Új privát üzeneted érkezett!

Zita!

KösziKép Csak nem a szegedi barátnőd, akinek a könyvet továbbítottam? Nagy-nagy gratula nekik!!!Kép S veletek mi van? Mit csinál a három csemete?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen!

De igen, ő az. Sajnos császár lett a vége, mert nem tágult eléggé és kezdett felmenni a láza, ugyanis már egy félnappal előtte elfojt a magzatvize is.

A csemetéim köszönik jól vannak. Ádám minden elvem ellenére éppen Oroszlánkirályt néz, mert különben katasztrofálisan viselkedik, és így legalább nem zavar bele a takarításba. Csilla elpakolászik. Réka meg éppen az ölemben.

Üdv:

Zita
pzita

SziasztokKép

Swen
Köszi, nagyon aranyos vagy a tegnapi vígasztalással és a mai érdeklődéssel is, kicsit jobban vagyok, igaz azóta mégegy lelkiismeretfurdalás jelentkezett, mert 2 hetes korától kell adni Gergőnek a Vigantol cseppet és én tegnap elfelejtettem, pont az elsőt!Kép De a védőnő ma azt mondta, hogy semmi gond, úgyhogy ma kezdtük el.

Amúgy az éjszakánk egész jó volt. Gergő a hazajövetel utáni kiájulásból fél 12-kor kelt fel, addigra a cicim már majd szétdurrant. Szopizott és 3 óra múlva kelt, de az után a szopcsi után nem akart visszaaludni, szenvedtünk 1 órát, újra evés és alvás, megint 3 óra. Ez volt reggel 8-kor, akkor evett és azóta csak most volt hajlandó elaludni, közben óránként szopcsizott! Úgyhogy a tegnapi szép kis menetrendünk ma nem jön be, úgy látszik a mai nap a "Nem akarok elaludni és óránként cicizek" jegyében telik.Kép Reggelizni is csak úgy tudtam, hogy a párom dajkálgatta, el is késett a munkából.
Különben írtam, hogy ma megyünk babamasszázsra, hát lefújtam az egészet, de szerencsére lesz 1 hónap múlva is, majd akkor elmegyünk. Nem merek még ilyeneket bevállalni, úgy érzem kicsit több idő kell Gergőnek is és nekem is az ilyen kiruccanásokhoz. Most biztos azt mondjátok milyen béna vagyok.Kép
Ja, és hab a tortán, hogy tegnap este rendesen belobbant a torkom.Kép A szokásos torokfájásom, úgyhogy Karcsi ma elugrik a gyógyszertárba az ecsetelőért, ami szokott használni, remélem most is fog! De elég trutyi volt az éjszaka ebből a szempontból, mert baromira fájt a torkom.Kép Ráadásul most maszkot kell hordanom a szoptatásnál, nehogy Gergő is elkapja!Kép
Ja, és ma szinte egész nap egyedül leszek, Karcsi csak ebédelni jön haza.Kép

Bocs, hogy itt rátok zúdítottam búmat-bajomat, azért nem vagyok rossz kedvű, próbálom magam tartani! Végül is viszonylag kipihentem magam az éjjel, ennek örülni kell!Kép
Ja, és mégegy jó hír, ma reggelre leesett a köldökcsonkunk!!! Úgy örültem neki! Csak azt nem tudom, hogy most még meddig kell alkoholozni és hintőporozni? Mindjárt felhívom a védőnénit.Kép

Zsuzsi
Tündéri ez a mosolygós kép!Kép

Linda
Remélem jól vagytok! Gyere, ha tudsz! Puszika!Kép

Puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Hello!!!

swenKép
Reggel koran utrakeltunk, ezert maradt neked az arany. A koran, az relativ, mert a fiam 8.10-kor ebredt!Kép Csodababa...

OrsiKép
Balazs is ezt csinalta az elso setan.Lassan szokjatok hozza, tegnap hideg is volt, mar masodjara elvezni fogja, meglatod. "rossz anya vagyok", ha tudnad hanyszor mondtam ezt az elejen...A csalad ki volt bukva.Senkinek nem hittem el, hogy alakul a gyermek meg es hogy lassan, ha osszeszokunk lesz jobb is. Kilatastalannak tunt, most meg mar van programunk es reggel sokaig alszik Bazso.Meglasd, megoldodik.Osszeszoktok, tudtak valamit a nagy oregek a 6 het gyermekaggyal. Jo, hogy vannak korulotted, az sokat segit!

LinoKépPanoKép
Merre vagytok??? Egyutt "nem irtok"?Kép

LindaKép
Milyen ejszakatok volt?

ZitaKép
Te mindig masokert aggodszKép Olyan tyukanyos vagy, ugye?
Miert baj az Oroszlankiraly? Jobb, mint a Pokemon meg vagy mi a szosz meg a tobbi szornyeteg...Vagy az a baj, hogy sokat nez TV-t? A maio gyerekek neznek meg egyaltalan Vuk-ot meg Mezga csaladot?

ZsuzsiKép
Jobbulast a kiscsajnak, allitolag van valami hasonlo virus mostanaban...
A pici feneket mivel kenegeted?Nem segit a Neogranormon? Ki is mondta, hogy nem szabad sokat kenni vele a popot?En majdnem mindig azt hasznalom...

SuncsiKép
Repules...azt olvastam, hogy sokkal jobban birjak, mint az aggodo szulok gondolnak, le es felszallasnal jo ha szoptatod, mert a nyomaskulombseg neki is bedugaszolja a fulet, es az zavarja...

Kepzeljetek, ma reggel osszefutottam az egyik ismerosommel, akivel egyutt jartunk kismama-klubba es nem messze lakik. A kislanya 9 hetes es este ugy tanitja egyedul elaludni, hogy leteszi a kisagyba, a gyerek sokszor fel orat sir, annyira, hogy rosszul lesz tole, osszehanyja magat es elajul... Ez normalis? En 1X probaltam meg sirni hagyni, 5 percig bogtem a konyhaban, Balazs a szobajaban, de nem birtam es megfogadtam, hogy soha tobbet.A nyafi, az mas, de mikor olyan ketsegbeesetten sir...
Milyen szerencsem van, hogy Balazs elalszik este magatol es nem siros, en nem tudnam igy kinevelni belole.Inkabb olben altatnam, az tuti.

Ha igaz, akkor ma hajat festetek...Huuu, milyenekre erek ra, mi? Miota szultem nem volt beszaritva a hajam, megmososm osszefogom vizesen es kesz.MIcsoda luxus!Kép

szoszi
szoszi

OrsiKép
Kozben megjelent a Te irasod...
Jo, hogy szolsz, Vigantol!!! Allandoan elfelejtem, jo ha heti 3x kap! Tiszta lokott vagyok, pedig mar ratettem a pelenkakra, hogy biztos ne maradjon ki, de lazan felreteszem ezek szerint...
Szoval nem tragedia, hanyan nonek fel nelkule, meg aztan ok nyari babak, tobb a feny.
Egyebkent a noverem az elejen osszekeverte a hasfajas ellenivel es 15-ot adott egyszerre belole a kisfianak Kép, na o bogott csak igazan (a noverem), hogy mi lesz.Persze, semmi, a doki neni is rohogott!Nem szentiras az!
Csodalatos,erzekeny anya vagy! Csak azok tudnak igy szivre venni mindent!!!

ZsuzsaKép
Mail!

Ki szokott meg Wellness-re jarni? Borit tudom, es meg? Tudtok valami jo , esetleg bababarat helyet? Mar keszulunk... Gyereket is visszuk, hurcoljuk magunk utan, mint Gyurka a budiajtot!Kép

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Swen: Lili az oklet cuppogja, de ha odaadom a cumit elfogadja. Felek, hogy a vegen ujjszopas lesz, mert egyszer veletlenul betalalta a nagyujjat a szajaba es lelkesen cumizott rajta. Kép

Orsi: 15 perces ut egyaltalan nem sok egy 2 hetes babanak. Talan mas baja volt, talan egy kicsit hideg volt neki. Vagy ha hason alvos, talan hasra kellett fektetni a babakocsiba. Lili olyan pici koraban ugy szeretett a babakocsiban lenni, most mar a hatan, mert sokat nezelodik kozben.
Es gyogyulj meg! Kép

Sziszi: Kismama ismerosod tanitasa az egyedul alvasrol. Kép Hat en se csinalnam igy az biztos.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Bocs ha nem reagálok mindenkinek. Igen tegnap kezdődött a szeptember és vele az iskola is. Kép
Ma meg viszem a kisasszonyt csípőultrahangra, úgyhogy nincs sok időm mostanság.

Orsi,
Gergőnek bele kell rázódni a sétába is, ez is egy új dolog számára, mint minden. Hidd el a köv. már sokkal jobb lesz, és jól takargasd be. KépÉs biztos, hogy nem vagy rossz anya, csak neked is meg kell ismerned a kisfiadat. Fel a fejjel!

Szöszi,
mi igenis nézünk régi meséket!!! Nálunk csak a Minimax mehet, ahol csupa agresszivitásmentes mesét adnak, tele régi kedvencekkel. Kicsi fiamnak pl. a kockásfülű nyuszi a kedvence, de nagyon szereti a vizipókot is, meg a pom-pom-ot

Anikó,
nektek mikor kell visszamenni a kórházba uh-ra? nekünk vmikor okt. végén.

Linda,
eljutottatok már a játszóra?

Swen,
ha kifakadt az oltás, akkor azt jelenti, hogy megfogant, tehát biztos, hogy nem kell újraoltani.

