnek az éjszakáitok! Kitartás! Védőnő, gyerekorvos nem mond semmit? Ötletük sincs, mit lehetne tenni? Az ajándék terved szerintem nagyon kedves és figyelmes, szerintem örülni fog neki, amikor karácsony előtt adtam neki az általam készített angyalkát, annak is örült és köszönte.
Kép

Na, megyek, indulok Boriért. Nem sikerült ma ecseteltetnem az orrom, végig műtőben volt az orr-fül-gégész. Szerdán újra próbálkozom. Csak sajnos megint sokat és erősen vérzik...
ktc

Sziasztok,

labkat: nagyon édesek a srácaid. Hogy bírod két kis manóval egyszerre? Nem szokták felébreszteni egymást? Mindig is irigykedve néztem azokat a szülőket, akiknek ikerbabáik vannak, de ha jól belegondolok, azért nem egyszerű velük, az biztos.
Sógornődéknek van már eredmény a beültetés után? Átérzem a helyzetüket.

sz.bettyna, vumenke: gratulálok a manócskákhoz.

ktc: hogy vagy? jóslófájások ugye nem voltak azóta?

pepitanna: te pedig pihenj sokat, ne erőltesd meg magadat. Remélem a vérzésed elmúlt.

Meg tudnátok mondani nekem pontosan, hogy terheléses vércukorra hová is kell menni, illetve be kell-e jelentkezni előtte valahol?
Pénteken szeretnék menni, de én nagyon nem járok se a MÁV kórházba (itt csak genetikai UH-on voltunk), se a Honvédba. A doki bácsinkkal a magánrendelőjében szoktam találkozni, s ott meg szoktak nekem csinálni mindent.

Kép
pronny

pronny: én tegnap voltam az ÁEK-ben a rendelésén, adott beutalót az afp-re és cukorra. Holnap reggel fogok menni, azt itt csinálják az ÁEK-ben, nem jelentkeztem be, bár a doki megkérdezte, hogy melyik nap fogok jönni. Lehetséges, hogy Neki le kellett adnia, ha küld valakit?! Nem tudom, de szerintem azt mondta volna Neked, ha kellene időpontot kérni.

labkat: ismét egy "okos-kodó" ötletem: ma reggel volt az atv-n egy hölgy, aki a levendula jótékony hatásairól beszélt. Említette, hogy a hasfájós csecsemőknél nagyon áldásos hatása van, de nem hallottam pontosan, hogy milyen formában kell felhasználni (talán teának?). Lehet, hogy érdemes neten kutatni egy kicsit, mert ezek legalább természetes "gyógymódok"-ha használnak.

ktc: mi történt Veletek déletlőtt? mit mondtak? (Egyébként emlékszem, hogy múltkor jött a rendelésre egy lány az ÁEK-be és a dokink rendelője melletti szobában csináltak neki CTG-t.)

pepitanna: hogy vagytok? rég jelentkeztél!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Hát sajnos nem nagyon van változás az éjszakák tekintetében. Nappal azért van hogy jót alszanak a srácok. Gergő egy igazi orditusz! Folyton kiabál... Pl van hogy eszik, rotyog, tisztába van téve, és elalszik rajtam. Ha le merem tenni, kész, teljesen kiborul :( Épp ezért én is kiborulok, mert felébreszti Bálintot, akit nehéz úgy szoptatni, hogy közben Gergő üvölt. Valahogy megpróbálom magamra rakni Gergőt, hogy megnyugodjon, ami vagy sikerül vagy nem. Sajnos sokszor felébresztik egymást, bár inkább Gergő a rossz alvó. Most pl dél előtt már kitoltam őket a teraszra. Kb 10 percet ha aludt egy huzamban Geri, és Bálint azóta is alszik. Lassan ébresztem is. No már nincs kint, mert féltem hogy megfázik - bár jól bebugyoláltam - de hát mégis még csak szoktatom őket a levegőhöz.

De jó lenne, ha lenne még egy kezem :? Teljesen igaz, hogy az ember egy gyerek felnevelésére van berendezkedve. Két baba egyszerre nem egyszerű - de hát sokan vannak két babásak...

