Új privát üzeneted érkezett!

Én is igyekszem ott lenni 19:15-re, de nem tudom ígérni. Jegyet vegyetek nekem is, majd hívom Cat-et. A film 20:15, ugye?

A juharos cuccot, én is az Oktogonon tervezem megvenni.

Viki

KépKép
vikóka

Nettke,
Igen csináljuk, na nem mintha lenne kedve hozzá :) Ma 45 perc volt.
A párom nagyon szigorú, nekem rengeteg kifogásom lenne, hogy pont ma, miért ne :oops: ...szóval a heti 6 nagyon sok
Holnap biztosan nem érek oda 19:15-re, jó ha 20 órára sikerül.

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat! A fotót a barátnőm csinálta akinek folyton pofákat vágnak. A kis unokatesójuk meg partner mindenben. Ajándékba tőlünk a szülinapi zsúrjukat kapják a szöcskevárba + egy National Geographic Kids előfizetést. De kaptak még Rubic gömböt, Scrabble-t (a felnőttet, a gyerek már megvan), Magyarország kvíz társast, Európa közepén kvíz társast, olyan fémlapokból összecsavarozható autót és két tonna nekik való tudományos könyvet, regényt és mesét. Szerencsére nagyon szeretik az ilyen könyveket.

Különóra: A fiúk zeneovi külön foglalkozásra jártak, azt nagyon szerették. Aztán beírattam őket néptáncra, hát az annyira nem jött be, aztán angolra de az inkább olyan kis ismerkedés a tudattal, hogy vannak más nyelvek is. Ezt is szerették. 5 éves korukba vittük őket úszni, mert aki csónakból akar horgászni annak tudnia kell.... :) Ez volt a húzóerő.

Juharos... Én a kanadait vettem a D minőségűt. Elméletileg az a legjobb. Sűrű kicsit karamell ízű, nagyon finom! A kolléganőm, aki nem jár be minden nap ma vallotta be, hogy egy hete csinálja és ilyen könnyen betartható kúrát még sosem csinált. :) Mindenkinek sok sikert aki elkezdi.
A húgom is azt mondta, hogy valahol a körúton veszi.
Detti! Szerintem az egész lényege a tisztulás a kilók leesése mellékhatás. :) A tisztulást meg csak így tudom elképzelni, hogy fölül öntöm be a vizet alul meg jön ki. Persze képletesen, de egyébként is így van valahogy. A juharszirupos lé meg elveszi az étvágyat, kalória és nyomelemek, vitaminok vannak benne. Olvastam olyat, hogy lehet csak a vacsorát pótolni vele, de az tuti nem hoz olyan átütő sikert.

Vikics

KépKép
vikics

KépKép
vikics

Vikics,

Ki fogom próbálni én is, de nem most. Tavasszal, amikor túl vagyok a zsír masszázson, meg már leadtam néhány kg-ot, és nem kell, hanem ajánlott a heti 5x-i mozgás. És amikor tele leszek energiával. Mert nekem ehhez tuti, hogy kelleni fog.
A kolléganőm is csinálta, de csak 5 napig. A 6. napon iszonyatosan el kezdett hányni, és a doki azonnal letiltotta róla. Nem tudom egyébként, hogy miért.
A másik kolléganőm két napig bírta, mert ő azt mondta, hogy csak úgy tudta meginni, hogy befogta az orrát, mert iszonyatosan rossza az íze meg a szaga :roll:

Szóval én most gyűjtöm a pro és kontra véleményeket ezzel kapcsolatosan :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!!!Konkrétan az érdekelt volna,hogy ha nem akar menni a gyerkőc egy adott külön órára,akkor mivel érveltek. Olyasmire gondoltam,amit Vikics is írt: hogy ha csónakba akarnak ülni,meg kell tanulni úszni. Más ötletek???? (nem konkrétan úszással kapcsolatban)
A fiúknak menni kell valamilyen foglalkozásra,ráadásul mindezt külön-külön. Egyenlőre nagy az ellenkezés.Nekem nincs sok ötletem,mivel bírhatnám rá őket,hogy legalább megnézzék milyen! Ha adnának a dolognak egy esélyt (mondjuk 2-3alkalmat),lehet hogy tetszene nekik.

Pram!
Milyen jó,hogy ilyen kitartó a férjed!!!Látsz fejlődést? Segít ez a torna?

Cat,Nettke!
Brrrr!Ez a kúra!!!!! Rém elszántak vagytok!!Mennek a drukkok!

Kép

Kép
edit73

Edit!

Miért KELL a fiúknak járni? Szerintem az erőltetésből semmi jó nem sül ki.

Én annak idején 6 évesen angolra meg tornázni jártam. A tornát imádtam, 6-7 évesen a vasárnap kivételével minden nap volt edzés (vegyesen szertorna, rsg és balett, a balettet kötelezővé tette az rsg-s edző). Egyáltalán nem éreztem megterhelőnek, pedig rengeteget kellett utazni a város kül. végeibe, ráadásul egyedül mentem (most gondolok bele, hogy az én gyerekeim egy év múlva tuti nem mernének egyedül buszra szállni, átszállni, stb. Mi voltunk ennyivel önállóbbak, vagy csak én neveltem ennyire önállótlanná őket..?)
Emellett angolra kellett járnom, az csak heti 1x, de utáltam. Nem is tanultam soha semmit, kényszerből elmentem, de ennyi. A szüleim meg fizették a pénzt az órákért. És azzal zsaroltak, hogy ha nem megyek angolra akkor nem járhatok tornázni. A tornáért mindent megtettem, de az angolt attól nem tudtam jobban, csak eljártam, de nem figyeltem, nem csináltam rendesen házit, stb. Aztán 12 éves koromban lett egy szuper angoltanárom, akkor szerettem meg a nyelvet. Addig meg csak kín volt, értelmetlenül.
Biztos minden gyereknél lehet valamit találni amivel rá lehet venni a különórára, de ha nem szereti akkor szerintem nem teszel jót vele.
ditke62

Edit :)

Ezt a különórára kötelező járást nem értem. Miért muszáj?

Azt értem, hogy ha kipróbálnák lehet, hogy megtetszene nekik, de az is lehet, hogy nem. Akkor el tudnád fogadni a tiltakozást?

Hivatkozhatsz a barátaikra, hogy mennek valamilyen sportra, és menjenek ők is, vagy hogy kapnak valami felszerelést, ha beiratkoznak, az kecsegtető lehet.

Pram :)
Használ Bencének a torna? Bejött? Látsz fejlődést?

Csajok 8)
Tuti jön mindenki a moziba? Mert akkor megveszem a jegyet mindenkinek aki nem lesz ott, 1/4 8-kor amikor odaérek.

Cat
Kép
cateye

Cat :)
Én tuti megyek, nekem nyugodtan vehetsz jegyet. De én sztem ott leszek időben, hacsak valami nagy gáz nincs.