Hajni
nalika

SziasztokKép

Szöszi
Köszi a biztatást!Kép Nagyon aranyos vagy!Kép

Rita
Sajnos ha nem alszik el, akkor nem marad meg hason, úgy szoktuk becsempészni ebben a pózban a kiságyba. Mert a hasának meg ez a jó.Kép Szerintem sok volt még neki így egyszerre, göröngyösek az utak, mentek az autók, túl sok újdonság. Majd szépen, lassan megpróbálunk hozzászokni. Azért köszi a biztatást!Kép

Nalika
Neked is köszi.Kép

Amúgy az utolsó üzenetem éppen, hogy csak el tudtam küldeni, mert felébredt, úgyhogy délelőtt gyakorlatilag 25 percet aludt összesen.Kép Aztán megint szopcsiztunk és most végre alszik, az előbb megint felébredt, hogy fáj a hasa, de már annyira fáradt, hogy a vállamon aludt tovább, és most sikerült hasra letennem. Huh!Kép

Puszi mindenkinek, nem tudom jövök-e még, mert ez a nap elég nehéznek tűnik.Kép

Orsi

avocado

Sziaszok!

Tegnap végül csak 4 kaja volt, de ma 1/2 7-kor indult az élet! De még csak két nagy kaja volt (200/alkalom).

Kép

Tegnap megkaptam a kiokítást, hogy a melleim azért nem annyira kemények, mert ez élettanilag puhul így 3 hónap után, és nem a kevesebb tej az oka. Lehet, hogy így van???

Zsófi 2. délelőttje is megvolt az ovivban... Kép

Orsi: séta Kép NE add fel, menni fog! Nekem is van, hogy ki kell vennem Edinát. Általában olyankor megnyugszik, és vissza is tudom tenni.
És üzenem! Jó anya vagy! Én is mondok ilyen butaságokat ám, de nem gondolom komolyan!
Gondolom nem vígasztal, de én én torkom is tropa! Te mit használsz rá??? Én is alig alszom miatta, hólyagos, és a fülem is fáj Kép

Szöszi: altatás: ez egy módszer, de én sem értek vele egyet!!!

Zsuzsi: Dorkának jobbulást! Popsi Kép Dokinak mutattad???
Kép Kép

Swen: aha, ma is élvezte. A szüleimmel van most a beszoktatás alatt! De ált. én is megsétáltatom Edinát, és együtt jövünk haza!
BCG Oltás: ragaszd le egy kis gézlappal! Mert köl állandóan leszakad majd a hegg! De lehet, hogy Zitának lesz igaza!

Sok az eltűnt!!! Merre vannak?
Mariann, Anikó nagyon régen volt, de Bellana is!

ZSuzsa
zerko

Egy kis iromány:

A horoszkópok elnézőek. Sőt, jóindulatúak. Ezennel
szakítunk a hagyománnyal, fehéren-feketén arcodba vágjuk, milyen is vagy valójában.

Kos (03. 21. - 04. 20.)
Főnöknek nem vagy jó, mert fejjel mész a falnak. De beosztottnak sem vagy az igazi, mert fejjel rohansz a főnöknek. Kollégának sem vagy jó, mert olyan lusta vagy, mint a lajhár. Ügyfélnek azért nem felelsz meg, mert tiszteletlen vagy. Ügyintézőként pedig isten mentesen meg tőled, hiszen minden ügy az agyadra megy. Kritikusnak sem
vagy jó, mert nem tűröd a vitát. A férj zerepére azért nem vagy alkalmas, mert könnyen feladod. Feleségnek pedig azért nem, mert nem vagy elég megértő. Járművezetőnek sem vagy jó, mert olyan erőszakos vagy, mint a piaci légy.
Gyalogosnak meg azért nem, mert hebehurgyán közlekedsz.
Tapintatlanságod miatt az orvosi pálya sem ideális neked.
Fiatalnak azért nem vagy jó, mert minden ellen lázadozol.
Öregnek meg azért nem, mert makacs vagy. Eladónak azért nem, mert mindent a vevőre akarsz tukmálni. Vásárlónak meg azért nem, mert gyorsan elveszíted a türelmed, és képtelen vagy sorban állni.
Tudod minek vagy jó? Egyedül Kosnak!

Bika (04. 21. - 05. 20.)
Kétségtelen tény, hogy nem hasonlítasz a adarakhoz. Nem cikázol a szélben, nem csapongsz ide-oda. Állsz két lábbal a földön, mint egy ingatlan. Érdeklődési köröd sem túlságosan széles, keveset olvasol, viszont a Házi Áldást
kívülről fújod. Életedben első a kényelem, agytekervényeid is csigalassúsággal forognak, és mire eszedbe jut valami, sokszor besötétedik. Az este pedig a családodé, és a korai alvás is fél egészség, így aztán nem is élsz altatókon.
Humorod sajátságos, de úgy is mondhatnánk, hogy kevés, így aztán könnyen azt gondolod, hogy az emberek rajtad mulatnak. Ha pedig felheccelnek, akkor vérbe borul a szemed, agyad vörös köd borítja el, és jaj annak, aki a közeledbe kerül, mert vér fog folyni! Nekimész a szerencsétlennek, mert nem érted a viccet, és nem hagyod abba, csak akkor, amikor a többiek téged döfnek le.

Ikrek (05. 21. - 06. 21.)
Olyan vagy, mintha tudathasadásod lenne. Kijelented magadban, hogy szereted Józsit, aztán nyomban felteszed a kérdést magadban: de vajon igazán szeretem őt? Ő lenne nekem az igazi? Vagy tovább keresgéljek? Így aztán egyik kapcsolatból a másikba esel, és megbízhatatlanná válsz.
Állandóan tele vagy tervekkel, könnyen ígérsz, sőt, embertársaid segítségére is sietsz, de csak elméletben. Ha tettekre kerül a sor, akkor felhúzod a nyúlcipőt, és gyorsan lelépsz. Különösen igaz ez, ha pénzről van szó, így aztán te vagy a környezetedben a leghíresebb fogtechnikus. Ismerőseidnek pedig az agyára mész az örökös tervezgetéseddel, vagy amikor a véleményüket kérdezgeted, amire oda sem figyelsz, el sem jut az agyadig, nem hogy megfogadnád, amit mondanak.

Rák (06. 22. - 07. 22.)
- Tegnap olyan rosszkedvű voltam - mondod ma jókedvűen.
- De most sokkal vidámabb és optimistább vagyok - és amint kimondod, hirtelen el is szomorodsz.
- Persze, hiszen semmi okom rá, hogy vidám legyek! - állapítod meg magadban, és ez pokoli jókedvre ingerel téged.
Olyan vagy, mint az időjárás. Teljesen kiszámíthatatlan, amitől a környezetedben azt mondják rád, bolond lyukból bolond szél fúj. Egyébként te vagy az éjszaka embere, éjfélkor képes vagy egy fantasztikus kávét főzni, okosan világítanak szemeid, és az éjszaka leple alatt
szerencsésnek tűnő terveket szövögetsz. Aztán ahogy jön a reggel, úgy hullik darabokra az álom. Ájultan ébredsz fel, elkésel a melóból, és lemaradsz mindenről. Napközben nyitott szemmel alszol a munkád fölött, amire főnök megjegyzi: Mi az, maga holdkóros?
Majd ahogy feljön a Hold égen, úgy lesz körülötted minden csupa napsütés! Alig akad ember, aki megértene téged!

Oroszlán (07. 28. - 08. 22.)
Tudod milyen vagy? Mint egy zsebdiktátor. Egy mini
Napóleon. Leggyakrabban elhangzó mondataid:
- Jó, jó, tudom, hogy ordítok! De merje valaki azt
mondani, hogy nincs igazam?
- Nem harapom le az orrod, gyere csak közelebb! És az ég szerelmére, ne ilyen alázatosan, hétrét görnyedve! A fejembe száll a vér, ha csak rád nézek!
- Takarodjál ki innen, érted?! És gyere be még egyszer, de kopogtatás nélkül, és próbálj meg artikulálni, hangosan, felemelt fejjel beszélni, mert széttéplek!
- Ne hátráljál nekem kifelé, mert mindent elviselek, csak az alázatoskodást nem!
- Te mondtad az értekezlet után, hogy akinek az Isten hivatalt ad, annak észt is ad hozzá? Mert, ha igen, akkor ez nagyon helyes megállapítás volt! Legközelebb említsd meg bátran, nagyobb nyilvánosság előtt. Mert nagyon nagyra becsülöm az őszinteséget!

Szűz (08. 23. - 09. 22.)
Honnan ismered fel a Szűz jegyűeket? Például a lakásukról,ami ragyog a tisztaságtól, náluk még az előszobaszőnyeg rojtjai is mértani alakzatokat vesznek fel. A Szűz férfit otthoni környezetben úgy ismerheted fel, hogy a leggyakrabban a konyhaasztal mellett, mackóban üldögél, és
kedvenc hobbijának, a bélyeggyűjtésnek hódol. Elragadja őt a szenvedély, ha a virág- vagy történelmi sorozatát rendezgetheti az albumában. A Szűz asszony nett, és nem szégyelli agyonmosott, nejlon otthonkáját, amiben képes
egész nap a konyhában tenni-venni. A Szűz gyermekek igen tisztelettudóak, szófogadóak, és rendkívül pechesek, állandóan történik velük valami malőr. Szögbe lépnek, elszakítják a ruhájukat, összekenik magukat, és ehhez bűnbánó ábrázatot vágnak, amitől előbb-utóbb a szüleik
agyára mennek.

Mérleg (09. 23. - 10. 22.)
Jelmondatod: mindenkinek igaza van! Így aztán rendszerint kétkulacsosnak, és egy idő után elviselhetetlenül idegesítőnek tartanak. A bizonytalanságod, vagy a másoknak való megfelelési kényszered miatt nem diplomatikusnak,
hanem hazudozónak tartanak. Egyébként többféle Mérleg van:
Patika Mérleg: Olyan érzékeny vagy, mint a mimóza.
Melletted nem lehet sem tévézni, sem zenét hallgatni, és talán még hahotázni sem a telefonba, mert rögtön előhozakodsz a "Szétmegy a fejem!" mondattal, amivel nyomban elveszed a másik életkedvét.
Mázsa Mérleg: Az előző ellentéte vagy, akár a hátadon is vághatják a fát, vagy a fejed tetején is táncolhatnak, mert észre sem veszed. Ha rád szakad a ház, akkor csodálkozva megkérdezted: Történt valami? Emiatt aztán olyan érzéketlennek tartanak a környezetedben, mint egy fatuskót.
Tányér Mérleg: Semmit sem adsz önszántadból. Mindenért azonnal viszonzást vársz. Vagyis még mielőtt adnál, gyorsan tudni akarod, hogy a másik serpenyőbe mi lesz az ellensúly. Ezért kedvenc mondatod: "A tiéd leszek, de mit kapok cserébe érte?"
Kalmár Mérleg: Nem foglalkozol azzal, ha valami nem úgy sikerül, ahogy ígérted. Vagy ahogy ezt várják tőled.
Hiszen, mi történhet? Attól, hogy még nem egészen stimmel valami, nem fog összedőlni a világ! Nem így van?