No de nem panaszkodni akarok, csak leírtam mert kérdeztétek. Egyébként irtó aranyosak a srácok. Szépen nézelődnek, és már gyakorolgatják a fej emelgetést. Mégis annyira várom, hogy az evés-alvás-fürdés-ordítás... státuszon már túl esve egy kis játékkal is lekössék magukat. Jó lenne ha lenne már igazi napirend!

Végül holnap talán már elkezdenek a férjemék dolgozni. Ami jó is anyagilag, mert már egy hónapja semmi - ugye építő ipar nem fizetnek, ha nem dolgozik - másrészt viszont hiányozni fog a segítsége. Mert hát igaz itt van anyukám, de ő néha engem is nevelni akar, amit azért nem jó néven veszek!

KATICA: nagyon helyes az angyalkád :) Épp most írt valaki, hogy volt hathetes kontrollon, és hát hogy ott mi történt! Gyors volt, egy rákszűrés, és fogamzásgátlás megbeszélése... ennyi. Aztán hat hónap múlva rendel vissza.
Védőnő, doki... no nem nagyon vagyok velük megelégedve. Amit a srácok hasfájásáért teszek, az a diéta. Bár sajnos az sem segít :( Úh ma bűnöztem, és ettem egy kis pomelo-t. Múltkor kóstoltuk, és nagyon ízlett. Veruska is csak úgy tömte befelé :) Remélem nem lesz böjtje éjjel. Bár így se, úgy se alszok!
Infacolt szoktam nekik adni, most Gergőnek már Espumisan cseppeket adtam, mert mintha az infacol nem lett volna a legjobb megoldás! Remélem harmadik hónapra szépen elmúlik az egész, és végre beáll a napirendünk is!

PRONNY: fentebb leírtam pár dolgot, amit kérdeztél. Ide már csak tesómékat említeném meg... Pénteken mennek vissza a dokihoz, akkor lesz uhu, és kiderül, hogy elindult e valami odabent. Meglátjuk! Mindenképp jelentkezek!

Na ennyit mára belőlem. Mindenkinek szép napot!

CUPP

Kata
labkat

Sziasztok!

Ma megjártam az első CTG-t. Már 5 perce ott voltam, Emő baba aludt, amikor beviharzott a doki. Tökre megörültem neki, meg tudtuk beszélni, hogy keresni fogom a CTG és az UH után. Fájások nem voltak. Utána az UH-n is minden rendben találtatott. Újabb mm-ekkel nagyobb lett a manó. Aztán a dokival leültünk beszélni, átnézte a szülési tervem, semmit sem kifogásolt rajta, sőt, tök jó hír, jelen pillanatban semmi akadálya nincs a természetes szülésnek! Aneszteshez nem kell külön mennem, hétfőn lesz vérvétel, annak az eredménye fog kelleni, meg nálam ugye tudható, hogy nincs a gerincen eltérés, Borival spinális volt, ha azzal nem volt gond, az EDA-val sem lesz. Beírta a doki a kiskönyvembe a mentősöknek, hogy szülés esetén fogadnak. Szóval jó hírek! Ma nagyon fel vagyok dobva! Csak az esti alvás megy egyre nehezebben. Gyomorsav, pocaknak, deréknak sehogy sem jó, Emő meg éjszakai bagoly (mint az anyja), ilyenkor mozog, s ez a gyomromat még jobban kikészíti. Ráadásul az alattunk lakó kutyája megint sokat vonyít, ugat így esténként, ma is megint felébresztett... :evil: ! Így most netezek... Hétfőn ismét talizom a dokival, lesz vérvétel meg talán vizsgálat is (nem szeret macerálni, ha nincs bajom), keddre meglesznek az eredmények, az újabb UH és CTG után megbeszéljük. Jön valaki hétfőn a Honvédba?

Pronny, nem voltak, de már abban sem vagyok biztos, hogy azok jóslók voltak-e... Nem tudom, milyen a fájás... Vércukrot a Honvéd laborjában néztek, volt beutalóm. Először éhgyomri vérvétel, aztán cukros lötty, annak megivása után 2 órával újabb vérvétel. Szerintem kell hozzá a papír, mert egyrészt más vizsgálathoz is vesznek vért ilyenkor, meg hát anélkül nem tudhatják a laborosok, hogy mit nézzenek. Ha bizonytalan vagy, hívd fel a dokit! Amúgy mikor mész hozzá legközelebb?