Én is úgy gondolom, hogy erőltetni nem lehet egy különórát, de ha kipróbálni sem akar semmit a gyerek, akkor muszáj. Az elején még azt sem tudja, hogy mire mond nemet. Lehet, hogy csak arra, hogy külön legyen kicsit a testvéreitől. Pedig ezeket is meg kell tanulni, és lehet, hogy csak erőltetve megy.
És Ditke, ha nem erőltetik a szüleid az angolt, hanem mondjuk elfogadják, hogy nemet mondasz, akkor valószínűleg 12 évesen sem találkozol a jó tanárral. Nem azt mondom, hogy 6 évig járatni kell a gyereket valamire, amit utál. De esélyt adni időről időre fontos. És lehet, hogy az első pár alkalommal erőltetni kell.
Vannak olyan gyerekek, akik kapásból mindenre nemet mondanak, aztán meg tök élvezik, amit csinálnak.
És ott van még, amit Detti is írt, hogy akár óráról órára is kellhet egy kis noszogatás, mert éppen nagyon benne vannak valami játékban, és nincs kedvük elmenni. De ha már ott vannak, akkor haza sem lehet hozni őket.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok ! Akkor először felsorolom őket : A legnagyobb fiam /Georg/18éves ,most fog érettségizni,a második a lányom 17 éves /Elizabeth/ közgazdasági szkközépben tanul, és vív. A harmadik fiam /Robi/ő 7-es. Aztán vannak az ikrek : 11évesek /Albert és Zsanett/ 5-esek. és van a legkisebb:/ Alex/ő februárban lesz 4éves,kiscsoportos és épp bárányhimlős. én pedig 36 éves vagyok. hát hírtelen ennyi jutott eszembe.

mó73

Megadnál nekem egy telefonszámot, mivel nagyon szeretnék menni, de késő délután még közbejött valami, amit sztrájk nélkül simán elintéznék, de előre nem tudom a dugókat felmérni.

TSMT gyak.sorból ez a 7-dik, L.K.-nál a 3-dik.
A legtöbb gyakorlatban 3-4 dologra egyszerre kell figyelnie.
Látunk változást. Nagyon nehéz megítélni mennyire van ebben spontán fejlődés és mennyire a fejlesztésnek köszönhető. Egy biztos, fejlődik :)

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Mozisoknak jó szórakozást!!!!!

Brigi!
Én budai vagyok. :wink:

Edit!
Egyébként milyen sportolási lehetőségek vannak a környéken? Mik közül választhatnak a fiúk?

Szia Mó!

Üdv itt! Jó nagy családod van ! A neveitek nem igazán magyarosak, lehet, hogy a párod külföldi vagy csak éppen ezek a nevek tetszettek?
Képeket is tehetnél fel! :D

Vikics!

Én is megnéztem ezt a méregtelenítést és ki fogom próbálni. Nekem a fogyás fontos és a méregtelenítés is. Én totál tompa vagyok, muszáj valamit kezdenem magammal. Ami vonz ebben az, hogy "csak" 10 nap. Kíváncsi vagyok rá, hogy bírom e, tuti tele vagyok méreggel.
És Boldog születésnapot a nagy fiaidnak!!!!!!!!!!!!!!!!! Tényleg nagyok már!!!

Csajok!

Ti mikor kezditek a szirupot ?

Detti!

Végül is hanyadikán megyünk a kolpingba? Ugyanabba a házba foglaltál vagy másikba?

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Tudom, tudom..... De írtad, hogy nem jössz, így MOST nem számított. :lol:

:)
Üdv a csapatban! Szép családod van!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kata,

Írtam korábban, hogy foglaltam :roll: Vagy nem írtam??? Most elbizonytalanodtam :roll: Április 9-10-11, és Erzsébet ház, mert az Istvánt most újítják fel. Végül mi is a kis apartman mellett döntöttünk, mert beszéltem a kontakt csajjal, és azt mondta, hogy most lettek felújítva és már nem az az elosztás, ami két éve volt. Úgyhogy egy helyen leszünk mindannyian :)

Kollektíven a munkatársnőimmel megcsináljuk mi is a kúrát :lol: Február második felében kezdjük, nálunk is elszánk mindenki :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Cat!
Nekem is vegyél jegyet! Köszi.

Viki

KépKép
vikóka

Akkor korán kezdted az ipart, már 18 évesen szültél. :D Számíthatsz majd sok kényeztető unokára. :D

Én is azt akartam kérdezni mint Kata, hogy a nevekből ítélve nem tipikusan magyar család vagytok. Véletlen?

Pram :)
Írok pü-t a számommal. Nagyon ügyesek vagytok a BHRG-vel. Nálam is ez volt, hogy nem tudtam mennyi a spontán fejlődés és mennyi jön a BHRG-ből, de éreztem, hogy magabiztosabb lett a gyerek, és kiegyensúlyozottabb, pedig a mi oktatónk nem volt szimpi nekem, és szerintem Olinak sem. Megérezte Oli, hogy nem szeretettel fordult hozzá, csak kötelességből. Mondjuk nem ez volt az oka, hogy otthon nem csinálta már a gyakorlatokat hanem az, hogy ő Oli. :D

Bence nagyon kitartó, ha így csinálja még a 7. sorozatot is.

Neera-sok(k) :lol: : Megvettem a szirupot és a borsot ma. Aki oda megy a bioboltba amit írtam, az ne mondja, hogy mire veszi a szirupot, illetve mondja azt, hogy főzésre, édesítésre. Mert megpróbálnak meggyőzni majd titeket, hogy ez nem jó hozzá, csak a dupla árú neera. :roll: Ja és csak a flakonost kérjétek, mert bepróbálkoznak egy hatezer forintos másik féle juharsziruppal is.

Én elszántam magam és hétfőn kezdek. 8) Valaki még?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

mozisok,

jó szórakozást ! :wink: Mi vasárnap néztük meg a filmet.

Mó,

üdv. Húúú, 1 évvel vagy idősebb nálam , s pont a duplája gyermeked van, hát, le a kalappal. Gondolom az elején volt nehéz, mikor picik voltak, ugye?

Cat,

ha hétfőn elkezded, A.irsáig pont befejezed. :wink: Lacikám meg utána akarja elkezdeni, így majd biztosan lesz pár kérdése. :)

Detti,

heti 5x-i mozgás... Jesszus, hogy bírod? Én a heti 1 tornára nem tudom magam elrugdosni... :oops:

Meme
szinta

Cat,
én is megyek!!! De igyekszem odaérni is, csak T érjen haza a dugókban időben. De megígérte, hogy igyekszik :D

Mó, tyű. Nem egy átlagos család vagytok!! A nagyobb gyermekeid segítenek a kisebbek körül, ugye? Nem is tudom hogy menedzselhetnéd őket másképp. Felteszem főállású anyuci vagy :lol: neked tuti sok türelmed lehet..