Skorpió (10. 23. - 11. 21.)
Közöny és szenvedély, ördög és angyal, apály és dagály. Mindezek rád vonatkoznak. Képes vagy a tűző napon kiülni egy sziklára, és ájultan élvezni a forróságot. Szakadó esőben tönkreázni a gyönyörűségtől. Sokan azt hiszik rólad, hogy támadó vagy, pedig te nem ismered a támadást,
csak az önvédelmet. Egyetlen fogást alkalmazol, ami halálos: összegömbölyödsz és a fejed felett előreszúrsz. Ha jól belegondolunk, akkor rokonságban állsz az elefánttal. Mert alapvetően szelíd vagy és békés. Ám, ha egyszer betelik a pohár, akkor eltaposod az embert. Aki ennél a hasonlatnál felteszi a következő kérdést, az
feltehetőleg nem ismer téged: "Na, jó, de az elefánt tekintélyes állat. Ellenben egy ilyen parányi, csúf kis féreg, mint amilyen a Skorpió, hogyan jön egyáltalán ahhoz, hogy védekezni merészkedjen?" És ezután már jobb lenne, ha nem is akarna megismerni téged...

Nyilas (11. 22. - 12. 21.)
Te vagy a társaság öröme, rád mindig lehet számítani. Ott vagy az összes kiránduláson, a legénybúcsún, és ha jól be kell rúgni, akkor is. Te vagy az, aki nemcsak január elsején fogadkozik, hanem akkor is, ha másnapon ébred, és
nagy hangon adja elő, hogy új életet kezd. Amit persze nem tart be! Életművésznek tartanak, mert az embereknek fogalmuk sincs arról, az állandó pénzzavar ellenére honnan telhet mégis mindig mindenre. Szimpatikus egyéniség vagy, de mindenhonnan elkésel. Ha a főnököd értekezletet tart, neked egy órával előbb szólnak, és még akkor is képtelen vagy az időt tartani. Szilaj vagy és mértéktelen, nyugtalan és zabolátlan. Állandóan önmagaddal állsz harcban, talán azért, mert az állatövben kentaurként ábrázolnak. A felsőtested ember, az alsó ló. Vagyis röviden torzó vagy. Igaz, a csupa szíved miatt mindenki
olyannak imád, amilyen vagy.

Bak (12. 22. - 01. 19.)
Ha nem tudod, hogy milyen a Bak, akkor képzelj el egy kis gyalogösvényt a hegy oldalában, amelyet egy hatalmas sziklatömb torlaszol el. Jön egy kiránduló csapat, akik között van egy Bak jegyében született. Mindenki megkerüli
a követ, csak a Bak áll meg búsan előtte. A többiek már vígan messze járnak, de a Bak még mindig lehorgasztott fejjel a kő előtt áll. Aztán másnap újra kimegy a kőhöz, és harmadnap pedig már visz egy vasrudat is magával. Megpróbálja egyedül kiemelni vele a sziklát, persze eredménytelenül. Az idő lassan őszbe fordul, majd jön a tél, de a Bak még mindig próbálkozik a sziklával.
Tavasszal már kötéllel, csörlővel felszerelkezve érkezik a kőhöz, közben a barátai elfelejtik őt, a családja is darabokra hullik, és a Bak egyedül marad. Végül a kő elégeli meg a Bak makacsságát, és fogja magát, arrébb megy.

Vízöntő (01. 20. - 02. 18.)
Te vagy a nagy beugrató! Képes vagy fordítva felvenni az ingedet, és meggyőzni arról a többieket, hogy ez a legújabb divat. Komolyan kifejted, hogy valódi angol szövettel vonatod be a kocsidat, és kétsoros gombolás lesz az ajtaján. Állandóan szerepet játszol, és magad vagy a két lábon járó rejtély. Nem várod meg, hogy az emberek kinevessenek, hanem te nevettetsz. Rendkívül feledékeny vagy, már egészen fiatal korodban érdemes lenne ginszeng-gyökeret szopogatnod, hogy ne felejtsd el az ötleteidet. Naiv vagy, aki még felnőtt korábban is képes léggömböket eregetni. Mellesleg, ha a barátaid nem vigyáznának rád, éhen is halnál. Ritka típus vagy - szerencsére, mert nagy bajban lenne az emberiség, ha sokan lennétek. Igaz, akkor lenne még nagyobban, ha nem is léteznétek!

Halak (02. 19. - 03. 19.)
Ingatag, érzékeny, állandóan másra vágyakozó és örökké elégedetlen vagy. Kicsit olyan Savanyú Jóska. Hiszen a játszótársakat elkerülöd, inkább magányosan üldögélsz a vízparton. Képzeletben elhatározod, hogy tengerész leszel. Persze, ha a parton találkozol halászokkal, akkor inkább
halásznak állsz. De nem vagy tőle boldog. Azt tervezgeted, hogy jobb lenne, ha te szállíthatnád ki a halat a nagy szálloda éttermének. Rád bízzák a munkát, és te rájössz, hogy milyen jó lenne mégis liftesnek lenni a puccos hotelben. És nem mész vissza a halászhálók közé, hanem egyenruhában nyomogatod a lift gombjait. De már azon jár az eszed, milyen jó lenne, ha kiküldenének a reptérre, a vendégek poggyászáért. Nem telik bele sok idő, és az álmod valóra válik. Aztán persze nem mész vissza a szállodába, hanem pilótának állsz. És persze ettől sem vagy boldog, hanem széttárod a karjaid, és nagyot sóhajtva azt mondod:
"Nem valósult meg az álmom, nem lehettem tengerész! De mit is tehetnék? Bele kell törődnöm a sors akaratába."
zerko

Sziasztok!

Először is engem felháborított Szöszinek az ismerőse, aki hagyja sírni a gyerekét ájulásig. A nyöszörgés az más, de lilán ordítani hagyni?????????

Tegnap megkapták az oltást a gyerekek. Délután ezért sírósak voltak, de pont azért, hogy elkerüljem az ordítást, megkértem a férjemet, maradjon itthon. Így mégis csak könnyebb volt megvígasztalni őket.

Az én gyerekeim is megtanulták, hogy este 8-kor alvás, és legkésőbb fél 9-re alszik is mind a kettő, de én ha sírtak kivettem, megnyugtattam és még ébren vissza is tettem. Az elején volt olyan, hogy 10-15 alkalommal ismételtük meg ezt, de mostmár max 2-3-szor kell őket kivenni és alszanak.

Nem tudom, ki javasolta, hogy a bukós babákat büfiztessük hason. Kipróbáltam Tomikánál. Úgy néz ki ez bejött. Azóta szinte alig jön ki belőle valami. Korábban volt, hogy fék dl tejet locsolt rám.

Köszönöm mindenkinek a babákkal és rendszerrel kapcsolatos dicséreteket. sajna ikreknél egyszerűen muszáj.

Zsuzsa: Én elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg van tej a puha melledben is. Mostmár az én melleim is puhák, de ennek ellenére, még mindig 100 ml felett tudnék leszívni belőlük etetés után. Mostmár hetek óta próbálom fejés nélkül tartani őket, de a múlt héten annyira bedurrantak, hogy nem bírtam tovább és mellenként 150 ml tejet fejtem le etetés után. A túl sok tej sem jó dolog.

A babák már ismerkednek. Minden nap egy kiságyba teszem őket negyed-fél órára. Kb eddig tudják lekötni egymás figyelmét. Sokat nevetnek egymásra, kalimpálnak, tátikáznak, gőgicsélnek. Jó látni őket.

Orsi: Szerintem is fokozatosan szoktasd a sétához a nagylegényt. Nekem azt tanácsolták, hogy szélben az első három hónapban ne nagyon vigyem ki őket.
A baba masszázs nem korai még két hetes korban? Én egyébként 1,5 hónapos korukban kezten el, persze csak kezdetlegesen, mindig fürdetés előtt olajjal csinálom és max:3-5 percig. Nagyon élvezi mind a két csemetém, de több időre nem köti le őket.

Vali
cvali

Zsuzsa! Ha tudtam volna, hogy emiatt gondolod, hogy kevesebb a tejcsi, akkor mondtam volna, hogy emiatt nem kell aggódni. Szóval a kérdésre a válasz: Igen, így van. Nekem
Irigyelek mindenkit az ovi miatt. Ádám is annyira szeretne már menni.

Szöszi! A barátnőd valószínűleg az Aludj jól gyermekem című könyv tanácsait alkalmazza gondolkodás és kritika nélkül. Nekem a módszer úgy alapból nem tetszik. Bár elhiszem, hogy néhány elnyűtt, fáradt anyuka már képes mindent kipróbálni. De azért vannak határok.
Tényleg tudok nagyon aggódni másokért. De szóljatok rám, ha ezen okból kissé túlbuzognék.
Nem az Oroszlánkirállyal van a baj. Azt én is szeretem. Meg van Vizipókunk, Pom-pom-unk, Süsü. Az a baj, hogy a gipsze óta többször engedek a mesenézős kérésnek, mint kellene.