Zsani, a MÁV-ba mentél vérvételre? Állítólag ott is csinálnak labort, de pl. ezt az utolsót kimondottan a Honvédban csinálják, ma mondta a doki. Időpont nem kell a vérvételekhez. Az afp eredményét meg az ambulancián kell majd elkérned a következő genetikai uh előtt, s akkor lesz újabb tali is a dokival. Van cukros érintettséged, hogy neked ilyen korán megvan hozzá a beutalód? Igen, a Honvédban is van CTG, de pont azt beszéltük ma, hogy arra lehet, sokat kell várni, s ha már úgyis megyek kedden a szokásos UH-ra, s kaptam CTG időpontot is, akkor ne variáljunk.

Kata!
Szél is bántja a fiúkat? Az volt Borinak is. A végén vettünk szélcsövet, de nem használtuk. Biztosan nehéz egyszerre két csecsemővel, de később viszont nagy segítség lesz, ha lekötik egymást. Minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen jól állod a sarat! Ha napközben alszanak a fiúk, te is tudsz pihenni? Lányok hogy viselkednek? Ettől az egymás felébresztésétől én is tartok! Anyukádnak te mindig is a kicsi lánya maradsz, hiába vagy már 4 gyermekes családanya! Én is nehezen viselem, ha oktatni akar, nem vesz felnőtt számba, megértem, amit írsz.
ktc

ktc: megvolt az első vérvétel és a cukros lötty... brrrrrrrrrrrr :( 2óra múlva mehetek vissza. Én a Honvédban voltam az előző vérvételen és a mostanin is. A cukrot azért beszéltük meg a dokival, mert sajnos nagy tempóban gyarapodik a súlyom és nem tudom mitől. Nem vagyok kívánós, nem nagyon eszem édességet-cukrosat, nem eszem sokat, még mindig majd' minden nap étkezés után legalább 3 wc-csésze látogatásom van és mégis... Bár eddig sem orvos, sem védőnő nem "piszkált" vele, engem aggaszt, hogy mi lesz így a végéig. Bár két okot én is gyanítok: leszoktam a dohányzásról és áll-lag ilyenkor megváltozik az anyagcsere, ezen kívül Manócska jövetele előtt szénhidrátmentes étrenden éltem közel két éve, ez most megváltozott. Sok zöldséget-gyümölcsöt eszem, frissen facsart gyümileveket iszom, többször keveset étkezem, ennél többet kaja terén nem tudok tenni :( Remélem nincs semmi gond, ugyanakkor bízom benne, hogy valamit ki tudunk találni, mer így nem tudom mi lesz :(

Kép
zsani78

Egyébként vérvétel papír persze, hogy kell, de időpont nem. Nekem most az AFP-t és a vércukrot csinálták. Viszont a cukros löttyöt vinni kellett, már vízben feloldva. Mondta a vérvételes nő, hogy pár csepp citromot lehetett volna belecseppentenem, mert úgy elviselhetőbb, sajnos ezt nem korábban mondták :( Nem tudom a MÁV-ban hogy van, de itt soron kívül beengednek kismamaként - bár ma olyan korán értem oda, hogy második voltam- egyébként rengetegen vannak mindig.

Kép
zsani78

ktc: ma megyek a vércukor beutalómért, terhesgondozásra pedig jövőhéten szerdán.

Örülök, hogy minden rendben van a manócskával. Gondolom lelkiekben már készülsz a nagy napra.

Köszönöm az útbaigazítást a vércukor vizsgálattal kapcsolatban. Remélem minden rendben lesz majd. Mondjuk én mindig is édes szájú voltam, s sosem volt magas a cukorszintem :)

Kép
pronny

Sziasztok!

Köszi a hiányolást és az együtt aggódást, jól esik.
Szót fogadtam testem jelzéseinek és dokink szavának. Pihenek. Jártam hétfőn nála, megnyugtatott és tényleg pihizni kell. De sokkal nehezebb muszájból feküdni, mint lustiból... :oops: :? és Panni is sokat igényel. De a szőnyegen is lehet feküdni és pelust cserélni... mindenre van megoldás! Apu sajnos nincs itthon a héten, tudósít a kézi eb-ről, így anyukám jött a segítségemre. Eszembe jutnak labkat sorai, hogy igen, néha nehéz az anyukákkal. De őket nevelni már nem lehet... :P :)

pronny - Én is a Honvéd kh-ban estem át a vérvételen. Első alkalommal nem vittem magammal cukrot, akkor azt mondták, hogy megelőlegezik és ha legközelebb jövök, akkor vigyek magammal. Így lett. És igen, a dokitól kapunk beutalót, amin az szerepel, hogy milyen vizsgálatot kell végezniük. Az eredményeket minden esetben a máv ambulaciáján kinyomtatják, ha kéred.