Kép
nettke

sziasztok, köszönöm a dícséreteket ! hát én magyar vagyok ,csak a férjem nem , ő örmény meg olasz is van benne. hát igen ,ahogy elvégeztem a sulit,rögtön jött az első gyerek. :D segítenek a nagyobbak,de leginkább az ikrek,ők mindenben. igen főállású vagyok,Alex előtt volt egy ruha boltom aztán abba hagytam, itthon nagyon sok a munka,de azért néha gondolok rá,hogy jó lenne még valamit kezdeni,főleg,hogy Alex már ovis. majd meglátom. igyekszem képet rakni,de szerintem csak jövő héten,mert nem jó az usb. mit néztek a moziban? szinta hát még utól érhetsz simán ,vagy már nem akartok több babát? először én is 3-at akartam,az ikrek véletlen jöttek,nagyon véletlen!!! de több nem lesz nálunk ! 8) jó lenne nekem is kb 20kilót fogyni,kb annyi a feleslegem. :evil: az ikrek előtt még a 3 gyerek után vékony voltam,de a császár után vagyis azóta csak hízok. :evil:

mó73

Sziasztok!

Cat,Ditke!
Ismeritek a "társas magányt"??? Ez a "közösségben egyedül "tipikus esete. Nagyon jellemző ikrekre.
Szóval a lényeg: idén ősszel kiderült,hogy Beni és Marci szinte egyáltalán nem kommunikál az oviban. Szépen eljátszanak egymással,minden feladatot megcsinálnak - együtt,nagyon ügyesek.Csak épp nem beszélnek!!! (kikéredzkednek wc-re,meg ha valamit kérdeznek tőlük,akkor igen-nem-mel válaszolnak)Amint belépünk az ajtón,megered a nyelvük és dől belőlük a szó.Az ovonők elmondása szerint csak ekkor hallják őket beszélni.Éppen ezért nem is tudták a beszédjüket felmérni.
De ez a probléma csak az oviban van!!Bármilyen más környezetben okés minden.Természetesen idegen helyen,kicsit visszahúzódobbak,mint Oli,de azért rövid idő után oldódnak. Sőt igényük is van a társaságra!
3hónapja rágódom a megoldáson,szakember segítségét is kértem (többét is),de még mindig nagyon bizonytalan vagyok,hogy mit tegyünk.
Erre a helyzetre 2megoldás van: vagy szétválasztjuk őket az oviban vagy végigcsinálunk egy terápiát. Ez utóbbi lényege,hogy a lehető legtöbb időt kell külön tölteniük. Rengeteg külön programra lesz szükség itthon,az oviban külön feladatokra (ez az óvonők dolga) és heti egy olyan foglalkozásra is,ahova szülők nélkül mehetnek.Mindig mindenütt az a lényeg,hogy a 2gyerek külön legyen (sőt Oli nélkül is,mert előfordulhat,hogy belekapaszkodna az,amelyik vele marad)
Van az oviban (ugye ennek előnye az ismert környezet,ismert felnőttel) olyan mozgás és anyanyelvi fejlesztő foglalkozás szombat délelőttönként,ahova járhatnának.2 csoport van,tehát külön lennének. A mozgás fejlesztés sose árt.Az anyanyelvi fejlesztés keretein belül pedig lehetőség lenne arra,hogy ami hétközben elmaradt vagy nem volt rá idő,az akkor megvalósuljon. Maga foglalkozás 2óra,tehát nagyon hosszú.De abszolút a mi korosztályunknak tartják. És még előnye az is,hogy a 2óvonő ismeri a problémánkat és ennek megfelelően viszonyul a gyerekekhez (azaz nem fognak rossz szemmel nézni rájuk,ha nem állnak be rögtön a feladatokba)
Csak hát a gyerekek egyáltalán nem fogadták örömmel ezt!!!(konkrétan sírtak és ellenkeztek) Kaptam ötleteket a pszichológustól,hogy kezeljem ezt a kezdeti helyzetet,csak arra gondoltam,hátha itt valakinek még van valami használható tanácsa.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára edit73 2010.01.12 21:28-kor.

Kép

Kép
edit73

Brigi!
Megint fején találtad a szöget!!!Neked pszichológusnak kellett volna menned!!!! :lol:

Kata!
Tulajdonképpen nem is az a lényeg,mit csinálhatnának a fiúk.Mert igazából ők egyáltalán nem is akarnak sehová járni.
Amúgy van ovisoknak karate,foci,úszás,néptánc.Úszásra benevezünk a nyáron.A többit meg úgy gondoltam elteszem tarcsiba.Ha ez a dolog nagyon nem jönne be,akkor válthatunk. De szerintem ha ez nem működik,akkor más külön foglalkozás se fog.Mert azoknak pluszban még az is a hátrányuk,hogy idegen a felnőtt,idegenek a gyerekek és ismeretlen helyre kell menni. A fejlesztő foglalkozáson azért lesz jónéhány gyerek,akiket már ismernek :lesz a cssoportból is,meg az oviból is.

Mó!
Üdv itt is! Mi már "talákoztunk" egy másik topicban.

Mozisok!
Milyen volt a film? És a dumcsizás,kaja?

Kép

Kép
edit73

Edit

Aha, gondoltam, h valami ilyen van a különórák miatt. :D Írok mailt, jó?

Tök jó, h jól érzed magad a mhelyen és rendesek a többiek.

Pólót majd lemérem, sanszos, h ne legyen jó. De azóta se láttam ugyanolyat se, nemhogy 3 különbözőt??! :shock:

Cat

Nem írtad, végül hogy sikerül Olinál a fogtömés? Dávidnál is sanszos az egyik alsó-hátsó, látok valami fekete pöttyöt rajta.

Üdv itt. És vegyespáros! :D

Vikics

Boldog Szülinapot a nagyoknak!!! Tényleg jó az a kép, az enyémeknek is tetszett. :D

Én belevetettem magam a juharszirupos kúrába, most van a második este. Tegnap elég szar volt napközben, én bizony éhes voltam! És azóta is sokszor eszembe jut valami fincsi kaja és csorog a nyálam. :( Most este megint rosszabb, megint éhes vagyok-amúgy is mind:akár egész nap is kibírom kaja nélkül, de este muszáj ennem. :?
Amúgy a lötty nekem konkrétan ízlik. :D Egyszer próbáltam a káposztaleves-kúrát is, de annyira vacak volt, h behánytam tőle az 5. napon. brrr.... Ezzel legalább ilyen bajom nincs.

Vikics, mit gondolsz, ebből mennyit lehet inni per nap? Elfogyott a napi mennyiségem, de még innék. A receptekben mindenhol a minimum 6 pohár van megszabva, de a maxot nem konkretizálják. Ez azt jelenti, h amennyi belém fér??? Azért fogyni is szeretnék pár kilót, bár én most főleg a méregtelenítés miatt vágtam bele....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
hú, Te vagy a legbevállalósabb :lol: Ilyen gyorsan nekiugrottál!!
Pont tegnap beszéltünk a csajokkal este arról, hogy a fogyás a másodlagos, mindenki egy kicsit méregtelenedni szeretne elsősorban 8)
Szerintem bármennyit lehet inni, akár 3 l-t is naponta a cuccból. Meg lehet mellé más ilyen gyógynövényes teákat is kortyolgatni :roll:

Edit,
ez a szombati foglalkozás micsoda jó ötlet!!! Kívánom, hogy bejöjjön, működjön.
Egyébként én a szétválasztást külső tényezőkre fogtam, és úgy nagyon gyorsan megemésztették. Szóval mi lenne, ha azt mondanád a fiúknak, hogy mind2 csoportban csak 1-1 hely van, ezért nem mehetnek együtt. :roll:

Mozis csajok,
nagyon jó volt!! Brigi, köszi az ötletet!!
Ismételhetnénk néha :lol: 8)
Még most reggel is röhögnöm kellett a kocsiban, mikor eszembe jutott a fagyit zabáló dagadt A. Baldwin :D

Kép
nettke

Jó reggelt!