Orsi! Nagyon jó anya vagy. Ne aggódj! Figyelsz a picidre és kielégíted a kívánságait. De most tanuljátok egymást. Ehhez idő kell. Majd kiismered, hogy is szeret igazán sétálni. A Vigantol én is elfelejtem néha. A hülye K vitamint meg rendszeresen.

Zsuzsi! Popsi. Kép

Rita! Van egy elkeserítő hírem. Az, hogy cumizik Lili, nem zárja ki az ujjszopást. Egyik kolléganőm ujjszopás megelőzésre vezette be a cumit az újszülöttjénél. Ehhez képest a gyerek szopizta az ujját is.

Most megyek el, mert szopizni vágyik a legkisebb.

Üdv:

Zita
pzita

A keddi képen Alina volt felül. Íme csak róla egy kép:
Kép

Apjuk és a két gyerek:

Kép

Jó délutánt mindenkinek!

Vali
cvali

ZitaKép
Dehogy baj, hogy aggodsz masok miatt, ellenkezoleg! Majd egyszer felhivhatlak, csak ugy beszelgetni?
Igazad lehet, mert mondta, hogy higyjem el, ezt igy kell, mert majd megmutatja a konyvben.Biztos arrol van szo akkor.
Aha, gondoltam, hogy mikor mar nem birod rabolintasz, mert az Oroszlankiraly amugy nem olyan gazos mese.

ValiKép
Ez is uyanigy volt nalunk is Kép (sokban hasonlit a rendszerunk), az esti altatas.Mi mar 2 napja egyszer sem kellett felvegyuk.
A lila orditast en sem birnam hagyni.Semennyit sem.Szegeny gyerek.
Kepzeld az ejjel Bazso 1-kor ebredt, feltem, hogy mi lesz a progival, nappal kinlodhatunk behozni, erre legkozelebb oramu pontosan 5.10-kor ebredt!Kép

ZsuzsaKép
Az enyem is puha es a bal kb 2X annyit termel, mint a jobb.

OrsiKép
Erdekes, ha ebren van, Balazst sem lehet hasra fektetni.De az 5 oras etetes utan hajnalban ugy teszem le, almaban es azota tud aludni reggelig...Azt hiszem PanoKép javasolta.De ha ebren van, akkor utalja, ugy kell lecsempeszni ebben a helyzetben.

Nekunk is kifakadt az oltas helye, de mar vagy 2X is. De, emlekszem, mikor engem ujraoltottak 14 evesen, akkor is tobbszor kifakadt.

LanyokKép
Lehet a babahordozoba tenni a kicsiket? Rovid idore? Vagy amig nem ul egyaltalan? Gondoltam kivinnem magam melle a konyhaba es beszelgetnek vele mikozben jar a kezem...

szoszi
szoszi

SziasztokKép

Zsuzsa, Vali, Zita
Köszi a biztatást!Kép

Vali
Végül is én is úgy gondoltam, hogy még korai, majd 1 hónap múlva elmegyünk, akkor már másfél hónapos lesz Gergő. Szuperek a képek!Kép

Lányok
Ti hogy adjátk be a Vigantolt? Lefejt tejcsiben? És hogyan tudtok 1 cseppet cseppenteni belőle? Én megpróbáltam egy tányérra és nagyon nehezen ment 1 csepp, nem is látni rendesen!Kép Végül is kiskanállal adtam be, de a védőnő utána azt mondta, hogy az nem az igazi, de adhatom a baba szájába közvetlenül. Attól meg azért félek, hogy ha 2 csepp megy, az sem jó. De minden nap fejegetés 3-4 csepp tej miatt...Ti hogy csináljátok?

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi:
én rácseppentem a mellbimbóra a szoptatás előtt! És a kajával lenyagolagtja!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok

OrsiKép
SétaKép Majd belejöttök, ne félj!Kép Én közvetlenül a szájába szoktam cseppenteni. Eddig egyszer fordult elő, hogy véletlenül kettő ment, de nem lett belőle baj! Ahhoz, hogy baj legyen, folyamatosan extra dózist kellene kapnia!!

SzösziKép
Azért ez meredek a barátnődtől. A könyvek szoktak hülyeségeket írni. Hol maradnak az érzelmek???

Kedden voltunk 1 hónaposak. Nőttünk 2cm-t és 3,9kg a súlyunk.
Nem tudom "meséltem-e" múltkor, hogy a sógornőm felhozta a beteg gyerekét és vérig volt sértődve, hogy nem engedtem a Réka közelébe, pedig ő már megmondta ezerszer, hogy nem beteg a gyereke, hanem allergiás, ezt a gyerekorvos is megmondta.
Na kedden vettem a bátorságot és megkérdeztem a dokitól (ugyanaz a gyerekorvosunk), hát ő nem tud semmiféle allergiáról.
Most szóljatok hozzá, és ne kapjon az ember idegbajt. Első felindulásomban átvillant az agyamon, hogy megfojtom. Az az egy szerencséje, hogy azóta nem találkoztunk, de amit szóban kapni fog tőlem azt nem teszi zsebre.

Réka annyira mohó mostanában, hogy van olyan, hogy evés közben, csak szívja és szívja a kaját, levegőt nem vesz, utána meg égtelenül elkezd sírni, mert rosszul esik neki. Kis süsükémKép
Az éjszakai etetésnél majdnem elsírtam magamat. Rácsapot a drágám a cumira, közben rámnézett bandzsitva, olyan hálásan nézett, hogy összefutott a könny a szememben. Ezekért a felejthetetlen pillanatokért érdemes élni!Kép

BNM
Bnm

Sziasztok!

Még élek, de most nem nagyon van lehetőségem jönni, mert problémák vannak a családban és ez minden energiámat felemészti!
Panaszkodni nem akarok, mert másnak is lenne mit!

Majd ha kicsit jobb lesz a helyzet, akkor jövök! Addig kérek kimenőt!

Jó éjt!
Mariann
marcsababa

SziasztokKép

Hát én vagyok ma az aranyérmes?KépEl sem hiszem!Kép

Tegnap volt egy elég nehéz esténk, Gergő kisebb megszakításokkal 1 órán keresztül üvöltött a kezemben!Kép Azt hiszem megint túlette magát és bekeményedett a pocikája.Kép Majd megszakadt a szívem!Kép Aztán elaludt és utána visszaállt a rend, éjjel is szépen 3 óránként kért cicit. Anyukám mondta, hogy mérjem, eddig mindig elfelejtettem, de ma reggel már nem. Az egyik cicimből leszívott 60-at, de az nem volt Neki elég, úgyhogy adtam a másikból is és abból még 10-et. Legalábbis a mérleg szerint, ami nem digitális, úgyhogy gondolom nem teljesen pontos.
Tegnap óta kicsit meg vagyok ijedve, kevesebbnek érzem a tejem! Nem durrannak be annyira és úgy tűnik nem is elég 1 cici egy etetéskor!Kép Elkezdtem a Laktoherbet, remélem segít. Nem tudom, mi lehet az oka, talán ez a betegség, a torokbajom? Remélem nem lesz gond!!!

Zsuzsa, Bnm
Köszi a választ csepp ügyben.Kép

Mariann
Sajnálom, hogy gondok vannak Nálatok!Kép Remélem hamar túl leszel rajtuk és megint tudsz jönni, addig is kitartás!

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

SziasztokKép

Merre jártok mind?

Orsi

avocado

Orsi! Óvatosan azzal a mérleggel. Könnyen bele lehet gabalyodni a bűvkörébe. És remek stressz kiváltó lehet, akkor meg aztán tényleg apadhat a tejcsi. Heti egy, vagy esetleg napi egy jobb. És akkor se az etetést mérd, hanem Gergő gyarapodását. Azaz mindig ugyanolyan körülmények között. És hacsak nem valami extrém változást tapasztalsz magadnál, akkor Gergőt figyeld (Tudod a szokásos: pisis-kakis pelusok száma, pisi színe, gyarapodása.) Egyébként persze bejátszhat a betegséged is. Másolok neked ide valamit erről a témáról:

Amikor az anya szoptatási tanácsadóhoz fordul, mert úgy érzi, hogy nem elég a teje, általában a következő megfigyeléseire szokott hivatkozni:

-a melle puhább és kisebb, mint azelőtt volt
-a kisbaba sír vagy nyugtalankodik szopás után
-már nem elég neki egy mell
-gyakrabban szeretne szopni, mint azelőtt
-szopás után semmit vagy csak pár csepp tejet tud kifejni
-korábban egész nap magától is folyt a tej, ez most megszűnt
-a korábban erőteljes tejleadóreflexet már nem érzi
E tünetek egyike sem utal törvényszerűen arra, hogy a tej kevés lenne, hanem inkább a szoptatási időszak során bekövetkező normális változásokról van szó. Miután az első hetek elmúltával a tejtermelődés beáll a kereslet-kínálatnak megfelelően, valóban azt tapasztaljuk, hogy a kezdetben egész nap észlelt teltség megszűnt. A tejtermelődés "gazdaságossá" vált, annyi termelődik, amennyi a kicsinek kell. A kezdeti teltségben szerepet játszó szöveti ödéma lecsengett, emiatt is puhább tapintású a mell. Az első hetek elmúltával a prolaktin hormon értékei fokozatosan csökkennek, míg körülbelül 12 hét múlva csaknem arra a szintre állnak vissza, ami a nem terhes állapotra jellemző, az anyatej azonban mégis termelődik tovább, éppen annyira, amennyire szükséges. A szoptatások idején azonban kiugróan magas prolaktin értékeket mértek. Vagyis: a tejtermelődés szempontjából nagyon lényeges a mellen töltött idő és a szoptatások megfelelő gyakorisága.

A szoptatás sikeressége és a tejmennyiség szempontjából csaknem mindegy, hogy egy vagy két mellből szoptat-e egy-egy alkalommal az anya. Ha nem teszi át túlságosan hamar egyik melléről a másikra, ha egy mellből szoptatás esetén nem telik el túlságosan hosszú szünet a szoptatások közt, mindkét megoldás megfelelő lehet.