ktc - Csupa jó hír! :D És már csak 27 nap?! :shock: Próbálj pihenni, aludni, akár füldugóval. :wink:

Zsani - Lehet, hogy ez a súlygyarapodás tényleg az előző két év alatti diétának a következménye... Dokinak ezt említetted? Pannival való terehességem alatt, a 28. héten derült ki, hogy nálam kialakult a terhességi diabétesz. Szörnyű, minden hetes macera, el sem tudom képzelni, hogy Pannival/Panni mellett tudnám e azt csinálni. Minden kedden, fél napot ültem a honvédban és vártam. 2x vérvétel, súly- és vérnyomás mérés, "tanácsadás". :evil: Világ életemben nem tudtam diétázni, akkor a pici miatt szigorú voltam magamhoz, de nem véresen komolyan. És így is hétről-hétre jók voltak az eredményeim. Kerülni kell a szénhidrátot, az édességeket és ami a legnehezebb, a gyümölcsöket. Na de nem akarlak megijeszteni fölöslegesen, csak az én sztorim, dióhéjban. Nálam 2 hét múlva esedékes a következő cuk. vizsg., be is vagyok tojva! Ja, és én egy kilót sem szedtem fel magamra a 9 hónap alatt. Azt mondták erre a "tünetre", hogy az én szervezetem fogy, a babáé gyarapszik, és ez így van rendben. Ellentétben a komoly cukrosok babáival, ahol nagyobb súlyú babócák születnek, az én kislányom 2630 grammal született. Egészségesen!

Betti - Merre vagy? Mi volt a dokinál?

JA! És megvan végre a dátum! Május 16! (+- 2 hét) :lol:

Kép
Kép
pepitanna

toldikriszta - Jársz még néha erre? Hogy vagy? Mi van veletek?

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok.

Jó, hogy minden kismama rendben van :)

Katica: nagyon izgi, és örülök, hogy minden esély megvan a természetes szülésre! Remélem sikerül is!
Éjjel mi is éjjeli baglyok voltunk, azaz én aludtam volna, ha a srácok hagytak volna. Bálint mondjuk jókat szunyált, de Gergő max annyit, amennyit mi - mert anyukám jött segíteni kis orditusznál. Egész éjjel túráztatott minket, egyedül tuti össze estem volna! :cry: Szélcsövet nem használunk, de néha már meghőmérőztem. Bár rendszert nem akarok csinálni belőle. Inkább jön az espumizan. Ez mintha jó lenne! Bízok benne!
Anyukákat tényleg nem lehet már nevelni, de azért én nem titkolom, ha valami nem igazán tetszik! Pl éjjel is szívesen kivette volna a kezemből a babát, ha sírt, de mondtam neki, hogy nem a tehermentesítéssel segít. Foglalkozzon inkább a rábízott babával! Aztán ma főzött ránk, szóval oltári aranyos volt, csak tényleg jobbára úgy nevlet, hogy kivette a munkát a kezemből, de én szeretem a magam feladatát ellátni! Mondjuk összhangban működve jól mennek a dolgok!
Napközben sem nagyon tudok pihenni, mert vannak egyéb dolgok, amiket ellátok. No és a lányokra is több figyelmet kell fordítanom, hogy a féltékenység ne alakuljon ki! Vera pl pénteken lesz 4 éves, és hát most ez a projekt fut!
A lányok... hát kissé jobban rám vannak cuppanva, de Vera azért elég megértő!

Pepitanna: a dátum a csaszi dátuma??? Épp mostanság nézegettem, hogy egyre több a csaszi. A mi korosztályunk ilyen, vagy talán ennyivel kockázatosabb manapság a szülés??? Furi. De amúgy úgy megnéztem volna a műtétemet külső szemlélőként a doki szeméből. Milyen lehet ha felvágják a méhet, és ott van a baba a burokban???

Na ennyit mára belőlem. Mindenkinek szép napot.