Nettke :)
Már ilyen korán bent is vagy? Húú. Mikor indultál?

Lilla :)
Elvileg ma mennek a fogorvoshoz Oli meg az Apja. Eddig folyton beteg volt Oli vagy nem volt időpont. Nagyon tiltakozik, nem tudom, hogy lesz ebből fogtömés. :shock:

Ügyes vagy a kúrával. Szerintem ha nem elsődleges cél a fogyás, akkor ihatsz a lötyiből többet is. Mondjuk tömény szénhidrát, szóval aki elsődlegesen fogyni szeretne az a napi 2 liternél sokkal többet ne igyon.

Hát nem tudtam, hogy ez van a külön foglalkozás mögött. Sajnálom. :( Milyen rendesek felétek a szakemberek, hogy szombaton 2 órás külön foglalkozást tartanak. :shock: Ez itt elképzelhetetlen. Hiába kerestem hétvégi fejlesztőt, BHRG-st stb, senki nem jelentkezett.

Milyen érdekes, hogy eleinte Olinál láttál gondot, és őt az ovi teljesen kiemelte ezekből a problémákból!

A mozi isteni volt, előttem is a kiöregedő, pocakos A.Baldwin van az Apple számítógép előtt. :lol: Szerintem is rendszeresíthetnénk a csajos filmeket. Köszi Brigi az ötletet!

Cat
Kép
cateye

sziasztok , Edit ja igen az is ilyen ikres topic.nem? van egy-két kép itt a gépen ,de újakat majd szerintem csak jövő héten tudok,ezek azért nem olyan jók,mert itt épp betegek és így nem sikerültek jól. de azért itt van: ikrek: Kép Alex: Kép Kép Kép

mó73

Helyesek a gyerekek. Ez a Power Rangers jelmez? Az mi egyébként? Teljesen tudatlan vagyok ilyenben: ember, állat?

Én is ígértem a mozis csajoknak képet. Ezek tescos jelmezek. Ennyire hasonlítanak a gyerekeim. :D Tavaly Samu lovag volt, Oli sütőtök.

Idén:
Kép

Ha így haladunk jövőre Samu Darth Vader lesz, Oli meg WC papír tekercs. :lol: De hagyni kell kibontakozni őket a pszichológus szerint, mindenki az legyen ami akar. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat! Potyognak a könnyeim a röhögéstől a jövő évi jelmez várakozásaidtól! Azért majd értesíts róla minket, ha gyártod a WC papírtekercs jelmezt. :lol:

Csajok!
Szuper volt a mozi!Menjünk máskor is!

Viki

KépKép
vikóka

Cat,
Látom, nálatok bontakozásban nincs hiány :) Nagyon aranyosak :) Kíváncsi vagyok, hogy a lányoknak melyik jelmez fog jobban tetszeni? :wink:

Mó,
Nagyon szép nagy családod van :)

Edit,
Elég nehéz feladat előtt vagytok. Kívánom, hogy mielőbb sikerüljön megoldani. A legjobb ötlet ez a szombati foglalkozás :)

Lányok,
A tegnapi mozi szuper volt :) köszi :)

Kép
pramprampram

Ja és ezt is ígértem. Nálunk a fiúk odavoltak érte.

croque monsieur

Cat
Kép
cateye

Lilla,

Hajrá a tisztítóban! Kíváncsi leszek, hogy és meddig bírod majd.

Cat,

Mennyibe került a juharszirup? Mennyit vettél? 10 napra elegendőt?
Én bevallom, hogy fogyni szeretnék, mert júniusban csináltam egy colonix kúrát, és akkor minden trutyi kiment belőlem :roll:

A jelmezek szuperek! Tegnap én is láttam a kéket a tescoban, és vettem is egy király jelmezt Bernátnak. 1700 ft volt, ennyiért még az anyagot se tudnám megvenni :roll:

Mó,

Hogy bírod ezt a rengeteg gyereket?? Biztos, hogy rengeteg türelmed lehet :lol:

Edit,

Remélem, hogy működni fog nálatok a külön tevékenység. Élő példa, hogy az ikreknek muszáj külön is programot csinálni.

Ja, nem is mondtam Nektek: pénteken vettem egy farmert magamnak, ami akkor a próbafülkében nem jött rám. Illetve nagy nehezen, de nem tudtam begombolni a derekát :roll:
Vasárnap már abban mentem ebédelni, tegnap újra felpróbáltam, és még kényelmesebb.
Én nem tudom, hogy csináltam, de 2 kg-ot fogytam már, pedig eszek, nem éhezek egyáltalán (na jó, kenyeret, szénhidrátot kerülöm, és fél6 után már nem eszem). Biztos vagyok benne, hogy a sok mozgás miatt van. Már csak 13 kg-tól kell megszabadulnom :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)

3705 Ft volt a juhrszirupból az 500 ml-s. Két flakonnal vettem, az ugye 1 l. Napi 1,5 dl-t kell használni, én 5 napot tervezek megcsinálni. Ha nagyon belejövök akkor a 1,5 dl-s adagot csökkentem egy decire, és akkor kijön belőle még 2 nap böjt. De szerintem elég lesz nekem munka meg a fiúk mellett 5 nap.

Gratulálok a fogyáshoz! Menj vissza és vegyél még egy számmal kisebb farmert. Az még ösztönzőbb lesz! :D

Láttam a királyos jelmezt is a Tescoban. Szerintem ennyiért nagyon megérik az árukat. Samu autóversenyző cucca 900 Ft volt. :shock: Oli cucca szintén 1700, de anyagárban is több ahogy írod. Volt még bohóc ruha is. Tavaly a H und M-ben vettem király jelmezt 3500-ért, Oli mégsem vette fel. Pedig Oli lett volna a király, Samu meg a lovagja. Ehelyett lett tök.

Cat
Kép
cateye

sziasztok, nálunk az ikreket egész kicsi koruk óta nem lehet szétszedni,imádják egymást ! még egy szaloncukrot is képesek elfelezni. :) folyton együtt vannak,csak a sportolásban vannak külön. :) Alexról dobok még egy tavalyi képet ,akkor még pókember mániás volt: Kép

mó73

Örülj neki, hogy legalább némi változatosságot mutatnak jelmez ügyben. Megkérdeztem ma a lányokat, hogy mik szeretnének lenni: "a legeslegszebb tündérkirálykisasszony" (Borka) és "a legeslegszebb hercegnő" (Réka). Na most sztem az oviban minden kislány hercegnő v. királykisasszony lesz. Az óvónők meg majd mondhatják, hogy milyen fantáziátlanok ezek a szülők. :roll:

Hol láttátok ti ezeket az olcsó tecsó jelmezeket? Én tegnap este még bementem kenyérért, de ott a királylányruha 4900 volt. Ennyire pancser vagyok?