Az, hogy mennyi tejet tudunk kifejni, inkább technikai kérdés. A kellõ hatékonyság érdekében rendszeres, naponta többszöri fejésre van szükség. (Lásd: Fejés)

A baba szopás utáni sírásának, nyugtalankodásának nem feltétlenül az éhség az oka. Ha visszatesszük a mellünkre, azt tapasztaljuk általában, hogy szopik néhány kortyot, aztán nagyon szívesen eltölt még ott további egy órát - békés cumizgatással, amikor már csak az odabújást és a testközelséget élvezi.

Mariann! Sajnálom, hogy gondok vannak, és így nem tudtok csak a babázásra koncentrálni és élvezni annak szépségeit. Remélem, elmúlnak a bajok gyorsan.

Szöszi! Az e-mail címedre elküldöm az új telefonszámomat, meg a vezetékest is, meg az ICQ számom, ha esetleg szoktad használni. És állok elébe a beszélgetésnek. Kép Sőt várom. Kép

BNM! Egyetértek. Vannak olyan mosolyok, pillantások, ami elfeldtet az emberrel minden rosszat, és erőt ad ahhoz, hogy a nehéz pillanatokon is könnyebben túllendüljön az ember.

Most befejezem, mert az ebédhez még ki kell sütnöm a husit, és a mosógép sem tereget magától.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Na ma aztán nem nagy a forgalom...remélem csak eddig.Kép

Orsi! Te tényleg egy nagyon érzékeny és aranyos anyuka vagy, aki még nagyon az elején jár, hiszen még szinte most szültél. Ezért aztán ne felejtsd el, hogy még azt is ki kell pihenned, meg még most jön szülés utáni depi, meg ugye ott a bébid, aki 24 órás törődést igényel. Hidd el, hogy hamarosan megtanulsz mindent, ami a babád meg a ti boldogságotokhoz szükséges, már eddig is nagyon jól csinálod! De kérlek próbálj nem aggódni meg szomorkodni minden miatt, s ha van sgítséged a család részéről, akkor inkább pihenj amikor csak tudsz, vagy menj el egyedül egy picit sétálni, vásárolni, vagy bárhová ami egy picikét kikapcsol, megnyugtat. Tudom ezt így nehéz megoldani, mert beteg is vagy, meg fáradt is, de hidd el, ha picikét kikapcsolsz máris könnyebb lesz minden! Tejcsi ügyben én is a Zita által leírtak miatt nyugodtam meg. Nem tudom másoknál hogy van, de az én melleim általában csak reggel olyan kemények, délután felé már elég puhák, de mégis van bennük tej. A kisfiam, ugyanis igen hallhatóan eszik, főleg az elején, s én is mindig nézem, hogy nyel-e, vagy csak cumizik. Tehát a puhább mell tényleg nem azt jelenti, hogy nincs tejed, vagy kevesebb van. de ezt nem is akarom ismételni annyiszor olvashattad már!!! Úgyhogy nyugi!!!!!! A laktoherb egyébként lehet, hogy Gergő pocijának is jót tesz!Kép

Szöszi! AngyalbabádKép Ma egész nap csavarogtok? Hol vagy?

Zita! Engem sem zavar, sőt nagyon tetszik, hogy ilyen gondoskodó vagy és igyekszel megnyugtatni másokat! Úgyhogy emiatt szerintem senki sem állít le!Kép

Mariann! CsaládKép Gyere amikor csak tudsz!

BNM! Ezt nagyon szépen írtad le.Kép

Zsuzsa! Ez a vigantolos ötlet nagyon jó!!!Kép Én is mindig elfelejtem.Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Két gyönyörü napunk volt Andriskaval. Tomi munkaja felöl jo hirek jöttek, süt a nap, olyan szép nyarvégi idö van, rengeteget sétaltunk, voltunk ELÖSZÖR kettesben a belvarosban busszal, babakocsival. Az emberek nagyon rendesek voltak, segitettek fel- és leszallasnal.
Andriska is jol birta, egyszer éhes volt, nyöszörgött, megszoptattam egy félreesö padon, sétaltam vele a karomban (tök jo, hogy itt ott lehet hagyni a babakocsit csak ugy, nem kell félni, hogy elviszik), majd babakocsiztunk tovabb.
Vettem egy tök jo könyvet, apro jatékok vannak benne 1 éves korig minden korosztalynak. Persze a nagy részét az ember ösztönösen is csinalja, de vannak benne jo ötletek, pl olyan babaknak, akik nem szivesen vannak hasonKép, mint pl Andriska.

Tegnap mazsalni is voltunk, 6850g és 61 cm (ZsuzsaKép)

Az egyetlen nyüg még mindig megvan, Szösziékhez hasonloan kb2-3kor és 5-6kor eszik, majd faj a hasa. Ez még mindig nem mult elKép, pedig mar nagyon közeledünk a 3 honapos korhoz. Talan ha nem enne ennyit éjszaka.

Ja, és mar elalszik cumival is, ha leteszem a kisagyba, nem kell mindig elringatni, ennek nagyon örülök. Köszi, hogy irtatok, az ötletet Töletek vettem. Az egyetlen kivétel az esti elalvas, akkor nem cumival, hanem evés és rövid ringatas utan elalszik.

Kakukk!
Dani hizasa nagyon szép. Emma ügyben sajna nem tudok segiteni, csak kitartast kivanok!

Rita!
A keresztelöröl majd remélem lesznek képek. Mi még mindig nem döntöttünk ezügyben.

Chello!
Örülök, hogy bejelnetkeztél, nagyon aranyos Noémi a képeken. Nalunk is Tomi nyugtat meg, ha aggodom, latom a Nalatok is a férjed teszi. Igaza van, minden babanak mas az üteme, a tanacsadoban is latom a sok babat, nagyon sok baba van, aki 4-5 honaposan akkora, mint Andriska, vagy még kisebb, föleg a kislanyok. Olyankor Andriska mindig oriasnak tünikKép.

Zsuzsa,
LabdajelKép
Fantasztikusan alszik Edina, ez igen!
Nagyon aranyosak a képek, Edina is sokat valtozott.
Miért adsz almat???
En egyelöre ugy tervezem, hogy 6 honapig csak anyatejet adok neki, a dokinéni is ezt javasolja, föleg, miutan megtudjak, hogy én is és a férjem is asztmasak voltunk. Szoval ha lesz elég tejem...
A cicim mar nekem sem olyan tejcsarda méretü és sokkal puhabb.

Lino!
Gratulalok a hazassagi évfordulohoz!
2 honaposan mar repültek? füüü, azt azért nem merném. Valahol olvastam, hogy jo, ha mar az elsö oltason tul vannak, mert a reptereken annyiféle ember megfordul.
Tényleg, hogy csinalod a fogyit? En is akarok par kilot fogyni oktoberig...

Linda!
Biztos nem lehet egyszerü Danival + egy pici...
Elhiszem, hogy néha elveszted a türelmed.
Sok puszit és kitartast küldök.
Tényleg, anyossal mi van? Fözött, vagy segitett vmit? Kijöttél vele?

Orsi,
sokmindent irtal, biztos nem tudok mindenre reagalni, amire szeretnék.
A Te Gergöd még nagyon pici, a mi rendszereink mar nagyobb gyerekekre vonatkoznak, természetes, hogy Gergö még nem alszik el könnyen, nyügös, sirogat, csak idövel alakul ki a jo rend, és ö is sokat fog fejlödni.
En sosem teszem le büfi nélkül aludni, mert akar fél ora mulva is felébred, hogy benne van a levegö, felveszem, azonnal büfizik és van, hogy visszaalszik, van hogy nem.
A cumit Andriska sem fogadta el sokaig, azt is "gyakorolni" kell, mint a sétat. Még most sem kell neki mindig.
Gratulalok a 2 hetes Gergöhöz, nagyon aranyos a képeken, én Téged is latlak benne (a szeme talan?), bar én a férjed nem ismerem.
Es persze, hogy jo anya vagy! Az ember sokszor elveszti az önbizalmat, velem is megesik...Kép
A tejed pedig biztosan rendben van!!

Szöszi!
A "magatol elalszik"-hoz lenne kérdésem. Azt hogy csinalod, cumi nélkül? Leteszed az agyba és alszik?
Balazs édes és dundulKép
Wellness: Andriska jar, hozzam, esténkéntKép
remélem Ausztriaban a szallodaban jut egy kicsi belöle nekünk is. Majd beszamolok
Hordozo: ezt a kérdést mar én is feltettem itt, sokan hasznaljak itt a topikban az auton kivül a konyhaban is, miközben vmit feltesznek fözni. En is sokszor beleteszem, miközben eszünk vagy fözök, de azért minél rövidebb ideig. Amig nem tudnak ülni nem jo nekik...

Vali!
Annyira aranyosak a képek!
Hol maradt a karatés sorozat?Kép
A képeid miatt kicsit jobban megértettem, milyen lehet az ikres anyukak öröme, ök együtt is csinalnak dolgokat, amitöl "repkedhet" az anyukaKép Sokszor az embernek csak az jut eszébe, hogy dupla annyi melo...

Swen,
huu, azt nem is irtam, nekünk azt mondtak, hogy szuri utan 2 napig ne fürdessem, de aznap semmiképpen. Mondjuk nalunk nincsen minden nap fürcsi, akkor a wellness-program lerövidül, csak egy kis masszazs van, peluscsere és atöltözés.
Nalunk is igy ment a szuri, mar elötte is sirt Andriska, hiaba, beleszoltam a napi menetbe, ezt nehezen viselik. Ezért is félek az utazastol egy kicsit.

Zita!
milyen ügyesen elbantal Adam gipszével!
Nincs vmi ötleted a mi hajnali hasfajasunkra? Szerintem az éjszakai kajalas + sok fekvés miatt nem tud kakilni, ezért nyöszörög. Erre nincs vmi segitség?