Ja és Katica, ha van esemény, dobnál sms-t??? Csak hogy izgulhassak érted, és a lányokat is értesítem a fórumon!

Kata
labkat

Sziasztok!

Bocs, futok, mert ezer a dolgom, holnap megyünk Tatára. Csomagolok, míg Szabi alszik, így bent is maradnak a cuccok a bőröndben. PLusz készülök a nagy családi tesóbejelentésre. :lol:

Kedden voltam uh-n, 7mm-s és ezerrel ver a szíve. :lol: Minden ok így elsőre. A doki épp a műtőben volt, így nem tudtam megvárni, mert mennem kellett Szabiért. Telefonon beszéltünk, hétfőn megyek hozzá a Honvédba.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Labkat, hordozókendő beszerzésen nem gondolkoztál még? Nagyon megnyugtatja a piciket, ha testközelben lehetnek, felváltva köthetnéd magadra a piciket. Hasfájásra is tuti, meg marad 2 szabad kezed a másik picihez! Én már most beszereztem az egyik szuper rugalmast (JPMBB)
Levendula nagyjából mindenre jó, mi levendulapárnát tettünk (most is ott van) Aliz fejéhez a kiságyba, elalvás előtt megmorzsoljuk, nyugtató, lazító hatású.
Ingeborgnak a Bába válaszol könyve nagyon jó, tele szuper homeós, illóolajas tippekkel nem csak szülés idejére. Én ma is gyakran forgatom. A másik alapmű a Nagy Gyermekkalauz Szőke Henrik lektorálásával. Igaz, elég nehéz beszerezni, de ha egyetlen könyvet kellene csak megtartanom, akkor ez lenne az!

Mi jól vagyunk, semmi extra a picurkával, szerencsére. Jövő csüt-n megyek a 16 hetesre a Honvédba, jön valaki még akkor?
vumenke

Cukorterhelésről akartam még írni: meg lehet valahogy úszni? Mármint a glükózszirupot, mert Alizzal én piszok xarul viseltem. Szeretném most a zsömlés verziót, lehet vajon?

Más: Mindenki engedte beadatni a kh-ban a BCG oltást? Én most itthon a gyerekorvossal akarom beadatni (később), de nem tudom, mi ennek a módja.
vumenke

Csak én járok sokadjára úgy, hogy hirtelen eltűnik, amit írok???? Már kicsit idegesít, újra kell kezdeni mindent.

pepitanna: doktorunk és a védőnő egyenlőre nem szólt a súlyom miatt, úgy tűnik eddig csak engem zavar. Igazából engem is azért, ha már most itt tartok, akkor mi lesz a végére... Mondtam neki a diétát és a dohányzást is, annyit mondott, hogy inkább a súlyom nőjön, mint hogy dohányozzak. Annyit ijesztgetik az embert a terhességi cukorral, toxoval...., hogy inkább ezek miatt foglalkoztat ennyire. De hát ez van, majd a végén látjuk hogy alakult. Remélem Manócskánk jól van, ez számít! Tesóim azt mondják, hogy remekül érzi magát és vígan úszkál :) Hasamra szoktak tapadni a fejükkel, hogy beszélgessenek vele és hallgassák az úszkálását! Minegyikünknek nagyon tetszik a dolog :)

vumenke: köszönöm szépen a könyvajánlót, feltétlen megnézem! Neten annyit már találtam, hogy a Nagy Gyermekkalauzt mindenhol dícsérik. Nem az a szívesen kölcsönadom-fajta, mindenkinek legyen otthon!

bettyna: ez jó hír, vigyázz magatokra!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Örülök, hogy zajlanak az események. És mindenki jól van.

Mi is megvagyunk gyarapszunk. 1377 gramm a kis pocilakó. Majd teszek fel 4D-s képet is.

Labkat,

Most olvatam és ki is szeretném próbálni a lucerna kivonatot. DM-ben lehet kapni. Állítólag tejserkentő harású. De ha majd mész oda valamikor akkor ki van téve szóróanyag is róla. Hát nem irigyellek. Nem lehet könynű. A pocakfájásnál egy homeós dokinő jutott az eszembe aki talán tudna valamit segíteni ezen. Ha kell beírom ide a telefonszámát. Jövőhéten mondjuk nem lesz, de aztán igen. A fáradtságra is talán tudna ajánlani neked valamit. :-)

Kitartást!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?