Labdás kísérlet: hát sztem függ a labdából (méret, állag, anyag). Sima gumilabdával Rékának elég jól megy. Nem tudom milyen %-ban kell sikerülnie? Borkának nem. 20 kísérletből talán ha egy sikerül egyet tapsolva. Felfújhatós labdával Borkának is megy. Focilabdával meg egyiknek sem. Sztem textillabdával is mindkettőnek menne, de azt nem próbáltuk.
Az eredmény nem lepett meg túlságosan. Bár őszintén nem gondoltam, hogy Ré ennyire hamar belejön.
Sugdosás: Rékának tökéletes, Borkának meg éppen folyik az orra, úgyhogy ő süket, így nem érti, hogy én mit mondok, ha suttogok, de amit megért, azt átviszi. Ezt gondoltam, hogy megy.

Tegnap elkiabáltam a kocsit. Artúr már egy hónapja feni rá a fogát. Még karácsony előtt kinézte, de nem kapott fizetést, így nem tudtuk megvenni. Ma mentek volna érte délután, erre valaki reggel elvitte. :( Eléggé le vagyunk törve, mert tök jó állapotú autó volt, szervízkönyvvel, meg mindennel. Szerelő is azt mondta, hogy oké. Most meg kezdhetjük előlről a keresgélést.

Reggel az egér is elszállt. Valszeg manóvári annyit rángatta, hogy valahol megszakadt a kábel. Így most billentyűzetről netezek. Kicsit sem macerás, gondolhatjátok! :roll:

Fáj a fejem, Micike rajtam lóg. Egy tökéletesen sz.r nap.

Ja egy kérdés. Van valakinek ötlete arra, hogy hogyan tudok a nagyokkal nagyosakat játszani, ha közben Eme mindenbe beleüti az orrát, vagy mását? Az asztal nem megoldás, mert ha lekötöm a székeket, akkor fel tud mászni. Ha meg nem, akkor nem tudunk leülni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :)
A tescoban külön forgó állványon voltak az akciós jelmezek, ahol mi vettük. A gyerekruhák között. Volt olyan állvány ahol a nem akciós jelmezek voltak, hanem a drágábbak.

Sajnálom az autót. A francba! Milyen lett volna? Azért remélem találtok hamar másikat, sokkal nagyobb szabadságod lenne.

Betömték Oli fogát. Nagyon jól viselte. Kifúrták aztán azzal a reszelővel reszelte, majd pikk-pakk beletette a fehér tömést. A fogkövét is leszedte. Sajnos 2 hónap múlva vissza kell menni, mert a mellette lévő fogára is átment a szuvasodás, és azt is be kell tömni. Azon még nagyon pici a luk. Kár volt ez a késlekedés, hogy nem vittük el hamarabb, mert nagyon gyorsan átment a másik fogára is. Samu viszont végig zokogta a teljes procedúrát, a bátor gyerekem. Oli egy hős volt. A neheze utána jött mert 2 órát nem ehetett. Na nála ez büntetés.

Cat
Kép
cateye

Cat,
Oli a hős!!!! :lol: :lol: Samu meg csak magát adta, nem? Máskor is ezt csinálta, ha jól emlékszem, a fogkitörésnél..? Édes kis tesó :lol:
jaja, én 6 előtt indulok itthonról most, végig kocsival megyek, még dugó előtt, háromnegyedre ott voltam a Királyhágó u-ban. Holnap megpróbálom a metrót is :roll: Azért abbahagyhatnák már! (bocs, akinek bkv-s rokona van, de marhára unom..)

Mó,
úgy látom a pici (Alex) most a szíved csücske - vagy róla van a legtöbb fotó :lol: Szépek az ikreid :lol: És mókás, hogy külön nemű létükre így össze vannak nőve. Náluk sose volt ebből probléma?

Brigi,
ej, de sajnálom!!!!! :evil: :evil: A francba! Milyen kocsi lett volna?

Kép
nettke

Sziasztok!

Cat!

Oli egy hős!! Gratulálok! Samunak is tömni kellett? Hogy vették rá, hogy kinyissa a száját ha sírt? Nem irigylem a gyerekfogorvosokat...
Nekem tetszenek a jelmezek. A Wc papír tekercs meg igazán egyedi lenne :)

Mó!

6 gyerek? :shock: Őszintén megmondom, el sem tudom képzelni hogy lehet menedzselni őket... Nekem a kettő is elég, ha az egyikkel foglalkozom a másik tuti rendetlenkedik vagy szabotálja a dolgot. Ha meg együtt vannak olyan a hangzavar, hogy... Egyszóval minden elismerésem, gratulálok! :)

Edit!

Már értem, ez így elég gáz lehet. Mondjuk nálunk külön tevékenységnek elég az iskolai külön csoport. Nem emlékszem, nem volt lehetőség rá vagy nem akartad annak idején?

Brigi!

kocsi: Ezt a pechet :( :shock: Sajnálom :(
A nagyos játékhoz nincs tippem, szerintem Mó lesz az embered ez ügyben :wink:
Nálunk csak annyi van, hogy Pepe szereti a társas játékokat, kártyát, Csenge nem igazán, így ha vele játszok akkor Csenit kell folyton elhajtani, hogy legalább ha már nem játszik Pepét hagyja. De ő már nagy, elvan magában vagy épp rajtam lóg a hátamon, stb...

Megyek, mindjárt kész az almás pitém. A csajok rendelték, csak későn kezdtem hozzá és így későn fognak lefeküdni, holnap meg macera lesz a felkelés... De hát nekem mindig az a bajom, hogy túl rövid egy nap :(

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Lehetőség se lett volna meg nem is akartam. Mai ésszel másképp döntenék.Suliba tuti külön osztályba megy mindhárom.

Brigi!
Sajnálom a kocsit!!!!
Én se találkoztam az tescoban olcsó jelmezzel.Én a teszveszen vadászok nekik jelmezt.

Cat!
Nagyon ügyi volt Oli.Ezt még a Dávidom is nehezen tűrte volna.
Az én Olimnál is van még némi lemaradás,főképp finom motorika terén.De ez a közel 2,5év bőven elég lesz neki arra,hogy behozza.Nekünk tényleg naponta van az oviban fejlesztés.Áldom a sorsot,hogy egy ilyen jó óvonénihez/fejlesztő pedagógushoz kerültek a fiúk.

Lilla!
Fogok válaszolni,csak az éjszaka "buli" volt.Beni tegnap elrontotta gyomrát és végigvonyította az éjszakát. Beletömtem az összes általam jónak hitt homeos szert (nem sikerült a jóra ráhibáznom),de semmi nem segített. Gondolhatod,milyen jó volt közel nuku alvással ma dolgozni!!!