Ildiko!
Gratulalok a konfirmalashoz!
Köszi a biztatast, remélem Andriska is jol birja majd az utat. Allitolag 1 éves kor alatt még nem nagyon hanynak autoban, repcsiben..
A képeket varjuk! Edes a kép Martinrol és Lucasrol! Lucas is nagy huncut lesz, mar
latzsik!Kép

BNM!
1 honaphoz nagy gratula!

Zsuzsi!
Nagyon aranyos a mosolygos Emma!
PopoKép

Pano merre jarsz?

Aniko, puszi Nektek is!

Mindenkinek szép napot, remélem odaér a jo idö!
Puszi
Süncsi
süncsi

Zita
Nagyon köszi a választ, elolvsatam és próbálom magam nyugtatni. Végül is éjszaka 1 cicivel is elvolt 3 órát, úgyhogy csak van elég tejcsi! Ha meg kér még a másikból, hát adok Neki! Most elég rapszódikusan szopizik, napközben többször is csak 1 és 1/4, vagy 1,5 óra telik el kettő között, de ez van, majd beállunk egyszer! És éjszaka szerencsére többnyire megvan a 3 óra!
Egy kérdésem lenne. A fejésről! Akkor most fejjek szopás után, vagy felesleges, annyi tejcsi termelődik, amennyi Neki kell? Meg szerintem nem is nagyon lenne mit, én úgy érzem teljesen kiszívja a Drágám!

Swen
Nagyon köszi a nyugtatást, nagyon jól esik! Fent leírtam Zitának, azért próbálom magam nyugtatni. Iszom a teát és alkoholmentes sört.Kép Puszika!Kép

Süncsi
Neked is köszi a nyugtatást!
Cumi ügyben mi sajnos nem léptünk előrébb, kb.1 perc után, hogy nem jön belőle semmiKép kiköpi és követeli a cicit! Ha meg nem az kell neki, akkor vállon is megnyugszik, akkor nem kell a cumi.Kép
Irígyellek a szép napodért, hogy ilyen jót sétáltatok!

PusziKép

Orsi

avocado

Ja, Zsuzsa!

A torkomra Acriflavim oldatot használok, ecsetelni kell vele, ha tudod jó mélyen, egészen öklendezésig, akkor terül szét jól! Nekem ez szokott használni, de rögtön az elején kezdem. Nem tudom Neked most mennyire lenne jó, hogy már a füled is fáj!Kép A Bioparox-ot nem próbáltad?

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi!

A kérdéseddel kapcsolatban megint másolok neked egy kicsit:
<font size="-1"><font color="0000ff">Mikor van szükség fejésre?

Szoptatni kellemes, szívet melengető dolog, a fejés legjobb esetben is csak rutinmunka. Éppen ezért csak akkor kezdjünk bele, s csak akkor szánjunk rá tömérdek időt, ha szükséges. Igény szerint szoptatott csecsemő esetében az elégséges tejtermelődésnek nem feltétele a rendszeres fejés. Ugyanígy, az elégtelen tejtermelésnek nem bizonyítéka, ha nem sikerül fejni, ez inkább a rossz technika, vagy a túl rövid ideig folytatott fejés következménye.

Leggyakrabban akkor van szükség rá, ha a kisbaba valamilyen oknál fogva gyenge, beteg, vagy kis súlyú a koraszülött, és nincs elég ereje a hatékony szopáshoz. Ez kivételes esetben időre született, egészséges csecsemővel is előfordulhat, ha a tej későn lövell be, és a súlyesése meghaladja a születési súly nyolc-tíz százalékát.

Előfordulhat, hogy az anya betegsége vagy munkába állása miatt válik lehetetlenné az egész napos szoptatás, ilyenkor is a rendszeres, következetés fejés segít áthidalni a külön töltött időszakot.

Ha az anyát megnyugtatja, hogy szoptatás után még fejni is tud, és tartalékolni szeretne, vagy másik kisbabának szánja a felesleget - ugyancsak érdemes próbálkozni.
</font></font>

Én csak végszükség esetén, cicirobbanás megelőzésére fejek, de akkor is csak annyit, hogy ne feszüljön. Nekem több fejéshez se időm, se energiám, se kedvem. Ehhez képest az egyik barátnőm 11 hónapon keresztül adott le tejet. Minden elismerésem az övé. Erre én nem vagyok képes.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Ma el vagyok havazva, így nagyon rövid leszek.
De vásároltam a kiscsajjal, Zsófi meg a Nagypapával nyomta a 3. napot az oviban.
Edina ma sem kényeztet el az alvással. Viszont zabál! Lehet, hogy közeleg az a 3 hónap??? Reggel 220 g volt a reggeli!

Köszi a bíztatást mindenkinek tej ügyebn Kép

Zita: és mikor mehet oviba Ádám???
Bori tegnap írt SMS-t! Hiányzunk neki!

Vali: képek! Nálunk is a tettek mezeje az ágy! Kép

Szöszi: nálam a bal a rosszabb!

Bnm: azért másért is érdemes, nem??? Kép
Én most a szoptatással vagyok így Kép Zsófival nem ment, most igen, és amikor ránézek a jóllakott gyerekemre, nagyon jó! Majd meglátod te is!
Növekedés Kép

Mariann: panaszkodj csak! Remélem nem nagy a baj!

Orsi: nekem sosem volt elég egy mell! Én 2-ből etetek!
Én Pflogosolozok! Ezeket a szereket nem ismerem!

Süncsi: Andriska sem semmi súlyú!!!
Cici Kép
Alma: megkínálom, hátha ízlik neki! Nem kaja helyett!
Igen, sokat változott Edina!

Most megyek is!
Sokan el vannak tűnve! Lino, Panó, Linda, Anikó,...

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Süncsi! Ez a két nap remek lehetett, kívánom, hogy minél több ilyenben legyen részetek! A múltkor elfelejtettem megdícsérni Andriskát, hogy milyen ügyesen használja a kezét! Ezt mikor kezdte? Botondnál azt vettem észre, hogy néha azért kezdi el cumizni az öklét, mert nézi nézi, s örül ha rácuppanhat a szájával! Persze lehet, hogy ez csak a véletlen.Ha van időd leírhatnád a játékokat, nekünk is szükség lenne rá! A méretei igazi dömperkések!!!!

Orsi! Az is eszembe jutott, hogy ilyen gyakori szopi mellett meg ne is csodálkozz, hogy puha a melled!Így voltunk mi is! Egyébként nézd meg, hogy biztosan nyel-e a szopi közben, lehet hogy sokszor csak megnyugvást keres, meg egy kis cumizást! Nálunk legalábbis így volt. Sokszor csak az elején szívott pár kortyot, aztán akár fél órán át is cumizott.S hozzánk viszonyítva még van négy hetetek, hogy beálljon valami rendszer, úgyhogy ne csüggedj!

Vali! Neked is elfelejtettem egyrészt gratulálni Alina szépségéhez, másrészt elmondani, hogy Chello írta a hason büfizést, vagyis hogy úgy kevesebbet buknak.

Eltűntek????????

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Lányok én annyira el vagyok keseredve!Kép Prüntyőkém ma alig akar aludni, kb.40 percet aludt a kocsiban, én is pihiztem ebből kb.25-öt, onnantól kezdve (15.10) idáig fent volt(17.10) állandóan szopni akart.Kép A bal cicimből adtam Neki, büfcsinél kiderült, hogy még kér, adtam ugyanabból, mert ha megnyomtam még tejcsi jött belőle. Aztán már azt hittem elalszik, de mikor be akartam rakni a kiságyba felébredt és megint cici kellett Neki, akkor már adtam a másikból. Mert ha nem adok Neki, akkor nagyon kiakad!Kép
Nem tudom mit csináljak, 2 napja már tök jól 2-3 óránként evett, erre tegnap és ma össze-vissza, de főleg 1,4 és 1,5 óránként!Kép A cicijeim úgy érzem nem is tudnak újratöltődni!Kép

Szöszi
Úgy emlékszem Neketk az elején elég nehéz volt. Meddig tartott ez az időszak? Neked Balázs hogy evett az elején?

Teljesen kivagyok, ma még azt a 25 percet tudtam pihenni, meg amíg megebédeltem, szerencsére addig itthon volt a párom. Ha ez hetekig így fog menni én kikészülök!Kép

Írjatok valami biztatót, vagy tanácsot!

Orsi

avocado

Zsuzsa!
Most félkezezek, Gergő most úgy látszik csak vállon tud aludni.Kép
írtad a 2 cicit. de Te mikor váltasz? honnan tudjam, hogy mikor ürül ki az első? És fel tudnak a cicik rendesen töltődni utána?

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi!

Szerintem azt nézd meg, amint már fentebb is írtam, hogy bizti nyel-e végig a szopi alatt, vagy csak cumizik.Botond ugyanígy volt, hogy ha cicizett utána elvolt a kezemben kb. fél-egy órát, utána bömbi, megszántam és cicire tettem, amiből a nagy részét csak cumizta. Szerintem fáradt vol, s megszokta, hogy mindig így aludt el szopi közben. N em lehet, hogy nálatok is inkább álmos Gergő? Próbáld elaltatni ringatással, vagy hogy kiteszed a teraszra a kocsiba és tologászod stb.

Süncsi! Neked meg elfelejtettem írni, hogy Botondnak nem a mostani oltása fakadt ki, hanem amit még a kórházban kapott. Ennek a helye meg sem látszott, s itt nem mondták, hogy nem lehet fürdetni!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen!
Akkor az elején Ti is sűrűn szopcsiztatok? És magától elmúlt? Mármint beállt? Próbálom én figyelni hogy nyel-e, de gyakorlatilag tök mindegy, mert amíg Ő abba nem hagyja, addig a cici az övé, nem lehet elvenni.Kép Remélem visszaáll a Drágám a tegnapelőtti ritmusra, mert ebben teljesen lefáradok!
Még jó, hogy jön a hétvége, nem leszek egyedül!

PusziKép

Orsi

avocado

Lányok!

