Sziasztok!
Na, most van egy kis időm...
Szóval, karácsony: bár Ember dolgozott, azért meglepően sokat voltunk együtt, így kényelmesen, nyugisan töltöttük a napokat. Értsd: sok alvás, sok olvasás, jó kaják, mozi, rokonlátogatások, de azok is jól sikerültek.
Az Angyal hozott nekünk egy hófehér macskát is, karácsony előtt három napig nyarvogott szegény két házzal odébb, karácsony napján etetni kezdtük, most már bent lakik. Azért vannak vele problémák - engem pl. már kétszer megkarmolt a dög -, mert kirágta a hasát, és bár első körben az orvos szerint depressziós-allergiás, egy másik orvos szerint még másik két verzió is lehetséges, miszerint gombás vagy rühes. Előbbi orvos ugyan kizárta a rühösséget, de nem vagyok nyugodt miatta, pedig a második doki szerint emberre nem megy át.
Mivel hófehér, Hógolyó lett a neve a mi 2-3 éves macskahölgyünknek, aki pénteken volt hajlandó először játékra adni a fejét.
Maga a Karácsony is tök jó volt, életemben először készítettem kacsát, és istenkirálycsászárság lett, büszke voltam magamra rendesen. Bori nagyon örült az ajándékoknak, az egyik a Beugró társas lett, amit aztán szilveszter után a barátokkal fel is avattunk rendesen.
Ja a gépem mellett még a porszívónk is beadta a kulcsot, úgyhogy az újév egy új porszívó vásárlásával kezdődött.
Iskola: fingom sincs, mit tanulnak, annyit tudok, hogy a mértékegység átváltásokat még második végén átvették. Amúgy nem nagyon foglalkozom vele - egyedül az angollal, mert ott katasztrófális a tanár. De mivel pl. viszik Borit a Zrínyi matekversenyre, annyira rosszul nem nyomhatja.
Szándékos beszólogatás: hajjaj, de még mennyire, hogy van. Mindennapos, sőt, naponta többszörös. Kicsit nehezen viselem, de majd csak túl leszünk rajta.
Na, viszont, ha már a testi érésnél tartunk: úgy tűnik, Borinak beindultak a mellei... Két hete fájnak neki, érintésre érzékenyek és futásnál nehezen viseli a zötykölődést. Nem tudom, ez vajon mennyire normális, én kissé korainak érzem, emlékeim szerint nekem jóval később kezdődött. Szerintetek?
Újévi fogadalmat én sem szoktam tenni. Úgysem tartom be, és évközben ezerszer módosulhat a fontossági sorrend.