Nettke!
Köszi!Ez jó ötlet!
Közben sikerült mindkét csoportban 1-1ismerőst találni. Meg ígéretet kaptak a fiúk,hogy ha szükségét érzik,akkor eleinte átkukkanthatnak majd 1-1 pillanatra a másikhoz.Így kezdenek lenyugodni a kedélyek!!!
No meg ha szépen bemennelk és megnézik,milyen egy ilyen foglalkozás,akkor fánk várja majd itthon őket! :lol:

CSAJOK!
Nem tudja valaki,hogy kell számolni a gyes utáni szabit???
Konkrétan az érdekelne,hogy ha felmondanék most a régi munkahelyemen,akkor mennyi szabi járna. Valahol egyszer azt olvastam,hogy 3év után elveszik az addig összegyűlt szabi.Na de akkor hogy számolnak??? Mert ha csak a tárgyévre járót fizetik ki,akkor szarul járnék egy januári felmondással.

Kép

Kép
edit73

Az autó??? :lol:
A férjem beleszeretett egy fehér Alfa 156-ba. Na jó, kicsit én is. 8) Már úgy beleéltük magunkat. Na mindegy. Még jöhet másik. Csak az nagyon olyan állapotúnak tűnt, hogy minden tuti benne. Most el kell hinnem egy másik használt autóról, hogy nem lesz vele gond. És nekem ez nehezen megy. :oops:
Az a rohadt dühítő, hogy azzal, hogy nem fizették ki neki a pénzt még decemberben eleve buktunk 100e-t az EVA emelés miatt.

Ditke :)
Emesével inkább az a baj, hogy beszállna minden játékba. :roll: És rombol. Ma végül este tudtak gyöngyözni kicsit, de így meg fél tíz után raktam le őket aludni.
Tegnap gondolkodtam, hogy én mennyire keveset játszom velük, aztán mikor ott állok, akkor rájövök, hogy ennek oka van. :) Ha kedvem, időm lenne, akkor is még ott van a kismajom, aki mindenbe belemászik.

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Legközelebb én is nagyon szeretnék mozizni veletek. A színház nem áll olyan közel hozzám, no meg szerintem drága is, de moziba szívesen mennék.

Látom mindenkit felpörgetett most valamilyen kúra. Őszintén szólva én is nagyon gondolkodom rajta, nekem is van mit kiüríteni a szervezetemből.
Én október 4-én letettem a cigit, részemről kemény feladat volt, mert napi (majdnem) egy csomaggal elszívtam. De már nagyon zavart, hogy a fiúk ezt a mintát látják, állandóan büdös voltam, egy csomó időt a gyerekektől és magamtól vettem el ezzel (gyakorlatilag napi 1-1,5 órát az erkélyen töltöttem, ugyebár). Azt hiszem, nem is kell magyarázni. Az egészségem érdekelt legkevésbé. Sokkal jobban zavart, h a fiúk ezt látják, s talán emiatt lesznek később dohányosok. Meg hát a tudat, hogy nem tudok magamon annyira uralkodni, mint az az átkozott cigaretta.
Amióta nem dohányzom, felpattant rám 8 kg, pedig nem is eszem többet, mint korábban. Az első hetekben kompenzáltam, de akkor csak 2 kilót híztam. Most már több mint egy hete kerülöm a kenyeret és korlátoztam a szénhidrátot, illetve ma elkezdtem mozogni. Egyelőre itthon egy norbis kickboxos-aerobikos dvd-re. Ma végigugráltam 2x 30 percet, remélem minden nap könnyebb lesz. A méregtelenítő kúrától az ára tart vissza, ha lesz elég pénzem, február elején veszek szirupot, s belevágok.

Cat!
Oli egy hős! Ahhoz képest, h mennyire izgultál, egész jól sikerült.
Nekem még fogalmam sincs, h milyen jelmezük lesz a fiúknak az idén, de szerintem én fogok ötletelni, ők választhatnak. Vagy előállnak egy könnyen megvalósítható ötlettel. Valami olyan kell, ami könnyen megoldható lepedőből, kartonból. Pl. mobiltelefon.
Hogy válaszoljak a kérdésedre: Péter teljesen elcseszte a lencsénket. Állandóan telerak mindent csípőssel meg mindenféle fűszerrel, de addig nem zavar, amíg csak a saját tányérjába teszi. De amikor azt teszi tönkre, amit magunknak főztem! Egyszer már megírtam ezt is, de elszállt a hsz-em. Most copyzom folyamatosan, nehogy pórul járjak.

Edit!
Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok a fiúkkal. Őszintén bízom benne, hogy a külön foglalkozások segítenek. Én csak olyan esetekről olvastam, ahol szétválasztották a gyerekeket, kiemelték az ilyen szituból. A magam részéről tényleg a külön csorortot látom megoldásnak, de nem vagyok szakember, csak annyit tudok, amennyit a szakdolgozatom kapcsán hasonló szitukról olvastam. Az biztos, h nagyon sok külön foglalkozás kell nekik. Az abszolut jó, h a rokonok külön-külön viszik el őket. Az enyéim nem járnak külön sehová, de ha valamelyiket vinném, akkor az irigység munkálkodna a másikban, és nem az, hogy a másikkal legyen.
Most, hogy dolgozol, anyósoddal maradnak otthon, ha betegek?

Mó!
Én is üdvözöllek itt, a fórumon. Hát, nem is tudok mit mondani. 6 gyerek az már komoly. Nehéz lehet annyifelé figyelni, de nyilván a a nagyobbak már sokkal önállóbbak, kevesebb a baj velük, nem is igényelnek annyi foglalkozást.

Judit!
Nagyon jó lett a házatok! Látszik, hogy mindenben kreatív család vagytok!

Brigi!
Nem irigyellek, h a pici állandóan ott van segítségnek. Az unokahúgomnak van egy 1,5 éves kisfia. Ő is rombol, ha a fiúk építenek, de lefixálják ők maguk közt az erőviszonyokat. Valahogy ösztönösen tudják a nagyok is, h ha együtt vannak a kicsivel, nem játszanak olyat, amivel kárt tehetnek az adott játékban. Mondjuk nálunk más a helyzet, mert nincsenek együtt állandóan.
Esetleg akkor játszani a nagyokkal, amikor a kicsi alszik, vagy az apjával van?

Lilla!
Kalap emel! Azért várjuk a tapasztalatokat továbbra is!

Jó éjt mindenkinek!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari :)
Nem is az a baj, hogy a nagyok nem tudják, hogy mivel játszhat a kicsi. Még együtt is jókat szoktak játszani, és nagyon élvezik. Tanítják, meg örülnek, ha valami sikerül neki. Pont, ahogy tőlünk látják. De borzasztó ritkán van lehetőség mondjuk festeni, társasozni, vagy akár csak komolyabban építőkockázni. Hétköznap ovi után már nem tudok velük különvonulni, és azt látom, hogy már szinte nem is jut eszükbe, hogy ilyesmiket is lehet csinálni. Ha akarnak, ők elvonulnak a szobájukba és tök jól eljátszanak magukban (egymással), de olyamit, amihez én is kellek, nem tudnak csinálni. Jó lenne néha azért hozzátenni valamit a játékukhoz. A férjem nem igazán partner ebben. Mindig leráz, hogy túlbonyolítom, meg nincs kedve, meg ez nem olyan fontos, meg .... :roll:

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok, nettke hát nem is az,hogy szívem csücske,hanem inkább ahogy Annamari írta a nagyok már önállóak és nincs velük semmi,foglalkozást alig igényelnek, a nagylányom kollégiumos a Mester utcában,mert nem bírja a buszozást korán reggel , szóval a nagyok nem sokat vannak itthon,mert reggel elmennek suliba, mire délután edzés után haza jönnek este 6 óra van. Alex meg 2hete itthon van,de már hétfőn neki is ovi. 8) de majd teszek a többiekről is képet,csak őket már kamera elé is nehezebb oda csalni,nem úgy mint Alkexot,ő még kicsi és imádja ha fotózgatom. :) de iwiw-en mindenkiről van kép. na megyek,mert reggelizés. :)

mó73

Élsz még? :lol:

A GYED első évére jár csak szabi, tehát a fiúk 1,5 éves koráig, utána már nem. Ezt köteles megmondani a munkahely, hogy mennyi szabid van, ha rákérdezel. Tehát összesen annyi szabid van ami maradt a szülés évéből+1 év összes szabija, a gyerekek után járó szabival együtt+fél év szabija. Csak a TGYÁS és a GYED első évére jár már szabi. :(

Ditke :)
Samunak nem kellett tömni a fogát, neki épek a fogai, egyszerűen ennyire sajnálja Olit. Oli ennyit mondott a tömés után: "Szép munkát végzett." :shock:

Annamari :)
Gratulálok a cigi elhagyásához! Nagyon ügyes vagy! Gondolom anyagilag, egészségileg sem mindegy. Biztos büszkék a fiúk rád!

Legközelebbb szólunk ha lesz csajos mozi. 8)

Brigi :)
A kicsi alszik még délben? Mert hétvégén legalább akkor lehet a lányokkal kicsit játszani, gondolom ők már nem alszanak.

Cat
Kép
cateye

Brigi,
Sajnálom az autót :(
Nagyon nehéz különböző korú gyerekeket lekötni.
Nálam ez úgy vált be, ha pl. lent vagyunk a földön akkor magam köré gyűjtöm a gyerekeket és annak aki egyedül van, valami építő jellegűt vagy rakosgatós játékot, amire nem kell folyamatosan figyelni. A másik kettőre így jobban lehet koncentrálni. Nem emlékszem, hogy az ujjfestékek hány éves kortól adhatóak. Esetleg ha a lányok festenek, mininek az asztal másik végében lehetne valami hasonló tevékenységet. Nem szeretnék okoskodni, én így csinálom.

Cat,
Oli egy hős :)

Annamari,
Hú, nagyon sok erőt kívánok, ez nagy elhatározás!

Nagyon gondolkodom, hogy szombat délelőtt elviszem őket a Pólus játszóházába. Esetleg lenne valakinek kedve csatlakozni -10 főtől kedvezmény-?

Kép
pramprampram

Brigi,

hidd el, jobb autót fogtok találni, tapasztalat. :wink: Sok vevőm, aki kinézett egy autót, és mire visszajött elvitték, utána számára még megfelelőbb autót talált.
Olasz autó ( régen egyik kedvencem volt az Alfa 156 ) mindig rizikó, nem ijesztegetni akarlak benneteket, csak tényleg így van. Még ha tuti állapotúnak tűnik is. Ha gondolod priviben megírom a típus hibákat. Én 1 éve keresek magamnak 2. autót. A kedvencem egy francia autó lenne, de hiába tetszik, nem merem bevállalni. Nem akarom utána a fizum nagy részét szervizre költeni.

Nettke,

csütörtökön R & J -ol ???

Annamari,

ha ilyen erős dohányos voltál, akkor külön gratula hozzá. A fiaid irigyek egymásra bármiben is?

Cat,

Oli... nincs mese, tényleg egy hős volt. Gondolom jól felkészítettétek, bár ez az érdemeiből semmit nem von le.

Edit,

nem féltettelek, gondoltam hogy megoldod, hogy a fiúk elmenjenek a külön foglalkozásra. Látszik,hogy őket meggyőzéssel, rá lehet venni ilyen dolgokra. Zsombi ilyen. Neki időben, szép lassan adagolva kell az ilyeneket tálalni. Az úszásnál elértem, hogy jobban várja mint Zsófi. :wink:

Lilla,

hogy vagy?

Meme
szinta

off:

Meme :)
Hát igen. Ez mindig benne van, de sajnos nem csak az olasz autókban. :( Olyat, mint a Suzink nem fogunk kapni biztos. Ez szegény csak a kötelezőn, meg olajcserén volt szervízben (a töréseken kívül :roll: ).
De én annyit értek az autókhoz, mint az űrhajókhoz. :wink: De nézegettük együtt is, és tényleg max. kisautókat lehet kapni ennyiért és uennyi idősek. A mi autós ismerősünk szerint a nagyobb motor tovább él, úgyhogy ez is egy szempont volt. Artúr szerint nem gyártanak ma már olyan kocsit, ami sokáig bírja (nehogy már ne kelljen háromévente lecserélni :roll: ). Ha mégis sikerül egy-egy, akkor meg azt annyiért is adják. Szóval megegyeztünk, hogy ha jobb nem lesz, akkor már legyen legalább szép. :lol:
Amúgy az unokatesója használtautózik/ott. Alfája van (ez egy ellenérv nálam, mert elfogult), de van Alfás szerelő ismerőse, meg állítja, hogy ebből olyan kevés van az országban, hogy nyomon lehet követni, hogy kié-mié-milyen állapotban. Hát ezt nem tudom. Lehet. Meg állítólag amiatt, hogy rossz a híre (olasz), újan tök drága a design miatt, de használtan gyakorlatilag uannyi, mint bármi más. Szóval emiatt. Én nagyon ágáltam ellene, de nem tudtam felmutatni egy olyan kocsit se, amire azt mondhattam volna, hogy ezt nézd, inkább ilyet. Ennyiért régi swiftet adnak, azért azzal nem egy kategória. :wink:
De amúgy ha van valami jó ötleted, én szívesen fogadom. Nekem nincsenek érveim ebben a témában. Max. érzéseim.

Amúgy az én szerelmem a P 807. Most kb. féláron adják, de hiába. :(

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Detti!

A barátnőimből most csinálja kettő, de hányingerre nem panaszkodott még senki. Lehet, hogy a cayanne bors teszi. Nekem azt nem nagyon bírta a gyomrom, bár csak a végén jöttem rá. Most már gyömbérrel iszom hétfőnként. :)

Kata!

Remélem bejön Neked is! Nekem tegnap néztem meg és 8kg ment le dec .1 óta. (a kúra alatt csak 4) Most meg is van, szóval ilyenkor még több is az ember egy kicsit. De sose gondoltam volna, hogy ennyi mérget hurcol egy ember és milyen jó nélküle! :)

Aki tervezi elkezdeni! Lehet, hogy hülyeségnek gondoljátok, de azt mondják minden ilyesmit újholdkor vagy előtte 2 nappal jó elkezdeni. :) Most pénteken lesz újhold, aztán meg február 14-én.

Edit!

Nálunk ilyen szerencsére nem volt, de mikor nagyon egymás agyára mennek mindig azzal riogatom őket, hogy majd mennek külön osztályba. Olyankor mindent megígérnek. Nem is értem miért. Mikor az egyik beteg kifejezetten megnő a szája minden téren a másiknak. :)

Lilla!