Bocsi mindenkitől, hogy ilyen hülye vagyok. Én tegnap beszéltem is Borival. És elfelejtettem írni, hogy mindenkit üdvözöl, és amint Zsuzsa is írta hiányzunk neki. Azt mondta, hogy elvonási tünetei vannak. Ha Zsuzsa nem említi, akkor lehet, hogy teljesen elfelejtettem volna.

Zsuzsa! Jó a kérdésed az ovival kapcsolatban. Én is szeretném tudni. Állítólag most kezdenek építeni két csoportot. Valami könnyűszerkezetest. De nem lehet tudni, hogy be is tudják-e majd rendezni mind a két csoportot. Még májusban írtunk egy levelet az önkormányzatnak (kb 100 szülő aláírásával), amiben megkérdeztük, hogy mi várható. Azóta sem válaszoltak. Most tartok ott, hogy a jogszabályi hivatkozással, mely szerint 30 napon belül válaszolniuk kellett volna megy egy levél. Ha erre sem lesz válasz, akkor megy a levél a Közigazgatási Hivatal Törvényességi osztályának. Ennek csak egy hátránya van, hogy akkor nagyon fognak engem utálni a Polgármesteri Hivatalban. De nem érdekel, mert nem ez az első ilyen dolog. Úgy tűnik, amíg valaki nem csinál olyat, amitől a fejükre koppintanak, addig nem érdekli őket a törvény. Na, most jól kipanaszkodtam magam, az egymondatos válasz helyett.

Üdv:

Zita
pzita

Orsi!

Én Botond hat hetes koráig, napközben csak szoptattam szinte. Aztán rájöttem, hogy sokszor csak azért kell neki a cici, hogy elaludjon, nem azért mert éhes. Én is azt hittem, hogy kevés a tejem ugyanis. S akkor találtam ki azt, hogy nem adok cicit csak három óránként kb. s ezalatt megpróbálom máshogy lekötni. Így jött a ringatás, beszélgetés, séta meg amit csak lehet, hogy húzzam az időt. S bejött!Kép Meg nem minden sírásra tettem mellre, s most is van hogy semmi sem jó neki és sír, de ha tudom, hogy nem éhes nem adok neki cicit. Hidd el te is meg fogod szokni a bömbit is valamennyire. Most ne azt gondold hogy én hagyom ordítani, vagy óramű pontossággal adok neki enni, de meg fogod tanulni mikor éhes, s mikor kell inkább valami más nyugtatás neki. Az állandó szopi biztos nem jó a gyomruknak! Nálunk azóta nincs hasfájás! Eleinte lehet, hogy nehéz megállnod, de picivel hosszabb szünet hidd el jót tesz Gergő pocijának is! Nem azt mondom, hogy kezd rögtön a három órával, de próbáld meg a kettővel! S addig próbáld valahogy máshogy lekötni, vagy elaltatni!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Orsi!

Nem tudom, hogy megnyugtat vagy nem, de mi annak idején Ádámmal majdnem másfél hónapig napi 10-12-szer szopiztunk. Aztán magától beállt a rend. Addig meg ki kell tartani. Három hetesen képes volt napközben kétszer félórát aludni.

Kitartás! És próbáld meg, hogy ne magadat okold a nehezebb napokért! A tejcsökkenésen meg csak akkor parázz, ha Gergő nem gyarapodna esetleg. Szurkolunk neked itt mindannyian!

Ha gondolod, akkor hívj fel egy szoptatási tanácsadót, és tárgyaljátok ki vele a szopizásos kételyeidet, problémáidat.

Üdv:

Zita
pzita

Swen, Zita
Nagyon-nagyon köszi, amit írtatok, most egy kicsit megnyugodtam! Nagy puszi mindkettőtöknek!
És köszi a drukkolást, remélem túl leszünk ezeken a nehéz napokon is egyszer!

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi: valami van a levegőben, mert ma Edina is alig aludt!
És én akkor fordulok, ha már nem nyel a gyerek, vagy csak 5-6 szívás után. Előtte alapos böfi van!
És feltelik a cici, amennyire tud! De elég neki, hidd el!
És én is azt mondom, csak jobb lesz!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Mindenkinek köszi aki aggódott értünk. Kép

Ma voltunk a gastros vizsgálaton. Sokkal okosabbak nem lettünk de szerencsére nem volt durva vizsgálat. A bukásra egyelőre nem kaptunk gyógszert, próbálkozni kell továbbra is a tápszerrel ami sajna hasmenést okozott. Kipróbáljuk még 1x de nem minden étkezés előtt hanem ritkábban. Sajna emiatt hízik keveset mert szervi baja tuti nincs. A gyógyszer az elég durva lenne ráadásul csak kórházi megfigyelés alatt tudják beállítani. Most 2-3 hétig figyelni kell a hízást és ha heti 10 deka alatt hízik akkor sajna be kell feküdnünk 1 hétre. Én sem szívesen adnék neki gyógyszert de lehet, hogy nem ússzuk meg. Sajna mást nem tudnak tenni bukás ügyben, állitólag majd 7-8 hónaposan javulni fog a helyzet. Hasfájás dettó, ott 3 hónap után várható javulás. Hát ez van de tiszta stressz így az életünk, állandóan azon ízgulok, hogy ne bukjon kaja után és hogy hízzon rendesen. És hogy ne fájjon a pocija!

Amig így vagyunk sajna nem tudok gyakran jönni mert soha nem hagyom egyedül ha sír. Megszakadna a szívem, így is nehéz.

Mindenkit puszilok,
chello
chello

chelloKép
A mindenkit neki...Kitartast kivanok Nektek, sokszor eszembe jutsz. Csak talalnak valami megoldast, ez igy nem tarthat orokke.Ne is hagyd sirni, en sem hagynam...

OrsiKép
Igen, nekunk is ilyen volt az eleje, sot meg olyanabb. En jo kis baby bluest szedtem ossze, nem volt etvagyam, ha ettem oklendeztem, amit leeroltettem attol hasmenest kaptam.
ELEG A TEJED!!! Ezt hidd el.Ez fontos, es biztosan igy is van!!!Es ilyen gyakori szopi mellett nyilvan nem tud kirepedo erzest adni.
Ez az allapot nem tart orokke, meglatod Te is.En sem hittem el, azt hittem sosem lesz vege, es hogy en nem is ezt akartam...
En olyankor lettem kicsit normalis, ha beszelgethettem valakivel, pl tobbszor felhivtam BoritKép. Probalkozz Te is, pl ZitaKép biztos nem haragszik meg es rengeteg jo tanacsot tud adni Neked.Engem is hivhatsz,barmikor, csak az dragabb!De megteszi baratno,ismeros is...Anyukamek szegenyek hiaba mondtak nem hittem el...
Es hogy valaszoljak: Balazs szinte allandoan cicin volt, mert vegig bombizett.Aludni sem aludt, csak nyoszorgott, meg almaban is.Egy mely,pihenteto alvasa nem volt.Nagyon el voltam keseredve, meg a ferjem is, pedig o egy nyugalom szigete,elhiheted.
En ugy vettem eszre, hogy az elso par hetet nem lehet megoldani, azt ki kell birni. De, hidd el be fog allni.Miota program szerint eszunk, azota minden ok, de ez csak kb 8-10 napja van nekunk is!
SwenKép-nek igaza van, nem mindig ehes, amikor sir, de az elejen en sem tudtam semmi mast tenni,mint odaadni neki.AZTAN MEGTANULJATOK EGYMAST.

Bocsi, hogy ilyen hosszu voltam...csak aterzem Orsi helyzetet, en is majd' megorultem.

LanyokKép
Szept 12.-en keresztelunk.Templom megdumalva, ,meg hetfon beugrunk, etterem lefoglalva.Csak a sutit kell kitalaljam, hogy Anyu megsusse.Valami jo kis torta-tipp esetleg recept???
Es Bazso tolunk kapott egy Graco Quattro Tour-t!Kép Csak megvettem neki...

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Mi is élünk még. Kép

Orsikám, látom nagyon magad alatt vagy. Kép Ne legyél, ez ilyen. Az én Gergőm szintén zenész, én is alig alszom és nekem nehezítésként itt van a kétéves Atomantim... Képzelheted. Sok okosságot nem tudok írni neked, amúgy is látom már sok tanácsot kaptál. Kép Csak kitartást tudok kívánni és hidd el nem marad ez így mindig. Kép Puszi és fel a fejjel, minden rendben lesz és van. Kép

Chello: sajnálom, hogy ennyire nehéz nektek. Az jó, hogy nem kínozták meg a kicsit. Szorítok, hogy javuljon a helyzet!!

Bnm: a sógornőd egy katasztrófa...Még jó, hogy nem engedted a gyereked közelébe! Nem semmi, hogy hazudott!!!

Süncsi: anyós nem segített semmit, ill. mégis, játszott Danival míg ganéztam... Nem jöttünk ki, de ez már így marad. Valszeg ebben én is ludas vagyok, de ez van.
Sok puszi!

Swen: puszi!!

Magamról még 1 kicsit: ma voltam fogdokinál, mert úgy éreztem, hogy az 1-ik fogam megadta magát, de kiderült, hogy nincs lyukas fogam, hanem amire azt hittem, hogy az, azt felülről az inyből nyomja a rosszhelyen lévő bölcsességfogam...Szóval meg kell majd műteni, ki kell szedni onnan. Király! Mégis jobb lett volna ha csak egy lyukas fogam lenne. Most imádkozhatok, hogy még tartson ki 1 darabig.