Hát meg se mertem írni mit olvastam a neten.....

1dl juharszirup 261 kalória! AZ 1,5dl-né 390 Kalória! Az a nagyon fogyókúrás 1000kalóriának is kevesebb mint a fele. Szerintem nyugodtan ihatsz többet ja kívánod...

Nem is értem, hogy lesz tőle több energiám.

A káposztalevest én is csináltam.... a 3. napon már turmixoltam hátha úgy jobb. Persze nem volt az. Inkább semmit nem ettem mint azt a sz@rt. Pedig az elején kifejezetten ízlett.

Cat!

Nagyon tetszett a jelmezetek! A jövőévi jóslat meg még jobban! :D

Voltak a Tescoba nagyobb 134-es méret körüliek is? Hátha rá tudom beszélni a fiúkat valamire. Az ikrekre nem sikerült.... :(

Mó!

Nagyon szép "kis" családod van!

Vikics

KépKép
vikics

Hello

Még élek. :lol: :lol: A legundorítóbb része az 1 l sósvíz- blahh!!! Azt hittem, attól meghalok mire lekínlódtam. Meg az esték.... én mindig azt bírom a legrosszabbul. Azt konkrétan nem állíthatom, h több energiám lenne tőle, nem kóválygok, nem vagyok rosszul, de reggel uolyan álmosan kelek és este inkább már 10-kor alszom, h ne gondoljak kajákra. :roll: A nyelvem mintha penészes volna, undorító!!! Azt olvastam egy itteni honlapon, h addig kellene csinálni, míg újra rózsaszín marad.... hát, arra asszem még várhatok.....
A löttynek még mindig tecc az íze, a c paprika se zavar benne.

Az alakomon abszolút látszik már, bár főleg a felsőtestemen, ahogy mindig is. A combokhoz több idő kell még. Kilókból eddig kb 2 ment le tőle.... még 3 jó volna.....

Vikics

Hát, ami nekem van, abból 60ml-ben van 200 cal!!! De még úgyse olyan vészes.... Mindenesetre, kicsit több vízzel csináltam, h több pohárral jusson és így is jó volt. Amúgy most miket eszel? Gratula az eddigi fogyáshoz, nagyon szép eredmény! Még mennyit tervezel? 8)

Annamari

Gratu a cigileszokáshoz!

Cat

Tök ügyi volt Oli! Igazi hős. Tuti tényleg nagyon sokat segít, ha az ember jól készíti fel a gyereket ilyesmire... Dávidon is látszott az "állfelvarrásnál": előtte a kocsiban pánikolt, de amire odaértünk hozzászokott a gondolathoz és amikor ott a doki elmagyarázta h mit fog csinálni, abszolút nyugodtan viselte. Meg magát a macerálást is. :) Azért az megdöbbentő, h ilyen hamar átment a másik fogára is!!! :shock: Samu meg édes, h így aggódik a tesó miatt, igazán megható.

Brigi

Sajnálom a kocsit, nálunk is uez volt amikor a Mazdánkat vettük. Amikor végre eldöntöttük, h akkor azt akarjuk, megvette valaki előlünk az előző nap. :twisted: Nagyon bosszantó!!!
A játékkal nekünk is van ilyen bajunk- hiába egykorúak, Dávidnak nincs mindig türelme/kedve társasozni, de olyankor nem foglalja el magát mással, hanem ott rendetlenkedik, zavar minket... más játékkal ugyanez, ha valamelyikkel egyedül akarok valamit csinálni. Hiába nagyobbak már, akkor is nehezükre esik megérteni, h ne zavarják a másikat, vagy valamit egyszerre csak egyikükkel tudok csinálni, mint az ilyen kis ovisoknak való feladatlapok pl.

Én csak azt gondolom, h Artúrral kellene megértetned, h szükségét érzed, h a nagyokkal Eme nélkül tudj időt tölteni- ha már nem is hiszi, h a gyerekek miatt fontos, akkor neked van rá igényed. Vigye el sétálni, vigye ki az udvarra, fürdesse, etesse, stb.... addig amíg te velük játszol.

Másik ötlet, ha Artúr nem hajlik.... nem tudom, mennyire fog tetszeni, de valamit valamiért... :) Vannak olyan babáknak való mesék, amik esetleg lekötnék Emesét egy félórára minden délután, pl Simimanó, Baby Einstein sorozat, Maszkabál. Ezek nem is igazi mesék, kárt nem okoznának neki, elvileg még nevelő, stimuláló hatásúak is. És fél óra naponta biztos sokat jelentene a lányoknak Veled. :) Érdemes próbálgatni Emével a mesét, az enyémeket nem rögtön kötötte le, szoktatni kellett őket hozzá. Anyukád már nem megy segíteni?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na kérem, ma megvettem a d kategóriás juharszirupot :lol:
Asszem én jövő hétvégén kezdem el, addig még hangolom a szervezetemet, megpróbálok leszokni az evésről lassan :D

Vikó,
hajóskapitány sapka...? 8) Te mondtad, hogy kérdezzek rá :lol:

Kép
nettke

Nettke!
Köszi, hogy rákérdeztél. Én meg megkérdeztem, csak nem írtam még meg. Bocsi. Jól emlékeztem, hogy volt az egyik barátnőméknek, de egy pincebeázáskor sajna penészes lett, és kidobták. C'est la vie...

Minden kúrázónak ezer drukk! Én már keresem az újabb szabad 10 napot! És semminemű beleszervezést nem fogok engedni!

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Lilla!
Én nem ittam sós vizet, de lehet majd egyszer kipróbálom! Én este főztem egy pohár mályva teát. ANnak a felét megittam este a másik felét reggel, aztán 1/2 l ásványvíz. Így is volt hatás.
Én azért gondoltam, hogy majd megcsinálom még eggyszer, mert a nyelvemen még a kúra után is vagy másfél hétig ott volt a lepedék!
Azóta reggelire facsart narancslé meg mellé valami amit találok ha éhes leszek délig. Délben egy naaagy adag valamilyen leves, vacsora mikor mi. Saláta hallal vagy tegnap egy tükörtojás kenyérrel vagy amit a többek esznek csak kevesebb is elég. Napközben sok víz. Nem tervezek fogyni többet. Sőt ezt se terveztem a kúra után, egyszerűen csak jött.
Én a neten néztem meg a kalória értékét, mert az én badellámon nem találtam, de kifejezetten örülök hogy több. :)
Drukkolok, hogy jól sikerüljön!

Brigi!
Vannak olyan Alfák (vagy mind, ezt nem tudom) amelyikeket sorszámoznak és határátlépéskor is felírják. (vagy felírták régen mikor volt határ) :) Apukám nyáron kiadja a nyaralót és volt, hogy olyan külföldi vendégek jöttek akiknek Alfájuk volt. Egy nap ellopták. Apukám értesítette a hatóságokat, és pár óra múlva meg is lett! Helikopterrel keresték.

Vasárnap lesz a fiúk születésnapi zsúrja az új Lehel úti szöcskevárban, nagyon kíváncsi leszek milyen! :)

Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?