Hirtelen ennyi, jók legyetek:
Linda
bellana

Zsuzsa
Köszi mégegyszer az újbóli biztatást, úgy néz ki nekünk egy kis haspók gyerkőc jutott, most este is olyan mohón evett, hogy megvolt a 2. bukásunk is.Kép Ez is elég ijesztő volt!Kép Aztán meg ismét cicit követelt, de annyira, hogy nem lehetett mit csinálni. Tudom, hogy Swen módszere jó lenne, lekötni valamivel, vagy megnyugtatni, csak nem a mi Gergőnket.Kép Mert akkor az lenne, ami Szöszi barátnőjénél, hogy elájulna a sírástól. Mindegy, muszáj voltam neki adni és szerintem most megint fájni fog a hasa. És még cicizne, most próbáljuk elaltatni, nem tudom menni fog-e?Kép
De ma elkezdtem magam lelkiekben erősíteni, hogy ki kell bírnom ezt a 3 hónapot, nincs mese! Erős vagyok, menni fog!Kép Látod, azért egy mosolygós smile-t is ide bírtam biggyeszteni.Kép

Chello
Sajnálom, amin keresztülmentek, mikor olvaslak mindig lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy én nehezen bírom, mikor Neketek milyen nehéz lehet! Kitartás és szurkolok, hogy megússzátok a kórházat!

Puszi mindenkinekKép
Jó éjt!

Orsi

avocado

Sziasztok Anyucik!

Nagyon eltűntem,tudom,de mostanában még olvasni sincs időm,nemhogy írni. Kép
Megkezdődött az ovi,suli,úgyhogy ez sem egyszerű.Reggel Gergőt apa vitte eddig,mert a szpotatások még mindig nem kiszámíthatóak,és hát a suliból nem lehet elkésni.Viszont mindenkit én gyűjtök be,és nagy haladás,hogy Bencus általában végigalussza az utat.KépPersze előtte jól megtömöm. Kép
Anyu most többet segít,a héten háromszor is volt,aminek én nagyon örültem.Kép
A gyerekorvos kicsit megdorgált,mert Bencus nagyon sokat hízik.Azt mondta,hogy ne adjak neki olyan sűrűn enni,inkább 3 óránként tömjem meg jól tápszerrel,hogy ritkábban egyen.Egyébként nem sokat kap,kb.100 milit egy nap összesen,és nem is akarnék nagyon többet adni,ha nem muszáj.Eddig 1400 grammot hízott.Kis Gombóc Artúr,de gyönyörű!!!A dokinő szerint viszont kövér és nagy a feneke.Kép Kicsit kiakadtam rajta.Meg a hülye tanácsán is.
Az éjszakáink továbbra is nagyon fárasztóak,van,hogy óránként kel,és 40 percig szopizik.Kép
Most magunkról ennyit,és csak egy-két reagálás,mert mint mondtam,nem tudtam visszaolvasni. Kép

Orsikám:Te igenis szuper anyuci,feleség és pocaktárs vagy!!! Kép
Sajnálom,hogy pont most nem tudok sűrűbben jönni,mikor Neked lenne szükséged rám,de majd hívlak! A séták tudod,nálunk is így kezdődtek,végigüvöltötte Bence is az utat,féltem is tőle,hogy mi lesz,ha nekem kell vinni a gyerkőcöket egyedül oviba,suliba.De látod,egész jól alakul.(Remélem nem kiabálom el!)
Az éjszakák Lindánál és nálam is olyanok az elejétől fogva,mint nálatok,úgyhogy ne izgulj!Bízzunk benne,hogy kinövik a fiúk! Kép
A képek nagyon aranyosak egyébként. Kép
Nagyon-nagyon sok puszi Neked! Kép

Nalika: mi okt.27-én megyünk a MÁV-ba.Ti mikor?
Remélem a talink nemsokára sikerül.Kép

Zsuzsa:Edina továbbra is gyönyörű! Zsófi ovi Kép
Láttam ám,hogy Te mindig hiányolsz! Kép

Panó:Hogy bírod,hogy elkzdődött az ovi? Férjed szabija? Bocs,ha már írtad,de nincs időm visszaolvasni.
Picasso Kép Nekem az a kedvencem,és a nagy álmom! Kép
Boldog egy hónapot Beninek holnapra! Kép Hogy megy az idő,nem? Kép

Süncsi:Sok-sok puszika Neked!!! Októberben mindenképpen találkozzunk,ha jöttök! Kép

Swen:Botond annyira édes a képeken! Kép

Linda:fogorvos Kép
Kitartás Neked és sok puszi!

Chello: nagyon sajnálom,hogy ilyen nehéz Neked! Kép És még én panaszkodom?!

Lino: puszi Kép

Bori: most már nem mentek sehová? Kép Puszka

Most befejezem ,mert elaludt végre a kis drágaságom,és ezt ki kell használni,megyek mellé. Kép
Mindenkit,akit nem soroltam fel,külön-külön is puszilok,és bocsika.

Jó éjt:Anikó
vakili

Szöszi
Köszi, hogy ezt mind leírtad, rám fér a biztatás, olyan jó, hogy itt vagytok nekem!Kép Bírni fogom, erősítem magam! Puszika!

Linda
Puszika Neked is, elhiszem, hogy Atomantival még nehezebb! Majd csak átvészeljük, nem igaz! vigyázz magadra!
FogadKép

PusziKép

Orsi

avocado

Anikó
Óriási puszi, jó hogy tudtál jönni! És az még jobb, hogy valamennyire alakultok! Az éjszakákat sajnálom, nekünk az még viszonylag nyugis, remélem most nem kiabálom el! Kopp-kopp!
Majd beszélünk!

Addig is sok puszika!Kép

Orsi

avocado

Mivel régen jártam erre,felteszek néhány képet,remélem nem leszek sok!Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
vakili

Sziasztok!

Linda, Swen, Szöszi, Süncsi!
Köszönöm, hogy észrevettétek, hogy eltűntem!
Sajnos most sincs időm, mert vendégek jönnek és kéne még valami ebédet rittyentenem, de egyelőre ötletem sincs. Viszont végig olvastalak titeket, annyira azért nem voltam eltűnve! Kép

Anikó!
Bencusnak is boldog egy hónapot holanapra! Tényleg gyorsan megy az idő így utólag!
Ovi nekünk is elkezdődött, de apa most van szabin, úgyhogy egyelőre ő viszi Petit még jövő héten is.

Orsi!
Mi ugyan éjszaka alszunk meg délelőtt is, de délután van, hogy mi is óránként eszünk. Szerintem etesd nyugodtan, ahányszor gondolod. Sajnos egy 2-3 hetes gyereket még nem nagyon lehet lekötni mással. De hipp-hopp elmúlik ez az időszak és utólag úgy fog tűnni, hogy csak pár nap volt az egész.

Beni is felébredt, úgyhogy tényleg mennem kell, de majd jövök még, mert vannak jegyzeteim is!

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Sziasztok!

Orsi: na,milyen éjszakátok volt? Nekünk egész jó, csak 1-kor-4-kor evett a bébi és persze hajnaltól úgy reggel 8-ig ment a szenvedés, recsegés-ropogás, kakilás, büfizés... Azóta alszik.
Együtt alszol még vele?
Tényleg próbálj megnyugodni, olyan soka járunk egy cipöben, hogy szerintem te mindent jól csinálsz, csak ez egy ilyen korszak. Meglátod, majd jót nevetünk az egészen ha kinövik a bagolykodást a Gergök. Kép

Anikó: de jó hogy írtál!! A dokinötök nem komplett, méghogy kövér a lurkó! Én ugyan nem látom annak. Szerintem teljesen jól néz ki és nagyon édi. Kép

Na, megyek pakolászni míg a kisebbik fönök engedi.
Puszi:
Lindagi
bellana

Anikó!
Ha a doki néni szerint így is kövér Bencus, akkor miért is kell neki tápszert adni? Ezt nem nagyon értem. Amúgy szerintem sem kövér egyáltalán, nagyon jók a képek!

Panó
panó

Sziasztok Kismamik!
Egy kicsit eltűntem, mert sajnos bekrepált a gépem és tegnap este hozták vissza.

Puszi mindenkinek, remélem jól vagytok!
Az én Bencém sajnos 2 napja teljesen kikészít, kb. napjában egyszer alszik egyfolytában 3 órát, aztán meg 30-40 perceket. Csinálni semmit nem tudok, estére meg már semmi türelmem, teljesen a plafonon vagyok.

Lányok- mit csináljak vele? Eszik az eggyik ciciből, aztán meg bedobja a szunyát. Sehogy nem tudom felkelteni. Na aztán meg 30-40 percet alszik és megint enne, mert persze kevés volt neki.

Puszi: Maci
maci2

SziasztokKép

Na, úgy látom nagyon egy cipőben járunk itt jó páran! Ezek a fiúk teljesen lestrapálják az Anyucijaikat!Kép

Nekünk az éjszaka a szokásos volt, most már lassan hozzászokunk. Este jó hosszú nyűglődés, nagy nehezen elalvás, de aztán 11-től aludt 2.24-ig! És azután is 3 óra múlva kelt, szóval az éjszakára nem panaszkom. Reggel is a szokásos, egész éjjel nem kakilt, ezért szopcsi után nem bírt elaludni, úgyhogy azóta óránként eszünk. De már beletörődtem, jobb a közérzetem és nagyon sokat segített ebben, hogy ennyien írtatok és nyugtattatok ez ügyben! Mégegyszer köszi mindenkinek!
Nem is tudom mi lenne, ha nem lennétek itt nekem! Azért így annyival könnyebb, sokkal jobban megnyugszik az ember, ha kiderül, hogy nem az ő gyereke az egyetlen hasonló bajokkal.

Most elaludt a drágám Apucja hasán, de elég nyugtalanul alszik, úgyhogy nem merjük letenni.

Lányok!
Sebes mellbimbóval kapcsolatban adjatok tanácsot! A bal mellem teljesen rendbejött, már semmi seb és nem is fáj. A jobb mellem viszont nagyon sebes és iszonyatosan fáj a szoptatáskor!Kép Próbálom hagyni megszáradni szopi után a tejcsit és állandóan rajta van a bimbószellőztető, tehát nem a melltartóval érintkezik, mégsem javul.Kép Kenem néha a bimbóvédő krémmel is. Nem tudom, hogy fog rendbejönni?Kép

Mennem kell, mert vendégek jöttek!

Panó, Linda
Óriási puszika Nektek!

Panó
Ugye Ti ma vagytok 1 hónaposak? Grtaula!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?